Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Ανατολιτικο Παζαρι απο τους Αλβανογυφτοβουλγαρους των Σκοπιων

Εφαρμοζει κατα γραμμα τις αρχες του Ανατολιτικου παζαριου η Κυβερνηση των Σκοπιων....
Δινει κατι, το παιρνει πισω ζηταει αλλα, υποχωρει ξανα ζηταει περισσοτερα λιγο πριν τις υπογραφες.....
Δεν ειναι ομως παραξενο, αφου οι μισοι κατοικοι του μορφωματος αυτου ειναι Τουρκαλβανοι στην καταγωγη....
Ετσι, ενω μιλουσαν για συμφωνια, βρεθηκαμε ξανα στην αρχη, ποτε να μην συμφωνησουν   για να μην μπορεσουν να ξεπουλησουν την Μακεδονια οι δικιοι μας πουλημενοι !




Στην αρχή ενός «blame game» βρισκόμαστε στο Σκοπιανό καθώς η ηγεσία της γειτονικής χώρας υπαναχωρεί σχεδόν σε όλα όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Ν.Κοτζιά και Δημητρόφ τη στιγμή που η αντιπολίτευση αυξάνει την πίεση διοργανώντας πορείες διαμαρτυρίας. Στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις.To VMRO-DPMNE έχει ξεκινήσει ήδη «αντάρτικο» στη χώρα.

Πλέον ένα μόνο … «θαύμα» μπορεί να διασώσει την διαπραγμάτευση το οποίο σύμφωνα με τους Σκοπιανούς, ακούει στο όνομα ΗΠΑ και Γερμανία. Είναι στο χέρι της Ελλάδας να μην υποχωρήσει περαιτέρω και βλέπουμε σε 1 χρόνο αν θα υπάρχει ακόμη το κρατίδιο αυτό.

Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε νέο γύρο συζητήσεων τόσο σε επίπεδο Υπουργό Εξωτερικών όσο και σε επίπεδο κλιμακίων όπως επιθυμούν τα Σκόπια. Δεν μπορεί να ανοίξει διαπραγμάτευση έξι μηνών.

Ουσιαστικά τα Σκόπια θέλουν να αποφύγουν και το erga omnes. Ακόμη και ο Ζόραν Ζάεφ δεν υπερασπίστηκε χτες στη Βουλή της χώρας του την επιλογή να αλλάξει  το όνομα της Εκκλησίας των Σκοπίων κάτι που αποτυπώνεται και σε δηλώσεις του Επισκόπου Αγκάταγκελ.

Σε επίπεδο τεχνικό υπάρχουν ανοικτά ζητήματα που στην επέκταση τους δημιουργούν νομικά θέματα. Οπως πως θα ονομάζεται το Πανεπιστήμιο τους. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας;


Ο Αμερικανός πρέσβης, Τ.Πάιατ, πάντως έσπευσε να ενημερωθεί.....
Η συνεχεια ΕΔΩ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.