Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

The Times του Λονδίνου: Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να έχει μια χώρα μέλος που καταπατά τα ελληνικά ύδατα (Επιτελους και μια φωνη σωστη!)

Κριτική στο ΝΑΤΟ για την πολιτική ίσων αποστάσεων...

Επιτελους καποιοι λενε τα πραγματα οπως πρεπει....


Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να έχει μια χώρα μέλος που αρνείται να ζήσει εντός των καθιερωμένων συνόρων της και καταπατά τα ελληνικά και τα κυπριακά ύδατα. Αυτή είναι μια μη διαπραγματεύσιμη αρχή και οι ηγέτες της Συμμαχίας θα πρέπει να την επισημάνουν γρήγορα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει σήμερα, στο κύριο άρθρο της, η εφημερίδα The Times του Λονδίνου.

Για περισσότερα από 70 χρόνια το ΝΑΤΟ έχει διαφυλάξει την ειρήνη στην Ευρώπη, όμως τώρα δύο χώρες μέλη του, η Ελλάδα και η Τουρκία, βρίσκονται στα πρόθυρα της σύρραξης, όχι με έναν εξωτερικό εχθρό αλλά μεταξύ τους, επισημαίνει η εφημερίδα.

Ο άμεσος λόγος είναι ο ανταγωνισμός για τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο. Ο ευρύτερος λόγος είναι η ασταθής συμπεριφορά του προέδρου της Τουρκίας. Οι σύμμαχοι των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ θα πρέπει να τις παροτρύνουν να διαπραγματευτούν, όμως αυτό δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως τήρηση ίσων αποστάσεων, γράφει το άρθρο, εξηγώντας ότι οι διεκδικήσεις και η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν μπορεί να υποστηριχθούν.

Η Ελλάδα μπορεί λογικά να αναμένει από τους συμμάχους της να το δηλώσουν αυτό στον κ. Ερντογάν ο οποίος, όπως ο σύμμαχός του, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, συνηθίζει την ριψοκίνδυνη διπλωματία.




πηγη 

Το Πακιστάν θα σταθεί ένοπλα στο πλευρό της Τουρκίας και οι Πακιστανοί θα χύσουν το αίμα τους στο πλευρό των Τούρκων αδελφών τους...

Δόθηκε η “εντολή” από το Ισλαμαμπάντ στους Λ@θροπακιστανούς....

Έτοιμοι οι τουρκόσποροι να χτυπήσουν από μέσα... 


Ανάρτηση στο Twiteer είχαμε, από τον γραμματέα της Επιτροπής Άμυνας της Γερουσίας του Πακιστάν,  στην οποία γράφει στα αγγλικά, ότι το Πακιστάν θα σταθεί ένοπλα στο πλευρό της Τουρκίας και οι Πακιστανοί θα χύσουν το αίμα τους στο πλευρό των Τούρκων αδελφών τους, όπως έκαναν και στα χρόνια του Χαλιφάτου.

Η ανάρτηση αναφέρει ακριβώς τα παρακάτω :

«Εμείς, οι Πακιστανοί στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας από την Τουρκία. Εάν υπάρξει ανάγκη για (να χυθεί) αίμα, το αίμα μας θα χυθεί μαζί σας. Σταθήκαμε στο πλευρό σας την εποχή του Χαλιφάτου και θα το κάνουμε ξανά. Ο Αλλάχ να ευλογεί πάντα την Τουρκία».


Αυτά θα πρέπει να τα λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν οι αρμόδιοι στη Χώρα μας. Αυτοί μας απειλούν ευθέως κι εμείς τους έχουμε εδώ (απρόσκλητους) και τους δίνουμε κι επιδόματα...




πηγη 

Εξαΰλωσαν τα τουρκικά αντιαεροπορικα και εστειλαν τα πληρωματα τους να βρουν τις 72 παρθενες, τα μαχητικα του Στραταρχη Χαφταρ ! ! !

Νεα ήττα για τους Τούρκους στη Λιβύη παρα τις Τουρκικες ενισχυσεις...


Ούτε 48 ώρες δεν άντεξαν τα τουρκικά αντιαεροπορικά συστήματα Korkut στη Λιβύη, καθώς βομβαρδίστηκαν με χαρακτηριστική ευκολία από μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και Su-24.

Το τουρκικό ανάλογο του ρωσικού αντιπυραυλικού συγκροτήματος «Pantsir-S» δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των Τούρκων στη Λιβύη.

Μαχητικά αεροσκάφη και βομβαρδιστικά κατέστρεψαν τα τουρκικά συγκροτήματα ACV-30 Korkut, τα οποία στην Άγκυρα χαρακτηρίστηκαν ως ανάλογα των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων άμυνας Pantsir-S, μόλις 48 ώρες μετά την εγκατάστασή τους στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια της Λιβύης. 

Το χτύπημα, κρίνοντας από τα διαθέσιμα στοιχεία, προκλήθηκε από μαχητικά αεροσκάφη MiG-29, και πιθανώς από βομβαρδιστικά Su-24, τα αφού τύφλωσαν πρώτα το ραντάρ των Korkut στη συνέχεια τα βομβάρδισαν και τα κατέστρεψαν ολοκληρωτικά.

«Μετά την καταστροφή των τουρκικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας MIM-23 Hawk στη Λιβύη, η Άγκυρα ανησυχεί για την ασφάλεια του στρατού της σε αυτήν τη χώρα της Βόρειας Αφρικής. 

Πρόσθετα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα και ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση αλ Ουατίγια. Τώρα, στην επικράτεια του κύριου προπύργιου των Τούρκων στη Λιβύη, το αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό όπλο Κορκούτ εμφανίστηκε για πρώτη φορά, το οποίο στην Τουρκία χαρακτηρίζονταν επανειλημμένα ως  «ανάλογο» του ρωσικού πυραυλικού συστήματος άμυνας Pantsir-C1, παρά το γεγονός ότι το πυραυλικό σύστημα είναι οπλισμένο μόνο με πυροβόλα και δεν έχει πυραύλους, - αναφέρει η ιστοσελίδα "Reporter".

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μεταξύ των ειδικών είναι το γεγονός ότι για την αποτελεσματική λειτουργία του ACV-30 Korkut, χρησιμοποιήθηκαν ειδικά ραντάρ, τα οποία υποτίθεται ότι ανιχνεύουν ικανοποιητικά μαχητικά αεροσκάφη και βομβαρδιστικά από απόσταση αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η αεροπορική επίθεση πραγματοποιήθηκε από κοντινή απόσταση και, ως εκ τούτου, υπάρχει η υπόθεση ότι τα μαχητικά, χρησιμοποιώντας το σύστημα πυραύλων «Talisman», απλώς «τύφλωσαν» τα τουρκικά ραντάρ, και κατόπιν βομβάρδισαν με επιτυχία την στρατιωτική αεροπορική βάση.




πηγη 

Με την κηδεμονία της φιλότουρκης Μερκελ, θα φτάσουμε στο έσχατο σημείο να ξεπουλήσουμε την εθνική μας κυριαρχία;

Είναι γνωστό πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα άγεται και φέρεται, ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια με την γνωστή…ιερή οικογένεια, στο γερμανικό άρμα εξουσίας.


Αυτό το έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα πολύ ακριβά, με την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και τώρα με την μειοδοτική πολιτική στα εθνικά μας θέματα.

Οι σχέσεις αυτής της ιερής οικογένειας με τον γερμανικό παράγοντα από τον πατριάρχη Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μέχρι σήμερα, σημαδευόταν από σκάνδαλα, με κορυφαίο το σκάνδαλο της Siemens που στοίχiσε πολλά εκατομμύρια στην ελληνική οικονομία και για το οποίο κάνεις δεν πλήρωσε ποτέ.

Σήμερα φαίνεται για άλλη μια φορά η καταστροφική προσκόλληση της χώρας λόγω των ιδιοτελών συμφερόντων της οικογένειας αυτής στο γερμανικό άρμα.

Η τωρινή στόχευση της γερμανικής προεδρίας της παραπαίουσας Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να οδηγηθούν Ελλάδα και Τουρκία σε διάλογο επί όλων των θεμάτων, δηλαδή με λίγα λόγια σε διάλογο της εθνικής κυριαρχίας μας με την Τουρκία και με την κηδεμονία της κ Μερκελ, παραδοσιακή φιλότουρκη.

Αν αποδεχτούμε αυτή την γερμανική φόρμουλα διαλόγου, τότε θα φτάσουμε στο έσχατο σημείο να ξεπουλήσουμε την εθνική μας κυριαρχία χάριν της ιερής οικογένειας και των στενών σχέσεων της με την Γερμανία.

Ποιοι είναι έτοιμοι θα αποδεχτούν αυτή την ζοφερή προοπτική για τα εθνικά μας συμφέρονται ;;;




πηγη 

Και πειρατες οι Αμερικανοι ! ! ! Αρπαξαν φορτια καυσιμων απο εφοπλιστες που εδρευουν στην Ελλαδα...

 Η Ουάσιγκτον «ανάγκασε» εφοπλιστές που εδρεύουν στην Ελλάδα να παραδώσουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ φορτία ιρανικού καυσίμου που διέθεταν, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με κυρώσεις από την κυβέρνηση Τραμπ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές με γνώση της υπόθεσης...


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εν λόγω πλοία που ανήκουν στην Greek Vienna LTD και την Palermo SA, φέρονται να ήταν γεμάτα με ιρανικό πετρέλαιο, παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Τεχεράνη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ιδιοκτήτες τους «φοβήθηκαν» λόγω της απειλής των αμερικανικών κυρώσεων που θα μπορούσαν να στοχεύσουν τα πληρώματά τους, αλλά και να τους στερήσουν την πρόσβαση σε καταθέσεις σε αμερικανικές τράπεζες.

Αφού ένας ομοσπονδιακός εισαγγελέας των ΗΠΑ υπέβαλε μήνυση για κατάσχεση των δεξαμενόπλοιων, οι εταιρείες συμφώνησαν να μεταφέρουν το φορτίο πετρελαίου στο ελληνικό Eurotankers και τα πλοία Maersk της Δανίας. Στη συνέχεια αναμενόταν να φτάσουν στο Χιούστον.

Σύμφωνα με τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ στον Τύπο, ενδέχεται να έχουν ήδη φτάσει στο λιμάνι των ΗΠΑ. Εάν το φορτίο πετρελαίου ανακτηθεί από το δικαστήριο, τα χρήματα από την πώλησή του θα διατεθούν στο Ταμείο Τρομοκρατίας των ΗΠΑ, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε δελτίο Τύπου. Σύμφωνα με γνωρίζοντες, το φορτίο έχει ήδη πληρωθεί από τη Βενεζουέλα.

Η επιχείρηση επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο ανέφερε ότι το φορτίο πετρελαίου κατασχέθηκε από τέσσερα ελληνικά πλοία: το Luna, το Bella, το Bering και το Pandi, τα οποία κατευθύνονταν στη Βενεζουέλα. Όλα έγιναν σε διεθνή ύδατα, χωρίς φυσική παρουσία των αμερικανικών Αρχών, όπως αποκαλύφθηκε. Δεν υπήρξε προσωπική επικοινωνία μεταξύ των ιδιοκτητών των πλοίων και των αξιωματούχων των ΗΠΑ, ανέφεραν πηγές.

«Φτάσαμε στην κατάρριψη του πετρελαϊκού τομέα του Ιράν μέσω των κυρώσεων που επιβάλλαμε. Προειδοποιούμε τη ναυτική κοινότητα εδώ και δύο χρόνια για τους κινδύνους της μεταφοράς ιρανικού πετρελαίου», ισχυρίστηκε ο αξιωματούχος.

Μετά από αναφορές σχετικά με την κατάσχεση των τεσσάρων πλοίων, τα οποία αρχικά φέρονταν να είναι ιρανικά, ο πρέσβης της χώρας στη Βενεζουέλα Χοτζάτ Σολτάνι αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους «ψυχολογικό πόλεμο από την αμερικανική μηχανή προπαγάνδας».

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στοχεύσουν οποιονδήποτε αγοράζει ιρανικό πετρέλαιο ή συμμετέχει σε τέτοια συναλλαγή, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι υποστηρίζει τρομοκρατικές ομάδες που δραστηριοποιούνται εντός της χώρας.





πηγη 

Ο Μονος που φερεται σαν Συμμαχος ! ! !

Ο Μονος που δειχνει συμμαχος...

Κακοφανηκε σε Αμερικανους και Γερμανους...

Και καταφεραν να ακυρωσουν την αγορα των Γαλλικων Φρεγατων...

Τωρα ισως ακυρωσουν και την αγορα Γαλλικων αεροσκαφων...

Δυστυχως εχουμε το Καθεστως των Μητσοτακηδων που υπακουει τυφλα στις προσταγες των αφεντικων του....

Ειδωμεν ! ! !


ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, γραφουν πανω στα Αμερικανικα οπλα ! ! ! Αν το πει Ελληνας στην Ελλαδα, ειναι φασιστας και κινδυνευει...

 Δυστυχως ζουμε στην απολυτη παρακμη της Ελλαδος...

Αν πεις πως εισαι Ελληνας...

Χριστιανος Ορθοδοξος....

Πατριωτης...

Αν δηλωσεις υπερηφανος για τους προγονους σου γι αυτα που ειπαν και εκαναν πχ Μολων Λαβε...

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ! ! ! 

Οχι δεν γραφω υπερβολες...

Εσυ που δεν πιστευεις, φορεσε ενα μπλουζακι, που να γραφει επανω του ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, και βγες μια βολτα στην Πρωτευουσα της Ελλαδος την Αθηνα....

Να ξερεις ομως απο πριν, ποιο νοσοκομειο εφημερευει για να σε πανε, αν ζησεις απ τις επιθεσεις των αναρχοαπλυτων προοδευτικαριων, παιδια συνηθως, υψηλα ισταμμενων προσωπων...

Εχουν ξανασυμβει παρομοια περιστατικα, πολλες φορες και δυστυχως, κυκλοφορουν ελευθεροι οι δραστες....

Ζουμε ή δεν ζουμε σε παρακμη;


Χάρης Σκοπελίτης

Οι σύμμαχοί μας: Η Ελλάδα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της για τα κυριαρχικά δικαιώματα 3.000 νησιών και νησίδων...

Ειμαστε ηλιθιοι...

Ναι ειμαστε....

Αν ανεχομαστε αυτα που λενε....

Πρεπει αμμεσα να αναθεωρησουμε τις συμμαχιες μας, πριν ναναι αργα...


Στην ελληνοτουρκική διένεξη για τις γεωτρήσεις και τη διαμεσολάβηση της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, αναφέρεται σχόλιο της Süddeutsche Zeitung, το οποίο σημειώνει: «επειδή ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν φοβάται τους στρατιωτικούς κινδύνους, οι φρεγάτες των Τούρκων και των Ελλήνων ήρθαν επικίνδυνα κοντά. 

Η Καγκελάριος κατάφερε να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δυο εταίρων του ΝΑΤΟ αλλά προφανώς την τελευταία στιγμή.

Η Άγκυρα ανέβαλε προς το παρόν τις προκλητικές γεωτρήσεις της. Τώρα θα πρέπει να μιλήσουν. Αυτό όμως σημαίνει πως η Αθήνα θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της για τα κυριαρχικά δικαιώματα των 3.000 νησιών και νησίδων της. 

Κάτι που για τον ξιφομάχο Ερντογάν, ο οποίος προσβλέπει στο διαμοιρασμό των πρώτων υλών, είναι μια αναμφισβήτητη νίκη.

Επίσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι:«Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τη δουλειά που ξεκινήσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η Τουρκία δεν θα διστάσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας», η οποία μετατράπηκε σε τζαμί.




πηγη 

Κυβερνουν με τα προστιμα ! ! ! Θελουν να καταντησουν την Ελλαδα σαν την Ευρωπη και βρηκαν ευκαιρια τωρα....

Ευκαιρια με το προσχημα της κορωνογριπης, για το Καθεστως των Μητσοτακηδων, να επιβαλει δια των προστιμων, ΜΟΝΙΜΑ ωραρια Ευρωπης στην Ελλαδα, κλεινωντας τα παντα τα μεσανυχτα...


Αλήθεια πάνω σε ποια ιατρικά μοντέλα στηρίζονται τα νέα μέτρα της κυβέρνησης; Και κυρίως που θα στηριχθούν τα επόμενα μέτρα με βάση τα οποία η κυβέρνηση σκοπεύει να κλείσει μπαρ και εστιατόρια σε ΌΛΗ την χώρα όπως ακούγεται;

Μήπως τελικά έχουν προσωπικά στην κυβέρνηση αυτή με την εστίαση και την διασκέδαση γενικότερα; Το πρώτο μέτρο που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν να απαγορέψει το κάπνισμα! Τωρα επιβαλει με τα προστιμα κλεισιμο των παντων τα μεσανυχτα, κατι που συμβαινει σε χωρες της Ευρωπης...

Από οτι φαίνεται τώρα θα προχωρήσουμε και στην... ποτοαπαγόρευση. 

Μόνο που θα πρέπει να ξέρουν στην κυβέρνηση ότι ακόμα και στην εποχή της Ποτοαπαγόρευσης ο κόσμος βρήκε τον τρόπο να διασκεδάζει...




πηγη 

Να χαιρομαστε τους συμμαχους μας...Γερμανία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Μάλτα έθεσαν ΒΕΤΟ σε καταδίκη της Τουρκίας ! ! !

 Η Ελλάδα είχε κυκλοφορήσει στο Συμβούλιο προσχέδιο καταδικαστικής δήλωσης προς την Τουρκία, η οποία περιείχε ρητή αναφορά σε κυρώσεις, ζητούσε άμεσο τερματισμό των ερευνών και καλωσόριζε τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο. 


Η Γερμανία και άλλες χώρες μπλόκαραν τη δήλωση, και εξέφρασαν δυσφορία για τον χρόνο έλευσης της συμφωνίας, λίγο πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας για τις οποίες είχε μεσολαβήσει η Γερμανία. Το ελληνικό προσχέδιο έμοιαζε με αυτό της δήλωσης Ζοζέπ Μπορέλ της 13ης Ιουλίου. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη η Ελλάδα μπλόκαρε παρόμοια ανακοίνωση για τη Λευκορωσία....

Οι έξι χώρες που έθεσαν βέτο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΕΔ, «οι Υπουργοί συζήτησαν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες. Τρεις λέξεις αντικατοπτρίζουν το αποτέλεσμα της συζήτησης: αλληλεγγύη, αποκλιμάκωση και διάλογος». Ταυτόχρονα, «οι Υπουργοί τόνισαν ότι η σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων με την Τουρκία έχει εκτεταμένες στρατηγικές συνέπειες για ολόκληρη την ΕΕ, πολύ πέρα από την Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την ΕΥΕΔ οι Υπουργοί τόνισαν ειδικότερα ότι η πρόσφατη ναυτική κινητικότητα από την Τουρκία δεν συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης. Αντίθετα, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και δυσπιστία. Δημιουργεί αυξημένο κίνδυνο επικίνδυνων συμβάντων. Η άμεση αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας θεωρήθηκε κρίσιμης σημασίας.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της ΕΥΕΔ, οι υπουργοί υπενθύμισαν τη σημασία που αποδίδουν στις σχέσεις με την Τουρκία. Υπογράμμισαν ότι ζητήματα που σχετίζονται με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων και την εκμετάλλευση των πόρων τους μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων, με καλή πίστη, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και στην επιδίωξη της αρχής των σχέσεων καλής γειτονίας, και όχι μέσω μονομερών ενεργειών και κινητοποίησης των ναυτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Τούρκου νομικού,  Musa Cömert, οι χώρες που έθεσαν βέτο στη δήλωση ήταν η Γερμανία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Μάλτα. 






πηγη 

Νίκος Ζαχαράκης: Ο Έλληνας επιστήμονας που "νίκησε" τον καρκίνο και χάρισε την ζωή σε πολλές γυναικες....

 

Ήταν μόλις πριν από ένα χρόνο, όταν ο 38χρονος επιστήμονας Νίκος Ζαχαράκης έχασε την πολυαγαπημένη του μητέρα, η οποία μετά από πολύμηνη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, έσβησε στα 75 της χρόνια από τον καρκίνο...

Ένα χρόνο αργότερα, ο ίδιος άνθρωπος, μέλος πια της ερευνητικής ομάδας του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των Ηνωμένων Πολιτειών, κατάφερε να δώσει πίσω την ζωή σε μία άλλη γυναίκα, η οποία κατά τραγική ειρωνεία της μοίρας είχε και εκείνη καρκίνο στο στήθος σε τελικό στάδιο.


Ο θάνατος της μητέρας του σηματοδότησε για τον Νίκο Ζαχαράκη μία νέα αρχή και έθεσε στην έρευνά του έναν και μοναδικό σκοπό. Να βρει την θεραπεία για τον καρκίνο. Μάλιστα για να εκφράσει την απέραντη αγάπη του για την γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο και τον αβάσταχτο πόνο για την απώλειά της, ο Έλληνας επιστήμονας δημιούργησε ένα βίντεο με φωτογραφίες της μητέρας του σε όλες τις στιγμές της ζωής της. Στο τέλος μία φράση: "Έφυγες νωρίς μαμά".


Με την κατάρτιση, την θέληση και την επιμονή του, ο Νίκος Ζαχαράκης κατάφερε να ανοίξει τον δρόμο για την καταπολέμηση του καρκίνου με την επαναστατική μέθοδο της ανοσοθεραπείας, που έκανε ολόκληρο τον κόσμο να μιλάει για ένα επίτευγμα της ιατρικής. Ένα μικρό θαύμα που μπορεί να δώσει ελπίδα ζωής σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς.

Ιωάννης Σαλιάρης: Αυτός είναι ο λεβέντης Κυβερνήτης της Φρεγάτας «ΛΗΜΝΟΣ»...

 

Ο Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σαλιάρης ΠΝ, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1992, από την οποία αποφοίτησε το 1996 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου…

Σχολεία και Εξειδικεύσεις

Έχει παρακολουθήσει όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του σχολεία εξειδίκευσης/ επιμόρφωσης και είναι απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών Ναυτικού (ΣΔΙΕΠΝ) και της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), καθώς και της Γερμανικής Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (FueAkBW)).

Οι πανεπιστημιακές του σπουδές περιλαμβάνουν, πέρα από το πτυχίο από τη Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Μεταπτυχιακούς τίτλους σε Electrical Engineering (MSc), Systems Engineering (MSc) και Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια (MA).

Θαλάσσια Υπηρεσία

Έχει υπηρετήσει σε Φρεγάτες τ. STANDARD ως Αξιωματικός Επιστασιών της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων καθώς και ως Διευθυντής Επιχειρήσεων, Διευθυντής Ηλεκτρονικών Συστημάτων και Ύπαρχος.

Διετέλεσε Κυβερνήτης στο ΤΠΚ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ (2015-2017). Από τον Σεπτέμβριο 2019 ασκεί τα καθήκοντα Κυβερνήτου στη Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ.

Λοιπές Υπηρεσίες – Επιτελικές Τοποθετήσεις

Ως επιτελής, υπηρέτησε στη Διοίκηση Μοίρας Φρεγατών 2, στη Διοίκηση Φρεγατών, καθώς και στο Αρχηγείο Στόλου ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Επικοινωνιών του Α’ Κλάδου (ΑΣ/Α4).

Διαμνημονεύσεις και Μετάλλια

Έχει τιμηθεί με όλα τα παράσημα και διαμνημονεύσεις που προβλέπονται από το βαθμό του και τις θέσεις που έχει υπηρετήσει καθώς και διαμνημόνευση συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές και μετάλλιο συμμετοχής σε νατοϊκή επιχείρηση του Άρθρου 5.

Ξένες Γλώσσες – Οικογενειακή Κατάσταση

Ο Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σαλιάρης ΠΝ ομιλεί αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.


Πηγή 

Αυτα παθαινεις οταν εκλιπαρεις για βοηθεια τους φιλους των Εχθρων σου ! ! !

Εχουν σπασει τα τηλεφωνα οι αιωνιοι γλειφτες που μας κυβερνουν...

Και εκλιπαρουν ποιους;

Τους Ευρωπαιους φιλους των Τουρκων....


Στα συμπεράσματά τους λοιπον, οι υπουργοί Εξωτερικών εκφράζουν πλήρη αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο και επισημαίνουν ότι είναι κρίσιμο να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση από την Άγκυρα. Παράλληλα, σημειώνουν ότι οι πρόσφατες ναυτικές ενέργειες της Τουρκίας δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσης. Αντίθετα, οδηγούν σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και έλλειψη εμπιστοσύνης, ενώ αυξάνουν τον κίνδυνο επικίνδυνων ατυχημάτων.

«Οι υπουργοί συζήτησαν την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, όπου υπάρχει σοβαρή επιδείνωση στην ασφάλεια αυτές τις ημέρες.

Τρεις λέξεις αντικατοπτρίζουν το συμπέρασμα της συζήτησης: αλληλεγγύη, αποκλιμάκωση και διάλογος», αναφέρουν.

Τα συμπεράσματα των υπουργών Εξωτερικών

Στο ζήτημα της αλληλεγγύης, οι Ευρωπαίοι εταίροι επιβεβαίωσαν εκ νέου την πλήρη στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο. Επίσης, υπογράμμισαν ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της ΕΕ πρέπει να γίνουν σεβαστά. Μάλιστα, ανακάλεσαν τις θέσεις της ΕΕ και τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου της 22ης Μαρτίου 2019, όπως και του Ιουνίου, Ιουλίου, Οκτωβρίου, Δεκεμβρίου 2019, πρόσθετα με τη Δήλωση για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο της 15ης Μαΐου 2020.

Παράλληλα, οι υπουργοί τόνισαν ότι η σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων με την Τουρκία έχει μακροπρόθεσμες στρατηγικές συνέπειες για όλη την ΕΕ, όπως και για την ανατολική Μεσόγειο.

Για το ζήτημα της αποκλιμάκωσης, οι υπουργοί τόνισαν ότι οι πρόσφατες ναυτικές ενέργειες από την Τουρκία δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσης. Αντιθέτως, οδηγούν σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και έλλειψη εμπιστοσύνης και δημιουργούν αυξανόμενο ρίσκο για επικίνδυνα ατυχήματα. «Η άμεση αποκλιμάκωση από την Τουρκία θεωρήθηκε κρίσιμη» αναφέρεται στα συμπεράσματα.

Δεν νοείται λύση διαφορών με μονομερείς δράσεις και κινητοποίηση ναυτικών δυνάμεων

Όσον αφορά στον διάλογο, οι υπουργοί υπενθύμισαν τη σημασία που δίνουν στις σχέσεις με την Τουρκία. Υπογράμμισαν ότι ζητήματα που σχετίζονται με την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων και την εκμετάλλευση των πόρων μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων, με καλή πίστη, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την επιδίωξη σχέσεων καλής γειτονίας και όχι μέσω μονομερών δράσεων και της κινητοποίησης ναυτικών δυνάμεων.

Οι υπουργοί υπενθύμισαν τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της13ης Ιουλίου. Επίσης, εξέφρασαν ισχυρή στήριξη στις προσπάθειες του Ύπατου Εκπροσώπου Ζοζέπ Μπορέλ να επαναφέρει το διάλογο και να διευκολύνει την εκ νέου δέσμευση με την Τουρκία. Την ίδια ώρα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος καλείται να ετοιμάσει επιλογές σε περαιτέρω κατάλληλα μέτρα, σε περίπτωση που οι εντάσεις δεν υποχωρήσουν.

Όπως κατέληξαν οι υπουργοί Εξωτερικών, μια ευρύτερη συζήτηση για τις σχέσεις με την Τουρκία θα διεξαχθεί αργότερα τον Αύγουστο.





πηγη 

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Ενεργοποιηθηκαν οι Ελληνικοι S300 και λοκαρισαν τα Τουρκικα F16; Αν αληθευει, τα δυο ποδια του Ερντογκαν, εχουν μπει σε ενα παπουτσι....

ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ....Συγχαρητηρια στον Στρατηγο 

Φλωρο ! ! ! 

Μονο αυτος θα τολμουσε κατι τετοιο...

Οι πολιτικαντες, οταν το καταλαβουν, αν το καταλαβουν, θα τοκαταλαβουν απο τις τσιριδες των Αμερικανων, που δεν θελουν με τιποτε να ενεργοποιηθουν οι Ρωσικοι πυραυλοι...

Διαβαστε τι λενε οι Ρωσοι...


.











Αφηστε τους πανηγυρισμους για τις ζημιες στην Τουρκικη φρεγατα, ο Τουρκος τωρα, θελει αιμα Ελληνικο....ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ! ! !


Ο Τουρκος ειναι βαρβαρος, με οποια εννοια κι αν το πει κανεις...

Ειναι μικροψυχος υπουλος και εκδικητικος...

Θα θελησει να ανταποδωσει την σφαλιαρα, που εφαγε....

Και το ζητημα ειναι, οτι θελει τωρα περισσοτερο απο πριν αιμα Ελληνικο....

Εχετε τα ματια σας δεκατεσσερα και ανοικτα παιδια, εκει στο Αιγαιο, αλλα και στον Εβρο...

Περιμενετε τον, θα ελθει να σωσει το γοητρο του....

Κι αν ελθει, μην σας πιασει στον υπνο...

Τσαλαπατηστε του το γοητρο, ακομη περισσοτερο, και μην διστασετε να πατησετε την σκανδαλη...

Κανεις πολιτικαντης δεν θα τολμησει τωρα, να σας ζητησει τον λογο αν το κανετε...

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΑΙΔΙΑ, εφαγε κλωτσια ο λυσσασμενος σκυλος και θα γυρισει να σας δαγκωσει....

Το δαχτυλο σας στην σκανδαλη  ! ! !

Χάρης Σκοπελίτης

Για να μην λεει ο καθενας οτι θελει...Αυτα λεει η Συνθηκη της Λωζανης, τι ισχυει και τι ζηταει να αλλαξει ο Τουρκος ! ! !

Πριν αρχισουν οι φωνες και οι αλαλαγμοι, ας ριξουμε μια ματια στο τι λενε οι συμφωνιες, τι ισχυει και τι θελει ν αλλαξει η Αγκυρα....


Το καθεστώς στην Άγκυρα ακολουθεί σε Μεσόγειο και Αιγαίο μία επεκτατική, ρεβιζιονιστική και ενάντια στο status quo πολιτική. Αδιαφορεί για τα σύνορα και τις συμβάσεις. Προκαλεί τον κόσμο

Παραβιάζει διεθνείς συνθήκες και το γραπτό διεθνές & εθιμικό δίκαιο στο οποίο είναι και συμβαλλόμενο μέρος. Προσπαθεί με την απειλή χρήσης σκληρής βίας να κάνει την Ελλάδα να κάτσει στο τραπέζι και να υποχωρήσει. Θέλει λοιπόν πόλεμο;  Καταρχήν είναι βέβαιο πως λόγω του ότι οι τουρκικές θέσεις νομικά είναι ασθενείς,  η Τουρκία εμφανίζεται όχι ως αδικημένος αλλά ως κάποιος που δεν είναι ευχαριστημένος από την παρούσα κατάσταση και προσπαθεί να διευρύνει την κυριαρχία του με επιθετικό τρόπο.

Για να αντιληφθούμε σήμερα το τι συμβαίνει ιδιαίτερα το που κάποιος έχει δίκιο και πού άδικο χρειάζονται όχι συναισθήματα αλλά γνώσεις.

Τα σύνορα της Τουρκίας χαράχτηκαν με τη συνθήκη της Λωζάνης του 1923. Το άρθρο 12 της συνθήκης έδωσε όλα τα νησιά στα ανοιχτά της ακτογραμμής της Ανατολίας στην Ελλάδα, εκτός από τα νησιά Ίμβρος, Τένεδος και Πριγκηπονήσια, τα οποία έχουν στρατηγική σημασία για την άμυνα των Δαρδανελλίων.

 Έναντι αυτού όλα τα νησιά και βραχονησίδες που είναι σε απόσταση λιγότερη από 3 μίλια προς την ακτή της Ανατολίας αφέθηκαν στην Τουρκία. Η Τουρκία σύμφωνα με το άρθρο 15 στη συνθήκη της Λωζάνης παραιτήθηκε από τα δικαιώματα και τις εγγυήσεις που είχε στα Δωδεκάνησα τα οποία τα είχε χάσει από την οθωμανική εποχή και βρισκόταν στον έλεγχο της Ιταλίας.

Το άρθρο 16 της συνθήκης της Λωζάννης, αναφέρει πως η Τουρκία παραιτείται από όλα τα εδάφη (ηπειρωτική χώρα και νησιά) τα οποία δεν αναφέρονται στη συνθήκη αυτή.  Πλέον μετά τη Λωζάνη τα εδάφη τα οποία έχουν αφεθεί εκτός των συνόρων της Λωζάνης δεν είναι πια έδαφος της Τουρκίας. Αυτά είναι τα γεγονότα. Αν δεν τεμπελιάζετε μπορείτε με μία μικρή αναζήτηση στο google να βρείτε και να διαβάσετε το κείμενο της συνθήκης στα τουρκικά.

Αν η διπλωματία διεξάγεται με αρχές που δεν έχουν σχέση με το διεθνές δίκαιο, ο πόλεμος και η καταστροφή είναι αναπόφευκτα. Αν και οι πόλεμοι είναι συχνοί, στις διεθνείς σχέσεις μία μέθοδος η οποία απορρίπτει τους διπλωματικούς κανόνες, τα έθιμα και το διεθνές δίκαιο, τιμωρείται από τη διεθνή κοινότητα. Ακόμα και οι υπερδυνάμεις πριν από τη στρατιωτική τους δράση, προσπαθούν να βρουν νόμιμες δικαιολογίες. Το να καταλάβουμε και να προστατεύσουμε το έδαφος μιας άλλης χώρας, όπως έκανε η Ρωσία, σημαίνει ότι διακινδυνεύουμε να πληρώσουμε σημαντικό κόστος.

Ας έρθουμε στο Διεθνές δίκαιο. Το διεθνές εθιμικό και γραπτό δίκαιο (Ηνωμένα Έθνη-1982 για το δίκαιο της θάλασσας- UNCLOS) αναγνωρίζει ότι τα νησιά όπως και η ηπειρωτική χώρα διαθέτουν υφαλοκρηπίδα. Η βάση της διαμάχης του Αιγαίου, πηγάζει από την τουρκική θέση πως τα ελληνικά νησιά στο ανατολικό Αιγαίο, αποτελούν φυσικές προεκτάσεις της υφαλοκρηπίδας της Ανατολίας. 

Η Τουρκία με αυτή τη θέση αντιτίθεται σαφώς στους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Το βασικό πρόβλημα της Τουρκίας είναι το εξής: Οι Τούρκοι που είναι υπεύθυνοι για τη λήψη των αποφάσεων δεν αποδέχονται την παρούσα κατάσταση για το ανατολικό Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που στηρίζεται σε διεθνείς συνθήκες και δεν δέχονται τα παρόντα σύνορα. Ακολουθούν μία ρεβιζιονιστική πολιτική.

Η Τουρκία πιστεύει πως η παρούσα κατάσταση διασφαλίζει μία πολύ πιο πλεονεκτική θέση για την Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ενοχλείται από τα σύνορα που χαράχτηκαν με τη συνθήκη της Λωζάνης, στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο. Κινείται με μία νοσταλγική εθνικιστική αντίληψη περί “χαμένων εδαφών και νησιών” .

Καταρχήν μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης υπάρχουν τα μεγάλα ελληνικά νησιά Κρήτη και Ρόδος. Η ΑΟΖ  της Τουρκίας δεν υπολογίζει τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται στην περιοχή. Η προσέγγιση αυτή όμως δεν είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο. 

Η Τουρκία εσκεμμένα αγνοεί το γεγονός ότι η Κρήτη η Ρόδος και τα άλλα ελληνικά νησιά έχουν την δική τους υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα και ΑΟΖ. Η Τουρκία με την μέχρι τώρα στάση της ακολουθεί πολιτική ισχύος (προβολή στρατιωτικής δύναμης). Απέναντί της στην Ανατολική Μεσόγειο, έχει τις χώρες που κινούνται με βάση τις διμερείς και διεθνείς συνθήκες (Ελλάδα-Κύπρος Αίγυπτος, Ισραήλ) αλλά και την διεθνή κοινότητα.

Η Τουρκική Δημοκρατία από την ίδρυσή της το 1923 ως το 1950, δεν αντιτάχθηκε στο στάτους κβο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Ούτε ενοχλήθηκε από το στάτους κβο που απορρέει από τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αμφισβήτησε σύνορα και χωρικά ύδατα. 

Μετά το κυπριακό το οποίο έφτασε σταδιακά στην ημερήσια διάταξη κατά τη δεκαετία του 1950, η Τουρκία εμφανίστηκε στην Κύπρο και στη συνέχεια άρχισε να θέτει και προβλήματα στο Αιγαίο. Άρχισε να θέτει στην επικαιρότητα θέματα όπως τα χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα, η γραμμή FIR και νησιά του Αιγαίου αμφισβητούμενης ιδιοκτησίας, λες και όλα αυτά δεν είχαν λυθεί άμεσα ή έμμεσα με τη συνθήκη της Λωζάνης. 

Πριν και μετά την εισβολή της Κύπρου το 1974 απείλησε επανειλημμένα την Ελλάδα με στρατιωτική σύγκρουση. Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα στην περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών, ανταποκρίθηκε σε αυτό καθώς υποστήριξε την υπερεθνικιστική ΕΟΚΑ στην Κύπρο, με τις παράλογες και εθνικιστικές πολιτικές της. Ο βασικός παράγων που έφερε ένταση στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας ήταν η Κύπρος.

Για την επίλυση της ελληνοτουρκικής διαφωνίας είναι ανάγκη καταρχήν η Τουρκία να αποδεχθεί άνευ όρων τα κυριαρχικά δικαιώματα που έχει η Ελλάδα από τη συνθήκη της Λωζάνης στα νησιά του Αιγαίου και στο Καστελόριζο. Ακολούθως η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση της περί νήσων “αμφισβητούμενης κυριαρχίας”. 

Η Λωζάνη όπως περιέγραψα παραπάνω, άφησε όλα τα νησιά και τις βραχονησίδες που είναι πέραν των τριών ναυτικών μιλίων στην Ελλάδα. Για αυτό το λόγο στο Αιγαίο δεν υπάρχουν νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας. Στο Αιγαίο τα νησιά τα οποία είναι σε απόσταση λιγότερη των τριών ναυτικών μιλίων από την Ανατολία είναι της Τουρκίας, ενώ τα πέραν αυτών νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικό έδαφος. Το να αμφισβητείς κάτι τέτοιο είναι μία επεκτατική και πολεμική στάση.






πηγη 

Ο νεος Χιτλερ ειναι εδω ! ! ! ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ Ερντογάν: Γάζωσαν με πυρά τους τάφους των ομογενών μας στην Θράκη....

Λεει και κανει οτι ακριβως εκανε ο Χιτλερ τοτε...

Καπως ετσι ξεκινουσε για να δικαιολογησει αυτα που θα εκανε...

Αυτο κανει και ο Σαλεμενος Σουλτανος....


“Αν αυτό συνεχιστεί θα πάρουν την απάντηση με πολλαπλάσια αντίποινα. 

Δεν είναι δυνατόν αυτά να τα αφήσουμε αναπάντητα. 

Στη Μεσόγειο ιδιαίτερα από την άποψη της απόστασης, εμείς είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή. 

Οι άλλοι εδώ δεν διαθέτουν καν ακτογραμμή. 

Αυτή τη στιγμή το σκάφος Ορούτς Ρέις θα συνεχίσει τις εργασίες του ως τις 23 του μηνός

Χθες τα συζητήσαμε αυτά με την καγκελάριο κυρία Μέρκελ. 

Μας παρακάλεσε να μαλακώσουμε λίγο αυτή την ιστορία και να εξελίξουμε μία πιο προστατευτική λογική. 

Συμφωνήσαμε. 

Τα ίδια συζητήσαμε και με τον κύριο Μισέλ. 

Και η κυρία καγκελάριος μίλησε με τον Μητσοτάκη. 

Εύχομαι ο Μητσοτάκης να έφτασε στο σημείο που μας είπαν.

“ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΈΡΘΕΙ Η ΩΡΑ”

Γάζωσαν με πυρά τους τάφους των ομογενών μας. 

Εμείς δεν αφήνουμε μόνους τους, ούτε τους νεκρούς ούτε τους ζωντανούς ομογενείς μας. Ότι χρειάζεται θα γίνει όταν έρθει η ώρα.

Το περιστατικό που περιγράφει φυσικά και δεν υπήρξε. 

Πλην όμως θέλει να φανατίσει το ακροατήριό του. 

Και αυτά που λέει δεν είναι για γέλια. 

Διότι και ο Χίτλερ ήταν ημιπαράφρων αλλά αιματοκύλισε όλο τον κόσμο. 

Για αυτό πρέπει να εξοπλιστούμε…ΧΤΕΣ !






πηγη 

Αυτα γιατι δεν τα δειχνουν τα καναλια; Δεν πειραζει....Καμαρωστε εδω την "Υπουργαρα" μας ! ! !

Τρωει το κραξιμο της ζωης του...

Και ανταποδιδει τα"γαλλικα" με απταιστα ¨γαλλικα"...

Ειναι καλος σ αυτο σιγουρα...

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ Νου δουλοι, τον διορισμενο υπουργισκο σας !



Τουρκικό υποβρύχιο στις ακτές της Αττικής; Καποιος πρεπει να απαντησει σ αυτη την είδηση γιατι δεν γινεται ρε φιλε..απλα δεν γινεται ! ! !


Τουρκικό υποβρύχιο λοιπόν,  Τype-209 εντοπίστηκε και καταδιώχθηκε από ελληνικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα χθες το βράδυ στην περιοχή του ακρωτηρίου Καφηρέας στην Εύβοια, λίγα μίλια από τις ακτές της Αττικής, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΠΝ..Το τουρκικό υποβρύχιο, είχε αρχικά εντοπιστεί από συστήματα ανίχνευσης του ΠΝ στην περιοχή του βόρειου και εν συνεχεία του κεντρικού Αιγαίου με πορεία νοτιοδυτική.


Κάπου εκεί απωλέσθηκε το ίχνος. Δόθηκε εντολή στην ΔΕΝ (Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού) να ερευνήσουν και να καταδιώξουν το τουρκικό υποβρύχιο το οποίο πλησίαζε τις ακτές της Αττικής..!! Την καταδίωξη ανέλαβαν αρχικά τα S-70B-6 Aegean Hawk. Συνολικά τρία Aegean Hawk χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα για τον εντοπισμό του τουρκικού υποβρυχίου, αλλά σε πρώτη φάση δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί ο στόχος εντοπισμού του.

Τότε έλαβε εντολή ένα από τα παλαιά, αλλά εξαιρετικά αξιόπιστα μέχρι σήμερα, ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου ΑΒ-212 ASW  της ΔΕΝ να σπεύσει προς εντοπισμό του..Περί τις 20.00 το βράδυ, το πλήρωμα του ΑΒ-212, έχοντας ποντίσει το σόναρ του, εντόπισε το τουρκικό υποβρύχιο να κινείται μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου με κατεύθυνση τις ακτές της ανατολικής Αττικής..!! Το ίχνος ήταν εξαιρετικά ασθενές αρχικά, αλλά το ελληνικό ανθυποβρυχιακό ελικόπτερα κατάφερε με την κατάλληλη προσέγγιση να βελτιώσει τις παραμέτρους εντοπισμού του. 

Στην περιοχή έσπευσαν ελληνικά πλοία επιφανείας λαμβάνοντας σε πραγματικό χρόνο τις παραμέτρους βολής ανθυποβρυχιακών όπλων από το ελικόπτερο το οποίο αποχώρησε περί τις 21.00 αφήνοντας την «λεία» του σε αυτούς που σε συνθήκες ένοπλης σύγκρουσης θα βύθιζαν το τουρκικό σκάφος..Υπήρξε ενημέρωση σε ανώτατο επίπεδο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίστηκε να μην υπάρξει ένοπλη δράση παρά παρακολούθησή του και ετοιμότητα καταβύθισής του..Ισως γιατι δεν ειχε φτασει ακομα στο Σουνιο..!!

Η κίνηση των Τούρκων να στείλουν υποβρύχιο σχεδόν στις ακτές τις Αττικής τις ώρες της κρίσης με το Oruc Reis, καταδεικνύει ότι είναι διατεθειμένοι «να τραβήξουν μέχρι τα άκρα το σχοινί».,Το θεμα ομως είναι τι σκοπο εχει η πολιτικη ηγεσια αυτης της χωρας και μεχρι που μπορει να φτασει με αυτη την τακτικη..κανεις δεν ξερει …





πηγη 

Ανησυχουν οι Αμερικανοι για την Τουρκια ! ! ! Ελλαδα δεν υπαρχει; Δεν ανησυχουν γι αυτην; Τοσο δεδομενη ειναι ρε γ....

Πως καταντησαμε ετσι ρε; 

Ανυπαρκτοι ειμαστε....

Γραμμενους μας εχουν....


Την ανησυχία του για την ανάπτυξη γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο εκφράζει το αμερικανικό Πεντάγωνο, καλώντας τους δύο νατοϊκούς συμμάχους, Παρίσι και Άγκυρα, να βρουν λύση που θα αποκλιμακώσει την ένταση στην περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής «Le Figaro», η παρέμβαση του Πενταγώνου έρχεται σε συνέχεια της γαλλικής υποστήριξης στην Ελλάδα έναντι των τουρκικών ισχυρισμών για φυσικό αέριο, στην οποία τονίζεται ότι η Γαλλία παρεμβαίνει με τρόπο «μειωμένου πλαισίου συνεργασίας».

Μετά την κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Τζόναθαν Χόφμαν, δήλωσε την Πέμπτη:

«Ο στρατός των ΗΠΑ προφανώς ανησυχεί για τα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο. Γαλλία και Τουρκία είναι δύο εξαιρετικά σημαντικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και θα θέλαμε να δούμε την αποκλιμάκωση της έντασης».

«Θα θέλαμε να συνεχίσουν να συνεργάζονται και να βρίσκουν λύσεις που δεν περιλαμβάνουν την ανάγκη ανάπτυξης πλοίων ή στρατιωτικών αεροσκαφών», συμπλήρωσε.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο θέτει την Ελλάδα εκτός κάδρου από τις εξελίξεις στη Μεσόγειο και τους «εξαιρετικά σημαντικούς νατοϊκούς συμμάχους».





πηγη 

Το Oruc Reis εβαλε πλωρη για την Κρητη ! ! ! Τωρα να δειτε τι "σκληρα διαβηματα" θα γινουν....

 Και οσο τους απαντουν οι Μητσοτακηδες με "σκληρα διαβηματα", τοσο περισσοτερο επιβεβαιωνουν τον Ερντογκαν που μας κραζει συνεχως και ασυστολως...


Η Άγκυρα λοιπον, δείχνει διατεθειμένη να κλιμακώσει τις προκλήσεις από την στιγμή που δεν βλέπει την ελληνική πλευρά να είναι αποφασισμένη να αντιδράσει δυναμικά.

 Εάν μάλιστα το Oruc Reis φτάσει νότια της Κρήτης τότε η Άγκυρα θα έχει ξεκινήσει τεστ αντοχών και στους Αιγύπτιους στους οποίους στο παρελθόν έχει παρατηρήσει δισταγμούς παρά το γεγονός ότι εξοπλίζονται συνεχώς.

Η συμφωνία που υπέγραψαν με την Ελλάδα τους δίνει έννομα συμφέροντα στην περιοχή.

Βέβαια αυτό θα είναι παρακινδυνευμένο καθώς οι τουρκικές δυνάμεις θα κινδυνέψουν να βρεθούν ανάμεσα σε δύο ναυτικές δυνάμεις.





πηγη 

Σταμάτης Γονίδης: Δεν έχουν αντιληφθεί τι καταστροφή προκαλούν....Η Παναγία μαζί μας ! ! !

Τα συνεχόμενα μέτρα επί μέτρων που ανακοινώνει η κυβέρνηση με σκοπό να βάλει «φρένο» στην διασπορά του κορωνοϊού, επιφέρουν σε πολλούς κλάδους ανεπανόρθωτη οικονομική καταστροφή και ανεργία.


Ο Σταμάτης Γονίδης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έστειλε ένα μήνυμα στους κυβερνώντες μέσα από το οποίο εκφράζει την αγανάκτησή του για όλα όσα συμβαίνουν.

«Δεν έχουν προφανώς αντιληφθεί αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις για εμάς,κλεισμένοι μέσα στα γραφεία τους και με εξασφαλισμένο τον μισθό τους,τι καταστροφή προκαλούν στον πολιτισμό και την οικονομία της χώρας και μακροπρόθεσμα χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος για την δημόσια υγεία. Δεν υπάρχει νόμος που να είναι πιο ισχυρός από την ανάγκη…

Η ευημερία του λαού είναι ο υπέρτατος νόμος και μόνο! Όσο πληθαίνουν οι επιβλητικοί νόμοι τόσο πολλαπλασιάζονται αντίστοιχα οι παράνομοι. Υπάρχει κάποιο σημείο πέρα από το οποίο η υπομονή παύει να είναι αρετή…

Εύχομαι σε εσάς φίλοι μου ψυχική και σωματική υγεία. 

Η Παναγία μαζί μας!

Σταμάτης»






πηγη 

Απο που εκανε το διαγγελμα; Έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς;

 Μπορεί ο Μητσοτάκης με το διάγγελμά του την Τετάρτη να μην είπε κάτι καινούργιο παρά μόνο ίσως ότι στο τέλος των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία θα προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να επιλυθούν οι διαφορές με τη γείτονα, αυτό όμως που απασχολεί τα social media είναι το που βρισκόταν όταν έγραψε το video....


Όταν όμως αυτός σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις βρίσκεται σε διακοπές εν μέσω κρίσης, αλλά θέλει να δείξει στους πολίτες ότι εργάζεται σκληρά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου στο γραφείο του, το γεγονός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επικοινωνιακή κοροϊδία, κάτι βέβαια στο οποίο επιδίδονται μετά μανίας τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Βέβαια το κυβερνητικό κόμμα πριν κερδίσει τις εκλογές του περυσινού Ιουλίου είχε ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιεί την τεχνική του green screen όχι μόνο για τις ομιλίες του Κυριάκου αλλά και για τις δηλώσεις των τομεαρχών της θέλοντας να επενδύσει επικοινωνιακά.

Όταν όμως ο Μητσοτακης θέλει ψευδώς να δείξει ότι εργάζεται στο γραφείο του μάλλον αποδεικνύει ότι έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς.




πηγη 

Τρώει "ξύλο" ο Ερντογκαν απ τον Στραταρχη Χαφταρ στην Λιβύη και προσπαθει να ρεφαρει στο Αιγαιο...

Ενα ματσο παλιοσιδερα με πτωματα εκανε την φαλαγγα μισθοφόρων GNA και της Τουρκίας ο Στραταρχης...Εξουδετέρωσε «οπλισμένα κομβόι»τα οποία μετέφεραν μεγάλο αριθμό μισθοφόρων GNA και της Τουρκίας...


Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Λιβύη, με τον στρατό του Χαλίφα Χαφτάρ, να ανακοινώνει πως εξουδετέρωσε «οπλισμένα κομβόι», τα οποία -σύμφωνα με τα λεγόμενά τους- μετέφεραν μεγάλο αριθμό μισθοφόρων GNA και της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ανάρτηση της ανεπίσημης σελίδας του Εθνικού Λιβυκού Στρατού στο Twitter, η επιδρομή ήταν νότια της περιοχής Abu Gurayn, στον δρόμο που οδηγούσε στην περιοχή της Αλ Τζούφρα.

Μάλιστα την είδηση φαίνεται να επιβεβαιώνει και το πρακτορείο ειδήσεων της Λιβύης, με πηγές να αναφέρουν πως η αεροπορική δύναμη του Λιβυκού Στρατού βομβάρδισε και «κονβόι που μετέφερε μισθοφόρους και τρομοκρατικά στοιχεία της κυβερνητικής πολιτοφυλακής του Al-Wefaq στην περιοχή Wadi Bai, δυτικά της Σύρτης».

Προσθέτει, δε, πως πηγές στη Λιβύη ανέφεραν ότι η ομάδα που υποστηρίζεται από «Τούρκους μισθοφόρους» προσπαθούσε να διεισδύσει στην πόλη, καθώς οι αεροπορικές δυνάμεις την βομβάρδισαν, γεγονός που οδήγησε στην πλήρη καταστροφή της.




πηγη 

ΓΙΑ ενημέρωσε μας Υπουργέ μας που βρίσκεται η έρευνα ; Τι γίνετε με κείνες τις σφαίρες που παρ’ ολίγο να σκοτώσουν τον Στέφανο;

 Νέα ανάρτηση είχαμε στο facebook από τον γνωστό και πολύ έμπειρο δημοσιογράφο Αντρέα Κουβελογιάννη, για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Στέφανου Χίου.

Ο Αντρέας Κουβελογιάννης στρέφει τα “βέλη” του και θέτει ερωτήματα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αναφέροντας χαρακτηριστικά :

* κ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ, ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ;

” ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ…

* ΥΠΟΥΡΓΕ μου έχω μερικές απορίες…


Και φυσικά σε σένα θα απευθυνθώ. Τι γίνετε με κείνες τις σφαίρες που παρ’ ολίγο να στείλουν – σε στυλ 17 Νοέμβρη – τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο…

* Οι εφημερίδες δεν γράφουν τίποτα…

* Τα κανάλια που τόσο τα φροντίσατε το έχουν ξεχάσει…

* ΓΙΑ την δύστυχη κοπέλα που έφαγε το βιτριόλι, ακόμα γράφουν… Και δικαίως…

* Για τον …Ζινόν, πως τον έλεγαν, που πέθανε από το στρες που τον κυνηγούσαν έξω από το κατάστημα που είχε μπει, ίσως για να… ληστέψει κάηκε η Αθήνα…

* Ο Χίος – απ’ ότι διαβάζω, – ρίχνει ευθύνες σε ορισμένα πρόσωπα..

* ΔΕΝ πρέπει οι έρευνες κάτω από την έμπειρη καθοδήγησή σας να ριξουν φως και να τις διαψεύσουν..

* ΜΟΝΟ ο Βαξεβάνης – αν είναι δυνατόν – κάτι έγραψε…

* ΚΑΛΟΣΎΝΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΆ, αν και τα όσα αφήνει σαν ίχνη ο Χίος, διευκολύνουν τον τίμιο αγώνα του για την παράταξή του…

* Και ένας ακόμη μεγαλοδημοσιογράφος, έγραψε ..” Το καταδικάζω, αν και είναι ένας ΑΛΗΤΗΣ…

* ΚΑΙ ΚΆΝΩ ΤΗ ΣΚΈΨΗ Υπουργέ μου, θα με δικαιώσεις, πόσα δάνεια έχει πάρει ο μεγαλοδημοσιογράφος και πόσα χρωστάει, ενώ ο πυροβολημένος εκδότης δεν έχει πάρει δραχμή και δίνει τον αγώνα του, από την αγάπη και την εμπιστοσύνη των αναγνωστών του…

* ΓΙΑ ενημέρωσε μας Υπουργέ μας που βρίσκεται η έρευνα ;

* Γιατί στην πατρίδα μου τη Μάνη, όταν αντιμετωπίσουν μια τέτοια αδιαφορία, λένε,,,

ΑΛΟΓΟ ΚΛΑΝΕΙ..





πηγη 

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Τουρκοι: Πρωτος στοχος η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των νησιων του Αιγαιου απο τους Ελληνες κατακτητες ! ! ! (Μηπως θα επρεπε να μιλησουμε για Κωνσταντινουπολη, Ποντο, Σμυρνη, Αιβαλι κλπ;)

Κυριοι βολεμενοι και βολεψακηδες του Μητσοτακικου Καθεστωτος, γιατι το βουλωνετε;

Γιατι δεν μιλατε για τις δικες μας αλυτρωτες Πατριδες;

Γιατι ρε ρεμαλια; 


Η Άγκυρα ξεκίνησε τις ψυχολογικές επιχειρήσεις και δια μέσου της φιλοερντογανικής εφημερίδας Yeni Safak απειλεί ότι σε περίπτωση πολέμου με την Ελλάδα ο πρώτος στόχο της θα είναι «η απελευθέρωση των νησιών».

«Σε περίπτωση πολέμου (με την Ελλάδα), πρώτος στόχος των τουρκικών Ε.Δ. θα είναι τα νησιά του Αιγαίου», αναφέρει.

O διευθυντής της εφημερίδας είναι ο Ιμπραχίμ Καραγκιούλ ο οποίος είναι στενός φίλος και σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν και η εφημερίδα απηχεί τις απόψεις του συστήματος Ερντογάν ενώ πολλές φορές προαναγγέλλει και τους σχεδιασμούς του.

Mε πρωτοσέλιδο τίτλο «Δώστε λογαριασμό για το Αιγαίο», η εφημερίδα υποστηρίζει το τουρκικό αφήγημα για την «αποστρατικοποίηση» 16 ελληνικών νησιών, αλλά και για τα υποτιθέμενα 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που περιλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα «EGAYDAAK», που η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία τους και θεωρεί πως πέρασαν στην ελληνική επικράτεια χωρίς διεθνείς συνθήκες.

Το δημοσίευμα, που συνοδεύεται με σχετικό χάρτη, αναφέρεται στο θέμα της αποστρατικοποίησης 16 ελληνικών νησιών, που θέτει επίμονα τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα.

Γράφει συγκεκριμένα: «Χωρίς δικαίωμα λόγου στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ελλάδα έχει συνάψει μία πειρατική συμφωνία με την Αίγυπτο.

Το Ορούτς Ρέις εισήλθε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Τουρκίας, προωθώντας ερευνητικές της δραστηριότητες. Οι Έλληνες, που έχουν γίνει η πηγή έντασης στη Μεσόγειο με τις ενέργειές τους, παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους εδώ και χρόνια. Η Αθήνα εξοπλίζει παράνομα τα νησιά του Αιγαίου, κάτι που απαγορεύεται. Συγκεκριμένα 16 νησιά, «αποστρατικοποιημένα» σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες, είναι βαριά οπλισμένα».

Αναφορά γίνεται και στα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που περιλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα «EGAYDAAK». Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Αθήνα συνεχίζει τις πειρατικές της πρωτοβουλίες στα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, σε 152 νησιά, νησίδες και βράχους, των οποίων η ιδιοκτησία δεν έχει μεταβιβαστεί σε αυτήν με διεθνείς συμφωνίες.

Με λίγα λόγια, αυτά τα τμήματα της γης που είναι γνωστά ως «EGAYDAAK», κατοικούνται από Έλληνες και έχουν συσσωρεύσει ελληνικό στρατό επάνω τους.

Ενώ ο αριθμός των νησιών που δόθηκαν στην Αθήνα στο Αιγαίο με τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού ήταν 14, οι Έλληνες αύξησαν τον αριθμό των νησιών σε 32, δημιουργώντας μια de facto κατάσταση. Η Τουρκία, και οι ανησυχίες της για τα «EGAYDAAK», αποκαλύφθηκαν το 1996 με την κρίση στις βραχονησίδες Καρντάκ (Ίμια), που η Ελλάδα επιχείρησε να δημιουργήσει τετελεσμένα».





πηγη 

 

ΤΕΤΕΛΕΣΘΑΙ ! ! ! Πατριώτες του γλυκού νερού η κυβέρνηση Μητσοτάκη λενε Νεοδημοκρατες ! ! !

 Δεν το λεμε εμεις αυτη την φορα....

Οι δικοι του βολεμενοι το λενε...

«Υποταγή» και «τακτική υποχώρηση διά της αδράνειας και της αφωνίας» μπροστά στον «επιβουλέα των εδαφών μας» καταγγέλλει το φιλοσαμαρικό Antinews.

Δειτε τι γραφουν...


Ένα μετέωρο «Μολών Λαβέ» που δειλιάζουμε να υπερασπιστούμε...

Ψέμα στο ψέμα απ' την ''πατριωτική'' κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τους ποικιλώνυμους αυλικούς της. Ψέμα και μεγαλοστομίες για δήθεν υπεράσπιση της πατρώας γης στο Αιγαίο και παραδειγματική τιμωρία στον επιβουλέα του, όταν παραβιάσει αυτός τις ''κόκκινες γραμμές'' μας.

Ποιες κόκκινες, ποιες πράσινες, ποιες κίτρινες, που όλες έχουν παραβιαστεί και δείχνουν να ωχριούν απ' τον φόβο. Γιατί το υπέρτατο συναίσθημα που κυριαρχεί αυτήν τη στιγμή στην κυβέρνηση είναι ο φόβος. Ο φόβος μην γίνει καμιά στραβή και βρεθούν ξαφνικά οι πατριώτες του γλυκού νερού στη θέση του Μεταξά που είπε το ''ΟΧΙ''.

Ο φόβος που κρύβει την ανασφάλεια και την έλλειψη ευψυχίας τους. Γι' αυτό και ξορκίζουν το ''Μολών Λαβέ'' προτάσσοντας αντ' αυτού τα αριστεία ευδοκίμησής τους. Όμως το νόημα άραγε έχουν αυτά, όταν χρησιμοποιούνται ωφελιμιστικά κι όχι για το καλό της πατρίδας;

''Ο φόβος φυλάει τα έρμα'', έλεγε ο Αισχύλος στις ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ του. Και μπροστά σε αυτόν υποκλίνονται σήμερα όλοι οι εκπρόσωποι της εκτελεστικής εξουσίας, που έχουν οριστεί ''να φυλάττουν τις Θερμοπύλες του Ελληνισμού'' και να υπερασπίζονται τα όσια και τα ιερά του. Όλοι και πρώτοι απ' όλους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Αμφότεροι, όπως αποδείχθηκε, περιορίζονται σε λεκτικές αντιστάσεις απέναντι στον επιβουλέα των εδαφών μας προς χάριν εντυπώσεων στο σανοφάγο κοινό των εφησυχασμένων Ελλήνων. Και σε κάθε δύσκολη στιγμή, όταν έρθει η ώρα της κρίσης για να αποδείξουν την αξιοσύνη τους και να κάνουν πράξη τα λεγόμενά τους, επιλέγουν την τακτική υποχώρηση δια της αδράνειας και της αφωνίας.

Αυτή η τακτική της υποταγής και της υποχώρησης είναι, κυρίες και κύριοι, η πολιτική της σύγχρονης Ελλάδας και το ''σύγχρονης'' κρατάει χρόνια δυστυχώς. Όσα χρόνια, τουλάχιστον, χρειάστηκαν για να μετατραπεί ο περήφανος Έλληνας σε νεο-ραγιά κι ο υποτιμημένος γείτονας εξ Ανατολών σε θηριώδη περιφερειακή δύναμη με σιδερένια πυγμή και στρατηγική ''Γαλάζιας Πατρίδας''.

Αυτή είναι η πολιτική των Ιμίων, της κάστας των ''Ανανιστών'', που στηρίχτηκε στο ευφυολόγημα του Παγκάλειου θράσους ότι τη σημαία - στα δύσκολα - μπορεί και να την πάρει ο... αέρας. Μ' αυτήν την πολιτική φτάσαμε ως εδώ και αυτήν συνεχίζουμε με απαρέγκλιτη πειθαρχία.

Έτσι είδαμε με πόνο ψυχής την Τουρκία - χωρίς να συναντά αντίσταση - να ''σπάει'' για πρώτη φορά τον 25ο μεσημβρινό στο Αιγαίο και να καταπατά την εθνική μας κυριαρχία. Να ''γκριζάρει'' ετσιθελικά το μισό Αιγαίο σαν τρίτος Αττίλας εισχωρώντας 55 μίλια εντός της υφαλοκρηπίδας μας με ρότα την... Κάρπαθο και εμάς θεατές της εθνικής ανεπάρκειάς μας.

Με τα δεδομένα αυτά αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν να εφαρμοστεί το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου για την προστασία της Κύπρου, όταν ΔΕΝ είμαστε ικανοί να υπερασπιστούμε τα ελλαδικά συμφέροντα;

Και πώς είναι δυνατόν να τα υπερασπιστούμε αυτά, όταν λείπει απ' το πολιτικό προσωπικό μας και, προπαντός, απ' τους κυβερνήτες μας η βούληση αντίστασης στον εχθρό, η σιδερένια αποφασιστικότητα προάσπισης των κεκτημένων και η εθνική στρατηγική που θα βάλει σε εφαρμογή ''τα νόμιμα, θεμιτά και νομιμοποιημένα'' δικαιώματά μας για επέκταση στα 12νμ της ελληνικής Επικράτειας;

Πώς είναι δυνατόν να τα υπερασπιστούμε αυτά συνεχίζοντας να εκτρέφουμε διακομματικά ένα αφελληνισμένο πελατειακό κράτος, που απαντά στην εχθρική εισβολή με navtex και antinavtex ή εκκλήσεις βοήθειας τηλεφωνικές προς τους ''προστάτες'' που δεν μας προστάτεψαν στο παρελθόν (τραγωδία Κύπρου) και ''ποιοῦν τήν νῆσσαν'' και τώρα;

Πώς φτάσαμε να θεωρούμε εκπλήρωση χρέους ενός πρωθυπουργού το να προετοιμάζει τους πολίτες του κράτους - δια της αδελφής ή των συμβούλων του - για ενδεχόμενο εθνικό ακρωτηριασμό μας και όταν επίκειται να συμβεί αυτός να περιορίζεται στα... εθιμοτυπικά του καθήκοντα (συσκέψεις, παρασυσκέψεις και τηλεφωνικές διαμαρτυρίες προς ΕΕ, ΝΑΤΟ και Διεθνείς Οργανισμούς), που δηλώνουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο την αμυντική ανεπάρκεια και αμηχανία μας;

Πώς φτάσαμε να εμπιστευόμαστε σε θέσεις ηγητόρων αυτούς που αρνούνται το οφθαλμοφανές της εισβολής στην υφαλοκρηπίδα μας του ''Οruc Reis'' ισχυριζόμενοι είτε ότι δεν συνιστά παραβίαση των θαλασσίων συνόρων η είσοδός του στα ελληνικά χωρικά ύδατα εφόσον δεν συνοδεύεται από πόντιση καλωδίων για υποθαλάσσιες έρευνες, είτε ότι μας είναι... αδιάφορη η εκεί παρουσία του, αφού δεν μπορεί να τις διενεργήσει λόγω του θορύβου που κάνουν οι προπέλες των πολεμικών σκαφών μας;

Τι νόημα έχει αν οι μονίμως καθεύδοντες πολιτικοί μας ταγοί ξυπνήσουν αλλόφρονες κάποια στιγμή καταγγέλλοντας υστερόχρονα διεθνώς την Τουρκία, για να πάρουν ως απάντηση το ''νίπτω τας χείρας μου'' των Πιλάτων της διεθνούς κοινότητας, η οποία αποθράσυνε με την απενεργοποίησή της εντελώς την γείτονα χώρα;

Και την αποθράσυνε σε τέτοιο βαθμό που να την κάνει να προχωρά ακάθεκτη στο δεύτερο σκέλος του αεροναυτικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της [ASFAO ως 31 Αυγούστου], με πυρά δοκιμών στο Κεντρικό Αιγαίο, για τα οποία ενημέρωσε σχετικά τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, το ΕUROCONTRΟL, το ICAO, το ΙΜΟ, και τις πρεσβείες των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και του Ην. Βασιλείου, προς... διασφάλιση των αεροναυτιλομένων.

Κι εμείς; Πώς αντιδράμε εμείς σε όλα αυτά; Αντιδράμε, δυστυχώς, όπως πάντα... Με μικροπολιτικές πρακτικές: κουμπαριές, ζεϊμπέκικα, κουλούρια Πολίτικα στην προκυμαία της Σμύρνης, ή μάσκες ''χειρουργικές'' διαρκείας λόγω του covid 19, που φαίνεται να έχει βολέψει αρκετά την κυβέρνηση, αφού έγινε αφορμή να περιορίσει τις αντιστάσεις μας στην μυστικοπαθή και λιμνάζουσα Εξωτερική πολιτική της με εγκλεισμό διαρκείας στα σπίτια μας, που απομείωσε - λες - τα εθνικά αντανακλαστικά μας.

Αντιδράμε με κατευναστικές τακτικές, οι οποίες ισοδυναμούν με σημαίες παράδοσης καθ' οδόν προς την κατηφόρα. Και δεν εννοώ την... ''κατηφόρα καμπύλης'' A,B,C,D και E, φυσικά, στον χάρτη Α' που κυκλοφόρησε μετά την Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία.

Εννοώ την κατηφόρα του δρόμου που θα μας πάει στον πάτο της εθνικής μας συνείδησης, όπου έχει πεταχτεί προφανώς - παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα - το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, μαζί με την στρατηγική στήριξης της εγγυήτριας Ελλάδας στην πολύπαθη Κύπρο μας...

Όπερ σημαίνει ότι η εξοπλιστική μας αδυναμία σε συνδυασμό με το κενό κυριαρχίας που δημιούργησε η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, θα δώσει σινιάλο στην Τουρκία να καλύψει ανεμπόδιστα την ακάλυπτη θαλάσσια έκταση του συμπλέγματος της Μεγίστης / Καστελόριζου και εκείνην ανάμεσα στον 28ο και τον 32ο μεσημβρινό (με όλες τις θαλάσσιες τρύπες της που υποβόσκουν στα μεγάλα νησιά από Ρόδο μέχρι Κάσο, Κάρπαθο και Κρήτη), μέχρι να φτάσει στην Κύπρο και να εγείρει διεκδικήσεις στην ίδια και τις ενεργειακές ζώνες της.

Γι' αυτό λέω πως - αν δεν φροντίσουμε να καλύψουμε με συμπληρωματική συμφωνία τις ακάλυπτες θαλάσσιες περιοχές μας, όπως υποσχέθηκε πιεζόμενος να κάνει ο κ. Δένδιας (που μας έχει συνηθίσει, ωστόσο, σε έπεα πτερόεντα του στυλ ''Δε θα δεχθούμε τετελεσμένα'') - αυτές θα γκριζοποιηθούν απ' τον βουλιμικό γείτονα εξ Ανατολών και δια της πολιτικής των τετελεσμένων του θα περάσουν... ασκαρδαμυκτί (χωρίς να ανοιγοκλείσει βλέφαρο) στην τουρκική κυριαρχία.

Και άντε μετά απ' αυτό να λευκάνουμε το γκριζάρισμα των νησιών και των οικείων υδάτων μας και να δημιουργήσουμε συνθήκες θαλάσσιου Έβρου απέναντι στην Τουρκία, αφήνοντας να πλανιέται μετέωρο το ''Μολών Λαβέ'' που δειλιάζουμε να υπερασπιστούμε...




πηγη 

Πώς και με ποια προσόντα ο Μοσι@λος διαψεύδει τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν σχετικά με το εμβόλιο της Κορωνογριπης;


Και προεξοφλεί ο ανυπαρκτος ότι «δεν θα εγκριθεί για χρήση σε άλλες χώρες χωρίς τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών Φάσης III».


Και όπως λέει «Έχω τονίσει επανειλημμένα, η φάση III είναι που καθορίζει εάν τα εμβόλια προστατεύουν πραγματικά τους ανθρώπους από τη μόλυνση και εάν είναι αποτελεσματικά δεν έχει γίνει στην Ρωσία.

Οι κλινικές δοκιμές σε μεγάλο αριθμό ατόμων επιτρέπει επίσης στους ερευνητές να αποκαλύψουν σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να μην εμφανίζονται σε μικρότερες μελέτες. Δηλαδή, εάν μια ανεπιθύμητη δράση του εμβολίου έχει συχνότητα εμφάνισης 1 στα 1.000 άτομα προφανώς δεν θα εμφανιστεί σε μελέτη 100 ατόμων».

Πώς ο Η.Μόσιαλος γνωρίζει τι έρευνες έχουν γίνει στην Ρωσία; Άγνωστο!

Με ποια στοιχεία υποστηρίζει ότι «δεν θα εγκριθεί για χρήση σε άλλες χώρες», όταν ανακοινώθηκε επίσημα ότι 20 χώρες έχουν παραγγείλει 1 δισ. δόσεις του εμβολίου; Άγνωστο! 

Πώς και με ποια προσόντα διαψεύδει τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν; Επίσης άγνωστο.

Φυσικά, «Κυριακή κοντή γιορτή». Αν αποδειχθεί ότι το ρωσικό εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, θα σκίσει τα πτυχία του; Ή θα σφυρίξει αδιάφορα;

Μαλλον το δευτερο αφου συνεργαζεται με τις βατραχοφωνες ! ! !






πηγη 

Τρακαρε η Ελληνικη φρεγατα με την Τουρκικη και επαθε ζημια μονο η Τουρκικη; Απο αλουμινοχαρτο ηταν φτιαγμενη;

Καποιοι μιλουν για τραυματιες Ελληνες Αξιωματικους του πολεμικου Ναυτικου...

Ειναι αδυνατον να συγκρουσθηκαν δυο πλοια του μεγεθους των φρεγατων και να επαθε ζημιες μονο το Τουρκικο....

Να επαθε περισσοτερες ζημιες, ειναι πιθανο αλλα, οχι μονο το Τουρκικο....

Και κατι ακομη....

Γιατι επετρεψε η Ελληνικη φρεγατα να την προσεγγισει τοσο η Τουρκικη;

Οπλα δεν ειχε;

ΕΚΕ (Εθνικους Κανονες Εμπλοκης) δεν ειχε ο Κυβερνητης της Φρεγατας; 

Ή του απαγορεψατε, ρητως και δια ροπαλου, να χρησιμοποιησει τα οπλα του πλοιου;

Δεν ειναι οι πρωτη φορα, που οι πολιτικαντες κανουν κατι τετοιο...

Θυμηθητε τα Ιμια...

Κατι παρομοιο συμβαινει και τωρα, με το Καθεστως των Μητσοτακηδων; 

Απαντηστε ρε...

Δεν θα μεινει κρυφο αιωνια...





ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ: ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΩΣ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ελληνίδες και Έλληνες πατριώτες.

Μεγάλη «Βόμβα» έπεσε στον αέρα της εκπομπής «ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ» του Γ. Σαχίνη, 

και αν λειτουργεί κανένας θεσμός ή εξουσία σε αυτήν την χώρα,

θα γκρεμιστεί επι τόπου το πολιτικό σύστημα, 

διότι δεν έχει ξαναγίνει τέτοια καταγγελία για Κυβέρνηση στον κόσμο.


Και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα,  η αντιπολίτευση θα έριχνε την Κυβέρνηση,

ή θα έβγαζε τον λαό στους δρόμους με τα όπλα,

 για να «φάνε» τους προδότες.  

Αλλά αυτό που βλέπω εδώ, 

είναι πως όλα τα ΜΜΕ δεν του δίνουν δημοσιότητα και πάνε να το θάψουν για να προστατέψουν την Κυβέρνηση,  

όπως έθαψαν και το «χαστούκι» που έφαγε από τους Εφοπλιστές.   

Οι σοβαροί άνθρωποι που έχουν γνώσεις γεωπολιτικής και γνώση του Διεθνούς Δικαίου,

αναρωτιούνται πολύ καιρό, 

γιατί οι ενέργειες των Κυβερνήσεων μας δεν υπηρετούν τα ελληνικά συμφέροντα και δεν αξιοποιούν τις δυνατότητες και τα δικαιώματα που τους παρέχει το Διεθνές Δίκαιο;

 Και ενώ με τα  λόγια το επικαλούνται,

με τις πράξεις τους το κακοποιούν και το ανατρέπουν,

αλλά ΠΑΝΤΑ είναι ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

Αυτές οι κατ’ εξακολούθηση ενέργειες δεν είναι τυχαίες

και έχουν φέρει τα γεγονότα σε πολύ κρίσιμη κατάσταση για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Και σοβαροί Έλληνες του χώρου, που δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις ούτε ηλίθιους  ούτε εθελοτυφλούντες,  λένε και φωνάζουν πλέον ΔΗΜΟΣΙΑ, την αλήθεια:

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΦΑΝΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Στην εκπομπή «ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ» του Γ. Σαχίνη ο καθηγητής γεωπολιτικής της Σχολής Ευελπίδων κ. Κων/νος Γρίβας,

αφού ανέλυσε όλα τα σημερινά γεγονότα,

«τίναξε στον άερα» το πάνελ της εκπομπής λέγοντας:

«ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ».

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ, ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ»  

«ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ»




          

πηγη   

ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ.... Εκαμίτης- Κυπατζής και assistant σωματοφύλακας της φαμίλιας των Λάτσηδων ο επίδοξος φονιάς του Στέφανου;

 Εκαμίτης- Κυπατζής και assistant σωματοφύλακας της φαμίλιας των Λάτσηδων;

Η στάση πυρός και το ημιάρβυλο, προδίδει τον εκτελεστή; 

Καλύτερα, φύγε από τη χώρα…


«Ταπεινός σαν μοναχός, αθόρυβος σαν φίδι, μαχητής σαν πάνθηρας», αυτό είναι το σύνθημα της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της γνωστής ΕΚΑΜ και ως προς τα πρώτα δύο, τα πέτυχε, ο δολοφόνος που στρατολογήθηκε και πήγε να σκοτώσει στα Βριλήσσια μπαμπέσικα τον Στέφανο Χίο, το ξημέρωμα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα.

Το ματωμένο πιστόλι με τα στρατιωτικά άρβυλα, κινήθηκε αστραπιαία σαν ένας γνήσιος και πειθαρχημένος ΕΚΑΜίτης. Δεν «γάζωσε», προκαταβολικά τον στόχο του με σφαίρες, πριν βρεθεί κατά πρόσωπο μαζί του, καθώς αυτός είναι ένας απαράβατος κανόνας στην εκπαίδευση για να μην εξοντωθεί σε συνθήκες «εικονικής πραγματικότητας», λάθος άνθρωπος.

Έριξε κατ’ ευθείαν στο κεφάλι

Και το κυριότερο, τούτος ο δολοφόνος έστρεψε την κάννη του πιστολιού του και πυροβόλησε κατ’ ευθείαν στο κεφάλι, με την πρώτη εννιάρα βολίδα να καταλήγει ξυστά στον λαιμό και την καρωτίδα του Στέφανου, ενώ αμέσως μετά έριξε αστραπιαία στο στήθος, χιλιοστά από την καρδιά, πετυχαίνοντας αυτήν τη φορά τον στόχο του, καθώς αυτό το τραύμα ήταν διαμπερές, με αποτέλεσμα η βολίδα να βγει από την πλάτη του δημοσιογράφου μας, που από πραγματικό θαύμα δεν κατέληξε!





πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.