Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Κοτες οι Ευρωπαιοι μπρος στον Σαλεμενο, τρεμουν για τις τραπεζες τους.....

Και ο Σαλεμενος χτυπα το ντεφι και χορευουν......
Αυτα που ελεγε το δικο μας κ@λοπαιδο οτι θα εκανε τα κανει ο Σαλεμενος !



Η Τουρκία δεν θα προσφύγει στο ΔΝΤ, το άνοιγμά της στις τράπεζες της ΕΕ περί τα 170 δισ. ευρώ, θα διακανονιστεί και η χώρα θα αναζητήσει «φρέσκα» κεφάλαια από φιλικές αραβικές χώρες και την Ρωσία, ενώ έκλεισε συμφωνίες με Βενεζουέλα και Ιραν για φθηνό πετρέλαιο! 

Σας θυμίζουν τίποτα τα παραπάνω; Ολα αυτά που έπρεπε να κάνει και δεν έκανε η Ελλάδα το 2010 και το 2015 και μετά από οκτώ χρόνια Μνημονίων κι ενός PSI έφτασε να χρωστά 11% περισσότερα από αυτά που χρωστούσε όταν εισήλθε στα Μνημόνια όπως αποκάλυψε χθες το pronews.gr!

Το μόνο που δεν μοιάζει με την Ελλάδα του 2010 είναι ότι η ανάπτυξη στη Τουρκία στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 θα κλείσει περί το 5%, ενώ στο πρώτο τρίμηνο πλησίασε το 7%!

Βέβαια, ο οικονομικός πόλεμος που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ μαίνεται: Η υποβάθμιση του αξιόχρεου της Τουρκίας από τους Οίκους S&P και Moody’s το βράδυ της Παρασκευής, η προειδοποίηση για νέα υποβάθμιση πιο βαθιά στην κατηγορία «ομολόγων-σκουπίδια», η κατρακύλα της λίρας στο «κλείσιμο» της εβδομάδας, μόνο ευχάριστα γεγονότα δεν είναι, αλλά η τουρκική οικονομία φαίνεται να έχει βάθος και ο τουρκικός λαός δείχνει να στηρίζει τον απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας από τον Ρ.Τ.Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή, όμως, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΕ Ζ.Κ.Γιουνκέρ, με δηλώσεις τους «χαϊδεύουν» τον Ρ.Τ.Ερντογάν και του υπόσχονται «στήριξη» σε μία αποθέωση οπορτουνιστικής πολιτικής: Δεν θέλουν να χρεωθούν οι τράπεζες τους με κάπου 160 δισ. ευρώ, θέλουν ισχυρή την οικονομία της Τουρκίας των 80 εκατ. πολιτών για τα προϊόντα τους ειδικά μετά το εμπάργκο στις ΗΠΑ και πάνω απ'όλα δεν θέλουν την Τουρκία εχθρό σε μια περιοχή που ξεκινά από το Αιγαίο και τελειώνει στην κεντρική Ασία!

Οι υπουργοί οικονομικών Γαλλίας και Τουρκίας συμφώνησαν σε κοινή δράση ενάντια στις αμερικανικές κυρώσεις, ενώ ο «σύμμαχος» της Ελλάδος Ε.Μακρόν, ξεχείλιζε από «αγάπη» για τη Τουρκία στην χθεσινή δήλωσή του.

Το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών ,ανακοίνωσε πως οι ΥΠΟΙΚ Γαλλίας και Τουρκίας θα προχωρήσουν σε βελτίωση της οικονομικής συνεργασίας και αντιπροσωπείες των 2 χωρών θα συναντηθούν στο Παρίσι στις 27 Αυγούστου.

Η συνάντηση αυτή έρχεται να προστεθεί σ' αυτή του Τούρκου ΥΠΟΙΚ με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ πάλι για το θέμα της οικονομικής συνεργασίας, ενώ στις 28 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση Μέρκελ με Ερντογάν για περαιτέρων στήριξη της τουρκικής οικονομία, παρά το γεγονός ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Σόλτς δέχθηκε «πατσαβούρα» στο πρόσωπο από τον Τούρκο ομόλογό του και γαμπρό του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, όταν του πρότεινε να προσφύγει στο ΔΝΤ για να πάρει 70 δισ. ευρώ δάνεια: «Η Τουρκία δεν έχει ανάγκη δανεικών και δεσμεύσεων στο ΔΝΤ. Οτι χρειαστούμε θα το βρούμε από την ελεύθερη αγορά. Είμαστε ισχυρή οικονομία και μεγάλη χώρα» του απάντησε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διεθνούς Τράπεζας Διακανονισμών, δηλαδή της Υπερκεντρικής Τράπεζας, η έκθεση των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών στην Τουρκία μόνο αμελητέα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί:

Γαλλικές: 38,4 δις $

Γερμανικές: 17,1 δις $

Ιταλικές: 16,9 δις $

Ισπανικές: 82,3 δις $

Από την άλλη, κάπου 250 δισ. ευρώ τα οποία αντιστοιχούν στο 25% του ΑΕΠ της χώρας, θα πρέπει να πληρωθού από ιδιώτες και κράτος μέχρι το τέλος της χρονιάς ενώ αυξάνεται, το βάρος αναχρηματοδότησης των δανείων σε εθνικό νόμισμα, με το επιτόκιο να υπερβαίνει το 20%. Συν τοις άλλοις, η συνεχής εξασθένιση της λίρας θέτει σε κίνδυνο  τα κεφαλαιακά επίπεδα και την ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών.

Η Αγκυρα λέει ότι μπορεί να αναχρηματοδοτεί αυτό το χρέος βασιζόμενη στους τρομακτικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το ζήτημα είναι να παραμείνουν αυτοί οι ρυθμοί και να μην πέσει σε ύφεση η τουρκική οικονομία. Γιατί τότε όλα αλλάζουν..
πηγη

Γυναικα Αστυνομικος θηλασε εγκαταλελειμενο μωρο, δεν αντεξε στην θεα του πεινασμενου μωρου....

Δεν ειναι κατι συνιθισμενο...
Οσο ανθρωπινο κι αν ειναι δεν ευκολο....


Το γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία με μια γυναίκα αστυνομικό στην Αργεντινή, η οποία θηλάζει σε διάδρομο νοσοκομείο ένα εγκαταλελειμμένο μωρό.

Όταν μετέφεραν το μωρό στο νοσοκομείο, εκείνο ήταν ταλαιπωρημένο και πεινασμένο, με αποτέλεσμα να κλαίει συνεχώς. Οι γιατροί σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», ήταν απασχολημένοι εκείνη την ώρα και η αστυνομικός, πήρε την πρωτοβουλία να θηλάσει το μωρό, αφού πρώτα πήρε την άδεια των γιατρών.

«Παρατήρησα ότι ήταν πεινασμένο, καθώς έβαζε το χέρι του στο στόμα του, γι 'αυτό ζήτησα να το αγκαλιάσω και να τον θηλάσω. Ήταν μια θλιβερή στιγμή, έσπασε την ψυχή μου», δήλωσε η αστυνομικός σε δημοσιογράφους.
πηγη

Αισχος ρε ρεζιλιδες....Οχι μονο κυκλοφορουν στο Αιγαιο τα Μεμετια, αλλα αρχισαν να κανουν και ελεγχους σε Ελληνικα πλοια....

Καποτε εβλεπαν Ελληνικο πλοιο και ετρεχαν να κρυφτουν...
Σημερα αποθρασυνθηκαν και τα σταματουν για ελεγχο....
Στην θαλασσα συνορα δεν υπρχουν ειπε ο Τσιπρας δυστυχως...



«Έχουμε καταντήσει γραφικοί βγαίνουμε στις ιστοσελίδες, στα κανάλια και τίποτα δεν γίνεται. Θα έχουμε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει μεγάλο επεισόδιο αν ξεφύγει κάποιος δικός μας». Αυτό δηλώνει Έλληνας ψαράς προμηνύοντας πως η τουρκική προκλητικότητα δοκιμάζει την υπομονή των Ελλήνων επαγγελματιών.

Μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς Τούρκων εναντίον Ελλήνων στη Λήμνο αλλά και ενός παρόμοιου περιστατικού στη Σαμοθράκη που φαίνεται πως προηγήθηκε, είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας νέες καταγγελίες.

Η τουρκική προκλητικότητα φαίνεται πως εντείνεται σύμφωνα με μαρτυρίες Ελλήνων αλιέων. Όπως καταγγέλλουν, Τούρκοι λιμενικοί ανάγκασαν ελληνικό αλιευτικό να ”δέσει”, και έλεγξαν τους Έλληνες ψαράδες για τα απαραίτητα έγγραφα, σε διεθνή ύδατα.

Όλα δείχνουν πως οι τουρκικές υπηρεσίες έχουν βάλει μπρος ένα σχέδιο κλιμάκωσης στο Αιγαίο στοχεύοντας τους Έλληνες αλιείς, στην υπομονή και τις αντιδράσεις τους.

Συγκεκριμένα, ψαράς μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι η τουρκική ακτοφυλακή έδεσε «με το έτσι θέλω» το αλιευτικό σκάφος του και τού ζήτησε τα χαρτιά του στα… διεθνή ύδατα!

Από πλευράς του, ο Παναγιώτης Μόσχος, από το Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Λήμνου, τόνισε επίσης ότι Τούρκοι από αλιευτικά σκάφη βγάζουν όπλα, απειλούν ενώ η τουρκική ακτοφυλακή ζητά τα χαρτιά τους.

Οι αλιείς ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ. «Τα μεγάλα σκάφη μας παίρνουν και τα δίκτυα, τα καταστρέφουν. Τι να κάνουμε; Ζητάμε να τηρηθεί το ναυτικό δίκαιο… Δεν υπάρχει για τους Τούρκους; Δεν βλέπουν τι γίνεται οι Ευρωπαίοι, οι Έλληνες, δεν το βλέπει κανένας;».

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, ο πρόεδρος των γρι-γρι Καβάλας Γιάννης Μανιός είχε καταγγείλει περιστατικό με πυροβολισμούς δυτικά της Σαμοθράκης, γεγονός το οποίο προηγήθηκε αυτού της Λήμνου και αποκρύφτηκε από την Κυβέρνηση.

«Είχαμε ένα περιστατικό δυτικά της Σαμοθράκης προς τη Λήμνο, δύο μέρες πριν από το περιστατικό της Λέρου όπου μετά από φραστικό επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά, έπεσαν και πυροβολισμοί. Ο Έλληνας τράβαγε μπροστά με την μηχανότρατα, ήθελε να περάσει ο Τούρκος, ακολούθησε το φραστικό επεισόδιο και μετά ο Τούρκος τράβηξε όπλο και έριξε τρεις πυροβολισμούς και μια ριπή» κατήγγειλε ο κ. Μανιός.

Ωστόσο, το Λιμενικό Σώμα του συνέστησε να «μη δώσει έκταση» στο θέμα. «Το λιμεναρχείο είναι ενήμερο. Ο συνάδελφος ενημέρωσε αμέσως. Όμως η απάντηση που πήρε ήταν να μην πει τίποτα και να μην δώσει έκταση στο θέμα» πρόσθεσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για συνεχείς καταγγελίες ψαράδων λόγω παρενόχλησης από τουρκικά αλιευτικά.

«Τη Λήμνο εδώ και πολλά χρόνια, και τη Σαμοθράκη, τις έχουν ισοπεδώσει εντελώς, τώρα έχουν πάει πιο νότια. Έχουν ξεθαρρέψει και έρχονται στη Θάσο, έχουν ρημάξει τη Λήμνο, έχει γίνει γύρω κρανίου τόπος… Οι άνθρωποι τελειώσανε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιός, σημειώνοντας πως έχει θέσει γραπτώς το θέμα στο υπουργείο Ναυτιλίας και το Πανελλήνιο Παράκτιων Αλιευτικών Συλλόγων.
πηγη 

Σερβια: ΝΑΙ στο Κυριλικο αλφαβητο, ΟΧΙ το Λατινικο!

Το παρακατω αρθρο ειναι αφιερωμενο, σ ολους αυτους που επιμενουν, 
να χρησιμοποιουν τα γκρικλις.........



Μουσική από τη Δύση, αμερικάνικες ταινίες. Οι νέοι από τη Σερβία αγαπούν τον δυτικό τρόπο ζωής και όχι μόνο. Αγαπούν και τον δυτικό τρόπο επικοινωνίας. Έχουν γυρίσει την πλάτη στο κυριλλικό αλφάβητο. Το θέμα μάλιστα έχει πάρει διαστάσεις και για αυτό γράφουν ακόμα και μεγάλες εφημερίδες της χώρας, όπως είναι η Politika.

H κυβέρνηση φαίνεται να ανησυχεί σοβαρά πως η εγκατάλειψη της κυριλλικής γραφής θα έχει συνέπειες γενικότερα για τη σερβική ταυτότητα. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να προχωρήσει στη θέσπιση ενός νόμου σύμφωνα με τον οποίο όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια υποχρεούνται να χρησιμοποιούν την κυριλλική γραφή. Η επινόηση του κυριλλικού αλφαβήτου ανάγεται στον 9ο αιώνα και τους αδελφούς μοναχούς από την Θεσσαλονίκη Κύριλλο και Μεθόδιο. Το λατινικό αλφάβητο σήμερα τείνει να γίνει ταμπού για τις δημόσιες σερβικές αρχές.

Και το θέμα δεν τελειώνει εκεί. Περιγραφή προϊόντων, οδηγίες χρήσης ή έγγραφα εγγυήσεων πρέπει να είναι γραμμένα με κυριλλικό αλφάβητο. Όποιος μάλιστα παραβεί τον νόμο απειλείται με χρηματικό πρόστιμο μέχρι και ένα εκατομμύριο δηνάρια (8.450 ευρώ).

Σκόντο σε όσους χρησιμοποιούν κυριλλικά

Αν σκεφθεί βέβαια κανείς πως ο μέσος μισθός κυμαίνεται στα 450 ευρώ τον μήνα, το χρηματικό πρόστιμο είναι υπέρογκο. Ο νόμος έχει μάλιστα στόχο να αλλάξει και την εικόνα των πόλεων, η οποία κυριαρχείται από διαφημίσεις και επιγραφές επιχειρήσεων γραμμένες με λατινικό αλφάβητο.

 Μέχρι σήμερα, βάσει του Συντάγματος, η κυριλλική γραφή είχε την ίδια αξία και βαρύτητα με τη λατινική. Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο αντιδήμαρχος του Βελιγραδίου Γκόραν Βέσιτς προσπαθεί να προσελκύσει ιδιώτες επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν έκπτωση 5% όταν νοικιάζουν επαγγελματικούς χώρους σε περίπτωση που χρησιμοποιούν το κυριλλικό αλφάβητο.

Από την άλλη πλευρά πάντως πνευματικοί άνθρωποι στη Σερβία είναι οργισμένοι με αυτή την κατάσταση. «Τι φτωχό κράτος αλήθεια! Η ταυτότητά του εξαρτάται από τη γραφή στις ρεκλάμες», δηλώνει ο ειδικός σε θέματα λογοτεχνίας Ντέγιαν Ίλιτς. Άλλοι συνάδελφοί του σχολιάζουν πως η λογική συνέπεια θα ήταν η απαγόρευση των ξένων γλωσσών σε δημόσιους χώρους.

Το κυριλλικό αλφάβητο χρησιμοποιείται κυρίως στη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία αλλά και στη Βουλγαρία και τη FYROM.

Πηγή

Να τους χαιρομαστε τους φιλους και εταιρους μας.....Αλληλεγγυη της ΕΕ στον Σαλεμενο !

Ανεκαθεν συμμαχοι της Γερμανιας και της Ευρωπης ηταν η Τουρκια...
Την εσωσαν πολλες φορες....
Μην ξεχναμε ποιοι ηταν οι αιτιοι της Μικρασιατικης καταστροφης μας !




Μετά την Γερμανία και η Γαλλία φαίνεται πρόθυμη να συζητήσει με την Τουρκία την περαιτέρω οικονομική συνεργασία αγνοώντας τις αμερικανικές κυρώσεις.

Όπως πρώτοι γράψαμε  ο Ερντογάν έκανε τις τελευταίες μέρες ένα άνοιγμα στην Ευρώπη στο πλαίσιο του οποίου απελευθέρωσε και τους 2 στρατιωτικούς.

Όπως αποκαλύπτει η τουρκική Hurriyet επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές οι υπουργοί οικονομικών Γαλλίας και Τουρκίας συμφώνησαν σε κοινή δράση ενάντια στις Αμερικανικές κυρώσεις.


Μάλιστα το Τουρκικό υπουργείο Οικονομικών ,ανακοίνωσε πως οι ΥΠΟΙΚ Γαλλίας και Τουρκίας θα προχωρήσουν σε βελτίωση της οικονομικής συνεργασίας και  αντιπροσωπείες των 2 χωρών θα συναντηθούν στο Παρίσι στις 27 Αυγούστου.

Η συνάντηση αυτή έρχεται να προστεθεί σ' αυτή του Τούρκου ΥΠΟΙΚ με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ πάλι για το θέμα της οικονομικής συνεργασίας, ενώ στις 28 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση Μέρκελ με Ερντογάν.

Η Ευρώπη όπως και στην περίπτωση του Ιράν φαίνεται να διαφοροποιείται από τις ΗΠΑ και βάζει το οικονομικό συμφέρον πάνω από τους γεωπολιτικούς στόχους, αποδεικνύοντας πως οι δηλώσεις «ανησυχίας» των τελευταίων ημερών για την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία μόνο τυχαίες δεν ήταν.

Βέβαια καλό είναι να περιμένουμε τα αποτελέσματα των Ευρω-Τουρκικών συναντήσεων για να εξάγουμε τελικά συμπεράσματα καθώς τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, αλλά προς το παρόν όλα δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.
πηγη 

Θαυματα ο Αλλαχ δεν κανει .....Ακολουθει τα χναρια της Ελλαδος η Τουρκια και οδευει ολοταχως προς χρεωκοπια.....

Δεν γλυτωσε παλαι ποτε Κραταια Σοβιετικη Ενωση....
Θα γλυτωσει ο Σαλεμενος ;



Την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας σε τοπικό και ξένο νόμισμα υποβάθμισε η Standard & Poor’s.

O οίκος υποβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας σε ξένο νόμισμα σε «B+», από «BB-» προηγουμένως και σε τοπικό νόμισμα σε «BB-», από «ΒΒ». To outlook των αξιολογήσεων παραμένει «σταθερό».

Η αιτιολόγηση της υποβάθμισης του αξιόχρεου σε «σκουπίδια» αναφέρεται στην ακραία μεταβλητότητα της τουρκικής λίρας, ενώ προβλέπει ύφεση για το επόμενος έτος.

Την ίδια ώρα ο οίκος Moody’s υποβαθμίζει τη χώρα σε «Ba3», από «Ba2», με αρνητικό το outlook. Η υποβάθμιση γίνεται λόγω της συνεχίζόμενης αποδυνάμωση των δημόσιων θεσμών και τη σχετική μείωση της προβλεψιμότητας της τουρκικής χάραξης πολιτικής.

Κατά τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, οι τουρκικές αρχές δεν θα μπορέσουν να δημιουργήσουν «μαξιλάρι» ομαλής προσγείωσης λόγω των αποδυναμωμένων θεσμών και των αυξημένων εντάσεων.
πηγη

Προβλεψιμος ο Τσιπρας για την Μερκελ. Δεν της χαλασε χατηρι, οι λ@θρο της Γερμανιας ερχονται Ελλαδα.....

Η μια σφαλιαρα μετα την αλλη....
Προτεραιοτητα η διατηρηση της καρεκλας για τους Συριζαιους...
Ερχονται καθε μερα απο Τουρκια, ερχονται τωρα και απο Γερμανια....
Πρεπει να φανε , να εχουν χαρτζηλικι .....
Απο που θα τα βρουνε; 
Ας κοψουν λιγο ακομη μισθους και συνταξεις Ελληνων.....
Οι νεοι ψηφοφοροι δεν πρεπει να δυσαρεστηθουν.....για τους λ@θρο λεω εεεεε !




Α.Μέρκελ για συμφωνία επαναπροώθησης παράνομων μεταναστών: «Έγινε ό,τι είχαμε προβλέψει με τον Τσίπρα»

 Η 'Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ολοκλήρωση της συμφωνίας επαναπροώθησης  2.000 λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.

«Χαίρομαι που οι διαπραγματεύσεις, τις οποίες παρακολουθήσαμε πολύ στενά, τώρα έχουν ουσιαστικά τελειώσει και για το γεγονός ότι τώρα μπορούμε να αρχίσουμε τη δράση σε αυτόν τον τομέα.

«Αυτό είναι ακριβώς το πνεύμα το οποίο είχαμε προβλέψει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», δήλωσε χθες το βράδυ η κυρία Μέρκελ και διευκρίνισε ότι τις διαπραγματεύσεις διεξήγαγε για λογαριασμό του Βερολίνου το υπουργείο Εσωτερικών. «Είναι καλό ότι καταλήξαμε σ’ αυτό το θέμα σε ένα αποτέλεσμα», πρόσθεσε....
πηγη 

Τα Τουρκικα αεροσκαφη πετουν με την βοηθεια Αμερικανικων δορυφορικων ρανταρ.. Τι θα γινει αν κοπει η επικοινωνια;

Καλος ο δορυφορος αλλα οταν ειναι δικος σου...
Στην προκειμενη περιπτωση ειναι Αμερικανικος και σ αυτον στηριζεται η Τουρκικη αεροπορια....
Αν κλεισει η επικοινωνια του θα εχουμε νεο ΜΑΛΤΑ ΓΙΟΚ;



Μπλόκαραν τα τουρκικά ραντάρ ακινητοποιώντας την Αεροπορία…
 Ιούλιος του 2017, παραμονές της τουρκικής εισβολή στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν στην Συρία και μια απροσδόκητη εξέλιξη σαν προειδοποίηση θορύβησε τους Τούρκους.

Σύμφωνα τότε με τον αρθρογράφο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Şafak, τον Mehmet Acet, οι Αμερικανοί έκοψαν την επικοινωνία των τουρκικών ραντάρ με τον δορυφόρο με συνέπεια να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή του κουρδικού θύλακα Afrin, εν όψει της επικείμενης τουρκικής εισβολής.

Η εξέλιξη αυτή είχε προκαλέσει τότε την έντονη δυσαρέσκεια στην Άγκυρα και είχε έρθει αμέσως μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν στο Akçakale ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει με τίποτα την δημιουργία κουρδικού κράτους στην βόρειο Συρία και τις εντατικές προετοιμασίες των Τούρκων για επικειμένη στρατιωτική επιχείρηση.

Οι συνέπειες βέβαια αυτής της εξέλιξης ακόμα δεν μπορούν να εκτιμηθούν, αλλά σίγουρα φαίνεται καθαρά πως οι Αμερικανοί διαθέτουν αυτή την δυνατότητα γεγονός που έχει κάνει τους Τούρκους πολύ σκεπτικούς από τότε και…πολύ περισσότερο σήμερα που η κρίση με τις ΗΠΑ…
πηγη 

Η Αμερικανικη ExxonMobil ερχεται στην Κυπριακη ΑΟΖ για γεωτρησεις! Τι θα κανεις τωρα Σαλεμενε;

Ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα....
Πως θα αντιδρασει τωρα ο Σαλεμενος Σουλτανος ;
Θαχει τα κοτσια να τους παρενοχλησει ;



Ζήτημα εβδομάδων είναι η έναρξη των πρώτων γεωτρήσεων από την ExxonMobil στην Κυπριακή ΑΟΖ , καθώς στις 28 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η άφιξη στο τεμάχιο 12, του σκάφους της αμερικανικής εταιρείας, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνες για την ανεύρεση υδρογονανθράκων.

Σε μια στιγμή που η ένταση στα ελληνοτουρκικά βρίσκεται σε σχετική ύφεση, άνθρωποι με γνώση του αντικειμένου θεωρούν δεδομένο ότι η έναρξη των ερευνητικών εργασιών από την ExxonMobil, όπως αντίστοιχα και από τη γαλλική Total, θα πυροδοτήσουν εκ νέου όξυνση μεταξύ των δύο πλευρών.

Ανεξάρτητα των εξελίξεων σχετικά με την οικονομική κρίση που ταλανίζει τη Τουρκία, οι έρευνες και η πιθανότητα εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, απειλούν να ανατρέψουν τις διαμορφωμένες υπερ της Άγκυρας ισορροπίες, από το 1974 και μετά. Είναι επομένως έτοιμη να χρησιμοποιήσει ακόμη και βία προκειμένου να μην επιτρέψει στην Κύπρο την εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου.

Οι Τούρκοι έχουν ήδη στείλει στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, το γεωτρητικό πλοίο “Πορθητής”, συνοδευόμενο από τέσσερα βοηθητικά σκάφη, προκειμένου επίσης να αρχίσει τις έρευνες. Στην ευρύτερη περιοχή διεξάγει ήδη έρευνες το πλοίο “Barbarossa”, εκτός των τεμαχίων που έχουν παραχωρήσει οι Κύπριοι για έρευνα και εκμετάλλευση σε ξένες εταιρείες.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, οι Αμερικανοί έχουν δώσει στην Άγκυρα 10 συνολικά σημεία στα οποία ζητούν υποχωρήσεις, μεταξύ των οποίων και να δεσμευθεί ότι θα εξελιχθούν ομαλά οι έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ. “Στη διπλωματία φυσικά, θέτεις 10 σημεία, προκειμένου η άλλη πλευρά να υποχωρήσει σε μερικά από αυτά”, όπως χαρακτηριστικά λέει άνθρωπος με γνώση των διεργασιών.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί σημειώνουν ότι οποιαδήποτε εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι αυτή τη στιγμή πρόσκαιρη και θα αφορά μόνο στο στενό γεγονός της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Δεν είναι κάτι που θα έχει βάθος χρόνου, όπως τονίζουν, φέρνοντας ως παράδειγμα τις επικείμενες εξελίξεις στη Κύπρο.
πηγη

Πεταξε την εικονα της Παναγιας στα σκουπιδια. Ανταμοιφθηκε με ανανεωση της θητειας της. Θα τολμουσε να κανει το ιδιο για το κορανι;

Ασυλο εχεις στην Ελλαδα του σημερα, αν εισαι Αθεος και αναρχοαπλυτος....
Φερονται, σαν να ειναι σιγουροι, οτι θαναι ισοβια στην εξουσια....





Ανανεώθηκε η θητεία της Συριζαίας που πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια....
Κατά τα άλλα μας φταίει ο Αμβρόσιος….
Την έμμεση επιβράβευση για τις…ιδέες της και για το αντιχριστιανικό της μένος προσέφερε το υπουργείο Παιδείας στην Συριζαία κυρία που πέρυσι προκάλεσε σάλο πετώντας στα σκουπίδια την εικόνα της Παναγίας παραμονές 15Αύγουστου.

Συγκεριμένα λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Παιδείας ανανέωσε τη θητεία της κας Γιαννακοπούλου ως Διευθύνουσας Συμβούλου του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Με την απόφαση υπ. Αριθμ. 132319/Γ4/03-08-2018 και με υπογραφή του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη το Υπουργείο προχώρησε σε

«Λήξη και Ανανέωση της θητείας του Προέδρου, της Διευθύνουσας Συμβούλου και μελών του Δ.Σ., και ορισμός νέων μελών Δ.Σ., στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.)” αναφέροντας και συγκεκριμένα: «Ανανεώνουμε τη θητεία…της Γιαννακοπούλου Ελένης του Ιωάννη, μόνιμης υπαλλήλου κλάδου ΠΕ Μαθηματικών – Στατιστικών στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, με ΑΔΤ ΑΚ 129096, ως Διευθύνουσας Συμβούλου του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Η θέση της ανωτέρω είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις της αριθμ. 21466/ΙΑ/14-2- 2013 (ΦΕΚ 424/Β’) απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όπως ισχύουν”.

Τον Μεσαίωνα η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έκαιγε στην πυρά τα έργα και …τα βιβλία διακεκριμένων πνευματικών ανθρώπων. Παρόλα αυτά το πνεύμα τους δεν έγινε στάχτη. Σήμερα στο ιδεολογικό καρναβάλι που έχει στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι σύγχρονοι αριστεροί “παραβολάνοι” πετούν στην… πυρά ό,τι έχει να κάνει με την χριστιανική πίστη.

Όπως και με το χριστιανισμό, οι χειρότεροι διαφημιστές του σοσιαλισμού είναι οι πιστοί του, έλεγε ο Βρετανός συγγραφέας Τζόρτζ Όργουελ.

Το περιστατικό στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) με την διευθύνουσα σύμβουλο να πετάει την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια πέρυσι παραμονές του Δεκαπενταύγουστου αποδεικνύει περίτρανα πως οι Συριζαίοι ούτε που έχουν ακούσει την θεωρία του Βολταίρου: «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»….

Και σήμερα λοιπόν έρχονται να επιβραβεύσουν με καθεστωτική νοοτροπία μια κίνηση που προκαλεί το κοινό αίσθημα κάθε ευσεβούς πιστού Χριστιανού, τόσο όσο για παράδειγμα οι απόψεις του Αμβρόσιου ενοχλούν τον κάθε υποτιθέμενο προοδευτικό νου…

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων έχει βρεθεί στο στόχαστρο των αριστερομπερδεμένων εξουσιαστών και των οπαδών τους πολλάκις. Δικαίως ή αδίκως άλλη συζήτηση…

Η εν λόγω κυρία όμως που προέβη σε μια τέτοια πράξη γιατί περνάει στο απυρόβλητο;

Περί φαντισμού πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν, αλλα΄αντί άλλων αξίζει αναφοράς το παρακάτω απόσπασμα από την επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον υπουργό Παιδείας με αφορμή το περιστατικό στον ΕΟΠΠΕΠ:

“Κλείνοντας θα μας επιτρέψετε μία διαπίστωση για τον φανατισμό. Στην Ελλάδα οι απόπειρες από πολιτικές τάσεις, ακτιβιστικές ενώσεις ή δημόσια πρόσωπα για την προβολή και αναγνωρισιμότητα της αθείας συνήθως εξαντλούνται σε μονοσήμαντη αντιπαράθεση με την ορθόδοξη Εκκλησία. Η έλλειψη νηφαλιότητας, η επιθετικότητα, οι διακωμωδήσεις και οι προσβολές, που εκδηλώνουν κατά των ορθοδόξων χριστιανών δίδουν την εντύπωση ότι πρόκειται μάλλον για απογοητευμένους χριστιανούς, παρά για συνειδητοποιημένους άθεους, που σέβονται την θρησκευτική πίστη του άλλου. Προκαλεί βεβαίως έκπληξη πως είναι δυνατόν τόση εμμονή για την εξαφάνιση ειδικά της ορθόδοξης Εκκλησίας από τη δημόσια ζωή να προέρχεται από ανθρώπους, που υποτίθεται ότι εμφορούνται από θρησκευτική αδιαφορία. Είναι και αυτή μία κατηγορία θρησκευτικού φανατισμού μάλλον απειλητικότερη για την κοινωνική συνοχή από την ατομική θρησκοληψία. Το φαινόμενο του επιθετικού αντιχριστιανισμού, που διεκδικεί και επαίνους προοδευτικότητας, αξίζει προσοχής από το Υπουργείο σας, επειδή αμφισβητεί τον ίσο σεβασμό των δικαιωμάτων, με το διχαστικό επιχείρημα ότι η πλειοψηφία είναι απειλή για τις μειοψηφίες και, επομένως, δεν αξίζει προστασίας”.
Πηγη 

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Διαλυεται ο Τουρκικος Στρατος. Ολα τα οπλομηχανηματα τους σχεδον, συντηρουνται με Αμερικανικα ανταλακτικα.......

Με τον Τσαμπουκα χωρις ανταλακτικα στρατο δεν κρατας...
Αυτο το ξερει αραγε ο Σαλεμενος;
Το ξερει και μπλοφαρει ;
Δεν τολμουν να του το πουνε οι επιτελεις του;




Δυστυχώς ελαφριοί χαρακτήρες, γεννημένοι σκλάβοι και έρποντες, προσκυνημένοι και ηττοπαθείς, εκλαμβάνουν ως «επίθεση” φιλίας την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών και σπεύδουν έστω και στα λόγια να ανταποδώσουν…

Από τα ανώτατα πολιτικά κλιμάκια, εως τον απλό πολίτη, υπάρχουν Έλληνες που τσίμπησαν στο δόλωμα της τουρκίας, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς αντίληψη της πραγματικότητας, χωρίς συναίσθηση της ιστορίας, χωρίς γνώση γεωπολιτικής κατάστασης, χαιρέτισαν μέσα τους και έξω τους, την κίνηση Ερντογάν και «ησύχασαν”…

Δεν σκέφτηκαν ούτε θέλουν να σκεφτούν τους πραγματικούς λόγους απελευθέρωσης των 2 Στρατιωτικών, Ξεχνούν ότι παρέμεναν επί 6 σχεδόν μήνες ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ στην εχθρική τουρκία, και πέφτουν στην παγίδα που ο Ερντογάν τους στήνει. Και μπορεί να είναι λίγοι όλοι αυτοί, αλλά είναι αξιοσημείωτοι.

Είπαμε από την πρώτη στιγμή… Ο Ερντογάν με την κίνηση του αυτή, επιχειρεί Ψυχολογική ενέργεια και προσπαθεί να σπάσει το ΑΝΤΙΤΟΥΡΚΙΚΟ μέτωπο που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι Αμερικάνοι στην περιοχή. Και περιλαμβάνει Κούρδους, Αρμένιους, Ισραήλ, Αύγυπτο την Ελλάδα και την Κύπρο, για την οποία μάλιστα έχουν ειδικές αναφορές στα τελεσίγραφα τους προς την τουρκία.

Και σε αυτό το μέτωπο η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, όχι μονο λόγω του εύρους των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων της με την τουρκία, αλλά και γιατί η πολεμική της μηχανή είναι τοποθετημένη επιμελώς απέναντι της.

Και η τουρκία τωρα… ΧΩΡΙΣ F-35, ανταλλακτικά για τα F-16… Χωρίς αντιαεροπορική Άμυνα και με εσωτερικό διχασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις… είναι ΕΡΜΑΙΟ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ…

Η τουρκία τρέμει κι αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που άφησε ελεύθερα τα δύο Στελέχη μας, που άρπαξε από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ και κρατούσε ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ επί 6 μήνες… και θα πρέπει σύμφωνα με κάποιους ελάχιστους στον αριθμό και στο μυαλό, να της έχουμε και υποχρέωση…

Ε λοιπόν όχι… Τώρα που η τουρκία βγαίνει από την Δυτική Συμμαχία… Τώρα είναι η ιστορική ευκαιρία του Ελληνισμού να την γονατίσει. Τώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε και να σιγοντάρουμε τις εξελίξεις που θα επιτρέψουν, ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ από την Κύπρο, ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, να μπορέσουμε να εκμεταλευτούμε τον πλούτο μας και γιατί όχι… ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ τα ΣΤΕΝΑ, που με κανέναν τρόπο η Δυτική Συμμαχία δεν θέλει να παραμένουν στα χέρια των τούρκων. Στα χέρια της τουρκίας, από την στιγμή που με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ανήκει πλέον στην Ανατολή, είτε ρέποντας προς το Ισλάμ, είτε συμμαχώντας με την Ρωσία.

Τέτοιες ιστορικές συγκυρίες δημιουργούνται σπάνια μέσα σε αιώνες.

Τώρα η Ελλάδα δεν θα πρέπει απλά να εδραιώσει την ενεργή της παρουσία στο αντιτουρκικό μέτωπο, αλλά να γίνει ο ηγέτης του και ο πρωταγωνιστής του.

ΕΔΩ στο προαιώνιο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ, ελεύθερο ή ακόμη υπόδουλο, η νομοτέλεια της ιστορίας θα καταγράψει.. Ή εμείς, ή οι τούρκοι…
πηγη

Τους Κουρδους εξοπλιζουν οι Αμερικανοι και ο Σαλεμενος τρεχει για βοηθεια στους Ρωσσους....

Το ζητημα ειναι μεχρι ποτε θα τον βοηθησουν οι Ρωσσοι....
Μεχρι τελους ;
Μεχρι να φυγει απ το ΝΑΤΟ; 



Στη Μόσχα, με ειδική πτήση, βρίσκονται ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της γειτονικής χώρας, ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, και άλλους Ρώσους αξιωματούχους, σύμφωνα με την Cumhuriyet.

Για την επίσκεψη αυτή δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να είναι προάγγελος εξελίξεων, έπειτα το μπλοκάρισμα της παράδοσης των F-35 από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δήλωση του Ρώσου υπουργού, συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας της περιοχής, ανθρωπιστικά ζητήματα σχετικά με τη Συρία, καθώς και διμερή θέματα συνεργασίας.

«Έμφαση δόθηκε στη διόρθωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Συρία το συντομότερο δυνατό, μεταξύ των οποίων η επιστροφή αιτούντων άσυλο», δήλωσε ο Σόιγκου, ο οποίος τόνισε πως οι δύο χώρες συζήτησαν για τη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Άμυνάς τους.

Οι κινήσεις του Σουλτάνου

Τρέχει στον Β. Πούτιν για να σωθεί ο Ρ. Τ. Ερντογάν. Η κατάσταση στην Τουρκία είναι εκρηκτική λόγω οικονομίας, ενώ οι σχέσεις Αγκυρας-Ουάσινγκτον βρίσκονται στο ναδίρ.

Νέα συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ στην Τεχεράνη στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, στον απόηχο της μετωπικής σύγκρουσης Τραμπ – Ερντογάν.

«Ξεχωριστές διαπραγματεύσεις μεταξύ των προέδρων Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια της Συνόδου Kορυφής Ιράν – Τουρκίας – Ρωσίας το Σεπτέμβριο» ανέφερε ο Πεσκόφ, σε δήλωσή του στη ρωσική εφημερίδα Izvestia.

Σύμφωνα δε με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά. Αυτές οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί από τον Τούρκο Πρόεδρο και το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Θα απαντήσουμε σε τυχόν νέες κυρώσεις των ΗΠΑ» διαμηνύει η Άγκυρα

Η Τουρκία θα απαντήσει αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκάλα υπουργός Εμπορίου, Ρουχσάρ Πεκτζάν, αφού η Ουάσινγκτον απείλησε ότι θα σκληρύνει τις κυρώσεις της αν η Άγκυρα δεν απελευθερώσει έναν αμερικανό πάστορα.

«Απαντήσαμε (στις αμερικανικές κυρώσεις) σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε», δήλωσε η Πεκτζάν, την οποία επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σημειώνεται ότι η Πεκτζάν ήταν εκείνη που πριν μερικές ημέρες… εκλιπαρούσε τον Αμερικανό πρόεδρο να επιστρέψει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, όταν αύξησε τους δασμούς στον τουρκικό χάλυβα και το αλουμίνιο.

«Επανειλημμένες προσπάθειες να διαβιβάσουμε στην αμερικανική κυβέρνηση ότι κανένα από τα δηλωμένα κριτήρια που οδήγησαν στους αμερικανικούς δασμούς δεν είναι εφαρμοστέα για την Τουρκία, έχουν μέχρι τώρα αποδειχθεί άκαρπες», είχε αναφέρει με ανακοίνωσή της η υπουργός.

«Εντούτοις, εκλιπαρούμε τον πρόεδρο Τραμπ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – αυτό μπορεί και πρέπει να επιλυθεί μέσα από διάλογο και συνεργασία», σημείωσε.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Τουρκίας, απειλώντας εκ νέου για περικοπές σε περίπτωση μη απελευθέρωσης του πάστορα Μπράνσον.

«Η Τουρκία για πολλά χρόνια εκμεταλλευόταν τις ΗΠΑ. Τώρα κρατάνε τον θαυμάσιο χριστιανό πάστορα, ο οποίος για τη χώρα μας είναι ένας σημαντικός πατριώτης όμηρος. Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου, αλλά κάνουμε περικοπές στην Τουρκία» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

Οι Αμερικανοί στέλνουν όπλα στους Κούρδους

Σοκ και δέος για την Τουρκία και το παιχνίδι στη Μέση Ανατολή χοντραίνει επικίνδυνα για κάποιους «παίκτες. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τον εξοπλισμό των Κούρδων SDF-YPG και έμμεσα PKK.

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ έστειλε την Τετάρτη το πρωί 250 φορτηγά φορτωμένα με οπλισμό στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Όπως μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα 250 φορτηγά με τα όπλα έφτασαν το πρωί της Τετάρτης στην Κοιλάδα του Ευφράτη στη Συρία στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.
Πηγη

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση, μηνυσε τους Τοσκα Σκουρλετη η χηρα.....

Αν οπως λενε ειναι αθωοι....
αν εκαναν σωστα την δουλεια τους....
Δεν εχουν κατι να φοβηθουν .....
Ας ζητησουν οι ιδιοι, αρση της βολευτικης τους ασυλιας!


Για αδιάσειστα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, κάνει λόγο σε μήνυση που κατέθεσε κατα παντός υπευθύνου αλλα και σε βαρος των Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τοσκα η χήρα Φυτρου, η οποια έχασε στη φονική πυρκαγιά της 23ης Απριλίου τον συζυγο και τα δυο της παιδιά.

Ο δικηγόρος της έκανε λόγο για αδιάσειστα στοιχεία που δείχνουν ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο – Στη φωτιά της 23ης Ιουλίου είχαν χάσει τη ζωή της ο σύζυγος και τα δύο παιδιά της
Συμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της, Βασίλη Καπερναρο, οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα για το ότι έχει τελεστεί το αδικημα της ανθρωποκτονιας από πρόθεση η με ενδεχόμενο δόλο.
Συμφωνα με τον κ. Καπερνάρο η μήνυση της οικογενειας θα ανοίξει τον δρόμο για την διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από την Βουλή.

«Καταθέσαμε μια μήνυση με στοιχεία που αποδεικνύουν την υπευθυνότητα και τη συνυπευθυνότητα όλων των μηνυομένων από εμάς μεταξύ των οποίων είναι και ο υπουργός Σκουρλέτης και ο πρώην υπουργός Τόσκας. Ως εκ τούτου, μιλήσαμε και με τον προϊστάμενο, τη Δευτέρα αμελλητί σύμφωνα με το Σύνταγμα η υπόθεση πάει στη Βουλή» είπε ο κ. Καπερνάρος στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεση της μήνυσης προσθέτοντας ότι «έχουμε συγκεντρώσει πάρα πολλά στοιχεία ότι όλοι αυτοί είναι συνυπεύθυνοι και συνυπαίτιοι».
πηγη

Υπογραφεται η συμφωνια και η Γερμανια θα μας χαρισει ολους τους λ@θρο που δεν θελει....

Θα γεμισουμε Τζιχαντιστες....
Σκουδοτοπος της Ευρωπης θα γινει η Ελλαδα μας ....





Σε λίγες μέρες η Γερμανία και η Ελλάδα θα υπογράψουν τη συμφωνία με την οποία 2000 λαθρομετανάστες από τη Γερμανία θα επαναπροωθηθούν στη χώρα μας.

Οι «πρόσφυγες» αυτοί δεν έχουν περάσει από κανέναν έλεγχο και πολύ πιθανόν -όπως δείχνουν και πρόσφατα δημοσιεύματα- να είναι πρώην τζιχαντιστές και γενικότερα «κακά φρούτα» που δεν θέλει η Γερμανία αλλά μετά από ακόμα μία επιτυχή συμφωνία της κυβέρνησης θα αλωνίζουν σύντομα ελεύθερα στη χώρα μας.

Όπως γράφει η εφημερίδα Τα Νέα, έως την Τρίτη αναμένονται οι υπογραφές με την Αθήνα, ενώ ανάλογη διμερής συμφωνία υπεγράφη ήδη μεταξύ Βερολίνου και Μαδρίτης.

Βάσει της συμφωνίας αυτής η Αθήνα θα υποδεχθεί την επιστροφή περίπου 2.000 μεταναστών. Με την κυβέρνηση αν παίρνει ως αντάλλαγμα μία αόριστη δέσμευση του Βερολίνου να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοιχτές περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης και να αποδεχθεί περισσότερα άτομα από εκείνα που θα στείλει.

Την ίδια στιγμή η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε την Πέμπτη τη Σαξονία, όπου υποσχέθηκε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες στο ομοσπονδιακό επίπεδο για τον επαναπατρισμό μεταναστών οι αιτήσεις των οποίων να τους χορηγηθεί άσυλο απορρίφθηκαν.

«Οι επαναπατρισμοί παραμένουν μείζον πρόβλημα», δήλωσε η Μέρκελ στη Δρέσδη έπειτα από μια συνάντηση με την τοπική οργάνωση της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματός της.

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι οι κρατιδιακές κυβερνήσεις χρειάζονται τη βοήθεια των ομοσπονδιακών αρχών, που πρέπει να επεξεργάζονται ταχύτερα τα αναγκαία έγγραφα ώστε να διευκολύνονται οι επαναπατρισμοί.

Είναι σαφές, συνέχισε η καγκελάριος, ότι «το έτος 2015 δεν πρέπει να επαναληφθεί και δεν θα επαναληφθεί», αναφερόμενη στη μαζική υποδοχή μεταναστών στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τη Μέρκελ, έχει εξανεμιστεί πλέον η πεποίθηση ότι η Γερμανία μπορούσε να ελέγξει και να οργανώσει την υποδοχή ενός τόσο μεγάλου αριθμού μεταναστών.
πηγη

Δολαριο τελος ! ! ! Νεο νομισμα ετοιμαζουν για Διεθνεις συναλλαγες οι Ρωσσια, Κινα, Βραζιλια, Ινδια, Νοτια Αφρικη....

Οποιος τολμησε και απεριψε το δολαριο βομβαρδιστηκε...
Τωρα ομως ; 
Δυσκολευουν τα πραγματα για τις ΗΠΑ!


Βρισκόμαστε στην ανατολή ενός καινούργιου οικονομικού συστήματος, που σε λίγο καιρό θα διαμορφώσει νέα εποχή στα παγκόσμια οικονομικά χρονικά. Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε πως τον οικονομικό συνασπισμό BRICS αποτελούν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική.

Εκείνο που οι περισσότεροι αγνοούν είναι πως στις χώρες αυτές κατοικεί περίπου το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού και η παραγωγή τους αποτελεί σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου οικονομικού προϊόντος.

Τα στοιχεία αυτά και μόνο δίνουν τη δυνατότητα στις πέντε αυτές χώρες να είναι ανεξάρτητες από την οικονομία της Δύσης, που βασίζεται στο νομισματικό σύστημα του δολαρίου. Και η πλήρης ανεξαρτητοποίηση από το δολάριο αποτελεί στόχο. Κάτι που σταδιακά προωθείται από τις ηγεσίες της Κίνας και της Ρωσίας, σε θεωρητικό επίπεδο.

Ετσι λοιπόν η Μόσχα στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνηση και κυρίως προς τις ΗΠΑ , ταράζοντας την παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα.

Στο γεγονός ότι η χρήση του αμερικανικού δολαρίου για την άσκηση πίεσης σε άλλες χώρες θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός εναλλακτικού παγκόσμιου νομίσματος, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Οικονομικής Επιτροπής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Anatoly Aksakov, τονίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη θα ισοπεδώσει το δολάριο.

Ειδικότερα, ο ρώσος αξιωματούχος, μιλώντας στο προκτορείο Anadolu, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάνει τα πάντα ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα», προσθέτοντας ότι, «όλο και περισσότερες χώρες εξετάζουν συναλλαγές σε εθνικά νομίσματα».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες του BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), στις οποίες φαίνεται να ενδιαφέρεται να ενταχθεί και η Τουρκία, συζητούν το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου νομίσματος που θα εξυπηρετεί τις πληρωμές μεταξύ των προαναφερθέντων χωρών.

Μάλιστα, ένα ενιαίο νόμισμα για τις χώρες του BRICS θα έχει καλές προοπτικές, καθώς το μπλοκ έχει τον μισό παγκόσμιο πληθυσμό, το 30% της παγκόσμιας βιομηχανίας και το 40% της παγκόσμιας γεωργίας.

«Η διαδικασία δημιουργίας ενός εναλλακτικού παγκόσμιου νομίσματος μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε χρόνια και θα εξαρτηθεί από την Ουάσιγκτον, καθώς όσο περισσότερο οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το δολάριο για να ασκήσουν πιέσεις, τόσο μεγαλύτερο κίνητρο δίνουν σε άλλες χώρες ώστε να απορρίψουν τις πληρωμές σε δολάρια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ρώσος αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον Anatoly Aksakov, πολλές χώρες έχουν ήδη απορρίψει το δολάριο, αναφέροντας πως η Κίνα έχει αρχίσει να αγοράζει πετρέλαιο χρησιμοποιώντας το γουάν, η Τουρκία έχει αποσύρει τις καταθέσεις της σε χρυσό από τις ΗΠΑ και η Ρωσία έχει μειώσει σημαντικά τις επενδύσεις της στο δημόσιο χρέος των ΗΠΑ.

«Μόλις εμφανιστεί το εναλλακτικό παγκόσμιο νόμισμα, το δολάριο θα χάσει τη σημασία του, γεγονός που θα κοστίσει το μισό της τρέχουσας αξίας του», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της Οικονομικής Επιτροπής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «με την απώλεια της αξίας του δολαρίου, οι ΗΠΑ θα χάσουν την επιρροή τους».

Oι αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο προβλέπονται ραγδαίες.  Την επιθυμία του να μπει στις χώρες της ένωσης BRICS, εξέφρασε ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη 10η ετήσια συνάντηση του οργανισμου, σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού τύπου.

Ο Ερντογάν είχε καλέσει τους πέντε ηγέτες των χωρών που απαρτίζουν την ένωση BRICS να κάνουν δεκτή τη συμμετοχή της Τουρκίας.

«Αν μας δεχτείτε το όνομα της πλατφόρμας θα γίνει BRICST, δήλωσα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής Γιοχάνεσμπουργκ την Παρασκευή.

Μάλιστα, τόνισε ότι τα μέλη του μπλοκ δέχτηκαν με θέρμη την πρόταση του, και ειδικότερα η Κίνα που τάχθηκε υπέρ μιας διεύρυνσης.

Παρατήρησε ακόμη ότι φάνηκε να σκέφτονται την είσοδο νέων χωρών και ότι σίγουρα δεν είναι κατά, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

«Είμαστε στους G-20 με πέντε από αυτές τις χώρες. Εύχομαι να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για να μας αφήσουν να μπούμε και θα πάρουμε τη θέση μας στη BRICS », πρόσθεσε.

Με λίγα λόγια, εάν λάβει χώρα το σχέδιο της Μόσχας και των BRICS, το παγκόσμιο εμπόριο θα γνωρίσει νέα εποχή, μακράν της ηγεμονίας του δολαρίου και η Ουάσινγκτον δεν θα μπορεί πλέον να επιβάλει «οικονομικά αντίποινα».

Η δυτική κυριαρχία στην παγκόσμια οικονομία σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν.
πηγη

Με μεταθεση θα εξαφανισουν τους Στρατιωτικους που απελευθερωσε ο Σαλεμενος....

Δεν θελουν να μιλησουν προφανως...
Αυτο φανηκε απ τον τροπο που τους εφεραν στην Αθηνα....




Φεύγουν από τον Εβρο που υπηρετούσαν οι Μητρετώδης και Κούκλατζης, καθώς θα πάρουν μετάθεση. Επειτα από τις μέρες ξεκούρασης που ήδη ξεκίνησαν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν στη μονάδα τους αλλά για λίγο.

Σύμφωνα με το Star, oι δύο στρατιωτικοί αναμένεται να πάρουν μετάθεση σε άλλη μονάδα από αυτή που υπηρετούσαν στον Έβρο. Αυτό είναι πλέον το πιο πιθανό σενάριο για τον Άγγελο και το Δημήτρη, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε δεκαήμερη άδεια. Μόλις αυτή τελειώσει, θα δώσουν και τις καταθέσεις τους για το τι ακριβώς συνέβη όταν τους συνέλαβαν, στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διενεργεί το ΓΕΣ.

Ο πατέρας του ανθυπολοχαγού χαρακτήρισε «σύμβολα ενότητας» τους δύο στρατιωτικούς μας, οι οποίοι πάντως αναμένεται να πάρουν μετάθεση μόλις τελειώσει η άδειά τους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Συγκινημένος, αλλά χαρούμενος, ο πατέρας του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη, αποκαλύπτει τι ζήτησε ο γιός του μόλις γύρισε στο σπίτι του στην Καστοριά.

«Διψούσε να μάθει νέα από τους φίλους του, πραγματικά διψούσε… είναι χαμηλών τόνων άνθρωπος, ολιγαρκής, συνετός…»

Ο Δημήτρης Κούκλατζης βρίσκεται ακόμα με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη, όπου μένει η αδελφή του που γέννησε πρόσφατα. Αργότερα θα πάει στην Ορεστιάδα από όπου κατάγεται.
πηγη 

Τραμπ: Δεν χρωσταμε να πληρωσουμε τιποτα στην Τουρκια αυτη χρωστα σε μας..

 Απειλες απο τον Τραμπ και αμεσως βουτια η Τουρκικη λιρα....



Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ «δεν θα πληρώσουν τίποτα» στην Τουρκία για την απελευθέρωση του κρατούμενου ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον, τον οποίο αποκάλεσε «μεγάλο πατριώτη όμηρο».

«Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου ανθρώπου, όμως περιορίζουμε την Τουρκία!», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Η Τουρκία έχει επωφεληθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή τη στιγμή κρατούν τον θαυμάσιο Χριστιανό μας Πάστορα, ο οποίος πρέπει τώρα να εκπροσωπήσει τη χώρα μας ως ένας μεγάλος πατριώτης όμηρος. Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου ανθρώπου, αλλά περιορίζουμε την Τουρκία!» ανέφερε.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν δεν απελευθερωθεί σύντομα ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον.

«Έχουμε επιπλέον μέτρα, τα οποία σχεδιάζουμε να λάβουμε, εάν δεν τον αφήσουν σύντομα ελεύθερο» υπογράμμισε ο Μνούτσιν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η λίρα κατέγραψε πτώση μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών. «Δεν αποδείχθηκαν καλοί φίλοι» είπε από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. «Κρατούν έναν φοβερό Χριστιανό πάστορα εκεί. Είναι αθώος», συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Επίσης, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ βοήθησαν την Τουρκία σε ένα συναφές περιστατικό, ωστόσο ο σύμμαχος της Ουάσιγκτον στο ΝΑΤΟ δεν ανταπέδωσε τη χάρη. «Θέλουν να έχουν υπό κράτηση τον θαυμάσιο πάστορά μας. Δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό» σημείωσε.

Ο Άντριου Μπράνσον, με καταγωγή από τη Βόρεια Καρολίνα, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις τουρκικές αρχές. Κατηγορείται για κατασκοπεία και «τρομοκρατική» δραστηριότητα και έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Την Τετάρτη, με ανάρτησή του στο twitter, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα, ζητώντας για άλλη μια φορά την απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον. «Καλά θα κάνει η Τουρκία να μην δοκιμάσει μέχρι που είναι αποφασισμένος να φτάσει ο Τραμπ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα στην ανάρτησή του ο Μάικ Πενς σημείωνε: «Ο κληρικός Άντριου Μπράνσον είναι ένας αθώος άνθρωπος που κρατείται στην Τουρκία και η δικαιοσύνη επιβάλλει να απελευθερωθεί. Καλά θα κάνει η Τουρκία να μην δοκιμάσει μέχρι που είναι αποφασισμένος να φτάσει ο Τραμπ για να δει Αμερικανούς που είναι άδικα φυλακισμένοι σε ξένους τόπους να επιστρέφουν σπίτι στις ΗΠΑ».
πηγη 

Τα αορατα Αμερικανικα αεροσκαφη F22 ειναι ακομη εδω....

Εχει ενδιαφερον το θεμα...
Στην αρχη ειπωθηκε οτι ειναι περαστικα...





Oπως ακριβώς είχαμε γραψει, ελληνο-αμερικανική δύναμη κρούσης «σάρωσε” το Αιγαίο. Δύο F-22 RAPTOR φορτωμένα με τα όπλα τους απογειώθηκαν μαζί με 3 F-16 της ΠΑ σ΄ ένα εκ των οποίων χειριστής ήταν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας. Για πρώτη φορά οι Τούρκοι «είδαν” τα F-22 απέναντι τους σε κοινές περιοπολίες με την ΠΑ.

Τα F-22 και τα F-16, πέταξαν σε σχηματισμό για αρκετή ώρα, σαρώνοντας την ευρύτερη περιοχή.
Οι εξελίξεις στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις το προσεχές διάστημα αναμένονται ραγδαίες. Χτες για πρώτη φορά όπως μεταδώσαμε πρώτοι, οι ΗΠΑ έθεσαν ζήτημα «Εθνικής Ασφάλειας”.

Αυτό σημαίνει πως οι δασμοί δεν ήταν κάτι τυχαίο, που θα παρθούν πίσω. Εμμεσα κάνουν λόγο για ισχυρή ρωσοτουρκική συμμαχία μαζί με το Ιράν που απειλεί τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Αυτό ειπώθηκε για πρώτη φορά.

Η Τουρκία έχει κλείσει ήδη συμφωνίες για συναλλαγές εκτός δολαρίου σε εθνικά νομίσματα. Απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις. Οπως είπε χτες ο Μ.Τσαβούσογλου, «όλες οι χώρες προσπαθούν να ξεφορτωθούν το δολάριο αφού είδαν πως το χρησιμοποιεί ο Ν.Τραμπ, είδαν πως χρησιμοποιεί την αμερικανική οικονομική δύναμη εναντίον της Τουρκίας”.

Ο εκπρόσωπος του Ρ.Τ.Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν είπε σχετικά:

«Τουρκία και Ιράν έχουν κάνει σημaντική πρόοδο στην οικονομία και στο εμπόριο με εθνικά νομίσματα κατά την διάρκεια του απεσταλμένου του Ιρανού προέδου, Mahmoud Vaezi, την περασμένη εβδομάδα”.

«Οι ΗΠΑ έχουν σχεδόν καταστρέψει ολοκληρωτικά τους δεσμούς με την Τουρκία για ένα Πάστορα”.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος είπε κάτι που «πέρασε στα ψιλά” όμως δείχνει τι πρόκειται να συμβεί από δω και πέρα.

«Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τι έκανε η Τουρκία”.

Η φράση αυτή είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς πως ακόμη και αν ο Ρ.Τ.Ερντογάν αρχίσει τις κωλοτούμπες, αυτό δεν πρόκειται να τον σώσει. Οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει το πλάνο ανοικοδόμησης νέας συμμαχίας στην περιοχή.

Είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου:

«Πιστεύουμε ότι η Τουρκία, και ειδικά ο Πρόεδρος Ερντογάν, έχουν αντιμετωπίσει τον Πάστορα Μπράνσον -ο οποίος γνωρίζουμε ότι είναι πολύ καλός άνθρωπος και δυνατός Χριστιανός, και ο οποίος δεν έκανε τίποτα κακό- πολύ άδικα, πολύ άσχημα. Και είναι κάτι που σ’ αυτή την κυβέρνηση δεν θα ξεχάσουμε”.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε μήνυμα του χτες, φάνηκε να συνεχίζει στην δικιά του γραμμή εκτός ΝΑΤΟ:

«Η βοήθεια του Αλλάχ είναι κοντά, έρχονται καλά νέα, σας ζητώ να μην ανησυχείτε λόγω οικονομικού πολέμου”.

Για να ζητωκραυγάσει το πλήθος:

«Εσύ είσαι ηγέτης, χτύπα την Αμερική στον κ@λ@”

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι ΗΠΑ δεν έχουν πρέσβη στην Τουρκία εδώ και ένα χρόνο. Χρέη πρέσβη εκτελεί ο νέος αναπληρωτής επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής, Jeffrey M. Hovenier.

Γιατί οι ΗΠΑ δεν στέλνουν Πρέσβη;
ΠΗΓΗ

Τι αλλο θα ακουσουμε; Ο Πριγκιπας της Αλβανιας, ονειρευεται Αλβανικη Αυτοκρατορια.....

Αυτος ειναι ο επιδοξος Αλβανος Αυτοκρατορας...



Ο πρίγκιπας της Αλβανίας, Λέκα Ζόγου ο Β΄, δήλωσε ότι η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να ενωθούν σε μια αλβανική μοναρχία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ντίελι» (Ήλιος) ο πρίγκιπας Λέκα ΙΙ, είπε ότι «καθήκον της βασιλικής οικογένειας είναι παρακάμψει τα εμπόδια που υπάρχουν μεταξύ των Αλβανών και να ενωθούν οι Αλβανοί στα Βαλκάνια».

Πρόσθεσε ότι, η «Μεγάλη Αλβανία» θα εδραιωθεί με μια συνταγματική μοναρχία που θα προσφέρει μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα σε σύγκριση με το σημερινό πολιτικό σύστημα στην Αλβανία.

Η βασιλική οικογένειας θα σέβεται πάντοτε τη βούληση του αλβανικού λαού, πρόσθεσε.

Η υπηρεσία προς τον λαό είναι ένα μεγάλο προνόμιο και τιμή, είπε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Λέκα ο Β΄ σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή.

Η βασιλική οικογένεια της Αλβανίας δεν έχει σχέση με τους γαλαζοαίματους οίκους της Ευρώπης.

Πρώτος και τελευταίος βασιλιάς της Αλβανίας ήταν ο Αχμέτ Ζόγου.

Αυτός ήταν πολιτικός. Διατέλεσε αρχικά πρωθυπουργός και ύστερα πρόεδρος της Αλβανίας και τελικά αυτοανακηρύχθηκε βασιλιάς.

Καταγόταν από πλούσια οικογένεια γαιοκτημόνων. Το κανονικό του όνομα ήταν Αχμέντ Ζόγγολι, το οποίο άλλαξε το 1922 σε Ζόγου (σημαίνει πουλί στα αλβανικά).

Πώς έγινε βασιλιάς
Γεννήθηκε στην Αλβανία στις 8 Οκτωβρίου 1895 ως οθωμανός υπήκοος και καταγόταν από πλούσια οικογένεια γαιοκτημόνων.

Σε ηλικία 9 ετών στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη για σπουδές στο Σουλτανικό Λύκειο, γνωστότερο ως Λύκειο Γαλατασαράι.

Έπειτα συνέχισε τις σπουδές του στην οθωμανική στρατιωτική σχολή του Μοναστηρίου.

Το 1912 με το ξέσπασμα των Βαλκανικών Πολέμων επανήλθε στην Αλβανία και ανέλαβε την αρχηγία της φυλής Ματ, στο οροπέδιο μεταξύ Σκόδρας και Τιράνων, διαδεχόμενος τον πατέρα του που είχε πεθάνει το 1911.

Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατατάχθηκε στον Αυστροουγγρικό στρατό, που ανήκε στις Κεντρικές Δυνάμεις και μάχονταν τις δυνάμεις της Αντάντ.

Αρχικά τοποθετήθηκε στην Βιέννη το 1917-1918 και αργότερα στη Ρώμη, το 1918-1919.

Το 1919 επέστρεψε στην Αλβανία όπου και άρχισε αμέσως ν΄ αναμιγνύεται με τις τότε εσωτερικές πολιτικές διενέξεις της χώρας του.

Από τον Ιανουάριο και επίσημα από τον Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο του 1920 ανέλαβε υπουργός εσωτερικών και οργάνωσε την εναντίον νοτιοσλαβικών επιδρομών αλβανική αντίσταση.

Το επόμενο έτος (1921) ονομάστηκε αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας.

Το 1922 επανέλαβε υπουργός εσωτερικών όπου και κατέστειλε εναντίον του κίνημα.

Τον ίδιο χρόνο (1922) διετέλεσε και πρωθυπουργός, πλην όμως ανατράπηκε από τους μπέηδες που συνασπίστηκαν στο πρόσωπο του κύριου αντιπάλου του Φαν Νόλι, καταφεύγοντας ο ίδιος στη Νοτιοσλαβία.

Το 1924, μετά από μια απόπειρα δολοφονίας του, επανήλθε προκαλώντας επιτυχές επαναστατικό κίνημα και στις 21 Ιανουαρίου του 1925 εκλε΄χτηκε πρόεδρος της δημοκρατίας της Αλβανίας, με κυβέρνηση περίπου με τα δυτικά πρότυπα, επταετούς θητείας (1925-1932)

Στις 25 Αυγούστου του 1928 κατάργησε τη Δημοκρατία και στις 1 Σεπτεμβρίου αυτοανακηρύχθηκε Ζώγου Α’ βασιλεύς της Αλβανίας, κηρύσσοντας πολίτευμα του κράτους την απόλυτη μοναρχία αναλαμβάνοντας τη διαχείριση καθώς και την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της χώρας του.

Πέθανε στις 9 Απριλίου 1961 στο Παρίσι.

Ο Αχμέτ Ζόγου θεωρείται ως ένας πολιτικός ανίδεος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας. Το ίδιο χαρακτηριστικό από ό,τι φαίνεται κληρονομήθηκε και στους απογόνους του.
πηγη 

Κωνσταντινούπολη: Εστιατόριο δίνει δωρεάν σάντουιτς με ψάρι σε όποιον ανταλλάξει δολάρια με λίρες ! ! ! !

Χωρίς τέλος η αντιαμερικανική παράνοια… 
Μετά τις κόκα κολες και τα κινητά...  
Εστιατόριο πρωτοστατεί στην εκστρατεία υπέρ της τουρκικής λίρας με δωρεάν ψάρια για ξένο συνάλλαγμα...
 
Το αγαπημένο street food της Κωνσταντινούπολης, το σάντουιτς με ψάρι, προσφέρεται δωρεάν στους Τούρκους που αποφάσισαν να ανταποκριθούν στην έκκληση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανταλλάξουν τα δολάριά τους με τουρκικές λίρες.
Η παραπάνω προσφορά είναι μία από τις πολλές που κάνουν έμποροι και πωλητές σε ολόκληρη την Τουρκία, οι οποίοι εισάκουσαν την επίκληση του Τούρκου προέδρου στο εθνικό αίσθημα, προσφέροντας δωρεάν προϊόντα και υπηρεσίες όπως ορχιδέες, πετρέλαιο έως και τριήμερες διαμονές σε ξενοδοχεία σε όσους επιδεικνύουν τις αποδείξεις τους ανταλλαγής δολαρίων με λίρες.
Εάν οι πελάτες του δείξουν μια απόδειξη που να δείχνει ότι αντήλλαξαν 100 δολάρια σε τουρκικές λίρες, τότε ο Αντνάν Τζελικέρ, ένας εστιάτορας από την Κωνσταντινούπολη, θα τους δώσει δωρεάν σάντουιτς με ψάρι, το παραδοσιακό "balik ekmek".
«Στόχος μας είναι να ακουστεί η φωνή μας και να δείξουμε σε όλους την αντίδρασή μας» εξήγησε ο Τζελικέρ, ιδιοκτήτης καταστήματος στην Κωνσταντινούπολη όπου οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους σε πλοιάριο.
Στη σελίδα, μάλιστα, του εστιατορίου του Τζελικέρ στο Facebook διαφημίζεται η εν λόγω προσφορά, συνοδευόμενη από μια φωτογραφία όπου διακρίνεται μια γροθιά στον αέρα διακοσμημένη με την τουρκική σημαία, πάνω από ένα τσαλακωμένο χαρτονόμισμα 100 δολαρίων.
Τα τουρκικά ΜΜΕ καλύπτουν με εκτενή ρεπορτάζ τις διαμαρτυρίες των Τούρκων κατά των ΗΠΑ, ανεβάζοντας, μεταξύ άλλων, βίντεο στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπου Τούρκοι καίνε δολάρια και καταστρέφουν iPhone.
Ένα κουρείο στην ανατολική Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να προσφέρει στους πελάτες του κουρέματα «αμερικανικού στυλ».
Επίσης, το hashtag "Boycott USA" (Μποϊκοτάρετε τις ΗΠΑ) ήταν το δημοφιλέστερο σήμερα το πρωί και αργότερα έδωσε στη θέση του στο "Turkey Will Prevail" (η Τουρκία θα επικρατήσει).
Στη λεωφόρο Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη, μια πολύβουη τουριστική συνοικία, μια ομάδα Τούρκων τραγουδούσε με φόντο τουρκικές σημαίες:
«Αμερική, μας εκμεταλλεύτηκες για χρόνια. Αμερική, δολοφόνε. Αμερική, δολοφόνε».



Πηγή

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Αμπεντίν Ζίμπερι, οπλαρχηγος του UCK: Θα βγω στα βουνα αν δεν ψηφστει αυτο που θελω...

Αποθρασυνθηκαν πληρως οι Αλβανοι...
Με το ετσι θελω , θελουν να γινει το δικο τους ....
Αν τους περιλαβουν παλι οι Σερβοι θα σκουζουν για βοηθεια....



Ο Αμπεντίν Ζίμπερι, πρώην οπλαρχηγός του UCK στα Σκόπια, με εμπρηστικό ποστ του στο Facebook, έστειλε προειδοποιητικά μηνύματα στους Σκοπιανόυς για το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα έγραψε πως οι Αλβανοί των Σκοπίων θα συνεχίσουν «χωρίς τους Μακεδόνες» την πορεία τους προς ΝΑΤΟ και ΕΕ, αν οι τελευταίοι ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα.

«Οι Αλβανοί στη «Μακεδονία» θα παλέψουν ως το τέλος με τους «Μακεδόνες» και συνολικά με το κράτος για να ενταχθεί αυτό στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, εάν το δημοψήφισμα αποτύχει. Οι Αλβανοί θα ακολουθήσουν αυτό τον δρόμο, δηλαδή με ή χωρίς τους «Μακεδόνες» θα συνεχίσουν την πορεία τους προς την ΕΕ», έγραψε ο Ζούμπερι.

Σημειώνει ακόμη ότι οι «Μακεδόνες» (σλαβόφωνοι) των Σκοπίων, έπρεπε πρώτα να επιλύσουν την εσωτερική διαμάχη που έχουν με τους Αλβανούς και στη συνέχεια να επιλύσουν την εξωτερική διαμάχη με την Ελλάδα για ένταξη στην ΕΕ.

«Ποιος πηγαίνει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ με προκλήσεις και προσβολές στους συμπολίτες του;

Όταν κάποιος σέβεται και σας υποστηρίζει γιατί τον κακοποιείτε με προσβολές και προκλήσεις σε εθνικό επίπεδο;

Πραγματικά δεν ξέρω πώς μπορεί κάποιος να ξυπνήσει από το κομμουνιστικό όνειρο, που επί 50 χρόνια σας γέμισε με ψέματα και σας δίδαξε να μισείτε όσους είναι διαφορετικοί από εσάς», σημειώνει ο πρώην διοικητής του UCK.

Θα κλείσει το σημείωμά του:

«Όσο οι Αλβανοί επιδιώκουν τη «Μακεδονία» να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αυτό είναι ένα σημάδι ότι θέλουμε το κράτος να είναι πλήρες, ασφαλές και κοινό για όλους.

Ποτέ δεν αμφισβητήσαμε κάθε τι που είναι δικό σας, τη γλώσσα, τα σύμβολα και την ταυτότητα του «Μακεδόνα», αλλά και εμείς θέλουμε απλά να σέβεστε τη γλώσσα, τα σύμβολά μας και την εθνική μας ταυτότητα.

Η πολυμορφία είναι ένας θησαυρός για τη χώρα»..
πηγη 

Αγγελος Μητρεωδης: Μην παρακαλεσεις κανεναν μανα. ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ !

Προφανως καταλαβε τι λαμογια ειναι ολοι τους ....
Καταλαβε οτι θα τον γραψουν, οπως κι εκαναν....
Και δεν αφησε την μανα του να τους παρακαλεσει......
Αξιος συγχαρητηριων !



Η συγκλονιστική απαίτηση του Άγγελου Μητρετώδη από τη μητέρα του
Ο Έλληνας στρατιωτικός παρά την κράτησή του επί 167 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης δεν έχασε το σθένος του και το ηθικό του ούτε λεπτό – Η μητέρα του σεβάστηκε το αίτημά του παρά την αγωνία της
Με σθένος και δύναμη αντιμετώπισε ο Άγγελος Μητρετώδης την περίοδο που βρισκόταν κλεισμένος στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Το ηθικό του Έλληνα στρατιωτικού που παρέμεινε 5,5 μήνες στις τουρκικές φυλακές μαζί με τον Δημήτρη Κούκλατζη δεν έσπασε ούτε για μία στιγμή.

Σύμφωνα με το thrakinea.gr, ο Μητρετώδης, δείχνοντας δύναμη ψυχής απαίτησε από τη μητέρα του να μην παρακαλέσει κανέναν και με κανέναν τρόπο για την αποφυλάκισή του, αν και γνώριζε ότι κάτι τέτοιο ενδεχόταν να του κόστιζε, στερώντας για περισσότερο χρόνο την ελευθερία του.

Η μητέρα του Άγγελου Μητρετώδη σεβάστηκε και τίμησε την επιθυμία του γιου της, επιμένοντας σε αυτή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας πολιτικός της κεντρικής πολιτικής σκηνής συναντήθηκε με τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών στην Ορεστιάδα και πρότεινε στις μητέρες τους να στείλουν επιστολή στη σύζυγο του Ερντογάν, Εμινέ, απευθυνόμενες σε αυτήν ως μάνα προς μάνα.

«Ο γιος μου μού είπε να μην παρακαλέσω κανέναν», ήταν η κάθετη απάντηση της μητέρας του Άγγελου Μητρετώδη, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για περαιτέρω συζήτηση.

«Ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας στήριξαν, εμάς και τις οικογένειές μας»

Χθες, ο Άγγελος Μητρετώδης βρέθηκε μετά από 5,5 μήνες φυλάκισης στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καστοριά.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους ανθρώπους που μας στήριξαν, εμάς και τις οικογένειές μας. Χρόνια πολλά σε όλους», ήταν τα λόγια του Έλληνα στρατιωτικού.

Ο Άγγελος Μητρετώδης αποκάλυψε ότι γνώριζε το κλίμα που επικρατούσε στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

«Οι δικοί μας μας μετέφεραν πάντα το κλίμα, τη στήριξη των ανθρώπων και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους», τόνισε.

Για «πρωτόγνωρα συναισθήματα» και μια περιπέτεια που ελπίζει να μην επαναληφθεί έκανε λόγο ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη, Νίκος, που βρίσκεται και πάλι δίπλα στο παιδί του.
πηγη

Συναντησε τον Τζιχαντιστη που την ειχε αγορασει και τοπαιζε καημενος προσφυγας στην Γερμανια....

Αυτους ταιζουνε δυστυχως...
Τους λενε και καημενους....
Κι οταν και αν ελθει η ωρα, θα παρουν σειρα οι γυναικες τους και οι κορες τους...




Άρον άρον επέστρεψε στο Ιράκ μια νεαρή Κούρδισσα Γιαζίντι, πρώην σκλάβα του ISIS, όταν συνάντησε σε δρόμο της Στουτγάρδης τον τζιχαντιστή πρώην δεσμοφύλακά της, που είχε καταφύγει κι αυτός ως πρόσφυγας στη Γερμανία!

Η Ασουάκ Ταλό έμεινε άφωνη όταν έπεσε πάνω στον Αμπού Χουμάμ, έναν Σύρο δεσμοφύλακα του Ισλαμικού Κράτους, που την είχε αγοράσει για 100 δολάρια.

«Πάγωσα όταν κοίταξα προσεκτικά το πρόσωπό του», είπε η κοπέλα. «Ήταν ο Αμπού Χουμάμ, με την ίδια τρομακτική γενειάδα και το ίδιο άσχημο πρόσωπο».

Ο τζιχαντιστής που ζήτησε άσυλο στη Γερμανία την αναγνώρισε κι αυτός: «Είμαι ο Αμπού Χουμάμ κι ήσουν μαζί μου για λίγο στη Μοσούλη. Ξέρω που μένεις, με ποιον και τι κάνεις», της είπε, ενώ εκείνη κατέγραφε σε βίντεο τη συνάντηση.

Η έφηβη ενημέρωσε αμέσως τον αδελφό της και κατήγγειλε τον Χουμάμ στη γερμανική αστυνομία, όπου τον αναγνώρισαν από βίντεο κλειστού κυκλώματος.

Ωστόσο, όπως της είπαν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν γιατί δεν διέπραξε κάποιο αδίκημα επί γερμανικού εδάφους κι ήταν κι ο ίδιος καταχωρημένος ως πρόσφυγας.

Απογοητευμένη η κοπέλα και φοβούμενη για τη ζωή της, αποφάσισε να φύγει και να επιστρέψει στο βόρειο Ιράκ, όπου ζει ο πατέρας της. «Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω ποτέ» στη Γερμανία, λέει.

Μέχρι σήμερα πέντε αδελφοί της εξακολουθούν να αγνοούνται και η αδελφή της παραμένει αιχμάλωτη του ISIS. Δεκάδες άλλα μέλη της οικογένειας, ανάμεσά τους θείοι και θείες υποφέρουν ακόμη στα χέρια τυων τζιχαντιστών…

Πηγή: Basnews

Θελουν πολεμο με την Τουρκια, αλλα το Αμερικανικο δογμα λεει, βαλτε αλλους να πολεμησουν οχι τα δικα μας παιδια ......

Η τελευταια φορα που πολεμησαν και εχασαν και τον πολεμο ηταν στο Βιετναμ.....
Απο τοτε μεχρι σημερα, βαζουν αλλους να βγαλουν τα καστανα απ την φωτια και αυτοι εκ του μακροθεν και απο ασφαλεια απλως βομβαρδιζουν !




Mόνη λύση εμφύλιος ή περιφερειακός πόλεμος για τις ΗΠΑ: Κατάργηση βίζας και μεταφορά γραμμών παραγωγής ρωσικών εταιρειών στην Τουρκία!

Χαμένη υπόθεση η Τουρκία για τις ΗΠΑ με τον Ρ.Τ.Ερντογάν στο τιμόνι της χώρας. Πλέον με τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, η επόμενη κίνηση απελπισίας των ΗΠΑ θα ήταν ή ένας εμφύλιος στην Τουρκία ή ένας περιφερειακός πόλεμος με ήττα της Τουρκίας ώστε να πέσει ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Ρωσία και Τουρκία έρχονται πολύ κοντά οικονομικά και όχι μόνο αλλά για να ακριβολογούμε, η Αγκυρα περνά σταδιακά υπό ρωσικό έλεγχο!

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μ.Τσαβούσογλου, επιβεβαίωσε πως η Ρωσία έβαλε τέλος στην βίζα για Τούρκους επιχειρηματίες, εμπόρους, αξιωματούχους, διπλωμάτες.

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε πως ο ρωσικός γίγαντας «GAZ” θα επενδύσει στην Τουρκία και θα πουλά αυτοκίνητα, φορτηγά μεταφέροντας εκεί γραμμή παραγωγής!

«Συζητάμε μέτρα για την ανάπτυξη στους τομείς μεταφοράς, παραγωγής, βιομηχανίας, κατασκευής” ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ.

Θα ανεχτεί τέτοιο πράγμα η Δύση και οι ΗΠΑ; Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Θα ακολουθήσουν και άλλες ρωσικές εταιρείες που θα μεταφέρουν γραμμές παραγωγής. Ρωσία και Τουρκία έρχονται πολύ κοντά οικονομικά και ενεργειακά πριν ακολουθήσουν τα αμυντικά προγράμματα.

Πως ο Πούτιν «αιχμαλώτισε” τον Ρ.Τ.Ερντογάν στα ενεργειακά
Ο Ιούνιος ήταν ένας δύσκολος μήνας για το Διοικητικό Συμβούλιο του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου της Τουρκίας, που βρίσκεται στο Ακούγιου και αποτελεί κοινό τουρκορωσικό σχέδιο.

Στις 19 Ιουνίου, οι ρωσικές Αρχές συνέλαβαν την Καρίνα Τσουρκάν, στέλεχος της εταιρείας Inter RAO που εδρεύει στη Μόσχα και πρώην μέλος του ΔΣ του Ακούγιου.

Δύο ημέρες αργότερα, ένας Τούρκος δημοσιογράφος που χρησιμοποίησε έγγραφα από τα Panama Papers αποκάλυψε μια συμφωνία 15 εκατομμυρίων δολαρίων, με ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων, ανάμεσα στον Τούρκο μεγιστάνα Μεχμέτ Τζενγκίζ και μια εξωχώρια εταιρεία με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Ο πρόεδρος της εταιρείας αυτής, ο ρωσο-αζέρος Φουάντ Ακούντοφ, ήταν πρώην πρόεδρος-γενικός διευθυντής του Ακούγιου και μέλος του ΔΣ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018.

Ο Τζενγκίζ είχε ενδιαφερθεί πέρυσι να αγοράσει μερίδιο στο Ακούγιου, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν προχώρησαν.

Στις 8 Ιουλίου, ο Αμερικανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ Μπέιλι Χάτσισον δήλωσε ότι η Ρωσία προσπαθεί να «τουμπάρει» την Τουρκία με την πώληση των συστημάτων S-400.

Όσο σημαντικές είναι κι αν είναι αυτές οι διακρατικές συμφωνίες, τείνουν να επισκιάσουν μια πιο αθόρυβη αλλά εξίσου σημαντική εκστρατεία των Ρώσων με σκοπό να «τουμπάρουν» την επιχειρηματική ικανότητα της Τουρκίας.

Τα γεγονότα γύρω από το ΔΣ του Ακούγιου ρίχνουν φως στις ρωσικές προσπάθειες να ασκηθεί επιρροή στον Ερντογάν και τους συμβούλους του μέσω του ιδιωτικού τομέα, με συμβόλαια μεταξύ επιχειρήσεων που αναλαμβάνουν εταιρείες όπως η Rosatom, ιδιοκτήτρια του Ακούγιου.

Το Ακούγιου είναι ένα από τα μεγαλοπρεπή προγράμματα στα οποία επενδύει ο Ερντογάν, καθώς θα καλύπτει το 10% των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Rosatom ανέλαβε τη χρηματοδότηση του Ακούγιου έναντι του 51% της ιδιοκτησίας του.

Οι επικριτές του προγράμματος θεωρούν ότι η Τουρκία θα έπρεπε να περιορίσει την ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία: ήδη η τελευταία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου και ο τρίτος κατά σειρά προμηθευτής πετρελαίου.

Η ευαισθησία του προγράμματος αυτού προϋποθέτει χωρίς αμφιβολία την έγκριση(!!!) της Ρωσίας για τους διορισμούς στο ΔΣ.

Η Μόσχα ήθελε εκεί ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τις πολιτικές επιπτώσεις του οικονομικού προγράμματος.

Όσο προχωρεί η υπόθεση κατασκοπείας εναντίον της Τσουρκάν, οι λεπτομέρειες ρίχνουν φως στα κίνητρα της Ρωσίας για τον διορισμό της στο ΔΣ.

Η περίπτωσή της δείχνει ότι στον κόσμο της ενέργειας, τα επιχειρηματικά στελέχη μπορούν να λειτουργούν ως αντιπρόσωποι των διπλωματών και να εμπλέκονται σε δραστηριότητες που οι τελευταίοι προσπαθούν να αποφύγουν.

Η Καρίνα Τσουρκάν είχε σχέσεις με την Dubossarskaya GES, έναν ενεργειακό όμιλο της Υπερδνειστερίας, η οποία αποσχίστηκε από τον Μόλδοβα το 1992 και από τότε παραμένει ντε φάκτο ανεξάρτητη υπό ρωσικό έλεγχο.

Η ρωσική εταιρεία ηλεκτρισμού Inter RAO αγόρασε την Dubossarskaya GES το 2005 και προσέλαβε την Τσουρκάν, η οποία ανέβηκε τα σκαλιά της ιεραρχίας προτού απολυθεί εννιά ημέρες μετά τη σύλληψή της.

Εκτός από τον Μόλδοβα, η Τσουρκάν είχε σχέσεις με την Κριμαία και με τη Δημοκρατία του Ντονμπάς, την οποία το Κρεμλίνο έχει ανακηρύξει στην ανατολική Ουκρανία.

Στην Κριμαία και το Ντονμπάς, όπως και στην Υπερδνειστερία, η παροχή ηλεκτρισμού είναι ένα αποτελεσματικό όπλο και οι αυτονομιστές μπορούν να κρατούν τους Μολδαβούς και Ουκρανούς κατοίκους ως ομήρους τον χειμώνα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που το ΝΑΤΟ και η ρουμανική αντικατασκοπεία ενδιαφέρονταν για τις πληροφορίες που διέθετε. Να πούμε εδώ πως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ήταν το μόνο ΜΜΕ που αποκάλυψε την υπόθεση αυτή από τις 21 Ιουνίου 2018

Η Τσουρκάν αντικαταστάθηκε στο ΔΣ του Ακούγιου από έμπιστο του Ερντογάν, τον Χασάν Κουνεϊντ Ζαπσού, ο οποίος χρησιμεύει ως ενδιάμεσος μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν.

Το ίδιο συμβαίνει με τον Μεχμέτ Τζενγκίζ.

Το Κρεμλίνο κατάφερε έτσι και να αυξήσει την ενεργειακή εξάρτηση της Τουρκίας από τη Ρωσία και να βάλει στο τσεπάκι του έμπιστους του Ερντογάν.

Μην ξεχνάμε και τον Turkish Stream.

Και τώρα που οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας, αυτή η σχέση είναι πιο σημαντική από ποτέ.

(*) Ο Αϊκάν Ερντεμίρ είναι πρώην μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου και senior fellow στο Foundation for Defense of Democracies
πηγη 

Αρχισαν να ακουγονται φωνες για την αποπομπη της Τουρκιας απ το ΝΑΤΟ....

Εχει τα στενα....
Εχει τραβηξει το σχοινι πολυ ομως.....
Τι απ τα δυο θα υπερισχυσει ;



Την αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ προτείνει ο αρθρογράφος της Wall Street journal, Μπέρναρντ Χένρι Λεβί, θεωρώντας ότι η χώρα βοηθάει την Κίνα και τη Ρωσία και αντιστρατεύεται τα συμφέροντα της Δύσης.

Αρχικά, στη Συρία, τον Ιανουάριο του 2014 και ενώ οι δυτικές χώρες συνεργάζονταν για να σταματήσουν την εξάπλωση του ισλαμικού εξτρεμισμού στη Μέση Ανατολή, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ενίσχυσαν με οπλισμό ομάδες που συνδέονταν με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό κράτος.

Στη συνέχεια, οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον κουρδικού θύλακα στη βορειοανατολική Συρία, σημαντικών συμμάχων των ΗΠΑ στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών στην περιοχή.

Ακολούθησε μια τριμερής συνάντηση μεταξύ Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν τον Απρίλιο στην Άγκυρα για εξεύρεση λύσης στη Συρία, συνάντηση που αγνόησε παντελώς τη διεθνή κοινότητα και το διεθνές δίκαιο.

Στα πλαίσια της προσέγγισης της Τουρκίας με τη Ρωσία συζητήθηκαν επίσης σχέδια κατασκευής πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία και η αγορά αντιπυραυλικών πυραύλων S-400, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα συμβατότητας με τα οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ.

Στη 10η ετήσια διάσκεψη κορυφής των BRICS, που πραγματοποιήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ στα τέλη Ιουλίου, ο κ. Ερντογάν, ως επίσημος προσκεκλημένος, έθεσε ιδιαίτερα εμφανώς την προοπτική μιας στρατηγικής προσέγγισης με την Κίνα του Xi Jinping – και, για άλλη μια φορά, τη Ρωσία του Putin.

Η φιλοδοξία του Erdogan για ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, απομακρύνουν τη χώρα από τα κοσμικά, σύγχρονα ιδεώδη του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Οι ηγέτες άλλων ανελεύθερων κρατών σε ολόκληρη την Ευρασία, τον βοηθούν, ονειρευόμενοι την αναζωογόνηση του χαλιφάτου, την αποκατάσταση της Κίνας των δυναστειών Χαν, Μινγκ και Κινγκ, την επαναδημιουργία της τσαρικής αυτοκρατορίας και την επαναφορά της βασιλείας των Αχαιμενιδών και των Περσών.

Η αμερικανοτουρκική κρίση είναι πολύ περισσότερο από τον εγωισμό δύο σκληρών παιδιών.

Πρέπει να εξετάσουμε με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα τις σχέσεις μας με μια χώρα, που είναι βεβαίως μεγάλη και διαθέτει ένα μεγάλο πολιτισμό, αλλά δεν είναι πλέον φίλος ή σύμμαχος.

«Πρέπει η Δύση να συνεχίσει να μοιράζεται στρατιωτικά μυστικά, από τα οποία εξαρτάται η συλλογική μας ασφάλεια, με μια χώρα που σχηματίζει στρατηγικές συνεργασίες με τους πλέον εχθρικούς αντιπάλους μας;», αναρωτιέται ο αρθρογράφος.

Ο κ. Τραμπ δήλωσε στις 11 Ιουλίου ότι ο Ερντογάν «κάνει τα πράγματα με τον σωστό τρόπο».

Οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για έναν ηγέτη που αντιτίθεται όλο και περισσότερο στη Δύση σε όλα σχεδόν τα ζητήματα, στα οποία βασίζεται ο φιλελεύθερος πολιτισμός.

Πριν από λίγο καιρό οι Ευρωπαίοι συζητούσαν, πρόωρα, εάν θα δεχθούν την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τώρα έφθασε η στιγμή να ζητήσει συλλογικά η Δύση όχι μόνο την απελευθέρωση ενός ομήρου, αλλά και την απομάκρυνση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, καταλήγει ο αρθρογράφος
πηγη 

Εμπαρκο στο δολαριο ξεκινα η Τουρκια, αλλα οποιος μεχρι τωρα εκανε εμπαρκο στο δολαριο βομβαρδιστηκε.....

Τα ερωτηματα ειναι...
Θα το κανει το εμπαρκο η Τουρκια ;
Θα τολμησει ;
Κι αν το κανει, θα τολμησει ο Τραμπ να τους βομβαρδισει ;



Η Άγκυρα ξεκαθάρισε σήμερα στους Αμερικανούς ότι σε περίπτωση που δεν συνεχιστεί η συμμετοχή της στο πρόγραμμα των F-35 όχι μόνο θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της απέναντι στις ΗΠΑ αλλά θα διακόψει από τις εμπορικές συναλλαγές της το αμερικανικό δολάριο.

Nόμιμα δικαιώματα προφανώς εννοούν οι Τούρκοι αποζημιώσεις και ρήτρες που θα οφείλουν οι Αμερικανοί σε περίπτωση που οριστικά αποφασίσουν να μην συνεχίσουν με τους Τούρκους το πρόγραμμα των F-35.

Xαρακτηριστικό του κλίματος στη Τουρκία είναι ότι ιμάμης και πιστοί συγκεντρώθηκαν στο χωριό Καμλιμπέλ, κοντά στη Μερσίνη, όπου πραγματοποιήθηκε προσευχή για να... τιμωρηθεί το δολάριο!

Κατά την «προσευχή» ο ιμάμης ζήτησε από το Θεό να υποτιμήσει το δολάριο έναντι της τουρκικής λίρας, καθώς τις προηγούμενες μέρες η ισοτιμία έφτασε και τις επτά λίρες ανά δολάριο, ενώ την Τετάρτη το μεσημέρι ένα δολάριο αναλογούσε σε περίπου έξι τουρκικές λίρες.

Abdullah Bozkurt@abdbozkurt

#Erdogan pulls yet the biggest gun on @realDonaldTrump: A gov't Imam and Erdogan's faithful fans in a village of Çamlıbel in #Turkey's southern province Mersin holds a "dollar prayer" circle to ask God to strike down the value of dollar against #Turkey's faltering currency Lira.

11:14 AM - Aug 15, 2018

Χθες είχε κάνει σχετική δήλωση από την Αγκυρα ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ ο οποίος είπε:

«Ο ρόλος του δολαρίου ως νομίσματος για τις παγκόσμιες εμπορικές συναλλαγές υποχωρεί»

«Η Ρωσία συζητά εδώ και καιρό την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει εθνικά νομίσματα για την πραγματοποίηση εμπορικών συναλλαγών με την Τουρκία, το Ιράν και την Κίνα»

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως αναμένει ότι τα προβλήματα με τις ΗΠΑ, που συνέβαλαν στην πτώση της τουρκικής λίρας σε ιστορικό χαμηλό, θα επιλυθούν, όμως η Ουάσινγκτον πρέπει να σταματήσει τις προσπάθειες να επηρεάσει την τουρκική Δικαιοσύνη.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε σε συνέντευξη Τύπου πως η Τουρκία θα ασκήσει τα δικαιώματά της, αν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Άγκυρα.

Η λίρα, που αφού έφθασε σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου (1:7,24) σημείωσε άνοδο, θα συνεχίσει να ανακάμπτει, είπε.

Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν επιδείξουν εποικοδομητική στάση για την επίλυση μιας διπλωματικής διένεξης.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε επίσης πως δεν έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες ανάμεσα στον πρόεδρο Ερντογάν και τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Καλίν είπε ακόμη πως η Τουρκία θα λάβει θετική θέση ως προς τη διεξαγωγή των εμπορικών συναλλαγών στα εθνικά νομίσματα προκειμένου να διαφύγει από την πίεση του δολαρίου.

Η ιστορία με το δολάριο έχει κουράσει σειρά μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη, όπως Κίνα,Ρωσία, ΕΕ (Γερμανία) αλλά και περιφερειακές δυνάμεις όπως το Ιράν.

Όλοι τους έχουν καταλάβει ότι δεν έχει σημασία αν διαθέτουν όλα τα φόντα για μια μεγάλη οικονομική ανάπτυξη καθώς το παιχνίδι δεν παίζεται με τίμιους όρους.

Το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα είναι το δολάριο και όποτε οι ΗΠΑ νιώθουν απειλή τότε... τραβάνε μερικές κυρώσεις, διακόπτουν δηλαδή την ροή του χρήματος στις χώρες που θεωρούν επικίνδυνες για την ηγεμονία τους.

Αυτό είναι κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ στο παρελθόν καθώς κανείς δεν διέθετε μια τέτοια προθεσμοθετημένη οικονομική ισχύ.

Έτσι η «τράπουλα» είναι «σημαδεμένη» εξ'αρχής υπέρ των ΗΠΑ. Αυτό το έχουν καταλάβει οι περισσότεροι πλέον και ήδη έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση σχεδιασμών προς αποδολαριοποίηση. Πόσο εφικτό είναι αυτό;

Χρειάζονται πολλά χρόνια και μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν...
πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.