Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Ζητουν την αποφυλακιση του Πρωην υπουργου Παπαντωνιου...

Εναν περίπου μήνα μετά το (νέο) «όχι» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στο αίτημα του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου για τον τερματισμό της προφυλάκισης του (εδώ), και την απόφαση παράτασης της προσωρινής κράτησής του για άλλους έξι μήνες, 64 προσωπικότητες ζητούν με κείμενο-παρέμβασή τους την αποφυλάκισή του, χαρακτηρίζοντας «ύβρη» και «σκάνδαλο» για τα δικαιώματα του ανθρώπου την παρατεταμένη προφυλάκισή του. 

Aνάμεσα στους υπογράφοντες, οι καθηγητές Θάνος Βερέμης, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Κωνσταντίνος Λάβδας, Πλάτων Τήνιος και Μάνος Ματσαγγάνης, ο πρώην πρύτανης Θεμιστοκλής Λέκκας, ο πρέσβης επί τιμή Δημήτρης Νεζερίτης, ο δικηγόρος Θεόδωρος Σιούφας, ο συγγραφέας Ριχάρδος Σωμερίτης κ.α. Το τελευταίο μίλι του Γιάννου Πατήστε εδώ Αν και όπως λένε πρόθεσή τους δεν είναι να παρέμβουν στο δικαστικό μέρος της υπόθεσης του πρώην υπουργού, οι 64 υποστηρίζουν πως η ποινική δίωξη στηρίχτηκε σε εικασίες ενώ η διετής ανάκριση περατώθηκε χωρίς να προκύψει απολύτως κανένα νέο στοιχείο για την τεκμηρίωσή τους.

Οπως υπογραμμίζεται, ο Γιάννος Παπαντωνίου, που έχει ήδη συμπληρώσει προφυλάκιση 12 μηνών,  δεν έχει δικαστεί, ενώ δεν του έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες. Στο πλαίσιο αυτό διερωτώνται «πώς είναι νοητό ένα δημόσιο πρόσωπο με την πολιτική διαδρομή του Γιάννου Παπαντωνίου να διασύρεται για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με ακραία μέτρα προφυλάκισης – που η πολιτεία επιφυλάσσει για τους χειρότερους εγκληματίες – και μάλιστα σε συνθήκες που ενέχουν στοιχεία αυθαιρεσίας;» 

«Η παρατεταμένη προφυλάκιση αποτελεί σκάνδαλο και ύβρη για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Προς το συμφέρον της δικαιοσύνης και συνεπώς όλων των Ελλήνων, ο Γιάννος Παπαντωνίου, πρέπει να ξαναβρεί την ελευθερία του. Και αν χρειαστεί, να δώσει μετά τη μάχη σε κάποιο δικαστήριο με τις ανοικτές, δημόσιες διαδικασίες που εγγυάται το κράτος δικαίου», καταλήγουν στην παρέμβασή τους οι υπογράφοντες το κείμενο για τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό. Αναλυτικά το κείμενο των 64 έχει ως εξής:

«Συντάξαμε και υπογράφουμε αυτό το κείμενο όχι για να παρέμβουμε στο δικαστικό μέρος της υπόθεσης Παπαντωνίου, αλλά γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη να αναδείξουμε εκείνη την πτυχή της που αφορά την τήρηση των εγγυήσεων δικαίου στη Δημοκρατία μας. Ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει ήδη συμπληρώσει προφυλάκιση δώδεκα μηνών. Στις 18/10/2019 οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν την προφυλάκισή του ως το ανώτατο όριο του 18μηνου. Δέχονται, επιτέλους, μετά από δύο προηγούμενες απορρίψεις αιτημάτων αποφυλάκισης, ότι δεν είναι «ύποπτος φυγής». Παραποιώντας, όμως, κατηγορηματική διάψευσή του – καταγεγραμμένη στην απολογία του – ότι δήθεν διαθέτει «άλλους λογαριασμούς», εφευρίσκουν κινδύνους τέλεσης «νέων αδικημάτων» για να παρατείνουν την προφυλάκιση!

Ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν έχει δικαστεί. Εναντίον του δεν έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες. Η ποινική δίωξη στηρίχτηκε σε εικασίες ενώ η διετής ανάκριση περατώθηκε χωρίς να προκύψει απολύτως κανένα νέο στοιχείο για την τεκμηρίωσή τους. Πως είναι νοητό ένα δημόσιο πρόσωπο με την πολιτική διαδρομή του Γιάννου Παπαντωνίου να διασύρεται για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με ακραία μέτρα προφυλάκισης – που η πολιτεία επιφυλάσσει για τους χειρότερους εγκληματίες – και μάλιστα σε συνθήκες που ενέχουν στοιχεία αυθαιρεσίας;

Αν δεν τεθεί τέρμα με Απαλλακτικό Βούλευμα στην ποινική διαδικασία, γιατί δεν παραπέμπεται στο φυσικό του δικαστή για να κριθεί, κατά το δημοκρατικό του δικαίωμα που εγγυάται το Σύνταγμα; Μήπως γιατί η παρατεταμένη προφυλάκιση στοχεύει ευρύτερα την περίοδο που η χώρα εντάχθηκε στο ευρώ, αναπτύχθηκε με γοργούς ρυθμούς και αναβάθμισε τη θέση της στην Ευρώπη και τον κόσμο; Η παρατεταμένη προφυλάκιση αποτελεί σκάνδαλο και ύβρη για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Προς το συμφέρον της δικαιοσύνης και συνεπώς όλων των Ελλήνων, ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο μόνος πρώην υπουργός από ένα χρόνο τώρα πολιτικός κρατούμενος, πρέπει να ξαναβρεί την ελευθερία του. Και αν χρειαστεί, να δώσει μετά τη μάχη σε κάποιο δικαστήριο με τις ανοικτές, δημόσιες διαδικασίες που εγγυάται το κράτος δικαίου».






πηγη 

Λαθρομεταναστης Τυνήσιος επιτέθηκε και ξυλοκόπησε βίαια γυναίκα με προβλήματα υγέιας

Νεαρός καταδίωξε τον Τυνήσιο και τον έτρεψε σε φυγή. Από τις περιγραφές, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν το δράστη με το χαρακτηριστικό tattoo και τον συνέλαβαν.

Η 75άχρονη, περίμενε στη στάση του λεωφορείου (21/11) στο ανερχόμενο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στο ύψος του 52, στο Πεδίον του Άρεως, με την τσάντα της στο χέρι. Ο 21άχρονος Τυνήσιος, θεώρησε ότι η γυναίκα, ήταν εύκολος στόχος, λόγω της κατάστασής της, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, και με φραστική απειλή άσκησης βίας, αδιαφορώντας για τους διερχόμενους πεζούς της επιτέθηκε για να της αρπάξει την τσάντα.

Η γυναίκα αντιστάθηκε και συνέχιζε να κρατάει την τσάντα της, με τον Τυνήσιο να της καταφέρει βίαια χτυπήματα, αδιάφορος για τους περαστικούς που παρακολουθούσαν την επίθεση στην 75άχρονη στη μέση του δρόμου. Διερχόμενος από το σημείο νεαρός, μόλις αντιλήφθηκε την επίθεση σε βάρος της ανήμπορης γυναίκας, προσέτρεξε σε βοήθεια και καταδίωξε τον δράστη, τρέποντάς τον σε φυγή.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν πληρώματα της ΔΙΑΣ και σε αναζητήσεις, με τις περιγραφές και αναφορά στο χαρακτηριστικό tattoo στο λαιμό, οι Αστυνομικοί τον εντόπισαν στην περιοχή του Γκύζη, και προχώρησαν σε προσαγωγή. Στο Τμήμα Ασφαλείας ο Τυνήσιος αναγνωρίστηκε ως δράστης της επίθεσης και της απόπειρας ληστείας σε βάρος της 75άχρονης, και συνελήφθη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται για ληστείες και κλοπές ο 21άχρονος Τυνήσιος, καθώς στο παρελθόν έχει εκτίσει και ποινή εγκλεισμού, ωστόσο ο ίδιος την επόμενη ημέρα φέρεται να υποστήριζε ότι δεν θυμάται, ούτε ήταν σε θέση να δικαιολογήσει τη βία που άσκησε σε βάρος της ανύμπορης γυναίκας.

Όπως επισημαίνουν Αστυνομικοί , έχει διακριβωθεί ιδιαίτερη βία που επιδεικνύουν αφρασιάτες σε βάρος των θυμάτων τους, ενώ και τα θύματα περιγράφουν αφιονισμένους δράστες με κόκκινα μάτια σε υπερδιέγερση κατά τη διάρκεια της επίθεσης σε βάρος τους, αν και τους έχουν αποσπάσει τα τιμαλφή που κατέχουν. Εκτίμηση των Αστυνομικών- που δεν έχει αποδειχτεί αποδίδει- αποδίδει τη βίαιη συμπεριφορά των δραστών και τα κενά μνήμης που επικαλούνται την επόμενη ημερα, σε χρήση ουσιών συνθετικής αμφεταμίσης με χημικές προσμήξεις, καθώς ειναι χαρακτηριστική παρενέργεια το «πάγωμα» κάθε συναισθήματος και αναστολής, με την επίδραση της ουσιάς να διαρκει μέχρι και τρεις ημέρες .

Ανάλογες ουσιές είχαν κατασχεθεί τον περασμένο Ιούλιο, σε ειδική δράστη του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με τη συμμετοχή κλιμακίων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Ακτοφυλακής – Λιμενικού Σώματος, καθώς είχαν εντοπισθεί σε τρία εμπορευματοκιβώτια, προερχόμενα από τη Συρία κρυμμένα 33.078.150 δισκία- ναρκωτικά χάπια συνθετικής αμφεταμίνης , γνωστά ως «χαπια των τζιχαντιστών».






πηγη 

Να και κατι καλο....Στρατηγοί διοικητές κρατικών νοσοκομείων ! ! !

Στρατηγοί αναλαμβάνουν διοικητές νοσοκομείων – Το ΕΣΥ στο «χακί» ντύνει η κυβέρνηση, διορίζοντας απόστρατους ως επικεφαλής

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια επελέγησαν οι νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεών τους, από την αρμόδια επιτροπή.

Ποιοι στρατηγοί αναλαμβάνουν διοικητές νοσοκομείων

Απόστρατοι στρατηγοί από την γαλάζια παράταξη πήραν την έγκριση και τοποθετούνται επικεφαλής των ιδρυμάτων:

Στο ΓΝΑ ΚΑΤ-ΕΚΑ τοποθετήθηκε ο Ιωάννης Ηλιόπουλος, αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Στο ΓΝΑ “ΕΛΠΙΣ” ο Ιωάννης Κοτσαρίδης, Οικονομικός Αξκος αε από την ΣΣΑΣ

ΓΝ Κεφαλληνίας ο απόστρατος αντιστράτηγος Φώτιος Μεσσάρης

Στο ΓΝ Ρόδου ο αντιστράτηγος ε.α. Γρηγόριος Ρουμάνης (είδε διατελέσει διοικητής της ΑΔΤΕ στη Ρόδο)
Στο ΓΝ Μυτιλήνης ο αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Καμπούρης
Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝΑ Ελ. Βενιζέλου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ διορίσθηκε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Αντιπτέραρχος Σπυρίδων Καββούρης

Παρατηρούμε ότι το θαύμα το περιμένουν από το Στρατό Ξηράς…








πηγη 

Μιλανε για πολεμο οι Τρομοκρατες του Ρουβικωνα, και κυκλοφορουν ακομη ελευθεροι...

Ρουβίκωνας: «Αιτία πολέμου» το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις
Και ο αποτυχημενος υπουργισκος κανει την παπια....

«Αιτία πολέμου» χαρακτηρίζει ο Ρουβίκωνας το τελεσίγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για οικειοθελή εκκένωση μέσα σε 15 ημέρες των καταλήψεων σε όλα τα δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια.

Με ανάρτησή του στο Facebook, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης χαρακτηρίζει Casus beli (Αιτία πολέμου) την ανακοίνωση του του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Παραθέτει, επίσης, φωτογραφία της κατάληψης του Βοξ (στη διασταύρωση των οδών Αραχώβης και Θεμιστοκλέους, στην πλατεία Εξαρχείων), στην οποία διακρίνεται πανό με το σύνθημα «Ούτε βήμα πίσω».







πηγη 

Το σχέδιο εξαφάνισης του Ελληνικού λαού, μπήκε στην τελική του φάση, στην τελική ευθεία.....

Το είπε απερίφραστα Ο Κ. Πρωθυπουργός μας , ο κατά τα άλλα με δεξιά πολιτική , στην Βουλή χωρίς υπεκφυγές , χωρίς ίχνος ντροπής , ότι όλοι οι μετακινούμενου Ασιάτες – Αφρικανοί ήρθαν για να μείνουν , και κανένα πολιτικό κόμμα δεν βγήκε όχι μόνον να αντιδράσει , αλλά έστω να βγάλει μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι.

1. Που γράφει το σύνταγμα ότι κάθε Ασιάτης , κάθε Αφρικανός που έρχεται στην Ελλάδα γίνεται αυτόματα συμπολίτης μας ?

2. Που γράφει το σύνταγμα ότι η Πολιτική Ηγεσία έχει το δικαίωμα να αλλοιώσει πληθυσμιακά , πολιτιστικά , και Θρησκευτικά την χώρα μας ?

3. Που γράφει το σύνταγμα ότι νομιμοποιείται Ο Κ Πρωθυπουργός της χώρας μας να πάρει μια τέτοια σημαντική απόφαση χωρίς να ρωτήσει κανέναν ? τι έλεγε προεκλογικά το προγραμμα του? Το έφερε προς ψήφιση στη βουλή ? Ρώτησε τους πολίτες αυτής της χώρας ? Έκανε δημοψήφισμα ?

Σε άρθρο του ο chris hedges περιγράφει αναλυτικά την περίπτωση της Ελλάδος που την βύθισαν όλο και και περισσότερο σε μια πρωτοφανή μιζέρια χωρίς να του δίνεται καμία δυνατότητα να σηκώσει κεφάλι , και δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο δρόμος που έχει χαράξει η Παγκόσμια ΕΛΙΤ .

Και αναφέρει

Ζούμε σε μια χώρα που οι γιατροί καταστρέφουν την Υγεία
Ζούμε σε μια χώρα που οι δικηγόροι καταστρέφουν την δικαιοσύνη
Ζούμε σε μια χώρα που τα πανεπιστήμια καταστρέφουν την γνώση
Ζούμε σε μια χώρα που οι κυβερνήσεις καταστρέφουν την Ελευθερία
Ζούμε σε μια χώρα που τα Μ.Μ.Ε καταστρέφουν την αλήθεια των ειδήσεων
Ζούμε σε μια χώρα που η Θρησκεία καταστρέφει τα ήθη , έθιμα του λαού
Ζούμε σε μια χώρα που οι Τράπεζες καταστρέφουν την οικονομία

Έτσι θέλουν οι Παγκόσμιες ΕΛΙΤ να λειτουργεί ένα σύγχρονο κράτος προς τους Πολίτες του.
Θέλω λοιπόν να απευθύνω Έκκληση προς όλους αυτούς που πριν λίγες ημέρες έβγαλαν ανακοίνωση για το Μεταναστευτικό και να παρακαλέσω
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ Η ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΑΣΠΙΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΙΚΟΥΣ ΓΥΠΕΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΞΟΔΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΟΥΝΕΛ.

Εξ’ άλλου ορισμένοι το έχουν δηλώσει ότι πλέον δεν θα μείνουν αμέτοχοι μπροστά στην καταστροφή που οδηγείται αυτός ο λαός.

Ελληνικέ λαέ πάρε την τύχη σου στα χέρια σου με οποιοδήποτε κόστος γιατί κρίνεται το μέλλον των Οικογενειών μας , των Παιδιών μας , της πατρίδος μας , του Έθνους μας.







πηγη 

Πουτιν: Θα φυγουν κι αλλες χωρες απ την Ευρωπαικη Ενωση οπως συνεβει με την πρώην ΕΣΣΔ....

Μιλώντας προ ημερών σε επενδυτικό φόρουμ στη Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε πως μέχρι το 2028 θα υπάρξουν νέες αποχωρήσεις από την ΕΕ, κυρίως από πρώην ανατολικές χώρες, καθώς θα σταματήσει η χρηματοδότησή τους και θα πρέπει να αρχίσουν να συμβάλλουν και αυτές οικονομικά στην ΕΕ.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και με την πρώην ΕΣΣΔ, υποστήριξε ο Ρώσος Πρόεδρος.
«Μέχρι το 2028, κάποιες ανατολικές χώρες θα φτάσουν σε ένα επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης που δεν θα χρειάζονται οικονομική βοήθεια από την ΕΕ, αλλά θα πρέπει να αρχίσουν να συνεισφέρουν αυτές οικονομικά, όπως συμβαίνει με την Μεγάλη Βρετανία. Δεν είμαι σίγουρος πως δεν θα εξετάσουν την επιλογή της εξόδου από την ΕΕ, όπως κάνει σήμερα η Μεγάλη Βρετανία» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος υποστήριξε πως υπάρχουν κάποιες αντιφάσεις σήμερα στην ΕΕ σχετικά με την είσπραξη των φόρων στις προηγμένες χώρες και στην οικονομική υποστήριξη των φτωχότερων.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η κρίση που προηγήθηκε της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ μπορεί να συγκριθεί με τις σημερινές εσωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΕΕ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως η Ρωσία ενδιαφέρεται για την διατήρηση του μεγαλύτερου εμπορικού της εταίρου, που είναι η ΕΕ, καθώς τα αποτελέσματα της πτώσης της ΕΣΣΔ ήταν χειρότερα από τις πιο αρνητικές προβλέψεις.

Όσον αφορά τις πολιτικές αποφάσεις που είναι δεσμευτικές για τις χώρες μέλη της ΕΕ, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε πως είναι πιο πολλές και δεσμευτικές σε σχέση με τις αποφάσεις που λαμβάνονταν τα χρόνια της ΕΣΣΔ και αφορούσαν τις Σοβιετικές Δημοκρατίες.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε δημόσια αυτό που υποστηρίζουν πολλοί ευρωσκεπτικιστές εδώ και 15 χρόνια, πως η ΕΕ δεν λαμβάνει σωστές αποφάσεις και δεν ωφελεί όλες τις χώρες μέλη, αλλά μόνο τις ισχυρές. Όταν οι ανατολικές χώρες φτάσουν στο σημείο να πρέπει να συμβάλλουν οικονομικά στην ΕΕ, τότε πιθανότατα θα αποχωρήσουν, καθώς δεν έχουν αποκτήσει «Ευρωπαϊκό πνεύμα», επειδή ενδιαφέρονται για το δικό τους καλό και όχι για το συνολικό. Υπάρχουν βέβαια και άλλες χώρες, που η συμμετοχή τους στην ΕΕ δεν τις ωφέλησε όσο πίστευαν και εάν αυτοί που τις κυβερνούν το αντιληφθούν, ίσως αποχωρήσουν από την ΕΕ πριν από τις ανατολικές.







πηγη 

Επιτελους ! ! ! Ξερονήσια για τους λαθρομετανάστες, να ξεπεράσουμε τα κόμπλεξ....

Ξερονήσια για μετανάστες, να ξεπεράσουμε τα κόμπλεξ
«Ναι, σοβαρά στην Ελλάδα ξερονήσια» απάντησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σε ερώτηση σχετικά για το κυβερνητικό σχέδιο να δημιουργηθεί κέντρο κράτησης προσφύγων στη βραχονησίδα Λέβιθα. «Έχουμε πάρα πολλά», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν μπορούν να μας κατατρέχουν ταμπού και κόμπλεξ».

Συγκεκριμένα, στο κέντρικό δελτίο ειδήσεων του Κontra Channel, ο δημοσιογράφος ρωτάει τον βουλευτή: Με αφορμή το ότι ένα από τα κλειστά κέντρα θα είναι στη βραχονησίδα Λέβιθα, θέλω να σας ρωτήσω, τώρα, σοβαρά στην Ελλάδα ξερονήσια;

Ο βουλευτής της ΝΔ απαντά: Ναι, σοβαρά στην Ελλάδα ξερονήσια. Έχουμε πάρα πολλά…

«Ένα Αλκατράζ για πρόσφυγες;» ρωτάει ο δημοσιογράφος

«Δεν μπορούμε, μια ζωή να μας κατατρέχουν ορισμένα ταμπού και κάποιου είδους έτσι, μετεμφυλιακά ή μεταδικτατορικά κόμπλεξ. Εσείς κι εγώ, κύριε Μελιγκώνη, ανήκουμε πλέον σε μια άλλη γενιά. Κανείς δεν σκέφτεται πλέον ότι το ΚΚΕ δεν πρέπει να είναι πλέον νόμιμο και μάλιστα, ακρογωνιαίος λίθος του πολιτειακού μας . Κανείς δεν σκέφτεται Γυάρους και Μακρονήσους. Και τι να κάνουμε, που σε μια χώρα που έχει πάρα πολλά νησιά, χρειαζόμαστε χώρο, ώστε να φιλοξενήσουμε κάποιους ανθρώπους, χωρίς να δημιουργήσουμε προβλήματα σε τοπικές κοινωνίες. Εφόσον κρίθηκε, από τους ανθρώπους που ανέλαβαν να αναλύσουν την κατάσταση, ότι, το συγκεκριμένο αραιοκατοικημένο νησί δεν ξέρω αν είναι οικισμός ή βραχονησίδα, δεν έχω προλάβει να το κοιτάξω καν. Ξέρω ότι η στόχευση δεν ήταν για ξερονήσια, ήταν για αραιοκατοικημένα νησιά, με λίγους κατοίκους. Εφόσον κρίθηκε ότι το συγκεκριμένο νησί είναι κατάλληλο, πρέπει να ξεπεράσουμε τα κόμπλεξ και τα ταμπού. Ναι, σε ένα απομονωμένο, αραιοκατοικημένο νησί. Αυτό μπορούμε να κάνουμε, αυτό κάνουμε», είναι η πλήρης απάντηση του βουλευτή της ΝΔ.

Οι απαντήσεις είναι από το 23:00
Δειτε το βιντεο ΕΔΩ

«Στα κέντρα αυτά που αποφασίσαμε, δεν θα πάνε οι έχοντες τα χαρακτηριστικά του αιτούντα άσυλο» προσθέτει στη συνέχεια ο Μπογδάνος, ωστόσο αμέσως μετά αυτοαναιρείται: «Θα πάνε όλοι όσοι μπαίνουν, πλην ιδιαιτέρως ευπαθών περιπτώσεων, εν αναμονή του αν θα πάρουν άσυλο ή όχι. Δηλαδή από τους 10 που θα πάνε ζητώντας άσυλο, οι 8 ή οι 9 θα επιστραφούν στην Τουρκία, στο Πακισταν, όπου είναι η πατρίδα τους. Τώρα για τον άλλον 1-2, έχουμε αποδέιξει ότι μπορούμε να τους ενσωματώσουμε». Η απάντηση αυτή έρχεται σε ερώτηση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, παιδί μεταναστών από τη Νιγηρία. Για τονΑντετοκούνμπο ο Μπογδάνος απαντάει ότι έχει ενσωματωθεί πλήρως γιατί «είναι χριστιανός, είναι γελοίο να κρίνουμε από το χρώμα του δέρματος. Δεν είναι όμως γελοίο να αναφερόμαστε σε θρησκευτικές αντιλήψεις, σε περίοδο που το Ισλάμ μας έχει δέιξει ανησυχητικά δείγματα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου για το προσφυγικό από τον αρμόδιο συντονιστή, υπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, σε σχετική φωτογραφία με τίτλο «κάτοψη», παρουσιάζεται ένα κέντρο κράτησης στο νησί Λέβιθα. Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, η Λέβιθα, υπάγεται διοικητικά στη Λέρο και βρίσκεται σε απόσταση 8 ναυτικών μιλίων από την Αμοργό και 6 ναυτικών μιλίων από την Κίναρο. Το νησί είναι σχεδόν ακατοίκητο και αποτελεί απομονωμένο καλοκαιρινό προορισμό για τουριστικά σκάφη, καθώς δεν έχει αντίστοιχες υποδομές φιλοξενίας. Είναι γνωστό κυρίως γιατί αποτελεί μήλον της Εριδος με αφορμή ένα επενδυτικό σχέδιο εγκατάστασης αιολικών πάρκων σε αρκετά απομονωμένα νησιά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατοικείται από μία οικογένεια και μόνο.

Με αφορμή αυτό το ρεπορτάζ, η κυβερνητική απάντηση, σύμφωνα με επόμενο δημοσίευμα της εφημερίδας, έκανε λόγο για «τυχαίο παράδειγμα». «Η κυβέρνηση δεν έχει να σχολιάσει κάτι, διότι το πού θα δημιουργηθούν τα προαναχωρησιακά κέντρα παρουσιάστηκε αναλυτικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Η συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν ένα σχεδιάγραμμα ως τυχαίο παράδειγμα για το πώς θα είναι η δομή ενός κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου», αναφέρεται στη σχετική απάντηση. Ωστόσο, από τις απαντήσεις του κυβερνητικού βουλευτή, προκύπτει ότι η δημιουργία κέντρου στο συγκεκριμένο νησί είναι δεδομένη και σχεδιασμένη.

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο πρώτος που μίλησε ανοικτά για πρόσφυγες σε ξερονήσια είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης». «Αν θέλεις να είσαι σοβαρό κράτος, λες, αφού έχω μια εν δυνάμει πυρηνική βόμβα εντός της ηπειρωτική χώρας, δεν τους πας στην ηπειρωτική χώρα. Τους πας σε νησιά, ξερονήσια – εντός εισαγωγικών το ξερονήσια έτσι; – σε νησιά που δεν υπάρχουν κάτοικοι ώστε να μην υπάρχουν κοινωνικά προβλήματα…» είχε αναφέρει για παράδειγμα ο Βελόπουλος σε συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο, επαναλαμβάνοντας συχνά τη συγκεκριμένη θέση.










πηγη 

Κόρινθος: Οχι στους λαθρομεταναστες απο τον νεο Δημαρχο, που ειναι ετοιμος να κλεισει τον δρομο στον Ισθμο....

Κόρινθος: Έρχονται μετανάστες σε κεντρικά ξενοδοχεία.....
Απειλεί να κλείσει τα Διόδια ο Δήμαρχος
ΑΞΙΟΣ ! ! !


Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος πληροφορήθηκε πως ξενοδόχοι της Κορίνθου έχουν αιτηθεί να φιλοξενήσουν στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις τους μετανάστες και άμεσα κάλεσε σήμερα το πρωί σε σύσκεψη τους αντιδημάρχους του προκειμένου να αποφασίσουν τις ενέργειες που θα προβούν.

Σύσσωμη η δημοτική αρχή μετέβη στα διόδια του Ισθμού. Τα απορριμματοφόρα του Δήμου που είχαν σταθμεύσει στην αριστερή λωρίδα «μαρτυρούν» τις προθέσεις του Δημάρχου σε περίπτωση που λεωφορεία μεταφέρουν μετανάστες στην Κόρινθο….






ΠΗΓΗ 

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του Στραταρχη Χαφταρ προελαυνει ασταματητο, οπου ναναι πεφτει η φιλοτουρκη Κυβερνηση...

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) έξω από τη «νότια πύλη» της Τρίπολης....
Θεμα χρονου πια η καταληψη της Τριπολης...


Για πρώτη φορά, από την έναρξη στις 4 Απριλίου της επιχείρισης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) για την απελευθέρωση της πρωτεύουσας Τρίπολης από τους παραστρατιωτικούς ισλαμιστές και την ισλαμική (διεθνώς αναγνωρισμένη) φιλότουρκη κυβέρνηση, οι δυνάμεις του LNA βρίσκονται στα όρια της συνοικίας Άμπου Σαλίμ που οδηγεί στην «καρδιά» της πρωτεύουσας, μεταδίδει η εφημερίδα «Al Bayan».

Ο ταξίαρχος Χαλίντ Αλ Μαχτζούμπ δήλωσε στην εφημερίδα «Al Bayan» ότι ο στρατός βρίσκεται μπροστά στη συνοικία Άμπου Σαλίμ, που είναι η νότια πύλη της πρωτεύουσας.

Πηγές από το πεδίο, που επικαλείται η αραβική εφημερίδα, αναφέρουν ότι ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός προετοιμάζεται να επιτεθεί και να καταλάβει τη συνοικία Άμπου Σαλίμ.

Η Λιβύη έχει δύο κυβερνήσεις. Μία φιλότουρκη ισλαμική στην Τρίπολη, διεθνώς αναγνωρισμένη, που υποστηρίζεται από την Τουρκία και το Κατάρ.

Η δεύτερη έχει έδρα στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη και υποστηρίζεται από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) υπακούει στην κυβέρνηση της Βεγγάζης και διοικείται από τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Η τουρκική «Yeni Safak» έχει χαρακτηρίσει τον στρατάρχη Χαφτάρ «πιόνι» της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Η απελευθέρωση της Τρίπολης θα είναι μια μεγάλη ήττα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που προσπαθεί με την ισλαμική κυβέρνηση της Λιβύης να δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική ΑΟΖ νότια της Κρήτης.






πηγη 

Συνεληφθη συμμορια λαθρομεταναστων και σιγουρα δεν θα απελαθουν, θα εφεθουν ελευθεροι...


Από τη Β. Αφρική στην Τουρκία, μετά Ελλάδα, 100 ληστείες στην Αθήνα. Η ΕΛΑΣ τους συλλαμβάνει. Οι πολιτικάντηδες, και θα τους αφήσουν ελεύθερους, και δεν θα τους απελάσουν.

Άτομα από τη βόρεια Αφρική, Αλγερία, Λιβύη, Μαρόκο αν και κανείς δεν γνωρίζει τα πραγματικά τους στοιχεία, ούτε η ΕΛΑΣ.

Αφού ήρθαν στην Τουρκία με φτηνές πτήσεις τσάρτερ και τουριστική βίζα στη συνέχεια, απλώς πέρασαν τον Έβρο ή τα νησιά με τις γνωστές διαδικασίες μπαίνοντας σε μια διαλυμένη χώρα, για πλιάτσικο, την οποία αντιμετωπίζουν ως μη-χώρα.

Άγνωστο πως πήραν άδεια παραμονής στη «χώρα» ή τουλάχιστον κατάφεραν να «απεγκλωβιστούν» από τα νησιά στο πλαίσιο των γνωστών επιχειρήσεων «αποσυμφόρησης» οι αλλοδαποί ξεκίνησαν να ληστεύουν ανύποπτους πολίτες στο κέντρο.

Η συμμορία είχε διαπράξει περισσότερες από 100 ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας, από τον Μάρτιο του 2019 και δραστηριοποιούνταν κυρίως στις περιοχές του Συντάγματος, της Ακρόπολης, των Εξαρχείων, της Ομόνοιας και του Νέου Κόσμου,

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 169 κινητά τηλέφωνα, 53 ηλεκτρονικές συσκευές tablet, 228 εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων, 16 μαχαίρια, πτυσσόμενα στιλέτα και σουγιάδες, 115 κάρτες SIM, χρηματικό ποσό 1.790 ευρώ, 2 τηλεοράσεις και πλήθος κοσμημάτων.

Πιθανότατα θα τους ξαναδείτε αφού ουδείς εξ  πρόκειται να απελαθεί. Μετά από μια σύντομη παραμονή στις φυλακές θα αφεθούν ελεύθεροι με τους γνωστούς «περιοριστικούς» όρους.

Ο νέος Ποινικός Κώδικας που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε και η ΝΔ (Άρθρο 74) έχει καταργήσει την απέλαση αλλοδαπών που συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν.

Υπάρχει καμιά αμφιβολία για το τι εφαρμόζουν εναντίον του Ελληνικού πληθυσμού οι κατοχικές κυβερνήσεις;

Ακολουθούν οι φωτογραφίες 10 συλληφθέντων....


















πηγη 

Ρε βαρουφακιε, με σχεδον ενα εκατομμυριο ανεργους, ζητας να δωθουν αδειες εργασιας στους λαθρομεταναστες;


Τη στιγμή που στην Ελλάδα η ανεργία κτυπά κόκκινο με 915.000 επίσημα καταγεγραμμένους ανέργους, (η πραγματική ανεργία είναι πολύ υψηλότερη) ο Γ.Βαρουφάκης ζητά όχι μόνο την άνευ όρων παραμονή όποιου αλλοδαπού έχει μπει παράνομα στη χώρα, αλλά επιπρόσθετα και άδεια εργασίας έτσι ώστε και να παραμείνει εσαεί, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η πρόταση αφορά έστω, αυτούς που έχουν μπει ήδη, αλλά και αυτούς που πρόκειται να την κατακλύσουν τις επόμενες δεκαετίες.
Μέχρι η χώρα να καταρρεύσει οριστικά.

Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Γ.Βαρουφάκης εξέφρασε την διαφωνία του με τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για τους μετανάστες.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ζητά μάλιστα την δοθεί άδεια εργασίας σε όλους τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας, άποψη η οποία προκαλεί ήδη αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει:

«Tο ΜέΡΑ25 λέει κάτι απλό: Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ("κλειστό κέντρο").

Άδειες εργασίας σε όλους τους μετανάστες/πρόσφυγες - με σχεδιασμό αρχικής φιλοξενίας τους σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της χώρας όπου θα μπορούν να συνεισφέρουν εργασιακά και πολιτισμικά».

Αλλά για πόσους αλλοδαπούς μιλάμε και από πότε;

Ουδείς γνωρίζει, πόσο μάλλον Γ.Βαρουφάκης, ο οποίος μιλά γενικώς και8 αορίστως για πρόσφυγες/μετανάστες.

Το 2006 μπήκαν στη χώρα παράνομα 95.239 αλλοδαποί.

Το 2007 112.364

Το 2008 146.337

Το 2009 126.145

Το 2010 132.524

Το 2011 99.368

Το 2012 76.878

Το 2013 43.002

Το 2014 77.163

Το 2015 911.471 (Η μοναδική χρονιά που στο μεγαλύτερο ποσοστό οι αλλοdαποί έφυγαν στην Ευρώπη)

Το 2016 204.820

Το 2017 68.112

Το 2018 93.167

Είναι αρκετοί αυτοί; Κατά Βαρουφάκη όχι.








πηγη 

Ρε μητσοτακη, απο ποτε οι λαθρομεταναστες εγιναν συμπολιτες μας και θα απολαυσουν μονιμη διαμονη;

Μητσοτάκης για λαθρομετανάστες: «Θα απολαύσουν ως συμπολίτες μας, μόνιμη διαμονή στην Ευρώπη»! 
Μια είδηση πραγματική βόμβα προκύπτει από την ομιλία του πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυριάκου Μητσοτάκη στην βουλή. 

Όπως φαίνεται ο πρωθυπουργός πήρε μια απόφαση (μόνος του όπως φαίνεται) που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής των Ελλήνων αλλά και τον ίδιο τον πληθυσμό της χώρας

Μεταξύ άλλων είπε: “Η Ευρώπη δυστυχώς θα εξακολουθεί να αποτελεί μαγνήτη μετακίνησης από ΑΣΙΑ και ΑΦΡΙΚΗ, για αυτό καλείται να προστατεύσει τα ανατολικά της σύνορα αλλά και να μοιραστει με δίκαιο τρόπο αυτούς τους συμπολίτες μας.. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ”

Μητσοτάκης γιά λαθρομετανάστες: “Θα απολαύσουν ως συμπολίτες μας, μόνιμη διαμονή στην Ευρώπη”

Ερώτηση 1η πρός τον Κ. Μητσοτάκη: Από πότε όποιος Ασιάτης και Αφρικάνος μπαίνει παράνομα στα σύνορα μας, γίνεται αυτόματα συμπολίτης μας (δηλαδή πολίτης της χώρας); Που το γράφει αυτό στο σύνταγμα;

Ερώτηση 2η προς τον Κ Μητσοτάκη: Το να αλλοιωθεί πληθυσμιακά, πολιτισμικά και θρησκευτικά η χώρα από τις μεγάλες μάζες των παρανόμων μεταναστών, επιτρέπεται από το σύνταγμα;

Ερώτηση 3η προς τον Κ. Μητσοτάκη: Από που νομιμοποιείται ο πρωθυπουργός της χώρας να λάβει μια τόσο σημαντική απόφαση που θα αλλάζει ριζικά τον τρόπο που ζούμε χωρίς να ρωτήσει κανέναν; Το έγραφε στο προεκλογικό του πρόγραμμα; Το έφερε προς ψήφιση στην βουλή; Έκανε δημοψήφισμα; Ρώτησε τους πολίτες;
Δειτε το βιντεο του αισχους ΕΔΩ










πηγη 

Βορίδης για θρησκευτικη ουδετεροτητα: Τα Χριστούγεννα δεν θα εορτάζονται σε δημόσιους χώρους....

Βορίδης: Τα Χριστούγεννα δεν θα εορτάζονται σε δημόσιους χώρους κλπ κλπ αν εχουμε θρησκευτικη ουδετεροτητα...
Δειτε το βιντεο ΕΔΩ


Το ειπαν οι Αμερικανοι το λενε και οι Ρωσοι: Προσεξτε θα σας πουλησει ο Τραμπ....

Μετά τον Ρώσο Πρέσβη και ο Αμερικανός πρώην Πρέσβης. Τυχαίο;

“Ο Τραμπ“, δηλαδή οι ΗΠΑ, “θα σας πουλήσει σε τυχόν ελληνοτουρκικό επεισόδιο” είπε ο Αμερικανός πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και πρώην Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς, μιλώντας στο συνέδριο Delphi Forum στην Ουάσιγκτον, εις επήκοον της μισής ελληνικής κυβέρνησης , της οποίας οι υπουργοί παρίσταντο στο συνέδριο, απολαμβάνοντας ένα πολυτελέστατο ταξίδι αναψυχής στην αμερικανική πρωτεύουσα με λεφτά του ελληνικού λαού, χωρίς να αντιδράσει κανένας από δαύτους.

Κάτι ξέρει, φυσικά, ο Ν. Μπερνς που ξεστόμισε αυτήν την βαριά προειδοποιητική κουβέντα.

Άλλωστε υπάρχει και η προϊστορία να μας διδάξει. Κυνικά και απροσχημάτιστα δεν μας πούλησαν οι ΗΠΑ στην Κύπρο το ’74; Το ίδιο δεν έκαναν και στα Ίμια για να εισπράξουν  από πάνω και “ευχαριστώ” από τον Κ. Σημίτη;

Ας μην ξεχνάμε ακόμα ότι τα ίδια ακριβώς με τον Μπερνς είπε για τις ΗΠΑ εδώ και πάνω από ένα μήνα από την Ρόδο και ο Ρώσος Πρέσβης στην Ε.Ε. Σύμπτωση;

Μόνο το εθελόδουλο κατεστημένο της Αθήνας, Μητσοτάκης, Τσίπρας και σια κάνουν πως δεν ακούνε και δεν θέλουν ούτε μπορούν να βγάλουν κανένα συμπέρασμα. Μήπως, όμως, είναι επιτέλους ώρα, πριν ξεσπάσουν πολύ χειρότερα, να βγάλουν συμπεράσματα εκείνοι που τους ψηφίζουν;








πηγη 

Κυριοι Μητσοτακηδες, αυτος ο Ελληνας δειτε που ζει....εχει λιγοτερα δικαιωματα απο τους λαθρομεταναστες σας;

Φλώρινα.....
Ο Γολγοθάς ενός 80χρονου στη Φλώρινα: Δεν έχει εκδοθεί η σύνταξή του και ζει σε ένα σπίτι από άχυρα

Τον δικό του Γολγοθά ανεβαίνει ένας ηλικιωμένος στη Φλώρινα. Ο 80χρονος κ. Νίκος ζει στην περιοχή σε ένα σπίτι που έφτιαξε ο ίδιος από χώμα και άχυρα και μόνη συντροφιά του είναι ένα ραδιοφωνάκι με μπαταρία, ενώ για να ζεσταθεί τις κρύες ημέρες στη Φλώρινα έχει μια σόμπα με ξύλα.

Όπως λέει ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, “δεν μου βγάζουν τη σύνταξη. Είμαι 16 χρόνια στην Ελλάδα – ήμουν στη Γερμανία πριν- και δεν μου δίνουν τη σύνταξη. Δούλευα στη Γερμανία 20 χρόνια αλλά πάθαμε ζημιές. Μας κατέσχεσαν το σπίτι”.

Ο ίδιος ζητεί να του δώσουν μια σύνταξη για να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς.

Σε ερώτηση της ΕΡΤ προς την υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό της Πρόνοιας ανέφερε ότι “έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να λάβει ο 80χρόνος τα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης και υπερηλίκων που δικαιούται, όσο και για να βρεθεί ένα δωμάτιο στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Φλώρινας”.
π@π@ριες ! ! !








πηγη 

Το Καθεστως των Μητσοτακηδων παιρνει πισω το διχιλιαρο που θα εδινε στα νεα παιδια που γεννιουνται....

Φαίνεται πως… κουτσουρεύεται η πολυδιαφημισμένη επιδότηση κάθε γέννησης στην Ελλάδα με 2.000 ευρώ, βάσει του προϋπολογισμού του 2020, που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών σήμερα στη Βουλή.

Το κονδύλι που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό για το επίδομα γέννας είναι 123 εκατ. και αν διαιρεθεί με τις 2.000 ευρώ, αντιστοιχεί σε 61.500 γεννήσεις το 2020 (από 1ης Ιανουαρίου).

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2018 γεννήθηκαν στη χώρα μας 86.440 παιδιά (44.525 αγόρια και 41.915 κορίτσια).
Ακόμα και αν υπάρξει σημαντική μείωση των γεννήσεων το 2020 – αυτή η εξέλιξη βεβαίως δεν συνάδει με την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην οποία στοχεύει το κίνητρο – η διαφορά από τον αριθμό γεννήσεων που καλύπτει το ποσό, θα είναι πολύ μεγάλη.

Το οικονομικό επιτελείο υποστηρίζει ότι θα τεθούν «εξαιρετικά διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια», ώστε τελικά να λάβει το επίδομα γέννας το 90% των οικογενειών. Ωστόσο και πάλι τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Αν υποθέσουμε – όπως αναφέρει το sofokleousin.gr – ότι το 2020 γεννηθούν 80.000 παιδιά στην Ελλάδα, με την υπόσχεση ότι θα καλύπτεται το 90% των γεννήσεων, πρέπει να επιδοτηθούν 72.800 οικογένειες. Αριθμός κατά 11.300 μεγαλύτερος από τις 61.500 διχίλιαρα που δικαιολογεί το κονδύλι του προϋπολογισμού.

Συνεπώς, είτε θα κοπεί το διχίλιαρο ανά γέννα, με τρόπο που θα φανεί στην πορεία (πχ σημαντικές κρατήσεις), είτε θα τεθούν αυστηρότερα κριτήρια – εισοδηματικά ή άλλα – που θα αποκλείουν ευρύτερες κατηγορίες.







πηγη 

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Και ξαφνικα, οι Τουρκοι νοιαζονται για τους λαθρομεταναστες, που ερχονται στην Ελλαδα....

Βρώμικο παιχνίδι από τουρκικά ΜΜΕ.....
Oι μετανάστες στα ελληνικά νησιά τοποθετούνται σε....

 «στρατόπεδα συγκέντρωσης που θυμίζουν εποχές Ναζί», λέει η… δημοκρατική Yeni Safak η χώρα της οποίας έχει πραγματοποιήσει γενοκτονίες κατά των Αρμενίων, των Ελλήνων.

Το δημοσίευμα έρχεται ως σχολιασμός στις προαναγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για δημιουργία καταυλισμών σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η φιλοοκυβερνητική εφημερίδα κάνει λόγο για στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά της Σάμου, της Χίου και της Λέσβου.

«Γνωστές οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα, η οποία τώρα δημιουργεί στρατόπεδα 4.500 ατόμων για να τους απομονώσει από τον υπόλοιπο κόσμο», σημειώνουν οι Τούρκοι.

Η τουρκική εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά τόσο στις αναφορές της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό αλλά και στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που τις χαρακτήρισε ατυχείς και αβάσιμες.






πηγη 

Ο Ελληνικής καταγωγής βουλευτής Γκας Μπιλιράκης βαζει μπουρλότο στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία...

Νομοσχέδιο – βόμβα στις ΗΠΑ....
Απαγορεύει στο Πεντάγωνο την χρηματοδότηση της Τουρκίας!

Μπουρλότο στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία βάζει νομοσχέδιο που ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ να σταματήσει η χρηματοδότηση στρατηγικών πόρων, άρα και αμυντικών δαπανών, της Τουρκίας.

Το σχέδιο νόμου ετοίμασε ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής Γκας Μπιλιράκης και προβλέπει την απαγόρευση στο Πεντάγωνο να χρηματοδοτεί ις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά το 2020.

Την είδηση μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, Λένα Αργύρη.






πηγη 

Τουρκος ΑΚΑΜ: Αν δεν δείτε αποτελέσματα με την πίεση, τότε πυροβολήστε του Τούρκους...

Αίσθηση έχουν δημιουργήσει οι δηλώσεις Τούρκου πρώην Ναυτικού Ακολούθου στην Ελλάδα, που έχει διαφύγει στην Ολλανδία. Ο Halis Tunç κατέφυγε στην Ολλανδία όπου και έχει αιτηθεί άσυλο, αφού πέρασε από την Ελλάδα και την Ιταλία μαζί με την οικογένειά του.

Εκεί έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «NOS», καλώντας το ΝΑΤΟ να ασκήσει πίεση στην Τουρκία. Ο Tunç χαρακτηριστικά δήλωσε: «». Ο φυγάς στρατιωτικός υποστήριξε ότι μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος η δομή και η σύνθεση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει αλλάξει πολύ.

Αναλυτικότερα, ανέφερε ότι «το 95% του προσωπικού και των δημοσίων υπαλλήλων που αποτελούσαν τον βασικό πυρήνα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν φύγει. Αυτοί ήταν οι “απολιτικοί επαγγελματίες”, κατά το μοντέλο της Δυτικής Ευρώπης». Επίσης, υποστήριξε ότι «ο τουρκικός λαός ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν. Δεν έχουν το θάρρος να πουν την αλήθεια ή δεν γνωρίζουν την αλήθεια».

Στο ρεπορτάζ της ολλανδικής τηλεόρασης επισημαίνεται ακόμα ότι, την προηγούμενη ημέρα, είχε αποκαλυφθεί ότι η κυβέρνηση της Ολλανδίας αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ για την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση των μελών της FETÖ στην κοινωνία. Η Ολλανδία, η οποία είχε ακυρώσει τα «προγράμματα προσαρμογής» για Τούρκους το 2011, βάσει της συμφωνίας με την Άγκυρα, έχει θεσπίσει νέους κανονισμούς για τα μέλη της FETÖ.

Οι δηλώσεις του πρώην στρατιωτικού, όπως ήταν αναμενόμενο, παρουσιάστηκαν και από τουρκικό φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ, με τον τίτλο «Προδότης Ακόλουθος εμφανίστηκε στην Ολλανδία». Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ο πλοίαρχος, Halis Tunç, είναι «μέλος της FETÖ», δηλαδή της «τρομοκρατικής οργάνωσης» του Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ μετά από σχετική έρευνα για την δράση της FETÖ, αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι πούλησε ναυτικά σχέδια της Τουρκίας στην Ελλάδα και κάνει προπαγάνδα κατά των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.






πηγη 

Ερχονται Προσλήψεις 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης





Προσλήψεις 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης σχεδιάζει το υπουργείο Αμυνας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε έμψυχο δυναμικό.

Την ίδια ώρα οι προσλήψεις θα γίνουν και σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η γήρανση του Στρατού. Αναλυτικότερα, όπως αναφερει δημοσίευμα εφημερίδας, το Πεντάγωνο έχει ήδη στείλει στο υπουργείο Οικονομικών το σχετικό έγγραφο με τις αναλυτικές καταστάσεις για τα κενά που πρέπει να καλυφθούν στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με της ίδιες πληροφορίες, με το εν λόγω έγγραφο ζητείται να εξασφαλιστούν τα κονδύλια για προσλήψεις 2.000 ΟΒΑ το 2020 αλλά και για αριθμό προσλήψεων τα επόμενα δύο χρόνια, το 2021 και το 2022.

Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες ανάγκες

Οι μεγαλύτερες ανάγκες καταγράφονται στον Στρατό Ξηράς, με αποτέλεσμα από τις 2.000 προσλήψεις ΟΒΑ που προγραμματίζονται να καλυφθούν οι 1.200 για τις ανάγκες αυτές. 400 οπλίτες θα στελεχώσουν τις ειδικές δυνάμεις, 400 θέσεις μόνιμου προσωπικού και άλλοι 400 για τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Με την πρόσληψη των 2.000 οπλιτών εκτιμάται ότι θα ανοίξει ο δρόμος και για την πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών.

Σημειώνεται ότι οι τελευταίες προσλήψεις είχαν γίνει πριν από δύο χρόνια, δηλαδή το 2017.

«Χανόμαστε Πατριώτη» θα μπορούσαμε να πούμε

Αν αναλογιστούμε την κατάσταση, με την τεράστια «αποθήκη ψυχών» που ακούει στο όνομα Ελλάδα, μην σας φανεί καθόλου παράξενο αν τα συγκεκριμένα άτομα που θα στελεχώσουν τις Ενοπλες Δυνάμεις δεν κάνουν υπηρεσίες για τους «λαθρομετανάστες μας». Αναπόσπαστο κομμάτι πλέον της ελληνικής οικογένειας και αυτό το λέμε διότι είναι γνωστόν ότι αναζητούνται άτομα για περίθαλψη στα διάφορα Hot Spot. Προσοχή σε εσάς που θα πάτε για το μηνιάτικο αλλά μην βρεθείτε προ εκπλήξεων. Έχουν περάσει οι καλές εποχές…


Πηγή

Ποιος 12χρονος λαθρομεταναστης; Μαντραχαλος 22 χρονων ειναι...

Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 12ΕΤΩΝ ΑΛΛΑ 22. 
ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ! 
ΟΙ «ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» ΤΟΥ «ΠΑΙΔΩΝ» ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΜΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ! ΟΛΗ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ! 
ΠΩΣ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ! 


Άνω κάτω έκανε το «ΠΑΙΔΩΝ» ένας δωδεκάχρονος μετανάστης πριν δύο μέρες. Οι συνοδοί του, μέλη Μ.Κ.Ο, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο από την προνοιακή δομή όπου βρισκόταν, όμως το παιδί τους όρμηξε τραυματίζοντάς τους, ενώ προσπάθησε να τους καρφώσει με ψαλίδι.

Το παιδί προσπάθησε να φύγει μέσα από τα χέρια των συνοδών. Σύμφωνα, με νοσηλευτές έγινε επιθετικό, άρχισε να τρέχει στους διαδρόμους του νοσοκομείου, έμπαινε μέσα σε γραφεία έσπασε εκτυπωτές, και ό,τι έβρισκε μπροστά του το πέταγε κάτω.

«Άρχισε λοιπόν να χτυπάει το συνοδό με κλωτσιές και μπουνιές, πήρε ένα στυλό  και πάρα λίγο να του βγάλει το μάτι. Πήρε ένα ψαλίδι από την τσέπη μιας συναδέλφου και ήθελε να χτυπήσει κάποιον όποιον έβρισκε μπροστά του. Αυτοτραυματίστηκε, κόπηκε στο χέρι», δηλώνει χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ένας προϊστάμενος του νοσοκομείου.

Ο δωδεκάχρονος ήταν στο «ΠΑΙΔΩΝ» για δυο μήνες, όταν πριν λίγο καιρό μεταφέρθηκε σε προνοιακή δομή. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ήθελε να πάει κάπου όπου θα μπορεί να βγαίνει χωρίς να ελέγχεται.


Το παιδί, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου υπό την επίβλεψη ψυχολόγου, ο οποίος κατάφερε να το ηρεμήσει.

Όπως αναφέρουν οι νοσηλευτές, η κατάσταση στα δυο παιδιατρικά νοσοκομεία είναι ανεξέλεγκτη, καθώς έχουν δημιουργηθεί συμμορίες ανηλίκων μετά την έκρηξη του μεταναστευτικού.

Πριν έξι μέρες, μάλιστα, προϊσταμένη σε πανεπιστημιακή κλινική δήλωνε: «Τα παιδιά αυτά έχουν κινητά, έχουν tablets, έρχονται με το wifi, συνεννοούνται με τους διακινητές και  μετά φεύγουν, και εμείς  το βράδυ είμαστε στο αστυνομικό τμήμα των Αμπελοκήπων να καταθέτουμε».

Όπως ζητούν οι νοσηλευτές, τα ασυνόδευτα παιδιά πρέπει να μεταφερθούν σε προνοιακές δομές.

Η τραγική αλήθεια με τους «ανήλικους μετανάστες» του νοσοκομείου «Παίδων»

Το «zografounews.gr» έψαξε το θέμα και βρέθηκε μπροστά σε μια τραγική αλήθεια που όλοι την ψυθιρίζουν στο νοσοκομείο «Παίδων» αλλά κανείς δεν μιλάει.

Αγανακτισμένος νοσηλευτής που έχει δεχτεί δεκάδες επιθέσεις αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του:

«Όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για το εν λόγω περιστατικό ναι είναι αλήθεια. Με μια διαφορά όμως! Ο «μετανάστης» που επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές και έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά του, στα χαρτιά μπορεί να φαίνεται 12χρονών, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι 22!!! Γιατί μείνατε με ανοιχτό το στόμα; Δεν τα ξέρετε; Εδώ είναι κοινό μυστικό. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από το κράτος. Όλοι περνάνε δήθεν σαν ανήλικοι, δασκαλεμένοι από τις ΜΚΟ.

Εμεις στο νοσοκομείο πριν λίγο καιρό είχαμε παιδιά «μετανάστες» που το ένα είχε μπει με την ηλικία των 15 στα χαρτιά και σε μας έλεγε την αλήθεια ότι είναι δηλαδή 23 χρονών! Ένα άλλο κορίτσι που μπήκε σαν 16χρονο, όταν την ρώτησα πόσο είναι μου λέει «στ΄αλήθεια; είμαι 20!» Ξέρεις πόσες φορές έχω δεχτεί απειλές από δήθεν ανήλικους «μετανάστες»; Μην τα ρωτάς καθόλου!

Η κατάσταση είναι τραγική. Αν περάσουν τα σύνορα σαν ανήλικοι έχουν πλήρη αμνηστία γι΄αυτό. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε;;; Γιατί ποτέ δεν γίνονται εξετάσεις ηλικίας; Γιατί;» τόνισε χαρακτηριστικά ο 40χρονος νοσηλευτής του «Παιδών», αφού πρώτα μας παρακάλεσε να εξασφαλίσουμε την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους.




πηγη 

Ξερει τιλεει ο Μητσοτακης, ή του γραφουν τα αφεντικα του και μας τα διαβαζει;


Oι αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις του πρωθυπουργού Μητσοτάκη  είναι το τελευταίο παράδειγμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης που προσπαθεί να κάνει η Ελλάδα μέσω στρέβλωσης των γεγονότων είναι.

Σε σύγκριση με τη μεταναστευτική κρίση του 2015, όταν 850 χιλιάδες παράτυποι μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη, το σημερινό επίπεδο διέλευσης μειώθηκε κατά 94% χάρη στα μέτρα που έλαβε η Τουρκία.

Δεν είναι ανθρώπινο για τις χώρες που βρίσκονται στις μεταναστευτικές διαδρομές καθώς και για την Ελλάδα να εφαρμόσουν “μηδενική μεταναστευτική πολιτική” και να αγνοήσουν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων. Η Ελλάδα και οι χώρες που πάσχουν από μετανάστευση πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στην αντιμετώπιση των βασικών αιτιών που προκαλούν τη μετανάστευση στις χώρες προέλευσης.

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 4 εκατομμύρια εκτοπισμένους. Οι Έλληνες ομολόγοι μας καθώς και η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δίκαιο να αναλάβει η Τουρκία το βάρος της μετανάστευσης, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα.

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αρνείται να δει και να αναγνωρίσει την κατάσταση, οι παράνομοι μετανάστες συνεχίζουν να πιέζονται στα σύνορα από τις ελληνικές αρχές. Αγνοώντας τις ευρωπαϊκές αξίες, αυτοί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε απάνθρωπη μεταχείριση.

Θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα ότι η επιλογή συνεργασίας με την Τουρκία σε αυτό το θέμα θα αποφέρει αποτελεσματικότερα αποτελέσματα αντί να προπαγανδίζει κατά της Τουρκίας.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να,

– Βελτιώσει τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που έχουν καταγραφεί και από διεθνείς οργανισμούς,

– Αποτρέψει τους θανάτους ενήλικων και ανηλίκων μεταναστών καθώς και των μεταναστών που δεν μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη βοήθεια,

– Να μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα και ελευθερίες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο,

– Να τερματιστεί η πρακτική προώθησης των μεταναστών, η οποία αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο,

– Να μην χρησιμοποιεί όπλα εναντίον μεταναστών και να μην τους αντιμετωπίζει απάνθρωπα,

– Να δείξει σεβασμό στις πεποιθήσεις των μεταναστών καθώς και στις κοινές αξίες της Ευρώπης και της ανθρωπότητας.
Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών


Η Ελλάδα και οι χώρες που πάσχουν από μετανάστευση πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στην αντιμετώπιση των βασικών αιτιών που προκαλούν τη μετανάστευση στις χώρες προέλευσης¨

Αυτό το επιχείρημα το έχουμε ακούσει πολλές φορές να το χρησιμοποιούν και κάποιοι ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ διανοητικά αριστεροί. Δηλαδή με την λογική τους η Ελλάδα θα πρέπει να λύσει τα προβλήματα  του Πακιστάν που έχει 180 εκ. πληθυσμό,του Μπαγκλαντές που έχει 200 εκ. κλπ…

Κι άντε να τα λέει η Τουρκία που είναι εχθρός, κατανοητό…
Όταν όμως ακούς να τα λένε ελληνόφωνοι, τότε καταλαβαίνεις πως ο εχθρός είναι ΜΕΣΑ στην πατρίδα.








πηγη 

Δειτε το επιπεδο του πρωην βιβλιοπωλη και νυν υπουργου, του Μπουμπουκου...

Την ψυχραιμία του έχασε ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης όταν οι αγρότες τευτλοπαραγωγοί κατά τη συνάντηση που είχανε μαζί του στο εργοστάσιο ζάχαρης Πλατέος Ημαθίας, την Παρασκευή 15/11 τον ρώτησαν τι θα γίνει με την παραγωγή του 2019, με ποια τιμή θα απορροφηθεί το προϊόν και από ποιον.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο επενδυτής Χρήστος Καραθανάσης ο οποίος ανέφερε ότι το προϊόν θα πληρωθεί με 32 ευρώ.

Επειδή όμως δεν διευκρινιζόταν πώς θα γίνει αυτό, το λόγο πήρε ο υπουργός και φανερά εκνευρισμένος είπε στον αγρότη με τον οποίο συνομιλούσε.

Εάν μπορείς να βρεις κάπου καλύτερα (τιμή), μπορείς να τα πας.

Συνέχισε κομματικοποιώντας το θέμα λέγοντας:

«Έσύ τα έσπειρες με τον Τσίπρα, να τα πας λοιπόν στην Κουμουνδούρου».

Για να πάρει την απάντηση από τους αγρότες: «Εσύ ευχαρίστησες τον Πιτσιόρλα όταν παρέλαβες το υπουργείο».

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο και δείχνουν ποιοι πραγματικά είναι ορισμένοι στη διακυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ








πηγη 

Κυριοι του ΥΠΕΘΑ , εσεις που νοιαζεστε για τους λαθρο, οι αεροποροι μας εμειναν χωρις φαρμακα...

Τα στελέχη της ΠΑ βρίσκονται χωρίς φάρμακα στα Δωδεκάνησα καθώς έληξε η σύμβαση του ΥΠΕΘΑ με τους φαρμακοποιούς.

Παρέμβαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) για προβλήματα με τη χορήγηση φαρμάκων σε στελέχη της Αεροπορίας.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, υπηρετούντες στρατιωτικοί στα νησιά των Δωδεκανήσων εκφράζουν ανησυχία για το γεγονός ότι «στην προσπάθειά τους να προμηθευτούν φάρμακα, δια της συνήθους διαδικασίας μέσω των βιβλιαρίων τους, τα ιδιωτικά φαρμακεία τους ενημέρωσαν ότι η υπογραφείσα σύμβαση μεταξύ του ΥΠΕΘΑ (και ΛΣ) με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, δεν έχει ισχύ για τους ίδιους (τους υπηρετούντες στην Πολεμική Αεροπορία)».

Η ΠΟΕΣ υπενθυμίζει ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου «είχε ενημερώσει κατά το παρελθόν τις μονάδες, η έδρα των οποίων ευρίσκεται στην εδαφική αρμοδιότητά του, ότι η σύμβαση του ΥΠΕΘΑ μαζί του έληξε και θα σταματούσε την όποια χορηγία φαρμάκων στους στρατιωτικούς.

Ωστόσο, μετά την ανάδειξη του θέματος από την Ομοσπονδία μας και τα ερωτήματα που ετέθησαν από βουλευτές, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας ήταν άμεση και καταλυτική και από τον μήνα Οκτώβριο του 2019 η σύμβαση εξακολούθησε».

Η ΠΟΕΣ ζητά νέα παρέμβαση του υπουργείου και από τους βουλευτές να αναδείξουν το θέμα προς επίλυσή του.




πηγη 

Σε ξερονησι του Αιγαιου ειναι η δομη που παρουσιασε ο υφυπουργος αλλα...

Άσκηση επί χάρτου ήταν, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η σχεδίαση κλειστού camp για μετανάστες στο ερημονήσι Λέβιθα στα Δωδεκάνησα.

Όπως διευκρίνισε στο ethnos.gr αρμόδια πηγή, στο πλαίσιο του σχεδιασμού εξετάστηκε το δυσμενέστερο σενάριο, αυτό της δημιουργίας μιας δομής σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει η παραμικρή υποδομή -ρεύμα, νερό, αποχέτευση κ.ά. Έτσι, καταγράφηκε το κόστος για την κατασκευή π.χ. μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, αιολικού πάρκου για την παροχή ρεύματος, αποχετευτικού δικτύου και βιολογικού καθαρισμού. Στις υπό κατασκευή δομές, που θα αντλήσουν χρηματοδοτήσεις από κοινοτικά προγράμματα για τη δημιουργία τους, θα αφαιρείται το αντίστοιχο κόστος όπου υπάρχει η σχετική υποδομή. «Ήταν μόνο μια άσκηση επί χάρτου και τίποτα παραπάνω από αυτό», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Το θέμα προέκυψε μετά την παρουσίαση μακέτας – κάτοψης μιας κλειστής δομής από τον αρμόδιο συντονιστή για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης του κυβερνητικού σχεδιασμού την περασμένη Τετάρτη. Όπως αποκαλύφθηκε, η κάτοψη έχει σχεδιαστεί πάνω στο ερημονήσι Λέβιθα, που βρίσκεται στο Κεντρικό Αιγαίο και κατοικείται μόνο από μία οικογένεια.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι υιοθετεί την πρόταση της «Ελληνικής Λύσης» του Κυριάκου Βελόπουλου για δημιουργία στρατοπέδων – φυλακών σε ξερονήσια. Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης έκανε σχετική επείγουσα παρέμβαση στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ σε άρθρο του με τίτλο «Σαρώστε τους κάτω από το χαλί», διερωτήθηκε αν επρόκειτο για «ατυχή διαρροή, δοκιμαστική πρόβα τζενεράλε ή τροχειοδεικτικά πυρά».

Σε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που κατέθεσαν από κοινού οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου και Έλενα Κουντουρά, αναφορικά με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ζητείται -μεταξύ άλλων- από την Κομισιόν να αξιολογήσει την περίπτωση να στηθούν κέντρα σε ακατοίκητες βραχονησίδες.

Με δηλώσεις τους στο ethnos.gr, τόσο ο δήμαρχος της Λέρου, όπου ανήκουν τα Λέβιθα, Μιχάλης Κόλλιας, όσο και η Ειρήνη Καμπόσου, που κατοικεί στη νήσο, είπαν πως δεν γνωρίζουν τίποτα, ούτε έχουν δει κάποια κίνηση που να παραπέμπει σε προετοιμασία δημιουργίας δομής στο νησί.








πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.