Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Οι Ποντιοι πνιγουν την Τουρκια, μιλουν ακομη Ελληνικα στον Ποντο και μαυροχιονιζονται τα Μεμετια...

Τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που ομιλούν την ελληνική γλώσσα στη Τραπεζούντα.


Το ζήτημα για την Τουρκική κοινή γνώμη είναι τόσο σημαντικό, όπου αναφέρθηκε σε αυτό και η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος» Ακσενέρ!

Όταν στην Τουρκία έρχεται πλέον στη δημόσια συζήτηση το ζήτημα του Πόντου, τότε κάτι συμβαίνει, κάτι αγχώνει τους Τούρκους!

Οι δηλώσεις της είναι χαρακτηριστικές:

«Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου του AKP στην Τραπεζούντα! Τι συμβαίνει στον Πόντο; Γιατί έκανε αυτές τις δηλώσεις; Γιατί είπε στην γυναίκα ότι σας κάναμε μουσουλμάνους;»

Οι δηλώσεις Ακσενέρ δεν είναι τυχαίες. Όπως είναι γνωστό η Ακσενέρ ήταν στέλέχος των Γκρίζων Λύκων. Όπως είναι γνωστό εκφράζει απόψεις ακραίες και δεν θέλει να ακούει για Ελλάδα.

 Το βαθύ παρακράτος της Τουρκίας προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαγράψει την ιστορία του Πόντου. Είναι κάτι που τους φοβίζει.

Στην περιοχή ζουν ακόμα χιλιάδες κόσμου, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, που όμως θυμούνται ακόμα τις ρίζες τους, μιλούν ακόμα την ποντιακή διάλεκτο και προσπαθούν κρυφά να διατηρήσουν τις παραδόσεις τους!

Είναι προφανές ότι το προχθεσινό γεγονός στον Πόντο ανησύχησε το τουρκικό παρακράτος και προσπαθούν με κάθε τρόπο να κλείσουν το ζήτημα άρον-άρον!








πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.