Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Το Κομμαντο, ο Ελληνας Στρατηγος Ελευθεριος Συναδινος ειναι στην Θεσσαλονικη και καλει τους Μακεδονες .....

Θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί....

Ραντεβού με τον Στρατηγό Ελευθέριο Συναδινό, σήμερα στις 5:30μμ στο άγαλμα Φιλίππου (απέναντι από Λευκό Πύργο), για τη συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις εναντίον της κατάπτυστης και προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών που υπογράφηκε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Όσα αστυνομικά κλιμάκια και πληρωμένοι καλοθελητές κι αν πλαισιώσουν τον Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν μπορεί να αποφύγει τη συνάντηση και επαφή με τον υπερήφανο και αδούλωτο Έλληνα.

Η φωνή της δίκαιης διαμαρτυρίας δεν μπορεί να σιωπήσει.

Δεν συναινούμε στην προδοσία έναντι της ιστορίας και της ταυτότητάς μας.

Δεν αναγνωρίζουμε την παραποίηση της Ελληνικότητος της Μακεδονίας μας προς όφελος τρίτων.

Δεν ξεχνούμε.

Δεν συγχωρούμε.

Καλώ τον ελληνικό λαό να αντισταθεί ψύχραιμα αλλά αποφασιστικά.

Εκφράζουμε τη απόλυτη διαφωνία στην εκχώρηση του ονόματος, της ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας μας με την κατάπτυστη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

Μία τέτοια συγκυβέρνηση, δεν έχει θέση στην πολιτική ζωή του τόπου μας και πρέπει να εκλείψει.

Στο μεταξύ, θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί,

στις 8 Σεπτεμβρίου,

στη Θεσσαλονίκη.

Ενωμένοι,
δυναμικά,
πατριωτικά.

Πρώτα η Ελλάδα.

Δειτε το βιντεο ΕΔΩ

Ελευθέριος Συναδινός

Σερβια, Κοσοβο, Βοσνια, Μαυροβουνιο......Αλλαγες συνορων στα Βαλκανια! Η Ελλαδα χωρις κυβερνηση κινδυνευει....

Ενω επρεπε να διεκδικουμε....
Ολες οι Κυβερνησεις απ το 74 και μετα λενε, ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.......
Γιατι ; 
Με ποιο δικαιωμα το λενε ; 


Επιδιώκουν ανταλλαγή εδαφών ως ανταμοιβή για την ένταξή τους στην ΕΕ Σέρβοι και Κοσοβάροι  όπως αναφέρει η DW.

Εμείς θα λέγαμε ότι περισσότερο οι Σέρβοι προχωρούν σε μια κίνηση με την οποία παίρνουν πίσω το μεγαλύτερο μέρος της πολιτιστικής και εθνικής τους κληρονομιάς, καθώς στην Μιτρόβιτσα βρίσκονται οι περισσότερες σερβικές εκκλησίες και ταυτόχρονα βγάζουν από την «πλάτη» τους μια περιοχή, όπως η κοιλάδα του Πρέσεβο που μπορεί να αποβεί μοιραία για αυτούς καθώς κατοικείται από Αλβανούς.

Πάντως το ζήτημα έχει και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς διαλύει τις ψευδαισθήσεις του ελληνικού κράτους περί μη αλλαγής των συνόρων και ότι δεν θα διατρέχει αλυτρωτικούς κινδύνους στο μέλλον, ειδικά τώρα που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκχώρησε την Μακεδονία στους Σκοπιανούς.

Κάποτε όταν οι συγκυρίες θα είναι «κατάλληλες» κάποιοι μπορεί να θελήσουν να διεκδικήσουν την «νότια» Μακεδονία αφού υπάρχει και η «βόρεια».

Για αυτό και δεν επιλέγει ποτέ κανείς να δίνει με τέτοια «ελαφρότητα» τέτοιες ονομασίες.

«Χωριά, βιομηχανικές περιοχές και πολιτιστικά μνημεία θα αλλάξουν κράτος. Η κίνηση σπάει το μέχρι τώρα ταμπού του απαραβίαστου των συνόρων.

Το απαραβίαστο των συνόρων ανήκει στην πεμπτουσία του ευρωπαϊκού δημόσιου δικαίου. Τα σύνορα είναι ιερά. Στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη πριν από 20 χρόνια, έγινε κάτι το μοναδικό, μετακινήθηκαν τα σύνορα σύμφωνα με κριτήρια εθνικά και πολιτισμικά. Τα δεδομένα δημιουργήθηκαν με τη βία.

Τώρα Σερβία και Κοσσυφοπέδιο προετοιμάζονται για να το μιμηθούν. Αυτήν τη φορά χωρίς βία, αλλά συναινετικά. Το τίμημα που θα γίνει αντικείμενο ανταλλαγής παραμένει ασαφές, όμως το ντιλ φαίνεται ότι θα γίνει. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ χωρίς προηγούμενο και για την ευρύτερη περιοχή.» αναφέρει η DW.

Να πούμε πως συνάντηση στις Βρυξέλλες θα έχουν σήμερα Παρασκευή οι πρόεδροι του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, και της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όπου θα συζητήσουν το ενδεχόμενο επίλυσης των διμερών διαφορών μέσω ανταλλαγής εδαφών, πρόταση που έχει προκαλέσει αυξανόμενες αντιδράσεις λόγω ανησυχιών ότι αναθεώρηση συνόρων στα Βαλκάνια θα ανοίξει την όρεξη και για άλλες αλλαγές.
Το σενάριο ανταλλαγής εδαφών μπορεί να θέσει τέλος στην 20ετή κρίση μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, ανοίγοντας τον δρόμο για μελλοντική ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το σχέδιο στηρίζεται από ΗΠΑ και ΕΕ πλην της Γερμανίας.

Η Γερμανία θεωρεί την πρώην Γιουγκοσλαβία κυριολεκτικά «τσιφλίκι» της άλλωστε είναι η βασική υπεύθυνη για την διάλυσή της.

Τον Αύγουστο ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, διαμήνυσε ότι η Ουάσιγκτον δεν θα εμποδίσει τυχόν συμφωνία που προβλέπει ανταλλαγή γης, όμως ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μας, αντέτεινε πως ενδεχόμενη ανταλλαγή θα «ανοίξει πάρα πολλά παλιά τραύματα» για τους κατοίκους της περιοχής.

Το παιχνίδι όμως της εξωτερικής πολιτικής είναι κάτι που γίνεται από όλους τους ενδιαφερόμενους και στο τέλος συνήθως κερδίζουν οι Αμερικανοί.

Συνεχίζει λοιπόν η DW

«Σερβικό λίκνο ιερών και οσίων

Οι διαπραγματεύσεις διήρκησαν πάνω από 7 χρόνια. Όχι στο Βελιγράδι ή στην Πρίστινα, αλλά στις Βρυξέλλες. Η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι ανέλαβε προσπάθειες για να κάνει τα αδύνατα δυνατά.

Το τίμημα της συμφωνίας είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, η ανταλλαγή εδαφών. Θα είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που εδώ και καιρό διακηρύττει η ΕΕ, την σταθεροποίηση των πολυεθνικών κοινωνιών και όχι την σαλαμοποίησή τους.

Το Κόσοβο είναι de facto ένα νέο κράτος στην Ευρώπη. Μόνο λίγες χώρες της ΕΕ που έχουν φόβους για αποσχιστικά κινήματα δεν το έχουν αναγνωρίσει. Η δύναμη των τετελεσμένων ισχυροποιεί την διαπραγματευτική θέση του, που μόνο να οραματιστεί μπορούσε πριν από δέκα χρόνια.

Για την παραχώρηση του βόρειου Κοσσυφοπεδίου στη Σερβία, στο οποίο ζουν σχεδόν 45.000 Σέρβοι, η Πρίστινα θα μπορούσε να πάρει την κοιλάδα του Πρέσοβο στη νότια Σερβία ως αντιστάθμισμα, μια περιοχή με συμπαγή αλβανικό πληθυσμό.

Ωστόσο, το αλισβερίσι με εδάφη κατά μήκος εθνικών πληθυσμιακών ομάδων είναι μόνο το ένα κριτήριο. Πρόκειται επίσης για εδαφικούς βιομηχανικούς πόρους και πολιτιστικά μνημεία. Ενώ αυτό "ξυπνά" τα οικονομικά συμφέροντα  και των δύο πλευρών, προκαλεί τα εθνικά αισθήματα των Σέρβων και φόβο για πιθανή απώλεια ορθοδόξων εκκλησιών και μοναστηριών, δεδομένου ότι το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί το λίκνο των ιερών και οσίων του σερβικού λαού.

Κατά τον μεσαίωνα η κυριαρχία των Σέρβων χάθηκε από τη σταδιακή διείσδυση των Οθωμανών στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Πολιτικά ο σερβικός μύθος επανήλθε για προπαγανδιστικούς λόγους.

Την τελευταία φορά ήταν το 1989, όταν ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, αφαίρεσε την αυτονομία του Κοσσυφοπεδίου, 600 χρόνια μετά την πολύνεκρη μάχη. Ήταν η απαρχή διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, που οδήγησε στο θάνατο 300.000 ανθρώπους.

Όταν σίγησαν τα όπλα στη Σλοβενία, την Κροατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, κλιμακώθηκε η σερβοκοσοβαρική διένεξη αρχές του 1998. Τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για συστηματικές εκδιώξεις Αλβανών, πολλές επιβεβαιωμένες, άλλες σκηνοθετημένες.

Ακολούθησε μαραθώνιος διαπραγματεύσεων. Μετά την αποτυχία τους το ΝΑΤΟ επιτέθηκε από αέρος και βομβάρδισε επί 80 ημέρες σερβικούς στόχους. Πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν.

Ως οιονεί διεθνές προτεκτοράτο το Κοσσυφοπέδιο πέρασε μια μεταβατική κατάσταση, που στις 17 Φεβρουαρίου του 2008 το οδήγησε με τη διακήρυξη ανεξαρτησίας του σε μια νέα εποχή, αυτή του πιο νεότευκτου κράτους της Ευρώπης.

Σε περίπτωση που γίνει ανταλλαγή εδαφών ανάμεσα στη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο, τουλάχιστον νομικά, τα Βαλκάνια θα είχαν μια εστία κρίσης λιγότερη.

Θα μπορούσε όμως να δυναμιτίζονταν η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Σέρβοι σκληροπυρηνικοί στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας δεν εγκατέλειψαν ποτέ σχέδια προσάρτησής τους στη Σερβία. Το ίδιο ισχύει και για τους Κροάτες εθνικιστές στη δυτική Ερζεγοβίνη, που θα ήθελαν προ πολλού να είχαν προσδεθεί στο άρμα της Κροατίας. ΠΓΔΜ και Μαυροβούνιο έχουν επίσης πολυεθνικές κοινωνίες.

Παραδόξως η αμφισβητούμενη νομικά και πολιτικά ανταλλαγή περιοχών μεταξύ των δύο χωρών φέρνει και τις δύο πλευρές πιο κοντά στην ΕΕ.

Και οι δύο ανήκουν στις 6 χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, που θέλουν ως μια οικογένεια να γίνουν δεκτές στην ΕΕ.  Ο κατάλογος των υποστηρικτών και πολέμιων αυτής της ανταλλαγής είναι μακρύς.

Ο σύμβουλος ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ έχει στο μεταξύ επιδοκιμάσει τα σχέδια. Πόσο ακόμη θα διαρκέσει αυτή η στάση είναι άγνωστο λόγω της ανοιχτής ευρωπαϊκής αδιαφορίας για την νέα αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Η γερμανική κυβέρνηση και κυρίως η Άγκελα Μέρκελ αντιδρά συγκρατημένα. Το ίδιο κι άλλοι αξιωματούχοι που ενεπλάκησαν με τον ένα ή άλλο τρόπο στην ειρήνευση στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Το δεξί χέρι του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, Τζέιμς Πάρντιου δηλώνει κάθετα αντίθετος με την ανταλλαγή εδαφών. Μαζί με αυτόν κι άλλοι πολλοί. Ωστόσο, η πολιτική αναμέτρηση πλησιάζει.

Αύριο, 08.09, ο ισχυρός άνδρας της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς στη Μιτροβίτσα ενώπιον των συμπατριωτών, θα εκφωνήσει την σημαντικότερη, ίσως, ομιλία της ζωής του.

Η προσφορά για ανταλλαγή στην "φωλιά του λύκου" αποτελεί πρότυπο μεταμόρφωσης ενός εθνικιστικού γερακιού σε πεπεισμένο ευρωπαίο. Η Σερβία θέλει εισέλθει κατά προτεραιότητα στο κλαμπ των Βρυξελλών. Σε περίπτωση που επιτευχθεί ο στόχος αυτός η θλίψη για τη μερική απώλεια του λίκνου των σερβικών ιερών και οσίων θα είναι μάλλον περιορισμένη στο Βελιγράδι.»
πηγη 

Κυβερνησεις....Εκλεψαν τα λεφτα των συνταξιουχων, αποφασισε το ΣΤΕ την επιστροφη των κλεμμενων, σε πεντε χρονια λεει η κυβερνηση!

Τα εκλεψαν οι προηγουμενες Κυβερνησεις....
Δεν απαλασσονται....
Αρνηθηκαν να τα επιστρεψουν, εκτος απο κατι ψιχουλα....
Το ιδιο κανει και η σημερινη κυβερνηση...
Και η πριν και η τωρινη κυβερνηση το ιδιο ειναι....




Αναδρομικά συντάξεων θα κληθεί να καταβάλει η κυβέρνηση από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι Νοέμβριο τον 2018, για 141.000 δικαιούχους, που φτάνουν σε κάποιες περιπτώσεις και τις 25.000 ευρώ, σε συμμόρφωση με τις υπάρχουσες δικαστικές αποφάσεις.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος με επίσημα έγγραφα, στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και στον ΕΦΚΑ έχει γίνει προεργασία για την κοστολόγηση των αναδρομικών που απορρέουν βάσει δικαστηρίων για περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Μισθοδικείο.

Η πρώτη και μεγαλύτερη κατηγορία συνταξιούχων που θα έχει λαμβάνειν αναδρομικά σύνταξης είναι των αποστράτων, με περίπου 125.000 συνταξιούχους Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας να είναι στη λίστα των δικαιούχων.

Ακολουθούν περίπου 11.000 συνταξιούχοι ειδικών μισθολογίων, όπως γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί (μέλη ΔΕΠ), και επίσης μια τρίτη κατηγορία δικαιούχων αναδρομικών από μειώσεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές είναι δικαστές αλλά και βουλευτές για τους οποίους κατέπεσε στο Μισθοδικείο το πλαφόν σύνταξης στις 2.000 ευρώ.

Ανά κατηγορία

Τα αναδρομικά που οφείλονται να επιστραφούν σε 141.000 συνταξιούχους, σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων υπηρεσιών, κυμαίνονται:

* Από 2.460 ευρώ ως 11.820 ευρώ για 125.000 απόστρατους στρατού ξηράς, αεροπορίας, ναυτικού, λιμενικού σώματος, αστυνομικούς, πυροσβέστες. Εξετάζεται 5ετής εξόφλησή τους με μηνιαίες προσαυξήσεις από 41 ως και 197 ευρώ στις συντάξεις τους. Το διάστημα πληρωμής αφορά από Αύγουστο ή Δεκέμβριο του 2012 μέχρι Δεκέμβριο 2017. Οι απόστρατοι δεν εμπίπτουν πλέον στο νέο μισθολόγιο που ισχύει για τους εν ενεργεία «ένστολους» από 1ης/1/2017, και ως εκ τούτου οι συντάξεις τους έχουν αποσυνδεθεί από το νέο μισθολόγιο των εν ενεργεία στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

* Μέχρι και 25.000 ευρώ για καθέναν από τους 11.000 συνταξιούχους γιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς (ΔΕΠ) για το διάστημα από 1ης/8/2012 έως 30/11/2018. Με δόσεις εξόφλησης για 5 χρόνια (60 μήνες) το μηνιαίο όφελος στις συντάξεις τους μπορεί να φτάνει και τα 416 ευρώ. Αν δηλαδή ένας πανεπιστημιακός παίρνει σήμερα 1.450 ευρώ, θα έχει 416 ευρώ επιπλέον και η σύνταξή του θα ανέλθει στα 1.896 ευρώ. Σε σύσκεψη που έγινε στα τέλη Αυγούστου στο υπουργείο Εργασίας, υπό τον υφυπουργό Τ. Πετρόπουλο, στελέχη του ΕΦΚΑ παρουσίασαν εισηγήσεις για το κόστος των αναδρομικών και μόλις προχθές 6 Σεπτεμβρίου, όπως φαίνεται στο έγγραφο που αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.», έστειλαν μια πρώτη εκτίμηση για όσους έχουν ήδη δικαιωθεί και περιμένουν τα αναδρομικά τους. Το κόστος για 550 δικαιωθέντες συνταξιούχους ανέρχεται σε 13,5 εκατ. ευρώ, αλλά οι υπηρεσίες τόνισαν πως τυχόν εφαρμογή των αποφάσεων θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει το σύνολο των 11.000 συνταξιούχων (6.000 γιατρών του ΕΣΥ και 5.000 συνταξιούχων πανεπιστημιακών), διότι οι δικαστικές αποφάσεις είναι… «καρμπόν» και όποιος προσφεύγει από αυτή την κατηγορία δικαιώνεται με αναδρομικά.

* Στα 800 ευρώ κατά μέσο όρο για συνταξιούχους που βρέθηκαν με μεγάλη μείωση λόγω του πλαφόν σύνταξης στις 2.000 ευρώ (μόνο από μία σύνταξη και όχι από άθροισμα). Το όριο αυτό κατέπεσε ως αντισυνταγματικό με απόφαση του Μισθοδικείου για τους δικαστικούς λειτουργούς, και η ίδια απόφαση «παρασύρει» και τους στρατιωτικούς, αλλά και πολιτικούς συνταξιούχους που είχαν από μία και μόνον σύνταξη πάνω από 2.000 ευρώ μικτά. Στην περίπτωση που δικαιωθούν όλοι όσοι είχαν μείωση και λόγω του πλαφόν η σύνταξή τους έπεσε κάτω από τα 2.000 ευρώ καθαρά προ φόρου, τότε θα πρέπει να επιστραφούν οι μειώσεις που είχαν από 1ης/10/2017 ως και 30/6/2018, δηλαδή να επιστραφούν μειώσεις 9 μηνών από την εφαρμογή του μέτρου. Στον κόφτη λόγω πλαφόν 2.000 ευρώ μπήκαν, σύμφωνα με στοιχεία του ΓΛΚ, όταν εφαρμόστηκε το μέτρο, 5.065 στρατιωτικοί, δικαστικοί, πολιτικοί συνταξιούχοι καθώς και συνταξιούχοι βουλευτές.
Ειδικά για την περίπτωση του πλαφόν, το υπουργείο Εργασίας με εντολή του υφυπουργού Α. Πετρόπουλου, όπως επί λέξει αναφέρει το έγγραφο της 8ης Αυγούστου που αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.», επανέφερε τις συντάξεις πάνω από τα 2.000 ευρώ μόνον για τους ανάπηρους συνταξιούχους δικαστικούς. Ο λόγος που επεστράφησαν συντάξεις και καταργήθηκε το πλαφόν των 2.000 ευρώ σε συνταξιούχους δικαστικούς με αναπηρία έχει να κάνει με το γεγονός ότι το υπουργείο και ο ΕΦΚΑ παραδέχτηκαν ότι η διάταξη που μπήκε στο νόμο Κατρούγκαλου είναι εσφαλμένη καθώς οι συνταξιούχοι πρώην λειτουργοί του Δημοσίου με αναπηρία 67% και άνω εξαιρούντο κατά την πάγια συνταξιοδοτική νομοθεσία του Δημοσίου από μειώσεις. Τώρα όμως το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με το σύνολο όσων είχαν μείωση σύνταξης λόγω πλαφόν 2.000 ευρώ.
πηγη

Η Κυβερνηση απελασε εξι λ@θρομετ@ν@στες! Λετε να τους πουνε ρ@τσιστες;

Μας δουλευουν ;
Απελασαν εξι μετα απο τοσα χρονια ; 
Ισως, οι λ@θρο εχουν ξαναμπει ηδη στην Ελλαδα....



Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής-Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας,  την Παρασκευή 07 Σεπτεμβρίου 2018, επιστράφηκαν έξι παράτυποι μετανάστες -όλοι άνδρες, από δύο από το Αφγανιστάν, Πακιστάν και Αίγυπτο.

Οι τέσσερις είχαν απορριπτική απόφαση χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας σε β’ βαθμό, σε έναν είχε γίνει πράξη διακοπής του αιτήματός του για διεθνή προστασία, ενώ ένας είχε παραιτηθεί από την εκπεφρασμένη βούλησή του για υποβολή αιτήματος ασύλου. Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής – Frontex, το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά τις επιστροφές που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, ισχύει το παρακάτω νομικό πλαίσιο:

α) Το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής το οποίο υπεγράφη στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου 2001 και κυρώθηκε με το Ν.3030/2002 (ΦΕΚ Α΄-163/15-07-2002).

β) Η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στην Άγκυρα και τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014 για την επανεισδοχή υπηκόων Τουρκίας.

γ) Η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 σύμφωνα με την οποία, από τις 20 Μαρτίου 2016, όλοι οι νεοεισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά αλλοδαποί θα επιστρέφονται στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι κατά τα έτη 2016 και 2017, καθώς και από 01-01-2018 μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:

·Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, το 2016: 1.183 -το 2017: 21 -το 2018: 5, σύνολο 1.209 αλλοδαποί, υπήκοοι τρίτων χωρών

·Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας,το 2016: 54 -το 2017: 24 -το 2018: 30, σύνολο 108 υπήκοοι Τουρκίας

·Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, το 2016: 801 -το 2017: 683 -το 2018: 234, σύνολο 1.718 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων (από τους οποίους 331 από τη Συρία)

Επιπροσθέτως, από την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ., 2.813 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που είχαν εισέλθει στη χώρα μας δια θαλάσσης από την Τουρκία.
πηγη 

Τσίπρας με Νοτοπούλου , στην Εκθεση δινουν παρασταση.....

Σαν τα πιτσουνακια...
Δινουν παρασταση για να δειξουν τα καναλια οτι ο Πρωθυπουργος κυκλοφορει αναμεσα σε κοσμο, οτι ειναι αποδεκτος......
Το οτι ολη η Θεσσαλονικη εχει γεμισει με αφισες που γραφουν Ανεπιθυμητος , περναει στα ψιλα!



Επισκέπτεται τον χώρο της έκθεσης, συνοδευόμενος από πλήθος αστυνομικών - Η ανθοδέσμη, οι μπηχτές για τον ΠΑΟΚ και το παιχνίδι μπάσκετ
Την καθιερωμένη του βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που στις 10.30 το πρωί θα εγκαινιάσει το περίπτερο των ΗΠΑ, που είναι και η τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ αλλά και τους εργαζόμενους, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε την περιοδεία του στις εγκαταστάσεις της έκθεσης.  Στον χώρο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που μάλιστα, όπως φαίνεται και στα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες, κρατούν τους πολίτες σε απόσταση ασφαλείας από τον πρωθυπουργό, ενώ ορισμένοι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν εκεί για να τον στηρίξουν. Στο πλευρό του βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Γιάννης Δραγασάκης, αλλά και η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου .

«Μπορούμε πια να οραματιστούμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας, όπως εμείς επιθυμούμε. Φέτος, μετά από 8 χρόνια, πρώτη φορά πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης. Η ΔΕΘ και η Θεσσαλονίκη ανοίγει τα φτερά της και μπορεί να γίνει η οικονομική πρωτεύουσα των Βαλκανίων, τόνισε ο πρωθυπουργός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξερχόμενος από το κτίριο της διοίκησης της ΔΕΘ.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει ευκαιρία ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη»

Κατά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ιστορική τη φετινή διοργάνωση. Κι αυτό, γιατί, όπως είπε, μέχρι τώρα οι πρωθυπουργοί παρουσίαζαν τα σχέδιά τους προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ φέτος ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο, εντός του πλαισίου που έχει συμφωνηθεί και που είναι το ίδιο για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ που βγήκαν από μνημόνια.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία είναι να αποτελέσει την καρδιά της βιομηχανικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και η Θεσσαλονίκη να γίνει η καρδιά της βαλκανικής συνανάπτυξης.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα δώσει την ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να αναπτυχθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση και να γίνει η πραγματική οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων.
 
Παράλληλα, εμφανίστηκε ικανοποιημένος, γιατί, όπως είπε, η ΔΕΘ ανοίγει τα φτερά της εκ νέου, ενώ συμφώνησε με το σχέδιο ανάπλασής της, που παρουσίασε ο πρόεδρός της Τάσος Τζήκας, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2026, στη συμπλήρωση 100 ετών της διοργάνωσης. Μάλιστα σε αυτό το σημείο παρενέβη ο αναπληρωτής υπουργός. Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, λέγοντας στον κ. Ταίπρα ότι θα είναι αυτός ο πρωθυπουργός που θα εγκαινιάσει και τη διοργάνωση του 2026.

Πρώτη στάση το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο κ. Τσίπρας έκανε την πρώτη του στάση στο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ μαζί του βρισκόταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Στο περίπτερο, ανώτατοι αξιωματικοί του παρουσίασαν τα εκθέματα.

Ανθοδέσμες και οι μπηχτές για τον ΠΑΟΚ

Μετά τη δήλωσή του, ο πρωθυπουργός έγινε αποδέκτης ανθοδέσμης σε λευκό και κόκκινο χρώμα από ένα μικρό αγόρι, με το οποίο είχε έναν σύντομο διάλογο. Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί σπόντες με  τον πρόεδρο της ΔΕΘ, κ. Τζήκα, που είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ, που είπε στον πρωθυπουργό: «Με τον νέο εκθεσιακό χώρο θέλουμε να μπούμε στο Champions League!». Η φράση του δεν έμεινε ασχολίαστη, καθώς ο κ. Τσίπρας του απάντησε: «Στο Europa League μπήκατε...».

Πέτυχε έναν πόντο παίζοντας μπάσκετ

Λίγο αργότερα, ο κ. Τσίπρας θέλησε μάλλον να δείξει τις αθλητικές του επιδόσεις στο γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται στο εκθεσιακό κέντρο. Αν και στο γήπεδο βρίσκονταν ήδη δύο μικροί αθλητές, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μπει στο παρκέ και να πάρει την μπάλα. Για την ιστορία, έριξε δύο βολές και πέτυχε έναν πόντο.

Επίσης, έβγαλε και φωτογραφίες με δύο παιδιά, που φορούσαν τις φανέλες της Εθνικής Ελλάδος και της Dream Team των ΗΠΑ, μια φανέλα της οποίας του δόθηκε ως δώρο.

Ενημερώθηκε για την Κεντρική Αγορά της ΚΑΘ

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε επίσης το περίπτερο 15 της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης. Εκεί είδε τη σχετική μακέτα του εκσυγχρονισμού και επέκτασης της ΚΑΘ. Το master plan εκπονεί η Εγνατία Οδός.

Εθνικοί ύμνοι Ελλάδας και ΉΠΑ από σοπράνο

Πριν γίνουν τα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ, σοπράνο ερμήνευσε α καπέλα τους εθνικούς ύμνους των ΗΠΑ και της Ελλάδας, παρουσία μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.
πηγη 

Ετσι σκοπευουν να διαλυσουν το Συλλαλητηριο......

Θα πανε καποιοι εντεταλμενοι και θα πεταξουν μια δυο πετρες, η και 
μολοτωφ στους Αστυνομικους....
Αυτοματα, θα δωθει διαταγη να πεσουν χημικα....
Ο απλος κοσμος που θα βρεθει στο συλλαλητηριο, θα διαλυθει αμεσως....
Τα καναλια θα μιλανε για φ@σιστες και ακροδεξιους....
Ο Πρωθυπουργος θα υποσχεθει αυξησεις μισθων και καλυτερες μερες....




Θα τα παίξουν όλα για όλα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ....
Καταγγελία-«βόμβα»: «Η κυβέρνηση δεν θέλει κόσμο στο συλλαλητήριο»....
Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε σε αντιεξουσιαστές....

Ωρα μηδέν για το Μακεδονικό. Την διαφωνία, την οργή, αλλά και την έντονη διαμαρτυρία τους κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που υπέγραψε η κυβέρνηση, κλείνοντας τα αυτιά στην κοινή γνώμη και στους πολίτες της Μακεδονίας είναι αποφασισμένοι να εκφράσουν χιλιάδες πολίτες της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι με αφορμή την ΔΕΘ.

Όπως αναφέρουν τα τελευταία 24ωρα οι διοργανωτές που οργανώνουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις και της μαζικές διαδηλώσεις, η παρουσία τους στην Θεσσαλονίκη θα είναι ειρηνική, χωρίς κεντρική εξέδρα και ομιλητές, αλλά με μαζικό πλήθος και πάθος.

Αύριο θα ενώσουν τις δυνάμεις οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), ο «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» καθώς και ο Τηλεοπτικός Σταθμός ΒΕΡΓΙΝΑ, φιλοδοξώντας να στείλουν ένα νέο ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, ανάλογο με εκείνο του περασμένου Ιανουαρίου με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που είχε πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε η κινητοποίηση

Για μία ακόμη φορά αναμένεται να κινητοποιηθούν εκατοντάδες πολιτιστικοί σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, μητροπολίτες και κληρικοί, επαγγελματικά, αθλητικά, εξωραϊστικά χριστιανικά σωματεία και σύλλογοι κα, προκειμένου να υπάρξει μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, με το οποίο οι διοργανωτές επιδιώκουν να υπενθυμίσουν στην κυβέρνηση πως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όπως αποτυπώνεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι αντίθετη στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό.

Διοργανωτές συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ: Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μην έρθει κόσμος

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 για το συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο έξω από το Βελλίδειο. Ο ίδιος κατήγγειλε μεθοδεύσεις για να μην πάει ο κόσμος.

«Τα συλλαλητήρια που έχουν γίνει και στα οποία συμμετείχαν οι παμμακεδονικές ενώσεις και η ομοσπονδία μας δεν έχουν γίνει από επαγγελματίες, είμαστε απλός λαός που ξεχυθήκαμε στο δρόμο για να φωνάξουμε για αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα.

Δεν έχουμε λοιπόν ούτε τη δυνατότητα να περιφρουρήσουμε συλλαλητήρια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων πόσω μάλλον να διασφαλίσουμε οτιδήποτε, αυτό είναι δουλειά της Αστυνομίας.

Βλέπουμε ότι σε αυτό το συλλαλητήριο επειδή είναι υποψιασμένη η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, εκτός από τα ΜΜΕ που έχει γίνει ένας χαμός με την παραπληροφόρηση ότι θα γίνουν επεισόδια, θα συμμετέχουν ακροδεξιοί, ακροαριστεροί και το κακό συναπάντημα πλέον έρχεται η ανακοίνωση της Αστυνομίας που ανακοίνωσε τα μέτρα τα οποία ουσιαστικά δεν αφήνουν δίοδο στον απλό λαό να κατέβει να φωνάξει για τη Μακεδονία.»

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το συλλαλητήριο θα έχει τον όγκο του προηγούμενου. «Ούτε εξέδρα θα υπάρχει ούτε ομιλητές, θα υπάρχουν μόνο ηχητικά στα οποία θα έχουμε παλμό, θα υπάρχουνε συνθήματα μηνύματα μέχρι εκεί όμως, ομιλητές δεν θα υπάρχουν, δεν υπάρχει λόγος πλέον τα έχουμε πει όλα» εξήγησε.

Σχετικά με την οργάνωση-περιφρούρηση, ο κ. Τάτσιος είπε: «Έχουμε δημιουργήσει κέντρο επιχειρήσεων με την ένωση αποστράτων της Θεσσαλονίκης όπου εκεί απόστρατοι στρατηγοί έχουν επικοινωνία με την Αστυνομία και για οτιδήποτε συμβεί, θα έχουμε και ακροβολισμένους ανθρώπους, θα δίνουν αναφορά για οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή μας. Μέχρι εκεί όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω.»

Πήγαιναν στη ΔΕΘ με… οπλοστάσιο

Aστυνομικοί χθες στα διόδια των Αφιδνών εντόπισαν ένα μικρό οπλοστάσιο σε αυτοκίνητο με τέσσερις αντιεξουσιαστές που κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν βρέθηκαν βαριοπούλες, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ασύρματοι, κράνη, κουκούλες full face, γάντια, σφυρί, προστατευτικά σώματος, με τους νεαρούς να ισχυρίζονται πως ήταν για περιφρούρηση των κινητοποιήσεων αναρχικού χώρου.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 16χρονος, ενώ οι άλλοι τρεις είναι 25, 26 και 27 ετών, με τον τελευταίο να έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, είχε συλληφθεί το 2014 για κατοχή όπλων στο σπίτι του (πιστόλι, καλάσνικοφ, χειροβομβίδα) και είχε εξεταστεί για τυχόν εμπλοκή του σε ενέργειες που σχετίζονταν με τρομοκρατική δράση, αλλά δεν προέκυψε κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, οι τρεις από τους τέσσερις κατά την παραμονή τους στην ασφάλεια, αρνήθηκαν να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα.

Και οι 4 συλληφθέντες είναι γνωστοί στις Αρχές ως μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον εισαγγελέα.
πηγη 

''Αστακός'' η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ. Πράκτορες CIA και FBI σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης ! ! !

Αστακός θα είναι η Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της φετινής 83ης ΔΕΘ, με χιλιάδες αστυνομικούς να βρίσκονται στην συμπρωτεύουσα υπό τον φόβο επεισοδίων.


Οργή λαού επικρατεί στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ, για το Σκοπιανό και την επαίσχυντη συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας, και της πολιτικής που ακολουθούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε εθνικά θέματα. Πορείες διαμαρτυρίας και ένταση θα είναι τα βασικά δρώμενα κατά της διάρκεια της ΔΕΘ.


Παράλληλα, η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε μια πόλη-οχυρό για την προστασία πολιτικών και Αμερικανών αξιωματούχων, καθώς οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα.
Αστυνομοκρατούμενη είναι η Θεσσαλονίκη τα τελευταία 24ωρα ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ, καθώς υπό το φόβο των εντάσεων στις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί έχουν ακροβολιστεί στη συμπρωτεύουσα δεκάδες αστυνομικοί, ακόμη και πράκτορες του FBI και της CIA.
Μέρες των πρώτων μνημονιακών χρόνων θα θυμίσει η Θεσσαλονίκη με την ισχυρότατη αστυνομική παρουσία που βρίσκεται στην πόλη για τις μεγάλες διαδηλώσεις του Σαββάτου αλλά και για την προστασία του αμερικανικού κλιμακίου, καθώς οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα.
Μια «πολύ δύσκολη Έκθεση» περιμένουν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με τις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας τις τελευταίες μέρες να είναι πυρετώδεις και καθημερινές.  Πάνω από 4.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός το πρώτο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Ο αριθμός αναμένεται να είναι αυξημένος κατά 1.000 άτομα σε σχέση με τα περσινά μέτρα ασφαλείας, φτάνοντας στα επίπεδα των πρώτων μνημονιακών χρόνων.

Σύμφωνα με έμπειρο αξιωματικό, από τους 5.000 αστυνομικούς που έχει στο δυναμικό της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν περί τους 3.000, ενώ 1.500-2000 από την υπόλοιπη χώρα θα έρθουν να συνδράμουν για την τήρηση της τάξης και για να αποκλείσουν τυχόν έκτροπα.
Σε φρούριο μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη ενόψει της 83ης ΔΕΘ και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων το απόγευμα του Σαββάτου την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάζει τη φετινή ΔΕΘ.
Στην ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι λόγω του αυξημένου αριθμού διαδηλωτών αλλά και κυβερνητικών κλιμακίων και επισήμων, θα πρέπει τα όποια τυχόν επεισόδια να λήξουν εν τη γενέσει τους. Που σημαίνει ότι στην πράξη έχει δοθεί εντολή να μη δείξουν καμία ανοχή, ώστε να μην υπάρξουν έκτροπα. Επίσης στους δρόμους αναμένεται να ριχθούν πάνω 60 διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ.
Τον σχεδιασμό της αστυνομίας περιπλέκει ο συνδυασμός των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων με αυτές για το Σκοπιανό και τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Ένας ακόμη παράγοντας που λαμβάνουν υπ’ όψιν οι αστυνομικοί είναι ότι φέτος τιμώμενη χώρα είναι η Αμερική, κάτι που σημαίνει στην ουσία διπλά μέτρα ασφαλείας.
Στη Θεσσαλονίκη μαζί με την αμερικανική κυβερνητική αποστολή βρίσκονται και αξιωματούχοι του FBI και της CIA, οι οποίοι φέρεται ότι όχι μόνο συμμετείχαν στις συσκέψεις της ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα ασφαλείας, αλλά και απέκτησαν πρόσβαση σε κάμερες και συστήματα ασφαλείας.
Στο πλαίσιο του σχεδίου των αμερικανικών μυστικών αρχών είναι πως καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ, πράκτορες της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Σε φρούριο μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη ενόψει της 83ης ΔΕΘ και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων το απόγευμα του Σαββάτου την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάζει τη φετινή ΔΕΘ.
Για την υλοποίηση του σχεδίου έχουν δραστηριοποιηθεί ειδικές ομάδες της κρατικής ασφάλειας ενώ σε επιφυλακή είναι και η Αντιτρομοκρατική. Για την αποφυγή συγκρούσεων έχει δημιουργηθεί ειδικό σχέδιο.
Διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης, απ’ όπου θα διέλθουν οι πορείες διαμαρτυρίες.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω της λειτουργίας της 83ης Διεθνούς Έκθεσης και των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, ομιλιών, συγκεντρώσεων και πορειών.
Οι διαμαρτυρίες:
Στο Άγαλμα του Βενιζέλου θα αρχίσει στις 18:00 το απόγευμα η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της ΕΔΟΘ.
Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ έχει προγραμματισθεί την ίδια ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Στις 17.00 το απόγευμα θα ξεκινήσει, στην πλατεία Καμάρας, η προσέλευση ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Στις 19:00 το απόγευμα έχει δοθεί το «ραντεβού» για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, , στο οποίο οι πολίτες θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών.
Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το Βελλίδειο, όπως είχαν αποφασίσει οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και οι Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία.


Πηγή 

Η Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου 8 Σεπτεμβρίου.

Τιμώντας την Παναγία μας, ας προσπαθήσουμε να τη μιμηθούμε στην πίστη, στην ταπείνωση, στην υπομονή, στην αγάπη, καθώς και στις άλλες αρετές της. Και να’μαστε σίγουροι ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε και εμείς να δεχθούμε επάξια μέσα μας, με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας βέβαια, τον Ιησού Χριστό. Θα είναι το καλύτερο δώρο και η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε σήμερα στην Παναγία για τα Γενέθλιά της.












Στο κέντρο της πόλεως του Λουτρακίου προβάλλει επιβλητικά ο ναός της Παναγίας της Γιάτρισσας, ως ακλόνητος στυλοβάτης της πίστης τωνκατοίκων. Στο εσωτερικό του φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που απεικονίζει την Μεγαλόχαρη σε νεαρή ηλικία να κρατά το θείο βρέφος.
Η εικόνα ήρθε από τα Ιεροσόλυμα περί το 1928 μ.Χ. και με την βοήθεια του τότε Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Δαμασκηνού χτίστηκε ένας μικρός ναός (απέναντι από τον σημερινό) ενώ λόγω των πολλών θαυμάτων υγείας που έκανε επονομάστηκε ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ. Κατόπιν λόγω της μεγάλης συρροής των προσκυνητών, την 10ην Μαρτίου 1960 μ.Χ. θεμελιώθηκε ο σημερινός Ναός επί Κορινθίας Προκοπίου ο οποίος διατηρείται μέχρι σήμερα. Είναι μία τρίκλιτη βασιλική με οκτάπλευρο τρούλο. Περιλαμβάνει το ξυλόγλυπτο τέμπλο καθώς και το επιβλητικό προσκυνητάρι της εικόνας της Παναγίας μας.
Το ιστορικό της Αγίας εικόνας της Παναγίας της Γιάτρισσας είναι το εξής: Κάθε καλοκαίρι ερχόταν στο Λουτράκι για ιαματικά λουτρά μια γυναίκα ονόματι Μαρία, που ήταν μαία. Έμενε στο σπίτι της Μαρίας Σώκου, με την οποία είχε φιλικές σχέσεις. Η Μαρία αυτή όταν πήγε να προσκυνήσει στους Αγίους Τόπους, έφερε ένα δώρο στη Μαρία Σώκου, την εικόνα της Παναγίας με βρέφος το Χριστό στην αριστερή της πλευρά. Στα Ιεροσόλυμα, ο πωλητής είχε πει στη Μαρία, να δώσει την εικόνα σε Θεοσεβείς ανθρώπους, που να πιστεύουν σ' αυτήν, να της ανάβουν κεριά και το καντήλι της να καιει μέρα και νύχτα, διότι είναι θαυματουργή εικόνα.
Η Μαρία όλα αυτά τα είπε στη Μαρία Σώκου. Ακόμη της είπε ότι μετά από 20 μέρες από την παράδοση της Αγίας εικόνας θα πεθάνει όπως και έγινε.
Η εικόνα ήλθε στα χέρια της Σώκου το 1928 μ.Χ. Η ευλάβεια των κατοίκων του Λουτρακίου, αλλά και ξένων με το χρόνο μεγάλωνε. Τότε σκέφτηκαν να κάνουν μια εκκλησία. Δημιουργήθηκε μία επιτροπή με την βοήθεια του τότε Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κορινθίας Δαμασκηνού και των Δωρητών, και έκτισαν σε οικόπεδο που τους προσέφερε ο Ιωάννης Μάρρας απέναντι από την σημερινή εκκλησία τον πρώτο ναό της Παναγίας της Γιάτρισσας.


Πηγή 
Πηγή

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Το Ονειρο του ΣΥΡΙΖΑ.... Δεν υπαρχουν Ελληνες, εξαφανιστηκαν απο το 746 μ.Χ........

Καθε μερα που περναει μεγαλωνει η αλαζονια τους.....
Και καθε μερα φανερωνουν, ενα, ενα, τα ονειρα τους και τα σχεδια τους.....

Αποκαλυπτικό άρθρο του Καρντάκ- Θεοδωρίδη, που δημοσιεύει η Αυγή, αποκαλύπτει το πάθος με το οποίο το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει για τον …αφανισμό του ελληνικού πληθυσμού λόγω μίας πανούκλας του 746 μ.Χ.

Το ύφος και η γλώσσα που χρησιμοποιεί, σύμφωνα με τα Παραπολιτικά που αναδημοσιεύουν το σχετικό άρθρο, είναι αποκαλυπτική για το πόσο περήφανος είναι που δεν είναι Έλληνας, αλλά ένα μείγμα φυλών που εξαφάνισαν, μέσα σε μια νύχτα, ό,τι ελληνικό υπήρχε στην Ελλάδα.

Το αποκαλυπτικό άρθρο του Θεοδωρίδη στην Αυγή:

«Δεν είναι τυχαίο ότι το πολύκροτο έργο του διάσημου Γερμανού ιστορικού Ιάκωβου Φίλιππου Φαλμεράυερ (Jakob Philip Fallmerayer, 1790-1861) Περί της καταγωγής των σημερινών Ελλήνωνπου τυπώθηκε στην Γερμανία το 1835 και προ ετών κυκλοφόρησε δειλά στην Ελλάδα, δεν είχε εμφανιστεί επί 150 χρόνια στις προθήκες των ελληνικών βιβλιοπωλείων. Aιτία η ενοχλητική για το κατεστημένο αλλά πλήρως τεκμηριωμένη επιστημονικά άποψη του Φαλμεράυερ πως οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδος δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους. Ωστόσο το σημαντικό αυτό έργο, που οι Έλληνες εθνικιστές το αποκήρυξαν με βαρύτατες ύβρεις, έγινε ιδιαίτερα γνωστό στο εξωτερικό όταν παρουσιάσθηκε στη Βαυαρική Ακαδημία Επιστημών».

Του Νάσου Θεοδωρίδη από την Αυγή της 14/01/2011

Ο Φαλμεράυερ κατέδειξε πως το πάλαι ποτέ ένδοξο αρχαίο ελληνικό έθνος εκμηδενίσθηκε οριστικά το 589 μ.Χ. στα χρόνια του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μαυρικίου (582-602). Το τελειωτικό χτύπημα που εξολόθρευσε τον ελληνικό πληθυσμό ήλθε το 746 μ.Χ. με τη σαρωτική επιδημία της πανούκλας που θέρισε τους ελάχιστους εναπομείναντες Έλληνες. Το τελευταίο επιβεβαιώνεται από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Κων/νο Πορφυρογένητο (905-969 μ.Χ.) που εξιστορεί στα «Θεματικά». Εξάλλου όλα τα τοπωνύμια της Πελοποννήσου ήσαν σλαβικά μέχρι και τον 19ο αιώνα. Το 1840, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του νεοελληνικού κρατιδίου, μεταλλάχθηκαν σε ελληνικά.

Τον 6ο αι. μ.Χ. πολυάριθμα σλαβικά φύλα κατέκλυσαν ειρηνικά το Βυζάντιο. Οι σλαβικοί εποικισμοί έφθασαν μέχρι τη νότια Πελοπόννησο. Σμολιάνοι, Ριγχίνοι, Σαγουδάτες, Βελεζίτες, Εζερίτες και Μιλιγγοί ήσαν μερικά από τα σλαβικά φύλα που εγκαταστάθηκαν μόνιμα στη Βυζαντινή τότε Ελλάδα. «Ούτε μία απλή σταγόνα αίματος, γνησίου ελληνικού αίματος, δεν τρέχει στις φλέβες των χριστιανών κατοίκων της σημερινής Ελλάδας. Μια τρομερή καταιγίδα διασκόρπισε ώς την πιο απόμακρη γωνιά της Πελοποννήσου μια νέα φυλή συγγενή προς τη μεγάλη φυλή των Σλάβων. Οι Σκύθες – Σλάβοι, οι Ιλλυριοί – Αρβανίτες, οι συγγενικοί με τους Σέρβους και τους Βουλγάρους λαοί είναι ουσιαστικά εκείνοι που τώρα ονομάζουμε Έλληνες».

Το 540 μ.Χ. μία μαζική κάθοδος των Σλάβων τούς έφερε μέχρι τον Ισθμό της Κορίνθου. Το 558 μ.Χ. σε συμμαχία με τον ηγεμόνα των Κοτρογούρων Zaberga απείλησαν την ίδια την Κωνσταντινούπολη όπου αποκρούσθηκαν από τον στρατηγό Βελισάριο.

Το 578 υποτάσσονται στους Αβάρους και αρχίζουν μεθοδευμένες εισβολές στα ρωμαϊκά εδάφη κατακτώντας πολλές πόλεις της Θράκης και Ιλλυρίας. Ακολούθησαν νέα κύματα, ειρηνικών αυτή τη φορά σλαβικών εποικίσεων σε Ελλάδα και Πελοπόννησο που συνεχίσθηκαν μέχρι και το έτος 746 μ.Χ. οπότε διεκόπησαν οριστικά λόγω του φοβερού λοιμού εκείνης της χρονιάς.

Μάλιστα, το «χρονικό της Μονεμβασίας» είναι πολύτιμη ιστορική πηγή καθώς βασίζεται στην ιστορία του Ευάγριου Σχολαστικού, του Μένανδρου και στα Θαύματα του Αγίου Δημητρίου (6ος αι. μ.Χ.). Εξιστορεί με παραστατικό τρόπο την μαζική Αβαροσλαβική εποίκηση του Ελληνικού χώρου, κυρίως της Πελοποννήσου, κατά τον 6ο μ.Χ. αι. καθώς και τα μετέπειτα γεγονότα κυριαρχίας του σλαβικού έθνους στα βυζαντινά εδάφη της Πελοποννήσου επί 218 χρόνια. Το σπάνιο Χρονικό ανακαλύφθηκε σε μορφή χειρογράφου στη γεωργιανή Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους και πρωτοδημοσιεύθηκε το 1909 από τον καθηγητή Βυζαντινολογίας Σπυρίδωνα Λάμπρου (1851-1919) με τίτλο «Ιβηριτικό απόγραφο του Χρονικού της Μονεμβασίας». Προηγήθηκε η ανακάλυψη δύο ακόμα αντιγράφων (απόγραφα) του χρονικού που βρέθηκαν το πρώτο στη Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους από τον ίδιο καθηγητή και δημοσιεύθηκε με τίτλο «Τον καιρό όπου οίκισεν η Μονεμβασία και πώς», το δεύτερο στη Βασιλική Βιβλιοθήκη του Τορίνου από τον Giouseppe Pasini που το δημοσίευσε το 1749 με τίτλο «Περί κτίσεως Μονεμβασία».

* Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι μέλος της Π.Κ. του ΣΥΝ Αμπελοκήπων.
πηγη 

Τα τσουγκρισε με τον Βλαδιμηρο ο Σαλεμενος Σουλτανος.....

Καιρος ηταν .....
Πολυ τον ανεχτηκε....
Να δουμε τι ανατολιτικα κολπα θα κανει τωρα, για να τα βρει μαζι του ο Σαλεμενος....

Ως την απόλυτη αποτυχία με το "χάος" να κυριαρχεί χαρακτηρίζουν την τριμερή συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν-Ρουχανί αναλυτές αλλά και δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν ζωντανή την μεταξύ τους "σφαγή".

Οι τρεις ηγέτες δεν μετείχαν σε κλειστή σύσκεψη ενώ οι Ιρανοί - άγνωστο γιατί, αρχικά είχε συμφωνηθεί να βγει ανακοίνωση και κλειστή σύσκεψη- μετέδωσαν σε ζωντανή σύνδεση την συζήτηση και το "ξύλο" που έπεφτε. Ρουχανί και Πούτιν "έστησαν στην γωνία" τον Ρ.Τ.Ερντογάν.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προσήλθε με μια μεγάλη αντιπροσωπεία μεταξύ των οποίων ο ΥΠΑΜ, Χ.Ακάρ, και ο αρχηγός της ΜΙΤ, Χ.Φιντάν.

O Ρ.Τ.Ερντογάν πρότεινε μια νέα συμφωνία εκεχειρίας και στη συνέχεια "πλακώθηκε" με τον Ρουχανί και τον Β.Πούτιν! Ο Ρ.Τ.Ερντογάν υιοθέτησε τις απόψεις ΕΕ-ΝΑΤΟ περί ανθρωπισμού γεγονός που ανάγκασε τους Πούτιν-Ρουχανί να επιχειρηματολογήσουν λέγοντας πως οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν τους πολίτες ως "ασπίδες" στην Ιντλίμπ και όχι μόνο. "Δεν γίνεται να τους αφήσουμε να γλιτώσουν" ανέφεραν.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν στην συνέχεια, απήγγειλε ποίημα ενός διάσημου Ιρανού, του Saadi το οποίο έλεγε " αν δεν έχεις συμπάθεια για τον ανθρώπινο πόνο, δεν μπορείς να διατηρήσεις τον τίτλο του ανθρώπου"

Αμέσως, ο Β.Πούτιν του απάντησε λέγοντας πως εκπρόσωποι της Nusra/ISIS δεν βρίσκονται σε αυτό το δωμάτιο και ο Ερντογάν είπε πως τότε "πρέπει να τους καλέσουμε να παραδώσουν τα όπλα τους".

Επειτα, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε πως η Τουρκία δεν θα αφήσει την Συρία χωρίς πολιτική και εδαφική ακεραιότητα και χωρίς να διασφαλιστεί η ασφάλεια της χώρας" πρόσθεσε.

"Η επίθεση στο Ιντλίμπ θα οδηγήσει σε σφαγή, δεν μπορούμε να αφήσουμε την περιοχή στο έλεος του Ασαντ. Ειμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε την προστασία των πολιτών και των προσφύγων στην Ιντλίμπ. Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλους πρόσφυγες".

 "Η Ιντλίμπ είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για το πολιτικό μέλλον της Συρίας αλλά και για την εθνική μας ασφάλεια, για την ειρήνη και την σταθερότητα της περιοχής' τόνισε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Επίσης πρότεινε την ανάπτυξη "μετριοπαθών" ανταρτών ως "buffer zone" μεταξύ της ρωσικής αεροπορικής βάσης Khmeimim και των τρομοκρατών του HTS (ποιος δουλεύει ποιον).

Ο Β.Πούτιν από την πλευρά του πρότεινε την ανάπτυξη πιο στενών σχέσεων μεταξύ των ειδικών υπηρεσιών και του Στρατού Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν για την Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ, η Άγκυρα πρότεινε:

Πρώτον, “να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός στο Ίντλιμπ και γενικότερα στη Συρία και να συνεχιστεί η διαδικασία Αστάνα”.

Δεύτερον, “το συριακό καθεστώς να τερματίσει τις επιθέσεις του στο Ίντλιμπ οι οποίες αγνοούν την ύπαρξη του απλών πολιτών εκεί”.

Τρίτον, “να εξολοθρευτεί ο κίνδυνος που δημιουργεί η οργάνωση των Κούρδων στην Συρία YPG η οποία εγκαταστάθηκε ανατολικά του Ευφράτη όπου βρίσκονται οι πηγές νερού και ενέργειας”.

Κατά την τριμερή Σύνοδο ο Ρώσος πρόεδρος, Β.Πούτιν, απέρριψε τις δύο πρώτες προτάσεις του Τούρκου προέδρου, Ρ.Τ.Ερντογάν.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα είναι κατά της ανακωχής και ο ηγέτης του Ιράν, Χ.Ρουχανί, δήλωσε ότι η Συρία πρέπει να ανακτήσει τον έλεγχο σε όλη την επικράτεια της.

"Θα σκοτώσουμε τους τρομοκράτες όπου και αν είναι"

“Έχουμε σκοτώσει, σκοτώνουμε και θα σκοτώσουμε τρομοκράτες (…) ασχέτως με το αν βρίσκονται στο Χαλέπι, την Ιντλίμπ ή άλλα μέρη της Συρίας”, δήλωσε χθες η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα.

​Πούτιν: Εχουμε αποδείξεις για σκηνοθετημένες επιθέσεις με χημικά που ετοιμάζουν οι αντάρτες στη Συρία

«Η Ρωσία διαθέτει αδιάσειστες αποδείξεις για τις σκηνοθετημένες προκλήσεις με χημικά όπλα τις οποίες ετοιμάζουν οι αντάρτες στη Συρία για να τις αποδώσουν στα συριακά στρατεύματα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν.

«Θεωρούμε απαράδεκτο, όταν με πρόφαση την προστασία των αμάχων δεν θέλουν να βομβαρδίσουν τους τρομοκράτες, αλλά θέλουν να προκαλέσουν πλήγμα στα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και προσέθεσε:

«Νομίζω ότι σ' αυτό στοχεύουν οι προσπάθειες που γίνονται να σκηνοθετηθεί η χρήση δηλητηριωδών ουσιών από την συριακή κυβέρνηση. Διαθέτουμε αδιάσειστες αποδείξεις γι' αυτού του είδους τις επιχειρήσεις και τις προκλήσεις που προετοιμάζουν οι αντάρτες».

Ο Πούτιν ανέφερε ότι σε σχέση με αυτό ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ρωσική πλευρά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε επίσης ότι «στις προσπάθειες αυτές κατά των τρομοκρατών συμμετέχουν και τμήματα της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης» εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό» καθώς «συμβάλλει στο να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των συριακών πλευρών».
πηγη

Δεν υπάρχει καμία «Βόρεια Μακεδονία» για τις ΗΠΑ ! ! ! Οι φιλοι και συμμαχοι μας οι Αμερικανοι.....

Ο μονος φιλος και συμμαχος τους ειναι το δολαριο....
Κι ο συμμαχος τους αυτος, θελει τα Σκοπια να γινουν Μακεδονια...



Στην «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρεται δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, που έγινε με αφορμή την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», όπως την χαρακτηρίζει (σ.σ.: δεν υπάρχει καμία «Βόρεια Μακεδονία» για τις ΗΠΑ).

«Εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ απευθύνω τις καλύτερες ευχές μας προς τον λαό της Μακεδονίας για την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας σας, στις 8 Σεπτεμβρίου», αναφέρει η γραπτή δήλωση του κ. Πομπέο που εξέδωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, περιφρονώντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Και ποιος μπορεί άραγε να τον κατηγορήσει όταν η ίδια η ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγνωρίζει μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα στους Σλάβους και Αλβανούς και ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» στο κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων; Εκτός από την ιστορία, φυσικά, την οποία δεν φημίζονται ότι σέβεται η αμερικανική πολιτική.

«Σας συγχαίρουμε για την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών η οποία μόλις υλοποιηθεί, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία τον λαό της Μακεδονίας και ολόκληρη την περιοχή. Η δέσμευσή σας στις δημοκρατικές αρχές, το κράτος δικαίου, την ευθύνη της κυβέρνησης και τις προσπάθειες κατά της διαφθοράς είναι αξιέπαινη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τη Μακεδονία καθώς προχωράει να καταλάβει, τη θέση της στην ευρωατλαντική οικογένεια».

Καταλήγοντας, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως προσβλέπει σε μία μελλοντική εμβάθυνση της φιλίας και της εταιρικής σχέσης των δύο χωρών.
πηγη 

Οπλο στα χερια του Ερτογκαν οι Λ@θρο...Απειλει να γεμισει την Ελλαδα και κανεις δεν αντιδρα...

Οπλο στα χερια του Ερτογκαν οι Λ@θρο εχουν γινει απο την αναλγησια των κυβερνωντων μας....


Η δυνατότητα που έχει η Τουρκία για να φιλοξενεί πρόσφυγες έχει πλέον εξαντληθεί διαμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνόδου κορυφής με τη Ρωσία και το Ιράν στην Τεχεράνη.
Το μήνυμα του Ερντογάν ήταν σαφές και είχε πολλαπλούς αποδέκτες την ώρα που η Δύση, Ρωσία και Συρία φαίνεται να ετοιμάζουν.. ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των Σύρων ανταρτών.
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ έχει κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή του να ανακαταλάβει την Ιντλίμπ έχοντας τη συμπαράσταση της Ρωσίας, ενώ Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία παρουσιάζονται έτοιμες να επέμβουν ξανά στην περιοχή εάν αντιληφθούν, όπως διαμηνύουν, χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ.
Την ίδια ώρα η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αναπτύσσοντας στρατιωτικά άρματα στα σύνορά της με τη Συρία.
Είναι προφανές πως νέες συγκρούσεις στη Συρία θα πυροδοτήσουν καινούργια κύματα προσφύγων προς τη Δύση και φυσικά προς την Ελλάδα.
Χιλιάδες πρόσφυγες, αντάρτες από άλλους θύλακες αλλά και ακραίοι ισλαμιστές έχουν συγκεντρωθεί στην Ιντλίμπ, με τα Ηνωμένα Έθνη να προειδοποιούν ότι τυχόν επίθεση μεγάλης κλίμακας από τον συριακό στρατό θα προκαλέσει ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση.
Ο κ. Ερντογάν προειδοποίησε ότι τυχόν επέμβαση στην Ιντλίμπ θα προκαλέσει την μετατόπιση τεράστιου αριθμού αμάχων προς την τουρκο-συριακή μεθόριο.
Επισήμανε πως είναι κρίσιμο να προστατευθούν οι άμαχοι και να διαχωριστούν από τους τρομοκράτες.
Νωρίτερα ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Συρία προειδοποίησε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά στοιχεία για προετοιμασίες χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ στην Ιντλίμπ.

Μεχρι και Πραιτωριανους απο Αθηνα, φερνουν στην Θεσσαλονικη, για να τους φυλαξουν....

@ναρχικοι σε ρολο Πραιτωριανων για τον Τσιπρα....
Μεγαλα γλεντια ετοιμαζονται στην Θεσσαλονικη.....



Τέσσερις “αντιεξουσιαστές” που πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη και είχαν, σύμφωνα με την αστυνομία, βαριοπούλες και αντιασφυξιογόνες μάσκες στο αυτοκίνητό τους, συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων Αφιδνών.

Οι “αντιεξουσιαστές”, που ήταν γνωστοί στην αστυνομία για την δράση τους, οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ σήμερα πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Στα περσινά επίπεδα η αστυνομική παρουσία… αλλά με αύξηση 10%

Στα «περσινά επίπεδα περίπου, με μια αύξηση της τάξης του 10%», κυμαίνεται ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης (ΔΕΘ), όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος.

«Το κριτήριο για το σχεδιασμό των μέτρων είναι ποιοτικό και όχι ποσοτικό. Σταδιακά γίνεται η ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων. Έχει αρχίσει από την Τετάρτη με αποκορύφωμα το Σάββατο που θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού και τα εγκαίνια της ΔΕΘ» διευκρίνισε.

Ο κ. Χρονόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι «η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, είναι εμφανής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά ταυτόχρονα και διακριτική» και τόνισε πως «κύριο μέλημα μας είναι η μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, θα δίνουμε τους δρόμους άμεσα μόλις ελευθερώνονται, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Καλό όμως είναι να αποφύγουν οι πολίτες να πάρουν το αυτοκίνητο τους στο κέντρο, τουλάχιστον το Σάββατο».

Αναφερόμενος δε στις νέες τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν και περικλείονται στα μέτρα, όπως η χρήση ελικοπτέρου και drones, είπε πως «σε ένα τέτοιο σπουδαίο και σημαντικό γεγονός όπως η ΔΕΘ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλη τη διαθέσιμη τεχνολογία, με γνώμονα πάντα την αποτελεσματικότητα».
πηγη 

Σερβια- Κοσοβο...Θα ανταλλαξουν εδαφη, η θα μιλησουν τα οπλα;

Δυσκολο εως απιθανο να συμφωνησουν.....
Δεν μιλουν μονο αυτοι μεταξυ τους....
Μιλουν και τα συμφεροντα των Μεγαλων....



Αν η Ιστορία διδάσκει, τότε η ασταθέστερη περιοχή της Ευρώπης εισέρχεται σε επίφοβη περίοδο, με τον αντίκτυπο να γίνεται αισθητός σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Σερβία και το Κόσοβο επιδιώκουν την αποκατάσταση των σχέσεών τους μετά από πολυετείς αποτυχημένες προσπάθειες και αισθήματα εχθρότητας. Ένα από τα κύρια σημεία της συμφωνίας που έχει προταθεί είναι η ανταλλαγή εδαφών, ώστε να μπορούν να συμβιώνουν άνθρωποι της ίδιας εθνικότητας.

Ωστόσο, και ενώ ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Κοσοβάρος ομόλογός του Χασίμ Θάτσι συναντώνται την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για συνομιλίες, ακόμη και η μνεία περί ανταλλαγής εδαφών προκαλεί διπλωματικά ρίγη, από τη Μόσχα μέχρι την Ουάσινγκτον, το Βερολίνο και το Πεκίνο. Εκεί που κάποιοι διαβλέπουν μια ευκαιρία για μόνιμη ειρήνευση, άλλοι θεωρούν την πρόταση απαράδεκτα επικίνδυνη σε μια περιοχή που έγινε το θέατρο της αιματηρότερης σύγκρουσης στην Ευρώπη μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πρόταση, που φαίνεται να κερδίζει έδαφος, έχει προκαλέσει σοκ σε όλη την πρώην Γιουγκοσλαβία. Κάποιες χώρες προχώρησαν και εντάχθηκαν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όμως η Σερβία, το Κόσοβο και η Βοσνία παραμένουν σε ασταθή εκκρεμότητα, την ώρα που μεγάλες δυνάμεις ανταγωνίζονται για επιρροή και ο εθνικισμός κερδίζει έδαφος.



Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει απορρίψει κάθε επανασχεδιασμό των συνόρων. Το γερμανικό ΥΠΕΞ θεωρεί ότι θα δημιουργηθεί ένα ανεπιθύμητο προηγούμενο για άλλες ευαίσθητες περιοχές, όπως η Βοσνία και η «Μακεδονία», ανοίγοντας το κουτί της Πανδώρας. Η Ρωσία, παραδοσιακή σύμμαχος της Σερβίας, βλέπει τα πράγματα αλλιώς.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Βελιγράδι δήλωσε πως η Μόσχα θα υποστηρίξει όποια απόφαση κρίνει καταλληλότερη η Σερβία. Οι ΗΠΑ, που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην αποκατάσταση της ειρήνης στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 1990, επιθυμούν συμφωνία που να είναι ανθεκτική, όχι όμως αποσταθεροποιητική. Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον δήλωσε τον Αύγουστο πως δεν είναι αντίθετος με την ανταλλαγή εδαφών.

Επί αιώνες η μοίρα της Ευρώπης καθορίστηκε από αλλαγές συνόρων και εδαφικές διεκδικήσεις. Η Μέρκελ, που ηγείται της προσπάθειας να ενταχθούν τα Βαλκάνια στην δυτική σφαίρα επιρροής, υποδέχεται συχνά ηγέτες των χωρών της περιοχής, αλλά και πραγματοποιεί επισκέψεις. Πρόκειται μάλιστα να επισκεφθεί τα Σκόπια, μεταβαίνοντας απευθείας από τη Μασσαλία, όπου προηγουμένως θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για το μέλλον της Ευρώπης.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η Σερβία στράφηκε ανατολικά και η ευρωπαϊκή της προοπτική εξασθένισε, κυρίως εξαιτίας των εδαφικών της διεκδικήσεων στο Κοσσυφοπέδιο, η ανεξαρτησία του οποίου θεωρείται παράνομη από τη Ρωσία. Ο Πρόεδρος Βούτσιτς καλλιεργεί στενές πολιτικές σχέσεις με τη Ρωσία και οικονομικές με την Κίνα.

Ο Πούτιν πρόκειται να επισκεφθεί την Σερβία τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, ενώ στέλνει στο Βελιγράδι κυβερνητικά στελέχη για «σημαντικές και καθοριστικές συναντήσεις», όπως μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο Tanjug, επικαλούμενο τον Ρώσο πρέσβη Αλεξάντερ Τσεπούριν.

Η Κίνα από την πλευρά της, ενδιαφέρεται να προστατεύσει τις επενδύσεις της στα Βαλκάνια. «Η Κίνα αποδίδει μεγάλη αξία στην σταθερότητα και την ευημερία των Βαλκανίων, εκεί όπου ξεκίνησε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και περιοχή που είναι σημαντική για το προσφυγικό ζήτημα.

»Η Κίνα έχει πραγματοποιήσει πολλές επενδύσεις, ιδίως στη δημιουργία υποδομών στη Σερβία. Αν ανακύψουν προβλήματα εκεί, η Κίνα θα ανησυχήσει εξαιρετικά», δήλωσε ο Γουάνγκ Γιγουέι, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο Ρενμίν του Πεκίνου και τέως διπλωμάτης στις Βρυξέλλες.

Πάντως, η επίτευξη συμφωνίας θεωρείται πως απέχει πολύ και, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα αντιμετωπίσει εμπόδια. Θα απαιτηθεί δημοψήφισμα και στις δύο χώρες, ενώ αυτή η ίδια διαδικασία των συνομιλιών αντιμετωπίζει σφοδρή αντίδραση στη Σερβία και το Κόσοβο. Ζητήματα υπάρχουν και στη Βοσνία.

Ο ηγέτης των Σέρβων της χώρας, Μίλοραντ Ντόντικ, είναι πολιτικός σύμμαχος του Βούτσιτς και προσπαθεί να εξασφαλίσει υποστήριξη για την απόσχιση από τη χώρα. «Μου είναι ακατανόητο γιατί η διεθνής κοινότητα επιμένει τόσο στην άμεση επίλυση του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου, καθώς είναι φανερό σε κάθε εμπειρογνώμονα ότι θα ξεκινήσει αμέσως το φαινόμενο του ντόμινο», δήλωσε ο Νικίτα Μποντάρεφ, ειδικός σε βαλκανικά θέματα του Ρωσικού Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Σπουδών.

* Οι Andrea Dudik, Misha Savic, Stepan Kravchenko είναι δημοσιογράφοι, πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές στο Bloomberg.
πηγη 

Αλληλεγγυοι: Βγαλτε τους Σταυρους ενοχλουν τους λ@θρομετ@ν@στες.....

Επιστολή-σοκ από τους «αλληλέγγυους» Λέσβου.....
Αφαιρέστε τους σταυρούς, ενοχλεί τους μετανάστες!
Παράνομη η τοποθέτηση λενε, αλλα δεν λενε ποσο παρανομοι ειναι οι λ@θρο....

«Aφαιρέστε τους σταυρός, ενοχλεί τους μετανάστες!». Αυτή την επιστολή δεν την είδαμε σε ξένη χώρα, αλλά στην Ελλάδα. Και όμως! Κάποιοι ενοχλούνται από την παρουσία του σταυρού, που για την πλειοψηφία των Ελλήνων είναι το πιο ιερό σύμβολο. Σε λίγο θα μας ζητήσουν να τον αφαιρέσουμε και από την Ελληνική σημαία;

Δυστυχώς, το σχέδιο για την πλήρη αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας, την εθνική και θρησκευτική αλλοτρίωση των Ελλήνων, εφαρμόζεται κατά γράμμα.

Τέτοιες ειδήσεις περνάνε στα ¨ψιλά¨ των μεγάλων ΜΜΕ. Εκεί μόνο δήθεν προοδευτικοί έχουν βήμα, αυτοί που έστησαν την καριέρα τους πάνω στην προσβολή των αρχών και των αξιών μας, της Ορθοδοξίας και της Πατρίδας μας.

Επιστολή.. που εξοργίζει τους κατοίκους της Λέσβου απέστειλε η «Συνύπαρξη» προς τον Δήμαρχο Λέσβου και τον Λιμενάρχη Μυτιλήνης με κοινοποίηση στα ΜΜΕ.

Προς κ. Λιμενάρχη Μυτιλήνης
κ. Δήμαρχο Λέσβου
κοιν. ΜΜΕ


Κύριε Δήμαρχε Λέσβου
Κύριε Λιμενάρχη Μυτιλήνης

Προ ημερών άγνωστοι τοποθέτησαν στη θέση Απελή Μυτιλήνης επί του αιγιαλού τσιμεντένιο σταυρό μεγάλου μεγέθους ώστε με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι (προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες ) να προσέρχονται για κολύμβηση. Η πράξη αυτή είναι παράνομη, αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων.

Για το Δ.Σ. της Συνύπαρξης
Ήβα Βουγιούκα-Φράγκου
Πρόεδρος

Δείτε και την σχετική ανάρτηση στο Facebook


Τρεμει ο ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ την οργη των Μακεδονων.......

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
ΤΡΕΜΕΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Πράκτορες του FBI, ελεύθεροι σκοπευτές, ελικόπτερα, drones, 67 διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΥΑΤ (ελαφρά και σκληρά ΜΑΤ) και συνολικά 5.500 αστυνομικοί συνθέτουν το παζλ των μέτρων ασφαλείας για την 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πραγματική «απόβαση» στη Θεσσαλονίκη, για την προστασία υψηλών προσώπων. Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. συζητήθηκε σε σειρά συσκέψεων που προηγήθηκαν τις τελευταίες μέρες, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαφορές, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι το γεγονός ότι «τιμώμενη χώρα» στη ΔΕΘ, είναι οι ΗΠΑ, ενώ στις συνήθεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική, έρχονται να προστεθούν και οι αντιδράσεις, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, για τη συμφωνία των Πρεσπών, ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου αποφασίστηκε τα μέτρα να είναι αυστηρά και να «προλαμβάνουν» τα ενδεχόμενα επεισόδια, πριν από την έναρξή τους.

Στη σύσκεψη, μάλιστα, μετείχαν και αξιωματούχοι του FBI και της CIA, που βρίσκονται από την περασμένη εβδομάδα στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις κάμερες και τα συστήματα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να σχεδιάσουν και εκείνοι τα μέτρα προστασίας της αμερικανικής αποστολής στη ΔΕΘ, καθώς, το περίπτερο των Ηνωμένων Πολιτειών, θα είναι το μεγαλύτερο της Έκθεσης, ενώ στην πόλη, θα βρεθεί και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

Οι πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής, της Ασφάλειας και της Κρατικής, λένε ότι οι διαμαρτυρίες και οι πορείες στη ΔΕΘ, θα είναι ιδιαίτερα δυναμικές, και έτσι τα στελέχη να έχουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, 67 διμοιρίες ΜΑΤ, το Σάββατο, όπου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε παραγωγικούς φορείς, όταν η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διαθέτει… μόνον 18.

Συνολικά, θα μετέχει, ή θα βρίσκεται σε επιφυλακή, όλη η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης, που αποτελείται από περίπου 4.200 άτομα, καθώς έχουν κοπεί ρεπό και έχουν ανακληθεί άδειες.

Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί από Αθήνα και άλλες περιοχές, θα διαμείνουν για πολλές ημέρες στην πόλη, ενώ καθημερινά θα κινείται μεγάλος αριθμός δυνάμεων, από γειτονικούς νομούς, που στη συνέχεια θα επιστρέφουν στη βάση τους.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ, πράκτορες της CIA και του FBI, θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, όπως και το σκάφος διοίκησης, USS Mount Whitney, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στην κατάρτιση των φετινών μέτρων τάξης και ασφαλείας, ελήφθησαν υπ’ όψιν οι εξής βασικοί παράμετροι:

– Η συμμετοχή των ΗΠΑ, ως τιμώμενης χώρας, με ενισχυμένη επιχειρηματική και πολιτική αποστολή

– Η παρουσία – για πρώτη φορά σε εγκαίνια ΔΕΘ – διαδηλωτών, που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της πΓΔΜ

– Η κινητοποίηση ομάδων αναρχικών και αντιεξουσιαστών που, παραδοσιακά. συμμετέχουν στις αντικυβερνητικές πορείες αυτήν την μέρα

Και τέλος…

Τι θα προσπαθήσουν να αποφύγουν οι αστυνομικοί

Οι τελευταίες λεπτομέρειες, για τη μορφή των αστυνομικών μέτρων, θα αποφασιστούν σε συσκέψεις, που διεξάγονται στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, υπό τον νέο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλο, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην πόλη.

Σε κάθε περίπτωση, για την εφαρμογή τους, θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ θα υπάρξουν μετακινήσεις αστυνομικών και από άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ, θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης, απ’ όπου θα διέλθουν οι πορείες διαμαρτυρίες.

Βασική μέριμνα είναι να μην υπάρξει σημείο συνάντησης ανάμεσα σε διαδηλωτές από την συγκέντρωση για το λεγόμενο «Μακεδονικό» και οργανωμένων ομάδων αντιεξουσιαστών.

Από αέρος, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., θα εποπτεύει την κίνηση των πορειών, και ανάλογα με τις ανάγκες, οι διμοιρίες θα παίρνουν οδηγίες για τη δημιουργία φραγμών. Την ίδια ώρα, επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται στο Κέντρο Επιχειρήσεων, στο Αστυνομικό Μέγαρο, απ’ όπου θα συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων.

Για την επίβλεψη των μέτρων, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έχει ορίσει δύο εισαγγελείς, εκ των οποίων ο πρώτος, θα βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. και ο δεύτερος στο κέντρο της πόλης.

Ήδη, ξεκίνησαν αυξημένες περιπολίες αστυνομικών σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ ανακοινώθηκαν και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας, εν όψει των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ.

Εκτός από τους καθιερωμένους αποκλεισμούς δρόμων, την ημέρα των εγκαινίων, η Τροχαία, αναμένεται να κλείνει οδικούς άξονες και για τις ανάγκες μετακίνησης Αμερικανών αξιωματούχων.

Στο μεταξύ, τέσσερις είναι οι βασικές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο.

Στο Άγαλμα του Βενιζέλου, καλούν στις 6 το απόγευμα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, ενώ, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, είναι την ίδια ώρα, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Μία ώρα νωρίτερα, θα ξεκινήσει στην πλατεία Καμάρας, η προσέλευση ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο, ενώ, όσοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν στις 7 το απόγευμα, έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Τον χορό των κινητοποιήσεων ξεκινούν αύριο και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και τα Σώματα Ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 8 το πρωί, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ, η συγκέντρωση των ένστολων, έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 6 το απόγευμα, στον Λευκό Πύργο.
πηγη 

@κροδεξιες επιθεσεις, ονομαζει το κραξιμο που δεχθηκε....

Ζει στον κοσμο της κι αυτη....
Ζει το ονειρο της, να γινει καποια...
Ολα τα ονειρα ομως, τελειωνουν γρηγορα.....


Η Κατερίνα Νοτοπούλου έδωσε απάντηση στις επιθέσεις που δέχθηκε μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού και την ανάληψη του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Η υφυπουργός, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για «ακροδεξιά» επίθεση προς τις γυναίκες και όχι προς το πρόσωπό της.

«Η επίθεση που δέχτηκα δεν ήταν προσωπική, αλλά στην κυβέρνηση και κυρίως στη νέα γενιά και στις γυναίκες γι' αυτό την χαρακτηρίζω ακροδεξιά. Γνωρίζουμε πως πολλοί πολιτεύονται με  λάσπη. Με προβληματίζουν τα fake news να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η κα Νοτοπούλου διέψευσε δημοσιεύματα που μιλούσαν για «φωτογραφικό διορισμό» στον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Η σύμβαση εργασίας στον δήμο δεν ήταν φωτογραφική. Γνωρίζουμε πως οι δήμοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Εργάστηκα στο Περίπτερο Τουρισμού. Θα ήταν τιμή μου να δουλέψω ως καθαρίστρια», είπε.
πηγη 

Κατεστρεψαν βαση των Αμερικανων στην Συρια...

Αν το δημοσιευμα αληθευει...
Αν πραγματι ισχυουν αυτα, σιγουρα θα υπαρχουν αντιδρασεις και αντιποινα ....


Καταστροφή της έδρας των αμερικανικών δυνάμεων στα Ανατολικά του Ευφράτη νεκροί 90 μεταξύ αυτών 34 αξιωματικοί και στρατιώτες των ΗΠΑ.

Ειδήσεις επιβεβαίωσαν την καταστροφή της έδρας των αμερικανικών δυνάμεων ανατολικά του Ευφράτη όπου σκοτώθηκαν 90 άτομα, μεταξύ των οποίων 34 αξιωματικοί και στρατιώτες των ΗΠΑ και οι τραυματίες είναι 162. ‘Αλλη πηγή αναφέρει 36 αμερικανούς αξιωματικούς κι στρατιώτες νεκρούς.

Η επιχείρηση έγινε από άνδρες της Αντίστασης.
πηγη 

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Προκαλουν οι Απλυτοπροδοτες και βεβηλωσαν το αγαλμα του Μεγαλου Αλεξανδρου....

Τολμησαν και βεβηλωσαν τον Μεγα Αλεξανδρο...
Για να προκαλεσουν ; 
Για να τρομοκρατησουν τον κοσμο; 
Οτι και να κανουν το ποταμι δεν γυριζει πισω.....
Ξυπνησαν τον Εθνικισμο του Ελληνα ! ! !


Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης βεβήλωσαν άγνωστοι, λίγες ημέρες πριν το συλαλλητήριο για τη Μακεδονία, ενόψει της ΔΕΘ.

Όπως αναφέρει το seleo.gr, που δημοσίευσε και τις σχετικές φωτογραφίες, οι άγνωστοι έγραψαν τη λέξη «ΣΦΑΓΕΥΣ» κάτω από την επιγραφή «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ».

Μάλιστα, η προσθήκη της λέξης δεν έγινε με σπρέι, αλλά οι άγνωστοι τοποθέτησαν τα γράμματα με αρχαιοελληνική γραμματοσειρά.
πηγη 

Επικινδυνη η κατασταση πλεον στα HOT SPOT της Λεσβου και καθε μερα χειροτερευει...

Ηθελαν και ΝΟΜΠΕΛ....
Τωρα;
Τρεχουν και δεν φτανουν....



Λόγια του… αέρα αποδείχθηκαν οι εξαγγελίες των υπευθύνων της κυβέρνησης σχετικά με την αποσυμφόρηση του hotspot στη Λέσβο, καθώς ο αριθμός των μεταναστών που φιλοξενούνται εκεί υπερβαίνει τους 8.500, ενώ οι εγκαταστάσεις πληρούν τις προδιαγραφές για μόλις 3.500 άτομα. Οι υπάλληλοι αποφάσισαν να κινητοποιηθούν, καθώς έκριναν ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Με ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, καταγγέλει τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο hotspot, τονίζοντας πως σε έναν χώρο για 3.500 μετανάστες, διαμένουν σχεδόν 8.500 άτομα.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπάλληλοι, θα απέχουν από την υπερωριακή εργασία το Σαββατοκύριακο και θα κάνουν τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του ΚΥΤ Λέσβου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου:

«Το Δ.Σ του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ είναι αναγκασμένο να επανέλθει στο θέμα τόσο των συνθηκών που επικρατούν στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων Περιφερειακά και Κεντρικά όσο και στο εργασιακό περιβάλλον στο οποίο καλούνται οι εργαζόμενοι να προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους.

Το Δ.Σ. συνήλθε σήμερα εκτάκτως σε συνεδρίαση και ΟΜΟΦΩΝΑ στηρίζει τις αποφάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής Εργαζομένων ΚΥΤ Λέσβου έτσι όπως αυτές περιγράφονται στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα το οποίο και σας παραθέτουμε :

Μόρια, 6/9/2018

Αρ. Πρωτ.:5

Δελτίο Τύπου

Η Περιφερειακή Επιτροπή Εργαζομένων του ΚΥΤ Λέσβου στη Γενική Συνέλευσή της, σήμερα Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018 με θέμα την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ΚΥΤ Λέσβου λόγω των συνεχώς αυξανόμενων ροών αποφάσισε ομόφωνα την αποχή από την υπερωριακή εργασία το τρέχον Σαββατοκύριακο και τρίωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα 10/09/2018 από τις 09:00 ως τις 12:00 με συγκέντρωση – διαμαρτυρία στην είσοδο του ΚΥΤ Λέσβου.

Οι εργαζόμενοι/ες στο ΚΥΤ Λέσβου αισθάνονται την ανάγκη να απευθυνθούν δημόσια, στους πολίτες της Λέσβου αλλά και ευρύτερα, για να γνωστοποιήσουν την πολύ άσχημη έως εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΚΥΤ όσον αφορά τόσο τις συνθήκες εργασίας μας όσο και τις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων.

Η βασική αιτία είναι ότι ο αριθμός των φιλοξενουμένων αυξάνεται διαρκώς, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να αγγίζει τις 8.500 ενώ η δυνατότητα φιλοξενίας δεν υπερβαίνει κατ’ ανώτατο όριο τις 3.500! Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται και από το 18.1/9549 έγγραφο της διοίκησης της 27ης Ιουλίου 2018 με το οποίο ζητείται να αποτυπωθούν οι 3.100 κουκέτες διαμονής. Για να έχουμε ένα μέτρο της ασφυκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή η πυκνότητα του φιλοξενούμενου πληθυσμού είναι πάνω από 2 άτομα ανά τετραγωνικό μέτρο!

Το γεγονός αυτό πιέζει ασφυκτικά και οδηγεί στα όρια της κατάρρευσης όλες τις υποδομές φιλοξενίας:

Σε αντίθεση με τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των φιλοξενουμένων, το ιατρικό κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει αποδυναμωθεί και, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του, τα ραντεβού για την ιατρική καταγραφή των εξυπηρετούμενων φτάνουν ήδη στα τέλη Δεκεμβρίου.
Το πρόβλημα της αποχέτευσης έχει οξυνθεί, τα λύματα εξακολουθούν να ξεχειλίζουν στην είσοδο του Camp. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι στο camp ζουν πάνω στα λύματα, οι εργαζόμενοι στα γραφεία εισέρχονται στο χώρο εργασίας πατώντας μέσα σε αυτά, οι δε εργαζόμενοι στην είσοδο υπομένουν τη δυσοσμία των λυμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας τους. Ο διοικητής του Camp διατείνεται ότι έχει κάνει εδώ και καιρό όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πραγματοποιηθεί τεχνικό έργο αποχέτευσης, το οποίο θα λύσει το πρόβλημα. Γιατί λοιπόν τόσο μεγάλη ολιγωρία ως προς την εκτέλεση του έργου; Γιατί να σπαταλούνται τόσα χρήματα σε εταιρείες εκκένωσης βόθρων, αφού η απόσβεση του απαιτούμενου έργου προβλέπεται ότι θα είναι ταχύτατη; Σε τι εξυπηρετεί να αναγκάζονται οι φιλοξενούμενοι να ζουν και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σε τέτοιες τραγικές συνθήκες;
Στις συνθήκες αυτές, ο κίνδυνος κάθε είδους επιδημιών είναι εξαιρετικά μεγάλος. Για παράδειγμα, το τελευταίο διάστημα 16 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην επικράτεια της χώρας από τον ιό του Δυτικού Νείλου.Τι ενέργειες έχει κάνει η υπηρεσία για να προφυλάξει τους φιλοξενούμενους και τους εργαζόμενους στο ΚΥΤ Λέσβου από μια τέτοια απειλή; Έχει προβλεφθεί να γίνει κάποιος ειδικός ψεκασμός; Πότε θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία, όταν ξεσπάσει κάποια επιδημία; Οι καθησυχαστικές κορόνες των ιθυνόντων είναι σε πλήρη αντίθεση με την επικινδυνότητα της κατάστασης.
Πέρα από τα ζητήματα υγείας, είναι προφανές ότι με τέτοια πυκνότητα πληθυσμού φιλοξενουμένων έχουν φτάσει στα όριά τους (αν δεν τα έχουν ήδη ξεπεράσει) όλες οι υποδομές: σίτιση, καθαριότητα κ.λπ.
Η κατάσταση αυτή έχει τις εξής βασικές συνέπειες:

Οι εργαζόμενοι εργάζονται σε άθλιες συνθήκες: υγιεινής, ασφάλειας, διαρκούς και έντονου ψυχικού στρες.
Οι συνθήκες ζωής των φιλοξενουμένων είναι τραγικές, απαράδεκτες και προσβλητικές για ευρωπαϊκή χώρα. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί πλέον να αποκρυφτεί και είναι αναπόφευκτο να γίνεται αντικείμενο δημοσιευμάτων που προκαλούν σοκ στην ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη (ανεξάρτητα αν σε αυτά υπάρχουν στοιχεία διόγκωσης ή ανακρίβειες).
Έχοντας ήδη οδυνηρές εμπειρίες πολέμου, απώλειας προσφιλών προσώπων και ενός μακρού και επικίνδυνου ταξιδιού, και αντιμετωπίζοντας επιπλέον τέτοιες τραγικές συνθήκες φιλοξενίας στο Camp, οι φιλοξενούμενοι γίνονται αναπόφευκτα επιρρεπείς σε ψυχικά νοσήματα και παραβατικές συμπεριφορές. Αρκετές φορές έχουν στραφεί απειλητικά ενάντια στους υπαλλήλους του Camp (για παράδειγμα, δεν είναι λίγες οι φορές που οι υπάλληλοι της υπηρεσίας έχουν βρει τα αυτοκίνητά τους βανδαλισμένα). Η αστυνομική δύναμη (που αριθμητικά είναι η ίδια με την εποχή που το ΚΥΤ Λέσβου φιλοξενούσε μόνο 2.500)δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα ασφάλειας των εργαζομένωνκαι των φιλοξενούμενων, ιδιαίτερα μάλιστα καθώς ο αριθμός των φιλοξενουμένων έχει προ πολλού ξεπεράσει κάθε διαχειρίσιμο όριο και οι συνθήκες διαβίωσης είναι τραγικές. Ως εργαζόμενοι, αλλά και με βάση την κοινή λογική, θεωρούμε ότι η λύση είναι η δραστική μείωση του πληθυσμού των φιλοξενούμενων κι όχι η αύξηση του αριθμού της αστυνομικής δύναμης, αλλά σε κάθε περίπτωση, καθώς η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί, δεν μπορεί να μη γίνεται τίποτε από τα δύο. Αλήθεια, μπορεί να εγγυηθεί κάποιος την ασφάλεια των επισκεπτών (δημοσιογράφων, αντιπροσωπειών ξένων χωρών κ.τ.λ.)που κατά καιρούς ζητούν άδεια εισόδου στο ΚΥΤ;Γιατί δεν γίνεται επικαιροποίηση και αναπροσαρμογή του σχεδιασμού που έχει κάνει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διάθεση αποσπασμένων αστυνομικών στα ανά την επικράτεια ΚΥΤ, ώστε να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη του ΚΥΤ Λέσβου που είναι αριθμητικά ίδια ή και μικρότερη από άλλα ΚΥΤ που εξυπηρετούνλιγότερους φιλοξενουμένους;
Υπ’ αυτές τις συνθήκες, γνωστοποιούμε και προειδοποιούμε ότι:

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε τέτοιες συνθήκες εξοντωτικής πίεσης και ανασφάλειας, αλλά και κατάρρευσης των υποδομών φιλοξενίας.
Η κατάσταση είναι οριακή και εγκυμονεί σαφώς κινδύνους -και μάλιστα άμεσους- κάθε λογής «εκρήξεων»: από επιδημίες, νέους θανάτους σε περίπτωση πολύ αντίξοων καιρικών συνθηκών, αυτοκτονίες, εξεγέρσεις ή και ανεξέλεγκτες παραβατικές συμπεριφορές των φιλοξενουμένων καθώς αυτοί πιέζονται πέρα από τα όρια των αντοχών τους.
Η λύση είναι μόνο μία: η αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Μόριας, που, όπως λέει και ο τίτλος του, είναι καμπ υποδοχής και ταυτοποίησης και όχι μακροχρόνιας φιλοξενίας και μάλιστα αριθμού ήδη τριπλάσιου από αυτόν που προβλέπουν οι προδιαγραφές του καμπ. Η ευθύνη μας απέναντι τόσο στους φιλοξενούμενους στο καμπ όσο και απέναντι στο Δημόσιο, αλλά και η εργασιακή και κοινωνική μας ευαισθησία, δεν μας επιτρέπουν ούτε να σιωπούμε ούτε να ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση.
Η Περιφερειακή Επιτροπή Εργαζομένων του ΚΥΤ Λέσβου διεκδικεί:

Την άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Λέσβου
Την αύξηση της αστυνομικής δύναμης για την επιτήρηση του ΚΥΤ και την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των φιλοξενούμενων
Την άμεση βελτίωση των συνθηκών εργασίας
Τη μέριμνα για την ενίσχυση του ιατρικού κλιμακίου του ΚΕΕΛΠΝΟ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου καλεί:

Όλες τις Περιφερειακές Επιτροπές του Συλλόγου μας να πάρουν ανάλογες αποφάσεις με έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις ώστε να κλιμακωθεί ο αγώνας για την επίλυση των δίκαιων διεκδικήσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να λάβει σοβαρά υπ’ όψη τα όσα καταγγέλλει και έχει καταθέσει αρμοδίως ο Σύλλογος των εργαζομένων και να λάβει όλα τα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων Περιφερειακά και Κεντρικά για να προστατέψει την υγιεινή και ασφάλεια των προσφύγων και των εργαζομένων».
πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.