Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Ψαχνουν για πελατες οι ΗΠΑ......και αιρουν το εμπαργκο οπλων στην Κυπρο!!!

<<ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ........>>Οι ΗΠΑ προσανατολιζονται στην αρση του εμπαργκου οπλων που ειχαν επιβαλει στην Κυπρο .....προκειμενου να πουλησουν οπλα για να βγαλουν χρηματα!!!Μαλιστα η διαδικασια αρσης του εμπαργκο εχει τεθει σε διαβουλευση στο Κογκρεσο.Εν τω μεταξυ ο υπουργος Εξωτερικων στα κατεχομενα προτεινε την αποχωρηση των ειρηνευτικων δυναμεων του ΟΗΕ λεγοντας οτι η στρατιωτικη αποστολη δεν χρειαζεται πια και ειναι πολυ δαπανηρη!!!Απο την αλλη πλευρα τωρα οι Τουρκοι εχουν επικεντρωσει το ενδιαφερον τους στην νεκρη ζωνη της Κυπρου με στοχο την προελαση των τουρκικων δυναμεων και βαβαια την καταληψη της!!!Ετσι εξηγουνται και τα επεισοδια με ελληνοκυπριους γεωργους στην περιοχη αυτη ....που ειναι πολυ συχνα!!!Φανταστειτε να αποχωρησει η ειρηνευτικη δυναμη απο την νεκρη ζωνη το τι εχει να γινει!!!

Όλα τα βλέμματα στην Κύπρο: Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα άρουν το εμπάργκο όπλων – Διεκδικεί τη «νεκρή ζώνη» η Άγκυρα.

Η σημερινή οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ πιέζει ασφυκτικά τον Αμερικανό πρόεδρο να αναζητά «πελάτες» παντού με στόχο την υπογραφή διμερών συμφωνιών για την πώληση αμερικανικών όπλων και την αποκόμιση χρημάτων.

Μόνο που στην περίπτωση της Κύπρου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, διότι η τουρκική πλευρά εδώ και πολλά χρόνια έχει μεταφέρει αμερικανικής κατασκευής οπλικά συστήματα στην άλλη πλευρά του νησιού, απειλώντας ξεκάθαρα τους Ελληνοκύπριους.   

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν σύντομα την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, το οποίο επιβλήθηκε το 1987, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η επανένωση, εμποδίζοντας μια πιθανή αναμέτρηση με όπλα στο νησί», ανέφερε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

«Η Ουάσινγκτον βλέπει την «προστιθέμενη αξία» που επιτρέπει στην Κύπρο να αποκτήσει στρατιωτικό εξοπλισμό, ο οποίος θα συμβάλει στην ενίσχυση των ικανοτήτων της για την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Η διαδικασία άρσης του εμπάργκο έχει τεθεί σε διαβούλευση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Αυτό αποδεικνύει αν θέλετε, την αναγνώριση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ του θετικού ρόλου που παίζει η Κύπρος ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή», κατέληξε ο Χριστοδουλίδης.

Το νομοσχέδιο με στόχο την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο εισήχθη τον Απρίλιο στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, αλλά δεν τέθηκε σε ισχύ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των κατεχομένων πρότεινε την Παρασκευή την αποχώρηση της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο νησί, λέγοντας ότι η στρατιωτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών δεν είναι πλέον απαραίτητη και κρίνεται ως δαπανηρή.

Το παιχνίδι τώρα της Άγκυρας έχει επικεντρωθεί στην νεκρή ζώνη και στον στόχο της προέλασης των τουρκικών δυνάμεων και κατάληψης της.

Δεν πρόκειται σαφώς για μερικά μέτρα αλλά για 32 χλμ κυπριακού εδάφους το οποίο αποτελεί αυτό που αναφέρει η ονομασία του «νεκρό έδαφος», ανάμεσα στις δύο πλευρές, το οποίο όμως διεκδικούν οι Τούρκοι.

Οι Τούρκοι συστηματικά, υλοποιούν προκλήσεις εναντίον γεωργών που δραστηριοποιούνται κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, επιθυμώντας την υφαρπαγή κυπριακού εδάφους.

Το τελευταίο γεγονός εναντίον Ελληνοκυπρίων γεωργών εντός της «νεκρής ζώνης», ήταν ένα από τα σοβαρότερα των τελευταίων ετών, ενώ αποτελεί μέρος της μόνιμης τακτικής των Τούρκων.

Αυτό που αποκαλύπτεται όμως, είναι ότι αυτό ήταν μέρος σχεδίου που αφορά την υφαρπαγή της νεκρής ζώνης λόγω της πιθανής απόσυρσης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενώ αφορά και τις γεωτρήσεις της ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το σύνολο της «νεκρής ζώνης» ευρίσκεται υπό την επίβλεψη των ειρηνευτικών δυνάμεων, βάσει συμφωνίας του ΟΗΕ και του ψηφίσματος 186 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Όλες οι αγροτικές εργασίες από Ελληνοκυπρίους, οι οποίοι έχουν ειδική άδεια, ελέγχονται από την ειρηνευτική δύναμη και όχι από τους Τούρκους και υλοποιούνται κατά μήκος της «νεκρής ζώνης» σε διάφορες περιοχές (Δερύνεια, Τρούλλους), στις οποίες όμως έχουμε συνεχή περιστατικά και προκλήσεις.

πηγη

Ο UCK ετοιμαζεται να χτυπησει τους Σερβους στο Πρεσεβο, αλλα να δουμε ποιος θα τους σωσει μετα!

Καποτε καταφεραν οτι καταφεραν γιατι το ΝΑΤΟ βομβαρδιζε τους 
Σερβους για 5 μηνες συνεχεια...........
Η Ρωσια ηταν αδυναμη τοτε...
Σημερα.....
Η Ρωσια ειναι πανισχυρη....
Και το ΝΑΤΟ παραπαιει....
Ας ετοιμαζονται να χασουν κι αυτα που ειχαν κερδισει τοτε αν κατι 
προσπαθησουν να κανουν σημερα...

Nέα μεγάλη επιτυχία για τις σερβικές υπηρεσίες μετά την σύλληψη ενός εκτελεστή-ισλαμιστή «μοναχικού λύκου» στο Νόβι Παζάρ, με την ανακάλυψη ολόκληρης κρύπτης με όπλα του UCK, τα οποία προορίζονταν για νέες επιθέσεις κατά Σέρβων πολιτών, βρέθηκαν σε δήμο του Πρέσεβο.

Τα όπλα ανακαλύφθηκαν στο χωριό Depce, όπου κατά τη διάρκεια της ένοπλης εξέγερσης των Αλβανών το 1999 στο νότιο τμήμα της κεντρικής Σερβίας, υπήρχε η έδρα του αποκαλούμενου απελευθερωτικού στρατού του Πρέσεβο, Μεντβέκια και Μπουγιάνοβτς, με αρχηγό τον Rexhepi Ali.

Βρέθηκε αριθμός αυτομάτων όπλων, κινεζικά και εγχώρια ημι-αυτόματα τουφέκια, χειροβομβίδες κινεζικής παραγωγής, τα οποία έχουν σταλεί για πραγματογνωμοσύνη. Τα όπλα ήταν σε καλή κατάσταση και μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε κανονικές επιχειρήσεις και θάφτηκαν στο υπόγειο ενός εγκαταλελειμμένου πέτρινου σπιτιού.

Την προσοχή των Σέρβων στρατιωτικών προσέλκυσε το γεγονός ότι αυτό το σπίτι βρίσκονταν κοντά σε σερβική στρατιωτική βάση και ότι τα μέλη των σερβικών δυνάμεων πραγματοποιούσαν στον τομέα αυτό περιπολίες σε τακτική βάση.

Υπάρχει επίσης μια κοντινή διάβαση που επιτρέπει σε δυνητικούς «τρομοκράτες» να μετακινηθούν άνετα από το σπίτι σε περιοχή του χωριού Depce και αντίστροφα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Υποτίθεται ότι όλα τα όπλα είχαν παραδοθεί μετά το τέλος της σύγκρουσης μεταξύ του 1999 και του 2001 στην περιοχή.

Για την ιστορία η εξέγερση των Αλβανών καταπνίγηκε το 2001, όταν οι σερβικές δυνάμεις εισήλθαν στη ζώνη ασφαλείας και τους αφόπλισαν όλους. Στην συνέχεια και μετά από πολύμηνες επιχειρήσεις όλα τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους Αλβανούς φέρονται να παραδόθηκαν στα κρατικά σερβικά όργανα.

Από ότι όλα δείχνουν όμως, ένα μεγάλο μέρος του οπλοστασίου μεταφέρθηκε και «θάφτηκε» στο νότιο τμήμα της κεντρικής Σερβίας για νέες εξορμήσεις των UCKάδων.

Υπενθυμίζουμε ότι στους δήμους του Πρέσεβο και Μπουγιάνοβατς οι Αλβανοί αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού (89,1% στο Πρέσεβο και 54,69% στο Μπουγιάνοβατς, σύμφωνα με την απογραφή του 2002).

Στο δήμο της Μέντβετζα οι Αλβανοί είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα (μετά τους Σέρβους) και το ποσοστό τους σε αυτό το δήμο ήταν 32% στην απογραφή του 1981, 28,67% το 1991 και 26,17% το 2002.

Η περιοχή του Μπουγιάνοβατς και του Πρέσεβο είναι ευρέως γνωστή ως Κοιλάδα του Πρέσεβο.

Υπάρχει μια μικρή κοινότητα Αλβανών στην περιοχή Πέστερ του Σαντζάκ, που τοποθετείται σε χωριά όπως τα Μποροστίτσα, Ντολίτσε και Ουγκάο. Για τις δύο τελευταίες γενιές αυτά τα χωριά έχουν γίνει εν μέρει βοσνιακά, λόγω των σχέσεων επιμειξίας με τον Βόσνιο πληθυσμό που τα περιβάλλει.

Ως εκ τούτου και λόγω των γιουγκοσλαβικών πολέμων και των μετέπειτα γεγονότων, επιλέγουν να δηλώνουν τους εαυτούς τους σε απογραφές ως «Μουσουλμάνους» και «Βόσνιους» αντί για Αλβανούς.

Οι ηλικιωμένοι σε αυτά τα χωριά εξακολουθούν να μιλούν άπταιστα αλβανικά. Η κύρια θρησκεία των Αλβανών στην περιοχή αυτή είναι το Ισλάμ.

πηγη 

Εκκλησία λαός πολεμάμε μαζί!!!


Αποστομωτικό μήνυμα  του αξιοσέβαστου μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου!!


Ὁ Μεσογαίας Νικόλαος καλεῖ σὲ συμμετοχὴ στὸ συλλαλητήριο τῆς Κυριακῆς γιὰ τὴν Μακεδονία
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ἀ­γα­πη­τοί μου ἀ­δελ­φοί, 
Ὅπως ἀσφαλῶς θὰ ἔχετε πληροφορηθεῖ, τὴν Κυριακὴ 20 Ἰανου­αρίου ὀργανώνεται παλλαϊκὴ ἐκδήλωση στὴν πλατεῖα Συντάγματος γιὰ τὴ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας. Ἐπειδὴ καὶ πάλι πολ­λοὶ ρω­τοῦν γιὰ τὸ ἂν ὑ­πάρ­χει πρό­βλημα μὲ τὴ συμ­με­τοχή τους σὲ αὐτὸ τὸ συλ­λα­λη­τή­ριο, θὰ ἤ­θελα νὰ ἐπαναλάβω στὴν ἀ­γάπη σας δυὸ λό­για ποὺ εἶχα πεῖ καὶ πέρσι.
Ἕνα ἁ­γνὸ πα­τρι­ω­τικὸ συλ­λα­λη­τή­ριο, ποὺ μά­λι­στα στη­ρί­ζει τὰ ὅσα ἔ­χει πεῖ ἡ Ἱ­ερὰ Σύ­νο­δος σὲ παλαιότερη Ἀ­να­κοί­νωσή της καὶ ὅσα πρό­σφατα διετράνωσαν ὅλοι ἀνεξαιρέτως οἱ Μητροπολῖτες τῶν ἐπαρ­χιῶν τῆς Μακεδονίας μας,  ἀ­πο­τε­λεῖ, ὅ­πως καὶ οἱ ἐ­κλο­γὲς ἢ ἕνα δη­μο­ψή­φι­σμα, ἔκ­φραση τῆς λα­ϊ­κῆς βού­λη­σης, ἀρ­κεῖ νὰ μὴν τὸ κα­κο­ποι­ή­σουν ἀ­κρό­τη­τες καὶ κρυ­φὲς πο­τα­πὲς σκο­πι­μό­τη­τες. Τὰ περσινὰ συλ­λα­λη­τή­ρια τῆς Θεσ­σα­λο­νί­κης καὶ τῶν Ἀθηνῶν, τὰ τραγούδια τῶν μαθητῶν, καὶ οἱ κινητοποιήσεις σὲ ὁλόκληρη τὴν Ἑλλάδα, ἦ­ταν μία συγ­κλο­νι­στικὴ λαϊκὴ κραυγή, μιὰ...
φωνὴ ἀ­να­στε­να­γμοῦ πα­νε­θνι­κοῦ δι­α­με­τρή­μα­τος, ὅ,τι κα­λύ­τερο εἶδε ἡ πα­τρίδα μας τὰ τε­λευ­ταῖα χρό­νια. Ὁ τρό­πος τῆς ἀν­τί­δρα­σης καὶ τῆς πο­λε­μι­κῆς αὐ­τῶν ποὺ τὸ ἀ­πορ­ρί­πτουν καὶ ἡ ἐπίμονη ἄρνηση τῶν ὑποστηρικτῶν τῆς λεγόμενης «Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν» νὰ ἀκούσουν τὸν ἀναστεναγμὸ τῆς ἱστορικῆς ἀλήθειας ἀπὸ μό­να τους φα­νε­ρώ­νουν τὴ ση­μα­σία καὶ τὴν ἀ­ξία του. Τὸ θέμα τῆς Μακεδονίας δὲν εἶναι πολιτικό· εἶναι ἐθνικὸ καὶ πνευματικό.

Εὐ­και­ρία νὰ μα­ζευ­τοῦμε ὅ­λοι μαζὶ στὴν Ἀ­θήνα, μπροστὰ στὴ Βουλή, καὶ νὰ δι­α­τρα­νώ­σουμε τὴν ἀ­γάπη μας στὴν πα­τρίδα καὶ τὴν ἀ­νάγκη μας γιὰ ἐ­θνικὴ ἀ­ξι­ο­πρέ­πεια καὶ ὑπερη­φά­νεια. Ἀρ­κετὰ ἔ­χουμε πλη­ρώ­σει τὰ λάθη μας. Και­ρὸς νὰ ὀρ­θώ­σουμε ὡς λαὸς ὅ­λοι μαζὶ τὸ ἀ­νά­στημά μας καὶ νὰ ἀ­να­στή­σουμε τὴν ἀ­ξι­ο­πρέ­πειά μας.

Ἂς πιέζουν καὶ ἂς ἐκβιάζουν τὰ κέντρα τῶν διεθνῶν συμφερόντων, ἂς ἀπειλοῦν οἱ ἐκφραστὲς τοῦ πολιτικοῦ συμβιβασμοῦ. Ἡ ἠχὼ τῆς ἱστορίας δὲν σκεπάζεται καὶ ἡ κραυγὴ τοῦ ἁγνοῦ λαοῦ δὲν πνίγεται. Ἐ­μεῖς λοι­πὸν θὰ δώσουμε φωνὴ στὴ συνείδησή μας καὶ θὰ καταθέσουμε τὴν ὁμολογία τῆς παρουσίας μας. Αὐτὸ εἶ­ναι καὶ εὔ­κολο ἀλλὰ καὶ πολὺ οὐ­σι­α­στικό. Ὅ­σοι λοι­πὸν μπο­ρεῖτε καὶ τὸ θέ­λετε, μὴ δι­στά­σετε νὰ τὸ κά­νετε. Ἡ εὐ­λο­γία τοῦ Θεοῦ θὰ εἶ­ναι μαζί σας. Μὴν ἀμ­φι­βάλ­λετε κα­θό­λου.
Ἐν­νο­εῖ­ται ὅτι κι ἐγώ, πρῶτα ὁ Θεός, θὰ εἶ­μαι πα­ρὼν στὸ Σύν­τα­γμα τὴν ἐρ­χό­μενη Κυ­ρι­ακή 20 Ἰανου­α­ρίου στὶς 2:00μ.μ. μαζί σας.

Μετὰ πολ­λῶν εὐ­χῶν,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ὁ Μεσογαίας καὶ Λαυρεωτικῆς ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρὸς τοὺς 22 Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες τῆς Ἑλληνικότατης Μακεδονίας μας:
Σεβασμιώτατοι ἅγιοι ἀδελφοί, 
Ἔλαβα πρὸ ὀλίγων ἡμερῶν τὴν ἐπιστολή Σας σχετικὰ μὲ τὸ Μακε­δονικὸ ζήτημα καὶ τὴ λεγόμενη Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, καὶ ἐπιτρέψτε μου καὶ ὡς Μακεδόνας καὶ ὡς Ἱεράρχης νὰ ἐκφράσω καὶ τὴν εὐγνωμοσύνη μου γιὰ τὴν πρωτοβουλία Σας καὶ τὴ χαρά μου γιὰ τὸ ὕφος καὶ τὸ περι­εχόμενό της. Μᾶς κάνατε νὰ νοιώσουμε καὶ ἐθνικὰ ἀλλὰ καὶ ὡς Ἐκκλησία ὑπερή­φανοι.
      
Τὸ γεγονὸς ὅτι χωρὶς καμμία ἐξαίρεση, ὅλοι οἱ Μητροπολίτες τῶν ἐπαρχιῶν τῆς Μακεδονίας μας βγάζετε αὐτὴν τὴν κραυγὴ σεβασμοῦ στὴν ἱστορικὴ ἀλήθεια καὶ αὐτὸν τὸν ἀναστεναγμὸ ὁμολογίας της, καθιστᾶ τὴν πρωτοβουλία Σας ἱστορικὴ καὶ δίνει στὸν λόγο Σας διάσταση προφητική.  
    
Ἐκφράζεστε χωρὶς τὶς ὀρθολογιστικὲς ἀναστολὲς ὅτι δῆθεν ὅλα ἔχουν κριθεῖ, δίχως τὸν φόβο ὅτι τὰ μεγάλα διεθνῆ συμφέροντα θὰ ἀντι­δράσουν, δίχως τὴ σκέψη ὅτι οἱ ἐκφραστὲς τοῦ σύγχρονου πολιτικοῦ συμβι­βασμοῦ θὰ δυσαρε­στηθοῦν, δίχως τοὺς ἐνδοιασμοὺς ὅτι θὰ κατηγορηθεῖτε πὼς δῆθεν πολιτι­κολογεῖτε, δίχως ἐπιφυλάξεις καὶ μισόλογα. Καὶ αὐτὸ εἶναι ποὺ ἐγγυᾶται τὴν ἀλήθεια τῶν προθέσεών Σας, τὴ γνησιότητα τῶν σκέψεών Σας καὶ τὴν αὐθεντικότητα τῆς ὁμολογίας Σας, τώρα ποὺ ἡ ἀλή­θεια τῶν γεγονότων βεβηλώ­νεται μὲ ἀσέβεια καὶ κάθε εἰλικρινὴς ἀντί­δραση πνίγεται στὸν χείμαρρο τῆς πολιτικῆς θρασύτητας ἢ ἐξουθενώνεται ἀπὸ τὸν καύσωνα τοῦ ἐκφοβισμοῦ, τῶν ἀπειλῶν καὶ τῶν ἐκβιασμῶν αὐτῶν ποὺ ἀγνοοῦν τὰ ἱερὰ καὶ ὅσια.
      
Τὸ Μακεδονικὸ ζήτημα δὲν εἶναι μόνο Μακεδονικό·  εἶναι ἐθνικὸ καὶ ἅπτεται τῆς ἀξιοπρέπειάς μας ὡς Ἑλλήνων καὶ τῆς ἴδιας τῆς ἐλευθερίας τοῦ πνεύματος, τῆς συνειδήσεως καὶ τοῦ λόγου. Σίγουρα θέλει τὴν πολιτική του διαχείριση, εἶναι ὅμως καὶ πνευματικὸ καὶ γι’ αὐτὸ ὁ λόγος Σας εἶναι προφητικός, ἔχει παρρησία, λάμπει ἀπὸ ἐνάργεια, σεβασμὸ καὶ εἰλικρίνεια.
    
Ἐπιτρέψετε μου νὰ πῶ ὅτι ἡ δύναμη τῆς ἐπιστολῆς Ὑμῶν τῶν 22  Μητροπολιτῶν τῆς Μακεδονίας εἶναι ἴσως μεγαλύτερη ἀπὸ αὐτὴν τῆς φωνῆς τοῦ ἑκατομμυρίου τῶν ἡρωικῶν συμπολιτῶν μας ποὺ διετράνωσαν τὴν ἀλήθεια γιὰ τὴν ἑλληνικότητα τῆς Μακεδονίας μας στὰ δύο μεγάλα συλλαλητήρια τῆς περασμένης χρονιᾶς. Γιατὶ Ἐσεῖς εἶστε καὶ ὅλοι καὶ μαζί. Αὐτὴ ἡ ὁμολογία Σας, μαζὶ μὲ τὰ ψηφίσματα τῶν συγκλονιστικῶν συλλαλητηρίων, τὶς δηλώσεις καὶ τὰ κείμενα καταξιωμένων προσωπικοτή­των καὶ τὰ αὐθόρμητα τραγούδια τῶν ἡρωικῶν μαθητῶν γιὰ τὴ Μακε­δονία μας, ἀποτελοῦν τὸν ἰσχυ­ρότερο κόλα­φο στὴ σύγχρονη ὑποτέλεια, τὸν συμβιβασμό, τὴ σκοπιμό­τητα, τὴ συμ­παιγνία, τὴν περιφρόνηση τοῦ αἰσθή­ματος τῶν λαῶν.
      
Συμφωνίες ποὺ ἐπιβάλλονται αὐθαίρετα, ποὺ δυστυχῶς ψηφίζονται μὲ ἐντελῶς ὁριακὲς ψευτο­πλειοψηφίες, κάτω ἀπὸ ἀφόρητες πιέσεις ξένων συμφερόντων, κάτω ἀπὸ συνεχεῖς καὶ προκλητικὲς δηλώσεις καὶ ἐπισκέ­ψεις ὕποπτων προσωπικο­τήτων καὶ διαμεσολαβητῶν, ἀγνοῶντας ἔντονες λαϊκὲς διαμαρτυρίες, μέσα σὲ ἕνα  ὠκεανὸ ψευδῶν πληροφοριῶν, δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ ὑπηρετοῦν τὴν ἀλήθεια καὶ νὰ ἐκφράζουν τὸν σεβασμό, ἀλλὰ προξενοῦν ἀνεπανόρθωτες ἱστορικὲς καταστροφές.
      
Ἐπιτρέψτε μου καὶ πάλι νὰ Σᾶς εὐχαριστήσω καὶ ταπεινὰ νὰ Σᾶς συγχαρῶ καὶ νὰ ἐκφράσω τὴν ἐπιθυμία δίπλα στὴ δική Σας ὁμολογία νὰ θεωρήσετε ὅτι ὑπάρχει καὶ ἡ δική μου ἀδύναμη φωνὴ καὶ ὅτι κάτω ἀπὸ τὶς δικές Σας ἱερὲς ὑπογραφὲς κάπου βρίσκεται καὶ ἡ δική μου.
      
Εὔχομαι ὁ Θεὸς νὰ Σᾶς στηρίζει στὴ μαρτυρία τῆς ἀλήθειάς Του, νὰ Σᾶς ἐνδυναμώνει στὸν διωγμὸ καὶ τὴν περιφρόνηση καὶ νὰ Σᾶς ἀντι­προσφέρει πολλαπλάσια τὸ ἀνταπόδομα τῆς εὐθαρ­σοῦς ὁμολογίας Σας. Ναί, ἡ Μακεδονία εἶναι μία καὶ μόνον Ἑλληνική! Καὶ ἡ ἀλήθεια αὐτὴ δὲν πρέπει νὰ ὁμολογεῖται μόνον ἀπὸ τὴν ἱστορία, ἀλλὰ καὶ νὰ διατρανώνεται ἀπὸ τὸν λόγο καὶ τὶς πολιτικὲς ἐπιλογές μας.

Μετὰ πολλῶν εὐχαριστιῶν καὶ τῆς ἐν Κυρίῳ ἀγάπης καὶ τιμῆς,

† Ὁ Μεσογαίας καὶ Λαυρεωτικῆς ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Πηγή

Η Τουρκια εξοπλιζεται πυρετωδως και η Ελλαδα κινδυνευει απ την Κυβερνηση της....

Ναι, κινδυνευει απ την Κυβερνηση της, την αδιαφορια της, και την βαθια νιρβανα 
που βρισκεται...
Το μονο που νοιαζονται ολοι ειναι πως θα κρατησουν την καρεκλα....
Διαβαστε τι ετοιμαζουν οι Τουρκοι !



Με πυρετώδη ρυθμό δοκιμάζουν νέα οπλικά συστήματα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις , πράγμα που έκαναν και στην τελευταία άσκηση με την δοκιμή μη επανδρωμένου σκάφους θαλάσσης (Unmanned Surface Vehicle) .

Μετά την «ενοχλητική» παρουσία των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροχημάτων UAV όπως αυτή στο κουνελονήσι μαζί με τα τουρκικά F-16, τώρα θα έχουμε  την παρουσία τουρκικού μη επανδρωμένου πολεμικού πλοιαρίου με την ονομασία Albatros-T , το οποίο θα είναι εξοπλισμένο  με οπλισμό και σύστημα με μικρούς πυραύλους,  απειλώντας μελλοντικά εντελώς «ανέξοδα» σε προσωπικό,  το ελληνικό ΠΝ, σε πιθανές μελλοντικές επιχειρήσεις κατά της χώρας μας.

( Παράδειγμα το ισραηλινό αντίστοιχο της RAFAEL)

Η δοκιμή του  Albatros-T (Unmanned Surface Vehicle) , σύμφωνα με τους Τούρκους πάντα, έγινε σε πραγματικές συνθήκες σε άσκηση  στην Ανατολική Μεσόγειο και το Βόρειο Αιγαίο.

Πρόκειται για δοκιμή που έλαβε χώρα στην προχθεσινή τουρκική αποβατική άσκηση κατά την οποία είχαμε ευρεία δράση των τουρκικών ομάδων SAT-SAS.

Για συνολικά 16 ώρες στις δύο περιοχές, το  Albatros-T εκπλήρωσε όλους τους απαιτούμενους ελιγμούς, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό δοκίμασε το πλοιάριο με βολές κατά  στόχων  επάνω από το νερό, με  τακτικές κινήσεις κατά  ασύμμετρων απειλών κινούμενο το ίδιο με υψηλή ταχύτητα επιτυγχάνοντας πολύ καλή  απόδοσή  σε απαιτητικές συνθήκες.

Μάλιστα το Albatros-T κινήθηκε με υψηλή ταχύτητα  πάνω στο νερό  του Β.Αιγαίου  με επιτυχία και κατά την έντονη καταιγίδα που επηρέασε όλους τους συμμετέχοντες .

Το τουρκικό μη επανδρωμένο πλοιάριο θα αποτελεί τον επίσημο «συνοδό» των τουρκικών Φρεγατών, κορβετών και περιπολικών σκαφών  στην Ανατολική Μεσόγειο και το Βόρειο Αιγαίο, μεταφέροντας ειδικό πολεμικό εξοπλισμό ( πιθανότατα με μικρούς πυραύλους),  ενώ το ίδιο εκπλήρωσε με επιτυχία το ρόλο του και ως μη επανδρωμένου στόχου πάνω από το νερό.

Μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (Unmanned surface vehicle ή USV) ονομάζεται το αυτόνομο (χωρίς την ύπαρξη πληρώματος), προγραμματισμένο ή τηλεκατευθυνόμενο σκάφος που κινείται στην επιφάνεια της θάλασσας και ελέγχεται από ειδικό πρόγραμμα ή χειριστήριο εδάφους. Χρησιμοποιείται για πολεμικούς, ερευνητικούς, ερασιτεχνικούς και στο άμεσο μέλλον για εμπορικούς σκοπούς. Το αυτόνομο σκάφος μπορεί να λειτουργεί:

Χειροκίνητα – Ο άνθρωπος έχει τον πλήρη έλεγχο του σκάφους.
Ημιαυτόνομα – Ορισμένες συμπεριφορές του οχήματος είναι εντελώς αυτόνομες (π.χ. η ακολούθηση προγραμματισμένης πορείας), όμως το όχημα δίνει αναφορά στον χειριστή του, ώστε να συμμετέχει ενεργά στη λήψη αποφάσεων που πρόκειται να εκτελεστούν από το σκάφος.
Αυτόνομο ή πλήρως αυτόνομο – Το όχημα εκτελεί τις δικές του αποφάσεις από το σημείο εκκίνησης έως το τελικό σημείο λειτουργίας, χωρίς την μεσολάβηση του χειριστή. Ο χειριστής παρακολουθεί παθητικά τις ενέργειες του σκάφους χωρίς να χρειάζεται να επεμβαίνει. Οι περισσότερες λειτουργίες πιθανόν να είναι κάποιοι συνδυασμοί αυτών των τριών τρόπων λειτουργίας.
Την ίδια στιγμή η τουρκική διοίκηση επιθετικών ελικοπτέρων αύξησε την δύναμη της  σε επιθετικά ελικόπτερα.

Αναφέρθηκε από τουρκικά ΜΜΕ ότι η διοίκηση αυτή διαθέτει σήμερα 42 ελικόπτερα T129  ATAK , 10 AH-1W,  16 Super Cobra. Όλα τα επιθετικά ελικόπτερα  Cobra θα αποσυρθούν και θα τεθούν σε μακρά αποθήκευση  μέχρι τα τέλη του 2020.

Οι κινήσεις στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας που αυξάνει τα οπλικά της συστήματα συνεχώς,  σε συνδυασμό με την πολεμική και προκλητική ρητορική κατά της Ελλάδος, αυξάνει τις πιθανότητες να έχουμε στο άμεσο..μέλλον πιθανό « επεισόδιο» σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Αυτό όμως που είναι άξιο απορίας είναι το που βρίσκουν οι Τούρκοι τα χρήματα για αυτά  τα οπλικά συστήματα, την στιγμή που η οικονομία τους παραπαίει….επίσημα.

Πολλοί θεωρούν ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές χρήματος ακόμα με Ιράν και Κατάρ ενώ στο μικροσκόπιο είναι και οι σχέσεις του καθεστώτος με τον ISIS.

πηγη 

Επιζήμιες οι δηλώσεις που αφορούν στα εθνικά θέματα, λεει η επιζημια Παπακωστα !

Η Επιζημια Παπακωστα δινει συμβουλες...
Και τι συμβουλες....
Μας λεει τι ειναι επιζημιο, η επιζημια !



Ανάρτηση στα social media έκανε η Κατερίνα Παπακώστα, με την οποία επικρίνει πολιτικούς, οι οποίοι πραγματοποιούν δηλώσεις «εσωτερικής κατανάλωσης» για εθνικά θέματα, που βλάπτουν τη χώρα.

Να σταματήσουν τις δηλώσεις που αφορούν στα εθνικά θέματα και γίνονται για εσωτερική κατανάλωση, καθώς βλάπτουν την ελληνική εξωτερική πολιτική, καλεί τους πολιτικούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου.

Με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Παπακώστα τονίζει ότι οι δηλώσεις αυτές υπέχουν και νομική δέσμευση στο Διεθνές Δίκαιο, με συνέπεια να επηρεάζουν τις διακρατικές σχέσεις της Ελλάδας και καλεί τους βουλευτές να απεγκλωβιστούν από τις πιέσεις της κομματικής μηχανής τους.

Ειδικότερα, στην ανάρτηση τονίζεται:

«Θα πρέπει οι Πολιτικοί οι οποίοι κάνουν δηλώσεις για τα Εθνικά μας θέματα, αυτό τον καιρό, για Εσωτερική κατανάλωση, να λάβουν υπόψη τους ότι αυτές υπέχουν και νομική δέσμευση στο Διεθνές Δίκαιο και παίζουν σοβαρό ρόλο στις διακρατικές σχέσεις της Ελλάδας και προφανώς επιφέρουν συνέπειες.

Δεν φταίει σε τίποτα η χώρα να βιώσει την τραυματική εμπειρία και άλλης καταδίκης, όπως στο παρελθόν, από λεγόμενά τους επειδή δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν από τις πιέσεις της κομματικής μηχανής τους την οποία αντί να την οδηγούν απλώς επιβαίνουν...».

πηγη 

Προετοιμασιες για την καταληψη της Θρακης κανουν οι Τουρκοι.....ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕ !

Εδω και πολλα χρονια το προσπαθουσαν οι Τουρκοι...
Επρεπε ομως να βρεθει και η καταλληλη στιγμη....
Και την βρηκαν τωρα με τις τελευταιες κυβερνησεις απο Καραμανλη μεχρι Τσιπρα...
Αρχισαν λοιπον οι προετοιμασιες με εντατικους ρυθμους....



Η Τουρκία δεν έχει κρύψει ποτέ τις βλέψεις της στην περιοχή την οποία θέλει να μετατρέψει σε δούρειο ίππο για να παρεμβαίνει στο ελληνικό γίγνεσθαι.
Και επειδή ο πλέον ισχυρός συνδετικός κρίκος των εθνών είναι η γλώσσα η Άγκυρα θέλει να μετατρέψει την μειονότητα σε τουρκόφωνη ώστε να μπορεί ευκολότερα να παίζει παιχνίδια.

Ποιος αλήθεια έχει ξεχάσει το μικρό κοριτσάκι να ξεσπά σε κλάματα κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην περιοχή και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή επειδή δεν έδιναν στον πρόεδρο το μικρόφωνο; Ουδείς. Όπως ουδείς έχει ξεχάσει τα καρφιά του κατά της Αθήνας.Για τους δικούς της λόγους η Άγκυρα δείχνει να ξεχνά μόνιμα πως η μειονότητα είναι μουσουλμανική και όχι τουρκική.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι σε πρόσφατες δηλώσεις του έκανε πάλι αναφορά σε τουρκική «μειονότητα» στη δυτική Θράκη την οποία η Τουρκία προστατεύει! Και αυτό λίγες μέρες πριν το ταξίδι Τσίπρα στην Άγκυρα.

Για να εξυπηρετήσουν ακόμα καλύτερα τους σκοπούς τους και να χαρτογραφήσουν την περιοχή, οι Τούρκοι έστειλαν στην περιοχή και τον κατάλληλο άνθρωπο: τον λοχαγό Σονέρ Εργκούν που υπηρετεί στην Διεύθυνση Στρατοχωροφυλακής Ντιγιαρμπακίρ, ο οποίος διορίστηκε ως ακόλουθος ασφαλείας στο προξενείο Κομοτηνής στην Ελλάδα. Εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα εξηγούν πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Και ενώ οι Τούρκοι απροκάλυπτα πια παίζουν το δικό τους παιχνίδι, η Αθήνα κοιμάται όρθια παρέχοντας και επιπλέον διευκολύνσεις. Επιβάλλοντας τα τουρκικά στα μειονοτικά σχολεία και σε Έλληνες που μιλούν ελληνικά αλλά και κάποια από τις γλώσσες της μειονότητας.

Εκτός και αν στον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζουν στους 18.000 ψηφοφόρους που όπως υποστηρίζει ο ψευδομουφτής της Ξάνθης ελέγχει η Τουρκία. «Ως Ξάνθη σε περίπτωση που θέλουμε, μπορούμε να κατευθύνουμε περίπου 18.000 ψήφους στο κόμμα που θέλουμε. Πλέον πρέπει να είμαστε ξύπνιοι και να διεκδικούμε τα δίκια μας» φέρεται να έχει δηλώσει.Εκλογές έρχονται κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Και κάπως άλλωστε πρέπει να εξηγηθεί η εμμονή Γαβρόγλου να διδάσκονται τα τουρκικά στα νηπιαγωγεία θέτοντας μάλιστα ως ελεγκτές εξωσχολικούς που έχουν την έγκριση της Τουρκίας! Με λίγα λόγια οι Έλληνες εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται από πρόσωπα που καμία σχέση δεν έχουν με την ελληνική παιδεία. Και μάλιστα πληρώνει αδρά τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ το ελληνικό υπουργείο Παιδείας (άθελά του;) τροφοδοτεί τα σκοτεινά σενάρια που στόχο έχουν την «Ανεξάρτητη Θράκη». Προφανώς ουδείς έχει ενημερωθεί για την πρόκληση εκτός ορίων όπου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αδριανούπολη από το κολέγιο Μπαχτσεσεχίρ σε συνεργασία με διοικούντες και μαθητές του μειονοτικού σχολείου Κομοτηνής, υψώθηκε η σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Τουρκικά Νέα σε βίντεο που δημοσιεύτηκε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Νετζάτ Αχμέτ προτρέπει νέους σε ηλικία Έλληνες μουσουλμάνους να εγγράφονται σε Γυμνάσια και Λύκεια της Τουρκίας διότι όπως σημειώνει για το σύλλογο του η τουρκική εθνική συνείδηση είναι σημαντική.

πηγη 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δυστυχώς...Βρέθηκε νεκρός ο πιλότος....

Καλό Παράδεισο .....
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του....
Εντοπίστηκε η σορός του πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά, 47 ετών, το αεροσκάφος του οποίου κατέπεσε στην περιοχή Καβουρότρυπα, στο Μεσολόγγι, την περασμένη Τετάρτη 16 Ιανουαρίου.

Οι δύτες εντόπισαν το αεροσκάφος σε βάθος πενήντα μέτρων, πολύ κοντά στο σημείο που είχε υποδείξει από την αρχή ο αυτόπτης μάρτυρας της πτώσης του αεροσκάφους.

Σε λίγη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ξεκινήσει και η ανέλκυση του αεροσκάφους.



Πηγή

Ονειρευεται ο Σαλεμενος.....και τωρα θελει και τα Βαλκανια!!!.....Αλλα στο τελος θα παρει τ"αρ......του!!!

'Τουρκικη επιρροη στα Βαλκανια προωθει ο Ερντογαν....μεσω του Ισλαμ!!!Συμφωνα με αρθρο γερμανικης εφημεριδας....ο Ερντογαν προσπαθει να αποκηρυξει την περιβοητη συμφωνια του<<Ντειτον>>στην οποια στηριζεται η υπαρξη της Βοσνιας ως κρατος απο το 1995,και να δημιουργησει ενα κρατος προτεκτορατο της Τουρκιας!!Στην ουσια θελει να εισχωρησει στην Βαλκανικη χερσονησο για να ελεγξει τα Βαλκανια!!Ιδιως στην Βοσνια υπαρχουν πολλες φιλοτουρκικες οργανωσεις και μαλιστα ειναι και καταφυγιο τζιχαντιστων που εφυγαν απο την Συρια.
Το ισχυρο οπλο του Ερντογαν ειναι η επιτροπη θρησκευματων της Τουρκιας ( Diyanet ) που προσπαθει να ελεγξει ολα τα τζαμια και ιμαμηδες!!!...Αυτο ειναι το σχεδιο του Ερντογαν που ονειρευεται την αναβιωση της <<Οθωμανικης αυτοκρατοριας>>!! Αλλα στο τελος θα παρει τα α...........του!!!!

Ο Ερντογάν «προελαύνει» στα Βαλκάνια: Zητά αναθεώρηση της Συμφωνίας του Ντέιτον – Σε προτεκτοράτο της Άγκυρας μετατρέπει τη Βοσνία.

Μετά τις απειλές στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε πλώρη για όλες τις συμφωνίες που στηρίζουν την καθεστηκυία τάξη σε Βαλκάνια και ΝΑ Ευρώπη με την αποκήρυξη της συμφωνίας του Ντέιτον, στην οποία στηρίζεται η ύπαρξη της Βοσνίας ως «κράτος» από το 1995, για να δημιουργηθεί το «κράτος του Ερντογάν» στα Βαλκάνια.

«Πρέπει να αλλάξει η συμφωνία του Ντέιτον που αφορούσε τον πόλεμο της Βοσνίας», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης στην Άγκυρα με την Κροάτη Πρόεδρο Κολίντα Γκράμπαρ-Κιταρίκοβιτς, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η συμφωνία, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Dayton του Οχάιο το 1995, τερματίζοντας έναν τριετή πόλεμο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης, ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να κάνουν ένα ισχυρότερο βήμα όσον αφορά τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και μια πιθανή αναθεώρηση της Συμφωνίας του Ντέιτον.

«Σεβόμαστε την βούληση των πολιτών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και θέλω να τονίσω τη σημασία της αλληλεγγύης και της ενότητας όλων των λαών στη χώρα αυτή», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι λαοί στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη «πρέπει να κοιτάξουν ο ένας τον άλλον με τα μάτια της ειρήνης και η χώρα τους θα πρέπει να τους βοηθήσει σε αυτό».

Μεγάλα λόγια και οθωμανικά παιχνίδια σε μια «κατασκευασμένη» χώρα η οποία δεν υπήρξε ποτέ πριν στο παρελθόν.

Οι δηλώσεις του όμως αφορούν τον άκρατο φιλοτουρκισμό που επικρατεί στην Βοσνία η οποία έχει καταστεί και «φωλιά» των τζιχαντιστών που βρήκαν στέγη εκεί από την Συρία.

Η ουσία όμως είναι ότι πρόκειται για ένα ακόμα «σημάδι» της πρόθεσης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ενισχύσει την επιρροή του στα Βαλκάνια, ενώ στην «χώρα» αυτή υπάρχουν πολλές φιλοτουρκικές οργανώσεις.

Άρθρο γερμανικής εφημερίδας αναφέρεται στο αληθινό σχέδιο της Τουρκίας, σε πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και θρησκευτικό επίπεδο στα Βαλκάνια.

Η Τουρκία θέλει μεγάλη επιρροή στα Βαλκάνια ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει παλαιότερα ότι «Η Τουρκία είναι Κόσοβο και το Κόσοβο είναι Τουρκία». Πρέπει να είμαστε εκεί που κάποτε ήταν οι πρόγονοι μας. Για αυτό μας κινητοποιεί το πνεύμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας».

Ο τουρκικός στρατός με πολλά εξοπλιστικά προγράμματα «χρησιμοποιείται» ως απειλή έναντι της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ με στόχο αυτό το όνειρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος θέλει σφαίρες επιρροής και το κυριότερο επιζητεί ξανά πίσω, όλες τις ευρωπαϊκές κτήσεις της οθωμανικής αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια και τη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη.

Το όλο σχέδιο αφορά τουρκική διείσδυση μέσω του πολιτισμού και του Ισλάμ στην βαλκανική χερσόνησο.

«Όπλα» σε αυτόν τον ιδιότυπο πόλεμο είναι η επιτροπή θρησκευμάτων της Τουρκίας (Diyanet) η οποία προσπαθεί να ελέγχει τζαμιά και ιμάμηδες.

Επίσης η τουρκική ΜΚΟ Tika που ασχολείται με τον πολιτισμό και την αναπτυξιακή βοήθεια, έχει καταστεί από τον Τούρκο ηγέτη παράρτημα εξωτερικής πολιτικής.

Στη Βοσνία κατασκευάζεται αυτοκινητόδρομος με τουρκικά χρήματα, ενώ στη Σερβία Τούρκοι κατασκευάζουν 20 εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας. Στο Κόσοβο, η τουρκική διείσδυση είναι απίστευτη σε όλους τους τομείς.

Τουρκικές εταιρείες και τράπεζες αλωνίζουν Βουλγαρία, Ρουμανία και Δυτική Θράκη για να μεγαλώσουν τα σχέδια του Ερντογάν που τώρα θέλει το δικό του κράτος στην Βοσνία.

Πληροφορίες φέρουν σχέδιο θρησκευτικού ελέγχου όλων των μουσουλμάνων των Βαλκανίων από την Τουρκία μέσω του Ισλάμ.

Υπενθυμίζουμε ότι περίπου 12.000 Τούρκοι ζουν στα Βαλκάνια, ενώ 7 εκ. Μουσουλμάνοι, υπάρχουν σε Αλβανία, ΠΓΔΜ, Κόσοβο και Βοσνία.

Οι μουσουλμάνοι της Βοσνίας διατηρούν στενές σχέσεις με την Τουρκία, την οποία βλέπουν ως προστάτιδα χώρα.

Αυτό είναι το πραγματικό σχέδιο του Τούρκου σουλτάνου που τα θέλει όλα δικά του, αλλά στο τέλος θα χάσει και αυτά που ήδη έχει.

πηγη

Σαρώνουν τωρα σε Κορινθιακό και Πατραϊκό Κόλπο οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου...

Τέταρτη μέρα ερευνών για τον εντοπισμό του πιλότου Παναγιώτη Κεφάλα.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του...




Σπιθαμή προς σπιθαμή ερευνούν την ακτογραμμή Πατραϊκού και Κορινθιακού Κόλπου,
άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με στόχο τον εντοπισμού κάποιου ίχνους που θα οδηγήσει στον εντοπισμό, του 47χρονου πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά και του αεροσκάφους του που κατέπεσε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, στη θαλάσσια περιοχή του Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες  η περιοχή έρευνας εκτείνεται από τα παράλια της Ακράτας μέχρι και την Κυλλήνη και από τον Άγιο Νικόλαο Φωκίδας μέχρι και τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Στην επιχειρηση που συντονίζει ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Πετρούτσος, μετέχουν 12 οχήματα με 36 άνδρες της Π.Υ. καθώς επίσης και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Ιωννίνων, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

Την ίδια ώρα, για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες στη θάλασσα. Το ωκεανογραφικό “Ναύτιλος” του πολεμικού Ναυτικού που μετέχει στην επιχείρηση, την Παρασκευή σύμφωνα με πληροφορίες εντόπισε το αεροσκάφος. Συγκεκριμένα βρήκε ένα κομμάτι 4 μέτρων σε βάθος 50 μέτρα και περίπου ένα μίλι μακριά απο την ακτή.

Οι δύτες που βούτηξαν ωστόσο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το αεροσκάφος, την ώρα που οι ειδικοί αναφέρουν πως το σημείο είναι βαθύ και τα ρέμματα μπορούν να μετακινήσουν το αεροσκάφος ενώ η λάσπη που υπάρχει στο σημείο κάνει το έργο των βατραχανθρώπων πολύ δύσκολο .




Πηγή


Εγκαινια Γραφειων της ΠΑΤΡΙΕ, του Στρατηγου Συναδινου, στην Θεσσαλονικη

Σημερα στην Θεσσαλονικη....
Εγιναν τα εγκαινια των Γραφειων της ΠΑΤΡΙΕ, και η κοπη της βασιλοπιτας. απο τον Στρατηγο Συναδινο....
Το φλουρι επεσε στην Πολιτικο κομμα της ΠΑΤΡΙΕ....
Παρεβρεθησαν και οι Υποψηφιοι δημαρχοι Θεσσαλονικης Ψωμιαδης και Κουριανιδης....
Τα γραφεια τελικα αποδειχθηκαν πολυ μικρα, για τον κοσμο που αυθορμητα συγκεντρωθηκε....
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ευχομαστε Στρατηγε και ειμαστε διπλα σου !


ΑΙΣΧΟΣ ! Ρε Σαμιώτες πως το επιτρέψατε αυτο ;;;

Αφήσατε τον Μαροκινό λ@θρ@@@@@ να ''μολύνει '' το Ιερό μας σύμβολο ;;;;
Την Ελληνική μας Σημαία ;;;;         
Ντροπή !   !   !





Σε μια εξαιρετικά προκλητική ενέργεια προέβη ένας Μαροκινός μετανάστης, ο οποίος προσπάθησε να κατεβάσει την ελληνική σημαία από τον ιστό της στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη στην πόλη της Σάμου  όπου κυματίζουν δύο ελληνικές σημαίες και δύο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο Μαροκινός πήγε στις 8 το πρωί της Παρασκευής κοντά στον ιστό και επιχείρησε να υποστείλει την ελληνική σημαία και να βάλει στη θέση της την σημαία του… Βελγίου που κρατούσε στα χέρια του! Για κακή του τύχη, πολύ κοντά βρίσκονταν περίοικοι, οι οποίοι έτρεξαν αμέσως και οι ειδοποίησαν άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σάμου που περιπολούσαν στην περιοχή.


Οι αστυνομικοί έφτασαν γρήγορα κοντά στον θρασύ αλλοδαπό και του πέρασαν χειροπέδες. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή εθνικού συμβόλου, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τους λόγους της πράξης του.





Πηγή






ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ υποδοχη του Βλαδιμηρου στο Βελιγραδι!!!...<Ελα σωσε μας>..εγραφαν τα πανο των Σερβων!!!

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!Θερμη υποδοχη επιφυλαξαν οι Σερβοι στον Ρωσο προεδρο Β.Πουτιν οπου τον υποδεχτηκαν ως <<σωτηρα>>. Μαλιστα εγραψαν και σε πανο...<<ελα σωσε μας>>!!!Υπεγραψαν το αμυντικο συμφωνο μεταξυ Σερβιας-Ρωσιας.....και πλεον η Σερβια εξοπλιζεται σαν αστακος με οπλικα Ρωσικα συστηματα!!!Η Σερβια αποκτα εναν ισχυρο προστατη και δεν ειναι πια μονη της στον επικιμενο πολεμο με τους Αλβανους.....δηλωσε χαρακτηριστικα Σερβος συμβουλος!!!!Απο την πλευρα του ο Βλαδιμηρος εγγυηθηκε την εδαφικη ακεραιοτητα της Σερβιας!!!

«Αυτά τα όπλα μας δίνει η Μόσχα» - Aμυντικό σύμφωνο Ρωσίας-Σερβίας - Ο Ερντογάν ζήτησε αναθεώρηση της Συνθήκης Ντέιτον!

 "Η Σερβία έχει πλέον έναν ισχυρό προστάτη και δεν θα είναι μόνη στον πόλεμο με τους Αλβανούς του Κοσόβου" ανέφερε Σέρβος σύμβουλος.

Υπεγράφη το αμυντικό σύμφωνο Σερβίας-Ρωσίας στο Βελιγράδι με τον πρόεδρο της χώρας Α.Βούτσιτς να προχωρά σε διάγγελμα(!) προς τον σερβικό λαό για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Β.Πούτιν και ποια οπλικά συστήματα θα παραλάβει η χώρα του!

Αμέσως μετά σε μια εξέλιξη που σχετίζεται άμεσα με τις δραματικές εξελίξεις που θα λάβουν χώρα στα Βαλκάνια, ο Ρ.Τ. Ερντογάν λειτουργώντας ως "λαγός" των εξελίξεων, ζήτησε την αναθεώρηση της Συνθήκης του Ντέιτον!

Πρωτοφανή πράγματα συνέβησαν στο Βελιγράδι με τελικό αριθμό 120.000 Σέρβους να υποδέχονται ως "σωτήρα" τον Β.Πούτιν. "Ελα σώσε μας" έγραφαν τα πανό.

Απίστευτα πράγματα, όπως απίστευτο ήταν και το γεγονός πως ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, I.Nτάσιτς, τραγούδησε ο ίδιος το διάσημο ρωσικό τραγούδι "Kalinka" στον πρόεδρο της Ρωσίας με τον Β.Πούτιν να υποκλίνεται στον σερβικό λαό από το αεροδρόμιο λίγο πριν την αποχώρηση του.

Ο Σέρβος πρόεδρος ανακοίνωσε πως η Ρωσία θα παραδώσει στη Σερβία 10 ελικόπτερα εκ των οποίων επτά επιθετικά Mil Mi-35 και τρία Mi-17.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στην  ομιλία του προς το έθνος για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σερβία.

«Συμφωνήσαμε την προηγούμενο περίοδο και χθες λάβαμε επιβεβαίωση των συμφωνιών παράδοσης στρατιωτικού εξοπλισμού. Αυτό το έτος η Σερβία θα λάβει επτά ελικόπτερα Mi- 35 και τρία Mi-17», είπε ο Βούτσιτς, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα έχει ήδη, προμηθευτεί εννέα ελικόπτερα H145M.

«Αυτό που κάναμε στις διαπραγματεύσεις ήταν ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός των δεκατεσσάρων MiG-29 της γενιάς 4+ με τα πιο προηγμένα συστήματα ραντάρ», αποκάλυψε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Σερβικές πηγές ανέφεραν πως συζητήθηκε η "ανάσταση" του σερβικού Στρατού με την απόκτηση νέων μαχητικών 4ης γενιάς, 30 αρμάτων μάχης Τ-72, 30 BRDM-2 , αντιαεροπορικά συστήματα, S-300 PMU2,  Pantsir S1/2, Buk-M1 και Buk-Μ2, και Tunguska.

Tαυτόχρονα, σερβικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, ζήτησε από τον Σέρβο ομόλογο του "σκληρή" γραμμή απέναντι στο Κοσσυφοπέδιο και το αμερικανικό σχέδιο ανταλλαγής εδαφών.

Μάλιστα Σέρβοι δημοσιογράφοι ανέφεραν πως ο Β.Πούτιν είχε "πιο σκληρή στάση" και από τον ίδιο τον Σέρβο πρόεδρο στις κατ ιδίαν συνομιλίες.

Χαρακτηριστικά, φέρεται να του είπε πως η "Ρωσία έχει ένα νέο σχέδιο επίλυσης της διαφοράς στο Κοσσυφοπέδιο με τους Αλβανούς" και του τόνισε πως "δεν χρειάζεται να ανησυχεί διότι σκοπεύει να πάει το θέμα σε διμερή διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ" ενώ του εγγυήθηκε της εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας.

Στο πλαίσιο αυτό τίθεται και η δήλωση Β.Πούτιν «Με βάση την απόφαση 1244 προβλέπεται η παρουσία Σέρβων αστυνομικών όπως και συνοριακών φρουρών στην επικράτεια του Κοσόβου. Που είναι όλα αυτά; Τίποτα απ' όλα αυτά δεν υπάρχει. Γι' αυτόν τον λόγο, νομίζω, ότι πρέπει να αντιμετωπίζει κανείς με μεγάλο σεβασμό το διεθνές δίκαιο».

Συνεπώς, ο Β.Πούτιν πιστεύει πως το αμερικανικό σχέδιο δεν εμπίπτει στην απόφαση 1244 άρα είναι άκυρο!

Σέρβος σύμβουλος του προέδρου ανέφερε πως "το μήνυμα Πούτιν είναι πολύ ισχυρό. Η Σερβία επιτέλους έχει πλέον έναν ισχυρό προστάτη και δεν θα είναι πλέον μόνη στον πόλεμο με τους Αλβανούς του Κοσόβου".

πηγη

«ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ….Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό» Είναι πολλά τα λεφτά Νικόλα;





Η απόσχιση του Πάνου Καμμένου από το πολιτικό «άρμα» της κυβέρνησης Τσίπρα έφερε στην επιφάνεια της πολιτικής ατζέντας τα εξαιρετικά σοβαρά υπονοούμενα που είχε διατυπώσει προ ολίγων μηνών ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας σε βάρος του τότε υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, περί χρηματισμού κυβερνητικών μελών, για να προωθηθεί με κάθε τρόπο η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Λίγες ημέρες μετά και την παραίτησή του, ο κ. Καμμένος επανήλθε την Πέμπτη (17/01/2019) στο ζήτημα με ένα «φαρμακερό» tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, το οποίο άφηνε σαφέστατες αιχμές κατά του κ. Κοτζιά και του πολιτικού κινήματος «ΠΡΑΤΤΩ».

«ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ….Ρήμα
αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό», έγραψε ο κ. Καμμένος στο Twitter.


Panos Kammenos
@PanosKammenos
 ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ....Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό
5:26 μ.μ. - 17 Ιαν 2019

Πρώτον, γιατί ο κ. Καμμένος εμμένει σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς κατά του κ. Κοτζιά, όταν πλέον βρίσκεται – ούτως ή άλλως – εκτός του πολιτικού «παιχνιδιού» και πόσο σοβαρά μπορεί να τα λάβει κανείς αυτά που λέει υπ’ όψιν;
Δεύτερον, για ποιο λόγο δεν βγαίνει ουδείς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να διαψεύσει τα όσα λέει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ;
Ίσως η κυβέρνηση να μην το αντιλαμβάνεται, αλλά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά: Όταν ένας τέως υπουργός επαναφέρει στη δημοσιότητα τον καβγά που είχε στα μέσα Οκτωβρίου με τον άλλοτε συνάδελφό του στο υπουργείο Εξωτερικών και με δεδομένο ότι αυτός ο καβγάς οδήγησε στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, τότε κάτι δεν πάει σίγουρα καλά.

Και για να το κάνουμε πιο λιανά: Τα όσα υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να ελεγχθούν άμεσα και ενδελεχώς τόσο από τη Βουλή όσο και από την ίδια τη Δικαιοσύνη. Πόσο δε μάλλον, σε μια κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά θέματα όπως η παρούσα, οπότε επίκειται η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή.

Αυτή η ιδιόμορφη «σιγή ασυρμάτου» από πλευράς του Μεγάρου Μαξίμου αφήνει σοβαρές σκιές στο ήδη βαριά «πληγωμένο» πολιτικό σύστημα της χώρας, ενώ θέτει εν αμφιβόλω και τα κίνητρα που περιέβαλαν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους κυρίους Τσίπρα και Ζάεφ.

Είναι, τουλάχιστον, παράδοξο ένας πολιτικός, να επιμένει να διασύρει μια ολόκληρη κυβέρνηση.

Είναι περίεργο ένας αρχηγός κόμματος που γνώριζε τα πράγματα «από μέσα» να αφήνει ξεκάθαρα υπόνοιες περί χρηματισμού συγκεκριμένων στελεχών της κυβέρνησης και εκείνη, αφενός να σιωπά, αφετέρου να μην κινητοποιούνται ούτε η Βουλή ούτε και κάποιος εισαγγελέας, ώστε να κλητεύσουν τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., προκειμένου να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις για τα όσα ισχυρίστηκε τόσο στο κρίσιμο υπουργικό Συμβούλιο του περασμένου Οκτωβρίου, όσο και τις τελευταίες ημέρες, μέσω τηλεοπτικών συνεντεύξεων αλλά και μέσω του Twitter.

Και σε αυτό το σημείο θα ήταν μάλλον αφελές να ισχυριστεί κανείς πως όλα αυτά είναι άλλο ένα «ρεσιτάλ ψεκασμένων θεωριών» από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Εάν ο ίδιος έχει στοιχεία και αποδείξεις για τα όσα υποστηρίζει, ότι δηλαδή κάποιοι στην κυβέρνηση ή αλλού τα «πήραν χοντρά», για να επηρεάσουν κόσμο να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, τότε πρέπει να τις καταθέσει τόσο ενώπιον της Δικαιοσύνης όσο και ενώπιον της Βουλής.

Κατ’ επέκταση, θα πρέπει και ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς να απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, στην προκειμένη κρίσιμη περίσταση, κατά την οποία διακυβεύεται ένα σοβαρότατο εθνικό θέμα, η σιωπή είναι συνώνυμο όχι της αδιαφορίας, αλλά της υπόνοιας ότι υποκρύπτεται ενοχή.

Επίσης, η σιωπή καθίσταται συνώνυμο της πλήρους απαξίωσης της πολιτικής και των δημοκρατικών θεσμών κι αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να γίνεται δεκτό αψήφιστα.

Διαβάστε σχετικά:

Οι έντονοι διάλογοι Καμμένου - Κοτζιά στο Υπουργικό Συμβούλιο

Το μόνο σίγουρο είναι πως το σήριαλ «Καμμένος – Κοτζιάς – Τσίπρας» δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ.

Και όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών, τόσο ο κύκλος των αποκαλύψεων γύρω από το παρασκήνιο της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών θα εντείνεται, αναδύοντας μια αποκρουστική αποφορά.

Η λύση είναι μία, για να πάψει να συμβαίνει αυτό: Άμεση παρέμβαση όλων των κοινοβουλευτικών και δικαστικών θεσμών, ώστε να έρθουν όλα στο φως και ο καθένας να αναλάβει τις όποιες ευθύνες του αναλογεί.

ΕΚΤΑΚΤΟ!!! Κινδυνευσαν Ελληνες πιλοτοι!!! Η Αγκυρα θελει Ελληνικο αιμα στο Αιγαιο!!!

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!Λιγο ελλειψε να θρηνουσαμε θυματα οταν τουρκικα F-16 προσπαθησαν να ριξουν ελικοπτερο της Πολεμικης μας Αεροποριας που εκτελουσε ερευνα και διασωση κοντα στο Φαρμακονησι.Συγκεκριμενα στην περιοχη κατεφθασε ενα ελικοπτερο Super Puma για την διασωση ενος λ@θρομετ@ν@στη που επεσε απο σκαφος στην θαλασσα. Τοτε εμφανιστηκαν τουρκικα F-16 και με τροπο προκλητικο πεταξαν πολυ κοντα και σε χαμηλο υψος πανω απο το ελληνικο ελικοπτερο με αποτελεσμα τα καυσιμα τους να το ταρακουνησουν!!!Χαρη ομως στην ψυχραιμια των πιλοτων μας καταφεραν να ισσοροπησουν το ελικοπτερο και να αποφευχθει το μοιραιο!!!Η κινηση αυτη αποδικνυει για μια ακομη φορα οτι οι τουρκοι ηθελαν ελληνικο αιμα στο Αιγαιο!!!

Θέλει ελληνικό αίμα η Άγκυρα: Τουρκικά F-16 προσπάθησαν να ρίξουν Super Puma της ΠΑ στο Φαρμακονήσι – Κινδύνευσαν οι ζωές των Ελλήνων πιλότων.

Σκηνικό πολέμου στήθηκε χθες το μεσημέρι στο Αιγαίο, με πρωτοφανή πρόκληση από τους Τούρκους στο Φαρμακονήσι. Τουρκικά F-16 πέταξαν πολύ κοντά σε ελληνικό Super Puma που εκτελούσε επιχείρηση έρευνας διάσωσης, σε μια προσπάθεια να το καταρρίψουν.

Η ψυχραιμία και η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων έσωσε την κατάσταση, καθώς παρόλο που κινδύνευσαν οι ζωές τους δεν πανικοβλήθηκαν και κράτησαν σε ισορροπία το ελικόπτερο. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην ελληνική περιοχή, επιχειρούσε ένα τουρκικό UAV καθώς και αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Οι Τούρκοι πλέον προσπαθούν να αναβαθμίσουν την ένταση, και το χθεσινό περιστατικό αποδεικνύει πως η Άγκυρα θέλει να δει ελληνικό αίμα στο Αιγαίο.

“Πόλεμος” στο Αιγαίο χθες το μεσημέρι με τουρκικά F-16 να παρεμποδίζουν Super Puma της ΠΑ, να κάνει έρευνα και διάσωση στο Φαρμακονήσι. Τουρκικό F-16 πέταξε πάνω από το Super Puma θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια του! Το σκηνικό που στήθηκε στην περιοχή ήταν “πολεμικό”, με τους Τούρκους να χρησιμοποιούν ακόμη και UAV.

Η ένταση ξεκίνησε όταν δόθηκε σήμα για επιχείρηση έρευνας διάσωσης στη περιοχή του Φαρμακονησίου, για παράνομο μετανάστη που έπεσε στη θάλασσα από σκάφος. Πλωτά του Λιμενικού Σώματος, έσπευσαν στην περιοχή. Πολύ σύντομα οι Τούρκοι έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή με πτήσεις F-16 και υπερπτήσεις σε Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Κουνελονήσι.

Στην περιοχή εμφανίστηκε Super Puma της ΠΑ, για το οποίο παραμένει αδιευκρίνιστο αν ζητήθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ). Πηγές του Λιμενικού Σώματος υποστηρίζουν ότι δεν ζήτησαν τη συνδρομή ελικοπτέρου, αλλά στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν το αντίθετο, αναφέρει το militaire.

Από τη στιγμή που εμφανίστηκε το ελικόπτερο Super Puma οι Τούρκοι κλιμάκωσαν δραματικά τις προκλήσεις τους, ξεπερνώντας τα όρια και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την πτήση του Super Puma που επαναλαμβάνουμε έκανε έρευνα διάσωση σε χαμηλό ύψος.

Τα δύο τουρκικά F-16 που πέταγαν σε ύψος από 18.000 έως 22.000 πόδια κάνοντας υπερπτήσεις , κατέβηκαν στο χαμηλό ύψος που πετούσε το ελικόπτερο της ΠΑ και πέταξαν από πάνω του σε απόσταση που υπολογίζεται ότι ήταν μεταξύ 100 και 200 πόδια! Τα καύσιμα των F-16 ταρακούνησαν το ελικόπτερο για τα καλά. Αν το πλήρωμα δεν ήταν ψύχραιμο η εξέλιξη μπορεί να ήταν πολύ δυσάρεστη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι την ίδια ώρα έστειλαν στην περιοχή και UAV όπως ανέφεραν οι Λιμενικοί που είχαν οπτική επαφή και το ανέφεραν! Επίσης στην περιοχή έσπευσε και αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν μέχρι το Λιμενικό να εντοπίσει νεκρό τον μετανάστη και να αποχωρήσουν τα σκάφη του από την περιοχή.

Η συμπεριφορά των Τούρκων έδειξε ότι επεδίωκαν όχι απλά την ένταση, την προβολή ισχύος και την πρόκληση. Η επικίνδυνη διέλευση πάνω από το ελληνικό ελικόπτερο θα μπορούσε να είχε προκαλέσει αυτό που όλοι δηλώνουν ότι φοβούνται: το ατύχημα στο Αιγαίο που μπορεί να κλιμακώσει κι άλλο την ένταση που ήδη υπάρχει.

πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.