Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Προφητείες στον τάφο του Μεγάλου Κωνσταντίνου: Τι επαληθευτηκε και τι αναμενεται να επαληθευτει....

Τι λέει η επιγραφή στον τάφο του Μεγάλου Κωνσταντίνου....
Προφητείες που βγήκαν αληθινές...

Ο τάφος αυτός βρίσκεται στο Ναό των Αγίων Αποστόλων της Βασιλεύουσας. Για πάνω από 1.000 χρόνια το κείμενό της παρέμενε ένα μεγάλο μυστήριο. Εκείνος που μπόρεσε να την αποκρυπτογραφήσει ήταν, 13 μόλις χρόνια πριν από την αποφράδα μέρα της Άλωσης της Πόλης, ο μετέπειτα Πατριάρχης και σοφός της Ορθοδοξίας, ο Γεννάδιος Σχολάριος.

Το κείμενο της επιγραφής-προφητείας, όπως ακριβώς βρέθηκε πάνω στην πλάκα του μνήματος, ήταν το εξής:

Τ. πτ. τ. ιδτ. Η βελ. τ. ιμλ. Ο Κλμν. μαμθ. μ. δ. ν. τρπσ. γν. τ. πλολγ. τ. επτλφ. κρτσ. εσθ. βελε. εθν. ππλ. κτξ. κ. τ. νσ. ερμσ. μχρ. τ. εξν. πτ. ιστργτν. πθσ. τ. ινδκτ. πλυσ. κτδ. τ. εντ. τ. ιδκτ. ε. τβρ. τ. μρ. μλ. δ. ν. στρτσ. τ. δκτ. τ. ιδκτ. τ. δμτ. τρπσ. πλ. επστψ. ετ. χν. τ. δμτ. πλμ. εγρ. μγ. μρκτ. στρβν. κ. τ. πλθ. κ. τ. φλ. σνδ. τ. επρ. δ. θλσ. κ. ξρ. τ. πλμ. σνω. κ. τ. ισμλ. τρπσ. τ. απγν. ατ. βσλσ. ελτ. μκρ. ολγ. τ. δ. ξθ. γν. αμ. μτ. τ. πκτρ. ολ. ιμλ. τπσ. τ. επλφ. επρο. μετ. τ. πρμ. ττ. πλμ. εγρ. εφλ. ηγρων. μχ. τ. ππτ. ωρ. κ. φν. βσ. ττ. στ. στ. μτ. φβ. σπστ. πλ. σδω. ε. τ. δξ. τ. μρ. αδ. ερτ. γν. θμστ. κ. ρμλο. ττ. εξτ. δσπυ. φλ. γ. εμ. υπχ. κ. ατ. πρλβτ. θλμ. εμ. πλρτ.



Το αινιγματικό κείμενο της επιγραφής-προφητείας το αποκωδικοποίησε μόλις το 1440 ο Γεννάδιος Σχολάριος:

«Τη πρώτη της Ινδίκτου, η βασιλεία του Ισμαήλ ο καλούμενος Μωάμεθ, μέλλει δια να τροπώση γένος των Παλαιολόγων, την Επτάλοφον κρατήσει, έσωθεν βασιλεύσει, έθνη πάμπολα κατάρξει, και τας νήσους ερημώσει μέχρι του Ευξείνου Πόντου. Ιστρογείτονας πορθήσει τη ογδόη της Ινδίκτου, εις τα βόρεια τα μέρη μέλλει δια να στρατεύση τη δεκάτη της Ινδίκτου τους Δαλμάτας τροπώσει, πάλιν επιστρέψει έτι χρόνον, τοις Δαλμάτοις πόλεμον εγείρει μέγαν μερικόν τε συντριβήναι και τα πλήθη και τα φύλα συνοδή των εσπερίων δια θαλάσσης και ξηράς τον πόλεμον συνάψουν, και τον Ισμαήλ τροπώσουν. Το απόγονον αυτού βασιλεύσει έλαττον μικρόν ολίγον. Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν, την Επτάλοφον επάρουν μετά των προνομίων.

Τότε πόλεμον εγείρουν έμφυλον ηγριωμένον, μέχρι της πεμπταίας ώρας και φωνή βοήσει τρίτον, στήτε, στήτε, στήτε, μετά φόβου σπεύσατε πολλά σπουδαίως εις τα δεξιά τα μέρη άνδρα εύρητε γενναίον θαυμαστόν και ρωμαλέον, τούτον έξετε. Δεσπότην, φίλος γαρ εμού υπάρχει. Και αυτόν παραλαβόντες, θέλημα εμού πληρούται».

Η επιγραφή-προφητεία του τάφου του Μεγ. Κωνσταντίνου αφορά σε γεγονότα 17 ολόκληρων αιώνων! Από την εποχή του Κωνσταντίνου (4ος αιώνας μ.Χ.) μέχρι και… τη δική μας. Προλέγει την ακμή και την εξάπλωση των Τούρκων (οθωμανική αυτοκρατορία) και την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Προλέγει τη νίκη των Ασιατών επί των βόρειων λαών (τους Δαλμάτας τροπώσει – Δαλμάτες ήτανε οι λαοί που ζούσανε πάνω από το Δούναβη).

Προλέγει δηλ. την πολιορκία της Βιέννης από τους Τούρκους το 1683. Αλλά προλέγει και τη συντριβή των εχθρών μας στους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913 (και τα πλήθη και τα φύλα συνοδή των εσπερίων δια θαλάσσης και ξηράς τον πόλεμον συνάψουν και τον Ισμαήλ τροπώσουν). Τέλος, επαληθεύτηκε και η γέννηση-δημιουργία της νέας Τουρκίας πάνω στις στάχτες της οθωμανικής αυτοκρατορίας υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ (το απόγονον αυτού βασιλεύσει έλαττον μικρόν ολίγον)… Μέχρι αυτό το σημείο η προφητεία της θαυμαστής επιγραφής επαληθεύτηκε απόλυτα!

Μένει τώρα να επαληθευτεί και το υπόλοιπο μέρος της, που αρχίζει από την φράση «Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν και τελειώνει στο θέλημα εμού πληρούται».

Ως Ισμαήλ στο Βυζάντιο αναφέρονταν στους Τούρκους-Μουσουλμάνους και βέβαια ξανθό γένος είναι οι Ομόδοξοί μας, οι Ρώσοι! Αναφέρεται λοιπόν στη συντριβή των Τούρκων από τη Ρωσία και τους δορυφόρους της (πράκτορες στο κείμενο) σε έναν πόλεμο που… ίσως γίνει σύντομα! Προλέγει πως η Κωνσταντινούπολη θα κυριευθεί από τους Ορθόδοξους Ρώσους (Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν, την Επτάλοφον επάρουν μετά των προνομίων). Και εκεί πέρα θα ακολουθήσει και θα γίνει φοβερός πόλεμος (Τότε πόλεμον εγείρουν έμφυλον ηγριωμένον)…

πηγη 

Μεχρι και την Δευτερα θα συνεχισθει η κακοκαιρια... Μεχρι -10 οι θερμοκρασιες....Ετσι λενε οι μετεωρολογοι σημερα !




Η κακοκαιρία με τους σφοδρούς ανέμους, τις χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας αλλά και την ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας μας επηρεάζει από τις πρώτες πρωινές ώρες. 
Μάλιστα, εξαιτίας της σφοδρότητας των ανέμων, η αίσθηση της παγωνιάς στο ανθρώπινο σώμα γίνεται ακόμη πιο έντονη και αυτό ασφαλώς το έχετε καταλάβει όλοι.

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ

Η θερμοκρασία μέσα στη νύχτα θα υποχωρήσει λίγο ακόμη στην Αττική με αποτέλεσμα οι τοπικές χιονοπτώσεις να απασχολούν περιοχές περίπου από τα 250 μέτρα και υψηλότερα, δηλαδή κυρίως τις βορειότερες περιοχές των προαστίων του λεκανοπεδίου. Αυτός ο καιρός θα διατηρηθεί και αύριο με τα φαινόμενα κατά βάση να επηρεάζουν κυρίως τις ανατολικές και βόρειες περιοχές του νομού, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι σε τοπικό επίπεδο δεν θα επηρεαστούν και κεντρικά τμήματα. Τα υψόμετρα των τοπικών χιονοπτώσεων αύριο στην Αττική θα είναι περίπου από τα 300 μέτρα και υψηλότερα ενώ στις περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου θα εκδηλώνεται κατά διαστήματα χιονόνερο ή τοπικές βροχές στα παραθαλάσσια.

ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ

Θα επηρεάζονται τμήματα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα έως και την Πελοπόννησο περίπου από τα 350-400 μέτρα και υψηλότερα. Μάλιστα, στη Θεσσαλία αλλά και στην κεντρική Στερεά τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα είναι ακόμη πιο χαμηλά. Περίπου στις ίδιες περιοχές (αλλά και από τα ίδια υψόμετρα) θα διατηρηθούν οι χιονοπτώσεις και τη Δευτέρα με τη μόνη διαφορά ότι θα χιονίσει πρόσκαιρα στη Μακεδονία και τη Θράκη ακόμη και τμήματα πολύ χαμηλού υψομέτρου. Βέβαια τα φαινόμενα της Δευτέρας θα είναι πιο εξασθενημένα.

ΣΦΟΔΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ

Οι θυελλώδεις βοριάδες που θα πνέουν με ένταση 9-10 μποφόρ θα διατηρηθούν έως και το πρωινό της Τρίτης ειδικά στο Αιγαίο. Φαίνεται λοιπόν ότι θα συνεχιστούν σε πολλές περιοχές τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες αλλά ακόμη και σε κάποιες περιπτώσεις στις εναέριες.

ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ

Ο παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι αρκετά ισχυρός τις επόμενες δύο ημέρες διότι θα σημειωθούν θερμοκρασίες (κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά) που θα αγγίξουν τους -9 με -10 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Πολύ ισχυρές καταιγίδες αναμένονται το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας στα κεντρικά και ιδιαιτέρως νότια νησιωτικά τμήματα. Εκεί, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που θα εκδηλωθούν.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Γενικευμένη βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη για όλη τη χώρα. Τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι πολύ μεγάλα και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά.

πηγη 

Τα πήρε άγρια ο Πούτιν με τον Ε. Ράμα και βάζει τέλος στα Αλβανικά όνειρα...




Τα πήρε άγρια ο Πούτιν με τον Ε. Ράμα και τα Τίρανα και μέσω της Μ. Ζαχάροβα έστειλε τελεσίγραφο στα Τίρανα, δείχνοντας έμπρακτα πως η Μόσχα βρίσκεται στο πλευρό της Σερβίας.

Για το ευρύ κοινό πρέπει να γίνει γνωστό ότι η Ρωσία έχει δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο, βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ παλαιότερα, με τα οποία ορίζονταν η ίδια ως εγγυήτρια χώρα.

Επίσης είναι γνωστό ότι εκατοντάδες Ρώσοι επίλεκτοι πράκτορες της GRU ευρίσκονται στην περιοχή της σερβοβοσνιακής δημοκρατίας στην Βοσνία, στο Νις της Σερβίας και στην Μιτρόβιτσα, προκειμένου να προβούν σε επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης της «χώρας»-μαριονέτα.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Η Ρωσία θεωρεί απαράδεκτη τη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Αλβανίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Στην τακτική συνέντευξη Τύπου σήμερα. η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα για το Κοσσυφοπέδιο.

«Σε συνέντευξή του σε ένα τηλεοπτικό αλβανικό κανάλι ο Έντι Ράμα δήλωσε ανοικτά ότι «το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Αλβανίας» και ότι «η ένωση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι σχέδιο Β αλλά σχέδιο Α. Μήπως είχαμε λάθος μετάφραση;

Το έχουμε ελέγξει αρκετές φορές και από πολλές πηγές. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα δεσμεύεται στην υλοποίηση του λεγόμενου σχεδίου Α με τις τρέχουσες συζητήσεις στη διόρθωση των συνόρων στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για μια κατάλληλη συμφωνία μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα» είπε η Ζαχάροβα.

«Θεωρούμε ότι αυτή η ρητορική είναι εντελώς απαράδεκτη. Στην πραγματικότητα αφορά την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους της Σερβίας και της αυτόνομης περιοχής του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ», είπε και ζήτησε την αντίδραση της Δύσης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε ‘τέτοια γεωπολιτικά σχέδια’.

Τέτοιες δηλώσεις κατά την άποψή της, θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα, επιδεινώνουν το κλίμα εμπιστοσύνης στην περιοχή των Βαλκανίων και περιπλέκουν το διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

πηγη 

Φρίκη στον Βόλο: Κακοποιούσε την ανήλικη κόρη του και τον αποκάλυψε ο γιος του ! ! !





Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε την περασμένη Παρασκευή από τον ανακριτή Βόλου με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ο 40χρονος Βολιώτης πατέρας που κατηγορείται για αποπλάνηση και κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης κόρης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος απολογήθηκε την περασμένη Τρίτη για τις πράξεις του και αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Για την υπόθεση είχε ασκηθεί προκαταρκτική εξέταση μετά από καταγγελία και η Εισαγγελία Βόλου είχε ασκήσει κακουργηματική δίωξη σε βάρος του πατέρα για αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση και για κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη επίσης κατ’ εξακολούθηση.

Ο αδερφός της ανήλικης έδωσε τέλος στο μαρτύριό της

Το οικογενειακό δράμα, με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι ηλικίας περίπου δέκα ετών, ερευνούσε μυστικά και αθόρυβα από τον Νοέμβριο του 2018 η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου.

Η μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών, μία Βολιώτισσα ηλικίας περίπου 30 ετών, κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και κατήγγειλε τα όσα σοκαριστικά της εκμυστηρεύτηκε το αγοράκι της για το δράμα που περνούσε η πιο μικρή ακόμη κορούλα της όταν εκείνη απουσίαζε λόγω των επαγγελματιών της υποχρεώσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα και στο σπίτι έμεναν τα δύο παιδιά με τον πατέρα.

Το ανήλικο κορίτσι ήταν χείμαρρος στις περιγραφές του όταν μίλησε για τις ασελγείς πράξεις στις οποίες εξαναγκαζόταν να προχωρεί παρά τη θέλησή του. Νόμιζε πως ήταν μόνη στο μαρτύριο αυτό που ζούσε καθώς δεν γνώριζε ότι ο αδερφός της είχε καταλάβει ό,τι συνέβαινε σε βάρος της.

Το κοριτσάκι ήταν «ανήμπορο» για να μιλήσει. Η ζωή είχε αλλάξει ραγδαία από τη μία στιγμή στην άλλη, είχε εξελιχθεί σε θρίλερ, ώσπου ο αδερφός της μίλησε και την απελευθέρωσε από τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής της.



Πηγή

Συμφωνησε η Σερβια με το Κοσοβο; Μπορεσαν να εμπιστευθουν τους Αλβανοκοσοβαρους οι Σερβοι;


Ετσι διαρεουν Αλβανικες πηγες...
Ειναι ομως αξιοπιστες; 
Ποσο αξιοπιστοι μπορει ναναι οι Αλβανοι; 


Ρωσία, ΗΠΑ και Γαλλία συμφώνησαν για τις αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια και τα νέα εδαφικά σύνορα Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου. Σύμφωνα με την διαρροή του σχεδίου από τους Αλβανούς, υπάρχουν 22 σημεία συμφωνίας ενώ ακόμα 3 βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση. Όλα όμως δείχνουν πως θα υπάρχει συμφωνία.

Το σχέδιο συμφωνίας δείχνει πως Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν για αλλαγές συνόρων κατά μήκος των εθνοτικών γραμμών και με βάση τα εθνικά κριτήρια με μια περιφερειακή διαφοροποίηση του «σχεδίου Yiunion».
Βέβαια αυτό δείχνει πως θα έρθουν και άλλες αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια. Υπενθυμίζουμε πως αίτημα της Ρωσίας ήταν η δημιουργία μιας εθνοκεντρικής "Μεγάλης Σερβίας που θα αποτελούνταν από την Δημοκρατία της Σερβίας, την Δημοκρατία της Σέρπσκα με πρόσβαση στη θάλασσα στην περιοχή Herceg Novi (Μαυροβούνιο) και τις σερβικές κοινότητες στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μιτρόβιτσας.

Τα δύο τελευταία φαίνεται πως η Σερβία τα παίρνει αργά αλλά σταθερά. Και μαζί με αυτά το Βελιγράδι παίρνει ένα πακέτο "Μάρσαλ" από την Ευρώπη.

Εξ ορισμού οι Ρώσοι στο σχέδιο τους είχαν αποκλείσει από το εθνικό έδαφος της Σερβίας τις "αλβανικές περιοχές" πχ Πρέσεβο. Το σχέδιο που δημοσιοποιήθηκε δείχνει πως είμασε στην αρχή ενός τέτοιο σχεδίου.

Τα 22 σημεία περιληπτικά είναι τα εξής:

1. Οι δύο χώρες δηλαδή η Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο εγκρίνουν την συμφωνία "Φιλίας και Καλής Γειτονίας".

2. Και οι δύο χώρες συμφωνούν στα νέα σύνορα, διεθνώς αναγνωρισμένα και θα γίνουν ταυτόχρονα μέλη σε διεθνείς οργανισμούς. Εδώ αναφέρεται η ΕΕ.

3. Το δυτικό σύνορο μεταξύ των δύο κρατών είναι ολόκληρη η γραμμή της λίμνης Ujman / Gazivod. Από την πλευρά του Κοσόβου η γραμμή: Vitkovigje - Brnjak - Rezallë - Kovac - Zubin Potok. Aπό την σερβική πλευρά, το τμήμα από Zubin Potok μέχρι τα τωρινά σύνορα.

4. Στην Σερβία περνάει ο έλεγχος των περιοχών της γραμμής Zubin Potok - Zupce - Zvecan - Zeronica - Banjskë - Vuce - Leposaviq - Zemanica.

5. Η Μιτροβίτσα αποκτά status "Ελεύθερης Πόλης" . Η περιοχή αυτή θα περιλαμβάνει χωριά με εδαφικά όρια: Zemanica - Dren - Ceraj - Maxhere - Stari Tërg - Bajgor - Kqik i Madh - Koshutovë - Zupçe.

Η Διοίκηση/ Δήμαρχος της πόλης θα αποτελείται από έναν Σέρβο, έναν Αλβανό και έναν αξιωματούχο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με ορίζοντα θητείας τα 5 έτη. Η πόλη θα έχει επίσης ένα είδος κοινοβουλίου με 50 μέλη και θα είναι χωρισμένη στα 2. Θα έχει προϋπολογισμό, αστυνομία, δικά της διαβατήρια με νόμισμα το ευρώ ενώ μια δύναμη ασφαλείας ,πχ ειρηνευτική δύναμη, θα διατηρεί την ασφάλεια στην περιοχή για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Θα υπάρχουν και 4 ξένοι τοποθετημένοι από τον Διοικητή σε θέσεις "κλειδιά".

6. Το Μπουγιάνοβιτς θα λάβει και αυτό status "ειδικής ζώνης ή περιφέρειας" για 35 χρόνια και όχι πάνω από 90 με όρια τις περιοχές: Bozhinjevc - Zhuzeljic - Srpska House - Davidovac - Ristovac - Karadnik - Rakovac - Ternoc i Madhe - Konçul - Lluçan - Nesalce - Borovac - Somolice.

H πόλη θα έχει κεντρική διοίκηση 3 μελών με ένα κοινοβούλιο 30 μελών και 3 ξένους τοποτηρητές. Η αστυνομία θα είναι μεικτή, ο προυπολογισμός θα προέρχεται από την Σερβία, το Κόσοβο και την ΕΕ. Νόμισμα θα είναι ευρώ και σερβικό δηνάριο.. Τα διαβατήρια και οι ταυτότητες θα έχουν σύμβολα της ΕΕ αλλά οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν μεταξύ Σερβίας ή Κοσόβου ως δευτερεύοντα έγγραφα

7. Το Πρέσεβο θα ενωθεί με το Κόσοβο στην γραμμή: Slavujevc - Ljanik - Svinjishte - Sebrat - Kustice - KLENIKA - Trejak - Bogdanovac - Somolic - Letovicë.

8. H στρατιωτική βάση "JUG" στο CEPOTIN θα μετατραπεί σε μεικτή αμερικανική βάση με 1.700 στρατιώτες, το 50% των οποίων θα είναι Σέρβοι και το υπόλοιπο 50% Αλβανοί με συμβουλευτικό ρόλο.

9. Ο "Διάδρομος 10" θα είναι προστατευμένος για 15 χρόνια από το ΝΑΤΟ ή μια άλλη ειρηνευτική δύναμη το οποίο θα εγγυηθεί την ελέυθερη μετακίνηση όλων των μερών.

10. Η Σερβία με χρηματοδότηση από ΕΕ θα κατασκευάσει τον νέο διάδρομο που θα ακολουθήσει τη γραμμή Davidovac - Ristovac - Krsevice - Klinoc - Sv.Petka - Klenike - Starac λαο θα φτάνει μέχρι Pelince (Σκόπια).

11 Η πόλη Medvedja θα παραμείνει υπό σερβικό έλεγχο μαζί με μερικά χωριά. Στο Κόσοβο περνά ο έλεγχος των περιοχώνVrapce, Svirce, Sijarina, Stara Banja, Marovc, Tupa, Kapiti. Διαπραγματεύονται ακόμη την περιοχή Sijarine 's Bathroom και Retkoceri.

12. Και τα δύο μέρη δεν θα ξαναπροβούν σε πολεμικές προετοιμασίες.

13. Τα ορυχεία της TREPÇA θα λάβουν "Ειδικό" status με την δημιουργία ενός κοινού κονσόρτιουμ αμερικανικών, γαλλικών, ρωσικών και κινεζικών κεφαλαίων για 99 χρόνια. Η Μιτροβίτσα θα λαμβάνει τπ 15%, η Σερβία το 35% και το Κόσοβο το 50%.

14. Η λίμνη Ujmani / Gazivoda θα αποτελέσει κοινή σερβο-αλβανική περιουσία κάτω από διεθνή διοίκηση. Το τεχνικό μάνατζμεντ και οι επενδύσεις θα δίνονται σε αγγλικές και γερμανικές εταιρείες για 99 χρόνια.

15. Η ηλεκτροδότηση θα χωρίζεται σε 75% για το Κόσοβο και 25% για την Σερβία λόγω των τεχνικών συνδέσεων. Αμερικανικές, αυστριακές και γερμανικές διοικήσεις. Και εδώ υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να λυθούν.

16. Το Πατριαρχείο του Pec δηλαδή η σερβική ορθόδοξη εκκλησία και μοναστήρια θα λάβουν ειδικό "status" και θα θεωρούνται σερβικό έδαφος. Το ίδιο θα ισχύσει για την εκκλησία του Prizren και το μοναστήρι Gracanica στο Κόσοβο. Θα δημιουργηθεί επίσης η ένωση σερβικών Δήμων και Κοινοτήτων στο Κόσοβο χωρίες εκτελεστική ισχύ αλλά μόνο ως "εθνικό συμβούλιο" ως να συμβουλεύει για τυχόν προβλήματα την κυβέρνηση.

17. Ολα τα σύνορα θα αναγνωριστούν μεταξύ των δύο κρατών και θα ενοποιηθούν (με σύστημα one pass)

18. Η Σερβία θα λάβει στάτους υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ το 2021-2022 και το Κόσοβο μέσα στο 2030.

19. Στην Σερβία θα δοθεί ένα "Σχέδιο Μάρσαλ" με επενδύσεις 3,5 δισ. ευρώ για σύγχρονες υποδομές και στρατηγικές επενδύσεις. Το Κόσοβο θα λάβει αντίστοιχα επενδύσεις 1,2 δισ ευρώ.

20. Και τα δύο κράτη είναι υποχρεωμένα να απαλείψουν ρατσιστικές και αλυτρωτικές αναφορές.

21. Οι συντάξεις και οι ασφάλειες θα αναγνωριστούν μεταξύ των δύο κρατών με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών.

22. Την συμφωνία θα εγγυηθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ομως υπάρχουν και άλλα θέματα που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση όπως:

1.Εκκλησιαστικό ζήτημα, ζητήματα αλλαγής ονόματος του Κοσόβου μελλοντικά

2.Να εγγυηθεί πως κανείς δεν θα εισβάλλει στο έδαφος του άλλου

3. Ψήφος σε διεθνείς οργανισμούς

Οι Αλβανοί λένε πως η τελική συμφωνία θα υπογραφεί στο διάστημα 28 Ιουνίου-13 Ιουλίου 2019. Τον Οκτώβριο του 2019  τα κοινοβούλιο των δύο χωρών θα ψηφίσουν και θα εγκρίνουν το σχέδιο το οποίο θα τεθεί σε ισχύ 1η Νοεμβρίου 2019!

πηγη 

Εγνατία Οδός: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών λόγω θυελλωδών ανέμων





Η επέλαση της κακοκαιρίας «Ωκεανίς» δημιουργεί προβλήματα στα οδικά δίκτυα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Απαγόρευση μετακίνησης των φορτηγών στην Εγνατία Οδό.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στη Ροδόπη και την Ξάνθη τέθηκε σε ισχύ για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Κομοτηνής - Πόρτο Λάγους - Ξάνθης.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.




Πηγή

Σε λίγη ώρα το τελευταίο αντίο στον 24χρονο Εύζωνα Σπύρο Θωμά

Καλό Παράδεισο στον τσολιά μας...
Ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στους γονείς του...
Oικογένεια, συγγενείς, φίλοι, συμπαίκτες και γνωστοί θα αποχαιρετίσουν σήμερα το μεσημέρι τον 24χρονο εύζωνα Σπύρο Θωμά, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης στη μονάδα του, καθώς υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η είδηση του θανάτου του βύθισε στη θλίψη την τοπική κοινωνία και τον αθλητικό κόσμο, καθώς ο άτυχος νεαρός ήταν αθλητής μπάσκετ από την ακαδημία της Παναχαϊκής και ακολούθως στον Προμηθέα και σε άλλες ομάδες της ΕΣΚΑ-Η. Ο Σπύρος Θωμάς ήταν επί πτυχίω φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ της Πάτρας.



Ο πατέρας του, Χρήστος, είναι Περιφερειακός διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής της Πάτρας, ενώ η μητέρα του δούλευε στην Αγροτική Τράπεζα.

Η κηδεία του θα γίνει στις 3.00 μ.μ., από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στην Πάτρα.

Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς αισθάνθηκε αδιαθεσία το βράδυ της Πέμπτης, ενώ βρισκόταν στο θάλαμό του, και αν και άμεσα μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, της Πέμπτης, ώρα 13:00-14:00 είχε κάνει υπηρεσία στον Άγνωστο Στρατιώτη, όπως είχε κάνει και το ίδιο βράδυ, ώρα 19:00-20:00.



Από τις 20:00 που τελείωσε την υπηρεσία του μέχρι τις 22:00 ο άτυχος νέος βρισκόταν στον θάλαμό του και ξεκουραζόταν. Περίπου στις 22:15 τον ειδοποίησαν να βγει για το βραδινό προσκλητήριο που ήταν προγραμματισμένο για τις 22:30 και την ώρα εκείνη δυστυχώς κατέρρευσε. Ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.





Πηγή

Για την Αθηνα ελεγαν, αλλα την Σαμοθρακη σκεπασε το χιονι, δειτε βιντεο...

Μπραβο κυριοι μετεωρολογοι...
Κοντα πεσατε....
Αντι Αθηνα Σαμοθρακη η κακοκαιρια...
Ενα τσιγαρο δρομος....



Μπορεί στην Αθήνα λευκή μέρα να μην είδαμε αλλά στη Σαμοθράκη έριξε για τα καλά. Υπέροχες εικόνες από το πολικό τοπίο.

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από τα ξημερώματα στη Σαμοθράκη, καθώς είναι από τις περιοχές που δείχνει το πιο… άγριο πρόσωπό της η κακοκαιρία «Ωκεανίς».

Τα πάντα έχουν «ντυθεί» στα λευκά, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει στους -2 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, κάνοντας κατακόρυφη βουτιά. Ταυτόχρονα ενισχύονται οι άνεμοι, καθώς η έντασή τους πλησιάζει τα 7 μποφόρ.

Δειτε βιντεο ΕΔΩ

Σοκ: Άντρας αυτοκτόνησε με κυνηγετικό όπλο μπροστά σε περαστικούς στην πλατεία του ΟΣΕ στη Λάρισα !



Ο άνδρας έστρεψε πάνω του το όπλο που κρατούσε και έβαλε τέλος στη ζωή του στην πλατεία ΟΣΕ της Λάρισας
Τραγικό τέλος έβαλε στη ζωή του ένας ηλικιωμένος άντρας το πρωί του Σαββάτου.

Ο άντρας, ευρισκόμενος στην πλατεία του ΟΣΕ στη Λάρισα, έστρεψε προς τα πάνω του το κυνηγετικό όπλο που κρατούσε και αυτοπυροβολήθηκε.

Το συμβάν έγινε επί της οδού Παλαιολόγου, μπροστά σε διερχόμενους πολίτες οι οποίοι σοκαρίστηκαν.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά ήταν ήδη αργά.


Πηγή

Την Γαλαζια Πατριδα εκαναν γραμματοσημο οι Τουρκοι...Παλι καλα που δεν εκαναν και την Ακροπολη !




Οι Τούρκοι έκαναν και γραμματόσημο τη “Γαλάζια Πατρίδα”!
Κι οταν λενε Γαλαζια Πατριδα εννοουν το Αιγαιο μας....
Ας μην κρυβομαστε πισω απ το δαχτυλο μας.....
Πηραν ειδηση οτι ο Τσιπρας εκτος των αλλων διελυσε και τον Στρατο μας και το θεωρουν ευκαιρια να αρπαξουν οτι μπορουν !



Οι Τούρκοι το “τερμάτισαν” με την άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”! Δεν έφθανε φαίνεται η καθημερινή προβολή της από τα τουρκικά αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ, δεν αρκούσε ότι έβγαλαν διαφημιστικό βίντεο, την έκαναν και…γραμματόσημο!

Παροξυσμός για μια μεγάλη άσκηση που ξεκινά σε λίγα 24ωρα, χωρίς οι Τούρκοι να ΄χουν βγάλει ακόμη καμία ΝΟΤΑΜ για το Αιγαίο! Αυτό είναι παράδοξο…

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει μόνο περιοχές που θα κινηθούν υποβρύχιά τους. Μία εξήγηση είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των σεναρίων της γιγαντιαίας άσκησης πιθανόν να εξελιχθεί σε χερσαίο τουρκικό έδαφος. Προφανώς θα ΄χουμε παραβιάσεις στο Αιγαίο, αλλά απ΄αυτές κάθε μέρα έχουμε.

πηγη 

Μεγαλοοικονομου το Σουργελο: Δεν σας έβαλα αγγούρια γιατί δεν είστε ομοφυλόφιλος

Πως εγινε βολευτινα αυτη ρε γ@μωτο;
Αυτη ειναι η νοημοσυνη του Ελληνα ψηφοφορου;
Αυτο ειναι το επιπεδο του?
Δεν υπαρχει σωτηρια πια...

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου χάρισε ένα καλάθι με ζαρζαβατικά στον βουλευτή της ΝΔ - «Δεν σας έβαλα αγγούρια γιατί είχατε πει ότι δεν είστε ομοφυλόφιλος»

Μετά τους κουραμπιέδες, ήρθαν και τα ζαρζαβατικά. Ο λόγος για τη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, που σε τηλεοπτική της κόντρα με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, του προσέφερε ένα καλάθι με ζαρζαβατικά χωρίς αγγούρια.

«Αυτό το κάνω δώρο στον κ. Γιακουμάτο, διότι προχθές μίλησε υποτιμητικά για τη λαχαναγορά. Υποτίμησε τη λαχαναγορά του Ρέντη σε μία συνάντηση που είχαμε σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό. Συγκεκριμένα όταν είπε ότι ξέρω τα θέματα της αγοράς εκείνος μου μίλησε υποτιμητικά και είπε: "Ποια της λαχαναγοράς του Ρέντη;"», είπε η βουλευτής, μιλώντας σε χθεσινή εκπομπή του Open.

Ο κ. Γιακουμάτος εξέφρασε χαρά που κάνει φροντιστήριο «και μαθαίνει ποια είναι η λαχαναγορά και ποια είναι η περιοχή της». Σε κάθε περίπτωση, δεν δέχθηκε το δώρο.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η κ. Μεγαλοοικονόμου του είπε ότι στο καλάθι δεν έχει βάλει αγγούρια. «Σε συνέντευξή σας είχαν πει ότι δέχεστε φλερτ από γυναίκες και εσείς είχατε απαντήσει ότι δεν είστε ομοφυλόφιλος. Γι αυτό και δεν σας έβαλα. Είστε ρατσιστής», με τον κ. Γιακουμάτο να της απαντά: «τη μία με λες ρατσιστή, την άλλη σεξιστή, άντε να τριτώσει»

πηγη 

Το εβαλαν στα ποδια οι Τουρκοι??...η μας πασαραν τους λ@θρομετ@ν@στες??

ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ!!Συμφωνα με πληροφοριες επεισοδιο εγεινε στα στενα της Χιου μεταξυ πλωτου του Λιμενικου Σωματος με σκαφος της Τουρκικης Ακτοφυλακης. Συγκεκριμενα το Τουρκικο σκαφος προσπαθουσε να σωσει λ@θρομετ@ν@στες κανοντας κυκλους γυρω απο την λεμβο τους.Μολις ομως εκανε την εμφανιση του το Ελληνικο σκαφος του Λιμενικου...τοτε οι Τουρκαλαδες ......οπου φυγει φυγει!!!

Άτακτη αποχώρηση μπροστά στους Έλληνες – Πλοίο του ΛΣ έδιωξε την τουρκική ακτοφυλακή στα Στενά της Χίου – Βίντεο

Βίντεο-ντοκουμέντο από τον πανταχού παρών AegeanHawk, δείχνει το ΛΣ να διώχνει την τουρκική ακτοφυλακή, η οποία προσπάθησε να σώσει παράνομους μετανάστες.

Όπως θα δείτε, το τουρκικό σκάφος κάνει κύκλους γύρω από την λέμβο με τους μετανάστες για αρκετό χρονικό διάστημα, όμως με την εμφάνιση σκάφους του ΛΣ, οι Τούρκοι τρέπονται σε φυγή, δείχνοντας για άλλη μια φορά το ποιος κάνει κουμάντο στα νερά του Αιγαίου.

δειτε εδω το βιντεο

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Αρον αρον τρεχουν οι Τουρκοι να εκπαιδευτουν στους S-400 !! Γιατι αραγε??Ετοιμαζουν κατι???

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ??Βιαζονται οι Τουρκοι για την αξιοποιηση των πυραυλων S-400 και τρεχουν να εκπαιδευτουν απο τους Ρωσους το ταχυτερο δυνατο!!Μαλιστα εχουν βαλει χρονοδιαγραμα να μεταβουν οι Τουρκοι στρατιωτικοι την ανοιξη στην Ρωσια ωστε να εκπαιδευτουν πληρως στους Ρωσικους πυραυλους.Αυτη η κινηση εχουν εξοργισει τις ΗΠΑ  οι οποίες ισχυρίζονται ότι οι ρωσικοί πύραυλοι ήταν «ασύμβατοι» με τα αμυντικά συστήματα της συμμαχίας.Το ερωτημα ομως ειναι....Τι φοβαται ο Ερντογαν και βιαζεται τοσο πολυ?? Μηπως για να μην έχει την τύχη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και την διάλυση της χώρας του ενόψει του σχεδίου δημιουργίας κράτους του Κουρδιστάν και θέλει άμεσα επιχειρησιακούς τους S-400??....Πολυ πιθανο σεναριο!!!!

Οι Ρώσοι εκπαιδεύουν τους Τούρκους – Πολεμικές προετοιμασίες με επιχειρησιακή αξιοποίηση των S-400 – Οργή κατά Άγκυρας από ΗΠΑ.

Συγκλονιστικές εξελίξεις θα έχουμε στο θέμα των πυραύλων S-400 μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας σε συνδυασμό με την τεράστια οργή ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Πολύ μεγάλη βιασύνη από τουρκικής και ρωσικής πλευράς για την πολεμική προετοιμασία Τούρκων αξιωματικών, υπαξιωματικών και ΕΠΟΠ, σε σχέση με την επιχειρησιακή αξιοποίηση των ρωσικών πυραύλων S-400 το ταχύτερο δυνατό, γεγονός που εγείρει σοβαρές ενστάσεις για το παρασκήνιο της υπόθεσης.

Οι Ρώσοι ικανοποιώντας την απαίτηση Ερντογάν σε ένα μήνα περίπου (ίσως και δύο), θα εκτελέσουν άσκηση ενεργοποίησης των «τουρκικών» πλέον πυραύλων αντιεροπορικής άμυνας S-400, με την συνδρομή Τούρκων στρατιωτικών επί των πυραύλων, προετοιμάζοντας τους ουσιαστικά για πλήρη επιχειρησιακή δράση, αν και εφόσον απαιτηθεί. 

Η όλη διαδικασία θα λάβει χώρα «την άνοιξη», ανακοίνωσε χθες Ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2017, η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την οποία η Μόσχα θα προμηθεύσει την Άγκυρα με δύο συστήματα πυραύλων S-400 τύπου surface-to-air και τέσσερις συστοιχίες.

Το πρακτορείο ειδήσεων RT έδειξε τον εκπρόσωπο της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec, ως τον αξιωματούχο που ανακοίνωσε την «άσκηση», αναφέροντας ότι Τούρκοι στρατιωτικοί θα μεταβούν στη Ρωσία την άνοιξη για πλήρη εκπαίδευση στο αμυντικό σύστημα.

«Η διαδικασία παροχής των πυραυλικών συστημάτων από τη Ρωσία στην Τουρκία προχωρά σύμφωνα με το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις.

Η συμφωνία, δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος, θα εφαρμοστεί «πλήρως» πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η τουρκο-ρωσική συμφωνία έχει εξοργίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ), οι οποίες ισχυρίζονται ότι οι ρωσικοί πύραυλοι ήταν «ασύμβατοι» με τα αμυντικά συστήματα της συμμαχίας.

Σήμερα για το θέμα αυτό ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο και ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ συναντώνται στις ΗΠΑ μέσα σε ένα άκρως τεταμένο κλίμα λόγω των κυρώσεων που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ στην Άγκυρα.

Η ουσία όμως σύμφωνα με Έλληνες ειδικούς αναλυτές, είναι ότι η Τουρκία, η οποία βιώνει μια μεγάλη οικονομική κρίση και βασικά τρόφιμα ανατιμώνται κάθε εβδομάδα, ενώ οι πολίτες της χώρας μετατρέπουν τις οικονομίες τους σε ξένα νομίσματα, αναμένει χειρότερες εξελίξεις από την δύση.

Η αμυντική σχέση της Τουρκίας με Ρωσία και Ιράν, και οι απειλές Ερντογάν στο Ισραήλ έχουν επισύρει την οργή του ΝΑΤΟ, το οποίο είναι ικανό για όλα τα σενάρια μετά και τις προθέσεις των Τούρκων σε Βόρεια Συρία και Α.Μεσόγειο.

Αυτό ακριβώς τρέχει να προλάβει ο Ερντογάν, ο οποίος φοβάται να μην έχει την τύχη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και την διάλυση της χώρας του ενόψει του σχεδίου δημιουργίας κράτους του Κουρδιστάν και θέλει άμεσα επιχειρησιακούς του S-400.

Αυτό το σενάριο είναι πάρα πολύ πιθανό.

πηγη

Άγριο έγκλημα στο Μενίδι: Άνδρας έπνιξε με μαξιλάρι την ηλικιωμένη μητέρα του...



Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (22/02) στην περιοχή του Μενιδίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής έπνιξε την 81χρονη μητέρα του με ένα μαξιλάρι.



Όλα συνέβησαν στην οδό Δερβενακίων στο Μενίδι, όπου και διαμένει η οικογένεια.

Ο γιος, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα είχε λογομαχία με την ηλικιωμένη γυναίκα.

Πάνω στον καβγά, άρπαξε ένα μαξιλάρι και το έβαλε στο πρόσωπο της 81χρονης μητέρας του. Η άτυχη γυναίκα δεν κατάφερε να προβάλει την παραμικρή αντίσταση. Άφησε την τελευταία της πνοή δολοφονημένη από τα χέρια του ανθρώπου που η ίδια έφερε στη ζωή.



Πηγή

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Πεδιο βολης και δοκιμης χημικων οπλων του ΝΑΤΟ, στα Σκοπια, διπλα στα συνορα μας....




Άσχημα μαντάτα μας φέρνει ο Σέρβος πολιτικο-στρατιωτικός αναλυτής Μίροσλαβ Λαζάνσκυ, μετά την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ σχετικά με το πεδίο βολής στο Κρίβολακ, μερικά χλμ από την Βόρεια Ελλάδα, λόγω της χρήσης από την συμμαχία βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου και χημικών, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο και τον σερβικό τύπο.   

«Το Κρίβολακ θα μετατραπεί στο σκοπιανό-Bondsteel, που είναι η βάση των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ η συμφωνία ανάμεσα στην «Β.Μακεδονία» και το ΝΑΤΟ είναι έτοιμη», δηλώνει ο ίδιος.

Ο Σέρβος Αντισυνταγματάρχης ε.α. Ljuban Karan ισχυρίζεται ότι σε μια τόσο μικρή περιοχή δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα δημιουργίας εκπαίδευσης στρατιωτικών μονάδων, ενώ οι βολές απαγορεύονται.

Για αυτό αυτή η περιοχή θα μετατραπεί σε περιοχή δοκιμής χημικών όπλων, όπως το σαρίν και το αέριο μουστάρδας (που χρησιμοποιείται από τρομοκράτες στη Συρία και το Ιράκ), καθώς και ως πεδίο βολής βλημάτων απεμπλουτιμένου ουρανίου.

«Το ΝΑΤΟ γνωρίζει πολύ καλά γιατί επέλεξε τον Κρίβολακ.
Αυτό είναι ένα πεδίο που έχει, λόφους, δάση, άμμο, και το μέρος που μοιάζει με έρημο, ενώ ολόκληρο το πεδίο βολής διέρχεται ο Αξιός ποταμός (Βαρδάρης για τους Σλάβους), και είναι ιδανικός για στρατιωτικές δραστηριότητες.

 Εκτός από αυτό πρέπει να προστεθεί και η συχνή αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών, ενώ μια τέτοια ατμόσφαιρα αδύνατο να βρεθεί αλλού στην Ευρώπη» εξηγεί ο Karan.

Το πεδίο βολής του Κρίβολακ
– Δημιουργήθηκε με απόλυτη μυστικότητα από το 1963 έως το 1969.

– το αποκαλούν «διαμάντι που δεν έχει παραδοθεί»

– βρίσκεται στην κοιλάδα Tikvesh, ανάμεσα στην κεντρική και τη νότια Β.Μακεδονία.

– Η πλησιέστερη πόλη με το όνομα Kavadarci απέχει περισσότερο από 20 χιλιόμετρα.

– Έχει 22 χιλιόμετρα μήκος, 18 χιλιόμετρα πλάτος

– Οι αποθήκες του έχουν μεγάλες δυνατότητες αποθήκευσης ποσότητας διαφορετικών βαρέων όπλων και υλικών.

– Θα χρησιμοποιηθεί για διεξαγωγή πραγματικού χημικού πολέμου, με χρήση χημικών όπλων όπως το σαρίν και το αέριο μουστάρδας (που χρησιμοποιείται από τρομοκράτες στη Συρία και το Ιράκ).

– Θα αποτελέσει πεδίο βολής πυραύλων αεροσκαφών Α-10 με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου.

– θα δοκιμάσουν νέες βόμβες και εκρηκτικά, καταλήγει το σερβικό άρθρο.

Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες και στοιχεία πιο πολλά για την συμφωνία ανάμεσα σε Βόρεια Μακεδονία και ΝΑΤΟ, αλλά αυτά που δημοσιοποιούν στον σερβικό τύπο οι Σέρβοι ειδικοί είναι συγκλονιστικά εφόσον επιβεβαιωθούν.

Αν μολυνθεί ο Αξιός ποταμός που διέρχεται από το Κρίβολακ κατ’επέκταση της είδησης αυτής, κινδυνεύουν ολόκληρες περιοχές στην Βόρεια Ελλάδα, κινδυνεύει και ο υδροφόρος ορίζοντας σε ελληνικό έδαφος και φυσικά οι κάτοικοι.

Οι πληροφορίες του Σέρβου ειδικού Μ. Λαζάνσκυ οφείλουμε να τις διερευνήσουμε εξονυχιστικά και να ζητήσουμε διευκρινήσεις από το ΝΑΤΟ και τα Σκόπια για το τι ακριβώς ετοιμάζουν εκεί οι ΗΠΑ.

Άλλωστε τις τεράστιες επιπτώσεις του πολέμου του Κοσόβου το 1999 ακόμα τις πληρώνει η Ελλάδα τόσο ακριβά, μετά το βομβαρδισμό του εργοστασίου χημικών στο Πάντσεβο και τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου που έριχναν τα νατοϊκά αεροσκάφη με τα τσουβάλια.

πηγη 

ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2019: Πότε πληρώνεται το επίδομα


ΚΕΑ|πληρωμή: Στο τέλος Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου 2018. Το ποσό των 66.298.532,26 ευρώ θα καταβληθεί σε 302.158 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 625.000 άτομα.

Σε λίγες μέρες, θα εγκριθεί η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 66.298.532,26 ευρώ για την πληρωμή μηνός Ιανουαρίου σε 302.158 δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».


Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, πληρώθηκαν πάνω από 300.000 δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

-Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα.
-Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα.
-Για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.
-Επιπλέον το ΚΕΑ συνδέεται με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
-Η πληρωμή του ΚΕΑ, όπως γίνεται κάθε φορά θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.
-Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.
-Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.



Πηγή

ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ...Κόνι Μεταξά: Μόνο οι Έλληνες άντρες είναι τόσο χυδαίοι και χωρίς τρόπους !

Η αχαριστια της σε ολο της το μεγαλειο...
Τολμα να μιλα για τους Ελληνες...
Αν δεν ειχε ελθει στην Ελλαδα, ο πατερας της πριν χρονια, ισως να δουλευε σε....
χωραφια σημερα !
Εστι λοιπον....


Η Κόνι Μεταξά, κορη του Λε Πα, συνεχίζει τις εξωτικές διακοπές της στις Φιλιππίνες.

 Μπορεί να αντιμετώπισε μια μικρή περιπέτεια με την υγεία της, καθώς έπαθε τροφική δηλητηρίαση, ωστόσο επέστρεψε κανονικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στις… καταγάλανες παραλίες του νησιού Palawan.

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός μοιράστηκε στιγμιότυπα από την απόδρασή της και τις βουτιές της, ωστόσο ανάμεσα στα Instagram Stories της, έκανε και μία ανάρτηση, η οποία αφορούσε… τους Έλληνες άντρες.

Φαίνεται πως η Κόνι αλλά και αρκετές γυναίκες που έχουν social media δέχονται συχνά πυκνά μηνύματα από άγνωστους άντρες και πολλά από αυτά είναι πρόστυχα.

Η Κόνι Μεταξά ξέσπασε κατά αυτών των αντρών, οι οποίοι δεν έχουν τρόπους και δεν ξέρουν πως να φλερτάρουν με ωραίο και ευγενικό τρόπο μια γυναίκα. «Υπάρχει ωραιότερος τρόπος να πεις σε μια γυναίκα ότι είναι όμορφη αντί να μιλάς πρόστυχα.

Σε καμία δεν αρέσει. Καμιά δεν θα ρίξετε έτσι. Μόνοι σας θα μείνετε. Μόνο οι Έλληνες άντρες είναι τόσο χυδαίοι και χωρίς τρόπους».

πηγη 

Περικυκλωμενες οι ΗΠΑ, σε 5 λεπτα μπορουν οι Ρωσοι να πληξουν Αμερικανικο εδαφος...

Ρωσικά πλοία και υποβρύχια που πλέουν στον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό είναι εξοπλισμένα με 40 πυραύλους Zicron το καθένα, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν την αμερικανική επικράτεια


Στα όρια του διπλωματικού επεισοδίου έχουν οδηγήσει τις Ουάσιγκτον και Μόσχα οι δηλώσεις του υ ε.α. Vsevolov Khmyrov, ο οποίος είπε σε δημοσιογράφους ότι η ρωσική πολεμική μηχανή διαθέτει την ικανότητα να πλήξει μέσα σε διάστημα μόλις πέντε λεπτών κρίσιμα κέντρα διοίκησης εντός της αμερικανικής επικράτειας.

Όπως τόνισε ο Ρώσος αντιναύαρχος, τα ρωσικά πολεμικά πλοία και τα υποβρύχια είναι εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Ζircon, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν και να καταστρέψουν κέντρα διοίκησης στην επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών σε πέντε λεπτά. Ο Vsevolov Khmyrov δήλωσε ότι μετά την αποχώρησή των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF, η Ουάσιγκτον θα ελέγχει τα πυραυλικά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη, «από κέντρα διοίκησης στην επικράτεια της αμερικανικής ηπείρου».

«Οι ρωσικοί πυραύλοι Zircon, όχι μόνο θα λειτουργήσουν ως αντίβαρο στους πυραύλους που αναπτύσσονται στην Ευρώπη, αλλά θα διασφαλίσουν επίσης την ικανότητα να χτυπήσουν τα βασικά συστήματα ελέγχου – κέντρα διοίκησης» , πρόσθεσε.

«Αν ένα υποβρύχιο ή πολεμικό πλοίο, εξοπλισμένο με τους πυραύλους Zircon βρίσκεται έως και 500 χλμ. απόσταση από την ακτή, τότε οι πυραύλοι θα είναι ικανοί να φτάσουν σε παράκτιους στόχους σε βάθος τουλάχιστον 500 χιλιομέτρων σε μόνο 5 λεπτά», σημείωσε.

«Ένα τέτοιο υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα, όπως ο Zircon, μπορεί πρακτικά να διασπάσει οποιουδήποτε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας», δήλωσε ο Khmyrov.

«Ο αριθμός των πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων με πυραύλους Zircon που βρίσκονται στο Δυτικό Ατλαντικό και στον Ανατολικό Ειρηνικό είναι τρία σε κάθε κατεύθυνση και είναι εξοπλισμένα το καθένα με περίπου 40 πυραύλους Zircon», πρόσθεσε ο Ρώσος αντιναύαρχος ε.α.

πηγη 

Το συγκινητικό μήνυμα του Υπάτιου Πατμάνογλου για την κόρη του που μόλις ήρθε στην ζωή...

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου έγινε ξανά μπαμπάς: «Μαζί με εσένα σήμερα γεννήθηκα κι εγώ»

 O Υπάτιος Πατμάνογλου και η σύζυγός του Εμμανουέλα Βογιατζή έγιναν γονείς το μεσημέρι της Παρασκευής. Η Εμανουέλα έφερε στο φως ένα υγιέστατο κοριτσάκι 3.400 κιλών το οποίο χαίρει άκρας υγείας, σε ιδιωτικό μαιευτήριο της Αττικής. Ο Υπάτιος, λίγο μετά τον τοκετό ανακοίνωσε το ευτυχές γεγονός στα social media, αναφέροντας πως σήμερα μαζί με την κόρη του γεννήθηκε και εκείνος.

«Μαζί με εσένα σήμερα γεννήθηκα κι εγώ…. Πίστη στον Θεό υπομονή, επιμονή, αγάπη στον πλησίον και το θαύμα δεν αργεί να έρθει…. Σας ευχαριστώ όλους για τις προσευχές σας».

Ο Υπάτιος έγινε πατέρας για δεύτερη φορά μετά το θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε ο γιος του ιδιοκτήτη των JUMBO και έκοψε το νήμα της ζωής της γυναίκας του και του 3χρονου γιου τους.

Ο Υπάτιος βρήκε το κουράγιο να γυρίσει νέα σελίδα στη ζωή του και στις 10 Δεκεμβρίου του 2018 παντρεύτηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο την εγκυμονούσα εκλεκτή της καρδιάς του Εμμανουέλα, στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρκέλλας στο Πανόραμα Κινέτας.


Δείτε την ανάρτησή του:
Μαζί με εσένα σήμερα γεννήθηκα κι εγώ.... Πίστη στον Θεό υπομονή, επιμονή, αγάπη στον πλησίον και το θαύμα δεν αργεί να έρθει.... Σας ευχαριστώ όλους για τις προσευχές σας.


Πηγή

Ανεξήγητη Φωτιά ξέσπασε στο Γηροκομείο του Άργους ! Απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένος με εγκαύματα...



Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δωμάτιο ενοίκου, στο Γηροκομείο του Άργους.

Αυτή την ώρα έχει κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ, ενώ ταυτόχρονα εκκενώνεται το κτήριο.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή την στιγμή, ένας ηλικιωμένος έχει υποστεί έγκαυμα στο πόδι.

[18:00]: Λίγο μετά τις 17.30 μ.μ., κατεσβέσθη η φωτιά σε δωμάτιο του Γηροκομείου Άργους.

Στην μη επέκταση της φωτιάς, συνετέλεσε το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης που διαθέτει ο χώρος.

Η άμεση άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βοήθησε έτσι ώστε όλα να πάνε καλά μέσα σε λίγη ώρα.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις, φαίνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε από αναμμένο τσιγάρο.

Αποτέλεσμα ήταν, να υποστεί εγκαύματα ένας ηλικιωμένος στην πλάτη και στα πόδια και να μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο.



Πηγή

Αποσταθεροποιητικός παράγοντας στα Βαλκάνια, το ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει πια λογος υπαρξεως του !

«Μετά την κατάρρευση του Ανατολικού Συνασπισμού και τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, ουσιαστικά η αποστολή του ΝΑΤΟ έληξε, ολοκληρώθηκε, αφού διαλύθηκε ο πραγματικός εχθρός για τον οποίο συστάθηκε!


Έτσι τίθεται το εύλογο ερώτημα! Από το 1991 μέχρι σήμερα ποια η χρησιμότητα υπάρξεως του ΝΑΤΟ; Πού ωφελεί την ανθρωπότητα; Από τη στιγμή που η ύπαρξή του βασιζόταν στην συλλογική άμυνα των μελών – κρατών του, σύμφωνα με το άρθρο 5 του καταστατικού του!

Το οποίο υπαγορεύει την προστασία ενός μέλους του ΝΑΤΟ όταν αυτό δεχτεί επίθεση! Αφού, η γέννηση του ΝΑΤΟ είχε αμυντική υπόσταση! Αλλά μετά το 1991 εξελίχτηκε σε επιθετική! Όλες οι πολεμικές επιχειρήσεις, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία και οι οποίες βαφτίστηκαν Νατοϊκές, δεν είχαν καμιά σχέση με την ουσιαστική αποστολή του ΝΑΤΟ! Αυτές όλες οι πολεμικές επιχειρήσεις, είχαν σχέση με τα γεωστρατηγικά – γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ και των πετρέλαιο-εταιρειών τους!

Άρα, η πραγματική αποστολή του ΝΑΤΟ μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως και του στρατιωτικού βραχίονα του Συμφώνου της Βαρσοβίας, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, είναι για την προστασία των Αμερικανικών συμφερόντων σε διάφορες επίμαχες περιοχές της υδρογείου! Υπάρχει το ΝΑΤΟ για να πατάει γερά το πόδι της η Αμερική στην Ευρώπη!

Όμως μήπως υπάρχει και μια άλλη εκδοχή; Μήπως το ΝΑΤΟ λειτουργεί πλέον, ως σχεδιαστής δημιουργίας εμπόλεμης κατάστασης, ακόμη και μεταξύ των κρατών – μελών του;
Χρεωκοπημένη και μη ανεξάρτητη χώρα η Ελλάδα δια στόματος ΝΑΤΟ…

Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δυο χώρες του ΝΑΤΟ. Αντιμετωπίζονται όμως τελείως διαφορετικά από την εκάστοτε ηγεσία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας!

Ατράνταχτο παράδειγμα, όταν η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό το 2016, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ – προστατευόμενος της Γερμανίας, αφού εκείνη προώθησε σε αυτήν την θέση τον πρώην Πρωθυπουργό της Νορβηγίας, αλλά και των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου – ερωτώμενος αν η Ελλάδα έχει δικαίωμα να καταρρίψει τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της, η απάντηση ήταν: “ Όχι δεν έχει αυτό το δικαίωμα, γιατί δεν είναι κυρίαρχο κράτος.

Η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα υπό κηδεμονία και δικαίωμα για κατάρριψη έχει μόνο η Γερμανία. Από τη στιγμή που η Γερμανία δεν ενοχλείται που η Τουρκία παραβιάζει τον εναέριο χώρο της περιουσίας της στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αν οι Γερμανοί ενοχληθούν από τις παραβιάσεις των Τούρκων στο οικόπεδό τους, θα καταρρίψουν τα τουρκικά μαχητικά”!

Η Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας στο Montego Bay της Τζαμάικα…
Στις 10 Δεκεμβρίου 1982, στην πόλη της Τζαμάικα – τουριστικό θέρετρο – Montego Bay, 199 χώρες του Πλανήτη υπέγραψαν τη “Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας”, όπου ρυθμίστηκε ο πελώριος πλούτος των θαλασσών και των ωκεανών και το υπέδαφός τους.
Έτσι, εμμέσως πλην σαφώς οριοθετούταν ο τεράστιος πλούτος του Αιγαίου μας. Ωστόσο, και εδώ είναι το πονηρό, η Τουρκία την απέρριψε, ενώ οι ΗΠΑ την υπέγραψαν μεν, αλλά η Αμερικανική Γερουσία δεν την επικύρωσε και κατά συνέπεια δεν δεσμεύονται από αυτήν. Και όλοι αντιλαμβάνεσθε, το γιατί. Μα γιατί, ΗΠΑ και Τουρκία θέλουν να βάλουν στο χέρι τον τεράστιο πλούτο που κρύβει στα σωθικά του το Αιγαίο μας.

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν υπήρξαμε ελεύθερη χώρα! Πάντα μας εξουσίαζαν οι ξένοι “φίλοι” μας. Για του λόγου το αληθές, δείτε τι είχε καταγγείλει ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Ρολάνδης για τη “Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας”:

Δυόμιση χρόνια πριν τη Συνθήκη, στις 4 Αυγούστου 1980, συνάντησα στο γραφείο μου τον M.J.Ambrose. Ανώτερο Διευθυντή της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας πετρελαίων Standard Oil of Indiana. Η Standard Oil, σε συνεργασία με την κολοσσιαία Amoco, ήθελαν να γεωτρήσουν νότια της Κύπρου, εκεί περίπου που βρίσκεται σήμερα το τεμάχιο Αφροδίτη. Οι μελέτες τους έδειχναν πως υπήρχαν υδρογονάνθρακες.

Η Τουρκία όμως, ήταν προφανώς πολύ καλά πληροφορημένη. Είχε απειλήσει σύμφωνα με τα πρακτικά του Υπουργείου, με περαιτέρω στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρο. Ο Πρόεδρος Κυπριανού, που επίσης συνάντησε τον Ambrose, μου ζήτησε να επικοινωνήσω με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Kurt Waldheim. Ο Waldheim μας απέτρεψε. Έτσι το όνειρο έμεινε ανεκπλήρωτο…”.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν περίτρανα γιατί το όνειρο στις ημέρες μας εκπληρώνεται;

Γιατί βρέθηκαν οι καλοθελητές, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας για να υλοποιήσουν το όνειρο του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας!

Και εάν δεν πείθεστε, διαβάστε παρακάτω:

Όλοι γνωρίζετε την επέμβαση και τον πρόστυχο ρόλο της Αγγλίας επί αιώνες, σε όλα τα εθνικά ζητήματα της Ελλάδος. Και από τη στιγμή που εσχάτως δημοσιοποιούνται κάποια αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, διαβάστε το εξής απόσπασμα: “…

Το Βρετανικό Foreign Office έχει ονομάσει έναν από τους φακέλους των αρχείων του για τη ΝΑ Ευρώπη: «Ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο». Στο φάκελο περιλαμβάνεται μια εκτενής ανάλυση της λεγόμενης Ομάδας Εργασίας για τη Μεσόγειο, που διαπιστώνει ότι οι διαφορές μεταξύ των δυο χωρών δεν περιορίζονταν στο Αιγαίο και την Κύπρο, αλλά κάλυπταν και άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα το θέμα των μειονοτήτων. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η αμοιβαία έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο χωρών.

Σε ό,τι αφορούσε το Αιγαίο το πρόβλημα αναλυόταν σε τέσσερεις κατηγορίες: Την υφαλοκρηπίδα, τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο, το FIR, τη στρατικοποίηση των νησιών του πελάγους. Πιο κρίσιμο θέμα θεωρείτο αυτό της υφαλοκρηπίδας…”.

Μήπως όλα αυτά τα ζητήματα θα τα λύσει ο Αλέξης Τσίπρας, με πρώτο στην ατζέντα την υφαλοκρηπίδα; Όπως άλλωστε φάνηκε και από τις δηλώσεις Ερντογάν – Τσίπρα στο πρόσφατο ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία;
Υπήρξε προδοτική ενέργεια η έξοδος της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ…

Ο Χένρι Τάσκα. Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα από 1969 – 1974, ήλθε σε αντίθεση με τον Χένρυ Κίσινγκερ στο θέμα της ανατροπής του Μακαρίου στην Κύπρο και είχε προτείνει να παρέμβει ο 6ος στόλος για να προληφθεί η εισβολή των Τούρκων. Γιατί, πίστευε ότι η πολιτική Κίσινγκερ θα οδηγούσε σε διάλυση τη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Μετά την αποχώρησή του από τη θέση του (1974) εξέφρασε την επιθυμία να εκδώσει βιβλίο όπου θα κατονόμαζε αξιωματούχους της CIA που παρότρυναν τον Ιωαννίδη να ανατρέψει τον Παπαδόπουλο. Αλλά, δεν πρόλαβε! Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό “δυστύχημα” στη Λοζάνη τον Αύγουστο του 1979.

Οκτώ χρόνια μετά, ο γιος του δήλωσε δημόσια ότι: “Πίσω από τον θάνατο του πατέρα μου βρισκόταν ο Κίσινγκερ”…

Η άφιξη του Χένρι Τάσκα στην Αθήνα

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι, ο Τάσκα σε έκθεσή του προς το Κογκρέσο το 1971, μεταξύ των άλλων έλεγε: “…εάν οι άνθρωποι (σ.σ. κυβέρνηση Παπαδόπουλου) δεν αγαπούσαν την Αμερική, θα το είχαμε αισθανθεί πολύ γρήγορα”. Εξυμνούσε δηλαδή τον Παπαδόπουλο, κόντρα στις βουλές Κίσινγκερ που επιζητούσε την ανατροπή του”!

Στις 16 Μαΐου 1974, ο Αμερικανός πρέσβης (Τάσκα) επιστρέφοντας από ταξίδι στις ΗΠΑ, διά μέσω του Ιωάννη Γεωργάκη, ζητά να ενημερώσει ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, εμπιστευτικά τον Ιωαννίδη. Ο Ιωάννης Γεωργάκης ήταν έμπειρος διπλωμάτης, εκ των έμπιστων του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εξ ου και ήταν μεταπολιτευτικά ο πρώτος πρέσβης εκ προσωπικοτήτων, θεσμού που θέσπισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αυτή η διπλωματική κίνηση του Τάσκα αποσκοπούσε, πέραν του Ιωαννίδη να τύχει της ίδιας ενημέρωσης και ο ευρισκόμενος στο Παρίσι, Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και τούτο γιατί, ο Τάσκα επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ, έκανε στάση στο Παρίσι επιδιώκοντας να δει τον Καραμανλή και εκείνος απέφυγε να τον συναντήσει, προφασιζόμενος απουσία σε διακοπές.
Τούτο ενδεχομένως συνέβη, γιατί ήδη ο Καραμανλής είχε αποδεχθεί το Σχέδιο Κίσινγκερ για τη διχοτόμηση της Κύπρου (Αττίλας Ι και ΙΙ). Άλλωστε, το ρηθέν “η Κύπρος κείται μακράν”, ακόμη ηχεί στ΄ αυτιά μας”!

Βέβαια, μετά από μικρό χρονικό διάστημα (14 Αυγούστου 1974) ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανακοίνωσε την αποχώρηση της Ελλάδος από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, δίνοντας έτσι, απίστευτο πλεονέκτημα, ώστε να γίνει κυρίαρχη της περιοχής η Τουρκία, αφού πλέον αυτή ήταν η πιστή σύμμαχος του ΝΑΤΟ!

Ως γνωστόν, η Ελλάς είχε εισέλθει στη Βορειοατλαντική Συμμαχία το 1952, επί κυβερνήσεως Νικολάου Πλαστήρα. Η συμφωνία ένταξης είχε επικυρωθεί από τη Βουλή στις 18 Φεβρουαρίου 1952, με αρνητικές ψήφους των οκτώ βουλευτών της ΕΔΑ και του ανεξάρτητου βουλευτή της αριστεράς, Μιχάλη Κύρκου (βρε αυτή η αριστερά)! Στις 19 Οκτωβρίου του 1980, η κυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη αποφάσισε την επάνοδο της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ!

Για την οποία επάνοδο, συμφώνησε η Τουρκία! Αφού είχε ήδη αποκτήσει την ισχυροποίησή της, παίρνοντας ως αντάλλαγμα – σε εύθετο χρόνο – την οριοθέτηση της επιχειρησιακής ευθύνης στο Αιγαίο! Υποχρέωση, που εκτελεί ο Αλέξης Τσίπρας, σύντομα…

Σχεδιασμένη από το ΝΑΤΟ η εισβολή και διχοτόμηση της Κύπρου και του Αιγαίου…

Αυτή η σκοτεινή και βρώμικη περίοδος, δεν επιτρέπεται να φωτισθεί μέχρι σήμερα με κανένα τρόπο. Γιατί, θα σκιαστούν πολλά πολιτικά πρόσωπα, που τιμώνται σήμερα ως εθνικοί ηγέτες και ήρωες. Ο περιβόητος “φάκελος της Κύπρου” παραμένει ερμητικά κλειστός και όποιος αποτόλμησε να τον ανοίξει, αυτό το εγχείρημα έπεσε στο κενό.

Ωστόσο, εμείς θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε μια μικρή πτυχή, σύμφωνα με όσα μας εκμυστηρεύθηκε ένα εξέχον πρόσωπο, το οποίο ήταν “παρών” σ΄ αυτά τα γεγονότα, από υψηλή ιστάμενη θέση:

«Ο Μακάριος την ημέρα του πραξικοπήματος δεν πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο, διότι είχε ενημερωθεί περί του πραξικοπήματος από τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Ο οποίος είχε ενημερωθεί από έναν Λοχαγό του ελληνικού στρατού, που ανήκε στον σκληρό πυρήνα του Ιωαννίδη.

Έτσι, όταν βομβαρδίστηκε το Προεδρικό Μέγαρο, ο Μακάριος “απουσίαζε”. Ωστόσο, ο Μακάριος ψευδώς ισχυρίσθηκε στην έκτακτη Σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 19 Ιουλίου, ότι την ώρα του πραξικοπήματος είχε δεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο, μια ομάδα παιδιών της ελληνικής παροικίας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, με επικεφαλής τον ιερομόναχο Πέτρο Παπαπέτρου και μετέπειτα Πατριάρχη και Πάπα Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής (1997-2004).

 Όταν έφθασε στην Πάφο, το απόγευμα της ημέρας του πραξικοπήματος και κατευθυνόταν προς το αγγλικό ελικόπτερο, για να μεταφερθεί στην Μάλτα, τον αντελήφθη ο κυβερνήτης τορπιλακάτου, που ήταν “δεμένη” λόγω προβλήματος στο λιμάνι, με Ελλαδίτη κυβερνήτη (υποπλοίαρχο του Π/Ν). Ο οποίος επικοινώνησε με το Αρχηγείο της Ναυτικής Διοικήσεως Κύπρου, λέγοντας ότι βλέπει τον Μακάριο να κατευθύνεται προς το ελικόπτερο για να τον παραλάβει.

Μετά τρίλεπτου, ήλθε η διαταγή (Νίκος Σαμψών) για να τον αφήσουν να φύγει. Δηλαδή, έπρεπε εκείνη τη χρονική στιγμή να διασωθεί ο Μακάριος, για να μεταβεί στο έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και από την έδρα του Συμβουλίου να “καλέσει” την Τουρκία να επέμβει».

Και πράγματι, λίγες ώρες μετά (20 Ιουλίου), οι Τούρκοι εισβάλλουν στην Μεγαλόνησο.

Στις 24 Ιουλίου, ο Νίκος Σαμψών, υπέβαλε την παραίτησή του και αντικαταστάθηκε από τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γλαύκο Κληρίδη.

Την ίδια μέρα στην Αθήνα, κατέρρευσε η Δικτατορία του Ιωαννίδη και σχηματίσθηκε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που ήρθε από το Παρίσι, όπου ζούσε αυτοεξόριστος για να δρομολογήσει τις περαιτέρω εντολές του ΝΑΤΟ! Όπως σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, δρομολογεί τις ολέθριες για την Ελλάδα εξελίξεις στο Αιγαίο μας!!


πηγη 

Καλλιανος: Αυτη η κακοκαιρια ειναι ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ και κανουμε προβλεψεις στα τυφλα....

Μία εξήγηση γιατί οι μετεωρολόγοι αλλάζουν πρόβλεψη κάθε τόσο για το πόσο σφοδρή η όχι θα είναι η κακοκαιρία που έρχεται, αλλά και γιατί άλλα λέει ο ένα και άλλα λέει ο άλλος, δίνει με κείμενό του ο Γιάννης Καλλιάνος.

Και όπως λέει αυτό οφείλεται στο πρωτοφανές γεγονός οτι τα προγνωστικά μοντέλα που χρησιμοποιούν οι μετεωρολόγοι, έχουν τεράστιες αποκλίσεις. Ομολογεί δηλαδή ότι οι προβλέψεις για την Ωκεανίς, γίνονται περίπου στα τυφλά, όπως τα αεροπλάνα που τους χάλασαν τα όργανα...όπως λέει χαρακτηριστικά.


Γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος στο facebook:

ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΧΩΡΙΣ "ΕΡΓΑΛΕΙΑ", ΣΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Στα 12 χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά με την πρόγνωση και την παρουσίαση του καιρού κάτι τέτοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί. Ακόμη και τώρα, λίγες ώρες πριν την έλευση της κακοκαιρίας, υπάρχουν τεράστιες διάφορες μεταξύ των κορυφαίων προγνωστικών μοντέλων.

Ακόμη και τα συνήθη εύστοχα, κορυφαία δηλαδή αλλά και παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα αποκλίνουν τόσο πολύ μεταξύ τους, που αλλά δίνουν χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής και άλλα χιόνια μόνο στις ορεινότερες περιοχές του νόμου.

Προφανώς, εμείς οι Μετεωρολόγοι που είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού λόγω της συνεχούς και πολυετούς παρουσίας μας στα ΜΜΕ, είμαστε νυχθημερόν πάνω από τους υπολογιστές μας "κυνηγώντας" τη σωστή ανάλυση ώστε να είστε και εσείς έγκαιρα, σωστά και αναλυτικά ενημερωμένοι.

Καλώς ή κακώς, στη συγκεκριμένη μεταβολή του καιρού κάποιοι από εμάς θα δικαιωθούν, κάποιοι ακόμη και θα εκτεθούν. Πιστέψτε με όμως, κανείς δεν θα φταίει αν εκτεθεί και κάνεις δεν θα είναι τόσο δεινός προγνώστης εάν επαληθευτεί. Είναι τόσο δύσκολη η προσεχής κακοκαιρία που ουσιαστικά εμείς οι Μετεωρολόγοι μένουμε αβοήθητοι από τα προγνωστικά μοντέλα και πλέον πάμε σχεδόν στα τυφλά για να περιγράψουμε τον καιρό των επόμενων ημερών.

Η κατάσταση μοιάζει με αεροπλάνο που έχει χάσει όλα του τα όργανα, έξω επικρατεί συγκλονιστική κακοκαιρία, μηδενική ορατότητα και που καλείται ο πιλότος να προσγειώσει το αεροπλάνο με το μάτι, με μοναδικό σύμμαχο την εμπειρία του και χωρίς ασφαλώς να υπάρξει καμία ανατάραξη ώστε να αγχωθούν οι επιβάτες.

Όλα στα τυφλά λοιπόν διότι τα υπερεκτιμημένα, καλοπληρωμένα και παγκοσμίως γνωστά προγνωστικά μοντέλα αδυνατούν να καθορίσουν τη θέση και την κίνηση ενός βαρομευρικού χαμηλού ώστε με τη σειρά μας να βοηθηθούμε, να αποκωδικοποιήσουμε όλες εκείνες τις μεταβλητές που χρειάζεται ώστε να αποδώσουμε σωστά την εξέλιξη του καιρού. Και όλα αυτά λίγες ώρες πριν την έλευση της κακοκαιρίας!

Οι πολίτες από την άλλη περιμένουν με αγωνία εμάς τους Μετεωρολόγους να τους πούμε τι θα γίνει, και εμείς παρουσιάζουμε διαφορετικές προγνώσεις. Πιστέψτε με, κάτι τέτοιο δεν έχω ξαναζήσει, δεν ξέρω κιόλας αν το έχουν ξαναζήσει και άλλοι συνάδελφοι που είναι πολλές δεκαετίες Μετεωρολόγοι και μάλιστα καλοί στη δουλειά τους.

Έχουμε λοιπόν ο καθένας από εμάς δώσει την πρόγνωση του και αναμένουμε μια σχεδόν "τυφλή" σε εξέλιξη κακοκαιρία, όχι επειδή ευθυνόμαστε εμείς, αλλά επειδή πλέον χάσαμε τα "εργαλεία" μας ώστε να σας ενημερώσουμε σωστά, όπως σας έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Από τη μεριά μου σας ενημέρωσα αναλυτικά. Πιστεύω ότι αυτή θα είναι η εξέλιξη, από τη Θήβα δηλαδή και βορειότερα (έως και την Αλεξανδρούπολη) οι χιονοπτώσεις θα επηρεάζουν και τα πεδινά και ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα, πρόσκαιρα, να χιονίσει μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου από τα βόρεια προάστια της Αττικής και πάνω.

Προσωπικά έχω θυμώσει τρομερά, πρώτα με τον εαυτό μου διότι ξέρετε ότι θέλω να είμαι όσο πιο αναλυτικός γίνεται όταν σας παρουσιάζω τον καιρό (παρόλα αυτά σας έδωσα πλήρη πρόγνωση) και δεύτερον λόγω της τρομακτικής αστοχίας της ίδιας της τεχνολογίας που λειτουργεί ασφαλώς ως σημαντικό εργαλείο μας.

Εν αναμονή λοιπόν μιας από τις πιο "τυφλές" κακοκαιρίες των τελευταίων τουλάχιστον 15 ετών...

Με εκτίμηση,
Γιάννης Καλλιάνος

πηγη 

Ενοπλη ληστεία στο σπίτι των γονιών της Τατιάνας Στεφανίδου ! Μπούκαραν με όπλα !





Στο σπίτι διαμένει το ζεύγος Στεφανίδου με την οικιακή του βοηθό.


Οι ληστές, αφού έκαναν άνω κάτω το σπίτι, αποχώρησαν με ένα κινητό και 60 ευρώ μετρητά.

Θύμα ληστών έπεσαν χθες το βράδυ οι γονείς της Τατιάνας Στεφανίδου.

Οι γονείς της δημοσιογράφου διαμένουν στα Σπάτα. Στις 21:30 τρεις άγνωστοι τους χτύπησαν το κουδούνι. Κοίταξαν από το «ματάκι», δεν είδαν κανέναν και άνοιξαν την πόρτα για να δουν τι έχει συμβεί. Εκείνη τη στιγμή μπούκαραν οι τρεις ληστές, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατούσαν όπλα.






Πηγή

Θελει να γινει Περιφερειαρχης Κεντρ. Μακεδονιας και αποκαλει Φ@σιστ@ρι@, οσους δεν συμφωνουν με την Συνομωσια των Πρεσπων;

Πειτε του να κοιμηθει ησυχος...
Εχει υπογραψει το μαυρισμα του απο τωρα....
Οι Μακεδονες δεν συγχωρουν....
Και θα το καταλαβει συντομα στις εκλογες....



Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος που έχει επιλεγεί να εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό και επέβαλε μια τραγωδία σε βάρος του, επιμένουν πως οι διαφωνούντες με τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι εξτρεμιστές.

«Φασισταριό» αποκάλεσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας όσους έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στις «Πρέσπες». Οι δηλώσεις αυτές κατά των Ελλήνων πατριωτών, από κυβερνητικά στελέχη και μέλη του κόμματος έχουν μοναδικό σκοπό τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την προπαγάνδα.

Στην γραμμή του πρωθυπουργού και ακόμα παραπέρα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, αποκάλεσε «φασισταριό» όσους διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως ο Αλέξης Τσίπρας κατά την Σύνοδο των Χωρών του Νότου στην Κύπρο είχε δηλώσει σε «πηγαδάκι» πως εκείνοι που διαφωνούν με την συμφωνία με τα Σκόπια είναι «ακροδεξιοί», έτσι και ο πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 κύριος Γιαννούλης, που είναι πλέον υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποίησε ακραία ρητορική στους χαρακτηρισμούς του.

Η αφορμή δόθηκε όταν σε εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης στην Κατερίνη, αποδοκιμάστηκε έντονα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος από ομάδα πολιτών που βρέθηκε εκεί.

Όταν ο Χρήστος Γιαννούλης ανέβηκε στο βήμα της ίδιας εκδήλωσης και αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του, είπε: «Πριν πάρω την τελική μου απόφαση, με όλο το σεβασμό στον πρωθυπουργό της χώρας που μου έκανε την τιμή να μου απευθύνει την πρόκληση και πρόσκληση αυτή, απέναντι, μπροστά στα μάτια μου, είχα την εικόνα του γιου μου. Είναι 15 χρονών, δεν θέλω να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλο αυτό το φασισταριό απέξω. Δεν θέλω να μεγαλώσει σε αυτή τη χώρα».
Δειτε το βιντεο ΕΔΩ


πηγη

Πεθανε ξαφνικα ο Ευζωνας ...Γιατι ομως;

Αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο 401, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του


Ερευνάται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ο αιφνίδιος θάνατος ενός στρατιώτη της Προεδρικής Φρουράς.

Ο στρατιώτης Σ.Θ. αισθάνθηκε αδιαθεσία χθες το βράδυ, μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου όμως απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια
στους οικείους του.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ.
Θ. της Προεδρικής Φρουράς, ευρισκόμενος στη Μονάδα του τις βραδινές ώρες
της 21 Φεβρουαρίου 2019, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια
διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ)
όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια
στους οικείους του.

πηγη 

Κόκκινος συναγερμός από ΕΦΕΤ: Καρκίνος από το πλέον αγαπημένο τρόφιμο !


Κίνδυνος από παθογόνο σε τρόφιμα.Τι να προσέχεις στο σουπερμάρκετ !






Η αξιολόγηση του κινδύνου από την παρουσία της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση προϊόντα κρέατος τέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίου του ΕΦΕΤ στην Αθήνα. Πρόκειται για ύπουλο παθογόνο, όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη σωστή συμπεριφορά των καταναλωτών.

Σύμφωνα πάντα με τον ΕΦΕΤ, οι καταναλωτές θα πρέπει να παίρνουν τελευταία τα προϊόντα κρέατος από το σούπερ μάρκετ και να φροντίζει ώστε να τηρούνται απόλυτα οι θερμοκρασίες κατάψυξής τους στο οικιακό τους ψυγείο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για το ζήτημα.

Οι γρήγοροι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής και η αναπόφευκτη παγκοσμιοποίηση της οικονομίας έχουν επιδράσει στον τρόπο που ορισμένοι κίνδυνοι «αγγίζουν» το τελικό τρόφιμο από το στάδιο της προμήθειας των πρώτων υλών στο χωράφι έως και το σερβίρισμα στο πιάτο. Στην προβολή των ερευνητικών αποτελεσμάτων με στόχο μία ευρωπαϊκής εμβέλειας χαρτογράφηση της εμφάνισης ενός τέτοιου μικροβιολογικού κινδύνου σε τρόφιμα και τελικά τον εκμηδενισμό του με κατάλληλα μέτρα και πολιτικές ήταν αφιερωμένο το εξειδικευμένο διήμερο συνέδριο που διεξήχθη στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2019 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Θέμα του συνεδρίου, με συνδιοργανωτές τον Ε.Φ.Ε.Τ., το Εργαστήριο Υγιεινής & Μικροβιολογίας Τροφίμων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), ήταν η αξιολόγηση του κινδύνου από την παρουσία της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση προϊόντα κρέατος.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου. Στις εργασίες του συνεδρίου παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), από αντίστοιχες με τον Ε.Φ.Ε.Τ. ευρωπαϊκές αρχές ελέγχου τροφίμων, από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και από μεγάλες εταιρείες παραγωγής και λιανικού εμπορίου τροφίμων.

Η συμμαχία του Ε.Φ.Ε.Τ. με ευρωπαϊκούς φορείς, μέσω της συμμετοχής του σε επιστημονικά δίκτυα παραγωγής ερευνητικών αποτελεσμάτων, έχει ως τελικό ωφελούμενο τον καταναλωτή. Στη συγκεκριμένη έρευνα ήταν εμφανές ότι ο ενημερωμένος καταναλωτής, ακολουθώντας μερικές απλές αρχές στην καταναλωτική συμπεριφορά του, μπορεί αποδεδειγμένα να παίξει μείζονα ρόλο στη μη εμφάνιση του μελετώμενου παθογόνου στο τελικό τρόφιμο. Ένα παράδειγμα αυτής της συμβολής του καταναλωτή είναι η μέριμνά του να αγοράζει τελευταία τα υπό ψύξη προϊόντα στο σούπερ μάρκετ και να τα τοποθετεί το συντομότερο δυνατό σε ένα ορθά ρυθμισμένο οικιακό ψυγείο, το οποίο τηρεί αξιόπιστα την αναγραφόμενη θερμοκρασία συντήρησης.

Επίσης, αποδείχθηκε πόσο σημαντική είναι η πιστή τήρηση των αναγραφόμενων στην επισήμανση ημερομηνιών κατανάλωσης των προσυσκευασμένων τροφίμων, ώστε να μην ξεχνιέται ένα τρόφιμο στο ψυγείο μετά την παρέλευση αυτών των ημερομηνιών.


Πηγή

Η Προστασια της Κατοικιας, τελειωνει μετα τις εκλογες, συμφωνα με τον νεο νομο !





Δώρον - άδωρον η παράταση και η αλλαγή του νόμου Κατσέλη.....
Καλύπτει μόνο χρέη ως το 2018.....
Γράμμα κενό οι υποσχέσεις για προστασία μετά την κρίση.....
Για 1-3 χρόνια διασώζονται μόνον άνεργοι και βαριά πάσχοντες....
Μόνη άμυνα για τους οφειλέτες ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΤτΕ....

Το τέλος του νόμου Κατσέλη και την κατάθεση νόμου για ένα νέο σύστημα προστασίας της α΄κατοικίας από πλειστηριασμούς για χρέη στις τράπεζες, αποφάσισαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου κυβέρνηση και τράπεζες.

Παρά τις εξαγγελίες ότι «πάντα θα υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας για τους δανειολήπτες», «ο νόμος Κατσέλη ήταν ένας νόμος για την περίοδο της Κρίσης» και «ετοιμάζουμε ένα νόμο για τα χρέη μετά την Κρίση», η κυβέρνηση καταλήγει σε ένα πλαίσιο προστασίας με διάρκεια ζωής μόλις ενός χρόνου. Δεν θα καλύπτει καν οφειλές του 2019 και μετά, ωσάν να μην υπάρχουν συνέπειες και συνέχεια της οικονομικής κρίσης ως τώρα, αλλά και για όσους σπεύσουν να ενταχθούν θα προβλέπει επαναξιολόγηση σε ένα ή τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός «ομπρέλας» προστασίας, ακόμη και όσοι μπορέσουν τελικώς να ενταχθούν στο νέο σύστημα.

Μια εβδομάδα μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις (του Αγίου Βαλεντίνου) περί συμφωνίας σε μια «κοινή πρόταση» της ελληνικής κυβέρνησης και των ελληνικών τραπεζών, εχθές συνεκλήθη ξανά σύσκεψη στο Μέγαρου Μαξίμου και ανακοινώθηκε ξανά …νέα συμφωνία. Μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα αναμένεται να κατατεθεί η τελική (;) πρόταση και στους ευρωπαϊκούς «Θεσμούς», οι οποίοι ετοιμάζουν την Έκθεση Αξιολόγησης που θα καταθέσουν στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθεί και η Έκθεση των «Θεσμών», αλλά και θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για κατάργηση του ν.Κατσέλη και την διάδοχη κατάσταση για προστασία της πρώτης κατοικίας από τον πλειστηριασμό.

Στις τρεισήμισι ώρες που κράτησε η χθεσινή συνάντηση υπό τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Δημήτρη Λιάκο με τους τραπεζίτες «καταλήχθηκαν τα τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχριζαν διευκρινήσεων» -όπως επί λέξει έλεγαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Ποια ήταν όμως τα τεχνικά θέματα που «καταλήχθηκαν» στην χθεσινή σύσκεψη; Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές και τραπεζικούς παράγοντες που μετείχαν στη σύσκεψη:

1. Η διάρκεια ισχύος του νέου πλαισίου: Συμφωνήθηκε ο νόμος να έχει ισχύ για ένα χρόνο, αρχής γενομένης από την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας της διατραπεζικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα κατατίθενται τα αιτήματα.

Αυτό υποκρύπτει δύο παγίδες:
α) η προστασία των δανειοληπτών θα λήξει την Άνοιξη του 2020 και δεν θα παραμείνει «μετά την Κρίση». Συνεπώς σε έναν χρόνο, όταν εκλείψει και αυτό το πλαίσιο προστασίας, η μόνη άμυνα των δανειοληπτών θα είναι ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών, τον οποίο έχει καταρτίσει η Τράπεζα της Ελλάδος.

β) η προστασία θα παρέχεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (αντί στα δικαστήρια) η οποία όμως δεν είναι έτοιμη και ίσως χρειαστεί μήνες –μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο κατά ορισμένες πληροφορίες- για να ετοιμαστεί. Γεννάται έτσι ζήτημα αν θα υπάρχει προστασία ή αν οι πλειστηριασμοί μπορεί να «παγώσουν» δια νόμου έως τις εκλογές του Μαΐου.

2. Η ισχύς προστασίας του νέου νόμου θα είναι μεγαλύτερη, αλλά μόνον για «ευπαθείς ομάδες», όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι και οι χρονίως ή βαριά πάσχοντες. Ωστόσο η διάρκεια θα είναι και πάλι σχετικά περιορισμένη, έως και τρία χρόνια από την ψήφιση του νόμου. Αν μέχρι το 2022 δεν έχουν βρει ξανά δουλειά οι άνεργοι δανειολήπτες, ο νόμος δεν θα προσφέρει πια άλλη προστασία σε αυτούς.

3. Στην πλατφόρμα θα μπορούν να υπαχθούν δάνεια που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα μέχρι τις 31/12/2018 (εφόσον βρίσκονται ήδη σε καθυστέρηση πάνω από 90 μέρες). Με άλλα λόγια ο νέος νόμος θα καλύπτει μόνον χρέη που δημιουργήθηκαν έως τον μήνα Σεπτέμβριο του 2018 και πριν. Δηλαδή δεν θα προσφέρει προστασία ούτε καν για υφιστάμενες οφειλές που προέκυψαν από Οκτώβριο του 2018 και μετά.

4. Όσοι σπεύσουν και καταφέρουν να ενταχθούν στην νέα ρύθμιση, θα επανελέγχονται ανά τριετία, για να διαπιστώνεται ότι εξακολουθούν να πληρούν τα κριτήρια. Και για αυτούς δηλαδή, μπορεί η ρύθμιση να χαθεί, από το 2022 και μετά.

5. Στην πλατφόρμα θα μπαίνουν και περί τους 150.000 δανειολήπτες που έχουν μεν καταθέσει αίτημα υπαγωγής στο ν. Κατσέλη, αλλά δεν έχουν πάρει δικάσιμο. Ο έλεγχος των περιουσιακών και εισοδηματικών στοιχείων τους θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας, αν και τελικά ο δικαστής θα αποφασίζει αν ο δανειολήπτης είναι επιλέξιμος ή όχι για το νόμο Κατσέλη. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αποκαλύπτονται εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία που τυχόν θα απέκρυπτε ο δανειολήπτης έναντι του δικαστηρίου. Ή, σε άλλες περιπτώσεις, αν έχει πχ σχετικά υψηλότερα εισοδήματα που θα τον απέκλειαν από νέο σύστημα προστασίας, ο δικαστής να τον εντάσσει σε καθεστώς προστασίας λόγω πχ προβλημάτων υγείας ή συνεκτιμώντας την οικογενειακή κατάσταση ή άλλα στοιχεία του οφειλέτη.

Σε κάθε περίπτωση, η μετάβαση στο νέο πλαίσιο για τους δανειολήπτες που έχουν ζητήσει την προστασία του ν. Κατσέλη και οι υποθέσεις τους δεν έχουν τελεσιδικίσει ακόμα, είναι προαιρετική.

Τα κριτήρια ένταξης στη νέα ρύθμιση μέσω της πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί, θα είναι –με βάση συγκλινουσες ως τώρα πληροφορίες:

1. Αντικειμενική αξία ακινήτου 250.000 ευρώ.

2. Συνολικό υπόλοιπο οφειλών από δάνεια με υποθήκη ή εγγύηση πρώτη κατοικία μέχρι 130.000 ευρώ. Επιβεβαιώνεται πλέον και η δήλωση τραπεζικού παράγοντος στο protothema.gr την περασμένη Δευτέρα ότι το ποσό αυτό δεν θα είναι «καθαρό χωρίς προσαυξήσεις» αλλά «ό,τι έχει γράψει μέχρι σήμερα το κοντέρ», δηλαδή συμπεριλαμβάνονται και οι λογιστικοποιημένοι τόκοι.

3. Για «κούρεμα» του υπολοίπου του δανείου:
α) η αξία του να υπερβαίνει το 120% της εμπορικής αξίας του ακινήτου και
β)εισοδηματικά κριτήρια από 12.500 ευρώ για τον άγαμο μέχρι 36.000 ευρώ για οικογένεια με τρία παιδιά.

Η νέα ρύθμιση θα προβλέπει επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής μέχρι 25 χρόνια (με όριο ηλικίας του δανειολήπτη τα 80 έτη), χαμηλό επιτόκιο (euribor τριμήνου +2%), «κούρεμα» και επιδότηση της δόσης 30% -ή έως και 100% σε ειδικές περιπτώσεις.

πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.