Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Λουτράκι: Ανεξέλεγκτη η Φωτιά Καίει Πευκοδάσος - Καναντέρ Κάνουν Ρίψεις Νερού <ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ>


Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στο Λουτράκι η οποία καίει πευκοδάσος πάνω απ’ την πόλη’ του Λουτρακίου.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη Καναντέρ, 1 Ε/Π και η εθελοντική ομάδα των δασοπυροσβεστών Λουτρακίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 1) : ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 2) : ΕΔΩ
Πηγή 

Ρε σεις, δεν ντρεπεστε καθολου? Απο που θα φυγετε ?

Τα βαλατε με τον δεκαεξαχρονο? 
Τον λεβεντη που σας εβαλε τα γυαλια? 
Που εκανε αυτο που επρεπε να κανετε εσεις? 
Εδώ φτάσαμε και δεν έχουμε σταματημό πια.....
Να φορτώνουμε σε αυτό το παιδί όλα μας τα λάθη και τις αδυναμίες.....
Όλα μας τα πάθη και τις ανικανότητες.....


Διδεται άλλοθι στους Τούρκους να εκδίδουν εντάλματα σύλληψης και να στήνουν πολεμικά σενάρια λες και το πρόβλημα της Κύπρου είναι η υποστολή της τουρκικής σημαίας.

Και βγαίνουν βουλευτές (Γιώργος Γεωργίου του ΑΚΕΛ στο ΡΙΚ) να απαιτούν από την κυβέρνηση να κάνει έρευνα για να μάθει αν πίσω από την ενέργεια του μαθητή κρύβεται κάτι οργανωμένο, (οργανωμένο έγκλημα;) ε, ναι, αυτοί είναι πιο επικίνδυνοι από την πράξη του νεαρού. Αυτός, τουλάχιστον, μπορεί να μην υπολόγισε τον κίνδυνο στον οποίο έβαλε τον εαυτό του, και σίγουρα καθόλου δεν τον αφορούν οι όποιες συνέπειες αναλύουν οι περισπούδαστοι ενήλικες στις τηλεοράσεις. Αλλοίμονο να τον αφορούσαν.

Οι άλλοι, όμως; Αυτοί που δεν άνοιξαν το στόμα τους όταν ήρθε εδώ ξανά ο Τσαβούσογλου και τους έκανε σκόνη και θρύψαλα όλες τις ψευδαισθήσεις που έκτιζαν για χρόνια με τη βοήθεια των πρεσβειών. Αυτοί που δεν ανοίγουν το στόμα τους όταν μας απειλούν να μας ξανακάνουν όσα έκαναν το 74. Ούτε όταν μας λένε να πάψουμε να ονειρευόμαστε την αποχώρηση του κατοχικού στρατού διότι δεν θα γίνει ποτέ.

Αυτοί, που τώρα παρελαύνουν στις τηλεοράσεις και μιλούν για φανατισμούς και μισαλλοδοξίες επειδή ένας νεαρός ξέφυγε από τις νόρμες τους. Αυτοί, λοιπόν, πότε θα αφήσουν τις θεωρίες και θα εξηγήσουν στον δεκαεξάχρονο, τι στο καλό πέτυχαν στα 45 χρόνια της ένοχης ανοχής τους; Πότε θα εξηγήσουν ποιο ήταν το αποτέλεσμα των επιχορηγημένων σεμιναρίων «επίλυσης συγκρούσεων» από τα οποία πέρασαν όλοι;

Αν πρέπει να γίνει μια έρευνα πρέπει να είναι αυτή που θα μας πει ποιες πρεσβείες και ποια ξένα ιδρύματα είναι πίσω από πολιτικούς, δημοσιογράφους και κάμποσους ακαδημαϊκούς, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν τόσο αποτελεσματικά στον εκπολιτισμό της κατοχής, που δεν θα δίσταζαν σήμερα, αν ήξεραν ότι δεν θα τους δει κανείς, να παραδώσουν τον νεαρό στο κατοχικό καθεστώς για να τον νουθετήσει.

Για ένα να είστε σίγουροι, πάντως. Κάποια στιγμή, θα έρθουν κάποιοι δεκαεξάχρονοι και θα μας ζητήσουν εξηγήσεις για όσα κάναμε ή δεν κάναμε απέναντι στην κατοχή. Και δεν θα έχουμε μούτρα να τους αντικρύσουμε.







πηγη 

Αγάπη μου, κοπέλα μου, χρυσάφι μου...


Παρακμη...
Που τα λενε αυτα ?
Οχι στην κοπελα τους...
Ουτε στην κορη τους...
Στον σκυλο τους τα λενε....


Χωρίς να θέλουμε να θίξουμε τους ζωόφιλους, γιατί και εμείς τυγχάνομαι ζωόφιλοι, η τραγωδία στα Γλυκά Νερά με το rotweller, ένα από τα πιο επιθετικά σκυλιά να κατασπαράζει το νεογέννητο μωράκι, δείχνει το μέγεθος αυτής της συνήθειας-επιπολαιότητας αλλά και ανευθυνότητας.

Είναι δυνατόν να έχεις μέσα στο σπίτι σου ένα τέτοιο σκυλί με ένα νεογέννητο και μάλιστα να ξέρεις πως το ζηλεύει ;;;

Μία βόλτα να κάνει κανείς τα πρωινά και τα απογεύματα στις γειτονιές της πόλης θα συναντήσει πιο πολλούς σκύλους παρά ανθρώπους. Και σκύλους όχι αδέσποτους, αλλά με τα αφεντικά τους. Και αφεντικά όχι τίποτα γριούλες ή «γεροντοκόρες», αλλά φοιτητές, φοιτήτριες,

Εάν δε ακούσει τις σκυλο-κουβέντες των αφεντικών, πήζει από «αγάπη μου», «κοπέλα μου», «χρυσάφι μου», και άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της καθημερινότητας των «παιδιών- σκυλιών» τους.

Σε μία κοινωνία σε κρίση με μεγάλη παρακμή το οξύμωρο του να αυγατίζουν τα διάφορα pet shops, δεν είναι καθόλου οξύμωρο. Και δείχνει αυτό το ταπεινό, καθημερινό γεγονός μία απάντηση για το πρόβλημά μας σήμερα, ως κοινωνία. Γιατί εκεί είναι η ασθένεια, και όχι στα συμπαθητικά τετράποδα...







πηγη 

Ιλαρχος: Ετσι την πατησαν τα <πανεξυπνα> Αμερικανακια...

Συμμετειχα καποτε, σε μια μεγαλη Διακλαδικη Ασκηση, του ΝΑΤΟ...
Υπηρχε και ενας Αμερικανικος λοχος Καταδρομεων, ο <Λοχος φαντασμα> οπως τον αποκαλουσαν...
Αποστολη του ηταν, να κανει <δολιοφθορες> στους ασκουμενους...
(Υφαρπαγες σκοπων σαν αιχμαλωτους, να γραφει συνθηματα πανω σε οχηματα κλπ)
Το ενδιαφερον ειναι στην Κριτικη της Ασκησεως που γινεται μετα το τελος της ασκησεως...
Βγηκε και ο λοχαγος του <λοχου φαντασμα> και ειπε...
Οι Ελληνες, ειναι ενας πολυ εξυπνος λαος...
Σ αυτην την ασκηση ομως, εμεις φανηκαμε εξυπνοτεροι...
Οι Ελληνες προσπαθησαν να μας παγιδευσουν και εβαλαν καποιον Στρατιωτη, που παριστανε τον κοιμισμενο σκοπο...
Καταλαβαμε την παγιδα τους και απομακρυνθηκαμε, δεν φαγαμε το δολωμα....
Διπλα μου, καθοταν ο φιλος μου ο Ζαν, ο Γαλλος λοχαγος και απορημενος με ρωτησε...
Αληθεια ειναι ?
Στησατε τετοια παγιδα ?
Ειναι πολυ Αμερικανακια, οι Αμερικανοι του ειπα....
Στ αληθεια κοιμοταν ο Στρατιωτης....
Τραβουσε τα μαλλια του Γαλλος ! ! !



Ερτογκαν: Και στο αεριο και στο πετρελαιο ακομη και στα ψαρια εχουμε δικαιωματα...

Αφου τον ανεχονται καλα τους κανει...
Βρηκε τις κοτες που κυβερνουν την Ευρωπη και ειναι η ευκαιρια του...
Διαβαστε τι λεει και θα με δικαιωσετε...


Μπορεί να στείλουμε και τρίτο γεωτρύπανο στην Κύπρο - Πρέπει να μοιραστούμε το αέριο - Όποιο προϊόν βγει εδώ, είτε ψάρια είναι είτε πετρέλαιο, αυτά διαμοιράζονται με ίσο ποσοστό στον πληθυσμό, είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters

Η Τουρκία θα αναγκαστεί να αφήσει τους πρόσφυγες από την Συρία που βρίσκονται στο έδαφός της να φύγουν προς την Ευρώπη, αν η Δύση δεν προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια στην χώρα και υποστήριξη στο σχέδιό της για δημιουργία ασφαλούς ζώνης εγακάταστασης των προσφύγων, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας τις απειλές του προς την Ευρώπη.

«Αν δεν μπορέσετε να αποδεχθείτε αυτό το σχέδιο, τότε θα ανοίξουμε τις πύλες. Θα τους αφήσουμε να πάνε όπου θέλουν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο Reuters.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως «ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει οτιδήποτε», απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα συνεταιρισμού για το θέμα της ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο με τις χώρες της Δύσης, ενώ κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα και το δίκαιο και ότι απειλεί τη διεθνή ειρήνη.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο Κυπριακό λέγοντας ότι «υπάρχουν τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, Τουρκία, Ελλάδα και Βρετανία. Και φαίνεται και η ΕΕ ως φιλοξενούμενη εγγυήτρια».

«Πολλοί νυν ηγέτες δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες που εγώ συμμετείχα. Ποια είναι αυτή; Η σύνοδος στο Μπούργκενστοκ. Με ποιον την κάναμε; Με τον Κόφι Ανάν. Συναντηθήκαμε με τον ίδιο στο Μπούργκενστοκ. Τότε καθίσαμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή) ως εγγυήτρια δύναμη κι εμείς ως εγγυήτρια δύναμη και συζητήσαμε. Ήρθε και ο Φερχόιγκεν που εκπροσωπούσε την ΕΕ. Κάναμε αυτές τις συναντήσεις. Πρώτα ήθελαν να σηκωθούν από το τραπέζι τότε ο Κόφι Ανάν τους είπε ‘εγώ έδωσα τον λόγο μου, πριν τελειώσει αυτή η δουλειά δεν μπορούμε να σηκωθούμε’», σημείωσε.

«Τότε αναγκάστηκαν να υπογράψουν. Και τί έγινε; Πήγαμε σε δημοψηφίσματα και η πλευρά βορείου Κύπρου ψήφισε ναι με 65%. Η νότια Κύπρος είπε όχι με 75%. Παρόλο που είπε όχι, η ΕΕ ενέταξε την Κύπρο αλλά δεν ενέταξαν την βόρεια Κύπρο. Κοιτάτε μέχρι που φτάνει αυτή η υπόθεση», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «από τότε μέχρι σήμερα είναι άδικη η προσέγγιση. Η προσέγγιση που δεν αναγνωρίζει δικαιώματα και δίκαιο απειλεί την ειρήνη στον κόσμο».

«Υπάρχουν περιοχές γύρω από την Κύπρο, οι οποίες έχουν καθοριστεί, όπου η Τουρκία μπορεί να κάνει έρευνες, και υπάρχουν και περιοχές όπου η νότια Κύπρος μπορεί να κάνει έρευνες. Αλλά τι λέει το διεθνές δίκαιο σε αυτό το θέμα; ‘Όποιο προϊόν βγει εδώ, είτε ψάρια είναι είτε πετρέλαιο, αυτά διαμοιράζονται με ίσο ποσοστό στον πληθυσμό», επεσήμανε.

«Αυτοί τί κάνουν; Θέλουν να στερήσουν τη βόρεια Κύπρο από αυτά. Στο διεθνές δίκαιο δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Όποια δικαιώματα υπάρχουν θα ληφθούν με ποσοστά του πληθυσμού. Όποια είναι τα δικαιώματα της νότιας Κύπρου θα τα πάρει. Αλλά χώρες οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση προσπαθούν να έχουν δικαίωμα λόγου σε αυτές τις θάλασσες. Το πρόβλημα πηγάζει από εδώ», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα συνεταιρισμού στο θέμα της ενέργειας με τις χώρες της Δύσης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτό μπορεί να αξιολογηθεί. «Δεν βρισκόμαστε σε αντίθεση με κανέναν από αυτούς. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Μπορεί να γίνει. Εμείς έχουμε δύο γεωτρύπανα. Υπάρχει πιθανότητα να έρθει και τρίτο. Έχουμε δύο ερευνητικά πλοία. Όλα αυτά τα πλοία μας ξεκίνησαν σταδιακά τις εργασίες και συνεχίζουν», σημείωσε.







πηγη 

Υπερεξοπλιζονται οι Σερβοι απο τους Ρωσους και μαυροχιονιζονται οι Αλβανοι...

Ο Βλαδιμηρος ειναι σωστος με τους συμμαχους του...
Ξερει και τους στηριζει...
Δεν τους εχει μονο οσο εχει ζωντανα συμφεροντα....
Ετσι λοιπον...


«Βόμβα» έριξε ο Σέρβος πρέσβης στην Ρωσία για την πιθανότητα απόκτησης S-400 από το Βελιγράδι μαζί με το πυραυλικό σύστημα Pantsir-S. 

«Η εκπαίδευση των μελών των Σερβικών ενόπλων δυνάμεων στο σύστημα S-400 στη Ρωσία, η επίσκεψη της κινεζικής αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου, παράλληλα με τις καλές σχέσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Πεκίνου και η πρόσφατη απόλυση ενός ακόμη Αμερικανού συμβούλου εθνικής ασφαλείας, έχουν περιπλέξει την κατάσταση στα Βαλκάνια», αναφέρει ο νέος πρεσβευτής της Σερβίας στη Ρωσία Μίροσλαβ Λαζάνσκι, ο οποίος είναι γνωστός γεωπολιτικός αναλυτής.

Στο Αστραχάν, διεξάγονται οι πρώτες κοινές ασκήσεις των δυνάμεων αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας και της Σερβίας. Εκεί, μέλη των σερβικών ενόπλων δυνάμεων εκπαιδεύονται εντατικά στα συστήματα πυραύλων S-400 και στο πυραυλικό σύστημα Pantsir-S.

«Εάν παρακολουθήσατε προσεκτικά την τελευταία συνάντηση μεταξύ των προέδρων Πούτιν και Βούτσιτς, θα μπορούσατε να δείτε μια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την μεταφορά ρωσικών όπλων στη Σερβία και θα μπορούσατε να συμπεράνετε ότι» κάτι μεγάλο κρυβόταν πίσω από το λόφο», αλλά δεν ήθελαν να το ανακοινώσουν εκείνη τη στιγμή.

Πρόκειται για  μια μεγάλη έκφραση της εμπιστοσύνης της Ρωσίας στη Σερβία, και μια άλλη απόδειξη των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», τόνισε ο νέος πρεσβευτής της Σερβίας στη Ρωσία για τους S-400.

Οι σερβικές ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν επίσης σε μια τακτική άσκηση με την διεξαγωγή πραγματικών πυρών μαζί με ρωσικές μονάδες της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας.

Ο Λάζανσκι αποκάλυψε  ότι μέλη των Σερβικών ενόπλων δυνάμεων είχαν διεξάγει και με το ΝΑΤΟ παρόμοιες ασκήσεις, αλλά όχι τέτοιας ποιότητας όπως με τους Ρώσους.

«Η ποιότητα της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ρωσία είναι πολύ υψηλότερη σε στρατιωτικούς όρους απ ‘ό, τι με το ΝΑΤΟ, επειδή με τους Ρώσους υλοποιούμε πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Λάζανσκι.

Εκτός από τη συνεργασία με την Ρωσία, η Σερβία έχει εξαιρετικές σχέσεις και με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Η πρόσφατη επίσκεψη των Κινέζων αξιωματούχων στη Σερβία διήρκεσε πέντε ημέρες.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι η Κίνα έχει δωρίσει εξήντα στρατιωτικά συστήματα στη Σερβία, καθώς και μεγάλο αριθμό ασθενοφόρων και ελαστικών σκαφών για τον Δούναβη», ανέφερε ο Ρώσος πρεσβευτής.

Ο ίδιος ανέφερε ότι λόγω των καλών σχέσεων της Σερβίας με την Κίνα και τη Ρωσία, το Βελιγράδι δέχεται μεγάλες πιέσεις από δυτικούς αξιωματούχους, αλλά τονίζει ότι η χώρα του είναι στρατιωτικά ουδέτερη και υλοποιεί σχέσεις με οποιαδήποτε χώρα προσφέρει εξελιγμένο οπλισμό.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τα δυτικά Βαλκάνια, Μάθιου Πάλμερ, σύμφωνα με τον Λαζάνσκι συνεχίζει πιστά την πολιτική των προκατόχων του.

«Ο κ. Πάλμερ ανέφερε εξαρχής ότι η Ρωσία παρεμβαίνει στην Σερβία για να προκαλέσει χάος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το δεύτερο μέρος της δήλωσης του Αμερικανού επιτετραμμένου, που αναφέρει ότι στόχος των ΗΠΑ είναι να ενταχθούν όλες οι βαλκανικές χώρες στην ευρωατλαντική κοινότητα.

Εμείς ως Σερβία  έχουμε καταστήσει σαφές ότι είμαστε στρατιωτικά ουδέτερη χώρα και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να εξομοιώντεαι  με την ευρωατλαντική κοινότητα. Αν ο Παλμέρ σκέφτεται ότι ο χώρος αυτός είναι ασταθής επειδή η Σερβία δεν είναι στο ΝΑΤΟ, τότε αυτό αφορά την  ανεύθυνη συμπεριφορά μιας παγκόσμιας υπερδύναμης και όχι κάποιας άλλης χώρας», ανέφερε ο Λάζανσκι.

Έτσι το MEGA-συμβόλαιο για την αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων αφορά καθαρά την απόρριψη εκ μέρους του Βελιγραδίου της ιδέας εισόδου της χώρας στο ΝΑΤΟ. Το υπόλοιπο κομμάτι αφορά την αντιμετώπιση του «καλπάζωντα» αλβανικού εθνικισμού που ετοιμάζει να βάλει μπουρλότο στα Βαλκάνια.







πηγη 

Βέροια: Ιερόσυλοι έκλεψαν Τάματα και Σταυρούς από μονή του Τιμίου Προδρόμου <ΦΩΤΟ>


Με έναν απίστευτο τρόπο κατάφεραν να κλέψουν τάματα και σταυρούς από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στη Σκήτη στη Βέροια.

Οι θρασύδειλοι ληστές αφού ξεφούσκωσαν τα λάστιχα των αυτοκινήτων των γερόντων και υπνώτισαν τα σκυλιά έκλαψαν τάματα και σταυρούς από το μοναστήρι στη Βέροια.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης οι δράστες έσπασαν την πόρτα της Μονής, κοίμισαν τα σκυλιά με υπνωτικό, ξεφούσκωσαν τα λάστιχα των αυτοκινήτων και αφού διέρρηξαν την επάνω πόρτα της Μονής στη Βέροια, αφαίρεσαν τάματα και σταυρούς των μοναχών και του γέροντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, δεν αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ τα κλοπιμαία δεν ήταν μεγάλης αξίας. Σύμφωνα με τον γέροντα, τα τάματα και οι σταυροί ήταν συναισθηματικής, θρησκευτικής και ιστορικής αξίας.
Στη συνέχεια, ο γέροντας ανέφερε ότι μία φορά το χρόνο τουλάχιστον συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στη Μονή, ενώ πρόσθεσε με παράπονο ότι τους έχουν ξεχασμένους.




Πηγή

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Επιμενουμε και παρακαλαμε τις ΗΠΑ να μας δωσουν τα σαπακια τους ΤΟΜΑ M2 Bradley.....

Γιατι σταματησε η παραγωγη των Λεωνιδας?
Ποιος το απαιτησε?
Μηπως αυτος που θα μας πουλησει τα σαπακια του για διαστημοπλοια?
Ξερετε οτι τα ανταλακτικα για τα σαπακια θα κοστισουν περοσσοτερο απο τα ΤΟΜΑ Λεωνιδας που φτιαχναμε ?
Κι ομως καποιοι πανηγυριζουν....
Διαβαστε το αρθρο παρακατω...


 Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες οι επιτελείς του ΓΕΣ και ειδικότερα της Διεύθυνσης Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού (ΔΑΣΠ) έφεραν ξανά το θέμα στο προσκήνιο. Ειδικότερα, ζητήθηκε από την Αμερικανίδα ANN CATALDO υφυπουργό αμυντικών προμηθειών (Deputy Assistant Secretary of the Army for Defense Exports and Cooperation) των ΗΠΑ να δοθεί απάντηση στην ελληνική πλευρά αναφορικά με την διαθεσιμότητα ΤΟΜΑ M2 Bradley.

Η Ελληνική πλευρά ζήτησε τουλάχιστον 100 κομμάτια διαθέσιμα προς τεχνική αξιολόγηση με σκοπό να διατεθούν ως πλεονάζων αμυντικό υλικό του Στρατού των ΗΠΑ (EDA, Excess Defense Articles). H αρχική απάντηση της αμερικανικής πλευράς προ ετών είναι πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα ΤΟΜΑ M2 Bradley.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται η νέα απάντηση των ΗΠΑ για το εάν υπάρχουν διαθέσιμα ΤΟΜΑ προς αξιολόγηση. Εάν η αμερικανική πλευρά γνωστοποιήσει αρχική διαθεσιμότητα των Bradley άμεσα θα λάβει χώρα μετάβαση στις ΗΠΑ κλιμακίου στελεχών του Τεχνικού και του Πεζικού ώστε να διαπιστωθεί η τεχνική αρτιότητα του υλικού.

Αναφορικά με το κόστος δεν υπάρχει κάποια ασφαλής εκτίμηση. Όμως από το ΓΕΣ οι αρμόδιες πηγές επισημαίνουν πως δεν υπάρχει δυνατότητα για μεγάλο κόστος πλην αυτό της μεταφοράς στην Ελλάδα και ενός συμβολικού τιμήματος για την προμήθεια του πλεονάζοντος υλικού.

Με άλλα λόγια ότι έγινε και με τη περίπτωση των OH-58D Kiowa Warrior όπου τα ελικόπτερα ήταν στην κατάσταση «as is where is» αλλά δεν απαιτούσαν υψηλό κόστος πρόσκτησης ή ανακατασκευής. Με μόλις 43 εκατομμύρια ευρώ αποκτήθηκαν 70 ελικόπτερα όλα σε πλόιμη κατάσταση.

Ο αρχικός στόχος του ΓΕΣ είναι να εφοδιαστούν τα Μηχανοκίνητα Τάγματα από τις Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες στη Περιοχή Ευθύνης του Δ Σώματος Στρατού ώστε να λυθεί το μείζον ζήτημα συνεργασία και ευκινησίας των Leo 2 HEL και Leo 2 A4 με τα υφιστάμενα ΤΟΜΠ Μ113. Φυσικά αυτό δεν αναιρεί τη περίπτωση για παραπάνω Bradley εάν βρεθούν.

Διακαής πόθος του Πεζικού είναι η ύπαρξη ενός αξιόπιστου ΤΟΜΑ ή και ΤΟΜΠ. Δυστυχώς, όταν υπήρχαν ευκαιρίες απόκτησης μεταχειρισμένου υλικού όπως των Γερμανικών Marder εμείς δεν ενδιαφερθήκαμε. Παράλληλα, δεν πραγματοποιήθηκε κάποιο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού υφιστάμενων ΤΟΜΠ όπως των ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΙ ενός πραγματικά πολύ καλού ΤΟΜΠ με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Ευχής έργο είναι η περίπτωση των Bradley να ευοδωθεί επιτυχώς.







πηγη 

Προβλεπεται απελαση ! ! ! Η Μίνα Αρναούτη να σέρνει στα δικαστήρια το προκλητικό Αλβαναριό Sin Boy ...

Μακαρι να εφαρμοσθει ονομος επακριβως....
Προβλεπεται απελαση...
Άρχισαν τα όργανα στην περίπτωση του Sin Boy, με τη Μίνα Αρναούτη να σέρνει στα δικαστήρια τον προκλητικό Αλβανό ράπερ. Αφορμή;


Τα stories του εκκεντρικού ράπερ στο Ιnstagram για το μοιραίο τροχαίο που στέρησε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη, στα οποία προσβάλλει τόσο την ίδια όσο και τη Φρόσω Κυριάκου, συνεπιβάτιδες του άτυχου τραγουδιστή, «φωτογραφίζοντάς» τες και χρησιμοποιώντας αισχρά επίθετα, χωρίς ωστόσο να τις ονοματίζει.

Η ίδια πριν από λίγες ημέρες άφησε αιχμές μέσω δικών της stories στα social media πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του ράπερ, γιατί διασπείρει ψευδείς ειδήσεις.

Η «Espresso » επικοινώνησε με τη Μίνα Αρναούτη, η οποία μας επιβεβαίωσε τις προθέσεις της. «Δεν το έχω κάνει ακόμα, αλλά σκοπεύω να κινηθώ νομικά εναντίον του. Είμαι αποφασισμένη» μας δηλώνει αποκλειστικά η 31χρονη. «Επικοινώνησα ήδη με τον δικηγόρο μου και θα επικοινωνήσω ξανά προκειμένου να προχωρήσουν οι νομικές διαδικασίες εναντίον του. Θα του κάνω αγωγή για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση. Θίγει την υπόληψή μου και το ήθος μου. Δεν είναι ότι έγραψε κάτι για την εμφάνισή μου ή για τη δουλειά μου. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα με αφορούσε. Αλλά με προσβάλλει βάναυσα. Πώς θα νιώθατε εσείς αν κάποιος έγραφε δημόσια ότι είστε πόρνη; Κι έχει πολλούς ακόλουθους, μεγάλο κοινό, που σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος έχει “φωνή” και καλώς ή κακώς επηρεάζει τον κόσμο. Η υπόθεση του ατυχήματος έχει κλείσει δικαστικά και με το να βγαίνει να λέει όλα αυτά αναζωπυρώνει φήμες που μου κάνουν κακό. Δέχομαι μηνύματα τύπου ότι “για να το λέει ο... διάσημος Sin Boy, κάτι έχει γίνει που δεν το ξέρουμε” και ξανά τα ίδια και τα ίδια. Τέλος, αν θέλει να κερδίσει τη συμπάθεια του κοινού και να πάρει κάποιους από τους φαν του Παντελίδη με το μέρος του, ας βρει έναν άλλον τρόπο να το κάνει, όχι εις βάρος μου. Δυσφημίζοντας εμένα» μας λέει εμφανώς ενοχλημένη, αλλά ψύχραιμη η Μίνα Αρναούτη, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι αποφασισμένη να τον κυνηγήσει μέσω της νομικής οδού.

Προσβλητικά

Να θυμίσουμε πως την οργή της κοπέλας προκάλεσαν τα προσβλητικά instastories του Sin Boy που τη «φωτογράφιζαν». «Εντελώς κατά τύχη το καζίνο θα στηθεί εκεί που έκανε στάση ο Παντελίδης με τις π@τ@νες, επειδή δεν ήταν καλά και μόλις έφυγαν, έφυγε στη στροφή» έγραψε και συνέχισε: «Εσείς φάγατε τον Παντέλο π@τ@νες και αυτές οι κ@ρ@λες που προστατεύει ο νόμος».

Ύστερα και από αυτό το παραλήρημα του Αλβανού ράπερ, η Μίνα Αρναούτη απάντησε αρχικά στο Ιnstagram αναδημοσιεύοντας τα επίμαχα stories του ράπερ. «Το ότι δεν αναφέρει το όνομά μου δεν σημαίνει ότι δεν με φωτογραφίζει και δεν είναι για μένα. Οποιος νομίζει ότι πρέπει να γράψει το όνομα κάποιου για να κινηθεί νομικά για εξύβριση και συκοφαντία είναι γελασμένος» έγραψε και πρόσθεσε ακόμα δύο stories, στα οποία εξηγούσε πως δεν την αφορούν η γνώμη κανενός και η δημοσιότητα, αλλά να κρατηθεί η αξιοπρέπειά της η οποία βάλλεται.

Επιπλέον, η κοπέλα ανέβασε και δύο φωτογραφίες από το τραγικό δυστύχημα της 18ης Φεβρουαρίου του 2016 που στοίχισε τη ζωή στον Παντελίδη και η ίδια τραυματίστηκε σοβαρά, θέλοντας να δείξει πως μπροστά στην καταστροφή δεν χωρούν άλλα λόγια...





ΠΗΓΗ

Πλύση εγκεφάλου στα σχολεία, από μια δράκα ανθρώπων, να περάσουν τις δικές τους ιδέες στα δικά μας παιδιά!

Απιστευτη προπαγανδα....
Που? 
Στα σχολεια, στα παιδια μας...
Κυρια υπουργε τα ξερετε αυτα ?
Κι αν τα ξερετε γιατι τα επιτρεπετε?
Διαβαστε τι βαζουν να γραψουν τα παιδια...
Διαβαστε πως κατευθυνουν τα αθωα μυαλουδακια τους, οι αριστεροστροφοι Φασιστες ...


“Κοντά στην περιοχή σας έχει δημιουργηθεί ένας καταυλισμός όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες διωγμένοι από διάφορες χώρες. Όμως κάποιοι θέλουν να τους διώξουν. Η τάξη σας, λοιπόν, αποφασίζει να ζητήσει από τον δήμαρχο να συνεχίσουν οι πρόσφυγες να φιλοξενούνται στον καταυλισμό και να τους βοηθήσει να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες ζωής τους. Ετοιμάστε την επιστολή που ακολουθεί, με σκοπό να πείσετε λογικά αλλά και να συγκινήσετε τον δήμαρχο.”

Στην επιστολή χρειάζεται να πείτε τις απόψεις σας και να τις αιτιολογήσετε:

πώς ζουν τώρα οι πρόσφυγες στον καταυλισμό
γιατί δεν πρέπει να τους διώξουν
γιατί είναι σωστό να τους βοηθήσουμε να φτιάξουν τη ζωή τους.

Η παραπάνω είναι γραπτή άσκηση στο βιβλίο γλώσσας της ΣΤ΄ Δημοτικού. Είναι μια άσκηση που κάνουν όλα τα Ελληνόπουλα. Και είναι σαφές ότι μόνον άσκηση προπαγάνδας εκ μέρους αυτών που έγραψαν και ενέκριναν το βιβλίο είναι και τίποτε παραπάνω.
Πληρώνουμε όλοι μας τους φόρους μας, για να μπορούν τα παιδιά μας να μάθουν γράμματα και αντί να κάνουν αυτό, τους γίνεται πλύση εγκεφάλου, από μια δράκα ανθρώπων που θεωρούν ότι έχουν καθήκον να περάσουν τις δικές τους ιδέες στα δικά μας παιδιά!

Η νέα Υπουργός Παιδείας θα πρέπει να αλλάξει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αυτά τα βιβλία και να επαναφέρει τα σχολεία στον ρόλο τους. Που σίγουρα δεν είναι η προπαγάνδα υπέρ διαφόρων αριστερίστικων φαντασιώσεων!






πηγη 

Δάκρυσε η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας στην Αγία Τριάδα στο Σικάγο <ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ>

Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς!

Πλήθος πιστών συρρέουν στην ελληνική εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Ιλινόις, στο Σικάγο, για να δουν την Παναγία που δακρύζει, πιστεύοντας ότι πρόκειται για σημάδι από το Θεό.
Οι πιστοί «βλέπουν» θαύμα ως εξήγηση στην εικόνα που δακρύζει, αφού η ορθόδοξη εκκλησία πρόκειται να κλείσει.

Λίγες μέρες πριν από την ακρόαση για το κλείσιμο της εκκλησίας, εργαζόμενος σε αυτήν είδε την εικόνα της Παναγίας, που κρατά στην αγκαλιά της τον Ιησού, να δακρύζει.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, η εκκλησία έχει χρέη 8 εκατομμυρίων δολαρίων και ελπίζει ότι θα συγκεντρώσει τα χρήματα ώστε να παραμείνει ανοιχτή. Όμως οι περισσότεροι πιστοί πιστεύουν ότι πρόκειται για θαύμα που θα εμποδίσει το κλείσιμο.

Από την Κυριακή, που έγινε γνωστό ότι η εικόνα δακρύζει, ο κόσμος από το Σικάγο, αλλά και άλλες πολιτείες σπεύδει να δει από κοντά την εικόνα.

Η εκκλησία, η δεύτερη παλιότερη ελληνική ορθόδοξη στις ΗΠΑ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αν θα παραμείνει ανοιχτή, στη σχετική ιστοσελίδα όπου γίνεται έρανος για να συγκεντρωθούν τα χρήματα.

Και ο ιερέας της εκκλησίας ανέβασε φωτογραφίες της κλαίουσας Παναγίας στο Facebook, όπου τονίζει ότι, «δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί αυτό το ιερό μέρος».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

Πηγή 

Ανδρίτσαινα: Πέθανε άντρας που συμμετείχε στην Κατάσβεση της Φωτιάς <ΦΩΤΟ>


Ο 57χρονος έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση - Διακομίσθηκε με ΙΧ στο νοσοκομείο Κρεστένων όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρός

Τραγική κατάληξη είχε για έναν 57χρονο άντρα η συμμετοχή του στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Ανδρίτσαινα της Ηλείας, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του και αμέσως μετά διακομίστηκε με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο των Κρεστένων. Οι γιατροί όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου Κώστας Διαμαντόπουλος, έκαναν προσπάθεια ανάνηψης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο άνθρωπος ουσιαστικά είχε χάσει ήδη τη μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με τον κ.Διαμαντόπουλο ο 57χρονος δεν φέρει εγκαύματα. Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα προσδιοριστούν από τη νεκροτομή που θα γίνει στην Πάτρα, όπου μεταφέρεται η σορός.

Έρευνες για το περιστατικό αναμένεται να διενεργήσουν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική.
Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Καλλιθέα Ανδρίτσαινας και γρήγορα πήρε ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς απείλησε σπίτια.

Πηγή 

ΗΠΑ: Οι αεροπορικες επιθεσεις μας δεν ειναι εγκληματα πολεμου....

Κανεις ενοχος δεν λεει ειμαι ενοχος...
Μονο αυτο μπορουμε να απαντησουμε...


Ο αμερικανός ειδικός επιτετραμμένος για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι απέρριψε χθες Πέμπτη την πρόσφατη κατηγορία ερευνητών του ΟΗΕ, σύμφωνα με τους οποίους αεροπορικοί βομβαρδισμοί του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ενδέχεται να αποτελούσαν «εγκλήματα πολέμου».

«Επιδεικνύουμε πάρα πολύ μεγάλη σύνεση σε όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις», αντέτεινε ο Τζέφρι ερωτηθείς σχετικά με την κατηγορία αυτή στη Γενεύη, όπου πήγε να συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία, τον Γκάιρ Πέντερσεν.

Κατηγορηματικός ο Αμερικανός αξιωματούχος
«Δεν αποδεχόμαστε τα συμπεράσματα» των ερευνητών, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην έκθεση της Επιτροπής Έρευνας του ΟΗΕ για τη Συρία, που δόθηκε επισήμως στη δημοσιότητα την προηγουμένη.

Στην έκθεση αυτή, οι ερευνητές εκτιμούν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ «δεν έλαβε τις απαραίτητες προφυλάξεις ώστε να κάνει διάκριση μεταξύ αμάχων και στρατιωτικών στόχων».

Η Επιτροπή Έρευνας, η οποία ιδρύθηκε το 2011 από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, αναφέρεται σε σειρά αεροπορικών επιδρομών του συνασπισμού τον Ιανουάριο στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ. Σε έναν από τους βομβαρδισμούς, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άμαχοι, ανάμεσά τους 12 παιδιά.

Αποφαίνεται πως «υπάρχουν επαρκείς αιτίες να πιστεύουμε ότι οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού ενδέχεται να μην είχαν κάποιον συγκεκριμένο στρατιωτικό στόχο» και να «μην έλαβαν τις απαραίτητες προφυλάξεις» σε αυτή την περίπτωση.

«Το να εξαπολύονται επιθέσεις αδιακρίτως οι οποίες έχουν αποτέλεσμα να σκοτώνονται ή να τραυματίζονται άμαχοι αποτελεί έγκλημα πολέμου, όταν οι επιθέσεις του είδους αυτού γίνονται με ανεύθυνο τρόπο», προσθέτει.

Τι αναφέρει η Επιτροπή
Η Επιτροπή Έρευνας έχει ήδη κάνει λόγο σε πρότερες εκθέσεις της για άλλα πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού που μπορεί να αποτελούσαν εγκλήματα πολέμου.

Η Επιτροπή Έρευνας έχει κατηγορήσει επίσης τις κυβερνήσεις της Συρίας, της Ρωσίας και άλλα μέρη στη σύρραξη για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

Η ένοπλη σύρραξη στη Συρία, που ξέσπασε το 2011 κι έγινε εξαιρετικά περίπλοκη στην πορεία των ετών, με την εμπλοκή τζιχαντιστών και ξένων δυνάμεων, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 370.000 ανθρώπους, ενώ μετέτρεψε εκατομμύρια άλλους σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

Παρά τις πολλές μεσολαβητικές προσπάθειες του και τις συνομιλίες ανάμεσα στα αντίπαλα μέρη, ο ΟΗΕ δεν έχει καταφέρει να προωθήσει μέχρι σήμερα πολιτική λύση.

Ο Πέντερσεν, ο τέταρτος μεσολαβητής του ΟΗΕ από την έναρξη του πολέμου— είχε χθες Πέμπτη στη Γενεύη με αντιπροσώπους, πέραν των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σαουδικής Αραβίας, ενόψει της συγκρότησης του σώματος που θα καταρτίσει νέο Σύνταγμα στη Συρία.

«Ελπίζω ότι θα έχω καλά νέα για το ζήτημα αυτό στο εγγύς μέλλον», είπε σε δημοσιογράφους.








πηγη 

Εεε ρε γλεντια....Σε Ελληνικα χερια τα μαχητικα αεροσκαφη F35, που ηθελε να παρει η Τουρκια ?

Και μονο η αποκτηση τους, θα αρκουσε, για να παθει εγκεφαλικο ο Σαλεμενος Σουλτανος....
Να εχει τους S400 και να μην μπορουν να δουν τα αορατα F35....
Μακαρι να ειναι αληθεια....
Διαβαστε..


Η κυβέρνηση φαίνεται πως ετοιμάζεται να εγκρίνει την αγορά των αμερικανικών stealth μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 σε κάποια από τις προσεχείς συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ. Ενώ η Τουρκία απομακρύνεται από το εν λόγω πρόγραμμα, αλλά και από τη σφαίρα επιρροής της Δύσης, είναι μια καλή ευκαιρία για την Ελλάδα να εξοπλιστεί.

Ωστόσο, προκύπτουν εμπόδια κυρίως οικονομικά, καθώς είναι αμφίβολο το αν η οικονομία της χώρας μας θα αντέξει τη συντήρηση ενός προγράμματος αυτού του βεληνεκούς.

Στην αγορά των πανάκριβων αλλά και ταυτόχρονα υπερσύγχρονων αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-35 Lightning II προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης προκειμένου να καλυφθεί η αεράμυνα της χώρας έναντι των τουρκικών προκλήσεων αλλά και ως απάντηση στην Άγκυρα που προχώρησε στην προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.

Η έγκριση για την αγορά των συγκεκριμένων μαχητικών πέμπτης γενιάς θα δοθεί σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) του οποίου προεδρεύει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newsbeast. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ήδη το «πράσινο» φως για την επίλυση των διαδικαστικών ζητημάτων επί τούτου στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο που έχει ενημερωθεί πλήρως για το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον θώκο.

Αόρατα στα εχθρικά ραντάρ
Το προτέρημα του συγκεκριμένου τύπου μαχητικών αεροσκαφών είναι ότι διαθέτει προηγμένη τεχνολογία που το καθιστά «αόρατο» από τα εχθρικά ραντάρ, περιορίζοντας τη δυνατότητα του αντιπάλου να επιτεθεί ή να αμυνθεί αποτελεσματικά. Το F-35 είναι μονοθέσιο, μονοκινητήριο παντός καιρού και μπορεί να δεχθεί εντολές μέσω της φωνής του πιλότου μέσω του συστήματος Direct Voice Input. Διαθέτει επίσης σύστημα απεικόνισης που προβάλει πληροφορίες… κατευθείαν στην κάσκα του πιλότου που δεν χρειάζεται να σκύψει στα όργανα ούτε ένα δευτερόλεπτο.

Πρωτοπαρουσιάστηκε το 2016 και αποτελεί μέχρι και σήμερα το καλύτερο «κομμάτι» των Ηνωμένων Πολιτειών που υπολογίζουν ότι θα έχει διάρκεια ζωής μέχρι το 2070. Η κοινοπραξία των εταιρειών που το κατασκευάζουν (ηγείται η Lockheed Martin με σημαντικότερους εταίρους τις Northrop Grumman και BAe Systems) σημειώνει ότι το F – 35 διαθέτει αυτή τη στιγμή «το πιο ισχυρό και ολοκληρωμένο πακέτο αισθητήρων οποιουδήποτε μαχητικού αεροσκάφους στην ιστορία».

Πανάκριβο το κόστος αγοράς τους
Αναφορικά με τις ικανότητες του μαχητικού δεν υπάρχουν αντιρρήσεις στους επιτελείς του ελληνικού Πενταγώνου. Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι εάν και κατά πόσο αντέχει η χώρα ένα πρόγραμμα αφοράς αεροσκαφών πέμπτης γενιάς. Πριν από λίγο καιρό είχε προκληθεί σάλος με την απόφαση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στη συμφωνία του προγράμματος αναβάθμισης των ήδη υπαρχόντων μαχητικών F-16 που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία, συνολικού κόστους 1,23 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τώρα μιλάμε για πολύ σημαντικότερη δαπάνη.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία Lockheed Martin το κάθε F-35A συμβατικής απογείωσης και προσγείωσης κοστίζει περίπου 81 εκατομμύρια ευρώ και η τιμή του αναμένεται να πέσει στα 73 εκατομμύρια το έτος 2025. Αυτή είναι η τιμή μόνο για την αγορά του γιατί εκτός αυτού θα πρέπει να υπολογίσεις και τα υπόλοιπα κόστη, όπως για παράδειγμα αυτό για κάθε μια ώρα πτήσης που ανέρχεται γύρω στα 22.000 ευρώ!

Τα θέλει διακαώς και η Τουρκία
Να προσθέσουμε τέλος ότι στο πρόγραμμα κατασκευής των F-35 συμμετέχουν ως συνχρηματοδότες των Ηνωμένων Πολιτειών, μια σειρά από χώρες του ΝΑΤΟ όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Ολλανδία, ο Καναδάς, η Τουρκία, η Αυστραλία, η Νορβηγία και η Δανία, ενώ το Ισραήλ και η Σιγκαπούρη μετέχουν ως παρατηρητές.

Η γειτονική Τουρκία αποκλείστηκε από το πρόγραμμα με απόφαση της Ουάσιγκτον όταν επέλεξε να αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα των S – 400. Ο Λευκός Οίκος έθεσε το δίλημμα στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Εντογάν «ή τους S-400 θα αγοράσεις ή τα F-35», με την Άγκυρα να προμηθεύεται ήδη τα πυραυλικά συστήματα.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι «δεν έχουμε εγκαταλείψει την προσπάθεια και για τα αμερικανικά F-35. Δεν είναι εύκολο να αποκλειστεί η Άγκυρα από το πρόγραμμα συμπαραγωγής αυτών των μαχητικών πέμπτης γενιάς».








πηγη 

Λέρος: «Ομολόγησε» o διαχειριστής της Aποθήκης για την Kλοπή στην Nαυτική βάση <ΦΩΤΟ>


Ο διαχειριστής της αποθήκης «φόρτου μάχης» ομολόγησε ότι έδωσε το κλειδί στον προκάτοχό του, που ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη των πυρομαχικών - Αρνείται τα πάντα ο κατηγορούμενος υπαξιωματικός.

Ο ρόλος των δύο βατραχανθρώπων των ΟΥΚ που δεν ανήκουν πλέον στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού - Πώς έγινε η μεταφορά του στρατιωτικού υλικού εκτός της βάσης - Άγνωστο τι έχει συμβεί με τα κλεμμένα πυρομαχικά

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της κλοπής οπλισμού και πυρομαχικών από τη ναυτική βάση στη Λέρο. Την Πέμπτη, έπειτα από συνεχιζόμενη ανάκριση, μόνιμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού που είχε μέχρι πρότινος την ευθύνη για τη φύλαξη της αποθήκης πυρομαχικών στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) ομολόγησε ότι τον Οκτώβριο του 2018 έδωσε το κλειδί της αποθήκης στον υπαξιωματικό που ήταν ο προηγούμενος διαχειριστής της αποθήκης πυρομαχικών.

Ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πως ο υπαξιωματικός που «έσπασε» και μίλησε για την απώλεια πυρομαχικών ανέφερε ότι τον Οκτώβριο του 2018, ο προκάτοχός του διαχειριστής της αποθήκης ζήτησε τα κλειδιά για τον θάλαμο όπου φυλασσόταν ο φόρτος μάχης για τους βατραχανθρώπους των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών. Ο νέος διαχειριστής της αποθήκης είχε αναλάβει καθήκοντα στις 3 Σεπτεμβρίου του 2018, περίπου ένα μήνα πριν το αίτημα του συναδέλφου του να του δώσει τα κλειδιά.

Πώς μετέφεραν τα πυρομαχικά εκτός της φυλασσόμενης αποθήκης
Σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, ο υπαξιωματικός έδωσε τα κλειδιά στον προκάτοχό του αφού -όπως είπε- πείστηκε ότι ο προηγούμενος (τον Οκτώβριο του 2018) διαχειριστής της αποθήκης πυρομαχικών ήθελε να μπει στο χώρο με δύο βατραχανθρώπους για να αφήσουν δικά τους υλικά. Στο ερώτημα των διενεργούντων την προανάκριση γιατί έδωσε τα κλειδιά της αποθήκης σε πρόσωπα μη εξουσιοδοτημένα, ο υπαξιωματικός που ομολόγησε ότι έδωσε τα κλειδιά, απάντησε ότι λειτούργησε βάσει εμπιστοσύνης με τον συνάδελφό του.

Στην ομολογία του, ο προηγούμενος διαχειριστής της αποθήκης υποστήριξε ότι ο υπαξιωματικός που απέσπασε τα κλειδιά μαζί με τους δύο βατραχανθρώπους των ΟΥΚ μπήκαν στον ελεγχόμενο χώρο της αποθήκης σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιπτώσεις το 2018. Όπως ισχυρίζεται ο υπαξιωματικός που «έσπασε» και παραδέχθηκε ότι ενεχείρισε τα κλειδιά της αποθήκης σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, οι δύο ΟΥΚάδες με τον συνεργό τους έμπαιναν στην αποθήκη με μαύρες σακούλες και έβγαιναν κρατώντας τις ίδιες μαύρες προφανώς γεμάτες με τα δύο αντιαρματικά, τις δύο νάρκες κατά προσωπικού, τις οπλοβομβίδες, τις χειροβομβίδες, τς σφαίρες και το βραδύκαυστο φιτίλι που αφαιρέθηκαν από την φυλασσόμενη αποθήκη.

«Καταστράφηκα, αγαπάω την Ελλάδα»
Μετά την ομολογία του, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ο υπαξιωματικός που παραδέχθηκε τη βαριά αμέλειά του να δώσει τα κλειδιά αποθήκης πυρομαχικών σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα μονολογούσε: «Καταστράφηκα, θα καταστραφώ, εγώ αγαπάω την Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί στους διενεργούντες την προανάκριση η στάση του υπαξιωματικού που κατηγορείται από τον συνάδελφό του ότι ζήτησε και πάρει τα κλειδιά της αποθήκης. Ο υπαξιωματικός Ι.Κ. που σήμερα υπηρετεί σε μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Βόρεια Ελλάδα και μεταφέρθηκε στο Λακκί της Λέρου για τις έρευνες, φαίνεται «καλά διαβασμένος» -κατά την έκφραση προσώπου που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης- και αρνείται επίμονα την εμπλοκή του στην υπόθεση της κλοπής των πυρομαχικών αλλά και τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Οι ανακριτές συνεχίζουν την έρευνα επιδιώκοντας ακόμη μια κατάθεση που να τεκμηριώνει την ομολογία του πρώην διαχειριστή της αποθήκης πυρομαχικών, ενώ προσπαθούν να αποσπάσουν την ομολογία του στρατιωτικού που κατηγορείται ότι ζήτησε και έλαβε τα κλειδιά.

Την ίδια ώρα, είναι άγνωστο τι έχει συμβεί με τον κλεμμένο οπλισμό και τα πυρομαχικά που προορίζονταν για τους βατραχανθρώπους του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ αναζητούνται οι δύο ΟΥΚάδες. Οι βατραχάνθρωποι που κατονομάστηκαν ως τα πρόσωπα που μετέφεραν το κλεμμένο στρατιωτικό υλικό έξω από τη βάση κατά πληροφορίες δεν ανήκουν πλέον στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στις 19:30 το απόγευμα της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου υπογραμμίζεται ότι η προανακριτική διαδικασία συνεχίζεται υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας.



                                                                          Πηγή

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

“Ασυνόδευτοι ανήλικοι” λ@θρομετ@ν@στες, επιχείρησαν να βιάσουν νοσηλεύτρια. Γιατι δεν συνεληφθησαν ? ? ?

Πεστε μου , γιατι?
Γιατι δεν συνεληφθησαν? 
Αν πεσουν στα χερια των οικειων  της νοσηλευτριας, θα συλληφθουν οι οικειοι της ?
Κι αν δεν τους απελασετε θα συνεχισουν να κυκλοφορουν ελευθεροι ?
Απαντηστε ρε....


Τρεις Αφγανοί επιχείρησαν να βιάσουν Νοσηλεύτρια στην Ορεστιάδα !!

 Τρεις “Ασυνόδευτοι ανήλικοι”λ@θρομετ@ν@στες προσπάθησαν να κλειδώσουν την πόρτα του ιατρείου.

Νέες σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Τρεις Αφγανοί “Ασυνόδευτοι ανήλικοι” πρόσφυγες 16 και 17 ετών επιχείρησαν να κλειδωθούν στο ιατρείο όπου εκείνη τη στιγμή βρισκόταν νοσηλεύτρια.

Οι τρεις ανήλικοι είχαν επισκεφθεί το ιατρείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις και επιχείρησαν να απομονωθούν στο χόρο με τη νοσηλευτρια.

Η γυναίκα προσπάθησε να προστατευθεί και ευτυχώς επενέβη άλλος υπάλληλος αλλά και ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία απομάκρυνε τα τρία άτομα από το σημείο. (ΔΕΝ τους προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα ... Γιατί ;;; )

Στο Φυλάκιο δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται αναταραχή όμως το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία.

thrakinea.gr

Δωστε του Παρασημο Ανδρειας ρε ! ! ! Βγαζουν αφρους οι Γκριζοι Λυκοι, για τον 16χρονο που κατεβασε την σημαια τους.....

Αν δεν τον παρασημοφορησουν ειναι για φτυσιμο...
Θελει κοτσια για να κανει καποιος αυτο που εκανε ο Πιτσιρικος...


Αναβρασμός επικρατεί στα Κατεχόμενα με τους «Γκρίζους Λύκους» να έχουν στοχοποιήσει και να απειλούν την ζωή του 16χρονου Ελληνοκύπριου που προέβη στην ηρωική κίνηση να κατεβάσει την τουρκική σημαία από το δημοτικό σχολείο της κατεχόμενης Λύσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η Λύση ήταν το χωριό του αειμνήστου ήρωα υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρήγορη Αυξεντίου ο οποίος μάχονταν ώρες με τον Άγγλο κατακτητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Λυσιώτες που έδωσαν το παρών τους στον εκκλησιασμό στο Ναό της Παναγίας της Λύσης και λαμβάνουν πληροφορίες από τα κατεχόμενα, Γκρίζοι Λύκοι απειλούν «Θεούς και δαίμονες» στα κατεχόμενα, ενώ αποτελούν γι αυτούς κόκκινο πανί και οι Τουρκοκύπριοι που βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί ο εκκλησιασμός.

Πληροφορίες που μεταδίδονται από τα κατεχόμενα κάνουν λόγο για έντονες αντιδράσεις από τους γνωστούς Γκρίζους Λύκους, οι οποίοι φέρονται να προειδοποίησαν την ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας για «μέτρα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα έγιναν μόλις 100 μέτρα από το Ναό της Παναγίας της Λύσης, όπου  εκεί βρίσκεται το δημοτικό σχολείο.

Σε ανύποπτη στιγμή ο 16χρονος διέφυγε της προσοχής των υπολοίπων 2.000 Λυσιωτών που έδιναν το παρών τους στον εκκλησιασμό και κατευθύνθηκε στο δημοτικό σχολείο, όπου εκεί προχώρησε σε υποστολή της τουρκικής σημαίας.

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, η «αστυνομία» του ψευδοκράτους αναζητεί τον Έλληνα που κατέβασε την τουρκική σημαία και πήρε φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς από το «Δημοτικό Σχολείο Φαζίλ Κουτσιούκ».

Το περιστατικό έγινε προϊόν εκμετάλλευσης και από τον «πρωθυπουργό» του κατοχικού καθεστώτος Ερσίν Τατάρ.

Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ και Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) Ερσίν Τατάρ έχει ήδη ανακοινώσει ότι την ερχόμενη Δευτέρα και κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα κατεχόμενα θα μεταβεί στο σχολείο, συνοδευόμενος από τον «υπουργό Παιδείας» και θα παρευρεθεί σε τελετή έπαρσης της τουρκικής σημαίας.

Την ίδια ώρα, η υποψήφια στις πρόσφατες «βουλευτικές» εκλογές στα κατεχόμενα με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας Eylem Dolmaci, ανήρτησε στο twitter φωτογραφίες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του σχολείου που παρουσιάζουν τον νεαρό να κατεβάζει την τουρκική σημεία και να προσπαθεί να μπεί από το παράθυρο σε αίθουσα όπου εντοπίστηκε θρυμματισμένη κορνίζα με τη φωτοφραφία του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντεκντάς.

Η κυρία Dolmaci μάλιστα, συνοδεύει την ανάρτηση της με σχόλιο ότι το επεισόδιο επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που διατυπώνονται για την τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών στα κατεχόμενα και την μαζική μετάβαση Ελληνοκύπριων προσφύγων στους ιερούς ναούς.

Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Sefa Karahasan αναφέρει επίσης στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο twitter ότι η λεγόμενη «αστυνομία» των κατεχομένων έχει ήδη αρχίσει έρευνα για διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Σε εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικώς ο Δήμαρχος Λύσης, Αντρέας Καούρης, και επεκτάθηκε επί του θέματος της υποστολής τουρκικής σημαίας από δημοτικό σχολείο στη σκλαβωμένη Λύση.

Ο κ. Καούρης είπε ότι το εν λόγω συμβάν έλαβε χώρα, μετά από έντονη συναισθηματική φόρτιση που διακατείχε τον 16χρονο που υπέστειλε τη σημαία της κατοχής, στο σκλαβωμένο μας χωριό.

«Πιθανόν να ήταν και η πρώτη φορά που επισκεπτόταν τους τόπου των γονιών του. Ήταν μία έξαρση φορτισμένης στιγμής», είπε.

Ο κ. Καούρης δήλωσε ότι «μεγιστοποιείται» ένα μικρό γεγονός.

«Μεγάλο γεγονός ήταν η μαζικότατη προσέλευση των Λυσιωτών στον εκκλησιασμό. Μέσα σε μία τόσο μαζική εκδήλωση, προφανώς και θα προέκυπτε ένα μικρό μεμονωμένο περιστατικό», συμπλήρωσε.

«Ο νεαρός σε στιγμές ενθουσιασμού και συγκίνησης, προέβη σ αυτή την ενέργεια», κατέληξε ο Δήμαρχος Λύσης.







phgh 

Μπακογιαννη: Η Συμφωνία των Πρεσπών, ψηφίστηκε από την Βουλή, θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε....

Ενας ενας πετουν τις μασκες...
Μετα τον Βοριδη και η Ντοριτσα υπερ της τηρησεως της συνομωσιας...
Κοροιδεψαν τον Ελληνικο λαο, πηραν την ψηφο του, και τωρα τον φτυνουν και τον πετουν σαν στημενη λεμονοκουπα....
Αισχος ρε λαμογια...ΑΙΣΧΟΣ ! ! !


Το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και της στάσης που κρατάει η ελληνική κυβέρνηση μετά τις εκλογές κυριάρχησε στο πρώτο μέρος της ενημέρωσης από τον Υπουργό Εξωτερικό Νίκο Δένδια στα μέλη της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της Βουλής.

Το θέμα έθεσε πρώτη η πρώην υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θα τηρήσει τη συμφωνία. Μάλιστα με αφορμή τα επικριτικά σχόλια που κάνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Μπακογιαννη τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει διγλωσσία στο θέμα αυτό ούτε άλλαξε άποψη σε σχέση με τα όσα έλεγε προεκλογικά.

Μπακογιάννη: Δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό

«Η Νέα Δημοκρατία είχε πει ότι αν ψηφιστεί αυτή η συμφωνία θα είναι εν ισχύ και ότι δεν υπάρχει καμία δύναμη που μπορεί να αναιρέσει ή να αλλάξει αυτή τη συμφωνία. Αυτό που θεωρούσαμε αυτονόητο πριν τις εκλογές εννοείται ότι το θεωρούμε αυτονόητο και μετά τις εκλογές....

Η παραφιλολογία που ακούγεται τον τελευταίο καιρό είναι περί όνου σκιάς. Ούτε άλλαξε η Νέα Δημοκρατία άποψη αφοί θεωρεί ότι αυτή η συμφωνία έχει βασικές αδυναμίες. Όμως μην μπορώντας να κάνει το παραμικρό διότι ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε.»






πηγη 

Πονεσε ο Σαλεμενος Σουλτανος, απο το πορτρετο του Γερμανου καλλιτεχνη...

Πονεσε φωναξε αλλα δεν του περασε...
Ο Γερμανος Δημαρχος στηριξε τον επισης Γερμανο καλλιτεχνη ....
Κι ετσι...


Χαμός στο διαδίκτυο και οργή στην Τουρκία!
Γιατί;
Επειδή το κύριο χαρακτηριστικό μιας νέας έκθεσης τέχνης που ονομάζεται «ψεκαστήρας μπανάνας» του Thomas Baumgärtel στο Dellbrück είναι μια εικόνα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με κατεβασμένα τα παντελόνια , με μια μπανάνα που βγαίνει (ή μπαίνει) από πίσω του....

Ο Baumgärtel μάλιστα έγραψε στο Facebook την Κυριακή ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε να αποτρέψει την προβολή της εικόνας στην έκεθεση τέχνης. Προφανώς, το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας προσπάθησε να ασκήσει πιέσεις στην πόλη, η οποία υποστηρίζει την έκθεση, να μην εμφανίσει την ακραία εικόνα του Τούρκου Προέδρου, αναφέρει η Bild....

Η πόλη της Κολωνίας έχει αρνηθεί αυτόν τον ισχυρισμό και έχει ζητήσει από τον Baumgärtel να αφαιρέσει τις δηλώσεις στον ιστότοπό του και στο Facebook....

Κατά την εναρκτήρια δήλωσή της πάντως για τον κατάλογο των εκθέσεων, η δήμαρχος της Κολωνίας Henriette Reker γράφει: «Το 2016 ο Baumgärtel δημοσίευσε μια εικόνα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κανάλια κοινωνικών μέσων με μια μπανάνα στο«Allerwertesten» (μτφ στα απόκρυφά του) . ...
Αυτή η ενέργεια δεν ήταν αδιαμφισβήτητη, αλλά μου αρέσουν οι άνθρωποι που εκφράζουν έντονα και σταθερά τις απόψεις τους και ο Baumgärtel παρέμεινε πάντα πιστός στην εικονογραφία του.»...






πηγη 

Παυλοπουλος: Είστε η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου,μιλώ και για εκείνα τα παιδιά που δεν είναι Έλληνες......

Αυτα τα λογια, τα ειπε ο Προεδρος της Δημοκρατιας...
Προσβαλε και μειωσε τα δικα μας παιδια, μαζι και τα δικα του, καθως και τα εγγονια του, μια και ειναι και παππους...
Ανεβασε τα παιδια των λ@θρομετ@ν@στων και τα χαρακτηρισε το μελλον της Ελλαδος...
Αλλος ενας αναξιος Προεδρος....ΑΙΣΧΟΣ !
Ελλαδα πως αντεχεις ?


Εκεί, στα σχολεία των Κάτω Πατησίων ξεκινούν τα μαθήματα και για πολλά παιδιά λαθρομεταναστων που οι ρίζες τους βρίσκονται σε άλλες χώρες, άλλους πολιτισμούς....

Σε αυτά τα παιδιά και φυσικά σε όλους τους μαθητές, απευθύνθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος και χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους όταν είπε....
«Είστε η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου. Ξέρω σε ποιο σχολείο βρίσκομαι και μιλώ και για εκείνα τα παιδιά που δεν είναι Έλληνες, αλλά είναι κοντά μας, είναι ένα κομμάτι από την ψυχή μας και την καρδιά μας.

Αυτός ο τόπος, η Ελλάδα, όπως έχει αποδείξει μέσα στον χρόνο, είναι Χώρα της Δημοκρατίας, της πραγματικής ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όλα τα παιδιά, είναι παιδιά μας».




πηγη 

Την μερα Αστυνομικος και το βραδυ ληστης η σεξυ Αστυνομικινα !

Η αστυνομικός με το προκλητικό ντύσιμο που συνελήφθη να κλέβει!
Αν το εχει δεν κοβεται φαινεται...


Η Εύα Πένα, αστυνομικός της Νέας Υόρκης, πρόσφατα προκάλεσε σχόλια κι αντιδράσεις όταν φωτογραφήθηκε δίπλα στον επικεφαλής του τμήματός της, φορώντας ένα άκρως αποκαλυπτικό φόρεμα.

Λίγες ημέρες αργότερα προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση όταν οι ίδιοι οι συνάδελφοί της αναγκάστηκαν να της περάσουν χειροπέδες!

Η 37χρονη αστυνομικός, βρισκόμενη εκτός υπηρεσίας, επισκέφθηκε ένα φημισμένο νεοϋορκέζικο κατάστημα.

Εκεί οι κάμερες ασφαλείας την έπιασαν «στα πράσα», να αφαιρεί τις ετικέτες πώλησης από διάφορα ρούχα και να τα βάζει μέσα στην τσάντα της.

Όταν, στη συνέχεια, αποπειράθηκε να φύγει από το κατάστημα χωρίς να πληρώσει, την σταμάτησε το προσωπικό ασφαλείας, το οποίο ακολούθως κάλεσε την αστυνομία.

Η Πένα συνελήφθη και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.





πηγη 

Αναψε φωτιες ο Βλαδιμηρος: Το τελος της Δυσεως εφτασε και αυτο δεν αλλαζει...

Προφητικο θα ελεγαν καποιοι...
Απλως λεει την αληθεια θα ελεγα εγω....
Και οι Δυτικοι ζουν στον κοσμο τους και βαυκαλιζονται πλανηταρχισμο !


Μήνυμα με πολύ μεγάλο νόημα στην Δύση και ειδικά στις ΗΠΑ, έστειλε ο Ρώσος ηγέτης μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ Ανατολής στο Βλαδιβοστόκ, ταράζοντας τα διεθνή ύδατα για το τι ακριβώς μέλλει γενέσθαι στον πλανήτη στο άμεσο μέλλον.

Ο Πούτιν, ως προάγγελος εξελίξεων που διαφαίνεται να τις γνωρίζει πολύ καλά, μιλώντας στο Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ είπε: «ζητώ να μάθω αν θα έχω πρόσκληση να συμμετάσχω στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της G-7 (στις ΗΠΑ), αλλά τίποτα. Νομίζω όμως ότι η εποχή της Δύσης είναι στο τέλος της».

Μιλώντας με ένταση ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, η Ρωσία θα παράγει πυραύλους με απίστευτες δυνατότητες, τους οποίους δεν μπορούν να αναπτύξουν σε καμία περίπτωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι ανησυχεί για την ενδεχόμενη εξάπλωση άλλου τύπου «βαλλιστικών πυραύλων» στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Νότια Κορέα, καθώς αυτό θα αποτελούσε απειλή για μεγάλο μέρος της ρωσικής επικράτειας. Ειδικά για την ναυτική βάση πολεμικών πλοίων στο Βλαδιβοστόκ και την βάση των πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στην ακτή της Καμτσάτκα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Ρωσίας  υπενθύμισε στους Αμερικανούς τα λόγια που αποδίδουν κάποιοι στον γκάνγκστερ Al Capone: «τα πειστικά λόγια είναι καλά, αλλά τα πειστικά λόγια του Smith & Wesson έχουν μεγαλύτερη επίδραση».

Ο Πούτιν δήλωσε στα μέλη του φόρουμ ότι είχε κάνει πρόταση στον Αμερικανό πρόεδρο για την αγορά εξελιγμένων όπλων από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών πυραυλικών συστημάτων.

Πούτιν: «Είπα στον Ντόναλντ, θέλετε να αγοράσετε αυτά τα συστήματα από εμάς; Έτσι θα έχετε αυτά τα όπλα, επομένως θα υπάρξει μια ισορροπία ως προς αυτό. Από την πλευρά των ΗΠΑ, η απάντηση ήταν ότι θα παράγουν μόνοι τους αυτά τα συστήματα σύντομα. Εντάξει, ας τα παράγουν, αλλά θα ήταν φθηνότερο να αγοράσουν από εμάς. Θα είχαμε κέρδος σε αυτό το αναγνωρίζω, αλλά τα υπόλοιπα θα ήταν σε ισορροπία».

Ο Ρώσος ηγέτης συνέχισε: «Ήμασταν επίσης έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους Αμερικανούς για το επιβατικό αεροσκάφος μας MS-21. Η συνεργασία με αυτούς σε ορισμένα μέρη και συγκροτήματα θα ήταν κατάλληλη, καθώς αγοράζουν μεγάλες ποσότητες τιτανίου από εμάς και παράγουν αεροσκάφη Boeing από το τιτάνιο μας. Ίσως όμως καλύτερα να μας αρνούνται, επειδή δεν θα εξαρτώνται από κανέναν για να κατασκευάσουν αυτά τα αεροσκάφη».

Ειδικοί γεωπολιτικοί αναλυτές μιλούν για μία προσπάθεια του Ρώσου προέδρου να έρθει ο κόσμος σε μια ισορροπία εποχής ΕΣΣΔ-ΗΠΑ με σφαίρες επιρροής, κάτι που όπως φαίνεται αρνούνται πεισματικά οι Αμερικανοί.

Ο πρώην αναλυτής της CIA George Bibi αποκάλυψε επίσης ότι πριν από την 11 Σεπτεμβρίου 2001, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε παρουσιάσει στον Τζορτζ Μπους τον νεότερο, πληροφορίες για την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων στο έδαφος των ΗΠΑ.

Διευκρίνισε δε ότι ο Ρώσος ηγέτης είχε δηλώσει στον Αμερικανό πρόεδρο, ότι στις 9 Σεπτεμβρίου η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών έλαβε γνώση ότι μια τρομοκρατική εκστρατεία που ετοιμάζεται στις ΗΠΑ, για την οποία είχαν ξεκινήσει ύποπτες κινήσεις αρκετό καιρό πριν στο Αφγανιστάν.







πηγη 

Αρχισαν τα οργανα....Κατελαβαν το Στρατοπεδο και κανεις δεν μπαινει μεσα ! ! !

Το μαχαιρι εφτασε στο κοκκαλο...
Ερχονται ερχονται ερχονται....
Εχου παρει θαρρος απο την σταση της προηγουμενης Κυβερνησεως.....
Η Νεα Κυβερνηση δεν τολμα να τους κοψει τον βηχα και τα προνομια....
Ανικανη ουσα...
Επομενο ειναι πια να οδηγηθουμε σε καταστασεις ανεξελεκτες....
Διαβαστε...


Σε καθεστώς κατάληψης βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου το camp των λαθρομεταναστων στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά που διαμένουν στο camp, έκλεισαν τις πόρτες του στρατοπέδου απαγορεύοντας την είσοδο στους εργαζομένους, στους εκπροσώπους του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και τους ανθρώπους της ΜΚΟ, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης.

Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με το veriotis.gr, οι εγκαταστάσεις στου στρατοπέδου βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, αναγκάζονται να κοιμούνται πολλοί μαζί σε ένα δωμάτιο, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, δεν υπάρχουν αρκετές τουαλέτες για να εξυπηρετηθούν τόσοι άνθρωποι, ενώ αναγκάζονται να κάνουν μπάνιο ακόμα και σε βρύσες έξω από τα σπιτάκια.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όπως λένε με την αφόρητη ζέστη (λόγω έλλειψης κλιματισμού), καθαριότητας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έλλειψη πλυντηρίων ρούχων (λειτουργούν μόνο 3 για όλο το camp), με την έλλειψη γιατρού, καθώς υπάρχουν άρρωστα παιδιά και έγκυες γυναίκες, τις ακατάλληλες και δυσλειτουργικές κατασκευές που δημιουργήθηκαν για τη στέγασή τους (μεγάλα κοντέινερ με διαχωριστικά πάνελ που δεν κλείνουν στην οροφή) και άλλα.

Παράλληλα καταγγέλλουν πως το προσωπικό του camp πηγαινοέρχεται καθημερινά άπραγο, χωρίς να κάνει κάτι για να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης.

50 νέες οικογένειες λαθρομεταναστών στις Βαρβάρες
Σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και η είδηση για την έλευση επιπλέον 50 οικογενειών από τα hot spot της Μόριας που προσωρινά εγκαταστάθηκαν σε δομές της Νέας Καβάλας.

Το νέο αυτό ήταν που «ξεχείλισε το ποτήρι» και τους έκανε να ξεσηκωθούν με αυτό τον τρόπο, καθώς όπως καταγγέλλουν, μέσα στο χώρο του στρατοπέδου δημιουργήθηκαν τρεις καινούριες εγκαταστάσεις με κλιματισμό και περισσότερες ανέσεις, τις οποίες κρατούν… κλειδωμένες για τις νέες οικογένειες, αντί να μεταφερθούν εκεί όσοι διαμένουν υπό αυτές τις συνθήκες εδώ και 2 χρόνια.








πηγη

Πα-Τέρας πέταξε από την γέφυρα του Μάντσεστερ τον ενός έτους γιο του και το σκότωσε...


Ο παιδοκτόνος είχε καυγαδίσει νωρίτερα με την έγκυο σύντροφό του και όταν πέταξε το μωρό στο νερό, πήγε σε κοντινή παμπ προκειμένου να πιει και να κομπάσει για την αποτρόπαια πράξη του

Είναι φορές που η λογική δεν μπορεί να ερμηνεύσει τις πράξεις... Πατέρας στο Μάντσεστερ της Βρετανίας πέταξε από γέφυρα τον μόλις ενός έτους γιο του, μετά από καυγά που είχε με την έγκυο σύντροφό του.

Το μωρό βρέθηκε ζωντανό από κατοίκους σε καλάθι μέσα στο νερό, αλλά δεν κατάφερε να επιβιώσει, αφήνοντας την τελευταία του πνοή λίγα λεπτά αργότερα. Το μόλις ενός έτους αγοράκι τράβηξαν από τα παγωμένα νερά ντόπιοι κάτοικοι, οι οποίοι του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, αλλά τελικά δεν άντεξε πριν καταφτάσουν, σε λίγα λεπτά, οι διασώστες.

Ο Βρετανός πατέρας ξεπέρασε κάθε όριο κυνισμού, καθώς μετά την αποτρόπαια πράξη του, μπήκε στην πιο κοντινή παμπ και ζήτησε να πιει ένα ποτό, λέγοντας πως δεν διαθέτει χρήματα. Πριν τελειώσει τη φράση του, ακούστηκαν φωνές ανθρώπων έξω από το μαγαζί: «Υπάρχει ένα μωρό στο ποτάμι. Ένα μωρό στο ποτάμι...». Ο πατέρας, με αξιοσημείωτη ψυχρότητα, γύρισε και είπε σε άλλους θαμώνες της παμπ: «Δικό μου είναι. Εγώ το πέταξα στο ποτάμι».

Αμέσως κλήθηκαν η Πυροσβεστική, η οποία κατέφτασε με δύο οχήματα, ασθενοφόρο και η αστυνομία, η οποία ενεργοποίησε και ελικόπτερο για την επιχείρηση διάσωσης του μωρού.
Κάποιοι ντόπιοι κάτοικοι δήλωσαν ότι αρχικά πίστεψαν πως πρόκειται για κούκλα. Όταν αντιλήφθηκαν ότι ήταν μωρό, «πάγωσαν».

Ο πατέρας του παιδιού συνελήφθη μέσα στην παμπ ενώ έπινε το «τσάμπα» ποτό του. Η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ ο ντετέκτιβ που ανέλαβε την υπόθεση, έκανε λόγο για «ανείπωτη τραγωδία», τονίζοντας πως «οι σκέψεις μας είναι σε εκείνους που το αγαπούσαν».

Πηγή 

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Δωστε του παρασημο ρε ! ! ! Δεκαεξαχρονος Ελληνοκύπριος, κατέβασε την Τουρκική σημαία, στα Κατεχόμενα!

Αν ισχυει....
Κι αυτο γιατι μπορει να ειναι απλως Τουρκικη προβοκτασια...
Θα δειξει ο χρονος...
Κι αν ισχυει, θυμαμαι τον Σολωμο....ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΡΕ ! ! !


Ένα περίεργο άρθρο έχει κατακλύσει εδώ και λίγα λεπτά τα τουρκικά site. Το περιστατικό έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου, αλλά οι Τούρκοι τώρα το βγάζουν στο φως της δημοσιότητητας

Tι αναφέρει το άρθρο:

«Μετά από 45 χρόνια, Ελληνοκύπριοι έκαναν λειτουργία σε εκκλησία των Κατεχομένων στην περιοχή Ακντογάν. Στις 8 Σεπτεμβρίου ένας Ελληνοκύπριος, ενώ παρακολουθούσε την λειτουργία στην εκκλησία, απομακρύνθηκε και πήγε στο κοντινό σχολείο, το οποίο λέγεται Fazıl Küçük.

Εκεί σε πρώτη φάση μπήκε σε μια αίθουσα και πήρε την φωτογραφία του Ντεκτάς. Εν συνεχεία βγήκε στο προαύλιο του σχολείου και κατέβασε την Τουρκική σημαία. Μετά ο Ελληνοκύπριος πήδηξε την μάντρα του σχολείου και διέφυγε» αναφέρουν οι Τούρκοι.»

Δεν ξέρουμε τι ισχύει πραγματικά, όμως θέλει προσοχή, καθώς οι Τούρκοι θέλουν να προκαλέσουν ένταση στη περιοχή.





πηγη 

Λερος, κλοπη οπλισμου: Φαντασιες και εικασιες φαντασιοπληκτων σεναριογραφων....

Ο καθε ασχετος φτιαχνει ενα σεναριο...
Ναι σεναριο και μαλιστα με πολυ φαντασια...
Αναφερουν τι οπλισμος χαθηκε, ενω δεν εχει δημοσιοποιηθει τιποτα απο τους υπευθυνους....
Αναφερουν οι ασχετοι ακομη και ημερομηνιες, ενω ακομη δεν εχει μαθευτει τιποτα σχετικο....
Καποιοι, οπως ο πρωην διορισμενος υπουργισκος, μιλανε και για το ποιος ειναι υπευθυνος, ενω ακομη δεν εχει βγει πορισμα...


Κι ολα αυτα διαρρεουν στο διαδικτυο και πλαθονται σεναρια απο φαντασιοπληκτους που ισως δεν εχουν καν υπηρετησει στον Στρατο....
Ισως και να υπηρετησαν σαν βοηθητικοι...
Πολλα ισως...
Θα γραψω κι εγω δυο λογια εκ πειρας που ισως βαλουν στην θεση τους μερικους σεναριογραφους...
Η απωλεια του οπλισμου διαπιστωθηκε οταν ενας παραλαμβανων διαχειριστης καταμετρησε ως οφειλε το υλικο που επροκειτο να παραλαβει...
Βρεθηκε καποιο ελλειμα σε οπλισμο, πολυ σοβαρο αυτο...
Δυστυχως ομως δεν ξερουμε αν ο παραδιδων διαχειριστης ειχε κανει καταμετρηση του υλικου οταν παρελαβε...
Και το γραφω αυτο γιατι υπαρχουν καποιοι τεμπεληδες, ή καποιοι αλλοι που παραλαμβανουν καλοπιστα μετα την επιβεβαιωση του προηγουμενου, οτι ολα ειναι ενταξει...
Δεν ξερουμε λοιπον, ποσοι προηγουμενοι παρελαβαν χωρις να μετρησουν...
Και δυστυχως, κανεις τους δεν θα παραδεχτει οτι παρελαβε χωρις να μετρησει, γιατι θα βρει τον μπελα του...
ΟΠΟΤΕ....
Ειναι παρα πολυ δυσκολο να βρεθει η ημερομηνια της απωλειας...
Κι αν δεν βρεθει η ημερομηνια, δεν μπορει να βρεθει και ο υπευθυνος για την απωλεια κι ας λεει παπαριες για το ποιος ειναι υπευθυνος, ο πρωην διορισμενος υπουργισκος του Τσυριζα...
Κι ας μην προσπαθησει καποιος να βρει εξιλαστηριο θυμα, για να κλεισει το θεμα...
Ειναι μεγα λαθος να βρει τον μπελα του καποιος αθωος ! ! !
Χαρης Σκοπελιτης

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.