Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ......Αποστολή εξετελέσθη. Η Ελλάδα πεθαίνει ! ! !




Το δημοσίευμα αναφέρεται σε ένα μικρό ελληνικό χωριό, με κατά κύριο λόγο ηλικιωμένους κατοίκους και λίγα παιδιά θέλοντας έτσι να τονίσει την τραγική κατάσταση της χώρας που γηράσκει, πεθαίνει και δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα που να δείχνει ότι αλλάζει αυτό.

Το έχουμε ξαναπεί, το πρόβλημα της χώρας είναι η βαριά φορολογία διότι έτσι κανείς νέος δεν ονειρεύεται να ζήσει εδώ πέρα για να δίνει παραπάνω από τα μισά εισοδήματά του στο Κράτος για να πληρώνει αυτό τους δανειστές.

Ούτε θέλει να ζήσει σε μια χώρα η οποία θα είναι αλυσοδεμένη μέχρι το 2060!

Οπότε κανείς δεν θέλει να κάνει παιδιά (εδώ) και δεν θέλει να ζήσει σε ένα τέτοιο μέρος.

Η χώρα γίνεται ένα μεγάλο «γηροκομείο», δεν υπάρχει πια νέο αίμα, πως θα επιβιώσει;

Το γερμανικό περιοδικό κάνει αναφορά στα 237,7 δισ. ευρώ που έδωσαν στη χώρας μας ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ και σημειώνει ότι ένα από τα μεγαλύτερα δράματα φτάνει προσωρινά σε ένα τέλος όπως αναφέρει η DW

«Η χώρα μπορεί πια να δανειστεί μόνη της από τις διεθνείς αγορές. Ένα από τα μεγαλύτερα δράματα στην ευρωπαϊκή ιστορία φτάνει προσωρινά σε ένα τέλος: η ελληνική κρίση χρέους. Οδήγησε το ευρώ στο χείλος του γκρεμού και δίχασε την ΕΕ. Και μετέτρεψε την Ελλάδα σε μια άλλη χώρα. Κανένα άλλο κράτος του κόσμου δεν έχει μελετηθεί τόσο ενδελεχώς.

Με ένα σκληρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα περικόπηκαν μισθοί και συντάξεις και αυξήθηκαν οι φόροι. Τουλάχιστον μέχρι το 2060 οι Έλληνες θα πρέπει να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Παραδόξως παραβλέφθηκε το σημαντικότερο: χρέη μπορεί να αποπληρώσει μόνο μια χώρα που αναπτύσσεται.

Η Ελλάδα όμως συρρικνώνεται: 550.000 άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει από την αρχή της κρίσης και περίπου 10,7 εκατ. άνθρωποι διαβιούν στη χώρα», αναφέρει το Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει τις προσπάθειες για εκσυγχρονισμό του δημοσίου με τη βοήθεια και γαλλικής τεχνογνωσίας, αλλά χαρακτηρίζει την όλη προσπάθεια ως ένα «πείραμα ανυπέρβλητων διαστάσεων».

Αντίστοιχα δύσκολο είναι και το θέμα της ψηφιοποίησης της ελληνική διοικητικής και κυβερνητικής μηχανής που έχει αναλάβει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, σημειώνει. «Άλλη μια επανάσταση. Η απαρχαιωμένη δομή της ελληνικής διοίκησης ήταν παροιμιώδης», σχολιάζει.

Παρά τη σημασία των μεταρρυθμίσεων, αυτές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη μελλοντικά την αρνητική δημογραφική εξέλιξη στη χώρα σε συνάρτηση με την οικονομία, επισημαίνει το Spiegel.

«Πρέπει να σταματήσει η μετανάστευση των νέων, οι μετανάστες θα πρέπει να επιστρέψουν και οι συνθήκες ζωής να σταθεροποιηθούν ώστε οι οικογένειες να θέλουν και πάλι να αποκτήσουν παιδιά. (…) Τίποτα από όλα αυτά δεν θα συμβεί χωρίς σταθερή οικονομική ανάπτυξη αλλά κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται», εκτιμά το γερμανικό περιοδικό.

Επίσης, παρατηρεί ότι παρά τις μεταρρυθμίσεις η ελληνική αγορά εργασίας είναι από τις πιο απορρυθμισμένες στην ΕΕ και η ανεργία έχει μειωθεί ελάχιστα. Η ίδρυση νέων επιχειρήσεων είναι το ίδιο δύσκολη όσο και πριν από την κρίση ενώ δυσκολίες υπάρχουν και στον τομέα των ξένων επενδύσεων, όπου βέβαια «έχουν σημειωθεί επιτυχίες», όπως παρατηρεί το περιοδικό.

«Κάποτε φαινόταν ότι η ελληνική κρίση χρέους θα βύθιζε την ΕΕ στην άβυσσο. Αυτή τη στιγμή μοιάζει περισσότερο σαν μια δαπανηρή παράπλευρη απώλεια στην περαιτέρω ώθηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Ως το 2060 θα πρέπει το ελληνικό κράτος κάθε χρόνο να επιτυγχάνει πλεονάσματα στον προϋπολογισμό ώστε να εμβάζει το μεγαλύτερο μέρος του στους δανειστές, σύμφωνα με όσα ορίζουν οι κανόνες. Κάτι που είναι ένα δύσκολο καθήκον για μια οικονομικά πετυχημένη χώρα. Για τους Έλληνες θα πρέπει να είναι αδύνατο. Επειδή η δημογραφική ανάπτυξη συνδέεται άμεσα με την οικονομική ανάπτυξη», καταλήγει το δημοσίευμα.
Πηγη

Παει για εμφυλιο η Τουρκια; Αμην και ποτε.....

Ολες οι προυποθεσεις υπαρχουν....
Το ζητημα ειναι η αρχη...
Ποιος θα κανει πρωτος την κινηση...



Για τους σοβαρούς Τούρκους αναλυτές, όπως ο Σονέρ Τσαγαπτάι, η Τουρκία δεν αποκλείεται να οδηγηθεί, υπό προϋποθέσεις, ακόμη και σε εμφύλιο. Είναι μια χώρα διαιρεμένη, με έναν αυταρχικό πολιτικό ηγέτη που μπροστά στις αναμενόμενες δυσκολίες δεν αποκλείεται να ακολουθήσει έναν πιο αυταρχικό δρόμο που θα δώσει τη δυνατότητα σε «φίλους» και εχθρούς να την υπονομεύσουν.

Ο Ερντογάν, τις ικανότητες του οποίου πολλοί εξύμνησαν, οδήγησε τον εαυτό του στο απευκταίο δίλημμα:

Ή θα υποχωρήσει στις αξιώσεις των Αμερικανών, ή θα οδηγήσει τη χώρα σε μια οικονομική κρίση που μπορεί να του αμφισβητήσει και την εξουσία.
Σε μια πολύπλοκη και πολύπλευρη χώρα, όπως η Τουρκία, ο Ερντογάν κατήγαγε εκλογικές επιτυχίες επειδή κινούμενος σε ένα Δυτικό, εν μέρει φιλελεύθερο για τα δεδομένα της Τουρκίας φιλοεπιχειρηματικό πλαίσιο, βελτίωσε πολύ το βιοτικό επίπεδο της χώρας με την υποστήριξη των σημαντικότερων Δυτικών δυνάμεων.

Το προηγούμενο κεμαλικό καθεστώς είχε οδηγήσει τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο Ερντογάν, με τη βοήθεια της Δύσης –και συγκεκριμένα των ΗΠΑ– την έβγαλε από το ΔΝΤ και της έδωσε μια οικονομική ώθηση. Όπως αναφέρεται στο άρθρο στο οποίο παραπέμψαμε στην αρχή, όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Ερντογάν οι Τούρκοι ζούσαν όπως οι Σύροι· τα χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία οδήγησε το βιοτικό τους επίπεδο σε σημείο σύγκρισης με το ισπανικό. Αυτή ήταν η δύναμη της κοινωνικής συσπείρωσης δίπλα του.

Η οικονομία τού έδωσε την εξουσία, η οικονομία τον οδήγησε στο απόγειο και η οικονομία απειλεί να τον αποκαθηλώσει. Διότι η Τουρκία αντιμετωπίζει ήδη μια οικονομική κρίση την οποία δεν θα καταφέρει να διαχειριστεί αν ο πρόεδρος επιμείνει στη μέχρι σήμερα πολιτική του.

Ο αυταρχικός χαρακτήρας του δείχνει ότι θα προσπαθήσει να επιμείνει. Αν το κάνει, ο εμφύλιος δεν αποκλείεται. Αν υποχωρήσει, η υποχώρηση θα είναι άτακτη.
Θα ευθυγραμμιστεί στην αμερικανική βούληση. Και οι Αμερικανοί τού έχουν κρατημένα πολλά.

Η Τουρκία διατηρεί, χωρίς αμφιβολία, προνομιακό γεωγραφικό χώρο. Η γεωπολιτική της αξία είναι αναμφισβήτητα υψηλή. Αλλά, όσο και αν φαίνεται παράξενο, είναι ένα αρκετά τεχνητό κράτος. Δημιουργήθηκε και διατηρήθηκε χάριν της ιδεολογίας του τουρκισμού. Αναγκαστική εθνική συνείδηση τουρκική, σε όλες τις λαότητες και εθνότητες της περιοχής. Και αυτές είναι πολλές. Και ως δευτερεύουσα συνείδηση ας έχουν και την πραγματική τους.

Με αυτά τα δεδομένα, η Τουρκία αποτέλεσε πυλώνα της Δύσης. Αλλά η πολιτική Ερντογάν οδήγησε σε αναγκαστικές γεωπολιτικές συσπειρώσεις, όπως αυτή μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου που με την υποστήριξη των ΗΠΑ μπορεί να προβληθούν ως εναλλακτικές λύσεις. Η ψευδαίσθηση της δύναμης και του μεγαλείου οδήγησε τον Τούρκο ηγέτη στην απομόνωση. Η συμμαχία του με τη Ρωσία και το Ιράν έχει ημερομηνία λήξεως. Τα συμφέροντα της χώρας του με της Μόσχας και της Τεχεράνης ήταν πάντοτε ανταγωνιστικά. Μπορεί να συνέπεσαν ευκαιριακά, αλλά σε βάθος χρόνου η ρήξη θεωρείται αναπόφευκτη. Και τότε η Τουρκία θα διαπιστώσει πως βρίσκεται μπροστά σε μια νέα κατάσταση την οποία δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορέσει να επηρεάσει.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να διαμορφώσει μια αντικεμαλική, οθωμανική συνείδηση με τις μεθόδους του Κεμάλ. Αλλά ο Κεμάλ ήταν ένας ηγέτης της δεκαετίας του 1920. Τα πράγματα από τότε έχουν αλλάξει

Η Δύση, από της δημιουργίας της σύγχρονης Τουρκίας, όχι μόνο την βοήθησε να παραμείνει ενωμένη αλλά την υποστήριξε σε πολλά θέματα που ήγειρε, ακόμη και σε βάρος του ελληνισμού.
Βασικός λόγος αυτής της υποστήριξης ήταν πως έπρεπε να διατηρηθεί μια ισχυρή κρατική οντότητα που δεν θα επέτρεπε τον κατακερματισμό της περιοχής σε πολλά μικρά κρατίδια.

Η αντίληψη αυτή της Δύσης άρχισε να μεταβάλλεται με το Κουρδικό. Οι Κούρδοι θεωρούνται στρατηγικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή. Στο βάθος του ορίζοντα θα πρέπει να διαμορφώσουν κρατική υπόσταση.

Αλλά αν η Δυτική πολιτική προς την Τουρκία αναθεωρηθεί, γιατί αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο στο Κουρδικό; Μήπως η Τουρκία δημιουργεί πλέον στη Δύση περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει ως ενιαία κρατική οντότητα;

Αν η Δύση υπερβεί αυτόν τον ιδεολογικό Ρουβίκωνα, το μέλλον της Τουρκίας θα είναι ζοφερό.

Ο Ερντογάν μπορεί ως σήμερα να εξυπηρέτησε τα Δυτικά συμφέροντα, εδώ και αρκετό καιρό, όμως, αποτελεί πρόβλημα. Δεν ανταποκρίνεται πλέον στα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου ηγέτη της Τουρκίας – μιας Τουρκίας πολύπλοκης, πολυσύνθετης και ανομοιογενούς. Στην καλύτερη περίπτωση εκφράζει τη μισή χώρα. Η άλλη μισή είναι φανατική αντίπαλός του.

Οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πως αν ο Τούρκος πρόεδρος δεν ακολουθήσει μια ανοικτή, φιλειρηνική και εκσυγχρονισμένη πολιτική, η Τουρκία όχι μόνο θα αντιμετωπίσει κρίση αλλά μπορεί να οδηγηθεί και σε εμφύλιο.
Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο αλλαγής των παγκόσμιων δεδομένων. Φαίνεται πως αρκετά από αυτά συζητήθηκαν στη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στο Ελσίνκι. Οι Ρώσοι ζήτησαν από την Τουρκία να εγκαταλείψει το Ιντλίμπ και το Αφρίν στη Συρία, και στο Κόσοβο μια συνοριακή διευθέτηση αφέθηκε να εννοηθεί πως είναι δυνατή.

Τις παραμονές αυτής της νέας διευθέτησης, η τοποθέτηση της Ελλάδας στον συμμαχικό πόλο που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο είναι θετική.

Η διευθέτηση γίνεται σε επίπεδο υπερδυνάμεων, και όπως όλα δείχνουν η Τουρκία θα κληθεί να αποδεχτεί τις ρυθμίσεις. Ποιες θα είναι αυτές, είναι άγνωστο προς το παρόν.

Μήπως η καλύτερη πολιτική επιλογή στα θέματα που μας αφορούν (π.χ. Κυπριακό) είναι να περιμένουμε τις εξελίξεις; Διότι μια σοβαρή ρήξη Δύσης-Τουρκίας μπορεί να προοιωνίζεται αλλαγές που δεν είναι ακόμη ορατές.

Πηγή:Pontosnews

Αυτο ειναι ξεφτιλα !....ΜΚΟ και Ερυθρο Σταυρος εγιναν Προισταμενοι σε Στρατο, Ναυτικο και Αεροπορια

Αφου διελυσαν τα παντα στην Ελλαδα διαλυουν και τον Στρατο...
Τον υποβιβαζουν κατω απ τις ΜΚΟ....
ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ ! ! !


Ιεραρχικά πάνω από το ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ ο Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντικές οργανώσεις σύμφωνα με το οργανόγραμμα της «Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών» που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Ιεραρχικά πάνω από τα γενικά επιτελεία των τριών όπλων φαίνεται να τοποθετούνται οι εθελοντικές οργανώσεις στη νέα γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας: Οι υπηρεσίες που θα παρέχουν τα μέσα και τον εξοπλισμό σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών τίθενται κάτω από τον Ερυθρό Σταυρό και τις εθελοντικές οργανώσεις, σύμφωνα με το επίσημο οργανόγραμμα που συνόδευσε την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη, χθες.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση των επιτελείων, αλλά ταυτόχρονα καταδεικνύει την προχειρότητα με την οποία σχεδιάστηκε η νέα υπηρεσία υπό τον τίτλο «ΕΥΔΕΑ», δηλαδή Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών. Μάλιστα, το οργανόγραμμα της νέας υπηρεσίας, δεν αποτυπώθηκε μόνο σχηματικά -ενώ μπορεί να υποθέσει κανείς ότι πιθανά πρόκειται για λάθος, αλλά περιγράφηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος μιλώντας για τη δομή του νέου φορέα είπε: «Στη δομή της Υπηρεσίας και στο υψηλότερο, επίσης, επίπεδο στο πλευρό του Διοικητή, συγκροτείται και λειτουργεί μόνιμο και διαρκές Επιτελείο Διοίκησης.

Το Επιτελείο αυτό αποτελείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, την ΕΛ.ΑΣ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Λιμενικό, τα εθελοντικά σώματα, το ΓΕΣ, το ΓΕΝ και το ΓΕΑ, τη Δασική Υπηρεσία, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και Διευθύνσεις του Υπουργείου Υποδομών και από τα βασικά ερευνητικά ιδρύματα της χώρας». Και ενώ είχε θέσει ουσιαστικά τα επιτελεία υπό τις εντολές... των εθελοντών, συνέχισε λέγοντας ότι «βασική καινοτομία του νέου σχεδιασμού είναι η συντεταγμένη αξιοποίηση των δυνατοτήτων, των μέσων, του προσωπικού και της εμπειρίας που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας στη διαχείριση εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα και με την εμπειρία άλλων χωρών, ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Ισπανίας για παράδειγμα, που ακολούθησε πρόσφατα μία παρόμοια προσέγγιση με σχετική επιτυχία».
Πηγη 

Ο Στρατηγος Συναδινος μιλαει για ολα και για ολους σε συνεντευξη του.....

Ο Στρατηγος Συναδινος.......
Ο Στρατηγος που τολμησε να σηκωσει κεφαλι στο συστημα, και προσπαθει να ενωσει ολες τις Πατριωτικες δυναμεις να αγωνιστουν για το καλο της Πατριδος μας, ανοιξε την καρδια του και μιλησε για ολους και για ολα...


Κ. Συναδινέ, ας αρχίσουμε με το θέμα των ημερών. Υπάρχουν ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι; Ως στρατιωτικός που θα τις εντοπίζατε;
Όπως έχω ήδη αναφέρει η ευθύνη είναι διττή. Ευθύνη έχουν αφενός, όλα τα κόμματα εξουσίας των προηγούμενων ετών που για ψηφοθηρικούς λόγους και μικροσυμφέροντα επέτρεπαν την αυθαίρετη και άναρχη δόμηση στην περιοχή και αφετέρου μεγάλη ευθύνη φέρει και η σημερινή συγκυβέρνηση που διαχειρίστηκε την κρίση με τον χειρότερο τρόπο.
Αυτό φάνηκε καθαρά από την λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασης, την έλλειψη συντονισμού, την απουσία έγκαιρης και κατευθυνόμενης ενημέρωσης των ενδιαφερομένων και την απουσία ουσιαστικής παρέμβασης από τους αρμόδιους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και κυβερνητικό επίπεδο.
Ως στρατιωτικός γνωρίζω πολύ καλά ότι κανένα σχέδιο δεν αντέχει στην πρώτη επαφή με τον εχθρό γι’ αυτό και τονίζουμε ότι, το σχέδιο δεν είναι σημαντικό αντίθετα ο σχεδιασμός είναι το παν . Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση και τα δύο εφαρμόστηκαν στην χειρότερη μορφή τους.

Η έξοδος από τα μνημόνια, που ανήγγειλε η κυβέρνηση, πώς σχολιάζεται από εσάς;
Το τέλος των μνημονίων και η καθαρή έξοδος που ευαγγελίζεται ο Τσίπρας αποτελεί μνημείο «λαϊκίστικης μυθοπλασίας». Εφηύρε λοιπόν την έκφραση ότι θα είναι ο Πρωθυπουργός που θα βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια όταν η κυβέρνηση του έχει περάσει τα πλέον αιματηρά μέτρα σε αρκετά μεγάλο βάθος χρόνου για τον ελληνικό λαό, μέσω των εφαρμοστικών νόμων που ψήφισε. Με απλά λόγια τα ψέμματα και η προσπάθεια εξαπάτησης του κόσμου συνεχίζεται, όμως το συγκεκριμένο παραμύθι δε θα έχει αίσιο τέλος για τους Έλληνες.

Για την ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. καθαρή έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει κατάργηση όλων των μέτρων που αφορούν σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη μείωση του αφορολογήτου, την επιβολή ακραίας φορολογίας, της ξενόφερτης εποπτείας ακόμα και μετά τη λήξη του προγράμματος, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και γενικά όλων των δεσμεύσεων που έχουν υπογραφεί.
Στην πραγματικότητα, το μεταμνημονιακό καθεστώς της Ελλάδας είναι ένα νέο, ατέλειωτο μνημόνιο διαρκείας, Εφεξής, η  Ελλάδα δεν θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες με χαμηλών επιτοκίων δανεισμό από τους μηχανισμούς διάσωσης, αλλά με δανεισμό από τις αγορές με υψηλά επιτόκια και χωρίς στην ουσία σχέδιο και προοπτική ανάπτυξης.
Αυτό δεν το λες και επιτυχία.
Ακόμα και η πολυπόθητη ελάφρυνση του χρέους ουδέποτε συμφωνήθηκε, και οι όποιες υποσχέσεις που έλαβε ο Τσίπρας για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ή μείωσεις των επιτοκίων, δεν έχουν θεσμοθετηθει και παραμένουν στην ουσία το ανταποδοτικό δόλωμα στην αυστηρή εφαρμογή των μνημονιακών και μεταμνημονιακών μέτρων.

Πώς εξελίσσεται η προσπάθειά σας με το ΠΑΤΡΙΕ; Η εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη ήταν επιτυχημένη. Όμως από εκεί και πέρα δεν έχουμε μάθει πολλά πράγματα. Θα μας ενημερώσετε;

Η ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. είναι ένας νεοσυσταθείς πολιτικός φορέας. Η προσπάθεια μας είναι στοχοθετημένη και έχουν τεθεί συγκεκριμένοι αντικειμενικοί σκοποί. Με κύριο γνώμονα και σκοπό την αξιοπρεπή, μα κυρίως σοβαρή και αξιόπιστη,  παρουσία μας στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό πολιτικό πλαίσιο, εργαζόμαστε και λειτουργούμε πολυεπίπεδα και σε πολλαπλές κατευθύνσεις.

Κατ’ αρχή οργανωνόμαστε πανελλάδικα δημιουργώντας δομές, περιφερειακές και τοπικές οργανώσεις, επιδιώκοντας και επιτυγχάνοντας συνεργασίες, προσχωρήσεις, στελεχώσεις και υποστήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό και εγκαταστάσεις. Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας αλλά τα νέα είναι πολύ αισιόδοξα λαμβάνοντας υπόψη δύο σοβαρές παραμέτρους, τη δικαιολογημένη απάθεια και απαγοήτευση του κόσμου προς κάθε τι που αφορά στην πολιτική, αλλά και το γεγονός ότι διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο. 

Κατά καιρούς εκδίδονται σχετικά δελτία τύπου, όμως το βέβαιο είναι ότι η καταληκτική ημερομηνία για την ουσιαστική οργάνωση της ΠΑΤ.ΡΙ.Ε, σε κεντρικό επίπεδο, τοποθετείται περί τα τέλη του Σεπτεμβρίου.
Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα τελειώσει η διαβούλευση για τις θέσεις και τα προγράμματά μας, ενώ τα όργανα του φορέα, σύμφωνα και με την απόφαση του πολιτικού συμβουλίου, θα λειτουργούν με πλήρη σύνθεση πριν την κεντρική πολιτική εκδήλωση, που θα λάβει χώρα προς τα τέλη του Σεπτέμβρη.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν δεκάδες παράμετροι και δομικές αναγκαιότητες που διαμορφώνονται και συνεργούν καθημερινά, μέχρι την πλήρη λειτουργία του φορέα.

Τι θεωρείτε ότι έχετε καταφέρει ως σήμερα, που να σας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κόμματα του «χώρου»;
Δεν θα συμφωνήσω ότι έχω καταφέρει οτιδήποτε που να με τοποθετεί πάνω από τα υπόλοιπα κόμματα, φορείς, συλλογικότητες και ομάδες του πατριωτικού χώρου. Δυστυχώς τέτοιες σκέψεις, πρακτικές και ιδεοληψίες κρατούν τον ευρύτερο πατριωτικό χώρο πολυδιασπασμένο.

Προσπάθησα και προσπαθώ να δώσω ένα έντιμο, ηθικό, αξιοπρεπή, όμως σκληρό και αποφασιστικό αγώνα. Ο καθένας από εμάς έχει ένα γνωστικό αντικείμενο, μια επιδεξιότητα, ακόμα και μια αριστεία. Αλίμονο αν επιδοθούμε σε ένα άτυπο διαγωνισμό πατριωτισμού και περισσότερης ή λιγότερης προσφοράς. Δεν διεκδικώ δάφνες για ότι έχω κάνει, δε θα δεχτώ όμως καμία έκπτωση ή προσπάθεια μείωσης σε ότι έχω καταφέρει, τόσο ως Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων όσο και ως ευρωβουλευτής και προσφάτως επικεφαλής ενός νέου πολιτικού φορέα.

Δε θα λασπολογήσω, δε θα κάνω πολιτική στείρας αντιπολίτευσης, δε θα υπονομεύσω οποιαδήποτε ενέργεια προς το καλό της Ελλάδας αλλά δε θα δεχτώ οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια με σαφείς ιδιοτελείς σκοπούς.
Εξάλλου η πατρίδα μας χρειάζεται κάθε άριστο, πρόθυμο και ικανό, ο οποίος θα συστρατευτεί σε μια κοινή προσπάθεια. Όλοι πρέπει να δουλέψουμε. Θα κάνουμε λάθη. Ουδείς αλάθητος. Το έντιμο όμως, είναι να παραδεχόμαστε τα λάθη μας και να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε από αυτά. Σε αυτή τη λογική θεωρώ ότι δύο είναι οι κυριότεροι εχθροί της όλης προσπάθειας, η αρχομανία και η εγωπάθεια. Αν καταφέρουμε και τα παραμερίσουμε, το μέλλον θα είναι ευοίωνο.

Ένωση Πατριωτικών Δυνάμεων. Η κινησή σας τι στάση κρατά ως προς αυτό το βασικό ζήτημα; Πιστεύετε σε αυτήν; Πιστεύετε αυτό που πολύ συζητάται τον τελευταίο καιρό; Ότι δηλαδή, πρέπει τα κόμματα του χώρου μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής να ενωθούν και να σχηματίσουν έναν «ΣΥΡΙΖΑ» της δεξιάς; 
Δεν θεωρώ τον ευατό μου «καλύτερο, ικανότερο ή πιο πατριώτη» από όλους τους άλλους. Στις καταδρομές λέμε ότι «ένας ίσον κανένας», στην καθομιλουμένη λέμε ότι όλοι μας πρέπει να προβάλλουμε το «εμείς» έναντι του «εγώ».
Επιπρόσθετα, σε αυτή την προσπάθεια για την εθνεγερσία της Ελλάδας και την παλινόστωση της εθνικής μας αξιοπρέπειας δεν περισσεύει κανένας. Δεν αραδιάζω κλισέ, ούτε μιλώ με ξύλινη γλώσσα.

Είμαι πραγματικά υπέρμαχος του «ισχύς εν τη ενώσει».  Δεν επιδιώκουμε να γίνουμε ένας ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς καθόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε την αγανάκτηση του λαού για τα μέτρα λιτότητας και τα μνημόνια και ένωσε αριστερόστροφες συνιστώσες με στόχο την ανάληψη και μόνο της εξουσίας. Δικό μας στόχος είναι η σωτηρία της πατρίδας και του έθνους μας. Και είναι μεγάλη ανευθυνότητα να επιτρέπουμε σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν στον Θεό και στα ιδανικά όπως της φιλοπατρίας, της αριστείας, της αξιοκρατίας, της ισονομίας, να κυβερνούν την χώρα μας. 
Μετά από όλα αυτά ο καθένας από εμάς που αυτοπροσδιορίζεται ως πατριώτης, οφείλει να αναρωτηθεί αν θα αφήσει να συνεχιστεί αυτή η εθνική κατρακύλα ή θα ενώσει τις δυνάμεις του στην προσπάθειά μας να ανακτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Γ. Καρατζαφέρης πρότεινε τον ανεξάρτητο Γ. Κουριαννίδη για Δήμαρχο στην Θεσσαλονίκη. Εσείς είστε διατεθειμένοι να στηρίξετε αυτοδιοικητικούς σε μια “κοινή στάση” με άλλα κόμματα του πατριωτικού χώρου;
Αν θέλετε να μιλήσουμε για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως αυτή του Γιάννη Κουριαννίδη στη Θεσσαλονίκη, θα έλεγα ότι υπάρχουν αρκετοί  «αυτοδικοικητικοί» που έχουν δώσει τα διαπιστευτηριά τους, επανειλημμένως και με συνέπεια, στον λεγόμενο πατριωτικό χώρο. Είμαι όμως της λογικής ότι, στην αυτοδιοίκηση δεν χωρούν κομματισμοί και ιδεολογίες. Η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι πεδίο κομματικών και ιδεολογικών αντιπαραθέσεων.

Από την άλλη όμως, δεν μπορώ να δεχτώ το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις ο δημαρχιακός ή/και περιφερειακός θώκος, έχουν χρησιμοποιηθεί ως «αποστρατευτικός» προορισμός για πολλούς μη εκλεγμένους στην κεντρική πολιτική σκηνή, πρακτική που εφαρμόστηκε από τα κόμματα εξουσίας, δηλαδή τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Εν κατακλείδει, επιθυμώ στις επικείμενες αυτοδικοικητικές εκλογές, ο πατριωτικός συνασπισμός και οι συνεργαζόμενοι πατριωτικοί φορείς ως αντίμετρο της παλαιοκομματικής διείσδυσης στις δημοτικές εκλογές να εξετάσουν και να προτείνουν υποψήφιους από κοινού και όπου δεν υπάρχουν προτάσεις να αποφασιστεί από κοινού πάλι, ποιους θα υποστηρίξουν. Ούτως ή άλλως, η ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. θα επιδιώξει να δημιουργήσει αυτοδικοικητικούς εκλογικούς συδυασμούς απο τη δεξαμενή στελεχών της ανά την Ελλάδα.

Τι συνέβη με την «Ελεύθερη Πατρίδα»;

Η ΠΑΤΡΙΕ και η Ελεύθερη Πατρίδα έχουν ήδη συμφωνήσει σε συνεργασία Την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, εξεδόθη κοινό δελτίο τύπου βάσει του οποίου η Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση («ΠΑΤ.ΡΙ.Ε.») και η Ελεύθερη Πατρίδα συντάχθηκαν δημοσίως ενώνοντας τις δυνάμεις τους και δηλώνοντας ότι θα αγωνιστούν με ανιδιοτέλεια για την αναγέννηση της Ελλάδας.
Στην πορεία η ΠΑΤ.ΡΙ.Ε., η Ελεύθερη Πατρίδα και οι λοιποί συνασπιζόμενοι – συνεργαζόμενοι φορείς θα αποσαφηνίσουν τον ακριβή τρόπο, της από κοινού, καθόδου στις επόμενες εκλογές.

Βλέπετε εκλογές σύντομα;
Εντός του 2018 όχι. Εκλογές θα έχουμε όταν ο Τσίπρας εκτιμήσει ότι έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για να τις κερδίσει. Στην περίπτωση που διαπιστώσει ότι η αποτυχία του είναι δεδομένη, θα εξαντλήσει την θητεία του καθόσον το «αριστερό συνοθύλευμα» πρώην κομμουνιστών, ακροαριστερών, πρώην ΠΑΣΟΚΩΝ, και ΑΝΕΛιτών που «έπιασαν» καρέκλες και κατακλέβουν το κράτος και τους Έλληνες πολίτες, έχει ως αποκλειστικό στόχο την διατήρηση της εξουσίας μέχρι τελικής πτώσεως. Με αυτή τη λογική, εκτιμώ ως πιθανότερη ημερομηνία εκλογών το φθινόπωρο του 2019.

Πώς κρίνετε την στάση της ΝΔ ως αντιπολίτευσης; Τι θα κάνατε διαφορετικό;
Η στάση της ΝΔ ως αντιπολίτευση είναι απλά τραγική και είμαι επιεικέστατος στον χαρακτηρισμό. Σέρνεται συνεχώς πίσω από μία ατζέντα, που την καθορίζει, στο μεγαλύτερο μέρος της, το Μαξίμου. Προσπαθεί αφενός,  να διατηρήσει το ύφος ενός ψύχραιμου παρατηρητή των εθνικών, πολιτικών και οικονομικοκοινωνικών εξελίξεων αφετέρου, διαδίδει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι όποτε και να γίνουν οι εκλογές, η ΝΔ θα είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς αντίθετη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι όπως λέμε στην καθομιλουμένη «πολύ λίγος» για να ηγείται της αντιπολίτευσης και αν δεν έφερε  το όνομα - κληροδότημα, πολύ αμφιβάλλω αν θα πετύχαινε να είναι ακόμα και διαμερισματικός σύμβουλος σε συνοικία μικρής πόλης. 

Προς επίρρωση των λεγόμενων μου θα σας πω δύο παραδείγματα. Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων (αν επικυρωθεί από την παρούσα Βουλή) αλλά και των εφαρμοστικών μέτρων των μνημονίων, έχει δηλώσει ότι πιστεύει στη συνέχεια του κράτους, οπότε και θα τα εφαρμόσει αν γίνει κυβέρνηση. Ποιος ο λόγος λοιπόν να ψηφιστεί η ΝΔ εφόσον στα μείζονα προβλήματα του τόπου απλά θα εφαρμόσει τις πολιτικές της παρούσας κυβέρνησης.

Το τι θα έκανα διαφορετικό ως κυβέρνηση θα γνωστοποιηθεί σύντομα, όταν θα παρουσιαστούν οι θέσεις – προγράμματα της ΠΑΤ.ΡΙ.Ε.. Ως αντιπολίτευση σίγουρα, θα μπορούσα να πω χαριτολογώντας, θα έπραττα τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που κάνει η ΝΔ. Επειδή όμως οι καιροί είναι χαλεποί και κάθε χρόνος που κυλά υπερπολύτιμος δεν χωράνε αστεία. Πρέπει άμεσα να φύγει αυτή η κυβέρνηση και το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου και οφείλει όλη η αντιπολίτευση να κάνει τα πάντα σε κοινοβουλευτικό και λαϊκό πλαίσιο προς αυτή την κατεύθυνση.

Η τραγικότητα της κατάστασης είναι ότι, σε μια συγκυρία σημαντικότατων  εξελίξεων σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, στην Ελλάδα συνέπεσαν ταυτόχρονα η χειρότερη κυβέρνηση και η χειρότερη αντιπολίτευση, διαχρονικά. 

Δεκα συντροφικες μαχαιριες στον συντροφο Τσιπρα απο Ζαεφ.....

Προκειμενου να κερδισει το δημοψηφισμα , καρφωνει τον συντροφο Αλεξη....
Ετσι ειναι αυτοι εκει....
Σε γλειφουν οσο σε χρειαζονται, μετα..............

Η κυβέρνηση Ζάεφ επιδίδεται σε επικοινωνιακή επίθεση ενόψει του δημοψηφίσματος για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών στα Σκόπια, επικεντρώνοντας στα δέκα σημεία που αποτελούν διπλωματική νίκη της πΓΔΜ έναντι της Ελλάδας.

Τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα της σκοπιανής κυβέρνησης, όσο και στους προσωπικούς λογαριασμούς του Ζόραν Ζάεφ στα social media, η συμφωνία εξασφαλίζει την προστασία της «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας, η υπηκοότητα είναι «μακεδονική και τώρα και στο μέλλον», ο ύμνος, το εθνόσημο και η σημαία δεν αλλάζουν, ενώ το «ΜΚ» και το «ΜΚD» παραμένουν οι διεθνώς αναγνωρίσιμοι κωδικοί της χώρας.

Ειδικότερα, στο «φύλλο πληροφοριών» που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της πΓΔΜ και ανέδειξε η σελίδα infognomonpolitics.gr περιλαμβάνονται τα παρακάτω δέκα σημεία της συμφωνίας των Πρεσπών ως επιχειρήματα υπέρ του «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου.

1. Συμφωνία για το “μακεδονικό” μέλλον
Η “μακεδονο”-ελληνική συμφωνία είναι από ιστορική άποψη η καλύτερη και δίκαιη ευκαιρία για τους πολίτες της “Μακεδονίας”. Η Συμφωνία συνιστά συνεισφορά στο “μακεδονικό” μέλλον. Με αυτήν καθαρίζουμε τον δρόμο της χώρας μας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Γινόμαστε μέλος των οικογενειών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, των εθνών που απολαμβάνουν ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Με τη Συμφωνία φέρνουμε καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες και διαφυλάσσουμε την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά που δόξασε το “μακεδονικό” μας έθνος.

2. Η “μακεδονική” ταυτότητα προστατεύεται
Η Συμφωνία εγγυάται το δικαίωμα να προσδιοριζόμαστε ως “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ” (σ.σ. κεφαλαία στο κείμενο). Δεν υπάρχουν πλέον αμφισβητήσεις. Σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συμφωνίας, η “μακεδονική” ταυτότητα αντικατοπτρίζει το έδαφός μας, την γλώσσα, το λαό, με όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, με την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά του.

3. Η “μακεδονική” γλώσσα προστατεύεται
Σύμφωνα με το άρθρο 1 (3) της Συμφωνίας, επίσημη γλώσσα της χώρας μας είναι η “μακεδονική γλώσσα”, που είναι μεταφράσιμη σε όλες τις γλώσσες (π.χ. στα αγγλικά “Macedonian language”). Χωρίς επεξηγηματική υποσημείωση. Η “μακεδονική” γλώσσα κατοχυρώνεται, η ταυτότητα διαφυλάσσεται.

4. Η υπηκοότητα είναι “μακεδονική”, τώρα και στο μέλλον
Σύμφωνα με το άρθρο 1 (3) της Συμφωνίας, η υπηκοότητά μας θα είναι: “Μακεδονική” / πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας

5. Ο ύμνος, το εθνόσημο και η σημαία δεν αλλάζουν
Τα κρατικά σύμβολα δεν αποτέλεσαν μέρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας

6. Το “MK” και το “MKD” παραμένουν οι διεθνώς αποδεκτοί και αναγνωρίσιμοι κωδικοί
Κωδικός της χώρας συνεχίζει να είναι το “MK” και το “MKD”, όπως έχει αποφασίσει επίσημα ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO)

7. Λάβαμε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Θα γίνουμε το 30ο μέλος της Συμμαχίας
Η πρόσκληση ήταν εγκλωβισμένη από το 2008. Με τη Συμφωνία απομακρύνουμε το τελευταίο εμπόδιο για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ. Εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η οικονομική μας ανάπτυξη.


8. Θα ξεκινήσουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη
Έχουμε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας από το 2005 και από το 2009 λαμβάνουμε συστάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έναρξη διαπραγματεύσεων. Για πρώτη φορά λαμβάνουμε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας με την Ελλάδα.

9. Η Συμφωνία εγγυάται την “μακεδονο”-ελληνική φιλία και συνεργασία
Αυξάνεται η πολιτιστική συνεργασία μεταξύ της “Μακεδονίας” και της Ελλάδας στον τομέα των τεχνών, του χορού, του κινηματογράφου, της μουσικής, του θεάτρου και του αθλητισμού. Διευκολύνονται τα ταξίδια με τον εκσυγχρονισμό των συνοριακών διόδων και την κατασκευή νέων. Αυξάνεται η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον αγώνα για την αντιμετώπιση του οργανωμένου και του διασυνοριακού εγκλήματος, της τρομοκρατίας και του οικονομικού εγκλήματος.

10. Δεν υπάρχει πλέον FYROM
Με την υλοποίηση της Συμφωνίας θα σταματήσει να ισχύει η ονομασία FYROM (ΠΓΔΜ) και η χώρα μας θα καταχωρηθεί στα Ηνωμένα Έθνη με το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες
Πηγη 

Εσταξε χολη για Πρωταθλητρια μας ο Αριστεροστροφος φασιστας Κυριτσης

Για τους Αριστεοστροφους φασιστες οι παρωπιδες ποτε δεν βγαινουν....
Βγαζουν παντα τοσο μισος και κακια, που μπροστα τους ωχρια και ο διαολος!



Επικριτικός ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης κατά του ίδιου του πρωθυπουργού για τα συγχαρητήρια που απεύθυνε στη Βούλα Παπαχρήστου για το χρυσό της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Βερολίνο.

«Κακή επιλογή τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στην Παπαχρηστου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε μήνυμά του στο Twitter, που απευθυνόταν στον κ. Τσίπρα. Ο βουλευτής υπενθύμισε έτσι παλαιότερο ρατσιστικό tweet της αθλήτριας που τής κόστισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. («Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα… Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου… θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!»).

«Θερμά συγχαρητήρια στην Βούλα Παπαχρήστου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του στο Twitter.

Μπορεί να έχουν περάσει έξι χρόνια από το tweet της Παπαχρήστου, για το οποίο τιμωρήθηκε, αλλά στο κυβερνών κόμμα ορισμένοι δεν ξεχνούν τι συνέβη το 2012.

Κακή επιλογή τα συγχαρητήρια του @PrimeministerGR στην Παπαχρηστου


Ήταν 22 Ιουλίου 2012, λίγες ημέρες προτού εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, και η 23χρονη τότε Παπαχρήστου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, αναρτώντας στο Twitter το εξής σχόλιο: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα… Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου… θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!».

Η αθλήτρια ζήτησε κατόπιν συγγνώμη, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να διασώσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

H Παπαχρήστου, είχε υπερασπιστεί και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, με τον οποίο φημολογούνταν ότι διατηρούσε σχέση, και το χαστούκι του στη Λιάνα Κανέλλη τον Ιούνιο του 2012 δηλώνοντας: «νομίζω ότι δεν το ξεκίνησε πρώτος εκείνος».

«Αν εγώ ήμουν προκλητική απέναντι σε έναν άντρα και τον έβριζα δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσε, αλλά νομίζω πως άμα προκαλείς πρέπει να είσαι έτοιμος για την απάντηση» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
Πηγη 

Σαν σημερα δολοφονησαν τον Τασο Ισαακ! Κι αυτα τα ζω@, θεωρουνται συμμαχοι και φιλοι μας σημερα;

Για να μην ξεχνιομαστε....
Για να θυμωμαστε ποιοι ειναι οι γειτονες μας .....
Οι Σοφοι Αρχαιοι ημων προγονοι ειναι δικιο οταν ελεγαν την λεξη ΒΑΡΒΑΡΟΣ !



Στις 11 Αυγούστου του 1996, στην ουδέτερη Ζώνη του ΟΗΕ, στην Κύπρο, ο Κύπριος αντικατοχικός διαδηλωτής Τάσος Ισαάκ, 24 ετών τότε, ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου από Τουρκοκύπριους αστυνομικούς, στρατιώτες και πολίτες, μεταξύ των οποίων είναι και μέλη της τουρκικής ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι».

Αυτή η στυγερή δολοφονία ειναι η τραγική κατάληξη της μεγάλης Αντικατοχικής Πορείας που οργάνωσε το 1996 η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλετιστών, με αφετηρία το Βερολίνο και τερματισμό στην Κατεχόμενη Κερύνεια.

Η πορεία ξεκίνησε στις 2/8 από τη Πύλη του Βραδεμβούργου, και μέσω πολλών ευρωπαϊκών χωρών κατέληξε στην Κύπρο στις 10 Αυγούστου, με σχέδιο την επομένη, στις 11/8, οι μοτοσικλετιστές από σχεδόν όλη την Ευρώπη, να διαδηλώσουν, με μοτοπορεία, στα Κατεχόμενα.

Η δολοφονία του Τάσου Ισαάκ: Οι Μοτοσικλετιστές, οι Γκρίζοι Λύκοι και ο φονιάς βουλευτής
Το Κατοχικό καθεστώς της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείας Κύπρου» απείλησε πως θα άνοιγε πυρ, εάν οι μοτοσικλετιστές εισέρχονταν στα Κατεχόμενα εδάφη. Με ορατό τον κίνδυνο σύρραξης και γενικής αποσταθεροποίησης, οι οργανωτές ματαίωσαν την πορεία στα Κατεχόμενα μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, διοργανώνοντας εκδήλωση στο Μακάριο Στάδιο.

Έτσι όμως, η οργανωμένη πορέια «έσπασε» σε διάφορους ανεξέλεγκτους πυρήνες, που τελικά συγκρούστηκαν με τις αρχές ασφαλείας του ψευδοκράτους, οι οποίες συνεπικουρούνταν από οργανωμένες ομάδες Γκρίζων Λύκων και άλλους παρακρατικούς.

O Tάσος Iσαάκ, στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν άλλον Eλληνοκύπριο, τον οποίο κτυπούσαν οι Tούρκοι, δέχθηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Γύρω του μαζεύτηκαν μεγάλος αριθμός Τούρκων και Τουρκοκύπριων αντιδιαδηλωτών καθώς και μέλη της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους, οι οποίοι άρχισαν να τον κτυπούν επανειλημμένα με πέτρες, ρόπαλα και λοστούς, μέχρις ότου αυτός εξέπνευσε. Κάποια μέλη της Eιρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, τα οποία ήταν παρόντα στην σκηνή, απλά έκαναν την πάπια, αφήνοντας τους φονιάδες να σαπίσουν στο ξύλο τον Ισαάκ. Kαθοδηγητής της δολοφονικής επίθεσης φέρεται να ήταν ο αρχηγός του παραρτήματος των Γκρίζων Λύκων στα Κατεχόμενα, ο Mεχμέτ Aρσλάν.

Ο Τάσος Ισαάκ άφησε πίσω του μια χήρα κι ένα αγέννητο παιδί. Από την άλλη, ένας από τους δολοφόνους, ο Ερχάν Αρικλί, αξιώθηκε πρώτον να γίνει πρόεδρος του Κόμματος των εποίκων «Αναγέννηση» και, δεύτερον, να εκλεγεί βουλευτής στη Βουλή της κατοχικής «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου».

Το γεγονός του ότι εναντίον των δολοφόνων του Σολωμού και του Ισαάκ, που καταζητούνται από την Κύπρο αλλά και την Ιντερπόλ έχουν εκδοθεί 11 εντάλματα σύλληψης, ουδόλως πτόησε τους Τουρκοκύπριους και τους Τούρκους, που επιτρέπουν στον Αρικλί, τον Αρσλάν και στα άλλα καθάρματα, να κυκλοφορούν ελεύθερα στα Κατεχόμενα και την Τουρκία.
Πηγη

Καταγγελια: Εαν δεν εχει λεφτα καποιος, δεν δικαιουται να κανει μνημοσυνο στους οικειους του;

Σημερα το πρωι, καποια κυρια, εφτιαξε κολυβα, πηγε στο Προσκυνημα της Παναγιας Φανερωμενης στην Νεα Μηχανιωνα 
(Γραφω Προσκυνημα γιατι ετσι εχετε χαρακτηρισει την εκκλησια αυτη, Ξωκκλησι δηλαδη και οχι Ενορια, το γιατι θα επανελθω με αλλο αρθρο)......
Ζητησε να μνημονευτει ο πατερας της, που εχει πεθανει προ πενταετιας.....
Για να γινει μνημοσυνο, της απαντησε η καντηλαναφτρα, θελουμε 50 ευρω....
Χωρις το πενηνταρικο της ειπε , μονο ενα απλο διαβασμα (τιμοκατάλογος  δηλαδή)...
Σεβασμιωτατε Μητροπολιτη Καλαμαριας το γνωριζετε αυτο ;
Κι αν το γνωριζετε, το επιτρεπετε ;
Συμφωνειτε οτι μνημοσυνο δικαιουται μονο αυτος που εχει να πληρωσει ;
Κι αν δεν συμφωνειτε, γιατι γινεται αυτο; 

Εδω συμφωνουν και η ΝΟΥΔΟΥΛΑ, και το ΚΙΝΑΛ, και ο ΤΣΥΡΙΖΑ....

Για τα αυθαιρετα ο λογος....
Μονο αυτα φταινε για την καταστροφη...
Ξεχασαν τους Εμπρηστες......
Τους υπευθυνους που δεν ειδοποιησαν τον κοσμο......
Τα αεροπλανα που δεν ηταν επαρκη....
Τα τα τα ....
Ρε, ειστε ολοι για κλωτσιες αυτο εχω μονο να πω !




Το "αυθαίρετο" κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το δυσθεώρητο οικονομικό χρέος των 200 εκατομμυρίων ευρώ, δεν αρκείται μόνο στην τυμβωρυχία των νεκρών της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική.

Αντί να κρύβονται και να απολογούνται για τις διαχρονικές ευθύνες του πελατειακού κράτους που δόμησαν με συνέπεια, έχουν βγάλει τα "μαντρόσκυλα", όπως ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, να γαβγίζουν και να απειλούν για «κλωτσιές και δρόμο».

Μιλάμε για τον σημερινό Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, ο οποίος ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ως ανεξάρτητος βουλευτής -μαζί με άλλους δύο βουλευτές της ΝΔ- είχαν καταθέσει τροπολογία με την οποία ζητούσαν να ανασταλούν οι κατεδαφίσεις και η εκτέλεση προστίμων βεβαιωμένων πράξεων κατεδαφίσεων.

Ο Βασίλης Οικονόμου επανήλθε μάλιστα το 2016, ζητώντας να εξαιρεθούν από τους δασικούς χάρτες 23 περιοχές του Μαραθώνα, μεταξύ των οποίων και το Μάτι, ρωτώντας τους αρμόδιους υπουργούς «πώς σκοπεύετε να επιλύσετε το εν λόγω θέμα, που αφορά ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα;». Όλα αυτά φυσικά, θυσιάζοντας την πολιτική προστασία και το περιβάλλον, στο βωμό της εξυπηρέτησης του πελατειακού κράτους.

Αυτός ο πολιτικός "ογκόλιθος", προέτρεψε, σε ραδιοφωνικό του παραλήρημα, πριν λίγες μέρες, για «κλωτσιές και δρόμο» σε Τσίπρα και Δούρου.

Χθες, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, απευθυνόμενη προφανώς σε μια γυάλα από χρυσόψαρα, κατάφερε να κρύψει τέσσερις δεκαετίες εγκληματικής δράσης... κάτω απ' το μαξιλάρι της. Η Μαρία Σπυράκη δήλωσε πως «οι κατεδαφίσεις έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 3 χρόνια».

Πάλι καλά να λέτε. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας έχει γίνει τόσο δεύτερη φύση τους, που η Μαρία Σπυράκη θα μπορούσε, χωρίς καμία ηθική αναστολή, να κατηγορήσει τον Τσίπρα ότι τον στηρίζει μεγαλοεπιχειρηματίας, κατηγορούμενος για εμπορία ηρωίνης.

Βλέπετε, το κυριότερο επιχείρημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της πασοκικής συνιστώσας τους, είναι ότι σε 3,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να καταπολεμήσει το "αυθαίρετο" κράτος-τέρας που έστηναν με στοργή και φροντίδα επί 44 χρόνια οι πολιτικοί απατεώνες και συγκεκριμένα "τζάκια", που χρεοκόπησαν, με σύστημα, τη χώρα.

Το να μιλάει για τα αυθαίρετα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι σα να πουλάνε καραμέλες έξω από σχολεία οι παιδεραστές… να μην τους ελέγχει κανείς και να κόβουν και απόδειξη.
Πηγη 

Οι Ελληνικες δυναμεις της KFOR θα διαταχθουν να χτυπησουν τους Σερβους ;

Ο Πολεμος του Κοσοβου ουδεποτε εληξε...
Συνεχιζεται μεχρι σημερα, εστω κι αν δεν πεφτουν πυροβολισμοι.....
Με τα νεα δεδομενα ομως, δεν ειναι απιθανο να αρχισουν παλι πυροβολισμοι και βομβαρδισμοι......
Υπαρχουν και Ελληνικες Στρατιωτικες δυναμεις εκει....
Η μεχρι τωρα θεση της Ελλαδος ηταν, οτι οι Ελληνες δεν θα χτυπησουν Σερβους....
Εαν τωρα ξεκινησουν συμπλοκες και το ΝΑΤΟ, δωσει διαταγη στους Ελληνες να κινηθουν κατα των Σερβων τι θα γινει ;
Υπαρχει εντολη, του τι θα πραξουν ;
Θα υπακουσουν ;
Κι αν δεν υπακουσουν ; 
Εχει τα κοτσια η κυβερνηση η σημερινη να δωσει εντολη να αποχωρησουν ;
Ειναι δυνατον ομως αυτη η κυβερνηση που ειναι στα τεσσερα να σηκωθει ορθια ;
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ !

Διαβαστε τι συμβαινει εκει......
Από πολύ καιρό προβλέπεται ένας νέος πόλεμος στα Βαλκάνια , αλλά τις τελευταίες μέρες ήταν πλησιέστερος από ποτέ, έγραφε την Πέμπτη το ηλεκτρονικό ειδησεογραφικό δελτίο  Vzgliad.

Πρόκειται για μια διεθνή σύρραξη και ειδικώτερα για ένα νέο πόλεμο για το Κόσσοβο, με την συμμετοχή αμερικανικών δυνάμεων, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μιαν νέα διαίρεση της Σερβίας, κατά τον εκδότη του Δελτίου. Το Βελιγράδι έχει συνείδηση του σχεδίου και ετοιμάζει την απάντηση.

Η προθεσμία των 1930 ημερών, εντός της οποίας οι αλβανικές αρχές του Κοσσόβου όφειλαν να δημιουργήσουν τους αυτόνομους Δήμους των σερβικών κοινοτήτων στα βόρεια της επικράτειας, έχει εξαντληθεί. Αυτός ήταν ο απαραίτητος όρος για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, μολονότι ήταν φανερό πως οι Αλβανοί δεν θα έκαναν τίποτα –και όλος ο κόσμος ήταν τώρα ψυχολογικά προετοιμασμένος. Ωστόσο, η κατάσταση πήρε μια στροφή πραγματικά επικίνδυνη.

Την παραμονή της εκπνοής του «σερβικού τελεσιγράφου», φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν περί μιας κλιμάκωσης της βίας στο βόρειο Κόσσοβο και μάλιστα έως και επανάληψης των στρατιωτικών συγκρούσεων. Για παράδειγμα, μια εφημερίδα του Βελιγραδίου ανέφερε πως η Μόσχα μετέδωσε στο Βελιγράδι πληροφορίες ότι οι Αλβανοί σχεδίαζαν να επιτεθούν στους σερβικού θυλάκους με τον «στρατό του Κοσσόβου», για να επαναλάβουν τα γεγονότα του 2004.

Ορισμένοι ανέφεραν ότι η στρατιωτική επιχείρηση των Αλβανών, με την επωνυμία «Χρυσή Σπάθη», θα περιλάμβανε επίσης και την κατάληψη ορισμένων περιοχών της Νότιας Σερβίας που διεκδικεί η Πρίστινα, υπό το προκάλυμμα της Δύναμης για το Κόσσοβο (KFOR) του ΝΑΤΟ. Μετά από αυτά οι καμπάνες των εκκλησιών άρχισαν να σημαίνουν συναγερμό και η πολιτοφυλακή τέθηκε σε κατάσταση πολέμου.

Κατά το διάστημα αυτό ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς συνεκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας σε επείγουσα σύσκεψη στο Βελιγράδι, μετά την οποία απευθύνθηκε στον σερβικό λαό και ειδικώτερα στους κατοίκους του Βορείου Κοσσόβου. Συνέστησε σε όλους νηφαλιότητα και τους κάλεσε να μην αντιδράσουν σε προκλήσεις, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η ασφάλεια όλων των Σέρβων αποτελεί «εθνική προτεραιότητα» Κατά τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όλος ο κόσμος θέλει την ειρήνη, αλλά «κακοί άνθρωποι» οργανώνουν «πολυεπίπεδες προκλήσεις» κατά διαταγήν  ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Η δύναμη του ΝΑΤΟ (KFOR), ενεργοποιήθηκε πράγματι στο Βόρειο Κόσσοβο, οργανώνοντας εντατικά γυμνάσια. Η επιλογή του χρόνου δεν μπορούσε να είναι χειρότερη, τόσο μάλλον όσο τα γυμνάσια πρόβλεπαν μια μαζική προώθηση πολωνικών και αμερικανικών ταγμάτων στις κρίσιμες ζώνες των σερβικών περιοχών. Και όταν η φάλαγγα των αμερικανικών τεθωρακισμένων δύναμης πεζοναυτών ξεκίνησε προς την βόρεια Μιτρόβιτσα, η νευρικότητα εξελίχτηκε σε ανοιχτή σύγκρουση.

Ιδού τι ακριβώς συνέβη: Νωρίς το πρωί, οι Αμερικανοί έφθασαν ως τον στόχο τους – το μεγαλύτερο φράγμα στην περιοχή του Γκάζιβόντε, που τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό το μισό Κόσσοβο και την Νότια Σερβία. Πρόκειται για στρατηγική θέση, κρίσιμης σημασίας για την σερβική ζώνη και γι’ αυτό οι επιφορτισμένες με την προστασία της σερβικές δυνάμεις απέκλεισαν την πρόσβασή της με αντιαρματικούς «αχινούς» και κατέλαβαν θέσεις περιμένοντας τους Αμερικανούς πεζοναύτες. Σύντομα τα αμερικανικά ελικόπτερα εμφανίστηκαν πάνω από την λίμνη. Για μερικές ώρες, η κατάσταση βρισκόταν στο κατώφλι ενός μεγάλου πολέμου.

Στο μεταξύ, το πολωνικό τάγμα έφθασε λαθραία στο χωριό Βαλάκ για να καταλάβει –χωρίς να συναντήσει αντίσταση- τον σταθμό διανομής ρεύματος, που συνδέεται με το φράγμα.

Είναι ντροπή τέτοιες επιχειρήσεις να χαρακτηρίζονται γυμνάσια. Πρόκειται σαφέστατα για μια στρατιωτική πρόκληση, κατέληγε η εφημερίδα.
Πηγη 

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Οι Οικονομικοι δολοφονοι που καποτε εκτελεσαν την Σοβιετικη Ενωση, εβαλαν στον νηματοσταυρο την Τουρκια.....

Στα 138,7 δισ. ανέρχεται η έκθεση ευρωπαϊκών τραπεζών στην Τουρκία μετά την – χωρίς σταματημό – κατρακύλα της τουρκικής λίρας. Οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των Τούρκων είναι προ των πυλών, καθώς το οικονομικό χάος στο οποίο έχει πέσει η Τουρκία, θα την περιβάλλει για καιρό. 


Άγνωστο είναι το ποιες θα είναι οι κινήσεις την επόμενη μέρα καθώς η προβληματική τουρκική οικονομία έχει προβληματίσει τις διεθνείς αγορές.

Σε τροχιά υποχώρησης βρέθηκε την Παρασκευή το ευρώ, έναντι του δολαρίου, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times που ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανησυχεί για τον αντίκτυπο που θα έχει στις ευρωπαϊκές τράπεζες η διολίσθηση της τουρκικής λίρας. Σύμφωνα με τους FT, οι επιπτώσεις για την ισπανική BBVA, την ιταλική UniCredit και τη γαλλική BNP Paribas θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα σοβαρές, λόγω της έκθεσής τους στην τουρκική οικονομία.

Η υποχώρηση της τουρκικής λίρας θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά επιζήμια για τις ευρωπαϊκές τράπεζες που έχουν επενδύσει στην Τουρκία, ενώ η ΕΚΤ φοβάται επίσης ότι οι Τούρκοι πολίτες μπορεί να μην είναι προετοιμασμένοι για μια τόσο μεγάλη υποτίμηση του νομίσματός τους και να σταματήσουν να αποπληρώνουν τα δάνεια που έχουν σε ξένο νόμισμα.

Να σημειωθεί ότι τα δάνεια αυτά αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των συνολικών assets του τουρκικού τραπεζικού τομέα.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), τα δάνεια Τούρκων δανειοληπτών σε ισπανικές τράπεζες ανέρχονται σε 83,3 δισ. δολάρια, σε γαλλικές 38,4 δισ. δολάρια και σε ιταλικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα 17 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, το κόστος ασφάλισης έναντι των κινδύνων που συνεπάγεται η έκθεση σε τουρκικό χρέος ανήλθε την Πέμπτη στο υψηλότερο επίπεδό του από το 2009. Τα πενταετή CDS της Τουρκίας ανήλθαν στις 379 μονάδες βάσης, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2009.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι συνέπειες από την οικονομική κρίση στην Τουρκία δεν περιορίζονται στο μέτωπο των τραπεζών. Η Ευρωζώνη έχει σημαντικές εξαγωγές στην Τουρκία, εξαγωγές που μπορεί να χάσει αν ενταθεί η οικονομική κρίση, με άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης, ενώ υπάρχει και το προσφυγικό που θα μπορούσε να κλιμακωθεί αν υπάρξει ρεύμα φυγής από την Τουρκία στην ΕΕ.

Αναταραχή στις διεθνείς αγορές

Αναταραχή προκαλεί στις διεθνείς και τις αναδυόμενες χρηματιστηριακές αγορές η βουτιά της τουρκικής λίρας, ενώ οι εντεινόμενοι φόβοι για ευρύτερες επιπτώσεις έστρεψαν τους επενδυτές στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια. Παράλληλα, δεν λείπουν και οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας.

Η τουρκική λίρα έφτασε να υποχωρεί νωρίτερα έως και 14,6% -πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της από τις αρχές του 2001- λόγω της επιδείνωσης της διαμάχης με τις ΗΠΑ, των ανησυχιών για την οικονομία της χώρας και της απουσίας δράσης από τους φορείς χάραξης πολιτικής.

Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας παρενέβη στις αγορές σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την κατρακύλα του τουρκικού νομίσματος, πραγματοποιώντας δημοπρασίες για καταθέσεις σε συναλλάγμα. Όπως μεταδίδει το Reuters, η κεντρική τράπεζα ξεκίνησε δημοπρασίες 1,5 δισ. δολαρίων για καταθέσεις σε συνάλλαγμα έναντι καταθέσεων σε τουρκική λίρα.

Αυτό είχε ως συνέπεια οι απώλειες στο τουρκικό νόμισμα να περιορίστουν στις 13:25 ώρα Ελλάδος στο 6,79% με τη λίτρα στα 5,917 δολάρια.Το αμερικανικό δολάριο έχει ενισχυθεί έναντι της λίρας κατά 37,2% το τελευταίο τρίμηνο και κατά 21,9% μόνο τον τελευταίο μήνα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 σημειώνει απώλειες 0,94% στις 386,38 μονάδες με τις τράπεζες και τον τομέα πρώτων υλών να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE100 με πτώση 0,72%, ο γερμανικός DAX -1,74%, o γαλλικός CAC40 -1,32%, o ιταλικός FTSE MIB – 1,81%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 υποχωρεί 1,11%.

Οι μετοχές της γαλλικής BNP Paribas, της ιταλικής UniCredit και της ισπανικής BBVA, των τραπεζών που θεωρούνται ότι έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση στην Τουρκία, σημείωσαν βουτιά έως και 4%. Αυτό οδήγησε τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές σε πτώση 1,3% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,7%.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI All-Country World, που παρακολουθεί μετοχές σε 47 χώρες, υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,6%. Πτωτικό αναμένεται να είναι και το άνοιγμα στη Wall Street.

Καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια, οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν νωρίτερα σε χαμηλό τριών εβδομάδων ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών τίτλων έπεσαν στο 2,8913%.

Το ευρώ υποχωρεί σήμερα σημαντικά έναντι του δολαρίου μετά τις αναφορές των Financial Times ότι η ΕΚΤ ανησυχεί για τον αντίκτυπο που θα έχει η πτώση της τουρκικής λίρας στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Αυτή την ώρα, το κοινό ευρωπαικό νόμισμα καταγράφει απώλειες 0,49% στο 1,14 71 έναντι του δολαρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, η ισπανική BBVA, η ιταλική UniCredit και η γαλλική BNP Paribas ενδέχεται να επηρεαστούν σημαντικά από το sell off της λίρας.

Στο μεταξύ, μετά από πέντε ημέρες σιωπής, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε καθησυχαστικός με αφορμή τις ανησυχίες για την υποχώρηση της τουρκικής λίρας, ενώ αναμένεται να δώσει προγραμματισμένη ομιλία σήμερα.

Ορμώμενος από τις ανησυχίες αυτές, καθώς η τουρκική λίρα κατέρριψε ιστορικά χαμηλά ρεκόρ υπό τον κίνδυνο για ρήξη στις σχέσεις της Άγκυρας με τις ΗΠΑ, ο Ερντογάν, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Ριζούντα της Μαύρης Θάλασσας κάλεσε τους Τούρκους «να μην έχουν καμία ανησυχία».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η Τουρκία έχει στόχο να διατηρήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2018 κάτω από το 2% του ΑΕΠ.

Παράλληλα αναμένει ότι η ανάπτυξη θα ανέλθει σε 3% με 4% τον 2019, ενώ η προηγούμενη πρόβλεψη έκανε λόγο για ανάπτυξη 5,5%.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο διαμορφώθηκε στο 5,6% του ΑΕΠ πέρυσι, αναμένεται να κλείσει κάτω από το 4% την επόμενη χρονιά και ο πληθωρισμός, ο οποίος κινείται τώρα στο 15%, θα επιστρέψει «σε σύντομο διάστημα» σε μονοψήφια νούμερα, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι ασιατικές αγορές νωρίτερα, με σημαντικές απώλειες στον Nikkei, καθώς εντείνεται η αβεβαιότητα λόγω των αυξανόμενων εμποριών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ – Κϊνας.

Απώλειες σημείωσε σήμερα το ευρώ παράλληλα με την πτώση των νομισμάτων των μετοχών άλλων αναδυόμενων αγορών, εξαιτίας των φόβων για μετάδοση των οικονομικών προβλημάτων της Τουρκίας, μεταδίδει το Bloomberg.

Η Κίνα αντέδρασε στον τελευταίο γύρο εμπορικών εχθροπραξιών της κυβέρνησης Τραμπ, επιβάλλοντας τους δικούς της δασμούς. Οι επενδυτές θα στρέψουν την προσοχή τους στις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, UniCredit SpA και BNP Paribas SA που αναφέρονται στο δημοσίευμα των FT.

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ΕΚΤ δεν θεωρεί ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, αλλά ανησυχεί για την έκθεση στην πτώση της τουρκικής λίρας.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι υποστηρίζουν πως το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ωθεί πλέον τους επενδυτές στην ασφάλεια των ομολόγων και δη του γερμανικού που υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων. Πτωτικά κινούνται επίσης και τα ομόλογα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας. Κερδισμένοι από την αναταραχή που έχει προκληθεί με την κατάρρευση της τουρκικής λίρας φαίνεται ότι αναδεικνύονται επίσης το δολάριο, το γεν και το ελβετικό φράγκο.

Πτώση στη Wall Street

Ο δείκτης Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε πτώση άνω των 200 μονάδων σήμερα εν μέσω εκτεταμένων ρευστοποιήσεων, καθώς η τουρκική λίρα κατρακυλάει εξαιτίας των ανησυχιών για την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας και την ολοένα και βαθύτερη αντιπαράθεση της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Τουρκία, οδηγώντας σε μεγαλύτερες απώλειες το τουρκικό νόμισμα και εγείροντας ανησυχίες ότι η κρίση θα μπορούσε να ενσκήψει και σε άλλες οικονομίες.

Οι επενδυτές στράφηκαν στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια με το δολάριο να φθάνει σε υψηλό 13 μηνών και την απόδοση των αμερικανικών ομολόγων να πέφτει σε χαμηλό τριών εβδομάδων.

Στις 09:48 EDT (16:48 ώρα Ελλάδας) ο δείκτης Dow Jones κατέγραφε πτώση 158.88 μονάδων ή 0,62% και βρισκόταν στις 25.350,35 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 13.35 μονάδων ή 0,47%, στις 2.840,23 και ο δείκτης Nasdaq διολίσθαινε 31,69 μονάδες, 0,40%, στις 7.860,09.

Πως επηρεάζεται η Ελλάδα

Υπό πίεση τελούν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, με το κόστος δανεισμού να απομακρύνεται περαιτέρω από το ψυχολογικό όριο του 4%. Πιέσεις σ’ όλη την Ευρωζώνη από τις τουρκικές αναταράξεις.

Επιδείνωση παρουσιάζουν σήμερα τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, καθώς οι αναταράξεις στην τουρκική οικονομία ασκούν σημαίνουσες πιέσεις σ’ όλη την Ευρωζώνη.
Στα 138,7 δισ. ανέρχεται η έκθεση ευρωπαϊκών τραπεζών στην Τουρκία μετά την – χωρίς σταματημό – κατρακύλα της τουρκικής λίρας. Οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των Τούρκων είναι προ των πυλών, καθώς το οικονομικό χάος στο οποίο έχει πέσει η Τουρκία, θα την περιβάλλει για καιρό. Άγνωστο είναι το ποιες θα είναι οι κινήσεις την επόμενη μέρα καθώς η προβληματική τουρκική οικονομία έχει προβληματίσει τις διεθνείς αγορές.

Σε τροχιά υποχώρησης βρέθηκε την Παρασκευή το ευρώ, έναντι του δολαρίου, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times που ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανησυχεί για τον αντίκτυπο που θα έχει στις ευρωπαϊκές τράπεζες η διολίσθηση της τουρκικής λίρας. Σύμφωνα με τους FT, οι επιπτώσεις για την ισπανική BBVA, την ιταλική UniCredit και τη γαλλική BNP Paribas θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα σοβαρές, λόγω της έκθεσής τους στην τουρκική οικονομία.

Η υποχώρηση της τουρκικής λίρας θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά επιζήμια για τις ευρωπαϊκές τράπεζες που έχουν επενδύσει στην Τουρκία, ενώ η ΕΚΤ φοβάται επίσης ότι οι Τούρκοι πολίτες μπορεί να μην είναι προετοιμασμένοι για μια τόσο μεγάλη υποτίμηση του νομίσματός τους και να σταματήσουν να αποπληρώνουν τα δάνεια που έχουν σε ξένο νόμισμα.

Να σημειωθεί ότι τα δάνεια αυτά αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των συνολικών assets του τουρκικού τραπεζικού τομέα.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), τα δάνεια Τούρκων δανειοληπτών σε ισπανικές τράπεζες ανέρχονται σε 83,3 δισ. δολάρια, σε γαλλικές 38,4 δισ. δολάρια και σε ιταλικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα 17 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, το κόστος ασφάλισης έναντι των κινδύνων που συνεπάγεται η έκθεση σε τουρκικό χρέος ανήλθε την Πέμπτη στο υψηλότερο επίπεδό του από το 2009. Τα πενταετή CDS της Τουρκίας ανήλθαν στις 379 μονάδες βάσης, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2009.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι συνέπειες από την οικονομική κρίση στην Τουρκία δεν περιορίζονται στο μέτωπο των τραπεζών. Η Ευρωζώνη έχει σημαντικές εξαγωγές στην Τουρκία, εξαγωγές που μπορεί να χάσει αν ενταθεί η οικονομική κρίση, με άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης, ενώ υπάρχει και το προσφυγικό που θα μπορούσε να κλιμακωθεί αν υπάρξει ρεύμα φυγής από την Τουρκία στην ΕΕ.

Αναταραχή στις διεθνείς αγορές

Αναταραχή προκαλεί στις διεθνείς και τις αναδυόμενες χρηματιστηριακές αγορές η βουτιά της τουρκικής λίρας, ενώ οι εντεινόμενοι φόβοι για ευρύτερες επιπτώσεις έστρεψαν τους επενδυτές στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια. Παράλληλα, δεν λείπουν και οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας.

Η τουρκική λίρα έφτασε να υποχωρεί νωρίτερα έως και 14,6% -πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της από τις αρχές του 2001- λόγω της επιδείνωσης της διαμάχης με τις ΗΠΑ, των ανησυχιών για την οικονομία της χώρας και της απουσίας δράσης από τους φορείς χάραξης πολιτικής.

Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας παρενέβη στις αγορές σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την κατρακύλα του τουρκικού νομίσματος, πραγματοποιώντας δημοπρασίες για καταθέσεις σε συναλλάγμα. Όπως μεταδίδει το Reuters, η κεντρική τράπεζα ξεκίνησε δημοπρασίες 1,5 δισ. δολαρίων για καταθέσεις σε συνάλλαγμα έναντι καταθέσεων σε τουρκική λίρα.

Αυτό είχε ως συνέπεια οι απώλειες στο τουρκικό νόμισμα να περιορίστουν στις 13:25 ώρα Ελλάδος στο 6,79% με τη λίτρα στα 5,917 δολάρια.Το αμερικανικό δολάριο έχει ενισχυθεί έναντι της λίρας κατά 37,2% το τελευταίο τρίμηνο και κατά 21,9% μόνο τον τελευταίο μήνα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 σημειώνει απώλειες 0,94% στις 386,38 μονάδες με τις τράπεζες και τον τομέα πρώτων υλών να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE100 με πτώση 0,72%, ο γερμανικός DAX -1,74%, o γαλλικός CAC40 -1,32%, o ιταλικός FTSE MIB – 1,81%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 υποχωρεί 1,11%.

Οι μετοχές της γαλλικής BNP Paribas, της ιταλικής UniCredit και της ισπανικής BBVA, των τραπεζών που θεωρούνται ότι έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση στην Τουρκία, σημείωσαν βουτιά έως και 4%. Αυτό οδήγησε τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές σε πτώση 1,3% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,7%.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI All-Country World, που παρακολουθεί μετοχές σε 47 χώρες, υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,6%. Πτωτικό αναμένεται να είναι και το άνοιγμα στη Wall Street.

Καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια, οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν νωρίτερα σε χαμηλό τριών εβδομάδων ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών τίτλων έπεσαν στο 2,8913%.

Το ευρώ υποχωρεί σήμερα σημαντικά έναντι του δολαρίου μετά τις αναφορές των Financial Times ότι η ΕΚΤ ανησυχεί για τον αντίκτυπο που θα έχει η πτώση της τουρκικής λίρας στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Αυτή την ώρα, το κοινό ευρωπαικό νόμισμα καταγράφει απώλειες 0,49% στο 1,14 71 έναντι του δολαρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, η ισπανική BBVA, η ιταλική UniCredit και η γαλλική BNP Paribas ενδέχεται να επηρεαστούν σημαντικά από το sell off της λίρας.

Στο μεταξύ, μετά από πέντε ημέρες σιωπής, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε καθησυχαστικός με αφορμή τις ανησυχίες για την υποχώρηση της τουρκικής λίρας, ενώ αναμένεται να δώσει προγραμματισμένη ομιλία σήμερα.

Ορμώμενος από τις ανησυχίες αυτές, καθώς η τουρκική λίρα κατέρριψε ιστορικά χαμηλά ρεκόρ υπό τον κίνδυνο για ρήξη στις σχέσεις της Άγκυρας με τις ΗΠΑ, ο Ερντογάν, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Ριζούντα της Μαύρης Θάλασσας κάλεσε τους Τούρκους «να μην έχουν καμία ανησυχία».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η Τουρκία έχει στόχο να διατηρήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2018 κάτω από το 2% του ΑΕΠ.

Παράλληλα αναμένει ότι η ανάπτυξη θα ανέλθει σε 3% με 4% τον 2019, ενώ η προηγούμενη πρόβλεψη έκανε λόγο για ανάπτυξη 5,5%.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο διαμορφώθηκε στο 5,6% του ΑΕΠ πέρυσι, αναμένεται να κλείσει κάτω από το 4% την επόμενη χρονιά και ο πληθωρισμός, ο οποίος κινείται τώρα στο 15%, θα επιστρέψει «σε σύντομο διάστημα» σε μονοψήφια νούμερα, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι ασιατικές αγορές νωρίτερα, με σημαντικές απώλειες στον Nikkei, καθώς εντείνεται η αβεβαιότητα λόγω των αυξανόμενων εμποριών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ – Κϊνας.

Απώλειες σημείωσε σήμερα το ευρώ παράλληλα με την πτώση των νομισμάτων των μετοχών άλλων αναδυόμενων αγορών, εξαιτίας των φόβων για μετάδοση των οικονομικών προβλημάτων της Τουρκίας, μεταδίδει το Bloomberg.

Η Κίνα αντέδρασε στον τελευταίο γύρο εμπορικών εχθροπραξιών της κυβέρνησης Τραμπ, επιβάλλοντας τους δικούς της δασμούς. Οι επενδυτές θα στρέψουν την προσοχή τους στις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, UniCredit SpA και BNP Paribas SA που αναφέρονται στο δημοσίευμα των FT.

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ΕΚΤ δεν θεωρεί ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, αλλά ανησυχεί για την έκθεση στην πτώση της τουρκικής λίρας.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι υποστηρίζουν πως το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ωθεί πλέον τους επενδυτές στην ασφάλεια των ομολόγων και δη του γερμανικού που υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων. Πτωτικά κινούνται επίσης και τα ομόλογα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας. Κερδισμένοι από την αναταραχή που έχει προκληθεί με την κατάρρευση της τουρκικής λίρας φαίνεται ότι αναδεικνύονται επίσης το δολάριο, το γεν και το ελβετικό φράγκο.

Πτώση στη Wall Street

Ο δείκτης Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε πτώση άνω των 200 μονάδων σήμερα εν μέσω εκτεταμένων ρευστοποιήσεων, καθώς η τουρκική λίρα κατρακυλάει εξαιτίας των ανησυχιών για την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας και την ολοένα και βαθύτερη αντιπαράθεση της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Τουρκία, οδηγώντας σε μεγαλύτερες απώλειες το τουρκικό νόμισμα και εγείροντας ανησυχίες ότι η κρίση θα μπορούσε να ενσκήψει και σε άλλες οικονομίες.

Οι επενδυτές στράφηκαν στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια με το δολάριο να φθάνει σε υψηλό 13 μηνών και την απόδοση των αμερικανικών ομολόγων να πέφτει σε χαμηλό τριών εβδομάδων.

Στις 09:48 EDT (16:48 ώρα Ελλάδας) ο δείκτης Dow Jones κατέγραφε πτώση 158.88 μονάδων ή 0,62% και βρισκόταν στις 25.350,35 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 13.35 μονάδων ή 0,47%, στις 2.840,23 και ο δείκτης Nasdaq διολίσθαινε 31,69 μονάδες, 0,40%, στις 7.860,09.

Πως επηρεάζεται η Ελλάδα

Υπό πίεση τελούν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, με το κόστος δανεισμού να απομακρύνεται περαιτέρω από το ψυχολογικό όριο του 4%. Πιέσεις σ’ όλη την Ευρωζώνη από τις τουρκικές αναταράξεις.

Επιδείνωση παρουσιάζουν σήμερα τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, καθώς οι αναταράξεις στην τουρκική οικονομία ασκούν σημαίνουσες πιέσεις σ’ όλη την Ευρωζώνη.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξάνεται κατά 6,1 μονάδες βάσης ή κατά 1,45%, ενισχυόμενη στο 4,203%. Την ίδια ώρα, στο 5ετές ομόλογο καταγράφεται άνοδος κατά 2,1 μονάδες βάσης ή κατά 0,65%, με την απόδοση να αυξάνεται στο 3,228%.

Μάλιστα, η επιδείνωση του κόστους δανεισμού της χώρας επέρχεται παρά τις προσδοκίες αναβάθμισης από τον οίκο αξιολόγησης Fitch. Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας βρίσκεται στο «Β», με τους αναλυτές να θεωρούν σχεδόν σίγουρη την αποψινή αναθεώρησή της σε «Β+».

Ωστόσο, το ευοίωνο κλίμα «αντιστρέφεται» από τις ανησυχίες για την κατάσταση στην τουρκική οικονομία, η οποία το τελευταίο διάστημα παραπαίει. Η τουρκική λίρα διολισθαίνει σε αλλεπάλληλα ιστορικά χαμηλά, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν εκτιναχθεί άνω του 20%.

Σημειώνεται ότι τα ελληνικά ομόλογα είχαν υποχωρεί σε χαμηλό αρκετών ετών μετά τη συμφωνία του Eurogroup τον περασμένο Ιούνιο, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να περιορίζεται κάτω του 3,8%, εν όψει και της προσδοκώμενης επιστροφής της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Ανησυχίες εξέφρασε σήμερα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία προειδοποίησε για την υψηλή έκθεση ευρωπαϊκών τραπεζών σε τουρκικά assets. Το πρόβλημα μάλιστα, είναι εντονότερο στην ισπανική BBVA, στην ιταλική UniCredit και στη γαλλική BNP Paribas.

Στον απόηχο όλων των παραπάνω, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες κατά 0,88%, ενώ η πτώση σε Φρανκφούρτη και Μιλάνο προσεγγίζει το 2%. Το ευρωπαϊκό νόμισμα, από την πλευρά του, καταγράφει μείωση κατά 0,64% στα 1,1450 ευρώ ανά δολάριο.
Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξάνεται κατά 6,1 μονάδες βάσης ή κατά 1,45%, ενισχυόμενη στο 4,203%. Την ίδια ώρα, στο 5ετές ομόλογο καταγράφεται άνοδος κατά 2,1 μονάδες βάσης ή κατά 0,65%, με την απόδοση να αυξάνεται στο 3,228%.

Μάλιστα, η επιδείνωση του κόστους δανεισμού της χώρας επέρχεται παρά τις προσδοκίες αναβάθμισης από τον οίκο αξιολόγησης Fitch. Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας βρίσκεται στο «Β», με τους αναλυτές να θεωρούν σχεδόν σίγουρη την αποψινή αναθεώρησή της σε «Β+».

Ωστόσο, το ευοίωνο κλίμα «αντιστρέφεται» από τις ανησυχίες για την κατάσταση στην τουρκική οικονομία, η οποία το τελευταίο διάστημα παραπαίει. Η τουρκική λίρα διολισθαίνει σε αλλεπάλληλα ιστορικά χαμηλά, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν εκτιναχθεί άνω του 20%.

Σημειώνεται ότι τα ελληνικά ομόλογα είχαν υποχωρεί σε χαμηλό αρκετών ετών μετά τη συμφωνία του Eurogroup τον περασμένο Ιούνιο, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να περιορίζεται κάτω του 3,8%, εν όψει και της προσδοκώμενης επιστροφής της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Ανησυχίες εξέφρασε σήμερα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία προειδοποίησε για την υψηλή έκθεση ευρωπαϊκών τραπεζών σε τουρκικά assets. Το πρόβλημα μάλιστα, είναι εντονότερο στην ισπανική BBVA, στην ιταλική UniCredit και στη γαλλική BNP Paribas.

Στον απόηχο όλων των παραπάνω, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες κατά 0,88%, ενώ η πτώση σε Φρανκφούρτη και Μιλάνο προσεγγίζει το 2%. Το ευρωπαϊκό νόμισμα, από την πλευρά του, καταγράφει μείωση κατά 0,64% στα 1,1450 ευρώ ανά δολάριο.
πηγη 

Ξερεις γιατι σου μειωνουν μισθους και συνταξεις; Δες που πανε τα χρηματα σου....

Ένα καταγγελτικό άρθρο για τα κόμματα που νέμονται – “σφετερίζονται” την Εξουσία στον Τόπο μας, αλλά και απόλυτα ενημερωτικό για τον ελληνικό λαό, προκειμένου να διαπιστώσει τα τεράστια ποσά που λαμβάνουν τα κόμματα για τη λειτουργία τους, όταν ο ελληνικός λαός πένεται και δυστυχεί από εγκληματικά λάθη και παραλήψεις των πολιτικών, που στελεχώνουν αυτά τα κόμματα Εξουσίας (σ.σ. χαρακτηρίζω κόμματα Εξουσίας και εκείνα τα κόμματα που δεν εισήλθαν στη Βουλή, αλλά φρόντισε η “μαφία” της Εξουσίας να τα χρηματοδοτεί κι εκείνα)!   


Το άρθρο του κ. Επαμεινώνδα Πανά… 

Δεν είναι τα Μνημόνια και η Λιτότητα οι αιτίες που τσακίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά και τη χώρα. Ασφαλώς ούτε η έλλειψη μιας ποιοτικής παιδείας. Ούτε τα πλεονάσματα ούτε τα χρεωλύσια. Οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες είναι μερικά ζωντανά, δραματικά στοιχεία που δείχνουν ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας που δημιούργησε το Πελατειακό Κράτος είναι η αιτία όλων αυτών. 

Το πολιτικό σύστημα κατέστρεψε την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα του πολίτη. Δεν ήθελαν ελεύθερους πολίτες αλλά εξαρτημένους ψηφοφόρους.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να δημιουργηθούν οι συντεχνίες. Έτσι δημιουργήθηκε και η επιθυμία του κάθε Έλληνα πολίτη για μια ρουσφετολογική θέση στο δημόσιο, με όραμα χωρίς να πολυκουράζεται, να του δοθεί η πρόωρη σύνταξη. Κομματικό δουλεμπόριο. Δηλαδή, χρεώνονται τα κόμματα της μεταπολίτευσης ότι δημιούργησαν ένα φαύλο κύκλο συναλλαγών. Το πελατειακό σύστημα είναι η Λερναία Ύδρα που σαρώνει την ελληνική κοινωνία φθείροντας και διαφθείροντας τον τόπο. Αυτός είναι ο καρκίνος της χώρας. Αν δεν θεραπευθούμε από τον καρκίνο, δύσκολα θα περιοριστεί η παρακμή της χώρας.

Η μικροπολιτική, το ρουσφέτι, ήταν το θερμοκήπιο που αναπτύχθηκε η κομματοκρατία. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, δεν μπορούσε να λυθεί κανένα πρόβλημα της χώρας. Με άλλα λόγια, τα κόμματα της μεταπολίτευσης έδειξαν με εκκωφαντικό τρόπο ότι δεν είναι ικανά να λύσουν τα προβλήματα της χώρας. Υπάρχει ερμηνεία για αυτή την ανικανότητά τους. Τα ίδια τα κόμματα με τις νοοτροπίες τους, με τη φιλοσοφία τους που στηρίζεται στο ανύπαρκτο “πολιτικό κόστος” ανέδειξαν ως μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας τα ίδια τα κόμματα.

Γεγονός είναι ότι ζούμε σε κατάσταση αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Δύο δείγματα αρκούν: Οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές, στην τύχη οφείλουμε ότι ζούμε.

Οι θυσίες του Ελληνικού Λαού των τελευταίων δέκα χρόνων δεν έπιασαν τόπο. Δυστυχώς στον ορίζοντα δεν φαίνεται ελπίδα, αντίθετα η χώρα βουλιάζει όλο και πιο βαθιά. Αν όμως όλα αυτά τα προβλήματα προέκυψαν από τα κόμματα της μεταπολίτευσης, τότε δεν φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα επίλυσής τους. Ίσως πάλι οι τελευταίες φονικές καταστροφές να σηματοδοτούν την αδήρικτη ανάγκη ριζικής αλλαγής της νοοτροπίας όλων των κομμάτων. 

Τα κόμματα δυστυχώς φαίνεται να ανήκουν στον εαυτό τους. Αλλά χρηματοδοτούνται από τις θυσίες του δοκιμαζόμενου Ελληνικού Λαού. Έχουν τα κόμματα εξασφαλίσει τις οικονομικές τους χρηματοδοτήσεις από τη μείωση των μισθών των εργαζομένων και των συντάξεων των Ελλήνων. 

Μήπως, όμως, υπερβάλλουμε; Και να μη θέλαμε να υπερβάλλουμε δεν μας αφήνει το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Φαίνεται ότι το μόνο μείζον θέμα είναι η επιβίωση των κομμάτων μέσω της κρατικής χρηματοδότησης. Σύμφωνα με το άρθρο 2 του σχετικού νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων, τακτική χρηματοδότηση δικαιούνται: 

Τα πολιτικά κόμματα και οι συνασπισμοί που εκπροσωπούνται με εκλεγμένους βουλευτές.

Τα πολιτικά κόμματα και οι συνασπισμοί από τους συνδυασμούς των οποίων έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Τα πολιτικά κόμματα και οι συνασπισμοί τα οποία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχαν καταρτίσει πλήρεις συνδυασμούς, τουλάχιστον, στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας, και συγκεντρώσει αριθμό ψήφων, τουλάχιστον ίσο με το 1,5% του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων της επικράτειας.

Για το 2018 σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, τα κόμματα θα μοιραστούν το ποσό των 13,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η κατανομή της τακτικής κρατικής χρηματοδότησης διαμορφώνεται ως εξής:

Στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ θα εισρεύσουν 4.430.026,27 ευρώ. 


Στη Νέα Δημοκρατία  το συνολικό ποσό είναι 3.580.359,56 ευρώ


Στη Χρυσή Αυγή το ποσό φθάνει στα 1.145.219,33 ευρώ


Στο ΚΚΕ αναλογούν 979.503,10 ευρώ


Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη αναλογούν 895.130,17 ευρώ


Στο ΠΟΤΑΜΙ αναλογούν 811.014,48 ευρώ

Οι ΑΝΕΛ λαμβάνουν 595.271,12 ευρώ

Η Ένωση Κεντρώων λαμβάνει το ποσό των 565.777,90 ευρώ

Η Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη ενισχύεται με 79.411,76 ευρώ



Το ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη θα εισπράξει το ποσό των 79.411,76 ευρώ


Η ΕΛΙΑ λαμβάνει 169.411,78 ευρώ


Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο 169.411,78 ευρώ

Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση είναι:

Οι ισολογισμοί τους δημοσιεύονται ετησίως;


Εκπληρώνουν τα κόμματα τις υποχρεώσεις τους ως προς τα δάνεια που είχαν λάβει;


Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως υπάρχει ειδικό τεύχος για τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων. Όμως πολύ δύσκολα κάποιος θα βρει λεπτομέρειες για τα οικονομικά των κομμάτων.

Ποια είναι η διαφάνεια των κομμάτων; Γιατί δεν αναρτούν στην ιστοσελίδα τους τα δάνεια, τις αποπληρωμές τους και τους ισολογισμούς τους;

Όπως βλέπετε από τα παραπάνω στοιχεία, υπάρχουν κόμματα τα οποία ο ελληνικός λαός δεν τα τίμησε με την ψήφο του, και όμως χρηματοδοτούνται – βλέπε ΛΑΟΣ (Γ. Καρατζαφέρης) και Λαϊκή Ενότητα (Π. Λαφαζάνης). Δηλαδή συνεχίζουν τα κόμματα αυτά, να ζουν οικονομικά από τις περικοπές των μισθωτών και των συνταξιούχων. 

Με το δίκιο του ο Έλληνας πολίτης που χρηματοδοτεί εν μέσω βαθύτατης οικονομικής κρίσης διερωτάται που είναι η διαφάνεια των κομμάτων, πως αξιοποιούνται προς όφελος των πολιτών αυτά τα χρήματα.

Ως που να πάρει απάντηση ο πολίτης να θυμηθούμε τι είχε πει στην επιθανάτια κλίνη του ο Αιγύπτιος εθνικός ηγέτης Ζαγλούλ Πασάς: «Μα Φις Φάιντα» – τουτέστιν: «Δεν γίνεται τίποτε». Και έκτοτε έμεινε η ρήση αυτή»!

Σχολιασμός του Παναγιώτη Αποστόλου…

Το πολιτικό Σύστημα της Μεταπολιτεύσεως θέσπισε ένα μαφιόζικο τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων από το υστέρημα του ελληνικού λαού! 

Μη μπορώντας να εξασφαλίσουν την ύπαρξη και λειτουργία των κομμάτων τους, κατέφυγαν σε “ετήσιο δάνειο” από τον “τραπεζίτη” – ελληνικό λαό! Ένα δάνειο χωρίς επιστροφή, ασχέτως ποια ήταν η οικονομική κατάσταση του λαού μας! 

Και τότε, που οι “αγελάδες της ελληνικής” οικονομίας ήταν “παχιές” (μέσω της επίπλαστης και ψευδής ευμάρειας, που τροφοδοτούσαν το λαό) και την εποχή των Μνημονίων, που έχουν στραγγίσει την ελληνική οικονομία, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη του Έλληνα, κατακλέβοντας τους κόπους του, το πολιτικό Σύστημα δεν έπαψε να χρηματοδοτείται από τον “τραπεζίτη” ελληνικό λαό!

Όμως, εκτός από αυτήν την ετήσια χρηματοδότηση από τον ελληνικό λαό, έχουν “στεγνώσει”, πολλά από τα αναφερόμενα κόμματα στο άρθρο του κ. Πανά και τις τράπεζες με δάνεια, που επί σειρά ετών δεν ανταποκρίνονται στην εξόφλησή τους, και οι τράπεζες μένουν άπραγες, όταν οι ίδιες τράπεζες αρπάζουν το σπίτι του κάθε μεροκαματιάρη για οφειλή ενός ευρώ! 

Επιστρέφοντας στην οικονομική ενίσχυση των κομμάτων που ανέρχεται σε 13,5 εκατομμύρια ευρώ για το 2018, να μείνουμε ιδιαίτερα στο σημείο της οικονομικής ενίσχυσης και εκείνων των κομμάτων που δεν εξασφαλίσουν το 3% του εκλογικού Σώματος, όπως ορίζει ο Νόμος, αλλά μπόρεσαν και έπιασαν το 1,5%!   

Δηλαδή μιλάμε για καθαρή ληστεία! Άλλη μια στις τόσες άλλες! Έτσι, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επί παραδείγματι, θα λάβει “ετήσια αποζημίωση” των κόπων του, 79.411,76 ευρώ στο 2018! Απίστευτο γεγονός!

Όταν η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, που ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός για πυρόπληκτες οικογένειες της βιβλικής καταστροφής της Ανατολικής Αττικής, ήταν μεταξύ των άλλων, εφάπαξ χορήγηση 5 χιλιάδων ευρώ έως 6 χιλιάδες ευρώ για τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες!

Κι όπως αποκαλύφτηκε στην ευρεία σύσκεψη του Λαυρίου, όπου μετείχε ο Αλέξης Τσίπρας, η ενίσχυση έχει χαθεί στις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές εργασίες! 

Δυο βδομάδες και πλέον από την αποφράδα ημέρα της 23ης Ιουλίου 2018, από το ολοκαύτωμα της Ανατολικής Αττικής και κανείς δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τα υποσχεθέντα του Πρωθυπουργού! 

Όταν κι οι συνθήκες διαβίωσης των πληγέντων είναι άθλιες, πολύ χειρότερες των “φιλοξενούμενων” λαθρομεταναστών στην ελληνική Επικράτεια!

Αλλ΄ όμως, τίθενται εύλογα ερωτήματα! 

Πόσα ευρώ από αυτά που θα λάβουν τα κόμματα από την ετήσια αποζημίωση θα τα διαθέσουν στους πληγέντες; 

Θα δείξουν ευαισθησία ή θα το περάσουν στα μουλωχτά;

Θα δείξουν έμπρακτα ότι πονάνε και υποφέρουν πραγματικά για όσους επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής και για την οποία έχουν – τουλάχιστον – την πολιτική και ηθική ευθύνη; 

Θα ανοίξουν τον “κουμπαρά” της παχυλής τους βουλευτικής αποζημίωσης και θα δώσουν πρώτοι το καλό παράδειγμα προς την ελληνική Κοινωνία;

Αλλά, ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρουν αυτοί!
πηγη 

Ειναι επικινδυνος ο Χοντροκοτζιας. Προσπαθει να κανει εχθρο της Ελλαδος και την Ρωσσια....

Ποιος νομιζει πως ειναι ο Χοντρος; 
Ποιος του εδωσε το δικαιωμα να βαζει σε κινδυνο την Ελλαδα με τις παπαριες του ;



Στην πιο άκρως επιθετική ανακοίνωση όλων των εποχών προχώρησε το ελληνικό ΥΠΕΞ κατηγορώντας την Ρωσία ότι συμπράττει «εν όπλοις» με την Τουρκία!

Κατηγορεί επίσης την Ρωσία ότι ξεχνάει το γεγονός ότι η Ελλάδα «έχει δικά της συμφέροντα και κριτήρια» στη διεθνή πολιτική σκηνή. Μόνο που ακριβώς το ίδιο έχει και η Μόσχα και στην θέση της Τουρκίας θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα αν...

Είναι σαφές ότι αναφέρεται στους S-400 ένα οπλικό σύστημα όμως που μεταξύ άλλων είχε προταθεί και στην Ελλάδα και προφανώς αναφέρεται στην συνεργασία των δύο χωρών στην Συρία.

Όμως το ΥΠΕΞ με αυτή την λογική το ίδιο θα μπορούσε να πει και για τους Αμερικανούς, οι οποίοι εξοπλίζουν την Τουρκία εδώ και πολλές δεκαετίες και επίσης συνεργάζονται με τους Τούρκους στην βόρεια Συρία, για να μην πούμε για το ζήτημα των F-35.

Συνεπώς όπως είναι προσεκτική η γλώσσα με τις ΗΠΑ θα έπρεπε να είναι και με την Ρωσία.

Αρνείται την ευθύνη για την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων το ΥΠΕΞ και εξέδωσε ανακοίνωση με βάση την οποία κατηγορεί την Μόσχα επειδή απέλασε «ισοδυνάμως» μέλη του ελληνικού διπλωματικού προσωπικού στην Μόσχα, αφού όπως αναφέρει «εμείς είχαμε στοιχεία, εσείς δεν είχατε»!

Αρνείται δηλαδή και το δικαίωμα στους Ρώσους να απαντήσουν στην κίνηση αυτή.

Συνεχίζει δε, στην ανακοίνωση να συνδέει τις αντιδράσεις του κόσμου και την άρνηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού με κάποιο δήθεν οργανωμένο σχέδιο «εκ Ρωσίας» με «εξαγορές κυβερνητικών αξιωματούχων» και «υπονόμευση της εξωτερικής πολιτικής»

Η εκχώρηση της Μακεδονίας λοιπόν «βαφτίζεται» ως «υπονόμευση της εξωτερικής πολιτιής» αντί να ονομάζεται όπως είναι «υπονόμευση του Ελληνισμού».

Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση και μάλλον θα υπάρξει αντίστοιχη απάντηση από το ρωσικό ΥΠΕΞ

«Η Ελλάδα είναι χώρα φιλειρηνική, με πολυδιάστατη, ανεξάρτητη δημοκρατική εξωτερική πολιτική. Ως κυρίαρχο κράτος με μακρά ιστορία, απαιτεί σεβασμό και σχέσεις ισότητας από κάθε τρίτο. Σε αυτά τα πλαίσια τάσσεται υπέρ μιας πολιτικής φιλικής συνύπαρξης και με τη Ρωσία. Μιας μεγάλης χώρας με ισχυρή παρουσία στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής, η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά καλές σχέσεις και συνεργασία με τους γείτονές της προκειμένου να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα όπως το ονοματολογικό, προς όφελος της ίδιας, των Βαλκανίων, της Ευρώπης και όλων των λαών.

Η Ρωσία, αυτή τη στιγμή, δείχνει ως να μη μπορεί να αντιληφθεί τις θέσεις αρχών της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Από τότε που πολεμά ως σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας και της παρέχει σειρά διευκολύνσεων στον τομέα της ασφάλειας, δείχνει να απομακρύνεται σταθερά από θέσεις που αρμόζουν στο επίπεδο φιλίας και συνεργασίας που χαρακτήριζε τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας εδώ και 190 χρόνια. Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα έχει δικά της συμφέροντα και κριτήρια στη διεθνή πολιτική.

Σε αυτά τα πλαίσια πρέπει να διαβάσει κανείς την κίνηση της Ρωσίας να προβεί σε απελάσεις στελεχών της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα. Η απόφαση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν βασιζόταν σε στοιχεία, όπως εκείνη της ελληνικής πλευράς που στηρίχθηκε σε συγκεκριμένες αποδείξεις παράνομης και παράτυπης δραστηριότητας Ρώσων αξιωματούχων και πολιτών στο εσωτερικό της χώρας. Αντίθετα, η απόφαση της ρωσικής πλευράς είναι αυθαίρετη και εκδικητική, δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο.

Θέλουμε να θυμίσουμε στους φίλους Ρώσους ότι καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν απόπειρες α) εξαγοράς κρατικών αξιωματούχων, β) υπονόμευσης της εξωτερικής πολιτικής, και γ) παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Η Ελλάδα προέβη σε μέτρα μόνο κατόπιν καταγραφής απτών επιβαρυντικών στοιχείων. Εξάλλου, η ίδια ουδέποτε παρενέβη ή αποπειράθηκε να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

Είναι φανερό ότι υπάρχει μια μερίδα Ρώσων, ευτυχώς μειοψηφική, που νομίζει ότι μπορεί να κινείται στην Ελλάδα χωρίς να σέβεται νόμους και κανόνες, ακόμα και να εκτοξεύει απειλές. Η ελληνορωσική φιλία επιτάσσει την εγκατάλειψη τέτοιων αντιλήψεων και όχι το αντίστροφο.

Τέτοια περίπτωση είναι και η προσπάθεια να επιβληθεί στη χώρα η παρουσία της "Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Παλαιστινείας Εταιρείας", οργάνωσης που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα από τις μυστικές υπηρεσίες των Τσάρων που στόχο είχαν τον αφελληνισμό των πατριαρχείων της Μέσης Ανατολής.»

Τέλος, ως προς τα αυθαίρετα μέτρα που έλαβε η ηγεσία του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, η Ελλάδα θα απαντήσει με υπομονή και νηφαλιότητα.
Πηγη 

Ζεσταινουν τις μηχανες τα Σερβικα Αρματα στα συνορα με το Κοσοβο.....

Πριν μερικα χρονια τους εσωσαν οι Αμερικανοι οταν ηταν αδυναμη η Ρωσσια...
Σημερα, η Ρωσσια ειναι πανισχυρη διπλα στους Σερβους....
Θα τολμησουν οι κοτες των ΗΠΑ;





Μαζικές μετακινήσεις δυνάμεων έχουμε μετά την δήλωση του πρωθυπουργού της Σερβίας ο οποίος χτες «σφύριξε” την έναρξη συνοριακών αλλαγών στα Βαλκάνια.«Υποστηρίζω τη διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου, αυτή είναι η πολιτική μου», δήλωσε ο Βούτσιτς στην τοπική τηλεόραση n1, την Πέμπτη.

Άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και πυροβολικό έχουν ζεστάνει μηχανές από τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι Αλβανοί έθεσαν θέμα απόσχισης εδάφους από τον σερβικό εθνικό κορμό.

Οι Αλβανοί αναφέρουν πως μονάδες της σερβικής χωροφυλακής έχουν μετακινηθεί στην Νότια Σερβία στην περιοχή της Κοιλάδας του Πρέσεβο και έχουν περικυκλώσει χωριά γεμάτα αλβανικούς πληθυσμούς.

Προφανώς οι Σέρβοι έχουν πληροφορίες πως ετοιμάζεται αντάρτικο με δράση των παραστρατιωτικών οργανώσεων στις περιοχές Preševo, Medvedja και Bujanovac.

Επιβεβαιωμένα, βρίκεται υπό στενό σερβικό κλοιό το χωριό Βελίκι Τάρνοβατς (αλβανικά: Τέρνοτς ι Μαδ) του Μουγιάνοβατς.

Αργότερα, ο Γκάλι Μπεκίρι, πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του Σερβικού Εθνικού Συμβουλίου, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα «Zëri», ότι μονάδες της χωροφυλακής έχουν αποκλείσει το Βελίκι Τάρνοβατς.

Οι σερβικές ένοπλες δυνάμεις είναι πανέτοιμες σε συνεχή επαγρύπνηση για όλες τις τρέχουσες προκλήσεις. Η 2η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία ( 2α Μ/Κ ΤΑΞ) του Σερβικού Στρατού στην Ζώνη Ασφαλείας, είναι σε επιφυλακή.

Το Β’ Σώμα Στρατού έχει περιοχή ευθύνης το Βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

«Ολοι οι Σέρβοι είναι εκπαιδευμένοι, οπλισμένοι και πανέτοιμοι να εφαρμόσουν κάθε εντολή του ανώτατου διοικητή και των κρατικών αρχών για την υπεράσπιση της επικράτειας και της συνταγματικής τάξης” αναφέρουν σερβικές πηγές.

Την ίδια στιγμή σε «ανοικτή γραμμή” είναι το σερβικό γενικό επιτελείο με το αντίστοιχο ρωσικό στην Μόσχα και με την συνδρομή των Ρώσων συμβούλων σε Κοσσυφοπέδιο και Σερβία.

Αν συμβεί το μοιραίο, Αλβανικές παραστρατιωτικές ομάδες UCKάδων και συγκεκριμένα του AKSH θα αναπτυχθούν στα σύνορα με την Σερβία προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση του Β’ σώματος του σερβικού στρατού που είναι στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Ηδη, οι ντόπιοι ηγέτες του Πρέσεβο διατύπωσαν με σαφήνεια την επιθυμία τους για «Ένωση” .

Η Κοιλάδα του Πρέσεβο αποτελείται από τους δήμους του Μπουγιάνοβατς, Πρέσεβο και Μέντβεντζα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στον τελευταίο Δήμο. Εκεί επικεφαλής είναι Σέρβος δήμαρχος και σε περίπτωση ανταλλαγής θα παραμείνει εκτός του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του Μπουγιάνοβατς, Σαίπ Καμπέρι, οι Σέρβοι έχουν κάνει εθνοκάθαρση στην Μέντβεντζα και ως εκ τούτου έχουν το προβάδισμα στο δήμο.

Σύμφωνα με τον Καμπέρι, η Μέντβεντζα είναι μέρος του αλβανικού κορμού και αναπόσπαστο μέρος της Κοιλάδας του Πρέσεβο.

Οπως γίνεται αντιληπτό, μια «λύση” είναι εξαιρετικά δύσκολη. Τα σύνορα αλλάζουν μόνο με πόλεμο.

«Αν αποτύχει ο διάλογος εξαιτίας σφάλματός μας, το Κοσσυφοπέδιο μπορεί να γίνει μια ‘βόρεια Κύπρος, ή μια Οσετία, ή Ναγκόρνο –Καραμπάχ ή Αμπχαζία” δήλωσε ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται σε αυτήν την παγωμένη κατάσταση, οπότε όλοι στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία πρέπει να εργασθούν για μια ισορροπημένη συμφωνία», δήλωσε ο Θάτσι

Οι Αλβανοί αν συμφωνηθεί παράδοση των 4 σερβικών δήμων  Mitrovica, Zvecan, Zubin Potok και Leposavic στην Σερβία, ζητούν ως αντάλλαγμα «κοινότητα αλβανικών δήμων” στο Νότο και συγκεκριμένα τις περιοχές Preševo, Medvedja και Bujanovac.

Επιπλέον θέτουν θέμα του υδροηλεκτρικού σταθμού, Gazivoda.

Η Γκάζιβόντα είναι η μεγαλύτερη (τεχνητή) λίμνη στο Κοσσυφοπέδιο όπου υπάρχει υδροηλεκτρικός σταθμός που ελέγχονταν από τους Σέρβους της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα. Τα μέλη των KFOR με τους Αλβανούς έχουν  πλέον ως αποστολή την προστασία του με αυστηρά μέτρα ασφάλειας.
πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.