Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Ο Στρατηγος Συναδινος μιλαει για ολα και για ολους σε συνεντευξη του.....

Ο Στρατηγος Συναδινος.......
Ο Στρατηγος που τολμησε να σηκωσει κεφαλι στο συστημα, και προσπαθει να ενωσει ολες τις Πατριωτικες δυναμεις να αγωνιστουν για το καλο της Πατριδος μας, ανοιξε την καρδια του και μιλησε για ολους και για ολα...


Κ. Συναδινέ, ας αρχίσουμε με το θέμα των ημερών. Υπάρχουν ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι; Ως στρατιωτικός που θα τις εντοπίζατε;
Όπως έχω ήδη αναφέρει η ευθύνη είναι διττή. Ευθύνη έχουν αφενός, όλα τα κόμματα εξουσίας των προηγούμενων ετών που για ψηφοθηρικούς λόγους και μικροσυμφέροντα επέτρεπαν την αυθαίρετη και άναρχη δόμηση στην περιοχή και αφετέρου μεγάλη ευθύνη φέρει και η σημερινή συγκυβέρνηση που διαχειρίστηκε την κρίση με τον χειρότερο τρόπο.
Αυτό φάνηκε καθαρά από την λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασης, την έλλειψη συντονισμού, την απουσία έγκαιρης και κατευθυνόμενης ενημέρωσης των ενδιαφερομένων και την απουσία ουσιαστικής παρέμβασης από τους αρμόδιους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και κυβερνητικό επίπεδο.
Ως στρατιωτικός γνωρίζω πολύ καλά ότι κανένα σχέδιο δεν αντέχει στην πρώτη επαφή με τον εχθρό γι’ αυτό και τονίζουμε ότι, το σχέδιο δεν είναι σημαντικό αντίθετα ο σχεδιασμός είναι το παν . Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση και τα δύο εφαρμόστηκαν στην χειρότερη μορφή τους.

Η έξοδος από τα μνημόνια, που ανήγγειλε η κυβέρνηση, πώς σχολιάζεται από εσάς;
Το τέλος των μνημονίων και η καθαρή έξοδος που ευαγγελίζεται ο Τσίπρας αποτελεί μνημείο «λαϊκίστικης μυθοπλασίας». Εφηύρε λοιπόν την έκφραση ότι θα είναι ο Πρωθυπουργός που θα βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια όταν η κυβέρνηση του έχει περάσει τα πλέον αιματηρά μέτρα σε αρκετά μεγάλο βάθος χρόνου για τον ελληνικό λαό, μέσω των εφαρμοστικών νόμων που ψήφισε. Με απλά λόγια τα ψέμματα και η προσπάθεια εξαπάτησης του κόσμου συνεχίζεται, όμως το συγκεκριμένο παραμύθι δε θα έχει αίσιο τέλος για τους Έλληνες.

Για την ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. καθαρή έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει κατάργηση όλων των μέτρων που αφορούν σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη μείωση του αφορολογήτου, την επιβολή ακραίας φορολογίας, της ξενόφερτης εποπτείας ακόμα και μετά τη λήξη του προγράμματος, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και γενικά όλων των δεσμεύσεων που έχουν υπογραφεί.
Στην πραγματικότητα, το μεταμνημονιακό καθεστώς της Ελλάδας είναι ένα νέο, ατέλειωτο μνημόνιο διαρκείας, Εφεξής, η  Ελλάδα δεν θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες με χαμηλών επιτοκίων δανεισμό από τους μηχανισμούς διάσωσης, αλλά με δανεισμό από τις αγορές με υψηλά επιτόκια και χωρίς στην ουσία σχέδιο και προοπτική ανάπτυξης.
Αυτό δεν το λες και επιτυχία.
Ακόμα και η πολυπόθητη ελάφρυνση του χρέους ουδέποτε συμφωνήθηκε, και οι όποιες υποσχέσεις που έλαβε ο Τσίπρας για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ή μείωσεις των επιτοκίων, δεν έχουν θεσμοθετηθει και παραμένουν στην ουσία το ανταποδοτικό δόλωμα στην αυστηρή εφαρμογή των μνημονιακών και μεταμνημονιακών μέτρων.

Πώς εξελίσσεται η προσπάθειά σας με το ΠΑΤΡΙΕ; Η εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη ήταν επιτυχημένη. Όμως από εκεί και πέρα δεν έχουμε μάθει πολλά πράγματα. Θα μας ενημερώσετε;

Η ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. είναι ένας νεοσυσταθείς πολιτικός φορέας. Η προσπάθεια μας είναι στοχοθετημένη και έχουν τεθεί συγκεκριμένοι αντικειμενικοί σκοποί. Με κύριο γνώμονα και σκοπό την αξιοπρεπή, μα κυρίως σοβαρή και αξιόπιστη,  παρουσία μας στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό πολιτικό πλαίσιο, εργαζόμαστε και λειτουργούμε πολυεπίπεδα και σε πολλαπλές κατευθύνσεις.

Κατ’ αρχή οργανωνόμαστε πανελλάδικα δημιουργώντας δομές, περιφερειακές και τοπικές οργανώσεις, επιδιώκοντας και επιτυγχάνοντας συνεργασίες, προσχωρήσεις, στελεχώσεις και υποστήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό και εγκαταστάσεις. Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας αλλά τα νέα είναι πολύ αισιόδοξα λαμβάνοντας υπόψη δύο σοβαρές παραμέτρους, τη δικαιολογημένη απάθεια και απαγοήτευση του κόσμου προς κάθε τι που αφορά στην πολιτική, αλλά και το γεγονός ότι διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο. 

Κατά καιρούς εκδίδονται σχετικά δελτία τύπου, όμως το βέβαιο είναι ότι η καταληκτική ημερομηνία για την ουσιαστική οργάνωση της ΠΑΤ.ΡΙ.Ε, σε κεντρικό επίπεδο, τοποθετείται περί τα τέλη του Σεπτεμβρίου.
Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα τελειώσει η διαβούλευση για τις θέσεις και τα προγράμματά μας, ενώ τα όργανα του φορέα, σύμφωνα και με την απόφαση του πολιτικού συμβουλίου, θα λειτουργούν με πλήρη σύνθεση πριν την κεντρική πολιτική εκδήλωση, που θα λάβει χώρα προς τα τέλη του Σεπτέμβρη.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν δεκάδες παράμετροι και δομικές αναγκαιότητες που διαμορφώνονται και συνεργούν καθημερινά, μέχρι την πλήρη λειτουργία του φορέα.

Τι θεωρείτε ότι έχετε καταφέρει ως σήμερα, που να σας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κόμματα του «χώρου»;
Δεν θα συμφωνήσω ότι έχω καταφέρει οτιδήποτε που να με τοποθετεί πάνω από τα υπόλοιπα κόμματα, φορείς, συλλογικότητες και ομάδες του πατριωτικού χώρου. Δυστυχώς τέτοιες σκέψεις, πρακτικές και ιδεοληψίες κρατούν τον ευρύτερο πατριωτικό χώρο πολυδιασπασμένο.

Προσπάθησα και προσπαθώ να δώσω ένα έντιμο, ηθικό, αξιοπρεπή, όμως σκληρό και αποφασιστικό αγώνα. Ο καθένας από εμάς έχει ένα γνωστικό αντικείμενο, μια επιδεξιότητα, ακόμα και μια αριστεία. Αλίμονο αν επιδοθούμε σε ένα άτυπο διαγωνισμό πατριωτισμού και περισσότερης ή λιγότερης προσφοράς. Δεν διεκδικώ δάφνες για ότι έχω κάνει, δε θα δεχτώ όμως καμία έκπτωση ή προσπάθεια μείωσης σε ότι έχω καταφέρει, τόσο ως Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων όσο και ως ευρωβουλευτής και προσφάτως επικεφαλής ενός νέου πολιτικού φορέα.

Δε θα λασπολογήσω, δε θα κάνω πολιτική στείρας αντιπολίτευσης, δε θα υπονομεύσω οποιαδήποτε ενέργεια προς το καλό της Ελλάδας αλλά δε θα δεχτώ οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια με σαφείς ιδιοτελείς σκοπούς.
Εξάλλου η πατρίδα μας χρειάζεται κάθε άριστο, πρόθυμο και ικανό, ο οποίος θα συστρατευτεί σε μια κοινή προσπάθεια. Όλοι πρέπει να δουλέψουμε. Θα κάνουμε λάθη. Ουδείς αλάθητος. Το έντιμο όμως, είναι να παραδεχόμαστε τα λάθη μας και να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε από αυτά. Σε αυτή τη λογική θεωρώ ότι δύο είναι οι κυριότεροι εχθροί της όλης προσπάθειας, η αρχομανία και η εγωπάθεια. Αν καταφέρουμε και τα παραμερίσουμε, το μέλλον θα είναι ευοίωνο.

Ένωση Πατριωτικών Δυνάμεων. Η κινησή σας τι στάση κρατά ως προς αυτό το βασικό ζήτημα; Πιστεύετε σε αυτήν; Πιστεύετε αυτό που πολύ συζητάται τον τελευταίο καιρό; Ότι δηλαδή, πρέπει τα κόμματα του χώρου μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής να ενωθούν και να σχηματίσουν έναν «ΣΥΡΙΖΑ» της δεξιάς; 
Δεν θεωρώ τον ευατό μου «καλύτερο, ικανότερο ή πιο πατριώτη» από όλους τους άλλους. Στις καταδρομές λέμε ότι «ένας ίσον κανένας», στην καθομιλουμένη λέμε ότι όλοι μας πρέπει να προβάλλουμε το «εμείς» έναντι του «εγώ».
Επιπρόσθετα, σε αυτή την προσπάθεια για την εθνεγερσία της Ελλάδας και την παλινόστωση της εθνικής μας αξιοπρέπειας δεν περισσεύει κανένας. Δεν αραδιάζω κλισέ, ούτε μιλώ με ξύλινη γλώσσα.

Είμαι πραγματικά υπέρμαχος του «ισχύς εν τη ενώσει».  Δεν επιδιώκουμε να γίνουμε ένας ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς καθόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε την αγανάκτηση του λαού για τα μέτρα λιτότητας και τα μνημόνια και ένωσε αριστερόστροφες συνιστώσες με στόχο την ανάληψη και μόνο της εξουσίας. Δικό μας στόχος είναι η σωτηρία της πατρίδας και του έθνους μας. Και είναι μεγάλη ανευθυνότητα να επιτρέπουμε σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν στον Θεό και στα ιδανικά όπως της φιλοπατρίας, της αριστείας, της αξιοκρατίας, της ισονομίας, να κυβερνούν την χώρα μας. 
Μετά από όλα αυτά ο καθένας από εμάς που αυτοπροσδιορίζεται ως πατριώτης, οφείλει να αναρωτηθεί αν θα αφήσει να συνεχιστεί αυτή η εθνική κατρακύλα ή θα ενώσει τις δυνάμεις του στην προσπάθειά μας να ανακτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Γ. Καρατζαφέρης πρότεινε τον ανεξάρτητο Γ. Κουριαννίδη για Δήμαρχο στην Θεσσαλονίκη. Εσείς είστε διατεθειμένοι να στηρίξετε αυτοδιοικητικούς σε μια “κοινή στάση” με άλλα κόμματα του πατριωτικού χώρου;
Αν θέλετε να μιλήσουμε για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως αυτή του Γιάννη Κουριαννίδη στη Θεσσαλονίκη, θα έλεγα ότι υπάρχουν αρκετοί  «αυτοδικοικητικοί» που έχουν δώσει τα διαπιστευτηριά τους, επανειλημμένως και με συνέπεια, στον λεγόμενο πατριωτικό χώρο. Είμαι όμως της λογικής ότι, στην αυτοδιοίκηση δεν χωρούν κομματισμοί και ιδεολογίες. Η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι πεδίο κομματικών και ιδεολογικών αντιπαραθέσεων.

Από την άλλη όμως, δεν μπορώ να δεχτώ το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις ο δημαρχιακός ή/και περιφερειακός θώκος, έχουν χρησιμοποιηθεί ως «αποστρατευτικός» προορισμός για πολλούς μη εκλεγμένους στην κεντρική πολιτική σκηνή, πρακτική που εφαρμόστηκε από τα κόμματα εξουσίας, δηλαδή τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Εν κατακλείδει, επιθυμώ στις επικείμενες αυτοδικοικητικές εκλογές, ο πατριωτικός συνασπισμός και οι συνεργαζόμενοι πατριωτικοί φορείς ως αντίμετρο της παλαιοκομματικής διείσδυσης στις δημοτικές εκλογές να εξετάσουν και να προτείνουν υποψήφιους από κοινού και όπου δεν υπάρχουν προτάσεις να αποφασιστεί από κοινού πάλι, ποιους θα υποστηρίξουν. Ούτως ή άλλως, η ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. θα επιδιώξει να δημιουργήσει αυτοδικοικητικούς εκλογικούς συδυασμούς απο τη δεξαμενή στελεχών της ανά την Ελλάδα.

Τι συνέβη με την «Ελεύθερη Πατρίδα»;

Η ΠΑΤΡΙΕ και η Ελεύθερη Πατρίδα έχουν ήδη συμφωνήσει σε συνεργασία Την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, εξεδόθη κοινό δελτίο τύπου βάσει του οποίου η Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση («ΠΑΤ.ΡΙ.Ε.») και η Ελεύθερη Πατρίδα συντάχθηκαν δημοσίως ενώνοντας τις δυνάμεις τους και δηλώνοντας ότι θα αγωνιστούν με ανιδιοτέλεια για την αναγέννηση της Ελλάδας.
Στην πορεία η ΠΑΤ.ΡΙ.Ε., η Ελεύθερη Πατρίδα και οι λοιποί συνασπιζόμενοι – συνεργαζόμενοι φορείς θα αποσαφηνίσουν τον ακριβή τρόπο, της από κοινού, καθόδου στις επόμενες εκλογές.

Βλέπετε εκλογές σύντομα;
Εντός του 2018 όχι. Εκλογές θα έχουμε όταν ο Τσίπρας εκτιμήσει ότι έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για να τις κερδίσει. Στην περίπτωση που διαπιστώσει ότι η αποτυχία του είναι δεδομένη, θα εξαντλήσει την θητεία του καθόσον το «αριστερό συνοθύλευμα» πρώην κομμουνιστών, ακροαριστερών, πρώην ΠΑΣΟΚΩΝ, και ΑΝΕΛιτών που «έπιασαν» καρέκλες και κατακλέβουν το κράτος και τους Έλληνες πολίτες, έχει ως αποκλειστικό στόχο την διατήρηση της εξουσίας μέχρι τελικής πτώσεως. Με αυτή τη λογική, εκτιμώ ως πιθανότερη ημερομηνία εκλογών το φθινόπωρο του 2019.

Πώς κρίνετε την στάση της ΝΔ ως αντιπολίτευσης; Τι θα κάνατε διαφορετικό;
Η στάση της ΝΔ ως αντιπολίτευση είναι απλά τραγική και είμαι επιεικέστατος στον χαρακτηρισμό. Σέρνεται συνεχώς πίσω από μία ατζέντα, που την καθορίζει, στο μεγαλύτερο μέρος της, το Μαξίμου. Προσπαθεί αφενός,  να διατηρήσει το ύφος ενός ψύχραιμου παρατηρητή των εθνικών, πολιτικών και οικονομικοκοινωνικών εξελίξεων αφετέρου, διαδίδει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι όποτε και να γίνουν οι εκλογές, η ΝΔ θα είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς αντίθετη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι όπως λέμε στην καθομιλουμένη «πολύ λίγος» για να ηγείται της αντιπολίτευσης και αν δεν έφερε  το όνομα - κληροδότημα, πολύ αμφιβάλλω αν θα πετύχαινε να είναι ακόμα και διαμερισματικός σύμβουλος σε συνοικία μικρής πόλης. 

Προς επίρρωση των λεγόμενων μου θα σας πω δύο παραδείγματα. Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων (αν επικυρωθεί από την παρούσα Βουλή) αλλά και των εφαρμοστικών μέτρων των μνημονίων, έχει δηλώσει ότι πιστεύει στη συνέχεια του κράτους, οπότε και θα τα εφαρμόσει αν γίνει κυβέρνηση. Ποιος ο λόγος λοιπόν να ψηφιστεί η ΝΔ εφόσον στα μείζονα προβλήματα του τόπου απλά θα εφαρμόσει τις πολιτικές της παρούσας κυβέρνησης.

Το τι θα έκανα διαφορετικό ως κυβέρνηση θα γνωστοποιηθεί σύντομα, όταν θα παρουσιαστούν οι θέσεις – προγράμματα της ΠΑΤ.ΡΙ.Ε.. Ως αντιπολίτευση σίγουρα, θα μπορούσα να πω χαριτολογώντας, θα έπραττα τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που κάνει η ΝΔ. Επειδή όμως οι καιροί είναι χαλεποί και κάθε χρόνος που κυλά υπερπολύτιμος δεν χωράνε αστεία. Πρέπει άμεσα να φύγει αυτή η κυβέρνηση και το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου και οφείλει όλη η αντιπολίτευση να κάνει τα πάντα σε κοινοβουλευτικό και λαϊκό πλαίσιο προς αυτή την κατεύθυνση.

Η τραγικότητα της κατάστασης είναι ότι, σε μια συγκυρία σημαντικότατων  εξελίξεων σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, στην Ελλάδα συνέπεσαν ταυτόχρονα η χειρότερη κυβέρνηση και η χειρότερη αντιπολίτευση, διαχρονικά. 

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.