Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

ΑΝ ΑλΗΘΕΥΕΙ ΑΝ....Ειναι ενα πολυ καλο νεο. Εικοσι, παρα λιγο Τουρκικα μαχητικα F-35, τα παιρνει η Ελλαδα ! ! !

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΛΗΘΕΥΕΙ....

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ τα πρώτα έξι από τα 20 F-35 που θα πάρει η Ελλάδα θα έρθουν στην χώρα μέσα στο 2022 και θα αποτελέσουν με τα έξι Rafale την δύναμη πυρός της Πολεμικής Αεροπορίας.


Τα πρώτα έξι F-35 θα έρθουν στην Ελλάδα με «έξυπνο δανεισμό» και πρόκειται για τα αεροσκάφη που προορίζονταν για την Τουρκία, πριν η Άγκυρα αποβληθεί από το πρόγραμμα αγοράς και κατασκευής των αμερικανικών στελθ μαχητικών, λόγω αγοράς των ρωσικών S-400.

H συμφωνία για τα F-35 έκλεισε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι ΗΠΑ σε δεύτερη φάση σκέφτονται και την μεταφορά της βάσης του Ιντσιρλίκ στην Κρήτη.

H Eλλάδα μπορεί να πάρει τα F-35 A ή τα F-35 B. Aυτό είναι που «τρέμει» η Τουρκία. Τα F-35 Β είναι μαχητικά κάθετης απογείωσης. Δηλαδή μπορούν να απογειωθούν και από ένα «ελικοδρόμιο».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα ελληνικά νησιά κοντά στην Τουρκία θα μπορούσαν να γεμίσουν με στελθ μαχητικά F-35 B τα οποία θα απογειώνονται κάτω από τη μύτη των Τούρκων.

Σημαντικό πλεονέκτημα αυτό για την Ελλάδα αφού ένα στελθ μαχητικό, φορτωμένο εσωτερικά (σ.σ. για λόγους στελθ) με πυραύλους, θα μπορούσε να πλήξει στόχους, βαθειά μέσα στην Τουρκία.





πηγη 

Ο Μακρον ΑΝΑΚΑΛΕΙ τον Πρεσβη, γιατι ο Σαλεμενος Σουλτανος τον προσβαλε ! ! ! (Ο μονος Ευρωπαιος ΗΓΕΤΗΣ που φοραει παντελονια!)

Αυτος ειναι Ηγετης με το Η κεφαλαιο...

Κανεις αλλος Ευρωπαιος...

Ολοι Οσφυοκαμπτες ειναι...



Επικίνδυνη χαρακτήρισε την πολιτική του Ταγίπ Ερντογάν ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι ο ένοικος του Ελιζέ χρειάζεται ψυχίατρο.

Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε, συγκεκριμένα, τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, που έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο. Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. 

Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές», σχολίασε στο Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανακοινώνοντας ότι το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.





πηγη 

Διορισμένος υπουργός Χρυσοχοϊδης: Είναι Εθνικισμός να επεκτείνουμε στα 12 ν.μ. τα χωρικά μας ύδατα (Καταλαβες τωρα ποιοι μας κυβερνουν;)

Οι Κουληδες ξαναχτυπησαν...

Το αναφαίρετο & απόλυτα νόμιμο δικαίωμα έγινε «εθνικισμός»...

Και ποιος ειπε οτι ο Εθνικισμος ειναι κατι κακο;

Οι Ανθελληνες; 



Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος είναι διορισμένος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, της κυβέρνησης Μητσοτάκη χαρακτήρισε με αρνητικό τρόπο ως «εθνικισμό» την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θέλοντας να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι χρησιμοποιεί και καταφεύγει σε «επικίνδυνα όπλα για να επιβιώσει» όπως ο «Εθνικισμός με τα 12 μίλια». 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προχώρησε -στη διάρκεια μάλιστα μίας άσχετης με τα ελληνοτουρκικά συζήτηση – σε μία ακατανόητη τοποθέτηση για το κυριαρχικό και απολύτως νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας, τη δυνατότητα επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια, βαφτίζοντας με αρνητική χροιά ως «εθνικισμό» το σχετικό αίτημα!

Βέβαια ο κύριος Χρυσοχοϊδης δεν είναι ο μόνος διορισμένος υπουργός της Κυβέρνησης που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε υποχωρητικές εθνικές θέσεις.

Πριν λίγες εβδομάδες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε ως «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης τα 6 ναυτικά μίλια, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να αποθρασυνθούν εντελώς και αυτή την ώρα να κάνουν έρευνες στα παράλια της Ρόδου!

Άραγε η -δεξιά υποτίθεται- κυβέρνηση συμφωνεί ΚΑΙ με την δήλωση του κ.Χρυσοχοϊδη;

Γιατί με του κ.Γεραπετρίτη ξέρουμε πως συμφωνεί.




πηγη 

Στέλνει η Τουρκία κομάντος για να βοηθήσουν τους Αζέρους γιατί τα βρήκαν μπαστούνια με τους Αρμένιους...

 Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αρμενίας, η Τουρκία φέρεται να έστειλε 1200 κομάντος για να πολεμήσουν μαζί με τους Αζέρους εναντίον των Αρμενίων στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ, σύμφωνα με Ρώσο δημοσιογράφο που κάνει ρεπορτάζ μέσα στα πεδία των μαχών.



“Οι Τούρκοι καταδρομείς, οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία αφού πολεμούσαν εδώ και μεγάλο διάστημα στην ΝΑ Τουρκία τους Κούρδους του ΡΚΚ, μετακινήθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν ενάντια στους Αρμένιους του Αρτσάχ”, δήλωσε ο ιδρυτής και ο ανταποκριτής του WarGonzo, Semon Pegov, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενος ρωσικές πηγές.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι Τούρκοι καταδρομείς μεταφέρθηκαν αρχικά στο Μπακού και μετά μετακινήθηκαν στο μέτωπο του Ναγκόρνο/Καραμπάχ.

«Πρόκειται για ορεινούς καταδρομείς που δρουν σε ορεινές περιοχές όπως τα εδάφη του Αρτσάχ. Οι Τούρκοι καταδρομείς θα αντικαταστήσουν στρατεύματα ειδικών αποστολών του Αζερμπαϊτζάν που δεν μπορούν να αντέξουν την άμεση σύγκρουση με την αρμενική πολιτοφυλακή του Αρτσάχ. Μιλώ πρώτα απ 'όλα για το νότιο μέτωπο και την κατεύθυνση Jabrayil-Hadrut», είπε ο Ρώσος.

Πρόκειται για μια εξέλιξη για την οποία αναμένουμε φωτογραφίες και βίντεο προς επιβεβαίωση, ενώ μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Πούτιν, αποδεικνύεται ότι η όλη επιχείρηση έχει τις “ευλογίες” του.   

Τονίζουμε ότι μια πιθανή συνάντηση Τούρκων και Αρμενίων κομάντος θα αποτελέσει μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη, αφού θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά για την μαχητική τους αξία σε πραγματικό πεδίο μαχών.

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες, η τουρκική πλευρά ανακοίνωσε "ότι έχει κάθε δικαίωμα να αντιδράσει, να παρέμβει ακόμη και να συμμετάσχει στην επίλυση της σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν".

Μέχρι στιγμής ο Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση αρνούνται κατηγορηματικά την επίσημη συμμετοχή της χώρας τους σε αυτήν τη σύγκρουση, αλλά μάλλον πρόκειται για ένα ακόμη  “έργο” παραπληροφόρησης, παρόμοιο με αυτό που είδαμε και στην Λιβύη.

Τρεις ξένες στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών παρείχαν αποδεικτικά στοιχεία που λένε ότι η Τουρκία όχι μόνο εμπλέκεται ενεργά στη στρατιωτική σύγκρουση στην περιοχή, αλλά μετέφερε και συνεχίζει να το πράττει, Σύριους μισθοφόρους για να συμμετάσχει σε αυτήν. Μιλάμε για τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, και της Γαλλίας.


Προειδοποίηση Αλ Σίσι σε Ελλάδα & Κύπρο: Προσέξτε τα «παιχνίδια» της Άγκυρας με τους ισλαμιστές
Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές ανέφεραν ότι με αυτήν την δήλωση, ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά έμμεσα ότι η Άγκυρα εμπλέκεται πολύ βαθιά στις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

“Ωστόσο, η λογική του Ερντογάν είναι ανησυχητική, αφού δεν συνίσταται λόγος ώστε να εμπλακεί η Τουρκία. Το πρόβλημα με τη δήλωση του τούρκου προέδρου είναι η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για οποιαδήποτε ρωσική επέμβαση στη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner. Η δήλωση του Ερντογάν και η εμπλοκή της Τουρκίας στη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει ως βάση τον διεθνή πολιτικό και οικονομικό χάρτη”, δηλώνει ο ίδιος αμυντικός αναλυτής.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα των “Τριών” περιλαμβάνει τρία έθνη, τη Ρωσία,  Ηνωμένες Πολιτείες και  Γαλλία, γνωστή και ως Ομάδα του Μινσκ του ΟΑΣΕ, η οποία είναι αυτή που έχει την ευθύνη για την κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο.

Η Τουρκία θέλει να τελειώνει με το Ναγκόρνο, όσο γίνεται πιο γρήγορα για αυτό και πιθανότατα να μετέφερε μια ολόκληρη ταξιαρχία καταδρομών στην περιοχή για να καταλάβει τα εδάφη που κατέχουν οι σκληροτράχηλοι Αρμένιοι.

Χωρίς αποτελεσματική παρέμβαση, ΗΠΑ, Ρωσίας, ΕΕ, η Άγκυρα κινείται ανεξέλεγκτα με σκοπό να ικανοποιήσει πρωτίστως τα δικά της συμφέροντα, σε μία τροπή πολύ ανησυχητική όχι μόνο για το Ναγκόρνο, αλλά και για την Α.Μεσόγειο, αφού οι προκλήσεις της Άγκυρας διαδέχονται η μία την άλλη.


 

Πηγή

 

Επιτελους ενας ΗΓΕΤΗΣ στην Ευρωπη....Ο Εμμανουέλ Μακρόν ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ! ! !

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, είχε δώσει υπόσχεση από το 2017 ότι θα δρομολογηθεί ο επαναπατρισμός των πολιτιστικών θησαυρών και αντικειμένων στις χώρες τους, δικαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους αγώνες πολλών χωρών.



Σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων «είναι ο πρώτος ηγέτης της Δύσης που ξεκίνησε μια συνολική επανεξέταση λεηλασιών της περιόδου της αποικιοκρατίας και στοχεύει να φέρει κοντά ευρωπαϊκές και αφρικανικές χώρες για την οικοδόμηση μιας πολιτικής και πολιτιστικής ανταλλαγής». Το 2017 είχε πει σε φοιτητές από την Μπουρκίνα Φάσο ότι «η αφρικανική κληρονομιά δεν μπορεί απλά να βρίσκεται σε ευρωπαϊκές ιδιωτικές συλλογές και μουσεία».

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα «France24», ο νέος νόμος δημιουργεί ένα «πολιτιστικό δεδικασμένο», προκειμένου πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Αίγυπτος και η Ελλάδα, να διεκδικήσουν αρχαιότητες και ανεκτίμητους θησαυρούς που βρίσκονται εδώ και δεκαετίες σε γαλλικά και βρετανικά μουσεία, υπενθυμίζοντας τον μακρύ αγώνα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

«Δεν θα μπορούμε πλέον να πούμε “όχι” στις απαιτήσεις της Αιγύπτου σχετικά με τις αρπαγές που πραγματοποίησε ο στρατός του Ναπολέοντα», καταλήγει με νόημα ο Ιβ-Μπερνάρ Ντεμπί, δικηγόρος με ειδίκευση σε ζητήματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αν το νομοσχέδιο περάσει και από τη Γερουσία, όπως αναμένεται, πρόκειται να επιστραφούν σε πρώτη φάση 26 λεηλατημένα έργα τέχνης στο Μπενίν, γνωστά και ως «Θησαυρός του Μπεχανζίν» Τα έργα τέχνης, που αρπάχτηκαν το 1892 ως λάφυρα πολέμου, βρίσκονταν για χρόνια στο μουσείο Quai Branly στο Παρίσι. Ο επαναπατρισμός των αρχαιοτήτων κινητοποιήθηκε έπειτα από έκθεση δύο ακαδημαϊκών που προτείνει την ευρεία επιστροφή πολιτιστικών τεχνουργημάτων που μεταφέρθηκαν από την Αφρική κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας.

Η έκθεση του Μπενεντίκτ Σαβό από το Collège de France και του Φελουέν Σαρ από το Πανεπιστήμιο Σεντ Λουί στη Σενεγάλη αποτέλεσαν το ορόσημο στην προσπάθεια των αφρικανικών χωρών να ανακτήσουν έργα που λεηλατήθηκαν από δυτικούς εξερευνητές και αποικιστές.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 90% της πολιτιστικής κληρονομιάς των χωρών της Αφρικής φέρεται ότι βρίσκεται σήμερα στην Ευρώπη. Μόνο στο μουσείο Quai Branly στο Παρίσι βρίσκονται περίπου 70.000 αντικείμενα από την Αφρική, ενώ χιλιάδες ακόμη βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Σαβό.

«Αισθανθήκαμε μια πραγματική διάθεση από την κυβέρνηση για δράση», δήλωσε ο Σαρ στην «Liberation». «Ήμουν σκεπτικός στην αρχή. Τώρα είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι απλά ένα τέχνασμα δημοσιότητας», τόνισε.

Η γαλλική έκθεση των Σαβό και Σαρ αναφέρει ότι περίπου 46.000 αντικείμενα στο μουσείο Quai Branly στο Παρίσι μπορεί να πληρούν τις προϋποθέσεις για επαναπατρισμό. Ήδη, το Μπενίν έχει ζητήσει να επιστραφούν περίπου 5.000 έργα, ενώ σειρά παίρνει και η Σενεγάλη.




Πηγη 

Η απόρρητη ενημέρωση του Αιγύπτιου προέδρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Νίκο Αναστασιάδη.Ο κίνδυνος της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.


Συναγερμός έχει σημάνει σε Αθήνα και Λευκωσία, μετά την προειδοποίηση “βόμβα” του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Νίκο Αναστασιάδη για τον τρόπο που ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τον παράγοντα της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και ένα πιθανό κύμα από τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με απόρρητη ενημέρωση του προέδρου της Αιγύπτου στον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Αναστασιάδη και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που φέρνει στο φως η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», το Κάιρο είναι ιδιαίτερα ανήσυχο όχι μόνο για την ανάμειξη της Άγκυρας σε όλες τις περιφερειακές διενέξεις, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ο «σουλτάνος» εμπλέκει πλέον και χρησιμοποιεί ανοιχτά τον ισλαμιστικό παράγοντα.

Έτσι, κατά την πρόσφατη, 8η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, ο Αλ Σίσι μετέφερε στους δύο συνομιλητές του το μήνυμα ότι το ζήτημα αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας για την Αίγυπτο, ζητώντας τους να το κρατήσουν ψηλά στην διπλωματική τους ατζέντα.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος επισήμανε στις ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου το μήνυμα ότι το θέμα αυτό -που αφορά το μέτωπο στη Λιβύη, την ίδια την εσωτερική ασφάλεια της Αιγύπτου και τον κρίσιμο προς αυτή την κατεύθυνση έλεγχο των ισλαμιστών στη χώρα, αλλά και ευρύτερα την περιοχή- είναι εξαιρετικής σημασίας για το Κάιρο.

 

Πηγή 

Απαγορευουν οι Αμερικανοι να αναβαθμισουμε τους Ρωσικους Πυραυλους S300 ! ! ! (Επρεπε ηδη να εχει κλεισει η βαση της Σουδας για αρχη)

Αν ειχαμε Κυβερνηση Ελληνικη, επρεπε ηδη να μαζευουν τα μπογαλακια τους απο τις βασεις που εχουν στην Ελλαδα.....

Μονο ετσι καταλαβαινουν αυτοι...

Ετσι οπως τους κανει ο Ερντογκαν....

Αλλα δυστυχως το Καθεστως των Κουληδων δεν φοραει παντελονια....

Και.............

 




Βέτο έθεσαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα αναφορικά με τα σχέδια που υπήρχαν στις τάξεις της ΠΑ για την αναβάθμιση του συστήματος αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-300PMU-1 σε επίπεδο σχεδόν (almost) S-300PMU-2 με την χρήση αναβαθμισμένων πυραύλων και τροποποιήσεις στο λογισμικό.

Βασιζόμενοι στο εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει το ΝΑΤΟ στη Ρωσία από το 2014 μετά τα γεγονότα της Κριμαίας, και το οποίο ουσιαστικά απαγορεύει την προμήθεια νέου υλικού ενώ ουσιαστικά αποκλείει και την αναβάθμιση σε ανώτερο επίπεδο υπάρχοντος υλικού (επιτρέπεται μόνο η συντήρηση του ρωσικής προέλευσης υλικού που βρίσκεται σε υπηρεσία στο ίδιο τεχνολογικά επίπεδο, δηλαδή απλή αντικατάσταση φθαρμένων υλικών/ανταλλακτικών).

Η ελληνική πλευρά μπροστά στο αδιέξοδο και βλέποντας ότι η ολοένα μεγεθυμένης τουρκικής απειλής απέναντι στην 115 ΠΜ, το ναύσταθμο της Σούδας αλλά και την Κρήτη γενικότερα θέλησε να προχωρήσει στην μερική αναβάθμιση του συστήματος που προστατεύει το νησί και ουσιαστικά διερευνώντας πάνω στην αρχική ρωσική πρόταση (η οποία ήταν άκρως συμφέρουσα τόσο τεχνολογικά όσο και οικονομικά) για την υπαγωγή του συστήματος σε επίπεδο S-300PMU-2 προκειμένου να αποφευχθεί και ο σκόπελος του εμπάργκο με την Ρωσία.

Η αναβάθμιση η οποία είχαν συμφωνήσει Ρωσία-ΠΑ (και ήταν από εποχής Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου διακαής πόθος των στελεχών της πολεμικής μας αεροπορίας), και όπως είχαμε αποκαλύψει στο defencenet.gr, προέβλεπε την αναβάθμιση των βλημάτων ώστε να μπορούν να αγγίξουν την εμβέλεια των 200 χλμ. (από τα 150 χλμ. τώρα) αλλά και βελτιώσεις στο λογισμικό των συστημάτων διοίκησης και ελέγχου/καθοδήγησης βολής με σκοπό να βελτιωθεί η πιθανότητα πλήγματος κατά 50% !

Η πρόταση περιελάβανε την αποστολή των παλαιότερης παρτίδας πυραύλων από το απόθεμα της ΠΑ (αναφορές για έναν αριθμό 20 βλημάτων τύπου 48N6) στην Ρωσία και θα επέστρεφαν ως βελτιωμένα με την ικανότητα πλέον πλήγματος στα 200 χλμ. δηλαδή στο επίπεδο 48N6P-01 (μέσα από βελτιωμένους αλγόριθμους και τροχιές πτήσης) ή 48Ν6Ε2 (λίγο ακριβότερη δυνατότητα για βολές στα 250 χλμ.) ενώ τεχνικοί θα τροποποιούσαν τα ραντάρ-FDC στην Ελλάδα.

Αυτό σήμαινε ότι ακτίνα δράσης από τα 150 χλμ. θα πήγαινε  στα 200 χλμ. με αποτέλεσμα οι συστοιχίες της Κρήτης να μπορούν να καλύπτουν και το αεροδρόμιο του Ντάλαμαν απέναντι από την Ρόδο και φυσικά να προσφέρουν αντιαεροπορική προστασία σε μεγάλο βάθος σε όλα τα Δωδεκάνησα και την θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης!

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες οι Αμερικανοί (πάντα ενήμεροι για τα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας) έθεσαν βέτο και ουσιαστικά απαίτησαν να μην γίνει τίποτα άλλο παρά μόνο αν η ελληνική πλευρά θέλει την καθιερωμένη η συντήρηση.

Η Ελλάδα έχει στην κατοχή της 2 πυροβολαρχίες S-300 PMU-1 με 12 εκτοξευτές και 96 βλήματα 48Ν6Ε1 που έχουν μέγιστη ακτίνα εμπλοκής τα 150 χλμ. Από την Κρήτη, καλύπτουν το ίδιο το νησί αλλά και τα Δωδεκάνησα, ακόμα και την ανατολική δίοδο προς την Κύπρο. Τα δε συνοδευτικά ραντάρ μπορούν να παρακολουθούν μέρος των παραλίων της Μικράς Ασίας.




πηγη 

Συνεντευξη ! ! ! Ο ΓιαvvηsΛαγοs μιλαει για ολους και για ολα και υποσχεται...να αποδωθει δικαιοσυνη ! ! !

Εμεις δεν λεμε τιποτα...

Απλως σας λεμε να δειτε το βιντεο...

Και κρισην εχετε....



Μπραβο Βλακα, ταιζες 4.000 ανυπαρκτους Ασιατοαφρικανους και πληρωνες 2.000.000 ευρω τον μηνα για το φαγητο τους...

Διογκωμένους αριθμούς πληθυσμού στο ΚΥΤ της Μόριας που καταστράφηκε και οι οποίοι οδηγούν σε ενδείξεις σκανδάλου ύψους 2.000.000 ευρώ σε σχέση με το κόστος σίτισης...



Πριν από την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας και πιο συγκεκριμένα στις 31/8/20, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης διέμεναν εκεί 12.714 αιτούντες άσυλο. Εναν μήνα μετά, στις 30/9/20, διέμεναν στον νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ -σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο- 8.639 αιτούντες άσυλο.

Προκύπτει λοιπόν μια διαφορά στον λαθρομεταναστευτικό πληθυσμό που, σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου, ξεπερνά τις 4.000! Διαφορά που, κατά τον κ. Μηταράκη, οφείλεται «σε δύο χιλιάδες πρόσφυγες που έφυγαν από Μυτιλήνη, χωρίς να το δικαιούνται. Περνώντας παρανόμως τον έλεγχο στο καράβι».

«Αυτός ο ισχυρισμός του κ. Μηταράκη προκαλεί μεγάλα ερωτήματα, αφού οι πάντες στη Μυτιλήνη γνωρίζουν ότι το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος κάνει αυστηρούς ελέγχους έξω από τα πλοία και είναι πρακτικά αδύνατον να επιβιβαστεί κανείς στο πλοίο χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα» αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Μπουρνούς, που σημειώνει τα εξής:

«Η “απουσία” τεσσάρων χιλιάδων ατόμων διαπιστώθηκε λοιπόν μετά την καταστροφή του ΚΥΤ Μόριας. Ολο, όμως, το προηγούμενο διάστημα εμφανίζονταν κανονικά στις λίστες σίτισης του καταυλισμού της Μόριας και καταβάλλονταν χρήματα για τα καθημερινά γεύματά τους (σύμφωνα με τις σχετικές συμβάσεις ανέρχονται σε 5,01 ευρώ συν ΦΠΑ ανά γεύμα ανά άτομο). Για τους προαναφερόμενους αριθμούς (περίπου 4.000 άτομα) προκύπτει δαπάνη που προσεγγίζει τα 2.000.000 ευρώ μηνιαίως!»

«Είναι απολύτως βάσιμη η υποψία πως στο ΚΥΤ Μόριας διατηρούνταν, για άγνωστο διάστημα, μια πλασματική λίστα με “σιτιζόμενους-φαντάσματα”, πράγμα που, εάν αληθεύει, αποτελεί αδίκημα που εμπίπτει στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα» αναφέρει και ζητά να πραγματοποιηθεί σχετική έρευνα. 




πηγη 

Βοσνια Μουσουλμανιτσα, ηθελε να παντρευτει Σερβο Χριστιανο και οι συγγενεις της...της έσπασαν τα πλευρά και την κούρεψαν ! ! !

Οι γονείς, ο θείος και η θεία μιας νεαρής Βόσνιας μουσουλμάνας, που την κούρεψαν και την ξυλοκόπησαν επειδή διατηρούσε δεσμό με έναν Σέρβο χριστιανό, καταδικάστηκαν από γαλλικό δικαστήριο σε φυλάκιση 12 μηνών, εκ των οποίων οι 4 με αναστολή.



Το πλημμελειοδικείο της Μπεζανσόν απαγόρευσε επίσης την είσοδο στο γαλλικό έδαφος στους γονείς της 17χρονης για διάστημα 5 ετών.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία, αλλά και στο εξωτερικό.

Στην κατάθεσή τους η νεαρή και οι γονείς του φίλου της, που ήταν παρόντες στο περιστατικό, είπαν ότι οι συγγενείς της την έκλεισαν στο δωμάτιό της, την κακοποίησαν και ο θείος της την κούρεψε.

Οι γονείς, ο θείος και η θεία παραδέχτηκαν μόνο ότι της έδωσαν «μερικά χαστούκια» και «σπρωξιές» και ότι ο πατέρας ήταν εκείνος που την κούρεψε «για να την τιμωρήσει, για να μην ξαναβγεί», επειδή το είχε σκάσει με τον 20χρονο Σέρβο. Ο θείος είπε μάλιστα ότι «όταν μια νεαρή ανήλικη κοπέλα κάνει μια μεγάλη βλακεία, της κόβουμε τα μαλλιά, είναι κάτι σαν πρόστιμο».

«Οι γονείς μου με γρονθοκόπησαν και με κλοτσούσαν», είπε το θύμα, εξηγώντας ότι οι δικοί της δεν ήθελαν να παντρευτεί τον νεαρό λόγω της θρησκείας του. Ο εισαγγελέας Ετιέν Μαντό ωστόσο, στην αγόρευσή του, ζήτησε την καταδίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, σημειώνοντας ότι η νεαρή έφερε σπασμένα πλευρά και πολλούς μώλωπες, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.




πηγη 

Μήπως ο COVID-19 δεν κολλάει στις διαδηλώσεις και στις πορείες εξαιτίας της υπερβολικής μπόχας; Ταδε εφη Βασιλης Τσιαρτας....

Παλι γκολ εβαλε ο Βασιλης...

Και γκολαρα μαλιστα....

Κατευθειαν απο κορνερ βρηκε διχτυα....



Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Βασίλης Τσιάρτας έστειλε το δικό του μήνυμα για τον κορωνοϊό και τις διαδηλώσεις που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες.

«Μήπως ο COVID-19 δεν κολλάει στις διαδηλώσεις κ στις πορείες εξαιτίας της υπερβολικής μπόχας;» έγραψε ο Βασίλης Τσιάρτας.





πηγη 

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος: «Θα αρρωστήσει ο κόσμος όλος με μία ασθένεια»...


 Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μας βοηθήσει αλλιώς μας περιμένουν μαύρες μέρες...

 

O Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 8.2.1959. Το 1973 εισήχθη στην Iερά Μητρόπολη Πάφου το δε 1976 μετά την αποφοίτηση του από το Α’ Γυμνάσιο Πάφου χειροτονήθηκε Διάκονος από τον τότε Μητροπολίτη Πάφου και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Α'. Ακολούθως σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1980, μετά το πέρας των σπουδών του, εισήλθε στο Άγιο Όρος και κατετάγη στις τάξεις των εκεί ασκουμένων και συγκεκριμένα στην Νέα Σκήτη.

 

Πηγή 

Παράνομη λειτουργία χώρου ανταλλαγής ζευγαριών και....έγινε άρση της ασυλίας βολευτού ! ! !

Στοιχεία για κρυφά δωμάτια και κρεβάτια. Η εμπλοκή βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σε παράνομη λειτουργία swingers club στον Πειραιά απασχόλησε την Τετάρτη τη Βουλή, όπου ήρθαν στοιχεία για κρυφά δωμάτια και κρεβάτια στο… πατάρι νυχτερινού κέντρου, για την ικανοποίηση των ερωτικών ορέξεων ζευγαριών....



Πρόκειται για τον βουλευτή Α’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννη Μελά, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται σε δικογραφία που αφορά την παράνομη λειτουργία swingers club, (χώρος ανταλλαγής ζευγαριών) από το 2014 και για τρία χρόνια. Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή έπειτα από αίτημα της Εισαγγελικής Αρχής Πειραιά για άρση της ασυλίας του, το οποίο εγκρίθηκε από 276 βουλευτές και έτσι ο συνάδελφός τους θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για τις πράξεις ή τις παραλείψεις του.

Κατά το επίδικο διάστημα, ο νυν βουλευτής Ι. Μελάς ήταν αντιδήμαρχος Προσόδων & Εμπορίου και πρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στον Δήμο Πειραιά επί δημαρχίας Γιάννη Μώραλη. Για την υπόθεση είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά σχετικά με τη λειτουργία του swingers club αλλά και τις τυχόν πράξεις ή παραλείψεις του κ. Μελά.

Το κατάστημα λειτουργούσε από το 2014 επί τρία χρόνια ως κλαμπ στο ισόγειο, αλλά υπήρχαν καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής για ερωτικές περιπτύξεις των θαμώνων. Οι καταγγελίες γίνονταν στον Δήμο Πειραιά, όταν αρμόδιος ήταν ο τότε αντιδήμαρχος και νυν βουλευτής Ι. Μελάς. Τελικά αστυνομικοί έκαναν έφοδο και βρέθηκαν μπροστά σε παραβάσεις.

Για τον λόγο αυτόν σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των υπευθύνων του καταστήματος. Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης η αρμόδια εισαγγελέας έφτασε στο όνομα του τότε αντιδημάρχου και νυν βουλευτή Α΄ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννη Μελά. Αμέσως ενεργοποιήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται για τις ευθύνες βουλευτών προκειμένου να ασχοληθεί επί της ουσίας με την εμπλοκή του κ. Μελά.

Η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας αφορά τη μη έκδοση απόφασης για τη διακοπή λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, όταν εκείνος ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Πειραιά. Η δικογραφία εστάλη στον Αρειο Πάγο και από εκεί μέσω του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κώστα Τασούλα, προκειμένου να παραπεμφθεί η υπόθεση στο Κοινοβούλιο.Οι βουλευτές εκλήθησαν να αποφασίσουν ώστε να αρθεί η βουλευτική ασυλία και να διενεργηθεί έρευνα για τις τυχόν ευθύνες του βουλευτή κ. Μελά με την ιδιότητα που κατείχε κατά το επίδικο διάστημα.

Οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού κλήθηκαν να εξετάσουν έγγραφα της δικογραφίας, που κάνουν λόγο ακόμα και για κρυφούς χώρους με… κρεβάτια, προφανώς για σεξ και όχι για… ξεκούραση των θαμώνων! Από τα έγγραφα της δικογραφίας διαπιστώνεται πως η υπόθεση αρχικά είχε αρχειοθετηθεί, αλλά στη συνέχεια η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διέταξε τη συνέχιση της προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν:

Τι είδους κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επετράπη να λειτουργήσει, δεδομένου ότι αναφέρεται η γενική κατηγορία επιχειρήσεων στην οποία υπάγονται διάφορες δραστηριότητες υπαγόμενες σε διαφορετικές προϋποθέσεις λειτουργίας.

Ποια τα αποτελέσματα των ελέγχων που ζητήθηκαν με έγγραφο του Τμήματος Αδειών ΚΥΕ & Μουσικής του Δήμου Πειραιά από το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής.

Ποια η πορεία αναφοράς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.

Τα… κρεβάτια

Οι βουλευτές πιθανότατα… έφριξαν ή το μυαλό τους πήγε στο… πονηρό, διαβάζοντας άλλο έγγραφο της δικογραφίας το οποίο αφορά την αυτοψία που έγινε στο swingers club, όπου βρέθηκαν μυστικά δωμάτια με κρεβάτια στο… πατάρι.

Το έγγραφο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στο δεύτερο πατάρι, για το οποίο η πρόσβαση πραγματοποιείτο από τον χώρο της κλειστής αίθουσας πελατών μέσω σκάλας, έχουν διαμορφωθεί ιδιαίτεροι χώροι, στους οποίους είχαν τοποθετηθεί κρεβάτια. […] Σε τμήμα του ισογείου κλειστής αίθουσας πελατών υπήρχε διαμορφωμένος ιδιαίτερος χώρος καλυπτόμενος με παραβάν, στον οποίο υπήρχαν κρεβάτια. […] Από τα παραπάνω προκύπτει ότι έχει επέλθει προσθήκη χώρων στην εν λόγω επιχείρηση, η οποία θεωρείται επέκταση αυτής».

Ο ίδιος ο βουλευτής Α’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Μελάς τάχθηκε υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του.

Μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ότι την απόφαση για τη λειτουργία ή το κλείσιμο του swingers club δεν ήταν δυνατόν να τη λάβει μόνος του. Ουσιαστικά, έριξε το μπαλάκι των ευθυνών στη δημοτική Αρχή Μώραλη! Πάντως, ζήτησε να αρθεί η ασυλία του για να μην υπάρχουν σκιές. Υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή Ι. Μελά ψήφισαν 276 βουλευτές και κατά ψήφισαν 3 βουλευτές. Τον λόγο πλέον στην υπόθεση έχει η Δικαιοσύνη.

Το… promotion

Το κατάστημα συνεχίζει και λειτουργεί κανονικά μέχρι και σήμερα στον Πειραιά και μάλιστα με ωράριο… κορονοϊού μέχρι τα μεσάνυχτα. Μάλιστα, τα ζευγάρια μπορούν να ικανοποιούν ακόμα και σαδομαζοχιστικές ορέξεις τους.

Στο site του καταστήματος διαφημίζεται πως λειτουργεί από το 2014 (σ.σ.: δηλαδή από την περίοδο που έχει σχηματιστεί η δικογραφία), επισημαίνοντας πως «εδραιώθηκε και κέρδισε τον χώρο του και πλέον είναι το πιο δυναμικό, καλαίσθητο και ενεργό swingers club της Ελλάδας, με αναρίθμητα ζευγάρια απ’ όλο τον κόσμο και ονόματα της showbiz να το επισκέπτονται κάθε εβδομάδα για να απολαύσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι». Και συμπληρώνει το site του swingers club: «Υπάρχουν οκτώ χώροι για παιχνίδι σε όλο το club, ένα στύλος pole dancing, ένα stage και ένα BDSM spot μέσα σε έναν τεράστιο χώρο, όπου επιτρέπει την άνετη διασκέδαση, τη γνωριμία με ζευγάρια και σας αφήνει να απολαύσετε το ποτό σας με τον πιο ευχάριστο τρόπο».

Ο θάνατος

Αξίζει να σημειωθεί ότι την υπόθεση του swingers club στον Πειραιά χειριζόταν επί σειρά ετών δικηγόρος, ο οποίος βρέθηκε νεκρός πριν από δύο χρόνια. Ο δικηγόρος βρήκε φρικτό θάνατο πέφτοντας σε γκρεμό, πιθανότατα συμπτωματικά, ενώ ήταν σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση για το swingers club, καθώς και άλλες υποθέσεις που χειριζόταν. Η οικογένεια του δικηγόρου είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αλλά τελικά η Αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο δικηγόρος έδωσε μόνος τέλος στη ζωή του.



πηγη 

Η Τουρκια κινειται βασει της Συμφωνιας του Βερολινου. Ο Κουλης ομολόγησε ότι η Ελλάδα συμφώνησε για τις θαλάσσιες ζώνες...

Ο Μητσοτάκης ομολόγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γ. Πρετεντέρη, ότι υπήρξε μυστική συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με την Τουρκία. 



Η συμφωνία έλαβε χώρα στο Βερολίνο στις 13/07/20, μεταξύ της επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή και του στενού συμβούλου του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, παρουσία του διπλωματικού συμβούλου της Α. Μέρκελ, του Γιαν Χέκερ.

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του Κ. Μητσοτάκη (όπως δημοσιεύτηκε 12/10/20 στο primeminister.gr) αναφέρει:

"Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Στο Βερολίνο, συμφωνήθηκε μόνο θαλάσσιες ζώνες;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Βεβαίως. Βεβαίως έχει συμφωνηθεί.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Γιατί τότε δεν δώσατε στη δημοσιότητα τη Συμφωνία του Βερολίνου, αν είναι τόσο υπέρ μας;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Γιατί εξαρχής είχαμε συμφωνήσει να μην δοθεί. Δεν ήταν άλλωστε συμφωνία, όπως σας είπα κατ’ αρχάς. Είναι τα γραπτά πρακτικά του τι συμφωνήθηκε εκεί."

Επομένως εύλογα προκύπτει το ερώτημα, μήπως γι' αυτό η Τουρκία σέβεται ευλαβικά το ανατολικό όριο της Ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ (όπως φαίνεται με κόκκινη κάθετη γραμμή στον παραπάνω χάρτη των Navtex για τις έρευνες του Oruc Reis. 

Λεπτομέρειες ΕΔΩ). Μήπως τελικά η συμφωνία του Βερολίνου προέβλεπε την εκχώρηση θαλάσσιων ζωνών (σσ. αιγιαλίτιδα ζώνη, συνορεύουσα ζώνη, υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ) ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού και η ανεμπόδιστη παρουσία του Oruc Reis στην εν λόγω περιοχή δημιουργεί μια τεχνητή κρίση (με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό σε ρόλο παρατηρητή) η οποία προλειαίνει το έδαφος για να πειστεί η ελληνική κοινή γνώμη; 

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία (κίτρινη γραμμή υπό τα στοιχεία A,B,C,D,E) υπογράφηκε στις 06/08/20, σχεδόν ένα μήνα μετά την συμφωνία του Βερολίνου (13/07/20), γεγονός που ενισχύει τις υποψίες ότι η Ελλάδα σεβόμενη την συμφωνία, ήθελε να κατοχυρώσει τα δικαιώματά της δυτικά του 28ου Μεσημβρινού. 

Αν πάλι κάνουμε λάθος, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί πολύ απλά να δημοσιεύσει τα πρακτικά του Βερολίνου και να μας διαψεύσει...




πηγη 

Ρόδος: Λίγο πριν κάνουν τα «σαράντα» του πάτερα τους έμαθαν οτι ζει και βασιλεύει...



 Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου από τα δυο παιδιά του 73χρονου, που φιλοξενείται σε ίδρυμα .Η υπόθεση προκάλεσε αλαλούμ στη Ρόδο πριν μερικούς μήνες


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Πταισματοδίκη Ρόδου στο πλαίσιο δύο προκαταρκτικών εξετάσεων, που τρέχουν παράλληλα, μιας που κινήθηκε αυτεπαγγέλτως κατόπιν αναφοράς ληξιάρχου και μιας κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς δύο αδελφών, κατοίκων της Ρόδου, που πείστηκαν ότι είχαν κηδέψει τον 73χρονο πατέρα τους, ο οποίος ωστόσο ήταν ζωντανός και εφιλοξενείτο σε ίδρυμα.

Σύμφωνα με την «Δημοκρατική», στην αναφορά που υπέβαλαν τα παιδιά του κατά παντός υπευθύνου ήθελε προκύψει από την προανάκριση επισημαίνονται τα εξής:

«Την 23η Απριλίου του 2020 ο πρώτος από εμάς έλαβε μια κλήση από την Ασφάλεια Ρόδου και του ανακοινώθηκε ο θάνατος του πατέρα μας Μ. Φ.. Μάλιστα του ζητήθηκε η μετάβαση στα γραφεία της Ασφάλειας όπου και ακολούθησε κατάθεση.

Κατόπιν παραπέμφθηκε στο Νοσοκομείο Ρόδου για να γίνει η αναγνώριση και οι ακόλουθες διαδικασίες της παραλαβής της σορού με σκοπό την ταφή.

Πράγματι αμέσως μετά ο πρώτος από εμάς μετέβη στο Νοσοκομείο Ρόδου και συγκεκριμένα στο μέρος φύλαξης των νεκρών όπου και ζήτησε να δει τον πατέρα μας.

Αυτό δεν του επιτράπηκε καθόσον του ανέφεραν ότι ήταν σε προχωρημένη σήψη. Δεν του ανέφεραν για καμία εξέταση ταυτοποίησης μέσω γενετικού υλικού dna και ουδέποτε του ζήτησαν κάποιο δείγμα για να βοηθήσει στην εξακρίβωση.

Κατόπιν ακολουθήσαμε την διαδικασία της κηδείας και ταφής βιώνοντας το πένθος, τον πόνο και την οδύνη των τέκνων που χάνουν τον γονιό τους.
Ακολούθησε το μνημόσυνο των 9 ημερών και ετοιμαζόμασταν για το μνημόσυνο των 40 ημερών.

Και ξαφνικά στις 26 Μαΐου 2020 και περίπου στο μεσημέρι δέχθηκε ο πρώτος από εμάς ένα τηλεφώνημα από το γραφείο κηδειών με το οποίο μας ενημέρωναν ότι ο πατέρας μας είναι εν ζωή! Και ότι ενημερώθηκαν από το Ληξιαρχείο Ρόδου διότι έγινε λάθος, αν μπορεί ποτέ να ειπωθεί η λέξη λάθος για κάτι τέτοιο!

Ο πατέρας μας ζει και βρίσκεται στο ίδρυμα Κολυμπίων Ρόδου από τα τέλη Ιανουαρίου 2020 και μάλιστα άρρωστος με άνοια. Πράγμα το οποίο δεν γνωρίζαμε καθόσον ποτέ δεν είχαμε λάβει κάποιο τηλεφώνημα από κάποια κοινωνική υπηρεσία.

Δεν μπορούμε να σας περιγράψουμε τι ακολούθησε σε τι κατάσταση περιήλθαμε τι βιώσαμε και βιώνουμε.

Εμείς όποια προβλήματα και να υπήρχαν στην μεταξύ μας σχέση, μας είχαν ήδη τραυματίσει από μικρά παιδιά και πάντα προσπαθούσαμε να τον προσεγγίσουμε. Θάψαμε τον πατέρα μας, υποφέραμε από ένα λάθος!

Επειδή η συγκεκριμένη διαδικασία είχε καταφανώς λάθη και παραλείψεις τα οποία μας αναστάτωσαν την ζωή μας βλάπτοντας μας.
Επειδή οι υπαίτιοι εγκληματικών πράξεων πρέπει να ανευρίσκονται και να τιμωρούνται αναλόγως.
Επειδή έχουν διαπραχθεί λάθη και παραλείψεις ιδιαιτέρως σοβαρά, από τους αρμόδιους φορείς.
Επειδή δηλώνουμε ότι παριστάμεθα προς υποστήριξη της κατηγορίας για την ηθική βλάβη την οποία έχουμε υποστεί.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και με ρητή επιφύλαξη κάθε ετέρου νόμιμου δικαιώματός μας.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να διερευνήσετε, αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων, καθώς επίσης και τα πρόσωπα, τα οποία τα τέλεσαν, αποκαθιστώντας, έτσι, τη νομιμότητα και όπως διενεργηθεί κατεπειγόντως κάθε νόμιμη πράξη από Εσάς, με την κατεπείγουσα κλήση όλων των εμπλεκομένων υπευθύνων των αρμοδίων Αρχών και σε κάθε περίπτωση να διερευνηθεί το ως άνω ζήτημα για κάθε τυχόν ποινική ευθύνη».

Σημειώνεται ότι ο 73χρονος διέμενε σε υπόγειο της οδού Μιχαήλ Πετρίδη και ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός και όλοι πείσθηκαν ότι επρόκειτο για εκείνον, ήταν ένας 56χρονος φίλος του.


Πηγή

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΑΜΟΚ εχει πιασει τα Τουρκικα καναλια ! ! ! Το κεφαλι της Καρντασιαν επι πινακι θελουν, γιατι στηριξε τους Αρμενιους...

Έξαλλα τα τουρκικά ΜΜΕ με την γνωστή αμερικανό-αρμένισα ηθοποιό,  Κιμ Καρντασιάν, για την στάση της στον πόλεμο μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν προτρέποντας τις ΗΠΑ να παρέμβουν υπέρ της Αρμενίας.



Όπως αναφέρουν, η εν λόγω ηθοποιός ενώ κατηγόρησε ανοιχτά το Αζερμπαϊτζάν αλλά και την Τουρκία για προκλητική επίθεση στην Αρμενία, δώρισε ένα μεγάλο ποσό ενός εκατομμυρίου δολαρίων υπέρ του αγώνα του Αρτζάχ, δηλαδή του αρμενικού θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάγ.

Δεν παραλείπουν να τονίσουν και την, όπως υποστηρίζουν, καταγωγή της από ένα χωριό του Ερζερούμ, παραλείποντας βέβαια να αναφέρουν πως η οικογένεια της εκδιώχτηκε με τα γεγονότα της μεγάλης αρμενικής γενοκτονίας.




πηγη 

Εδώ ο Παππάς, εκεί ο Παππάς, που είναι ο Παππάς; Μέγα φιάσκο για αυτόν που δεν διάβασε το μνημόνιο...

Ο Χ.Παππάς το ΄σκασε. Καταδικασμένος 13 χρόνια  διαφεύγει της σύλληψης και δηλώνει μέσω του δικηγόρου του ότι δεν σκοπεύει να εμφανστεί μέχρι την εκδίκαση της έφεσης!!!



Το φιάσκο για την Ελληνική Αστυνομία είναι απίστευτο…

Τις ημέρες αναμονής της απόφασης υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι η ΕΛΑΣ είναι “έξω από τα σπίτια” των καταδικασθέντων και ότι “θα συλληφθούν άμεσα”. Ξέχασαν στην ΕΛΑΣ τον Χ.Παππά;Ποιοι τον ξέχασαν;

Υπάρχει μέγα θέμα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της ΕΛΑΣ που από χθες προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα: “Εδώ ο Παππάς, εκεί ο Παππάς, που είναι ο Παππάς”;

Σε άλλη χώρα προφανώς θα υπήρχαν παραιτήσεις, αλλά στην Ελλάδα τέτοιες ευαισθησίες δεν υπάρχουν…




πηγη 

Το 52% των Αμερικανών υπέρ του Τραμπ ! ! ! Γυρνάει το παιχνίδι και προκαλει παρακρουσεις....

Η αμερικανική εταιρεία δημοσκοπήσεων η γνωστή Rasmussen Reports στην τελευταία της δημοσκοπική έρευνα δίνει ποσοστό 52% στον Ντόναλντ Τραμπ ως προς το αν εγκρίνουν οι Αμερικανοί πολίτες τα πεπραγμένα της προεδρικής του θητείας.



Για να υπάρξει ένα σαφές μέτρο σύγκρισης, λίγο πριν τις εκλογές του 2012 ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε την έγκριση του 50%. Ως γνωστόν αμέσως μετά κέρδισε τις εκλογές και την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο.

Η εταιρεία Rasmussen Reports θεωρείται από τις πλέον αξιόπιστες παρά το γεγονός ότι πρόσκειται στον συντηρητικό χώρο, όπως της προσάπτουν τα ΜΜΕ των Δημοκρατικών, γιατί είναι μία από τις μετρημένες στα δάχτυλα δημοσκοπικές εταιρείες που είχαν προβλέψει τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1,500 ψηφοφόρων επί τρεις ημέρες (500 άτομα την ημέρα) και δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Ήταν δηλαδή κυλιόμενη δημοσκόπηση και αυτό έχει την σημασία του καθώς οι τάσεις αλλάζουν προς το καλύτερο για τον Τραμπ μέρα με την μέρα.

Άλλη έρευνα της Rasmussen Reports αναφέρει ακριβώς αυτό, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ έχει κερδίσει «μομέντουμ» τις τελευταίες εβδομάδες.

«Με λιγότερες από δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, έχουμε μια κούρσα τριών μονάδων. Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν προηγείται του προέδρου Τραμπ 49% έναντι 46%» αναφέρει η Rasmussen την Τετάρτη κατά την εβδομαδιαία έρευνά της σε δείγμα 2,500 ατόμων που διεξήχθη μεταξύ Οκτωβρίου 14-15 και 18-20.

Για να γίνει κατανοητή η συνεχόμενη μείωση της διαφοράς μεταξύ του Τραμπ και του Μπάιντεν, η εταιρεία αναφέρει ότι δύο εβδομάδες πριν ο Τζο Μπάιντεν είχε μια πρωτοπορία 12 μονάδων, μια εβδομάδα πριν προηγούνταν οκτώ μονάδες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η υποστήριξη στον Biden έπεσε κάτω από το 50%”.




πηγη 

Γιατι δεν εστειλαν ολοκληρη την αποφαση της "δικης" στο Ευρωπαικο Κοινοβουλιο; Τι θελουν να κρυψουν;

Απορια εχουμε...

Ερωτηση κανουμε, απαντηση δεν παιρνουμε....

Εγινε απο λαθος;

Εγινε εσκεμμενα;

Υπομονη ως την Δευτερα λοιπον, που θα την δωσει ο Γιαννης την απαντηση...

Δειτε τι εγραψε γι αυτο....



Πανικόβλητοι οι επίορκοι εντολοδόχοι "δικαστές", έστειλαν απόσπασμα και όχι φυσικά ΟΛΗ την απόφαση όπως είναι υποχρεωμένοι στο ευρωπαικό κοινοβούλιο. Άλλο ένα δώρο που μου έκαναν. Κοιτάξτε τι σας περιμένει την Δευτέρα



Πετάνε εκτός Λιβυης την Τουρκία ! ! ! Υπέγραψαν συμφωνία, την πατησε ο Ερντογκαν...

Τα εμπόλεμα μέρη στη Λιβύη υπέγραψαν συμφωνία για «μόνιμη κατάπαυση του πυρός σε όλες τις περιοχές της Λιβύης», ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Facebook η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη, αναρτώντας βίντεο από την τελετή της υπογραφής της συμφωνίας.



Η συμφωνία υπογράφηκε έπειτα από πέντε ημέρες συνομιλιών στη Γενεύη οι οποίες οργανώθηκαν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

«Τα λιβυκά μέρη κατέληξαν σε μια συμφωνία μόνιμης κατάπαυσης του πυρός σε όλη τη Λιβύη. Το επίτευγμα αυτό συνιστά μια σημαντική καμπή προς την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Λιβύη», ανέφερε η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Πετάνε λοιπον, εκτός την Τουρκία από την περιοχή. Όπως φαίνεται οι κινήσεις του Ε. Μακρόν κυρίως οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.  

Επίσης η Τουρκία δεν θα έχει κανένα λόγο στην περιοχή πλέον. 

Ίσως γι'αυτό εδώ και μέρες έχουν αποσυρθεί οι τζιχαντιστές, οι οποίοι πλέον πολεμούν στο Αρτσάχ. 

Ταυτόχρονα σε δηλώσεις του ο Ερντογάν φαίνεται απογοητευμένος, καθώς πλέον χάνει ότι είχε κερδίσει στη Λιβύη. 





πηγη 

Την πάτησε ο Τζο Μπάιντεν και οδηγήθηκε στην τηλεμαχια με τον Τράμπ ως πρόβατο επί σφαγή....

Μπορει να φωναζουν τα παπαγαλακια στα καναλια...

Μπορει να μιλουν για δημοσκοπησεις....

Αλλα... 



Λογικό ηταν ο Τζο να αντιμετωπίσει την συντριβή. Εδώ φάνηκε πόσο μπροστά είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος για να αποφύγει παρόμοιο διασυρμό, αρνήθηκε την διεξαγωγή προεκλογικής τηλεμαχίας στην Ελλάδα. 

Ο Τζο Μπάιντεν έπρεπε να διδαχθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίον άλλωστε μοιράζονται κοινούς υποστηρικτές, και να κάνει το ίδιο απέναντί στον Τραμπ ο οποίος κυριολεκτικά τον εξόντωσε.

Πράγμα που δεν έγινε με τους επικοινωνιολόγους του Μητσοτάκη οι οποίοι τον είχαν προειδοποιήσει πως σε περίπτωση τηλεμαχίας θα ακολουθούσε ο διασυρμός του με απρόβλεπτες συνέπειες για την εκλογική διαδικασία. 

Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός με έναν απέραντο μόνο λόγο ο οποίος προβλήθηκε δεόντως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Ο Μπάιντεν την πάτησε και όλοι οι αμερικάνοι έμαθαν ότι ο γιος του έκανε μπίζνες με την Ουκρανία – την ώρα που η κυβέρνηση Ομπάμα γκρέμιζε την εκλεγμένη κυβέρνηση εκεί, και κάνει μπίζνες με την Κίνα, την ώρα που οι δημοκρατικοί και ο Μπάιντεν αντιδρούν στην επιβολή σκληρών φόρων στα κινέζικα εισαγόμενα προϊόντα.

Ευτυχώς για τον Μπάιντεν, ήταν το τελευταίο debate.



πηγη 

Έκλεισε γνωστή πτηνοτροφική μονάδα λόγω κορονογριπης...

Κλειστή  θα παραμείνει η  πτηνοτροφική της “Πίνδου” στα Γιάννενα από την Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κοροναϊού μεταξύ του προσωπικού της μονάδας.
Ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός με έδρα τα Γιάννενα με επίσημη και εκτενή ανακοίνωση κάνει γνωστό ότι όσοι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί ήταν ασυμπτωματικοί και απομακρύνθηκαν άμεσα μαζί με τις στενές επαφές τους.

Επίσης, ενημερώνει ότι η πτηνοτροφική μονάδα της “Πίνδου” αναστέλλει τη λειτουργία του από την Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, προκειμένου να γίνει γενική απολύμανση των χώρων ενώ παράλληλα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα υποβάλλουν σε προληπτικά τεστ όλο το προσωπικό.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός, καλύπτοντας ο ίδιος το κόστος, έχει διενεργήσει μέχρι τώρα περισσότερα από 500 μοριακά τεστ και 300 rapid τεστ στους εργαζόμενους σε όλες τις εγκαταστάσεις, ενώ έλαβε αυστηρά μέτρα προστασίας τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Για την ΠΙΝΔΟΣ, πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των παραγωγών της. Για τον λόγο αυτό, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων Η ΠΙΝΔΟΣ με δικά του έξοδα έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 500 μοριακά τεστ και 300 rapid τεστ στους εργαζόμενους σε όλες τις εγκαταστάσεις της, ενώ έλαβε αυστηρά μέτρα προστασίας τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ο Νομός Ιωαννίνων τον τελευταίο μήνα εμφανίζει πάρα πολλά κρούσματα καθημερινά και έχει καταταχθεί στους νομούς υψηλού κινδύνου.

Τα κρούσματα που αφορούν εργαζομένους της ΠΙΝΔΟΣ με δική μας πρωτοβουλία  καταγράφηκαν ήταν ασυμπτωματικά και απομακρύνθηκαν άμεσα μαζί με τις στενές τους επαφές για την προστασία της δικής τους υγείας αλλά και των γύρω τους.

 

 Πηγή 



Αυτή είναι η βεβαίωση μετακίνησης των εργαζομένων του Δημοσίου για την απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα...


Από αύριο το βράδυ, ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας μεταξύ 00:30 έως 5:00 στις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές που εντάσσονται στα επίπεδα 3 και 4 στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Μετά τις νέες αυτές ρυθμίσεις, βάσει της νέας εγκυκλίου, οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα υποχρεούνται να έχουν μαζί τους βεβαίωση κίνησης, όταν κυκλοφορούν μεταξύ 00:30-05:00.


Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιοι εξαιρούνται

Οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού καλούνται να χορηγήσουν βεβαίωση κίνησης στους εργαζομένους που προσέρχονται στην εργασία τους σε χρονικό διάστημα που συμπτίπτει με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΕ PDF
Τα απαραίτητα στοιχεία

Μεταξύ των στοιχείων που περιλαμβάνει το έντυπο βεβαίωσης, είναι:

    Στοιχεία ταυτότητας υπαλλήλου
    Διεύθυνση κατοικίας
    Τόπος εργασίας
    Ωράριο εργασίας (προσέλευσης, προβλεπόμενης αποχώρησης, υπερωρίας και εκτάκτων μετακινήσεων0
    Χρονικό διάστημα ισχύος της βεβαίωσης

Από πού εκδίδεται

Το έντυπο βεβαίωσης κίνησης μπορεί να εκδοθεί μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, στην οποία έχει προστεθεί η λειτουργικότητα «Βεβαιώσεις Κίνησης»


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Βεβαίωση κίνησης για μετάβαση από και προς την εργασία

Ο μετακινούμενος υπάλληλος οφείλει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και τη βεβαίωση κίνησης, σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή.

Υπενθυμίζεται πως στις περιοχές με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που ανήκουν στα επίπεδα 3 και 4 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη καθώς βρίσκονται ήδη στο επίπεδο 3.

Παράλληλα, οι υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 ή έχει γίνει γνωστό ότι θα μπουν αύριο, Παρασκευή, στο επίπεδο 3 είναι: Ιωάννινα, Τρίκαλα, Έδεσσα, Καρδίτσα, Λέσβος, Αχαΐα, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Πέλλα, Σάμος, Μύκονος, Βοιωτία.


Πηγή



















12χρονη έπεσε θύμα απάτης στο διαδίκτυο της είπαν να κόψει τα χέρια της με ξυράφι και να πιει υπνωτικά χάπια για να μην ξυπνήσει!!!!


Γονείς προσεχετε τα παιδιά σας όταν μπαίνουν στο διαδίκτυο!!!!

Αποκάλυψη σοκ: Σε μία σοβαρότατη υπόθεση εξαπάτησης ανήλικου κοριτσιού ηλικίας 12 ετών από τη Ρόδο, που έπεσε θύμα από κύκλωμα αδίστακτων μέσω του διαδικτύου, προέβη μιλώντας στον sky ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου Γιώργος Ευγενικός.

Όπως αποκάλυψε, το κορίτσι έπεσε θύμα απάτης από οργάνωση που εκβίαζε μέσω διαδικτύου ανήλικα κορίτσια. Πρόκειται για μία εφαρμογή του διαδικτύου (discord), την οποία παρέσυραν να στείλει γυμνές φωτογραφίες της και να κόψει τα χέρια της με ξυράφι, ενώ της ζήτησαν να πιει και υπνωτικά χάπια για να μην ξυπνήσει!

Ο κ. Ευγενικός που έγινε αποδέκτης της καταγγελίας, επισήμανε ότι συνόδευσε χθες την οικογένεια της ανήλικης στην Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Δωδεκανήσου Χαρούλα Γιασιράνη και στο ΚΕΘΕΑ για παροχή βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης, ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας στον οποίο -όπως είπε- θα μεταβούν τη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους στο chat της εφαρμογής με την ανήλικη, της είχαν ζητήσει να τους αποστείλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο, το οποίο κι έκανε η 12χρονη πιεζόμενη, ενώ έκοψε τα χέρια της με ξυράφι σε 19 σημεία!!!
Ο κ. Ευγενικός είπε ότι η συμπεριφορά του παιδιού είχε αλλάξει τις τελευταίες ημέρες και αυτό έβαλε σε υποψίες τη μητέρα της για να ανοίξει το κινητό της και να δει το ιστορικό από τις συνομιλίες και τα μηνύματα της 12χρονης κόρης της.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ, το παιδί φοβισμένο ανέφερε ότι σε αυτές τις συνομιλίες υπήρχαν και άλλα παιδιά, φίλοι και συμμαθητές της, και η υπόθεση ερευνάται από την Αστυνομία και από εξειδικευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Πηγή 

Μην ανησυχείτε ο Δήμος Θεσσαλονίκης φροντίζει για εσάς σκάβει έγκυρα τους τάφους για τα θύματα της ''κορονογριπης'' ...


Μακάβρια προληπτικά μέτρα λαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης με αφορμή τη σοβαρή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού και τον ορυμαγδό κρουσμάτων στην πόλη.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες  από τις αρχές της εβδομάδας η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με τον Σύνδεσμο Κοιμητηρίων στον Εύοσμο, προκειμένου να δημιουργηθεί ακόμη ένας χώρος ταφής ατόμων που ενδεχομένως θα φύγουν από τη ζωή λόγω της νόσου, ανάλογο με εκείνον στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη, που λειτουργεί από τον Μάρτιο.


Ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, μιλώντας τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί και νέος χώρος ταφής των θυμάτων λόγω του κορωνοϊού, «καθώς η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και δεν ξέρουμε τι αριθμούς θα αφήσει πίσω της η “μαύρη λίστα”».


Ο χώρος που αναμένεται να δημιουργηθεί το προσεχές διάστημα στον Εύοσμο θα πληροί παρόμοια κριτήρια όπως της Θέρμης, δηλαδή θα είναι απομονωμένος, μακριά από τους λοιπούς τάφους, η ταφή θα έχει διάρκεια δέκα χρόνων, ενώ η μεταφορά των θυμάτων θα γίνεται μέσα σε σφραγισμένα φέρετρα τα οποία θα είναι τυλιγμένα με διπλό ειδικό νάιλον, ενώ αντίστοιχη ειδική φόρμα θα φορούν και οι νεκροί.

Ο κ. Αβαρλής πρόσθεσε μάλιστα, πως ο δήμος Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκε άμεσα όπως και τον Μάρτιο, κάτι που επιβεβαιώνεται από τους πρόσφατα σκαμμένους τάφους στα κοιμητήρια της Θέρμης.

Μέχρι στιγμής, μετρούν 40 ταφές λόγω κορωνοϊού στο συγκεκριμένο χώρο, υπάρχουν 40 ανοιχτοί και ο δήμος Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο μπορεί να εξασφαλίσει ακόμη 50, σχεδιάζοντας παράλληλα και τον νέο χώρο στον Εύοσμο.

Σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο κ. Αβαρλής υποστήριξε ότι η λήψη αυστηρών μέτρων μπορεί να βοηθήσει τη «δραματική» όπως χαρακτήρισε κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, κάτι που άλλωστε ανακοίνωσε ήδη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Πέμπτης.


Πηγή

Τον εβγαλαν θετικο στην κορωνογριπη, ενω ηταν αρνητικος ! ! ! Ποιος ευθυνεται γι αυτο; Ποιος ειναι ο υπολογος;

Κανεις υπευθυνος;

Κανεις δεν φταιει;

Κανεις δεν θα πληρωσει;

Ο κ. Κυριάκος Μιχαηλίδης περιγραφει την περιπέτειά του με το 'rapid test' της Κοζάνης που τον έβγαλε θετικό, ενώ ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ σύμφωνα με τα 'τεστ' που έκανε στήν συνέχεια σε ιδιωτικό κέντρο!



Από το προφίλ του κ.Κυριάκου Μιχαηλίδη στο 'fb':

«Σήμερα το πρωΐ, όπως πολλοί συμπολίτες μας, πήγα και γω σε ένα από τα σημεία στην Κοζάνη όπου διεξήχθησαν τα τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορονοϊού SARS–COV2 (Rapid test) .

Δεν ένιωθα τίποτα, ούτε είχα κάποια υποψία ότι μπορώ να έχω κορωνοϊό, απλά όπως και πολλοί άλλοι ετσι και γω πήγα αποκλειστικά και μόνο να κάνω το τεστ απο περιέργεια. 

Δε σας κρύβω ότι με έπιασε κρύος ιδρώτας όταν μου ανακοίνωσαν πως είμαι θετικός στον κορωνοϊό. 

Γύρισα στο σπίτι κι αμέσως τηλεφώνησα σε φίλους γιατρούς οι οποίοι και μου συνέστησαν ψυχραιμία. 

Ωστόσο δεν έμεινα μονο στις συμβουλές των γιατρών, πήγα σε ένα ιδιωτικό διαγνωστικό ιατρείο της περιοχής όπου έκανα, εγώ και γυναίκα μου, τόσο 'rapid test', όσο και μοριακό τεστ. 

Επιστρέψαμε σπίτι και περιμέναμε κάποιες ώρες μέχρι να λάβουμε τα αποτελέσματα. 

Τα δεδομένα άλλαξαν, αφού τα αποτέλεσματα του μοριακού ελέγχου έδειξαν ότι είμαι αρνητικός, κι όχι οριακά αρνητικός, αλλά καθαρά αρνητικός.

Δεν πρόκεται γιά ποντιακό ανέκδοτο, αλλά γιά πραγματικότητα. 

Δεν είμαι ειδικός και δέν ξέρω τι συνέβη, πάντως ήθελα να μοιραστώ αυτή την περιπέτεια μαζί σας.»





πηγη 

Θα τρελαθούμε εντελώς! Υποχρεωτική η μάσκα για τους μαθητές ακόμα και την ώρα του διαλείμματος...


Μέχρι τώρα, η χρήση της μάσκας στα σχολεία ήταν υποχρεωτική μόνο μέσα στις σχολικές αίθουσες. Τα παιδιά μπορούσαν, τουλάχιστον, να παίξουν ή να φάνε το κολατσιό τους με περισσότερη ελευθερία στο προαύλιο την ώρα του διαλείμματος.


Ωστόσο, μετά το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού, η χρήση της μάσκας στις περιοχές που βρίσκονται επιδημολογικά στα επίπεδα 3 και 4 θα είναι υποχρεωτική παντού - σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους! Αυτό φαίνεται πως θα επηρεάσει και τους μικρούς μαθητές, αφού αποφασίστηκε να εφαρμοστεί και στα σχολεία.  

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, η χρήση μάσκας από τους μαθητές γίνεται υποχρεωτική ΚΑΙ την ώρα του διαλείμματος, ενώ η μόνη ώρα που οι μαθητές δεν θα φοράνε μάσκες είναι αυτή της γυμναστικής.

Αυτό θα προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να επισημοποιηθεί σε λίγες ώρες.

 

 

Πηγή 

Απειλει και ο Βατοπουλος: Οπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος ! ! !

 Αλλος ενας που καβαλησε το καλαμι....

Ποιος νομιζει οτι ειναι;

Και ποιον απειλει; 

Δειτε τι ειπε...



«Θα εφαρμοστούν οσονούπω σκληρά μέτρα. 

Δεν υπάρχει κατανόηση από τον κόσμο για τα μέτρα» ανέφερε ενώ στην συνέχεια των λεγομένων του έκανε λόγο για «ραγδαία αύξηση κρουσμάτων», ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως: 

«Υπάρχει ο αναγκαίος συνωστισμός και ο μη αναγκαίος. 

Φτάσαμε σε ένα σημείο: όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος». 

Και ποιος ειναι αναγκαιος συνωστισμος κυρ καθηγητακο; 

Οι συγκεντρωσεις του ΠΑΜΕ και λοιπον ομοιων του;




πηγη 

Συμμορια επιασε τον βιαστη ανηλικης και τον εκανε κομματακια κομματακια...


Έπιασαν και τεμάχισαν τον δολοφόνο και βιαστή ανήλικης...

Και πολυ καλα του εκαναν....

Απεδωσαν δικαιοσυνη...



Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε στο Τουκουμάν της Αργεντινής καθώς μια τοπική συμμορία έπιασε τον βιαστή και δολοφόνο ενός εννιάχρονου κοριτσιού και τον δολοφόνησε!

Το περιστατικό συνέβη στο San Miguel στο Τουκουμάν, με τον Jose Guayamas να ακολουθεί την εννιάχρονη, Abigail Riquel, και αφού την άρπαξε στη συνέχεια την βίασε και την στραγγάλισε.

Το κορίτσι είχε πάει στο σπίτι μιας φίλης του για να παίξει και όταν οι γονείς είδαν πως αργούσε να επιστρέψει βγήκαν να την αναζητήσουν. Η έρευνά τους, ωστόσο, τους οδήγησε στη σορό του παιδιού, η οποία βρέθηκε σε ένα παρκάκι, μισοθαμμένη.

Ένας μάρτυρας ανέφερε στην Αστυνομία πως είδε το κορίτσι με τον Guayamas και τότε ξεκίνησε η αναζήτησή του. Όμως οι Αρχές έφτασαν μπροστά σε ένα ακόμα άγριο έγκλημα.

Μια τοπική συμμορία, της οποίας ήταν μέλος ο Guayamas, έμαθε τι είχε κάνει ο 25χρονος και αφού τον χτύπησε μέχρι θανάτου, στη συνέχεια τον διαμέλισε με ματσέτες, αφήνοντας τη σορό του στον δρόμο!





πηγη 

Αποθρασυνθηκαν οι Γυφτοι και πλακωσαν στο ξυλο τον αντιδημαρχο για να παρουν "Αδεια λαικης αγορας" ! ! !

Μπαινουν σε σπιτια ληστευουν και δεν τους αγγιζει κανεις...

Αν αντιδρασεις, θα βρεις τον μπελα σου...

Εχουν γινει, κρατος εν κρατει....

Η Παρακμη της Ελλαδος των Μητσοτακηδων...



Σκηνές «far west» εκτυλίχθηκαν στη Σπάρτη, όπου 3 γυφτοι ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο ενός αντιδημάρχου, τον κατέβασαν από το όχημά του, τον έσυραν σε έναν παράδρομο, τον έδεσαν σε μία καρέκλα και άρχισαν να τον χτυπάνε ζητώντας του να τους βγάλει μία άδεια για την λαϊκή αγορά, κάτι το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο του αντιδημάρχου. 

Απαίτησαν να πάρει τηλέφωνο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για να έρθει στην περιοχή, όπως και έκανε ο αντιδήμαρχος, με αποτέλεσμα να πιάσουν και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και να τον ξυλοκοπήσουν. 

Όταν έφυγαν οι γυφτοι, οι αντιδήμαρχοι πήραν τηλέφωνο την αστυνομία και ξεκίνησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. 

Ο ένας συνελήφθη, οι υπόλοιποι 2 αναζητούνται.



πηγη 

Ξεκινά απο σήμερα η καταβολή συντάξεων του Νοεμβρίου.Οι ημερομηνίες ανά ταμείο...



Ξεκινά σήμερα 23 Οκτωβρίου η καταβολή των συντάξεων Νοεμβρίου στους δικαιούχους – συνταξιούχους.

Η διαδικασία πληρωμής των συντάξεων αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι και αυτόν τον μήνα οι επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν την ίδια ημέρα με τις κύριες ενώ ταυτόχρονα ξεκινά και η καταβολή των αναδρομικών για σχεδόν ένα εκατομμύριο συνταξιούχους.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Νοεμβρίου σε δύο δόσεις, με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ για αποφυγή συνωστισμού, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9) την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 (εάν το ΙΚΑ πληρώσει τις συντάξεις με βάση το ΑΜΚΑ)

Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020.


Πηγή












Ποια είναι τα νέα μέτρα για χρήσης μάσκας και σε ποιες περιοχές απαγορεύεται η κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες...



  Ένα ακόμη κρίσιμο σημείο στο πεδίο της επιδημίας καλείται να περάσει η χώρα μας, όπως αυτό οριοθετήθηκε αίφνης τα τελευταία 24ωρα με τα αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ των κρουσμάτων κορωνοϊού και την ενεργοποίηση δύο ακόμη εργαλείων για τον περιορισμό της μετάδοσης της λοίμωξης Covid-19.

Τα 2.414 θετικά κρούσματα των τελευταίων τριών ημερών -882 θετικά κρούσματα κορωνοιού ανακοινώθηκαν χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνέχεια των 865 προχθές και των 667 την περασμένη Τρίτη- αποτυπώνουν τη δύσκολη φάση της επιδημίας στην Ελλάδα, και αιτιολογούν την ανάγκη λήψης μέτρων, όπως και την ανακοίνωση τους, χθες, από τον πρωθυπουργό.

Η καθολική χρήση της μάσκας και η απαγόρευση της κυκλοφορίας στη διάρκεια της νύχτας, από 12.30 τα μεσάνυχτα έως 5 το πρωί, σε 19 περιφερειακές ενότητες και ουσιαστικά στο 1/3 του πληθυσμού της χώρας, ελπίζεται πως θα ανακόψουν την ανεξέλεγκτη πορεία του κορωνοϊού και τις εκατοντάδες νέες θετικές διαγνώσεις που γίνονται καθημερινά και συνεπώς και την μεγάλη πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας.


 Τα νέα μέτρα της γενικής και χρήσης μάσκας της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, αφορούν τους κατοίκους της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας, της Ζακύνθου, του Ηράκλειου Κρήτης, της Θήρας, των Ιωαννίνων, της Καρδίτσας, της Κέας-Κύθνου, της Λέσβου, της Μυκόνου, της Πέλλας, της Σάμου, των Τρικάλων, της Βοιωτίας, της Λάρισας και των Σερρών.

Σε ό,τι δε αφορά την περιφερειακή ενότητα Κοζάνης και Καστοριάς που βρίσκονται σε καθεστώς τοπικών lockdown η χρήση μάσκας ήταν ούτως ή άλλως υποχρεωτική. Δεν ίςχυε σε αυτές η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας παρότι οι χώροι συνάθροισης και διασκέδασης είναι κλειστοί (π.χ. μπαρ, μουσικές σκηνές και εστιατόρια με εξαίρεση τις υπηρεσίες delivery).

Εκτίναξη κρουσμάτων και νεκρών

Τα 826 εγχώρια κρούσματα κορωνοιού που καταγράφηκαν χθες, εντοπίζονται σε 42 περιφερειακές ενότητες της χώρας. Από αυτά, τα 290 (ποσοστό 35%) επιβεβαιώθηκαν στην Αττική και τα 188 (ποσοστό 22%) στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, στη μεγάλη περιφερειακή ενότητα της Μακεδονίας καταγράφεται σαφώς εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Είναι ενδεικτικό ότι πριν από δύο εβδομάδες η Θεσσαλονίκη είχε μόλις 16 θετικά στον κορωνοϊό άτομα. Χρειάστηκαν 14 ημέρες για να εντεκαπλασιαστούν. Η Θεσσαλονίκη θεωρείται «καζάνι που βράζει» με μεγάλο ιικό φορτίο.

Οι νέοι με μέσο όρο ηλικίας τα 28 έτη είναι εκείνοι που «οδηγούν» την επιδημία, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και η διασπορά του κορωνοϊού στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης. ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου μετρούν περισσότερους από 15 εργαζόμενους, με τους αρμόδιους να έχουν ενεργοποιήσει τα σχετικα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού.

Στην Αττική, παρά τα αυξημένα κρουσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών, οι ειδικοί δεν βλέπουν -ακόμη - δυναμική αύξηση και στην καμπύλη της επιδημίας, αλλά μια εύθραυστη ισορροπία. Κρούουν όμως τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί μέσα στα νοσοκομεία τις επόμενες δυο εβδομάδες αν δεν υποχωρήσει ο αριθμός των κρουσμάτων, καθώς θεωρούν ότι τα εκατονταδες κρούσματα ακόμη και σε νέους, θα προκαλέσουν μολύνσεις και νόσηση σε ευάλωτους, ευπαθείς και ηλικιωμένους και μοιραία και διασωληνώσεις και θανάτους.

Μεγάλη αύξηση καταγράφεται επίσης στις Σέρρες με άλλα 65 άτομα θετικά στον κορωνοϊό, στη Λάρισα με 40 άτομα, στα Ιωάννινα με 23, στη Λέσβο με 17, στην Καστοριά με 15, στην Κοζάνη, τη Ροδόπη και το Ηράκλειο με 10, στα Τρίκαλα, την Αχαία και τη Μεσσηνία με 9 άτομα θετικά στον κορωνοιό.

Συνολικά, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 549, με τη χθεσινή ημέρα να κατέχει εκτός από το ρεκόρ των κρουσμάτων, και εκείνο των θανάτων. Δέκα πέντε (15) άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το περασμένο 24ωρο μετά από σκληρή μάχη με τον κορωνοιό και τις επιπλοκές του σε νοσκομεία της χώρας. Μάλιστα, ο αριθμός των θυμάτων υπερδιπλασιάστηκε από τη μία μέρα στην επόμενη - 6 νεκροί προχθές, 15 εχθές.

Σταθερή η ροή προς τα νοσοκομεία

Στα νοσοκομεία της χώρας το περασμένο 24ωρο νοσηλεύονταν 770 άνθρωποι με λοίμωξη Covid-19. Από αυτούς οι 544 σε κλινικές Covid-19, και οι 226 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας ( ΜΑΦ) και θαλάμους αρνητικής πίεσης. Οι ασθενεις με μηχανική υποστήριξη αναπνοής ανέρχονταν χθες βράδυ στους 88.

Εχθές έγιναν 75 νέες εισαγωγές ασθενών λόγω κορωνοϊού, αριθμός μειωμένος σε σχέση με εκείνον της προχθεσινής ημέρας (ήταν 92). Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι οι περισσότερες εισαγωγές ασθενών καταγράφηκαν σε νοσοκομεία εκτός Αττικής, αντιστρέφοντας για μία ημέρα τη συνήθη ροή των ασθενών που κινείται κυρίως προς τα νοσοκομεια του λεκανοπεδίου. Έτσι χθες έγιναν 36 εισαγωγές στην Αττική και 39 σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι περισσότερες (8) εισαγωγές έγιναν στο ΑΧΕΠΑ όπως και στα νοσοκομεία Χαλκίδας και Κοζάνης (εισήχθησαν 4 ασθενείς). Μικρότερη ροή ασθενών καταγράφηκε στα νοσοκομεία της Αχαίας, των Γιαννιτσών, Λάρισας και στο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης (από 2 ασθενείς).


Πηγή

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.