Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Μπηκαν οι Σερβοι στο Κοσοβο, πανικοβλητοι οι Αλβανοι φωναζουν...

Ας το παρουν αποφαση....
Το Κοσοβο ειναι Σερβια.....
Οπως και η Μακεδονια Ελλας...
Και μια μερα το κοσοβο παλι Σερβια θα γινει...
Αρχισαν ηδη οι αναγνωρισεις....
Διαβαστε...


Η σερβική χωροφυλακή εθεάθη στο τζαμί Σλούμπιτσα στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου χωρίς να την εμποδίσει κανείς. Ο Ιμάμης του τζαμιού Σλούμπιτσα, Γιουσούφ Μουσταφά είπε ότι ήταν πέντε άτομα, οπλισμένα, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Η σερβική χωροφυλακή – συνεχίζει το δημοσίευμα- εξακολουθεί να προκαλεί τους κατοίκους παραβιάζοντας τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο. Την Τετάρτη, η σερβική χωροφυλακή εθεάθη στις 5 το απόγευμα να περιπολεί γύρω από το αναφερόμενο τζαμί.

 Ο Ιμάμης Μουσταφά είπε χαρακτηριστικά:

«Τους είδα με τα μάτια μου και έμεινα έκπληκτος, έκαναν βόλτες γύρω από το τζαμί. Ήταν μέσα στο Κοσσυφοπέδιο!».

Η παρουσία των ένοπλων Σέρβων προκάλεσε πανικό και ο ιμάμης Μουσταφά ζητάει η συνοριακή αστυνομία ή οι δυνάμεις KFOR να είναι παρούσες  στην περιοχή και να παρέχουν ασφάλεια  στους Αλβανούς κατοίκους.

«Υπάρχουν ακόμη λίγοι Αλβανοί στην περιοχή, οι οποίοι αποφάσισαν να ζήσουν εδώ και τώρα βιώνουν αυτήν την αβεβαιότητα, είναι πραγματικά ένα πρόβλημα», είπε ο Μουσταφά.







πηγη 

Κουμουτσακος: Δωστε κι αλλα λεφτα στην Τουρκια ! ! !

Που τους βρηκαμε ολους αυτους ρε γ@μωτο ;
Ο Ενας χειροτερος απ τον αλλο...
Δωστε κι αλλα λεφτα στην Τουρκια λεει...
Και η Ελλαδα, που η Τουρκια στελνει και ξεφορτωνεται τους λαθρο; 
Τιποτα; 
Θα κοψουμε κι αλλο μισθους και συνταξεις για να τους ταισουμε; 
Διαβαστε.......


Ο υπεύθυνος για τη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε πως για να αποτραπεί το μεταναστευτικό κύμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανάγκη να αυξηθεί η βοήθεια που δίνεται προς την Τουρκία.

Ο Κουμουτσάκος έκανε έκκληση για ακόμα περισσότερη υλική βοήθεια προς την Τουρκία για να μπορέσει να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Κουμουτσάκος απευθυνόμενος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα αναλάβει καθήκοντα στις 1 Νοεμβρίου, ανέφερε πως η ΕΕ πρέπει να επανεξετάσει τις δεσμεύσεις που έχει στο πλαίσιο της συμφωνίας της για τους πρόσφυγες με την Τουρκία.

Ο Κουμουτσάκος σχολίασε πως είναι ανάγκη να αξιολογηθούν πάλι οι πόροι οι οποίοι πληρώνονται στην Τουρκία και είπε πως “Πιστεύω πως είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί θετικά αυτή η δυνατότητα της ΕΕ”. 

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε πώς το βήμα της βοήθειας που θα δοθεί προς την Τουρκία δεν θα μείνει χωρίς αντίκρισμα.










πηγη 

Τον χλευαζουν οι Τουρκοι....Εκθετει την Ελλαδα ο Ασχετος ΥΠΕΘΑ με τα λεγομενα του στην Βουλη ! ! !

Υπηρξε καποιο προβλημα...
Συμβαινουν αυτα...
Δεν βγαινει ομως ο καθε ασχετος υπουργισκος, να τα ξεφωνιζει δημοσιως στην Βουλη και να γινεται ρομπα, στα Τουρκικα ΜΜΕ...
Και λεω ΑΣΧΕΤΟΣ διοτι, ουδεμιαν σχεση εχει με τον Στρατο ο δικηγορος ! ! !



Μία «επίθεση» με άκρως ειρωνικά σχόλια για την Ελλάδα εξαπέλυσαν τα τουρκικά ΜΜΕ αναφορικά με το φαινόμενο που παρατηρείται στην ΕΣΣΟ που μπαίνει το Νοέμβριο καθώς υπάρχει έλλειψη στολών αλλά αρβυλών.

Το θέμα έκανε γνωστό στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παπαναγιωτόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι σ’ αυτή την ΕΣΣΟ «κατατάσσονται περισσότεροι απ’ όσους μπορεί να υποστηρίξει το Στράτευμα».

Μια δήλωση βέβαια που έσπευσαν να αναπαράγουν τα τουρκικά ΜΜΕ, δίνοντας μια εικόνα διάλυσης στις ΕΔ.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» τα άρβυλα, οι στολές παραλλαγής αλλά και το στρατιωτικό συσσίτιο για τόσο μεγάλο αριθμό στρατευσίμων – διπλάσιο από τον συνηθισμένο, δεν επαρκούν, σε σημείο που ανάγκασαν το ΥΠΕΘΑ να «κόψει» την ΕΣΣΟ στα δύο, δηλαδή να γίνει η κατάταξη σε δύο κύματα, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, της υπερμεγέθους, για τα ελληνικά δεδομένα,  ΕΣΣΟ.

Για πρώτη φορά, η Στρατολογία δέχτηκε τόσο μεγάλο αριθμό αιτήσεων για κατάταξη στον Στρατό Ξηράς αλλά και αντίστοιχα μεγάλο αριθμό αιτήσεων για διακοπή αναβολών.

Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί σημαντικά η διαδικασία για να κάνει κάποιος αίτηση για αναβολή. Μπορεί να γίνει ακόμη και σε ένα ΚΕΠ.








πηγη 

Ανακοίνωση Εκκλησία της Σουηδίας: Ο Ιησούς έχει διορίσει διαδόχό του, την Greta Thunberg....

Παράνοια! ! ! !
Η Εκκλησία της Σουηδίας διακήρυξε την Greta Thunberg «διάδοχο του Ιησού»....
Ειναι για ζουρλομανδυα ολοι τους....
Και δυστυχως τους ανεχονται και οι υπολοιπες Εκκλησιες....
Θαπρεπε ηδη, να τους εχουν κυρηξει αιρετικους !


Σήμερα (27 Σεπτεμβρίου) καμπάνες εκκλησιών στο Malmö, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, θα χτυπήσουν για υποστήριξη της Greta Thunberg και της παγκόσμιας κλιματικής κινητοποίησης.

Αυτό γίνεται ως ένδειξη στήριξης για το κίνημα  «Παρασκευές για το Μέλλον», όπου χιλιάδες παιδιά, εμπνευσμένα (ή παρασυρμένα!!) από το παράδειγμα της Γκρέτα, απομακρύνονται από το σχολείο για να απαιτήσουν άμεση δράση για το κλίμα από τις δυνάμεις που είναι.

«Σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Κινητοποίηση του Κλίματος, οι καμπάνες της εκκλησίας χτυπάνε και συμμετέχουμε σε μια προσευχή για το μέλλον της Γης. Προσευχόμαστε επειδή πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και την καλλιέργεια της Δημιουργίας του Θεού, έτσι ώστε να δοθεί στα παιδιά η ευκαιρία για ένα μέλλον. Προσευχόμαστε γιατί γνωρίζουμε ότι η αλλαγή του κλίματος επηρεάζει τους πιο ευάλωτους – τους φτωχούς, τα παιδιά και τις γυναίκες. Προσευχόμαστε επειδή πιστεύουμε στην ικανότητα του ανθρώπου να αλλάξει», εξήγησε στην ιστοσελίδα της η Εκκλησία της Σουηδίας του Malmö.

Η Sofia Tunebro, ιερέας στην Εκκλησία του Αγίου Παύλου, χαρακτήρισε την αντιληπτή αλλαγή του κλίματος ως μια «υπαρξιακή κρίση» όπου όλοι πρέπει να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν.

Το 2018, η Εκκλησία της Σουηδίας προκάλεσε διαμάχη διακηρύσσοντας τη Greta Thunberg, ήδη εθνική διασημότητα τότε και αγαπημένη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, «διάδοχο του Ιησού»:

«Ανακοίνωση! Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ έχει διορίσει τώρα έναν από τους διαδόχους του, την Greta Thunberg «, είχε «τιτιβίσει»  η εκκλησία του Limhamn.









πηγη 

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ! ! ! Δεν μπορουν να ντυσουν και να ταισουν, τους νεοσυλλεκτους οπλιτες....

Δυστυχως εδω φτασαμε...
Δεν εχουμε πια στρατο...
Εχουν διαλυσει τα παντα λιγο, λιγο ...
Και ευθυνες, εχουν ολες οι Κυβερνησεις, οχι μονο η τελευταια...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ....


Προσέλευση μεγαλύτερη από το αναμενόμενο είχε η στρατολογική σειρά (ΕΣΣΟ) του Νοεμβρίου, αναγκάζοντας το υπουργείο Αμυνας να τη «σπάσει» στα δύο γιατί υπάρχει έλλειψη στα άρβυλα, εξοπλισμό αλλά και στο συσσίτιο.

Σε ρεπορτάζ των «Νέων» το Σάββατο αναφέρεται ότι ο αριθμός των φαντάρων που έχουν κάνει αίτηση κατάταξης τον Νοέμβριο είναι διπλάσιος του αναμενομένου. Αυτό επιβεβαίωσε προ ημερών στη Βουλή και ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, λέγοντας ότι σ’ αυτή την ΕΣΣΟ «κατατάσσονται περισσότεροι απ’ όσους μπορεί να υποστηρίξει το στράτευμα».

Με τη θητεία να είναι στους εννέα μήνες, ο Νοέμβριος είναι ιδανικό χρονικό σημείο. Οι φαντάροι απολύονται τον Αύγουστο και μπορούν μετά το καλοκαίρι να συνεχίσουν με τις άλλες υποχρεώσεις τους (σπουδές, εργασία).

Η προθυμία μάλλον φέρνει πονοκέφαλο στους επιτελείς του ΓΕΣ γιατί βασικός εξοπλισμός, όπως τα άρβυλα, οι στολές παραλλαγής αλλά και το στρατιωτικό συσσίτιο για τόσο μεγάλο αριθμό στρατευσίμων δεν επαρκούν.

Τα «Νέα» αναφέρουν ακόμη ότι εδώ και λίγο καιρό η Στρατολογία έχει αρχίσει να «κόβει» όσους ζήτησαν να «σπάσει» η αναβολή τους από τον στρατό αλλά το έκαναν σχετικά πρόσφατα. Η αναβολή τους δηλαδή θα διακοπεί αλλά δεν θα γίνουν δεκτοί στον στρατό τον Νοέμβριο αλλά τον Φεβρουάριο.

Ουσιαστικά δηλαδή η στρατολογία προσπαθεί αν όχι να «σπάσει» στα δύο την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου, να την περιορίσει σημαντικά σε αριθμό. Αν, δηλαδή, κατατάσσονταν όλοι, θα υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να προκληθεί ένα ντόμινο ελλιπούς επάνδρωσης των μονάδων στις επόμενες ΕΣΣΟ, όπως αυτή του Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2019 άλλαξε το σύστημα κατάταξης στον στρατό. Οι ΕΣΣΟ μειώθηκαν από έξι σε τέσσερις (Φεβρουάριος, Μάιος, Αύγουστος, Νοέμβριος), ενώ οι φαντάροι πηγαίνουν κατευθείαν σε μονάδες της παραμεθορίου.









πηγη 

Πεφτουν σφαιρες στην Αθηνα...Συντομα θα εχουμε νεκρους ! ! !

Έρχεται νέο αντάρτικο πόλης; 
Θα αναβιώσουν εποχές Δεκεμβριανών; 
Η Κυβέρνηση τι κάνει; 
Απλώς περιμένει;
Περιμένει να κλάψει κάποια οικογένεια τον νέκρο της;


Μεγάλο θέμα προκύπτει από την επίθεση κουκουλοφόρων στα ΜΑΤ όχι με πέτρες και μολότοφ αλλά με σφαίρες. Μπροστά σε αυτό το ανατριχιαστικό σκηνικό, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης τηρεί σιγή ιχθύος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι περνάει απαρατήρητο καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το τι μπορεί να επακολουθήσει.

Η χθεσινή επίθεση στα ΜΑΤ στα Εξάρχεια ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Η ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση “Επαναστατημένοι αναρχικοί ένοπλοι αγωνιστές (GANA)” μιλάει για σφαίρες κατά των αστυνομικών!!

Συγκεκριμένα στην ανάληψη ευθύνης αναφέρεται:

“Σήμερα το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου, γύρω στις 02.30, στη γειτονια των Εξαρχείων ακουγοταν ο ήχος απο 5 σφαιρες, οι οποίες ήρθαν από την οδό Χαρ. Τρικουπη ως επιθεση εναντιον του στρατιωτικού μπλόκου των ΜΑΤ. Τα αποτελέσματα της ένοπλης επίθεσης δεν είναι ακόμα σαφή, αλλά υποθέτουμε ότι κανείς μπάτσος δεν τραυματίστηκε/σκοτώθηκε. Αυτή είναι μια προειδοποίηση σε αυτούς που στρατιωτικοποιησαν και κατέλαβαν τη γειτονιά μας, αφού ένας στρατός κατοχης βρίσκεται στη γειτονιά μας, τότε η απάντηση θα πρέπει να είναι ένοπλη:

Αυτό που κάνουμε είναι απλά να επιστρέφουμε μέρος της βίας την οποία δεχτηκαμε. Οι πραγματικοί τρομοκράτες είναι οι κρατιστές, και όχι εμείς ως κοινωνικό κίνημα αντίστασης. Δυστυχώς, ένα κομμάτι του κινήματος είναι αφοσιωμένο σε ειρηνικές μεθόδους αγώνα, κάτι που είναι απαράδεκτο, γιατί κατά τη γνώμη μας ένα πασιφιστικο κίνημα αντίστασης είναι νεκρό σαν κίνημα αντίστασης, οπότε πιστεύουμε ότι η αντιβία, και ιδιαιτερα η ένοπλη πάλη, είναι η απαραίτητη απάντηση ενάντια σε όλες τις επιθέσεις που δεχτήκαμε από το κράτος”.

Προβληματισμό γεννάει το γεγονός ότι από την πλευρά των αρχών δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση, διάψευση ή επιβεβαίωση για αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα που προκύπτει…

Οι αναρχοάπλυτοι εγκληματίες διψούν για αίμα κι αν δεν ληφθούν γενναία μέτρα, φοβούμαστε ότι κάποια μάνα θα κλαίει πάνω από το μνήμα του παιδιού της.








πηγη 

Πάτρα: Κόπηκε η προσευχή στο Βρεφοκομείο και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς! Αντιδράσεις γονέων





Ο Δημοτικός Σύμβουλος του σπιράλ Χαράλαμπος Στανίτσας κατέθεσε χθες ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κόπηκε η προσευχή στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Πάτρας και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Πάτρας αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος του σπιράλ Χαράλαμπος Στανίτσας ο οποίος χθες έθεσε σχετική ερώτηση στον Δήμαρχο στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει «μετά από καταγγελίες πολλών γονέων και δασκάλων ότι δεν πραγματοποιείται προσευχή στο Βρεφοκομείο και στου Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, υπέβαλα ερώτηση στον Δήμαρχο, ως πρόεδρο του Βρεφοκομείου, κατά την χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ρώτησα:

α) αν αληθεύει ότι κόπηκε η προσευχή και

β) αν απαγορεύτηκε στις δασκάλες να κάνουν τον σταυρό τους . Ο Δήμαρχος απάντησε πως αληθεύει και το αιτιολόγησε ότι δεν ανήκουν όλα τα παιδάκια στην ίδια θρησκεία και ιδιωτικά ο καθείς μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Ενημερωτικά, κατά την προηγούμενη θητεία Πελετίδη, η προσευχή γίνονταν κανονικά, ενώ ενδιαμέσως δεν έχει βγει καμία εγκύκλιος που να απαγορεύει την προσευχή. Όταν ο άνθρωπος αισθάνεται παντοδύναμος βγάζει τον πραγματικό εαυτό του», σχολιάζει ο κ. Στανίτσας.

Πηγές του Δήμου Πατρέων είπαν ότι αυτό που ειπώθηκε είναι ότι δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική η προσευχή μια και δεν έχουν όλα τα παιδιά το ίδιο θρήσκευμα. Αναφέρουν ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες γονέων για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της προσευχής στο Βρεφοκομείο και πως στον κανονισμό του Βρεφοκομείου και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών δεν προβλέπεται η τέλεση της προσευχής και ο Δήμαρχος Πατρέων ζήτησε την τήρηση του κανονισμού.



Πηγή

Ζουραρις: “Απλυτο” γιατί με είπανε; Γιατί με είπατε;

Ας είμαστε ειλικρινείς. Οταν καλείς τον Κώστα Ζουράρι σε μια εκπομπή το κάνεις για την ατάκα.
Δεν θα σου πει καμιά μεγάλη σοφία, αλλά θα σου πει ότι έχει τον Αλέξη Τσίπρα σαν παιδί του, θα καταγγείλει ότι όλα τα κανάλια «είναι καραδεξιά» και θα προτείνει νέο όνομα για τον ΣΥΡΙΖΑ το… «Ριζοσύρ».   


Αυτό μέσες άκρες έκανε ο θαλερός βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και με την παρουσία του την Παρασκευή στο πλατό του ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Αταίριαστοι» που αυτή τη φορά είχαν μόνο τον Γιάννη Ντσούνο ως παρουσιαστή. Ωστόσο φάνηκε ο κ. Ζουράρις να έχει και κάποια απωθημένα. 

Ως είθισται ο δημοσιογράφος καλωσόρισε τον καλεσμένο του και δήλωσε πολύ χαρούμενος που τον έχει απέναντί του.   «Εγώ χαίρομαι λιγότερο…» τού απάντησε ο Ζουράρις για να εξηγήσει: «Μου χρωστάτε διάφορα.

Α! Για να σου κάνω το χατήρι, να έρθω στον σταθμό σας, ήρθα αυτή τη φορά επιμελώς άπλυτος, ως “άπλυτος μαδουροσυριζαίος” –χωρίς να είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Απλυτος ε;»   «Γιατί “άπλυτος”;» τον ρώτησε ο κ. Ντσούνος   «Ελα ντε; Αυτό δεν μας λέγατε τόσα χρόνια; Οτι είμαστε άπλυτοι…» 

 Φαίνεται ότι αν κάτι τέτοιο ειπώθηκε από τον ΣΚΑΪ, –διόλου απίθανο με όσα ακούστηκαν προεκλογικά–, τον πλήγωσε πραγματικά τον κ. Ζουράρι. Διότι στη συνέχεια της συνέντευξης, αποδίδοντας την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στα εχθρικά «καραδεξιά» κανάλια, επανήλθε στο συγκεκριμένο θέμα: 

«Και καλά “Μαδουραίο” που με είπανε δεν με πειράζει. “Απλυτο” γιατί με είπανε; Γιατί με είπατε;» είπε στον δημοσιογράφο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.   «Εγώ;» ρώτησε ο κ. Ντσούνος.   «Εσείς, τα καραδεξιά σας κανάλια»…. 

Ετσι κι αλλιώς βέβαια ήταν μια αλλοπρόσαλλη συνέντευξη.
Χαρακτηριστικός ο παρακάτω διάλογος: 

Ντσούνος: «Με τον κ. Τσίπρα μιλάτε;»

Ζουράρις: «Ναι. (Αλλά) Τώρα έχουμε καιρό…»

Ντσούνος: «Γιατί;»

Ζουράρις: «Δεν σου πέφτει λόγος το γιατί».....









πηγη 

Η Τουρκικη ακτοφυλακη, συνελαβε Ελληνα διακινητη επ αυτοφορω ! ! ! Προφυλακιστηκε....

Καλα να παθει....
Και ποτε να μην τον αφησουν, τον εμπορο ψυχων....
Ας τον χωσουν μεσα για παντα, μηπως και συμμορφωθουν και καποιοι αλλοι...


Ο συλληφθείς λοιπον, φέρεται ότι πήγε από τη Λέσβο στην Τουρκία για να παραλάβει και να μεταφέρει 20 Ιρανούς – Η τουρκική ακτοφυλακή τους μπλόκαρε και συνέλαβαν τον φερόμενο ως διακινητή όπως και τους λαθρομετανάστες...

Στη σύλληψη ενός Έλληνα συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές, με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, ο φερόμενος ως διακινητής, πιθανόν Μυτιληνιός, πήγε μέσα στη νύχτα από τη Λέσβο στην Τουρκία για να παραλάβει και να μεταφέρει 20 Ιρανούς στη Μυτιλήνη.

Ο συλληφθείς έφτασε στις ακτές με ένα ταχύπλοο σκάφος που είχε 2 μηχανές 300 ίππων το «Μάχον ΝΑ 925» παρέλαβε τους 20 Ιρανούς, αλλά όταν πήγε να φύγει για τις ακτές της Λέσβου η Τουρκική Ακτοφυλακή τους μπλόκαρε, με αποτέλεσμα να συλλάβουν αυτόν και τους 20 λαθρομετανάστες.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τη σύλληψή του. Ο συλληφθείς βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ οι Ιρανοί απεστάλησαν σε κέντρο επαναπατρισμού.







πηγη 

Υπουργός Γεωργίας της Αλβανίας: Έχουμε ανάγκη από μετανάστες – εργάτες......

O υπουργός Γεωργίας της Αλβανίας, Μπλέντι Τσούτσι, επισκεπτόμενος μονάδα επεξεργασίας φυτών στη χώρα του διατύπωσε με τρεις λέξεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη μεταποιητική βιομηχανία: έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.

Να ανοίξει η αγορά εργασίας
Ο υπουργός τόνισε ότι έχει έρθει η στιγμή η Αλβανία να ανοίξει την αγορά εργασίας της σε αλλοδαπούς, δηλαδή σε μετανάστες – εργάτες.

Αυτή η ανάγκη, η οποία διατυπώθηκε δια στόματος Τσούτσι πριν μερικές εβδομάδες, φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα.

Κοινό σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών και Εσωτερικών κατατέθηκε για δημόσια διαβούλευση και προβλέπει, μεταξύ άλλων, αλλαγές στη νομοθεσία που ρυθμίζει τις άδειες εργασίας των αλλοδαπών.

Οι προτεινόμενες αλλαγές στις διατάξεις αποσκοπούν στη μείωση της χρονικής διάρκειας για την απόκτηση άδειας εργασίας, οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν χρονοβόρες.

Στα πρότυπα της ΕΕ και της Σένγκεν
Το σχέδιο νόμου αποσαφηνίζει τη διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο για την εργασία στη Δημοκρατία της Αλβανίας, προσδιορίζοντας σαφώς τις εμπλεκόμενες αρχές και τον ρόλο τους.

Στοχεύει, επίσης, να προσφέρει στους μετανάστες για εργασία στην Αλβανία, τις δυνατότητες που ισχύουν για τους πολίτες της ΕΕ και του χώρου Σένγκεν, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα μέλη των οικογενειών τους.
Πηγη

Εχουμε πολλους.....
Και πολλους Αλβανους...
Ας τους παρει ολους....
Καιρος ειναι να απαλλαγουμε απο αυτους...

Στο ψυχιατρείο ξανά ο ηθοποιός και μοντέλο Ερρίκος Πετιλόν.Σκληρή μάχη δίνει με τον εαυτό του <ΦΩΤΟ>


Ο ηθοποιός, μοντέλο και παρουσιαστής Ερρίκος Πετιλπον μπαινοβγαίνει στην ψυχιατρική κλινική Αθηνών και φιλοξενείται στο τμήμα της Αγίας Μαρκέλας. Παράλληλα ετοιμάζει βιβλίο για τη ζωή του.Σε μια αδιάκοπή μάχη με τον εαυτό του βρίσκεται εδω και χρόνια ο Ερρίκος Πετιλόν, ένα πρόσωπο που αναμφισβήτητα έχει συζητηθεί όσο λίγα εδώ και πολλά χρόνια.  Ο Ερρίκος Πετιλόν μεγάλωσε σε μια εύπορη οικογένεια και από μικρός δεν είχε κάτι που να του λείψει. Ο πατέρας του Φρειδερίκος ήταν έμπορος καλλυντικών. Λίγο πριν κλείσει τα 30 του χρόνια, ο Πετιλόν είδε τη ζωή του να ανατρέπεται. Ο πατέρας του καταστράφηκε οικονομικά και μπήκε φυλακή λόγω χρεών στο Δημόσιο.
Το πρώην μοντέλο έκανε μία ύστατη προσπάθεια σωτηρίας της οικογενειακής επιχείρησης αλλά δεν τα κατάφερε. Τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν, πάλεψε μόνος του. «Είναι εύκολο να βλέπεις τον πατέρα σου να χάνει ολόκληρη την περιουσία του και να μπαίνει στις φυλακές του Κορυδαλλού στα 85 του για χρέη στο Δημόσιο; Είναι εύκολο να θάβεις τη μητέρα σου με τα χέρια σου και να σκάβεις τον τάφο της μόνος σου; Πάλευα μέσα μου. Την πήρα από το νοσοκομείο για να “φύγει” στο σπίτι. Όταν πέθανε, την πήγα στο νεκροταφείο σκεπασμένη με ένα σεντόνι και έτσι την έθαψα μόνος μου» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του. Οι επόμενες δεκαετίες τον βρήκαν να πνίγεται στα οικογενειακά χρέη
Τα μάτια του Ερρίκου Πετιλόν έχουν δει πάρα πολλά, ο ίδιος έχει ζήσει οριακές καταστάσεις, όμως αυτός ο γοητευτικός άνδρας αποφεύγει να μιλάει πολύ. Ο συνδυασμός των έντονων συναισθημάτων με τις ναρκωτικές ουσίες, οι πανέμορφες γυναίκες που τον ερωτεύτηκαν και μια καριέρα μπροστά και πίσω από τις κάμερες είναι τα ιδανικά υλικά για το βιβλίο που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  ετοιμάζει.

Μεταξύ ναρκωτικών ουσιών, εισόδων και εξόδων από το Ψυχιατρείο, εκεί που βρίσκει λίγη θαλπωρή στο τμήμα της Αγίας Μαρκέλας, όπως φαίνεται και στις αποκλειστικές φωτογραφίες ο Ερρίκος Πετιλόν έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να γράψει βιβλίο για τη ζωή του, το οποίο ετοιμάζει και θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες.
Η ζωή του Ερρίκου Πετιλόν θα μπορούσε να γίνει ακόμη και σενάριο για ταινία στο Χόλυγουντ. Μεγάλωσε σε μια εύπορη οικογένεια, ενώ φοίτησε σε ένα από τα καλύτερα σχολεία του κόσμου, στην Ελβετία με συμμαθητές τους μεγαλύτερους γόνους του διεθνούς jet set. Μεταξύ των οποίων ο Ντελόν οι κόρες του πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό και οι γιοι του Μιτεράν.

Η στρατιωτικού τύπου πειθαρχία που θέτει το οικοτροφείο δεν μπορεί να τιθασεύσει τον γοητευτικό Ερρίκο ο οποίος αναγκάζεται να υποκύψει στην πίεση που του ασκεί ο πατέρας του να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εργαστεί στην οικογενειακή επιχείρηση με τα καλλυντικά. Στην Αθήνα ο Ερρίκος θα γνωρίσει την Ούρσουλα Άντρες μία από τις πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου που υποκύπτει στη γοητεία του. Ζουν μια έντονη σχέση πάθους που κράτησε δύο χρόνια.

«Γνωριστήκαμε όταν είχε έρθει στην Αθήνα για μια φιλανθρωπική εκδήλωση. Για μένα ήταν ένα πρόσωπο-μύθος. Συναντηθήκαμε λοιπόν, είχαμε πολύ καλή χημεία και προέκυψε ένας έρωτας που κράτησε δύο χρόνια. Τώρα που κοιτάω πίσω ήταν μία εμπειρία πολύ ξεχωριστή. Εχω να μιλήσω μαζί της χρόνια. Χωρίσαμε γιατί η μόνη φορά που είχα διαφορά ηλικίας σε σχέση ήταν με τη συγκεκριμένη γυναίκα. Δεν θέλω η γυναίκα να είναι μεγαλύτερη, θεωρώ ότι μια τέτοια σχέση δεν έχει μέλλον», είχε πει παλαιότερα ο ίδιος.

Μετά την οικονομική καταστροφή του πατέρα του ο Ερρίκος κάνει μια ύστατη προσπάθεια να σώσει την οικογενειακή επιχείρηση, αλλά δεν τα καταφέρνει. Πνίγεται στα οικογενειακά χρέη προσπαθώντας πάντα να βρει λύση καταναλώνοντας ουσίες. Κάποια στιγμή θα γνωρίσει μια όμορφη Γερμανίδα τη Νίκη η οποία καταβάλλει προσπάθειες να τον απομακρύνει από τον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών. Δεν τα καταφέρνει. Μένει όμως στο πλευρό του και μάλιστα του χαρίζει το πιο πολύτιμο δώρο, τον γιο του.

Στο πρόσωπο του νεογέννητου ο Ερρίκος βρίσκει τον σωτήρα του. Αποφασίζει να δώσει τέλος στον εφιάλτη των ναρκωτικών. Μπαίνει σε κέντρο απεξάρτησης και δίνει μάχη.  Περνάει περιόδους που δεν είναι εξαρτημένος, δεν είναι όμως εύκολο να ξεφύγει, με αποτέλεσμα ο εθισμός του να τον οδηγήσει στον εισαγγελέα, όταν συνελήφθη επειδή βρέθηκαν ναρκωτικά στην κατοχή του. Μιλά ανοιχτά για τις πιο σκοτεινές πτυχές της ζωής του, χωρίς να κρύβεται. Μιλάει για τις στιγμές που τον έφεραν μέχρι το χείλος της καταστροφής, εξομολογείται την πολυετή και δύσκολη μάχη με τις ουσίες και τη διάγνωσή του με διπολική διαταραχή.

Ο Ερρίκος άρχισε να κάνει χρήση ουσιών σε νεαρή ηλικία για να πειραματιστεί. Στην αρχή φάνταζε αθώα και ακίνδυνη. Ομως η μανιοκατάθλιψη με την οποία διαγνώστηκε αργότερα περιέπλεξε πολύ το φαινομενικά αθώο φλερτ του με τις ουσίες. Ο ίδιος σήμερα θεωρεί ότι το ψυχικό νόσημα ήταν εκείνο που τον οδήγησε στην εξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες. Είχε κάνει πολλές προσπάθειες απεξάρτησης παρακολουθώντας ειδικά προγράμματα και όπως έχει πει, έμενε καθαρός για ένα διάστημα, μετά όμως ξανακυλούσε.

Όπως λένε οι κοντινοί του άνθρωποι, στις περιόδους της μεγάλης υποτροπής της μανιοκατάθλιψης ο Ερρίκος Πετιλόν εξαφανιζόταν. Έχανε τις δουλειές του, έμενε κλεισμένος στο σπίτι του για μέρες και έκανε τους γύρω του να φοβούνται ότι μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό του. Άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι έχει πρόβλημα εθισμού όταν πλέον ένιωσε ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει στην καθημερινότητά του. Έπρεπε να κάνει χρήση ουσιών ακόμα και για να μπορέσει να σηκωθεί από το κρεβάτι, όπως ο ίδιος έχει πει.

Το 2014 αποκάλυψε δημόσια ότι πάσχει από διπολική διαταραχή και μανιοκατάθλιψη, και για κάποια χρόνια απομονώθηκε στους Αγίους Θεοδώρους όπου διατηρεί εξοχικό.  «Ταλαιπωρούμαι αρκετά χρόνια από διπολική διαταραχή. Είναι κληρονομικό – μάλιστα οι γιατροί μου είπαν ότι είχα χαρακτηριστικά αυτής της ψυχικής νόσου από μικρό παιδί και άργησα να το ανακαλύψω. Απέφευγα να συναντιέμαι με αγαπημένους ανθρώπους και έκανα πράγματα αυτοκαταστροφικά.

Όταν τελείωσα με τις ουσίες, έκανα πισωγυρίσματα ψάχνοντας μια ισορροπία στη ζωή μου. Μετά όμως, όταν πάθαινα κρίσεις διπολικής διαταραχής, το μυαλό μου πήγαινε αμέσως στις ουσίες. Ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή παράλληλα με συνεδρίες. Μου αρέσει να βοηθάω κόσμο που πάσχει από αυτή την ψυχική νόσο και γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισα να ακολουθήσω τη θεραπευτική συμβουλευτική».

Τον περασμένο Ιούλιο βγήκε για πρώτη φορά η είδηση ότι ο Ερρίκος Πετιλόν νοσηλεύτηκε στο Δαφνί. Ο ίδιος αποκάλυψε τι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία του και ανέφερε τους λόγους που μπήκε στην ψυχιατρική κλινική. «Νοσηλεύτηκα για πέντε ημέρες στην Παθολογική Κλινική στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Η εισαγωγή μου όμως δεν είχε να κάνει με ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα, αλλά με παθολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκα. Πήγα να κάνω εκεί τις εξετάσεις επειδή έχει εξαιρετικό ιατρικό προσωπικό και με γνωρίζουν.

Το ότι νοσηλεύτηκα μόνο για πέντε ημέρες αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Μάλιστα οι γιατροί που έλεγξαν τις εξετάσεις μου μού είπαν πως όλες είναι σαν μικρού παιδιού. Αν είχα κάνει εισαγωγή για ουσίες και εξαρτήσεις, θα έκανα μήνες μέσα έγκλειστος και δεν θα ήταν θέμα ημερών», είπε χαρακτηριστικά.

Έκτοτε και μετά και το περιστατικό στο Σύνταγμα όπου συνελήφθη μαζί με ένα ακόμη άτομο κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής και ενώ βρίσκονταν και υπό την επήρεια ναρκωτικών, ο Ερρίκος μπαινοβγαίνει στην Ψυχιατρική κλινική και συγκεκριμένα στο τμήμα της Αγίας Μαρκέλας. Εκεί μένει κάποια βράδια ενώ τον φροντίζουν και οι νοσηλευτές προσπαθώντας να τον βοηθήσουν να απεξαρτηθεί από τις ναρκωτικές ουσίες.

Ο Ερρίκος Πετιλόν συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, όπως «Οι μεν και οι δεν», «Μαρία η άσχημη», αλλά και σε εκπομπές, μεταξύ αυτών το «Μεταξύ μας» το 1996 στο Mega και το «Super Star» το 2002 στο Star. Το 2007 παρουσίασε τον διαγωνισμό ομορφιάς Playmate, ενώ τον Μάρτιο του 2008 έγινε θέμα όταν η Αστυνομία τον συνέλαβε με ποσότητα ναρκωτικών στην κατοχή του.

«Είμαι άρρωστος, ρε παιδιά. Είμαι χρήστης. Τα είχα κόψει επτά με οκτώ χρόνια, αλλά τον τελευταίο καιρό τα ξανάρχισα» ήταν οι πρώτες κουβέντες του τότε στους αστυνομικούς που τον είχαν συλλάβει στην περιοχή της Ομόνοιας. Όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ζούσε μια ανάλογη κατάσταση: Είχε συλληφθεί και το 1998 στη Γλυφάδα, πάλι για κατοχή ναρκωτικών.














 Πηγή

Καμαρώστε τους! «Λεβέντες» παίζουν με την νεκρή γάτα <ΒΙΝΤΕΟ>

Α Ι Σ Χ Ο Σ !  !  !  !
 
Οι εικόνες προκαλούν οργή και προβληματισμό. Παιδιά Γυμνασίου καταγράφουν τις σκηνές και δείχνουν να το διασκεδάζουν…

Αποτροπιασμό προκαλεί η εικόνα εφήβων να παίζουν με ένα νεκρό γατάκι στα Καμίνια στο Ηράκλειο, σε ένα βίντεο που οι ίδιοι χωρίς ντροπή κοινοποίησαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Κρητικοί «λεβέντες» φαίνονται στο βίντεο να καβαλάνε το ζώο με το ποδήλατο και να το γλεντάνε με την ψυχή τους. Το εξοργιστικό στιγμιότυπο αναρτήθηκε στο Instagram.

Λίγο αργότερα όμως αποσύρθηκε, αφού, όπως είναι λογικό, είχε προκαλέσει αγανάκτηση και έντονες αντιδράσεις από άτομα που το είδαν, ενώ λίγο αργότερα απενεργοποιήθηκε και ο λογαριασμός.

Άγνωστος είναι ο τρόπος που πέθανε η γάτα, αν δηλαδή τα παιδιά την βρήκαν νεκρή ή το «διασκέδασαν» σκοτώνοντας την νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βίντεο έχει φτάσει στα χέρια των αστυνομικών αρχών. Δείτε ένα κομμάτι από το επίμαχο βίντεο, με τις σκληρές εικόνες…


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ


Πηγή 

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Εμπαιγμος και Ειρωνιες απο τους Ρωσους για την Ελλαδα....

Το Ξανθο Γενος που καποιοι αφελεις περιμενουν να τους σωσει...
Οχι μονο δεν το κανει, αλλα δινει και οπλα στους προαιωνιους εχρρους μας να μας χτυπησουν....
Και μας ειρωνευονται κι απο πανω...
Διαβαστε.......


Οι ισχυρισμοί της ρωσικής πλευράς ότι οι S-400 στο τουρκικό οπλοστάσιο δεν συνιστούν απειλή για την Ελλάδα και την εδαφική της ακεραιότητα, είναι στην καλύτερη περίπτωση αφελείς και… διασκεδαστικοί, στη χειρότερη όμως περίπτωση θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έως και προσβλητικοί. Οι σχετικές δηλώσεις έγιναν από τον διευθυντή της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για θέματα στρατιωτικής-τεχνολογικής συνεργασίας, Ντμίτρι Σουγκάγεφ, στο πρακτορείο RIA Novosti.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο Ρώσος αξιωματούχος υποστήριξε ότι “το πυραυλικό σύστημα S-400, που είναι σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, που ακόμη και με τη σημασία αυτής της λέξης, δεν είναι επιθετικό όπλο. Είναι το πιο σύγχρονο σύστημα, το οποίο προορίζεται να υπερασπίζεται πρωτίστως τον εναέριο χώρο, από τις επιβουλές των μεν ή των δε επιθετικών αεροδιαστημικών όπλων, σύγχρονων και μελλοντικών. Και σε σχέση με αυτό, η πώληση του στην Τουρκία δεν απειλεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο την εδαφική ακεραιότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Συνεπώς οι φόβοι είναι απολύτως αβάσιμοι”.

Εικάζουμε ότι ο κύριος Σουγκάγεφ δεν είναι “περιορισμένης ευθύνης” όσον αφορά τις διανοητικές του ικανότητες, οπότε αναγκαστικά οι πιθανότητες γέρνουν υπέρ της ερμηνείας που προκρίνει τον προσβλητικό χαρακτήρα των δηλώσεών του, τις οποίες καλό θα ήταν – για τις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Αθήνα – να τις “μαζέψει” όσο γίνεται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το έχουμε ξαναγράψει με άλλες αφορμές, ότι το αν ένα όπλο έχει αμυντικό ή επιθετικό χαρακτήρα, κρίνεται από την τακτική του χρήση και τίποτε άλλο. Έστω ότι μια συστοιχία S-400 τοποθετείται στα παράλια του Αιγαίου και και σε περίπτωση σύγκρουσης η τουρκική Αεροπορία απογειώσει μερικές δεκάδες αεροσκάφη για να επιτελούν εναντίον ελλαδικών στόχων.

Εάν το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής και αντιβληματικής προστασίας χρησιμοποιηθεί για να προστατεύσει τα τουρκικά μαχητικά από ελληνικά που θα σπεύσουν να υπερασπίσουν την… Ελληνική Δημοκρατία (σ.σ. όπως αποκάλεσε την Ελλάδα επιχειρώντας να προσδώσει… σοβαρότητα και επισημότητα στην απαράδεκτη αναφορά του), πώς θα χαρακτηριζόταν από τους φίλους Ρώσους άραγε ο ρόλος των S-400; Αμυντικός ή επιθετικός;

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τίποτε άλλο. Όμως, ας το πάμε και στην καθημερινότητα. Γνωρίζουμε ότι θα είχαν κάθε λόγο να μην ανοίγουν ελαφρά τη καρδία το ραντάρ του συστήματος οι Τούρκοι, για τον ίδιον λόγο που αποφεύγουν οι Ρώσοι να το κάνουν στη Συρία… Εάν όμως επιλέξουν να το ανοίξουν στοχοποιώντας τα ελληνικά μαχητικά μέχρι το μέσον του Αιγαίου που διεκδικεί παγίως η Τουρκία, αμυντικός ή επιθετικός θα ήταν ο ρόλος του συστήματος;








πηγη 

Δολοφόνος Ελένης Τοπαλούδη: Στο σκαμνι και για κακοποιηση 19χρονης ΑΜΕΑ...

Συγκλοσμένη παραμένει η Ρόδος για τις περιπτώσεις βιασμού νεαρών κοριτσιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη κλήθηκε στην αστυνομία και εκεί συνοδεία συγγενικού του προσώπου κατέθεσε και περιέγραψε όσα συνέβησαν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018.


Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω λοιπον θα καθίσουν, στις 7 Οκτωβρίου, για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης κοπέλας ΑμΕΑ, ο 23χρονος Ρομά και ο 20χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται και για τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Όπως η ίδια φέρεται να κατέθεσε, γνώριζε από κοινές παρέες τον 23χρονο Ρομά και τον 20χρονο Αλβανό. Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρότειναν στη νεαρή κοπέλα να πάνε και οι τρεις μαζί βόλτα με το αυτοκίνητο του 20χρονου αλλοδαπού για να ακούσουν μουσική.

Τότε, αφού επιβίβασαν στο όχημα την 19χρονη, μετέβησαν στην περιοχή του Ενυδρείου και εκεί, κοντά στις τουαλέτες, τη βίασαν.

Η νεαρή κοπέλα φέρεται να αντέδρασε και όταν κάποια στιγμή οι δράστες μείωσαν τις αντιστάσεις τους, βρήκε την ευκαιρία και διέφυγε.

Από την αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί, ταυτοποίησαν πρόσωπα και εντόπισαν στις 18 Ιανουαρίου τον 23χρονο Ρομά.

Ύστερα από το γεγονός αυτό, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τόσο σε βάρος του Ρομά όσο και σε βάρος του 20χρονου, με την υπόθεση να παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου βρέθηκε συνοδευόμενος από τον συνήγορο του Γιάννη Χριστοδούλου, ο 23χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αποδέχτηκε ότι υπήρξε ερωτική επαφή με την κοπέλα και να περιέγραψε στην ανακρίτρια τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018 στην περιοχή του Ενυδρείου μεταξύ του ιδίου, του 20χρονου αλλοδαπού και της κοπέλας, τονίζοντας ωστόσο πως για όλα υπήρχε η συναίνεση της. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να είπε στην ανακρίτρια πως μετά την ολοκλήρωση των όσων έκαναν οι τρεις τους, η κοπέλα τους χαιρέτισε και έφυγε με τα πόδια για το σπίτι της. Ο 23χρονος, βάση των ίδιων πληροφοριών αρνήθηκε τα όσα φέρεται να είπε και να υπέγραψε εξεταζόμενος προανακριτικά από τους αστυνομικούς, καθώς όπως είπε τον χτύπησαν και δέχτηκε πιέσεις για να το κάνει αυτό. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει ούτε γραφή ούτε ανάγνωση και ζήτησε να εξεταστεί από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 23χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

Λίγες ημέρες αργότερα, στο τέλος Ιανουαρίου 2019, για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε και ο 20χρονος Αλβανός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νησί μας από τις φυλακές των Γρεβενών, όπου κρατείται, καθώς στις αρχές Δεκεμβρίου 2018 κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, μαζί με τον 22χρονο Ροδίτη.
Ο 20χρονος συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή και Έλλη Σταυριανάκη πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκε για περισσότερο από μία ώρα.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο 20χρονος επεσήμανε μεταξύ άλλων την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν μετά το περιστατικό της δολοφονίας της 20χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη. Ο ίδιος φέρεται να είπε πως, πράγματι πήγε πίσω από τον Ευαγγελισμό και συνομίλησε με την παρέα, την οποία είχε γνωρίσει από τον 22χρονο Ροδίτη. Μάλιστα, διευκρίνισε πως εκείνον αναζητούσε (τον 22χρονο Ροδίτη) προκειμένου να μιλήσει μαζί του και να τον πείσει να πάνε στην αστυνομία για την υπόθεση της φοιτήτριας. Ο ίδιος φέρεται να είπε πως δεν τον βρήκε και πως εκεί στην παρέα ήταν ο 23χρονος Ρομά με την 19χρονη κοπέλα, οι οποίοι φλέρταραν μεταξύ τους.

Καθώς δεν ήταν σε ψυχολογική κατάσταση καλή αποφάσισε να φύγει και τότε ο 23χρονος με την κοπέλα τον ρώτησαν αν τον πειράζει να τους πάρει μαζί του για βόλτα. Ο 20χρονος αλλοδαπός τους είπε πως δεν είχε πρόβλημα, το ζευγάρι επιβιβάστηκε και κάθισε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και καθώς συνέχιζαν να φλερτάρουν τους άφησε στο Ενυδρείο, ενώ ο 23χρονος του ζήτησε να περάσει να τους πάρει σε είκοσι λεπτά.

Ο 20χρονος αλλοδαπός είπε πως μετά από περίπου μισή ώρα πήγε και πάλι στο Ενυδρείο, όπου εκεί βρήκε μόνο τον 23χρονο. Ο τελευταίος του είπε πως η κοπέλα είχε πάει με τα πόδια σπίτι της. Τον 23χρονο τον μετέφερε – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες όπως είπε- πίσω στον Ευαγγελισμό, τον άφησε και έφυγε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 20χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και για αυτή την υπόθεση.

Σημειώνεται πως παράσταση πολιτικής αγωγής για λογαριασμό της 19χρονης κοπέλας δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας της κα Μαρία Κρικοπούλου.

Τι δήλωσε η αδελφή της 19χρονης

Η νεαρή κοπέλα πήγε στην αστυνομία και κατέθεσε συνοδευόμενη από την 22χρονη αδελφή της, στην οποία φέρεται να μίλησε για το περιστατικό λίγες ημέρες αφότου συνέβη.

Στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία η 22χρονη αδελφή είπε πως περίπου ενάμιση μήνα πριν την καταγγελία, η αδελφή της επέστρεψε σπίτι φανερά αναστατωμένη. Τότε η μητέρα τους, της ζήτησε να μιλήσει στην 19χρονη για να μάθουν τι συμβαίνει. Πράγματι 3-4 ημέρες αργότερα που βρήκε χρόνο, μίλησε με την αδελφή της. Τότε η 19χρονη της είπε πως την ημέρα εκείνη καθόταν μαζί με τις φίλες και κάποια άλλα παιδιά πίσω από τον Ευαγγελισμό. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε με το αυτοκίνητο του ο 20χρονος Αλβανός και μαζί με τον 23χρονο που ήδη βρισκόταν εκεί (πίσω από τον Ευαγγελισμό) είπαν στην 19χρονη να πάει μαζί τους μία βόλτα με το αυτοκίνητο.

Η 19χρονη – σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της αδελφής της- δέχτηκε και την πήραν μία βόλτα με το αυτοκίνητο, και σταμάτησαν κοντά στο Καζίνο, όπου ο 20χρονος της ζήτησε να του κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Η 19χρονη αρνήθηκε και τότε ο 20χρονος αλλοδαπός τη χαστούκισε και της είπε «σου αρέσει το ξύλο; Για να μην φας άλλο, συνέχισε».

Η 22χρονη αδελφή είπε πως όλα αυτά έγιναν έξω από το αμάξι στη παραλία αλλά επειδή άκουσαν φασαρία μπήκαν πάλι στο όχημα και πήγαν και στάθμευσαν στο Ενυδρείο και αφού κατέβηκαν από το όχημα πήγαν δίπλα από τις τουαλέτες. Εκεί οι δύο άνδρες έκαναν ασελγείς πράξεις και είχαν ερωτική επαφή με την 19χρονη, η οποία δήλωσε στην αδελφή της (όπως είπε η 22χρονη στους αστυνομικούς) ότι αν και τους είπε πως δεν ήθελε, εκείνοι συνέχισαν τις πράξεις τους, έως ότου κάποια στιγμή κατάφερε και ξέφυγε από αυτούς και επέστρεψε σπίτι της.

Ερωτηθείς για τη νοητική κατάσταση της αδελφής της, η 22χρονη είπε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, είναι άριστη μαθήτρια και πως δεν δημιουργεί προβλήματα στην οικογένεια τους για αυτό και κυκλοφορεί μόνη της και έχει ζωή σαν κανονική έφηβη.

Η 22χρονη πρόσθεσε πως η αδελφή της δεν λέει ποτέ ψέματα για αυτό και πιστεύει πως όσα της εκμυστηρεύθηκε είναι όλα αλήθεια. Η ίδια είπε τέλος πως αυτά που έμαθε από την αδελφή της τα μετέφερε στους γονείς της αλλά και σε ένα γνωστό της, ο οποίος και την έφερε σε επαφή με την αστυνομία.

Η συνέχεια θα δοθεί στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω στις 7 Οκτωβρίου.





πηγη 

Η Κυρια του Υπουργου, χτυπησε αυτοκινητο και εξαφανιστηκε ! ! ! ΜΠΡΑΒΟ και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ....

Τι να σχολιασω? 
Τι να πω? 
Ντροπη της....


Το ρολόι έδειχνε 09.45 το πρωί.
Στην οδό Λυκείου στο Κολωνάκι βρίσκεται σταθμευμένο ένα θηριώδες μαύρο τζιπ μάρκας VOLVO και με αριθμό κυκλοφορίας που βρίσκεται σε γνώση του PatKiout.gr για του λόγου το αληθές.

Πιο συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο κοντά στην Ολλανδική κατοικία στην οποία εκείνη την ώρα, η πρέσβειρα παρέθετε breakfast σε άλλους πρέσβεις και διπλωματούχους, αλλά και σε ορισμένους από τους εκπροσώπους των Θεσμών που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας.

Η Τζένη Μπαλατσινού, λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα και φορώντας κουκούλα, μπαίνει στο υπερπολυτελές τζιπ της, βάζει μπρος, κάνει όπισθεν για να ξεπαρκάρει και παίρνει σβάρνα κάνοντας εκκωφαντικό θόρυβο ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας PEUGEOT.

Θα περίμενε κανείς, πολύ περισσότερο τώρα που είναι κυρία υπουργού, να κατέβει αμέσως, να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου που χτύπησε και να συνεννοηθούν για τα περαιτέρω.

Κι όμως!
Η κ. Μπαλατσινού, όχι μόνο έφυγε σαν να μην τρέχει τίποτα χωρίς καν να κοιτάξει πίσω της, αλλά όπως μας αποκάλυψε κάτοικος της οδού Λυκείου που παρακολούθησε το συμβάν, αναγκάστηκε να βάλει ο ίδιος στο PEUGEOT σημείωμα με τον αριθμό κυκλοφορίας του τζιπ της Τζένης κι έτσι, η κ. υπουργού θα ενοχληθεί προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες της…





πηγη 

Ελλαδα-Ρωσια, Συμπαραγωγη Καλασνικωφ ; ; ;

Μπορει να προτεινε...
Απ τον Τραμπ ομως θα παρει αδεια ο Μητσοτακης? 
Μαλλον θα του τρανηξει το αφτι και ...τελος ! 



Oπλικά συστήματα

Τη συμπαραγωγή όπλων Καλάσνικοφ στη χώρα μας πρότεινε η Μόσχα στην Αθήνα, της οποίας την απάντηση ακόμη αναμένει η πρώτη.

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής – Τεχνικής Συνεργασίας, Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, η Μόσχα έχει ήδη κάνει τη σχετική πρόταση στην Αθήνα και αναμένει την απάντησή της, αναφέρει το sputnik.gr

«Πριν από μερικά χρόνια δουλέψαμε, κατόπιν αιτήματος της ελληνικής πλευράς, για την οργάνωση της κοινής παραγωγής τουφεκιών Καλάσνικοφ στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων. Έχουμε κάνει σχετικές προσφορές στην ελληνική πλευρά. Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το θέμα αυτό (από την Ελλάδα), δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε ότι η Μόσχα περιμένει την Αθήνα να πάρει μια απόφαση.

Η Μόσχα λοιπόν κάνει άνοιγμα με λίγα λόγια προς την Ελλάδα, ενώ δεν ήταν τυχαία η συνάντηση που έλαβε χώρα την 25η και 26η Σεπτεμβρίου 2019, καθώς πραγματοποιήθηκε η 15η Σύσκεψη της Μικτής Επιτροπής Αμυντικο-Τεχνικής συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη.

Στην εν λόγω σύσκεψη από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΔΑΕΕ και των Γενικών Επιτελείων, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Ανχο ε.α. Κυριάκο Κυριακίδη και από τη ρωσική πλευρά αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αμυντικο-Τεχνικής Συνεργασίας με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της κ. Dmitry Shugaev. Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνέχισης και ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στον Αμυντικο-Τεχνικό Τομέα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.





πηγη 

Θρήνος στην Αμαλιάδα: 16χρονη μαθήτρια ''ξεψύχησε'' μέσα στο σχολείο της

Κρίμα το κοριτσάκι...
Ο θεός να δίνει δύναμη στην Οικογένεια και Κουράγιο στους γονείς.


Η νεαρή κοπέλα είχε υποβληθεί πρόσφατα σε καρδιολογική επέμβαση
Μια 16χρονη μαθήτρια του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας άφησε την τελευταία της πνοή, μόλις βγήκε από το σχολείο της, σύμφωνα με πληροφορίες

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή το μεσημέρι και ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες σχολούσαν απο το σχολείο.

Η νεαρή κοπέλα είχε υποβληθεί πρόσφατα σε καρδιολογική επέμβαση και είχαν ενημερωθεί οι καθηγητές και το σχολείο, ώστε να αντιδράσουν ανάλογα.

Η κοπέλα είχε διανύσει λίγα μέτρα από το σχολείο όταν λιποθύμησε μπροστά στους συμμαθητές της.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου και οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της.



Πηγή

Ναυάγιο στις Οινούσσες: Τούρκοι καθηγητές πανεπιστημίου ήταν με τις οικογένειές τους, όλοι αντιφρονούντες που έφευγαν για να γλιτώσουν από τον Ερντογάν!

Νέα δραματικά στοιχεία για το πολύνεκρο ναυάγιο στις Οινούσσες. Ανάμεσα στους νεκρούς ένα βρέφος, 4 μικρά παιδιά και δυο γυναίκες. 


18 άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα μετά την ανατροπή της βάρκας. Πλοίο που περνούσε τυχαία από την περιοχή είδε τη μοιραία βάρκα και σήμανε συναγερμός

Απίστευτες διαστάσεις προσλαμβάνει η τραγωδία με το πολύνεκρο ναυάγιο στις Οινούσσες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην λέμβο που ανατράπηκε το πρωί στις Οινούσσες με 18 άτομα επέβαιναν Τούρκοι καθηγητές πανεπιστημίου με τις οικογένειές τους, όλοι αντιφρονούντες που εγκατέλειπαν την χώρα τους για να γλιτώσουν από τον Ερντογάν!

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στο ναυάγιο έχασαν την ζωή τους πέντε παιδιά και δυο ενήλικες γυναίκες. 11 άτομα που διασώθηκαν έχουν μεταφερθεί με τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.
Στους νεκρούς συγκαταλέγονται ένα βρέφος, 4 μικρά παιδιά και δυο γυναίκες.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν από την πρώτη στιγμή σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και αεροσκάφος της Frontex, τα οποία συμμετείχαν στις έρευνες διάσωσης.







πηγη 

Κανέλη: Εγώ την ταινία του Βαρουφάκη να πάω να δω; Προτιμώ να βγάλω βόλτα το σκύλο μου....

Σκυλοκαυγαδες και σκυλομαχαιρωματα....
Κανελη VS Βαρουφακης...
Ετσι μπορουν να χαρακτηρισθουν τα παρακατω μαχαιρωματα των αριστεροστροφων Φασιστων !


Όπως είπε η ίδια η Κανελη, θα προτιμούσε να πάει για βόλτα τον σκύλο της από το να πάει σε έναν κινηματογράφο για να δει την ταινία.

«Εγώ την ταινία του Βαρουφάκη να πάω να δω;

Έχω δύο ώρες στη ζωή μου από τις οποίες ελάχιστες μου περισσεύουν για να περάσω καλά και θα πάω να ξαναζήσω την εκδοχή του Βαρουφάκειου εφιάλτη από την αρχή δια χειρός Γαβρά;

Πιστέψτε στ΄ αλήθεια προτιμώ να βγάλω βόλτα το σκύλο μου» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της κυρίας Κανέλλη.






πηγη

Αυστρια: Κλεινει τα Τουρκικα Τζαμια. Αποφαση με μεγαλη πλειοψηφια....

Απόφαση για κλείσιμο των τουρκικών τζαμιών στην Αυστρία....
Αντε και στα δικα μας...
Ευχη ανεκληπρωτη φυσικα μ αυτους που μας κυβερνουν !


Απόφαση σοκ από την Αυστρία : Κλείνει τα τζάμια της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων είναι η κρατική τουρκική Diyanet και της Εθνικής Άποψης

Αναφέρεται πως το κοινοβούλιο της Αυστρίας αποφάσισε να κλείσει τα τζάμια τα οποία υπάγονται στην Diyanet και στην Εθνική Άποψη.

Η πρώην βουλευτής των πρασίνων Μπεριβαν Ασλάν, σε tweet που έκανε από το λογαριασμό της, ανέφερε πως ” Το αυστριακό κοινοβούλιο σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε το κλείσιμο των τζαμιών της Diyanet και της Εθνικής Άποψης.

Ως αιτιολογία χρησιμοποιήθηκε ότι τα τζάμια χρησιμοποιούνταν περισσότερο ως κέντρα του κόμματος ΑΚΡ. Οι σοσιαλδημοκράτες στήριξαν αυτή την απόφαση”.

Η Ασλάν ανέφερε πως η απόφαση ελήφθη καθώς τα τζάμια και των δύο αυτών φορέων δεν λειτουργούσαν τόσο ως χώροι λατρείας αλλά είχαν καταστεί πολιτικές προεκτάσεις του ΠτΔ Ερντογάν.








πηγη 

Ντοναλτ Τραμπ: Ελάτε να με πιάσετε




«Αγνόησε, αρνήσου, πέρνα στην επίθεση». Με αυτές τις λίγες λέξεις περιγράφει το περιοδικό Newsweek την τυπική γραμμή που ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ όταν διατυπώνονται κατηγορίες εις βάρος του και διερωτάται αν αυτή τη φορά «θα πιάσει» η συγκεκριμένη στρατηγική.


Στο εξώφυλλο του περιοδικού βρίσκεται μια εικόνα που προκαλεί αίσθηση και αντλεί προφανώς έμπνευση από τη στάση του Αμερικανού προέδρου μετά τις πρόσφατες καταγγελίες για την «ουκρανική υπόθεση» και την έναρξη της έρευνας που μπορεί να καταλήξει στην παραπομπή του.

Ο Τραμπ, με ένα πλατύ χαμόγελο, κάθεται καβάλα στους ώμους του Αγάλματος της Ελευθερίας, που φαίνεται να υποφέρει κάτω από το βάρος του. Με τον πυρσό του αγάλματος στα χέρια και ύφος γεμάτο αυτοπεποίθηση, ο Τραμπ - στη συγκεκριμένη εικόνα που δημιούργησε ο CJ Burton για το Newsweek - δείχνει να σκέφτεται αυτό ακριβώς που γράφει ο τίτλος με τα πελώρια λευκά γράμματα: «Ελάτε να με πιάσετε».

Στο κεντρικό άρθρο του εβδομαδιαίου περιοδικού, ο Bill Powell του Newsweek κάνει λόγο για έναν Τραμπ που αντιμετώπισε αρχικά με ευδιάθεσία και περιφρονητική διάθεση τις καταγγελίες ότι άσκησε πιέσεις στον Ουκρανό πρόεδρο για να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του Τζο Μπάιντεν, πολιτικού του αντιπάλου.

Στη συνέχεια όμως, διαπιστώνοντας ότι ότι θα αποτελέσουν το «βασικό όπλο» μιας προσπάθειας παραπομπής του, η ευδιαθεσία του μετατράπηκε σε οργή.

Όπως είχε πει και το 2016 ένας από τους πιο πιστούς του συμβούλους, ο Ρότζερ Στόουν (που σήμερα αντιμετωπίζει νομικούς μπελάδες εξαιτίας της έρευνας του Ρόμπερτ Μιούλερ): «Το ισχυρό χαρτί του Τραμπ είναι η αντεπίθεση. Αν τον χτυπήσεις, θα σου ανταποδώσει το χτύπημα και μάλιστα δυνατά. Δεν του αρέσει απαραίτητα να ξεκινά καυγάδες, αλλά αν τα βάλεις μαζί του θα αντεπιτεθεί. Κάθε φορά».








πηγη 

Μόνο η Αγιά Σοφιά θα αντέξει στον επερχόμενο σεισμό των 7,5 ρίχτερ στην Τουρκία....

Αντεξε, πολλους σεισμους, μεχρι τωρα...
Και θα αντεξει και τους επομενους...
Γιατι? 
Διαβαστε...


Ο σεισμός των 5,7 ρίχτερ που έπληξε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/9) την Κωνσταντινούπολη προκάλεσε μεγάλο πανικό στους κατοίκους και ξύπνησε μνήμες από το 1999. Ένα από τα κτίρια της Κωνσταντινούπολης που έχει αντέξει συνολικά 65 σεισμούς, προσμετρώντας και το χθεσινό είναι η Αγιά Σοφιά.

Ποιο είναι το μυστικό για τον τρόπο που χτίστηκε η Αγία Σοφία, αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα, που στέκει αγέρωχο στο πέρασμα των αιώνων; Σείεται αλλά δεν καταρρέει. Και αν γίνει ένας σεισμός της τάξεως των 7,5 ρίχτερ η Αγία Σοφία ίσως να είναι το μοναδικό κτίριο το οποίο θα μείνει όρθιο στην Κωνσταντινούπολη.

Η πολυετής επιστημονική έρευνα, έδειξε ότι το υλικό υποδομής που χρησιμοποιήθηκε στον τρούλο της Αγίας Σοφίας είναι κατά 97% παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στα ιστορικά κτίρια της Ρόδου και περιέχει ένα συστατικό που αντέχει στη φωτιά και εξελίχθηκε στην Ανατολή.

Αυτό το οικοδομικό υλικό, ένα είδος πυρίμαχου τούβλου, είναι όμως δώδεκα φορές πιο ελαφρύ από το κανονικό τούβλο και αντέχει στην ένταση που προκαλεί ο σεισμός. Η Αγία Σοφία άντεξε 64 σεισμούς μέχρι 7,4 Ρίχτερ.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι η λάσπη που χρησιμοποιήθηκε αποτελείτο από ημιαποκρυσταλλοποιημένο υλικό το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφά την ενέργεια του σεισμού: «Πριν ακόμη και από τον σεισμό του 1999, είχαμε βεβαιωθεί ότι η σύνθεση και η ιδιοσυστασία του υλικού που χρησιμοποιήθηκε μπορούσε να αντέξει σε έναν μεγάλο σεισμό» βεβαίωσε η καθηγήτρια του ΕΜΠ κυρία Τόνια Μωροπούλου, η οποία συμμετείχε στην επιστημονική έρευνα.

Λέγεται ότι ο ασβέστης ζυμώθηκε με λάδι αντί για νερό.

Ο σχεδιασμός του τρούλου από τοιχοποιία κι ο έξυπνος τρόπος στήριξής του σε τέσσερα τόξα αλλά και τον τρόπο που μοιράζονται τα φορτία και τις συνδέσεις, αποτελούν ένα θαύμα μηχανικής.

Τέσσερις τεράστιοι πεσσοί, (κτιστοί τετράγωνοι στύλοι) που απέχουν μεταξύ τους ο ένας από τον άλλο 30 μ., στηρίζουν τα τέσσερα μεγάλα τόξα πάνω στα οποία εδράζεται ο τρούλος, με διάμετρο 31 μέτρων.

Ο τρούλος δίνει την εντύπωση ότι αιωρείται εξαιτίας των παραθύρων που βρίσκονται γύρω στη βάση του. Ο σύγχρονος ιστορικός Προκόπιος λέει: …δίνει την εντύπωση ότι είναι ένα κομμάτι ουρανού που κρέμεται στη γη.










πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.