Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΛΕΟΣ... Ακτιβιστές κάνουν κηδεία και αποχαιρετούν έναν παγετώνα με πένθιμα εμβατήρια....

Ελβετοί ακτιβιστές «κήδεψαν» έναν παγετώνα που εξαφανίστηκε στις Αλπεις....
 Δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην εκδήλωση που έγινε την Κυριακή στη μνήμη του παγετώνα Πιζόλ, στη βορειοανατολική Ελβετία, σε υψόμετρο 2.700 μέτρων, κοντά στο Λιχτενστάιν και την Αυστρία......


Την «κηδεία» ενός παγετώνα που χάθηκε οριστικά λόγω της κλιματικής αλλαγής έκαναν ακτιβιστές και κάτοικοι της περιοχής στις ελβετικές Αλπεις. Δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην εκδήλωση που έγινε την Κυριακή στη μνήμη του παγετώνα Πιζόλ, στη βορειοανατολική Ελβετία, σε υψόμετρο 2.700 μέτρων, κοντά στο Λιχτενστάιν και την Αυστρία. Μήνυμα στο μέλλον από την Ισλανδία:

«Μόνο εσείς ξέρετε αν σώσαμε τους παγετώνες» Πατήστε εδώ Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο παγετώνας έχασε το 80% του όγκου του από το 2006. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050, τουλάχιστον οι μισοί παγετώνες της Ελβετίας θα έχουν εξαφανιστεί.

Οι ειδικοί ανακοίνωσαν ότι πλέον δεν μπορεί να θεωρείται παγετώνας με τον επιστημονικό όρο. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες φορούσαν μαύρα ρούχα, ενώ μουσικοί έπαιζαν πένθιμα εμβατήρια....

Οι συγκεντρωμένοι στο σημείο όπου ήταν ο παγετώνας – Reuters Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ελβετική ένωση για την προστασία του κλίματος, η οποία επιδιώκει την πλήρη εξάλειψη των εκπομπών θερμοκηπικών αερίων στη χώρα, έως το 2050.

Αντίστοιχη «κηδεία» έγινε στην Ισλανδία τον περασμένο μήνα, για έναν παγετώνα που εξαφανίστηκε μετά από 700 χρόνια.










πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.