Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Τραμπ – Μητσοτάκης-Εξοπλιστικά: Θα παρουμε τα F35 της Τουρκιας, η παλι με σαπακια θα μας γελασουν;

Μεχρι τωρα μαζευουμε ολα τα σαραβαλα που πετουν οι Αμερικανοι και λεμε κι ευχαριστω..
Μηπως ειναι καιρος να απαιτησουμε κατι καλυτερο με ανταλαγμα την συνεχιση της λειτουργιας των Βασεων ;
Με τις υπαρχουσε συγκυριες , ειναι μια λογικη απαιτηση...


Ένα μπρα ντε φερ για γερά νεύρα παίζεται το τελευταίο διάστημα στα εξοπλιστικά. Η Τουρκία ναι μεν όπως φαίνεται δεν θα πάρει τα F-35 όταν ενεργοποιηθούν οι S-400, όμως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εκλιπαρούν την Άγκυρα να αλλάξει άποψη.

Βέβαια όταν μιλάμε για business, όλα γίνονται, όμως πίσω από αυτή την διαμάχη, κρύβονται και γεωπολιτικές προεκτάσεις.

Μάλιστα όπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα, η Ουάσινγκτον συνεχίζει να τρέχει πίσω από τον Ερντογάν, προσπαθώντας να τον απομακρύνει από τη ρωσική σφαίρα επιρροής, πλασσάροντας Patriot, F-35 και άλλα αμερικανικά όπλα, με αντάλλαγμα τη μη ενεργοποίηση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Βέβαια κάτι τέτοιο μάλλον δεν θα επιτευχθεί, με τις ΗΠΑ να ψάχνουν εναλλακτικές. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, τα εξοπλιστικά θα βρεθούν στην ατζέντα Τραμπ – Μητσοτάκη. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει στόχο να εντάξει με ένα τρόπο την Ελλάδα στην παραγωγή των F35 μετά την κρίση στις σχέσεις με την Τουρκία. Το κόστος όμως είναι υψηλό για μια χώρα όπως η Ελλάδα που μόλις βγήκε από τα μνημόνια.

Μόνο εάν υπάρχει μια καλύτερη πρόταση, ένα καλύτερο οικονομικό πακέτο θα βρεθούν τα F-35 στη χώρα μας. Βέβαια, αυτά τα μαχητικά ίσως δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για την χώρα μας, αλλά πρέπει να βιαστούμε, καθώς η Τουρκία ξεφεύγει πλέον.





πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.