Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Γερμανια, προς Ελληνες Μαυρογυαλουρους: Μην τολμησετε και δεν μειωσετε συνταξεις!

Δεν ειναι καν κυβερνηση....
Υπαλληλοι των Γερμανων ειναι....
Μην γελατε, αφου δεχονται τετοιες εντολες τι αλλο ειναι ;



Κράτος υπό κατοχή - Γερμανός ΥΠΟΙΚ προς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ: «Μην τολμήσετε να αναστείλετε τις μειώσεις στις συντάξεις»

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση τάζει «λαγούς με πετραχήλια», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα για τήρηση των δεσμεύσεων, βάζοντας ουσιαστικά άδοξο τέλος στις υποσχέσεις Τσίπρα.

Επιπλέον διαλύεται πρόωρα και ο μύθος περί της «εξόδου» από τα μνημόνια καθώς με τις δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνεται η συνεχιζόμενη ανάμειξη εξωγενών παραγόντων στην οικονομία της Ελλάδας με απειλές και υποδείξεις.

Μία ανάμειξη που θα ζήσουμε -αν είμαστε τυχεροί- έως το 2060

«Οι συμφωνίες της Ελλάδας με τους εταίρους και πιστωτές πρέπει να τηρηθούν και μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου», τονίζει ο κ. Σολτς, σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο». «Αυτές οι συμφωνίες, προσθέτει, «αποτελούν τη βάση, ώστε επενδυτές και επιχειρηματίες να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και να επενδύσουν στη χώρα».

Ο κ. Σολτς υπογραμμίζει ότι δεν συμμετέχει σε «εικασίες» αναφορικά με το ενδεχόμενο αναβολής του νέου γύρου περικοπών στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019. Προειδοποιεί δε, να μην παραβιαστούν όσα συμφωνήθηκαν για τις συντάξεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και το ρόλο του ΔΝΤ στο μηχανισμό της μεταμνημονιακής επιτήρησης της Ελλάδας.

Η Ελλάδα «ανέβηκε ένα μεγάλο βουνό και οι Έλληνες πολίτες μπορούν να είναι υπερήφανοι που η χώρα μπορεί να χαράσσει πλέον αυτόνομα την οικονομική της πορεία» λέει ο κ. Σολτς για το τέλος του τρίτου μνημονίου. Δίνεται τώρα η ευκαιρία «με μία συνετή και φερέγγυα δημοσιονομική και οικονομική πολιτική να αναθερμανθεί η οικονομία», ενώ με το μακροπρόθεσμο προσανατολισμό της ευρωπαϊκής υποστήριξης, «η Ελλάδα έχει το χρόνο» να επιτύχει την έξοδο στις αγορές.
πηγη 

Ματέο Σαλβίνι: Μ ενδιαφερουν οι Ιταλοι, οχι οι λ@θρομετ@ν@στες.....ΣΩΣΤΟΣ. ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ !

Στην Ελλαδα συμβαινει το αντιθετο...
Πρωτα οι λ@θρο, μετα οι Ελληνες...
Ας φυγουν οι Ελληνες αλλα να μεινουν οι λ@θρο....
Ολα για τους λ@θρο....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτη ειναι η αληθεια !

Σε ευθεία σύγκρουση με τις Βρυξέλλες η Ρώμη μετά τις άκαρπες συζητήσεις για την τύχη των 150 περίπου παράνομων μεταναστών που επιβαίνουν στο πλοίο Diciotti, αλλοδαπούς και που αρνείται να δεχθεί η Ιταλία, που ως κυρίαρχο κράτος έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει.

Μάλιστα οι 150 παράνομοι μετανάστες ξεκίνησαν και απεργία πείνας προκειμένου να επιχειρήσουν να εκβιάσουν την ιταλική κυβέρνηση να τους δεχθεί, αλλά η τελευταία δεν κάμφθηκε.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι αντέδρασε αστραπιαία στον εκβιασμό αυτό λέγοντας:
«Πέντε εκατομμύρια Ιταλοί σε κατάσταση απόλυτης ένδειας κάνουν απεργία πείνας καθημερινά, χωρίς την κάλυψη των δημοσιογράφων και των καλοθελητών. Πρώτα οι Ιταλοί» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ποιος σε αυτή τη χώρα θα πει ποτέ κάτι ανάλογο για το 1.000.000 Έλληνες που πεινούν και ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα ούτε ζουν δωρεάν σε διαμερίσματα όπως οι αλλοδαποί;

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, εμφανώς εκνευρισμένος για την κατάσταση κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ενωση για «υποκρισία», αφού δεν επιτεύχθηκε καμία συμφωνία που θα επίλυε το θέμα με το Diciotti, προειδοποιώντας για συνέπειες στη στάση της Ρώμης σε άλλα ζητήματα.

Η Ιταλία δεν επέτρεψε στους μετανάστες να αποβιβαστούν από το πλοίο που έχει αγκυροβολήσει στην Κατάνη έως ότου οι Ευρωπαίοι εταίροι της να δεχθούν ορισμένους εξ αυτών, ωστόσο η συνάντηση σήμερα στις Βρυξέλλες απέβη άκαρπη.

Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Τζουζέπε Κόντε σημείωσε ότι η Ευρώπη δεν κατάφερε να επιδείξει αλληλεγγύη ή υπευθυνότητα στηλιτεύοντας το χάσμα μεταξύ λόγων και πράξεων «το οποίο κάποιες φορές μεταλλάσσεται σε υποκρισία».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, η Ιταλία θα λάβει υπόψη της αυτήν την εξέλιξη και θα «ενεργήσει αναλόγως… σε όλα τα θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην Ευρώπη».

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο ήταν πιο συγκεκριμένος στα ιταλικά αντίποινα επιβεβαιώνοντας σήμερα την πρόθεσή της κυβέρνησης να μειώσει τη συμβολή της Ιταλίας στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ελλείψει συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στην Ιταλία, για μία ακόμη φορά» έγραψε ο Ντι Μάιο στο διαδίκτυο συμπληρώνοντας ότι η χώρα του δεν έχει άλλη επιλογή από το να «λάβει μονομερώς μέτρα αντισταθμιστικού χαρακτήρα».

«Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τα κεφάλαια που καταβάλλουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογράμμισε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ορισμένοι από τους παράνομους μετανάστες που επιβαίνουν στο πλοίο ξεκίνησαν εκβιαστικά απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για την όλη κατάσταση.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η ιταλική ακτοφυλακή είπε ότι αυτοί οι μετανάστες «αρνήθηκαν να φάνε το πρωινό τους σήμερα το πρωί».

Η… αγωνία με την απεργία πείνας δεν κράτησε πολύ καθώς σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, σήμερα το απόγευμα, οι 150 μετανάστες αποδέχθηκαν τελικά να φάνε το γεύμα τους, που τους έδωσαν οι Ιταλοί λιμενοφύλακες και έτσι «ησύχασαν» όλοι.
πηγη

Προελαυνει ο Συριακος Στρατος, φευγουν οι Τζιχαντιστες και ερχονται προς την Ελλαδα....

Δυστυχως εμεις θα την πληρωσουμε....
Εδω θα ελθουν και εδω θα βρουν ασυλο οι Τζιχαντιστες....
Με την κυβερνηση που εχουμε, ας το περιμενουμε....



Παρατηρητές εκφράζουν φόβους ότι μια συντονισμένη επίθεση του στρατού του Ασάντ στο τελευταίο προπύργιο των ανταρτών θα προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή και νέο κύμα εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών.

Η στρατιωτική αντιπαράθεση του προέδρου Ασάντ με τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία αντάρτες φθάνει, όπως όλα δείχνουν, στο τέλος της. Οι αντάρτες ελέγχουν πλέον μόνο την επαρχία Ιντλίμπ στην βορειοδυτική Συρία στα σύνορα με την Τουρκία. Εκεί έχουν καταφύγει το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από όλα τα μέρη της Συρίας. Πρόκειται κυρίως για αντιπάλους του καθεστώτος Ασάντ: ομάδες αράβων ανταρτών, μετριοπαθείς αντικαθεστωτικούς, ισλαμιστές ακόμα και τρομοκράτες οργανώσεων όπως η Αλ Κάιντα.

Διεθνείς παρατηρητές, αλλά και πολλοί Σύριοι αναμένουν, μετά την ήττα των ανταρτών σε σχεδόν όλα τα άλλα τμήματα της χώρας, ότι μια επίθεση του συριακού στρατού στο Ιντλίμπ είναι απλά ζήτημα χρόνου. Ανάμεσά τους και ο αντικαθεστωτικός στρατηγός Μαχμούντ Αλί: «Η συνέπεια θα είναι μια μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή. Στη μικρή επαρχία ζουν πλέον, μαζί με τους πρόσφυγες από άλλα μέρη της Συρίας, περίπου 3,5 εκ. άνθρωποι, οι οποίοι θα αναζητήσουν καταφύγιο αλλού. Πού όμως να πάνε; Θα ανοίξει η Τουρκία τα σύνορα της; Σε αυτή την περίπτωση η γειτονική χώρα θα δέχονταν στο έδαφός της πάνω από ένα εκατομμύριο νέους πρόσφυγες».

ΟΗΕ: Ζητούμενο μια ειρηνική επίλυση

Οι κάτοικοι που ζουν εδώ και δεκαετίες στην επαρχία φοβούνται ότι θα βρεθούν μεταξύ των μετώπων. Παλαιότερα το Ιντλίμπ θεωρούνταν μια ξεχασμένη επαρχία, την οποία κυρίως οι νέοι φρόντιζαν να εγκαταλείψουν το συντομότερο. Σήμερα όμως η επαρχία έχει τον διπλάσιο πληθυσμό απ΄ ότι στο ξεκίνημα του εμφυλίου. Το ένα τρίτο του πληθυσμού είναι παιδιά.

Ο Γιάν Έγκελαντ, συντονιστής του ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ στη Συρία ζητά εδώ και καιρό διαπραγματεύσεις για να αποτραπεί μια νέα ανθρωπιστική καταστροφή με πολλά θύματα και νέο κύμα προσφύγων: «Για την περιοχή αυτή απαιτείται μια διπλωματική λύση. Κορυφαίοι διπλωμάτες και οι καλύτεροι στρατιωτικοί θα πρέπει να συζητήσουν και να συμφωνήσουν ότι δεν υπάρχει άλλο Ιντλίμπ όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Ζητούμενο είναι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας»

Μια επίλυση στο τραπέζι του διαλόγου είναι ίσως ακόμα και τώρα εφικτή. Ο χρόνος όμως πιέζει. Το τελευταίο διάστημα δυνάμεις του συριακού στρατού έχουν αναπτυχθεί στα όρια της επαρχίας, ενώ παράλληλα ο πρόεδρος Ασάντ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι θα θέσει υπό τον έλεγχό του κάθε σπιθαμή συριακού εδάφους.

Φόβοι για «ατύχημα» μεταξύ Ρώσων και Αμερικάνων

Και ξαφνικά ενώ όλα δείχνουν ότι ο εμφύλιος τελειώνει, όλα οδηγούν προς κλιμάκωση, μετά την ευθεία απειλή των ΗΠΑ για στρατιωτική δράση κατά του Άσαντ, ενώ οι Ρώσοι αποστέλλουν ότι πιο σύγχρονο διαθέτουν σε φρεγάτες στα συριακά λιμάνια από την Μαύρη Θάλασσα.

Σήμερα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, μετέδωσε ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του στη Γενεύη, απείλησε για άλλη μια φορά με στρατιωτική δράση κατά της Συρίας, σύμφωνα και με τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να διαθέτουν περίπου 2.000 στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία.

Η Μόσχα μαθαίνοντας τις προθέσεις των Αμερικανών για πρώτη φορά σε διάστημα δύο ετών, στέλνει φρεγάτες  και αποβατικά στο λιμάνι της Ταρτούς.
πηγη 

Ξεκινησαν να βγουν στο Αιγαιο οι <Θαλασσολυκοι> του Ερτογκαν, πηραν φωτια και καηκαν ζωντανοι

Το συνδρομο του <Μαλτα γιοκ> δεν το εχασαν ακομη οι Μογγολοι...
Και δεν θα το χασουν οση τεχνολογια κι αν αγορασουν....




Φιάσκο για τους Τούρκους αυτή την φορά του Τσεσμέ απέναντι απ την Χίο με σκοπό να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή της Παναγίας, αλλά δεν πρόλαβε να εκτελέσει την αποστολή του γιατί… έπιασε φωτιά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Τούρκος δίοπος και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι τέσσερις.

Όπως αποκαλύπτουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο κατά την έξοδο του από την ναυτική βάση της Φώκιας έπιασε ξαφνικά και για άγνωστους λόγους φωτιά, με αποτέλεσμα να καεί ο Τούρκος δίοπος, El Hüseyin Karaca, 20 ετών και να υποστούν σοβαρά εγκαύματα άλλοι τέσσερις Τούρκοι ναυτικοί που μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο Bozyaka της περιοχής.

Το περιστατικό αυτό αποδίδεται στην γενικότερη κατάσταση που υπάρχει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά το πραξικόπημα καθώς παρουσιάζουν πολλά προβλήματα.

Παρ όλα αυτά, κάποιοι στην Άγκυρα επιμένουν να ανάβουν «φωτιές» στο ίδιο το Αιγαίο προκαλώντας την ελληνική πλευρά.
πηγη 

Εισαγγελεας υπαρχει; Αυτοι οι Τζιχαντιστες, μπορουν να κανουν οτι θελουν στην Ελλαδα;

Ναι ειναι Τζιχαντιστες....
Και σεις κυριοιυ Εισαγγελεις τι κανετε; 
Νομοι υπαρχουν, γιατι δεν τους εφαρμοζετε κι αυτοι ακομη βρισκονται στην 
Ελλαδα και δεν απελαθηκαν ;



Επιτέλους, η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να ρεζιλεύει τη χώρα, πρέπει να ξυπνήσει από τη βαρύτατη ιδεοληπτική της προσέγγιση σε όλα, διότι ο ελληνικός λαός δεν διαθέτει τον χρόνο που χρειάζονται για να ξυπνήσουν και δεν θα γίνουμε πρώτα Βρυξέλλες για να αποφασίσουν να κινηθούν.

Δείτε από τοπικό μέσο ενημέρωσης στην Ελευθερούπολη ένα απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί αμέσως, με σύλληψη του όποιου φιλοξενούμενου αληταρά που είχε το θράσος να απαιτεί να υπαγορεύσει τα δικά του πιστεύω, ακόμα δεν μπήκε μέσα στην Ελλάδα.


Να τους συλλάβουν για προσβολή θρησκευτικών συμβόλων και να προβούν με κάθε τρόπο σε ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΥΓΜΗΣ, για να καταλάβουν όσοι έρχονται ότι μπαίνουν σε κράτος και όχι στο σκορποχώρι που είχαν πάντα στο θολό μυαλό τους κάποιοι από τους κουλτουριάρηδες της κακιάς ώρας που κυβερνούν την Ελλάδα, στην πιο κρίσιμη στιγμή της Ιστορίας της.

Δείτε το εξοργιστικό θέμα:
Πολλά ερωτηματικά έχουν προκαλέσει στην Ορθόδοξη μικρή κοινωνία της Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου τα πρωτόγνωρα περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα εν μέσω Σαρακοστής κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας από φανατικούς λαθρομεταναστες μουσουλμάνους οι οποίοι αποκαθήλωσαν με μία προκλητική ενέργεια την εικόνα της Παναγίας που βρισκόταν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης στο οποίο φιλοξενούνται και σιτίζονται τις τελευταίες εβδομάδες 209 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ.

ΠΗΓΗ: http://www.neapolisnews.gr/

Μπροστά στα έντρομα μάτια εθελοντών και δημοτικών υπαλλήλων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έλειπε η εικόνα της Παναγίας και παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, με την επικράτηση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Τα ακραία και προκλητικά μουσουλμανικά στοιχεία δεν δίστασαν σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές να απαιτήσουν ακόμα και από τον ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου να μην χτυπά τις καμπάνες γιατί ο ήχος τους, προκαλεί τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πετάξουν ακόμα και να ποδοπατήσουν μην κάνοντας αποδεκτές τις λειτουργιές (πρόσφορο) που εστάλησαν από την Μητρόπολη Ελευθερούπολης προς σίτισή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου έθεσε καταληκτική ημερομηνία φιλοξενίας των προσφύγων την 31η Μαρτίου προκειμένου να αποδοθεί το Κλειστό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης και πάλι στη νεολαία και στους αθλητικούς συλλόγους ενώ η έλλειψη σχεδιασμού από πλευράς κυβέρνησης είναι εμφανής μιας και κανείς δεν γνωρίζει το που θα οδηγηθούν οι 209 περίπου λαθρομεταναστες
Πηγη 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: http://www.defence-point.gr/news/?p=148899

Με τις πλατες των Αμερικανων οι Αλβανοι, με τους Ρωσσους οι Σερβοι και διπλωματια προς το παρον για το Κοσσοβο....

Ο Θανατος σου η ζωη μου....
Αυτη ειναι η κατασταση στο Κοσσοβο για τους Αλβανους και τους Σερβους...
Αμερικη και Ρωσσια κινουν τα νηματα...



 O σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον δήλωσε την Παρασκευή στο Κίεβο πως οι ΗΠΑ δεν θα εναντιωθούν σε μία ενδεχόμενη αλλαγή συνόρων μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας.

Ο λόγος που οι ΗΠΑ θα στηρίξουν μία ενδεχόμενη συμφωνία είναι ότι ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη του Κοσόβου σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, βέβαια ταυτόχρονα ανοίγει και ο δρόμος της πλήρης ένωσης του Κοσόβου με την Αλβανία, με την οποία θα ενωθούν τελωνειακά σε λίγους μήνες.

Μια ενδεχόμενη Μεγάλη Αλβανία θα ταράξει τις ισορροπίες δυνάμεως στα Βαλκάνια.

«Αν το Κόσοβο και η Σερβία καταλήξουν σε μια συμφωνία η οποία ικανοποιεί και τα δυο μέρη, πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα την υποστηρίξουν αναμφίβολα», είπε ο Μπόλτον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Η θέση μας, η θέση των ΗΠΑ, είναι ότι εάν τα δύο μέρη καταλήξουν σε μια συμφωνία — και δεν αποκλείσουμε εδαφικές ρυθμίσεις, δεν επαφίεται σε εμάς αυτό στ' αλήθεια — εμείς δεν θα εναντιωθούμε» σε αυτή, συμπλήρωσε.

Στον Τύπο τόσο της Σερβίας όσο και του Κοσόβου έχει αναπτυχθεί εδώ και μήνες έντονη σεναριολογία περί διαίρεσης της περιοχής σε χωριστές οντότητες ή ανταλλαγών εδαφών, εντός των ορίων μιας οριστικής λύσης για το καθεστώς της περιοχής.

Το Βελιγράδι και η Πρίστινα διεξάγουν διάλογο με σκοπό να καταλήξουν σε μια οριστική συμφωνία και να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους.

Η Σερβία αρνείται να επικυρώσει την ανεξαρτησία της πρώην επαρχίας της — όπου πλειοψηφούν οι Αλβανοί — που ανακηρύχθηκε το 2008 και έχει αναγνωριστεί από 110 χώρες και πλέον, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και των 22 από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ.

Ανάμεσα στα θέματα γύρω από τα οποία εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα είναι η θεσμική οργάνωση των περιοχών όπου ζει η σερβική μειονότητα, ένα εξαιρετικά ευαίσθητο πρόβλημα.

Κατά εκτιμήσεις, 120.000 Σέρβοι ζουν ακόμη στο Κόσοβο, κυρίως στον βορρά, καθώς και σε διάφορους θύλακες διεσπαρμένους στην περιοχή.

Η μεγάλη πλειονότητα των περίπου 1,8 εκατ. κατοίκων είναι Αλβανοί και μουσουλμάνοι. Στη νότια Σερβία, οι Αλβανοί αποτελούν την πλειοψηφία στην κοιλάδα Πρέσεβο.

Ο πόλεμος ανάμεσα στους αλβανούς αυτονομιστές και τις δυνάμεις του Βελιγραδίου (1998-99) είχε στοιχίσει τη ζωή σε 13.000 ανθρώπους. Τερματίστηκε έπειτα από την εκστρατεία βομβαρδισμών του NATO στη Σερβία που ανάγκασε το Βελιγράδι να αποσύρει τα στρατεύματά του. Κατόπιν, η περιοχή τέθηκε υπό διεθνή έλεγχο ως την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της.
πηγη

Αφίσες κατα του Τσίπρα στα γραφεία του στην Θεσσαλονίκη με την επιγραφή ''Ανεπιθύμητος '' ! ! ! !

Μια σοφη παροιμία λέει :
Αμα δεν σε θέλει το χωριο  μην ψάχνεις να βρεις το σπίτι του παππά ! ! ! !



«Θερμή» αναμένεται να είναι η υποδοχή που θα επιφυλάξουν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι Θεσσαλονικείς κατά την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Με τις προετοιμασίες για την διοργάνωση της Έκθεσης (8-9 Σεπτεμβρίου) να πραγματοποιούνται σε εντατικούς ρυθμούς, εν όψει και των εγκαινίων που θα τελέσει ο πρωθυπουργός, φαίνεται πως κορυφώνονται και οι αντιδράσεις για την παρουσία του στην πόλη.

Οι έντονες διαμαρτυρίες για το «Μακεδονικό» που είχαν ξεκινήσει μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, σε συνδυασμό με την τραγωδία στην Ανατολική Αττική για την οποία η κυβέρνηση ουδέποτε έχει ζητήσει επίσημη συγγνώμη, καθώς και οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την έξοδο από τα μνημόνια, την ώρα που ξέρουν πολύ καλά ότι τελειώνει απλώς μια τυπική φάση των δανειακών συμβάσεων, χωρίς να τελειώνει ούτε η επιτήρηση, ούτε η επιτροπεία από τους θεσμούς, έχουν εξοργίσει τους έλληνες πολίτες, οι οποίοι εκφράζουν με κάθε ευκαιρία την δυσαρέσκειά τους κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αφίσα με τη φωτογραφία του πρωθυπουργού και την επιγραφή «Ανεπιθύμητος» που κόλλησαν άγνωστοι, το απόγευμα της Παρασκευής, τόσο σε δέντρο έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη όσο και στο ασανσέρ που οδηγεί στα γραφεία του κόμματος.
http://www.in.gr/2018/08/24/greece/afises-kata-tou-tsipra-tin-epigrafi-anepithymitos/



Πηγή  

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Οι ασφαλιτες τους Τσιπρα σηκωσαν χερι σε 70χρονη γυναικα για να μην τον κραξει....

Πρεπει να μαθεις ρε Αθεε Και συ και οι προστατες σου....
Να σεβεσαι τους μεγαλυτερους σου....
Ειδικα οι Πραιτωριανοι σου, οτι δεν θαναι αιωνια στην εξουσια...
Και θαθελα ναξερα πως θανοιωθες, αν αυριο φερθει καποιος ετσι στην μανα σου;


Η 70χρονη κάτοικος Σύρου Ειρήνη Κουτσολιδάκη καταγγέλλει ότι δύο άντρες της συνοδείας Τσίπρα της επιτέθηκαν για να μην την αφήσουν να μιλήσει στον Αλέξη Τσίπρα​.

Η δύο ένστολοι αστυνομικοί της ασφάλειας Τσίπρα (οι οποίοι δεν ήταν από τη Σύρο) που συμμετείχαν στα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί την άρπαξαν από το λαιμό και της έκλεισαν το στόμα όταν εκείνη προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί στον πρωθυπουργό.
Όπως δήλωσε η 70χρονη γυναίκα, η οποία ήταν πολύ ταραγμένη και μάλιστα στη συνέντευξή της ξέσπασε σε κλάματα, επιχείρησε να προσεγγίσει τον πρωθυπουργό και να τον αποδοκιμάσει:

«Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη γιατί πήγα να διαμαρτυρηθώ στην πλατεία Μιαούλη ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ανέβαινε στο δημαρχείο. Πήγα, γιατί μας ξεγέλασε και τον είχα ψηφίσει. Τα λόγια είναι παχιά και ψεύτικα. Του είπα: «Καλημέρα, σας ευχαριστούμε πολύ που μας αποτελειώσατε την Ελλάδα. Δεν πρόλαβα να του πω για τον ΦΠΑ, για τις συντάξεις, για το Νεώριο που έκλεισε».

Ηταν δύο αστυνομικοί που με έπιασαν από το λαιμό. Ο ένας μου έσφιξε τον λαιμό και ο άλλος το στόμα για να μη μιλάω. Έγινε έξω από το άγαλμα του Μιαούλη. Έφτασα περίπου στα τρία μέτρα από τον πρωθυπουργό. Εκείνος ήρθε προς τα έμενα και όταν είπα πως όσα είπε ήταν όλα ψέματα, πάνω εκεί με άρπαξαν... Είμαι πολύ αγχωμένη. Πονάει ο λαιμός μου από το σφίξιμο, ο άλλος μου έκλεινε το στόμα για να μη μιλήσω!».

Η 70χρονη δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει πάει στο νοσοκομείο, ενώ το συμβάν έγινε μπροστά σε πολύ κόσμο.
πηγη 

Λαθος μεγαλο, η λακκο εχει η φαβα; Δωριζει η Ελλαδα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στην Αιγυπτο......

Κρατα η Ελλαδα, τα παλαιοτερα και κατωτερα επιχειρησιακως Μ113απο τα ΒΜΡ-1 ....
Χαριζει τα ΒΜΡ-1 ενω μπορει να τα ανακατασκευσει....
Πριν μερικα χρονια, το αλλο λαμογιο, ο Γιωργακης ακυρωσε παραγγελια για 400 ΒΜΡ-2....
Ας μην πανηγυριζουν καποιοι ασχετοι....
Κι ας μην το παρουσιαζουν σαν επιτυχια αυτοι που εγραψαν το παρακατω αρθρο....
Εντολες της Αμερικης εκτελουν οι λαμογιοι και οι τεως και οι νυν !





Στην Αίγυπτο πρόκειται να δωρίσει η Ελλάδα 92 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, ρωσικής προέλευσης ΒMP-1, τα οποία πλέον έχουν αποσυρθεί από τον Ελληνικό Στρατό.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα news.gr, πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), με θέμα τη χορήγηση άδειας εξαγωγής στο πλαίσιο της Διακρατικής Συμφωνίας για τη Δωρεά 92 ΤΟΜΑ BMP-1 μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

Τα συγκεκριμένα τεθωρακισμένα είχαν αποκτηθεί από αποθέματα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και άλλες χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, μετά τη διάλυσή τους και κάλυπταν την ανάγκη για τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ).

Η Αίγυπτος θα πληρώσει για τον αναγκαίο τεχνικό έλεγχο και επαναφορά τους σε λειτουργική κατάσταση, ο οποίος θα γίνει στις εταιρείες που αναφέρει η ΓΔΑΕΕ στην ανακοίνωσή της, αφήνοντας πολύτιμο συνάλλαγμα στο προϋπολογισμό, τουλάχιστον του ΥΠΕΘΑ.

Με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνεται περαιτέρω και η σχέση της Ελλάδας με την Αίγυπτο, ή οποία πρόκειται να τα αξιοποιήσει, δίνοντάς τα κατά πάσα πιθανότητα στην Αστυνομία και άλλες Αρχές Ασφαλείας που δρουν στην περιοχή του Σινά όπου υπάρχει δράση τζιχαντιστών.
πηγη 

Ρε πανε καλα αυτοι; Τα Γιαννενα δεν εχουν σχεση με την Ελλαδα, λενε τα Αλβανα....

Βρηκαν και τα κανουν....
Βρηκαν την κυβερνηση της μειοψηφειας και της λαμογιας του Τσυριζα και 
ζητανε λαγους με πετραχηλια.....
Ας βρεθει μια κυβερνηση να τους στειλει ολους πισω να τρωνε παλι βελανιδια 
και θα δουμε τι θα λενε τοτε!


Στενός συνεργάτης του Ράμα αποκαλύπτει τις βλέψεις των Αλβανών: «Τα Γιάννενα δεν έχουν τίποτα κοινό με την Ελλάδα»

Τουλάχιστον τις πραγματικές και όχι συγκαλυμμένες βλέψεις των Αλβανών πίσω από δήθεν φιλοφρονήσεις προς τους Έλληνες.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει εδώ και μερικά 24ωρα ένα άκρως προκλητικό ποστ στο Facebook του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ένταξης των Αυθαιρέτων, Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας και Χωροταξίας, ο Αρτάν Λιάμε.

Στην εν λόγω ανάρτηση που προκάλεσε ποικίλα σχόλια από Έλληνες και Αλβανούς, ο στενός συνεργάτης του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, με αφορμή ένα ταξίδι του στα Ιωάννινα, βγάζει…χολή ενάντια σε κάθε τι ελληνικό στοιχείο που διέκρινε στην πόλη.

Ακολουθεί μέρος της ανάρτησής του, στην οποία δεν κρύβει τις προτιμήσεις του για τον…οθωμανικό ζυγό:

«Το μπαϊράκι του Γιουνάν πάνω στον πύργο του Κάστρου των Ιωαννίνων.

Σχεδόν τίποτα δεν συνδέει όμως τα Γιάννενα με την Ελλάδα.

Ίσως εκεί περισσότερο να ταίριαζε το μπαϊράκι του Μπαμπά Ντοβλέτ (σ.σ. εξ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας), που τουλάχιστον κράτησε την πόλη για πλέον των 500 χρόνων, του προσέδωσε την οθωμανική όψη που έχει σήμερα και στο τέλος την παρέδωσε με πόλεμο.

Φυσικά οι πατριώτες του facebook θα μου ξεχυθούν και θα πουν ότι εκεί πηγαίνει η σημαία με αετό, αλλά για να πούμε το δίκιο, εμείς οι Αλβανοί τίποτε δεν κάναμε να κρατήσουμε αυτή την πόλη εντός των συνόρων μας εκείνα τα χρόνια.

Ο Αλή της Χάνκο (σ.σ. Αλή Πασάς), που σήμερα χρησιμεύει στους Έλληνες προκειμένου να προσελκύσουν τους τουρίστες, από τον τάφο του βλέπει τις σημαίες με γαλάζιους σταυρούς να κυμματίζουν γύρω απ’ τους πύργους των σαραγιών του.

Η ιστορία καταδικάζει όχι τους άδικους, αλλά τους ανίκανους.

Και του Αλή, το λιοντάρι της Ηπείρου, τον έριξαν όλοι.

Τον έριξαν οι Τούρκοι, που εκείνος τους είχε πάντα εκμεταλλευτεί, τον έριξαν οι Έλληνες που εκείνος τους υποβάθμιζε διαρκώς, ακόμη και οι Αλβανοί, που όπως έχουν τη συνήθεια, σ’ αφήνουν στη λάσπη όταν ηχεί το ντουφέκι».
πηγη 

Ερχεται ο ΕΝΦΙΑ που θα καταργουσε ο Τσιπρ@ς με εναν νομο....Περαστικα μας !

Εσυ που τον πιστεψες και τον ψηφισες.....
Εσυ θα τον ξαναψηφισεις; 
Μηπως περιμενεις να σε σωσει ο Κουλης ;
Αν ναι εισαι αξιος της τυχης σου !



Από την Κυριακή το βράδυ ξεκινάει η διαδικασία ανάρτησης των εκκαθαριστών στο taxis. Περίπου ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι, θα τους περιμένει μία δυσάρεστη έκπληξη αφού θα κληθούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αντίθετα θα υπάρξει και ένας σημαντικός αριθμός που θα δουν μειώσεις. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι αυτοί που θα πληρώσουν περισσότερα ανήκουν τους αποκαλούμενος μη προνομιούχους. Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση είναι για τις 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία για τις 31 Ιανουαρίου του 2019.

Ακόμη, αναμένεται να υπάρξουν νέες αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και το 2019 αλλά και το 2020. Αλλαγές για τις… φτωχογειτονιές και τις λαϊκές συνοικίες, όπου εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις αντικειμενικές και τις εμπορικές αξίες, καθώς η κυβέρνηση δεν «τόλμησε» να προχωρήσει τη διαδικασία, σημαίνει πρόσθετες επιβαρύνσεις και στους φόρους μεταβίβασης αλλά και στον ΕΝΦΙΑ.

Τα αποτελέσματα που θα φανούν στα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ είναι αποτέλεσμα του «μαγειρέματος» που αποφάσισε να κάνει το οικονομικό επιτελείο ώστε εν όψει ΔΕΘ και πιθανών εκλογών – όταν έγιναν οι μεθοδεύσεις δεν υπήρχε ακόμη στο προσκήνιο η καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι – να μην προκύψουν εκατοντάδες χιλιάδες δυσαρεστημένοι. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο η «εξίσωση» των αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές μεταφέρθηκε χρονικά να γίνει… μισή το 2019 και μισή το 2020, αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο έγιναν «χειρουργικές παρεμβάσεις» τόσο στο αφορολόγητο του συμπληρωματικού φόρου (σ.σ. αυξήθηκε κατά 50.000 ευρώ, από τις 200.000 στις 250.000 ευρώ) όσο και στα κλιμάκια υπολογισμού του βασικού φόρου, ώστε να «προστατευτούν» από τις επιβαρύνσεις οι περιοχές με τις χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες.

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα μοιραστούν σε τρεις κατηγορίες:

1. Σε αυτούς που θα έχουν νέα επιβάρυνση σε σχέση με πέρυσι. Είναι περίπου 946.671 πρόσωπα, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 15% του συνόλου. Εξ αυτών, οι 737.709 θα έχουν πρόσθετη επιβάρυνση έως και 50 ευρώ σε σχέση με το 2017, ενώ για 100.161 άτομα οι επιβαρύνσεις θα κυμαίνονται από 50 έως 100 ευρώ. Για 91.466 άτομα οι επιβαρύνσεις θα είναι πολύ μεγάλες, καθώς θα κυμανθούν από τα 100 έως τα 500 ευρώ, ενώ για 17.335 άτομα θα είναι τεράστιες και θα ξεπεράσουν τα 500 ευρώ. Οι «άτυχοι» είναι αυτοί που έχουν ακίνητα σε περιοχές όπου υπήρξε σημαντική αύξηση στις τιμές ζώνης των ακινήτων, η οποία με τη σειρά της οδήγησε και σε σημαντική επιβάρυνση του φόρου ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στη Δ’, στην Ε’ και την Η’ ζώνη στο 1ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, η αύξηση στην τιμή ζώνης ήταν τέτοια ώστε να οδηγεί και σε αύξηση του συντελεστή υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ κατά 1,6 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Δηλαδή, για ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. στις συγκεκριμένες ζώνες θα υπάρχει επιβάρυνση τουλάχιστον 160 ευρώ.

Υπάρχουν πολλές περιοχές με «συγκρατημένες» αυξήσεις στις τιμές ζώνης οι οποίες θα οδηγήσουν αντίστοιχα και σε συγκρατημένες αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ. Για παράδειγμα, στην ΚΒ’ ζώνη του Δήμου Αρτέμιδος η αύξηση της τιμής ζώνης κατά 100 ευρώ θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 10 λεπτά ανά τ.μ.
Υπάρχουν και τα παραδείγματα ακραίας αύξησης λόγω και της απότομης μεταβολής των τιμών ζώνης: Η ΚΕ’ ζώνη στο 1ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων ανατιμήθηκε στα 3.050 ευρώ από 1.750 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα. Αυτό σημαίνει ότι ο ΕΝΦΙΑ ανά τετραγωνικό μέτρο θα υπολογιστεί με 9,2 ευρώ από 4,5 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα. Και ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. θα πληρώσει 470 ευρώ επιπλέον.
2. Σε αυτούς που δεν θα δουν καμία αλλαγή στο εκκαθαριστικό τους καθώς είναι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές όπου είτε δεν υπήρξε καμία μεταβολή στην τιμή ζώνης ή ακινήτων σε περιοχές που ναι μεν υπήρξε αλλαγή (αύξηση ή μείωση) η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να οδηγήσει και σε αλλαγή του συντελεστή υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ. Τα εκκαθαριστικά χωρίς αλλαγή αναμένεται να φτάσουν στα 3.995.181 ή στο 62% του συνόλου.

3. Σε αυτούς που θα έχουν μείωση της επιβάρυνσης. Πρόκειται -τουλάχιστον με βάση τα στοιχεία της προκαταρκτικής εκκαθάρισης- για 1.470.962 άτομα. Από αυτούς:

893.032 θα δουν στα εκκαθαριστικά τους μείωση έως 50 ευρώ (12 ευρώ κατά μέσο όρο).
351.090 θα δουν τον ΕΝΦΙΑ μειωμένο κατά 50-100 ευρώ.
213.483 θα δουν μείωση από 100-150 ευρώ στον οφειλόμενο ΕΝΦΙΑ.
13.357 θα δουν μείωση πάνω από 150 ευρώ.
Η μείωση δεν θα έχει «ταξικό» χαρακτήρα. Δηλαδή, οι κερδισμένοι δεν είναι κατ’ ανάγκη μικροϊδιοκτήτες, καθώς μπορεί να έχουν προκύψει ελαφρύνσεις και για ιδιοκτήτες ακινήτων σε Φιλοθέη και Εκάλη, καθώς και εκεί υπήρξαν σημαντικές μειώσεις στις τιμές ζώνης.

Αντίστοιχα στα εκκαθαριστικά που θα λάβουν τα νομικά πρόσωπα θα υπάρχει:

αύξηση του ΕΝΦΙΑ άνω των 50 ευρώ στο 9%.
αύξηση του ΕΝΦΙΑ έως 50 ευρώ στο 5%.
καμία μεταβολή του ΕΝΦΙΑ στο 25%.
μείωση του ΕΝΦΙΑ στο 61%.
πηγη

Φοβουνται τις βομβες (gay bomb) που θα τους κανουν <αδελφες> οι Τουρκοι.....

Μεχρι εκει εφτασε η βλακεια τους....
Εκει τους οδηγησε η προπαγανδα του Σαλεμενου Σουλτανου ....



Ο αντιαμερικανισμός στην Τουρκία είναι στο ζενίθ και αυτό δεν εμποδίζει τις «πληρωμένες πέννες» του ισλαμιστή προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καταφεύγουν σε υπερβολές που φθάνουν, αν δεν ξεπερνούν, τα όρια της γελοιότητας.

Ένας από τους πιο σκληροπυρηνικούς φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους, ο Μεχμέτ Μπαρλάς έχει καθημερινή στήλη στην εφημερίδα Σαμπάχ την οποία διευθύνει ο αδελφός του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργού Οικονομικών και γαμπρό του Ερντογάν.

Στη στήλη της περασμένης Δευτέρας ο Μπαρλάς υποστήριξε ότι οι Αμερικάνοι στέλνουν εναντίον των εχθρών τους ειδικές βόμβες οι οποίες προκαλούν ομοφυλοφιλικές τάσεις μεταξύ των ανδρών.

Ο Μπάρλας παρουσίασε ως γεγονός μια θεωρία συνωμοσίας σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ διεξήγαγαν επιστημονικές έρευνες το 1944 για την παραγωγή βόμβας που θα προκαλούσε ομοφυλοφιλία μεταξύ των Ιαπώνων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Είπε ότι τα έγγραφα για αυτό το έργο έχουν ληφθεί από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια πριν από αρκετά χρόνια.

«Όταν οι ΗΠΑ θεωρήσουν εχθρική μια χώρα και τη βάλουν στο στόχαστρο τους, στα σχέδια τους είναι να ρίξουν μια βόμβα που είτε θα αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό του λαού αυτής της χώρας είτε θα σκοτώσει όλους τους ανθρώπους της χώρας», έγραψε ο Μπαρλάς στην εφημερίδα Sabah και αναμεταδίδει το Hellas Journal.
πηγη

Χακάν Τσαβούσογλου: Αμερικη, ο θανατος σου πλησιαζει....Δεν μπορει, ληγμενα πινουν αυτοι!

Ισως, εχουν καβαλησει καλαμι....
Ισως, πινουν ληγμενα....
Ισως, νομιζουν οτι ειναι ακομη στην Οθωμανικη Αυτοκρατορια....





Με μια δήλωση που ενδέχεται να εντείνει την ήδη σοβαρή κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, ο πρώην αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, επιτέθηκε στις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως «ο θάνατός τους πλησιάζει σύντομα».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες σύντομα θα τελειώσουν. Η Τουρκία δεν φοβάται τη δύναμη του αμερικανικού δολαρίου» υπογράμμισε σε πλήθος υποστηρικτών του κατά τον εορτασμό του Κουρμπάν Μπαϊράμ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet.

«Τα κράτη, όπως οι άνθρωποι, γεννιούνται, μεγαλώνουν και πεθαίνουν.

»Αμερική, γεννήθηκες, μεγάλωσες, και ο θάνατός σου πλησιάζει» πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «τα αποδεικτικά στοιχεία για το θάνατο της Αμερικής περιλαμβάνουν το αποτυχημένο σχέδιο των ΗΠΑ για την υποστήριξη των Κούρδων ανταρτών στη Συρία, καθώς και την αποτυχία του να σταματήσει την Τουρκία να αγοράσει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας από τη Ρωσία».

«Αυτό το έθνος δεν φοβάται το δολάριο, αυτό το έθνος δεν φοβήθηκε στοίβες από τεθωρακισμένα ή στοίβες από σίδηρο» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «με την ευλογία του Θεού θα το ξεπεράσουμε.

»Αυτή η αύξηση του δολαρίου είναι εντελώς τεχνητή».

Η σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Άγκυρα συνεχίζεται, με τις διμερείς σχέσεις να βαδίζουν πλέον σε τεντωμένο σχοινί, με αφορμή την άρνηση της Τουρκίας να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα, Άντριου Μπράνσον.
πηγη 

Ο Μητροπολιτης Αμβροσιος αφορισε τον Βεpυκιο...

Φυσικα και δεν γλυτωσε απ τον Μητροπολιτη...
Γι αυτο, ολοι εχουν λυσσαξει, εναντιον του Αμβροσιου...



Ο εμβληματικός Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος (έχει ανακοινώσει οτι αποσύρεται στα τέλη του έτους) αφόρισε τον αντιπρόεδρο του Alpha, Δήμο Βερύκιο για την προσβλητική προς τα Θεία, ανάρτησή του στο twitter που απεικόνιζε το Χριστό και την Παναγιά με τα πρόσωπα… αρουραίων!

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, τονίζει ότι ο Βερύκιος ούτε εξομολογήθηκε σε πνευματικό, ούτε τα εγκλήματα δε συγχωρούνται με ένα συγγνώμη αλλά «ακολουθεί ο Νόμος, το Δικαστήριο και η ποινή της φυλακίσεως». Διευκρινίζει πάντως, ότι ο δημοσιογράφος, «δεν σώζεται ούτε και με χίλια ακόμη συγγνώμη».
«Εμείς, λοιπόν, από σήμερα αφορίζουμε τον Δημήτριο Βερύκιο και τον αποκόπτουμε από το Σώμα της Εκκλησίας ως ασεβέστατο υβριστή της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού», αναφέρει ο Αμβρόσιος.

Στο κείμενό του τονίζεται, ότι η συγκεκριμένη πνευματική ποινή, σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, θα ισχύει «έως ότου προσέλθει εν μετανοία και γονυπετής ζητήσει συγγνώμην, για να λάβει άφεση αμαρτιών».

Ο Μητροπολίτης, στρέφεται κατά της Ιεράς Συνόδου γράφοντας ότι ανέμενε ματαίως «να εξεγερθεί και να στηλιτεύσει το ανοσιούργημά» του Δήμου Βερύκιου αλλά και κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, πως «πάσχει από βαρηκοΐα» στην υπόθεση αυτή ενώ αντέδρασε σε δική του ανάρτηση κατά των ομοφιλοφίλων
πηγη

Π@κιστ@νοι σεσημασμενοι που κακως δεν απελαθηκαν οι φονιαδες του Νικου στο Φιλοπαππου...

Σεσημασμενος...
Και γιατι κυκλοφορει ελευθερος; 
Γιατι δεν απελαθηκε ;

Θέμα χρόνου, για την ΕΛΑΣ, είναι η σύλληψη των τριών αλλοδαπών  «προσφύγων» που ανήμερα της Παναγίας λήστεψαν μπροστά στα μάτια της Πορτογαλίδας φίλης του και έστειλαν στο θάνατο τον 25χρονο φοιτητή Νίκο Μουστάκα.

Πρόκειται για τρεις σεσημασμένους Πακιστανούς οι οποίοι αποτελούν μέλη μιας άγριας συμμορίας ληστών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του ιστορικού κέντρου και οι οποίοι φυσικά μπήκαν στη «χώρα» παράνομα αλλά ουδέποτε απελάθηκαν.

Σύμφωνα  πάντα με την ΕΛΑΣ οι τρεις… «πρόσφυγες» έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Μάλιστα όπως αναφέρεται οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχουν την… περίφημη  «ακτινογραφία» των συμμοριών αλλοδαπών του κέντρου.

Και το ερώτημα είναι τι ακριβώς κάνουν, εκτός από το να κοιτούν την «ακτινογραφία» για να προλάβουν ένα νέο έγκλημα;

Ακριβώς τίποτα. Δεν προχωρούν σε καμία σύλληψη για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, ενώ για απελάσεις ούτε λόγος.

Αυτές αποφεύγονται πάση θυσία.

Απλώς περιορίζονται να την  κοιτούν μήπως και παρουσιάσει υποτροπή ο ασθενής....

Βέβαια οι αρχές προβληματίζονται την ίδια ώρα από  το γεγονός πως αν και τους ξέρουν, οι δράστες έχουν εξαφανιστεί από τα στέκια τους με ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουν φύγει από την Αθήνα και να έχουν «λουφάξει» στην επαρχία μέχρι να βρουν τρόπο να διαφύγουν από τη χώρα.
πηγη 

Η Ουγγαρια ξεφορτωνεται τους λ@θρο! Δεν εχει ουτε φαι ουτε επιντοματα γι αυτους...

Δεν αστειευονται οι Ουγγροι....
Ουτε τους λυπουνται....
Τους διωχνουν με την πεινα...


Με το βασανιστήριο της πείνας «ξεφορτώνεται» η Ουγγαρία τους πρόσφυγες που περιμένουν για άσυλο σε ειδικά κέντρα στα σύνορά της, εκβιάζοντάς τους με αυτόν τον τρόπο να γυρίσουν πίσω στη Σερβία.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Deutsche Welle, η Ουγγαρία αφήνει επίτηδες νηστικούς κυρίως Αφγανούς και Σύρους πρόσφυγες σε κέντρα της ζώνης διέλευσης (τράνζιτ) υπό διεθνή αστυνομική επιτήρηση, ώστε να τους αναγκάσει να επιστρέψουν στη Σερβία χωρίς να ασκήσουν έφεση στην αρχική απόρριψη της αίτησης ασύλου τους από τις ουγγρικές Αρχές!

Αυτή την τακτική της πείνας που εφαρμόζει από τα μέσα Αυγούστου το Γραφείο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ουγγαρίας, παραβιάζοντας τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατήγγειλαν σε σκληρούς τόνους οι ανεξάρτητες οργανώσεις Human Rights Watch (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και το ουγγρικό παράρτημα της Επιτροπής του Ελσίνκι.

Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε την Ουγγαρία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για «μη συμμόρφωση προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία ασύλου και επαναπροωθήσεων», όπως και για τη νέα νομοθεσία της Βουδαπέστης περί ποινικοποίησης της παροχής βοήθειας σε όσους ζητούν άσυλο στη χώρα.
«Σήμερα μια νεαρή Αφγανή μάς κατήγγειλε ότι μόλις απέρριψαν το αίτημά της για άσυλο έπαψαν να της δίνουν φαγητό.

Είναι η όγδοη σχετική καταγγελία που λαμβάνουμε.
Για να δώσει φαγητό στους πρόσφυγες το Γραφείο Μετανάστευσης ζητά ειδική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», ανήρτησε στο twitter η ουγγρική Επιτροπή του Ελσίνκι.
Ένα μέλος της, η Λίντια Γκαλ, κατήγγειλε πως οι πρόσφυγες σε κέντρα αναμονής υποχρεώνονται να προσφεύγουν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για ένα κομμάτι ψωμί.

«Παράνομο και απάνθρωπο», σχολίασε.
Μέχρι στιγμής το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει εκδώσει μόνο 5 προσωρινές διαταγές για σίτιση λιμοκτονούντων προσφύγων, ύστερα από πρωτοβουλία Ούγγρων και ξένων δικηγόρων.

Οι Ούγγροι αξιωματούχοι ισχυρίζονται πως δεν είναι υποχρεωμένοι να σιτίζουν χωρίς δικαστική εντολή τους πρόσφυγες της ζώνης τράνζιτ όταν απορριφθεί η πρώτη αίτηση ασύλου τους.

Ωστόσο, οι διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ιδίως η διακήρυξη του ΟΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης) απαγορεύουν ρητά την απάνθρωπη και υποτιμητική μεταχείριση οποιουδήποτε κρατουμένου, ο οποίος έχει δικαίωμα σε «φαγητό, νερό, συνθήκες υγιεινής και ιατρική φροντίδα».

Αντ’ αυτού οι Ούγγροι σπρώχνουν Σύρους και Αφγανούς πίσω στη Σερβία, ενημερώνοντάς τους «άτυπα» ότι θα τους… αφήσουν νηστικούς όσο εκκρεμεί η αίτησή τους, αλλά είναι ελεύθεροι να γυρίσουν πίσω στη Σερβία ή «σε οποιαδήποτε τρίτη χώρα».

Η Ουγγαρία δέχεται μετρημένες στα δάχτυλα αιτήσεις ασύλου, καθώς η εμπειρία του 2015 -όταν πέρασαν από το έδαφός της πάνω από 170.000 πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, με κύριο προορισμό τη Γερμανία- μετέτρεψε τον Βίκτορ Ορμπαν σε ηγέτη του αντιμεταναστευτικού ρεύματος των Ανατολικοευρωπαίων – και ταυτόχρονα μείζονα πονοκέφαλο για την Ε.Ε.

Στο διάβα της μεταναστευτικής κρίσης η Ουγγαρία ύψωσε συρματοπλέγματα στα σύνορα με τη Σερβία, επέτρεψε στον στρατό και την αστυνομία να χρησιμοποιούν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες και αρνήθηκε κάθε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην υποδοχή προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία.
πηγη 

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Μολις η Ελλαδα επανεφερε τα μετρα Εμπιστοσυνης με τους Τουρκους, τα παγωσε η Αγκυρα εις βαρος της Ελλαδος....

Και τι περιμενετε κυριοι ;
Σας φτυνουν οι Τουρκοι και λετε ψιχαλιζει;
Κλειστε ενα Προξενειο...



Με πάγωμα της εφαρμογής των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Ελλάδα, η οποία είχε άρει το πάγωμα των ΜΟΕ την περασμένη Δευτέρα ασμένως χωρίς να περιμένει, απάντησε η Τουρκία στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση ασύλου σε έναν από του οκτώ Τούρκους αξιωματικούς όπως χθες πρώτο έγραψε το pronews.gr.

Σύμφωνα με την κρατική τουρκική τηλεόραση, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε ως «παράδειγμα παντελούς έλλειψης διορατικότητας» την απόφαση για την χορήγηση ασύλου.

Το τουρκικό ΥΠΕΘΑ και στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι «δεν μπορεί να αναμένεται πρόοδος στην εφαρμογή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αν δεν ληφθούν αποφάσεις όσον αφορά τους πραξικοπηματίες τρομοκράτες σύμφωνες με το δίκαιο, τη Δημοκρατία και τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Η απόφαση αυτή του Π.Καμμένου να άρει τα ΜΟΕ καθώς και η πρόσκληση του στον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακαρ να επισκεφθεί την Ελλαδα, μετά την παράδοση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αποδεικνύονται όχι απλά πρόωρα, αλλά στρατηγικά λανθασμένη κίνηση.

Την ίδια στιγμή, νέα σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας αλλά και της ΝΔ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP στην Τουρκία Ömer Çelik αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για την παροχή οριστικού ασύλου σε ένα εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών φυγάδων.

Ο Çelik δεν δίστασε να χαρακτηρίσει  την απόφαση του ΣτΕ ως «έγκλημα κατά ανθρωπότητας»(!) λέγοντας πως η προστασία των πραξικοπηματιών είναι ακόμη βαρύτερο και από το να προωθείς την τρομοκρατία.

Παράλληλα ο Τούρκος εκπρόσωπος απάντησε και στον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο ο οποίος εχθές είχε τονίσει ότι ο Ομέρ Τσελίκ και γενικότερα η τουρκική πλευρά, θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν ότι η λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα ακολουθεί τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές.

«Εάν υπάρχει μια υπόθεση που να δηλητηριάζει τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις αυτή είναι η απόφαση που πήραν τα ελληνικά δικαστήρια, μια απόφαση που εκθέτει την Ελλάδα, στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία», είπε ο Τσελίκ, σαν να λέει πως εάν δίναμε τους «8» στην Τουρκία όλα τα άλλα θα ήταν «μέλι-γάλα»…

«Οι άνθρωποι τους οποίους προστατεύετε  αποτελούν μέρος ενός πραξικοπήματος το οποίο είχε ως στόχο την ωή του Τούρκου προέδρου και οι οποίοι προσπάθησαν να ανατρέψουν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και να σκοτώσουν ή να τραυματίσουν άλλους.

Παρά το γεγονός αυτό εσείς λέτε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι αυτά τα άτομα ήταν αναμεμειγμένα στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Αυτό το σκεπτικό δείχνει έλλειψη σεβασμού προς την Τουρκία. Δηλδή αυτοί οι άνθρωποι που δραπέτευσαν από την Τουρκία με στρατιωτικό ελικόπτερο συγχωρούνται;», είπε ο Τσελίκ.

Απευθυνόμενος στον Γ.Κουμουτσάκο ο Τσελίκ είπε πως ο εκπρόσωπος της ΝΔ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός αναφορικά με τις δηλώσεις του υπενθυμίζοντας τη δέσμευση της Ελλάδας στις δημοκρατικές αρχές.

Τέλος ο Τελίκ αποκάλεσε την απόφαση για το άσυλο έγκλημα κατά ανθρωπότητας, χειρότερο και την προστασία τρομοκρατών, δηλώνοντας πως είναι μεγάλη ντροπή για την Ελλάδα να προστατεύει εγκληματίες με δικαστικές αποφάσεις.
ΠΗΓΗ 

ΕΚΑΝΕ ΡΕΚΟΡ ! ! ! Αηττητη η ΑΕΚ σε 13 Ευρωπαικους αγωνες.....ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ! ! !

Εδω δεν πρεπει να υπαρχουν οπαδοι...
Υπαρχει η Ελλας και οι Ελληνες, τιποτε αλλο....



Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, μετά και το 1-2 στην Ουγγαρία επί της Βίντι, έγινε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ελληνική ομάδα που έχει μείνει αήττητη σε 13 ματς στην Ευρώπη και συνεχίζει...

Μόνο αυτή! Μόνο η ΑΕΚ! Μόνο αυτή η ομάδα έχει καταφέρει να μείνει αήττητη στην Ευρώπη για 13 ολόκληρα παιχνίδια και συνεχίζει… Μετά το 1-2 και στην Ουγγαρία απόψε επί της Βίντι η ΑΕΚ έγινε η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει πετύχει αυτό το ιστορικό επίτευγμα, σπάζοντας παράλληλα και το προηγούμενο ρεκόρ της που κατείχε επίσης η ΑΕΚ, έχοντας 12 ματς αήττητη στα ευρωπαϊκά σαλόνια, αλλά και του ΠΑΟΚ (από τον Φεβρουάριο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2012). Το προηγούμενο ρεκόρ (12 ματς αήττητη) της ΑΕΚ κράτησε από τον από τον Φεβρουάριο του 2002 έως τον Φεβρουάριο του 2003 και ποιος ξέρεις τώρα που θα σταματήσει…
πηγη 

Αφου εκαναν την δουλεια τους, οι Αμερικανοι και οι Γερμανοι, δινουν στεγνα τωρα τους προδοτες

Την προδοσια πολλοι αγαπησαν τον Προδοτη κανεις....
Ετσι εγινε με τους Συριζανελιτες...
Αφου ΗΠΑ και Γερμνια εκαναν την δουλεια τους, τους πεταξαν σαν στημενες λεμονοκουπες!




Οι ΗΠΑ και η Γερμανία ήταν από τους κύριους αρχιτέκτονες τις συμφωνίας των Πρεσπών.

Μάλιστα οι ΗΠΑ όπως αποκαλύψαμε χθες παραδέχτηκαν ανοιχτά όχι μόνο την ανάμειξή τους αλλά και τον πρωταρχικό ρόλο που έπαιξαν στη βλαπτική για τη χώρα μας συμφωνίας.

Τώρα όπως είναι φυσικό και με το δημοψήφισμα να πλησιάζει εκφράζουν ολο ένα και περισσότερο τη στήριξη τους για τη συμφωνία και το ΝΑΙ στο  σε μία καταφανή ανάμειξη στα εσωτερικά των Σκοπίων.

Η Άνγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ζόραν Ζάεφ στην οποία στήριξε για άλλη μία φορά την συμφωνία με την Ελλάδα και τόνισε το πόσο σημαντικό είναι το δημοψήφισμα για τον λαό των Σκοπίων (σας θυμίζει κάτι;).Επιπλέον υποστήριξε την προσπάθεια για την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Στο χορό της υποστήριξης του δημοψηφίσματος μπήκε και ο Αυστριακός Επίτροπος της ΕΕ Γιοχάνες Χαν ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με το σχόλιο του για «αλλαγή συνόρων» μεταξύ Ελλάδας Αλβανίας.

Ο Χαν σε ποιο σκληρούς τόνους τόνισε πως η επιλογή του δημοψηφίσματος είναι ανάμεσα «στην ένταξη στην ΕΕ και την άνοδο του βιοτικού επίπεδου και στην απομόνωση»

Τέλος προχώρησε στην αποκάλυψη πως το Ευρωπαικό Συμβούλιο έχει ήδη δώσει εντολή στην Ευρωπαική Επιτροπή να αρχίσει την προετοιμασία για τις συζητήσεις ένταξης.

Όσον αφορά τις ΗΠΑ ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ βρέθηκε στην Ουάσινγκτον και το Λευκό Οίκο όπου συνομίλησε με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και Αμερικανούς αξιωματούχος.

Συγκεκριμένα συνάντησε την Αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Μίρα Ρικάρντελ,η οποία του έδωσε συγχαρητήρια,  για τη συμφωνία μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας και για το θάρρος και την ωριμότητα που επέδειξε στην πολιτική  και διπλωματική διαδικασία.Επίσης υποστήριξε την διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ λέγοντας πως σύντομα θα έχει μία θέση ανάμεσα στα μέλη της συμμαχίας.

Ο Ντιμιτρόφ συνάντησε και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών του Κογκρέσου όπου κι αυτά εξέφρασαν τη στήριξή τους για τη συμφωνία.

 «Το γεγονός ότι με τους φίλους μας από την Ελλάδα, δείξαμε ότι μπορούμε να λύσουμε προβλήματα δεκαετιών, αυτό σημαίνει ότι τα Βαλκάνια ωριμάζουν  και προχωρούν.  Είμαι πεπεισμένος ότι οι ‘μακεδόνες’ πολίτες θα επωφεληθούν από αυτήν την ιστορική ευκαιρία», δήλωσε ο Ντιμίτροφ.

Τέλος ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ μετά τη συνάντηση με τον Ντιμιτρόφ εξπέφρασε τη στήριξή του στη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό «η εφαρμογή της οποίας θα επιτρέψει (σ.σ. στα Σκόπια) την ένταξη στο ΝΑΤΟ ως Βόρεια Μακεδονία»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Πομπέο συνεχάρη τον Ντιμιτρόφ για την «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στη "Μακεδονία" και την Ελλάδα».

Στη συνάντησή των δύο υπουργών Εξωτερικών συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα εφαρμογής της συμφωνίας συμπεριλαμβανομένου του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερν Νάουερτ «ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι το δημοψήφισμα αποτελεί μια ευκαιρία για τους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της "Μακεδονίας"»

Όπως καταλαβαίνει κανείς με την έμπρακτη στήριξη κι ανάμειξη τόσο μεγάλων παικτών τα πράγματα δυσκολεύουν για την επικράτηση του «'Οχι» ώστε η χώρα μας να αποφύγει έστω και μ αυτό τον τρόπο την ταπεινωτική συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας.
πηγη 

Αμερικη: Να φυγει ο Τουρκικος Στρατος απο την Κυπρο! Το θυμηθηκαν μετα απο μισο αιωνα περιπου....

Τα καλα και συμφεροντα.....
Συμμαχοι δεν υπαρχουν , συμφεροντα μονο.....
Τα τσουγκρισαν με την Τουρκια και την χτυπανε εκει που ποναει....
Θα ειχε αξια αν αυτα τα λεγαν τοτε....




Δεν έχουν τέλος τα χτυπήματα κατά της Τουρκίας τόσο από Αμερικανικά ΜΜΕ, όσο και από think tanks. Το μήνυμα είναι κοινό σε όλες τις περιπτώσεις, η Τουρκία πρέπει να πληρώσει για τις επιθετικές της κινήσεις κατά της Ουάσινγκτον.

Η Τουρκία απομακρύνεται με αστραπιαίους ρυθμούς από την Δύση. Ναι μεν είναι γνωστό πως ο Ερντογάν κάνει διαρκώς ανατολίτικα παζάρια, αλλά τα τελευταία γεγονότα δείχνουν πως επιλέγει να πορευθεί με Κίνα-Ρωσία. Εξάλλου δεν είναι τυχαία η επιθυμία που εξέφρασε πριν λίγες εβδομάδες, καθώς ζήτησε να μπει στα BRICS, προκαλώντας σοκ στη Δύση.

Ο Πρόεδρος της Τουρκία κάνει τις επιλογές του. Ετσι οι ΗΠΑ δεν αφήνουν αναπάντητες τις τελευταίες του επιλογές. Η Ουάσινγκτον δείχνει πλέον πως αντιλαμβάνεται πρώτον την στρατηγική σημασία της Κύπρου, καθώς τα ενεργειακά αποθέματα θα καταστήσουν την Λευκωσία πρωταγωνίστρια στο άμεσο μέλλον στο εν λόγω ζήτημα.

Δεύτερον συνειδητοποιούν πλέον πως η Τουρκία δεν είναι σοβαρός και σταθερός συνομιλητής. Αρα οι μόνες χώρες που μπορούν πλέον να θεωρούν ως σταθεροποιητικέες δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή της Α. Μεσογείου είναι οι Κύπρος, Ελλάδα, Αίγυπτος, Ισραήλ.

Για ευκαιρία να πιεστεί η Τουρκία από τις ΗΠΑ να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο με αφορμή και την κρίση στην σχέση Άγκυρας Ουάσιγκτον κάνει λόγο η εφημερίδα Washington Post.

Αν εξετάζουμε τρόπους για να αυξήσουμε την πίεση των ΗΠΑ έναντι του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γιατί να μην ζητήσουμε δημοσίως να απομακρύνει όλες τις τουρκικές δυνάμεις από την Κύπρο; Η κατοχή του ενός τρίτου της Κύπρου από το 1974 από περίπου 30.000 τακτικά τουρκικά στρατεύματα υπήρξε ένα επίμονο εμπόδιο για την επίλυση του ακανθώδους κυπριακού προβλήματος.

Επιπλέον, η συνεχιζόμενη διαίρεση του νησιού έχει δώσει στην Τουρκία αδικαιολόγητα προσχήματα για να εμποδίσει τις αμερικανικές εταιρείες να διερευνήσουν και να πραγματοποιήσουν γεωτρήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Ούτε μια φορά από το 1974, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες σκόπιμα έστρεφαν το κεφάλι τους προς αλλού, καθώς ο τουρκικός στρατός εισέβαλε και άρπαξε το ένα τρίτο του νησιού, οι Ηνωμένες Πολιτείες απαίτησαν δημοσίως την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.

Κάτι τέτοιο τώρα όχι μόνο θα επιδιορθώσει το ότι οι ΗΠΑ ευθύνονται για την διαίρεση της Κύπρου, αλλά θα εκθέσει επίσης την αδικία της πρόσφατης παρέμβασης της Τουρκίας στα εμπορικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να αυξήσουν τη δύναμή τους έναντι του κ. Ερντογάν ανακοινώνοντας δημοσίως ότι είναι καιρός ο τουρκικός στρατός να εγκαταλείψει την Κύπρο.

Μην ξεχνάμε πως όπως αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ χθες, η Κύπρος αναγορεύεται πλέον σε «ζωτικός στρατηγικός σύμμαχος» των ΗΠΑ. Ετσι, χωρίς να θέλουν οι ΗΠΑ να χαθείς άλλος χρόνος προχώρησαν σε μία κίνηση με ιδιαίτερους συμβολισμούς.

Στο πλαίσιο επίσκεψης του στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ στρατηγός Mark A. Milley, πραγματοποίησε ολιγόωρη στάση στην Κύπρο για επίσκεψη στις Βρετανικές Βάσεις, ενώ ζήτησε και είχε συνάντηση με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του αεροδρομίου Λάρνακας και σε αυτή παρευρέθησαν η πρέσβειρα των ΗΠΑ, ο Ύπατος Αρμοστής του ΗΒ, οι Ακόλουθοι Άμυνας ΗΠΑ και ΗΒ καθώς και επιτελείς του ΓΕΕΦ.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς προέβη σε συνοπτική ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη στάση της Τουρκίας καθώς και την οργάνωση, λειτουργία και μετεξέλιξη της Εθνικής Φρουράς.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, την αμυντική συνεργασία της Κύπρου με τις χώρες της περιοχής και την συμμετοχή της στην Κοινή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συζητήθηκαν επίσης τομείς περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας με επίκεντρο την ανταλλαγή επισκέψεων, την εκπαίδευση στελεχών, τη διεξαγωγή διμερών ή πολυμερών ασκήσεων καθώς και τη δυνατότητα παροχής διευκολύνσεων στο πρότυπο παρόμοιων διμερών συμφωνιών με άλλα κράτη.

Ο Στρατηγός Milley ευχαρίστησε τον Αρχηγό για την ενημέρωση και προέβη σε παρουσίαση των διαπιστώσεων του από την περιοδεία του στην περιοχή.

Αυτή η συνάντηση έρχεται λίγες ημέρες μετά την κίνηση Τραμπ, που εξόργισε τον Ερντογάν.

Στο νόμο που υπέγραψε αυτή την εβδομάδα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ για τον προϋπολογισμό της Εθνικής Άμυνας, περιέχεται και πρόνοια η οποία αφορά τις σχέσεις ασφαλείας μεταξύ ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας και το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί. Ο ίδιος νόμος επιβάλει και περιορισμούς στην παράδοση των αεροσκαφών F35 στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, βάσει του νόμου, επιβάλλεται στον υπουργό Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να υποβάλουν μέσα σε 180 μέρες προς τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και της Γερουσίας έκθεση για τη σχέση ασφαλείας ΗΠΑ – Κυπριακής Δημοκρατίας.
πηγη 

Ο συμμαχος ειναι συμμαχος. Πολεμαει μαζι σου. Οι Ρωσσοι το κανουν. Οι Αμερικανοι;

Το εχουν αποδειξει οι Ρωσσοι...
Οι Αμερικανοι κανουν το αντιθετο...
Βαζουν αλλους να το κανουν για λογαριασμο τους !




Περισσότεροι από 63.000 Ρώσοι στρατιωτικοί πολέμησαν στη Συρία, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Άμυνας της χώρας, σε ένα βίντεο όπου παρουσιάζεται με εγκωμιαστικό τρόπο ο απολογισμός των επιχειρήσεων της Μόσχας, διάρκειας σχεδόν τριών ετών, στο πλευρό της Δαμασκού.

«Στη Συρία, 63.012 στρατιωτικοί, εκ των οποίων 434 στρατηγοί και 25.738 αξιωματικοί πολέμησαν τουλάχιστον μία φορά» σημειώνει το υπουργείο σε ένα βίντεο στη ρωσική γλώσσα που αναρτήθηκε στο Youtube και πρόσθεσε ότι πάνω από 96.000 τζιχαντιστές έχασαν τη ζωή τους από ρωσικές επιχειρήσεις, σε 121.466 στόχους που επλήγησαν.

Στα τέλη του 2017, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Σεργκέι Σοϊγκού είχε πει ότι 48.000 στρατιωτικοί είχαν συνδράμει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, από την έναρξή τους στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015. Επισήμως, 92 Ρώσοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από τότε που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια 39.000 πτήσεων, η πολεμική αεροπορία εξόντωσε «περισσότερους από 86.000 αντάρτες», οι 4.500 εκ των οποίων προέρχονταν από τη Ρωσία ή την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, σύμφωνα με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ τα ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν επίσης 121.466 «τρομοκρατικούς στόχους».

Οι ρωσικές επιχειρήσεις συνέβαλαν ώστε ο στρατός του Μπασάρ αλ Άσαντ να ανακτήσει τον έλεγχο του 96,5% των εδαφών που είχε χάσει, ενώ πριν από τη ρωσική επέμβαση ήλεγχε μόλις το 8%.

Προβάλλοντας εικόνες από Σύρους στρατιώτες που ζητωκραυγάζουν, το βίντεο παρουσιάζει διαφορετικές πτυχές των ρωσικών επιχειρήσεων, μεταξύ αυτών επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης ή τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό.
πηγη 

ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ : Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ! ! !




ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ Ψηλά, στις ελατόφυτες βουνοκορφές της νοτιοδυτικής Ευρυτανίας, και σφηνωμένη ανάμεσα σε κάθετους γκριζωπούς βράχους με άγρια μεγαλοπρέπεια, προβάλλει η ιερά μονή του Προύσου.
Είναι σταυροπηγιακό και ιστορικό μοναστήρι, με μεγαλόπρεπα τριώροφα κτίρια.
Ανάμεσα τους υπάρχει σπήλαιο λαξευμένο, που φιλοξενεί στο εσωτερικό του τον πρώτο και παλαιό ναό της μονής. Μέσα σ’ αυτόν φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που επονομάζεται Προυσιώτισσα και εορτάζει με κάθε εκκλησιαστική και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στις 22-23 Αυγούστου.
 Τη θαυματουργή αυτή εικόνα της Θεοτόκου λέγεται ότι την ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς και ήλθε από την Προύσα της Μικράς Ασίας (σύμφωνα με το χειρόγραφο 3 του κώδικα της Ιεράς Μονής Προυσιωτίσσης). Την έφερε από την Προύσα κάποιος ευγενής νέος στα χρόνια της εικονομαχίας (829 μ.Χ.) επί εικονομάχου βασιλέως Θεοφίλου. Στο δρόμο όμως για την Ελλάδα, στην Καλλίπολη της Θράκης, την έχασε και η εικόνα αποκαλύφθηκε θαυματουργικά σ’ ένα τσοπανόπουλο, με μια στήλη φωτός σαν πυρσός – γι’ αυτό πήρε και την επωνυμία Πυρσός – στο μέρος όπου ήταν κρυμμένη.

Ο νέος, που είχε εγκατασταθεί στην Πάτρα, όταν το έμαθε θέλησε να την πάρει. Αλλά η εικόνα θαυματουργικά γύρισε και πάλι στο άγριο μέρος της Ευρυτανίας, όπου αποκαλύφθηκε στους ντόπιους βοσκούς τη νύχτα από 22 προς 23 Αυγούστου. Τότε ο νέος, μαζί μ’ έναν υπηρέτη του, πήγαν και αυτοί εκεί, όπου έγιναν μοναχοί μετανομασθέντες Διονύσιος και Τιμόθεος αντίστοιχα.
Η εικόνα της Παναγίας είναι τύπου Οδηγήτριας και είναι επιχρυσωμένη με αργυροεπίχρυση ένδυση, δώρο του στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη που φιλοξενούνταν στη Μονή την περίοδο της επανάστασης του 1821 μ.Χ. Την ένδυση, την κατασκέυασε ο χρυσοχόος Γεωργίος Καρανίκας το 1824 μ.Χ., όπως μας αποκαλύπτει η ανάγλυφη επιγραφή πάνω από τον δεξιό ώμο της Παναγίας: «Η Παντάνασσα. Δι εξόδων του γενναιοτάτου στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη, χειρί Γεωργίου Καρανίκα, 1824».

Στο ιστορικό της μονής αναφέρεται ότι επί τουρκοκρατίας καταστράφηκε πολλές φορές. Η τελευταία όμως καταστροφή, που μετέβαλε τα κτίρια σε σωρούς ερειπίων, έγινε το 1944 μ.Χ. από τους γερμανούς. Μετά την καταστροφή των κτισμάτων, ένας αξιωματικός θέλησε να κάψει και την εκκλησία. Προσπάθησε πολλές φορές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Ενώ λοιπόν στεκόταν άπ’ έξω κι έδινε διαταγές, τιμωρήθηκε παραδειγματικά από το χέρι της Παναγίας. Μια αόρατη δύναμη τον έριξε με ορμή πάνω στο πλακόστρωτο. Το χτύπημα ήταν δυνατό, και ο γερμανός ανίκανος να σηκωθεί. Τον σήκωσαν οι στρατιώτες και τον έβαλαν πάνω σε ζώο για να τον μεταφέρουν στο Αγρίνιο. Έτσι ο ναός παρέμεινε αβλαβής, όπως διαφυλάχθηκε ακέραιος δια μέσου των αιώνων.
Πέρασαν τέσσερα χρόνια. Ο εμφίλιος πόλεμος τώρα μαίνεται στην ελληνική ύπαιθρο. Οι κάτοικοι της Ευρυτανίας και ορεινής Ναυπακτίας εγκαταλείπουν τα χωριά τους και προσφευγουν για ασφάλεια σε άλλα μέρη της Ελλάδος. Μαζί τους προσφεύγει και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Ακολουθεί κι αυτή την τύχη των παιδιών της και μεταφέρεται από τους μοναχούς του Προυσού στη ακρόπολη της Ναυπάκτου. Το μοναστήρι παραμένει τελείως έρημο.
Ύστερα από καιρό αρχίζουν οι επιχειρήσεις του στρατού. Η ενάτη μεραρχία αναλαμβάνει εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Ευρυτανία. Μερικά τμήματα περνούν από τον Προυσό. Ορισμένοι αξιωματικοί και στρατιώτες πλησιάζουν στη σκοτεινή εκκλησούλα της σπηλιάς και μπαίνουν για να προσκυνήσουν. Εκεί μέσα αντικρίζουν ένα παράδοξο θέαμα: Μπροστά το τέμπλο, στ’ αριστερά της ωραίας πύλης, να αναμμένο καντήλι και μια καλόγρια γονατιστή. Οι στρατιώτες απορούν. Πως ζει αυτή η μοναχή εδώ,τι στιγμή που η Ευρυτανία είναι τελείως έρημη από κατοίκους;
Πως συντηρείται, τι τρώει, που βρίσκει λάδι για το καντήλι; Την ερωτούν λοιπόν, κι εκείνη σεμνά και πονεμένα τους απαντά: «Παιδιά μου, ζω εδώ μοναχή μου δυόμισι τώρα χρόνια. Για τη δική μου ζωή δεν χρειάζονται φαγητό και ψωμί. Μου αρκεί ότι έχω το καντήλι μου αναμμένο». Οι στρατιώτες, κουρασμένοι από τις επιχειρήσεις και βιαστικοί να φύγουν, δεν έδωσαν προσοχή στα λόγια της.
Την επομένη όμως, όταν τα έφεραν πάλι στη μνήμη τους, κατάλαβαν πως επρόκειτο νια κάτι θαυμαστό. Κι όταν αργότερα περνούσαν από τη Ναύπακτο, ζήτησαν με επιμονή άδεια από τον διοικητή τους νια να επισκεφθούν τον μητροπολίτη.
Ο επίσκοπος Ναυπακτίας και Ευρυτανίας Χριστόφορος τους υποδέχθηκε με αγάπη, κι αφού τους άκουσε συγκινημένος, έριξε φως στο μυστήριο. «Ο ναός, τους είπε, που επισκεφθήκατε, ανήκει στην έρημη τώρα ιερά μονή Προυσιώτισσας, της οποίας η θαυματουργή εικόνα βρίσκεται πάνω από δύο χρόνια εδώ, στο παρεκκλήσι της μητροπόλεως μας, στον άγιο Διονύσιο. Πηγαίνετε να την προσκυνήσετε, και θα καταλάβετε».
Πήγαν πράγματι και προσκύνησαν. Τότε αυθόρμητα στον καθένα δόθηκε η εξήγηση στην απορία του: Στην εικόνα της Θεομήτορος αναγνώρισαν τη μοναχή εκείνη που συνάντησαν στο εκκλησάκι της σπηλιάς, ψηλά στον Προυσό!



Πηγή 

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Αρματωνονται σαν Αστακοι οι Σερβοι! Δυσκολευουν τα πραγματα για τους Αλβανους....

Νομιζαν οι Αλβανοι οτι με τις πλατες των Αμερικανων θα κανουν οτι θελουν...
Τωρα ομως η Ρωσσια δεν ειναι ανισχυρη, αλλα πανισχυρη....
Και δεν πουλαει τους συμμαχους της !



Η αεροπορία της Σερβίας την Τρίτη παρέλαβε τα πρώτα δύο από τα έξι ρωσικά αεριωθούμενα αεροσκάφη MiG-29, που συμφώνησε να της χαρίσει Μόσχα, με την προϋπόθεση ότι θα τα ανακατασκευάσει μόνη της.

Η Σερβία εξοπλίζεται για να προστατευτεί από ενδεχόμενες εχθρικές ενέργειες, σε μία περίοδο που τα Βαλκάνια μυρίζουν μπαρούτι και το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου επανέρχεται στην επιφάνεια.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς παρακολούθησε την τελετή σε στρατιωτικό αερολιμένα κοντά στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, ευχαριστώντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Σερβίας.

Τον Οκτώβριο, η Σερβία πήρε έξι αεροσκάφη MiG-29 από τη Ρωσία, η οποία έχει υποσχεθεί επίσης την παράδοση 30 αρμάτων μάχης και 30 τεθωρακισμένων οχημάτων. Η Σερβία, βρέθηκε σε πόλεμο με τους γείτονες Κροατία, Βοσνία και Κοσσυφοπέδιο τη δεκαετία του 1990 κατά τη διάρκεια της αιματηρής αποσύνθεσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Η Μόσχα έδωσε δωρεάν τα αεριωθούμενα αεροσκάφη στη Σερβία και τα δύο που πέταξαν την Τρίτη υποβλήθηκαν σε εκτεταμένη αναμόρφωση. Οι επισκευές και των έξι θα κοστίζουν στη Σερβία περίπου 185 εκατομμύρια ευρώ (213 εκατομμύρια δολάρια).

Ο Βούτσιτς, δήλωσε ότι τα επισκευασμένα MiG θα πρέπει να πάρουν ονόματα Σέρβων πιλότων και άλλων ηρώων που πέθαναν κατά την επίθεση του ΝΑΤΟ το 1999, όταν οι αεροπορικές δυνάμεις της Σερβίας υπέστησαν σοβαρά πλήγματα κατά τη διάρκεια του αεροπορικού πολέμου της δυτικής συμμαχίας εναντίον λόγω της σύρραξης με τους αυτονομιστές Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου.

Η Σερβία, η οποία υποστηρίζει την στρατιωτική της ουδετερότητα, διαπραγματεύεται πρόσθετες αγορές όπλων από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων επίθεσης και μεταφοράς και συστημάτων αεροπορικής άμυνας.

Ο Βούτσιτς δήλωσε ότι αναμένει ότι οκτώ ανακατασκευασμένα MiGs θα πετάξουν σε στρατιωτική παρέλαση το Νοέμβριο,  όπου αναμένεται να παρευρεθεί και ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

"Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τη Σερβία. Σήμερα έχουμε δει τα ισχυρά φτερά της Σερβίας », δήλωσε ο Βούτσιτς, προσθέτοντας ότι« η Σερβία δεν θα είναι πλέον εύκολος στόχος ».

Η Σερβία αντιμετωπίζει έναν αγώνα μίνι εξοπλισμών με την Κροατία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία πρόσφατα συμφώνησε να αγοράσει 12 μαχητικά αεροσκάφη F-16 από το Ισραήλ.Επιπλέον με το παιχνίδι στο Κόσοβο να χοντραίνει θέλει να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.

Η Σερβία θέλει επίσημα να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά έχει και πολύ καλές σχέσεις με τη Μόσχα
πηγη 

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ.....Ανοιξαν ΠΥΡ οι Ελληνες λιμενικοι εναντιον Τουρκων ψαραδων, καταγγελουν οι Τουρκοι...

Αν οντως το εκαναν καλως το εκαναν.....
Το θρασος των Μεμετηδων εχει ξεπρασει καθε οριο και καποιος πρεπει να τους 
βαλει στην θεση τους....


Η Τουρκία σε ακόμη ένα προκλητικό παραλήρημα προσπαθεί να αντεπιτεθεί σχετικά με τις καταγγελίες των Ελλήνων ψαράδων, για περιστατικά με πυροβολισμούς από Τούρκους ψαράδες ανοιχτά της Λέρου και της Σαμοθράκης, μέσα στον Αύγουστο.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, Τούρκοι ψαράδες ισχυρίζονται ότι ενώ βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Σάμου, τους πλησίασε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού και ότι οι Λιμενικοί ύψωσαν τα όπλα και πυροβόλησαν, σπάζοντας παράθυρα του αλιευτικού.

H τουρκική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι ψαράδες ότι οι παρενοχλήσεις συνεχίστηκαν, ακόμη και όταν εισήλθαν από τα διεθνή ύδατα στα τουρκικά και ότι  Έλληνες λιμενικοί τους έβριζαν και έκαναν χειρονομίες.
πηγη 

Καλα ρε Τσιπρα, ηθελες να πιστεψουμε οτι σε υποδεχτηκαν στην Ιθακη;

Εστειλες πριν απο σενα τους γνωστους παλαμακιστες.....
Εδειξαν τα καναλια, μερικα πλανα με αυτους ανεκδιηγητους τυπους....
Ειπες και μερικες παπαριες με μελιταλαχτο υφος....
Δεν ξερεις οτι, ειναι χειροτερο αν σε παρουν ειδηση οτι στηνεις υποδοχες ;
Τα βλεπεις τωρα ; 
Ολοι σε κραζουν και σου χαλασανε την φιεστα....
Τι την ηθελες;
Κι εω κι αλλη μια απορια....
Οταν ελθουν εκλογες, τι θα κανεις; 
Πως θα βγεις στο μπαλκονι και σε ποιους θα μιλησεις ; 
Σε τι γλωσσα ;





Ενοχλησε τους Αλβανους η Ελληνικη σημαια στο Καστρο των Ιωαννινων

Οτι και να κανουμε, ειναι γεννημενοι Ανθελληνες....
Δεν αλλαζουν...
Μας μισουν εστω κι αν τους εχουμε σωσει...



Εκ των μελών του πολύ στενού κύκλου του Αλβανού Πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, και επικεφαλής της πολύ κρίσιμης Υπηρεσίας Ένταξης των Αυθαιρέτων, Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας και Χωροταξίας, ο Αρτάν Λιάμε, δείχνει «έκπληξη» που βλέπει στα μπεντένια του Κάστρου των Ιωαννίνων και στον πύργο του να κυματίζει η Ελληνική σημαία.

Σημασία έχει τι σύγχυση επικρατεί στον εγκέφαλο του και μάλιστα υποθέτοντας με ευκολία ότι τα ίδια συμβαίνουν σε όλη την ομάδα που υποτίθεται «ηγείται» και «εμπνέει» την Αλβανία και την εδώ κοινωνία. Δεν θέλει την Ελληνική σημαία και ούτε προτείνει την Αλβανική. Προτιμάει την Οθωμανική… ο άνθρωπος του Ράμα.

Και με την ίδια λογική αφήνει το υπονοούμενο ότι λίγα έπραξαν οι αλβανοί να συμπεριλάβουν την πρωτεύουσα της Ηπείρου εντός αλβανικών συνόρων… λες και ιστορικά και δημογραφικά θα μπορούσε να πατήσει η αξίωση.

Και μετά οι ίδιοι κρύβονται όταν το φίδι του ανθελληνισμού θεριεύει στους κόλπους των νέων. Αλλά μάλλον αυτό θέλουν για να διασκεδάζουν τις εντυπώσεις απ’ την αδυναμία τους να προσφέρουν στην νέα γενιά καλύτερη ευημερία και προοπτική.

Ίσως να αναζητούν και νέα εδάφη για τις καλλιέργειες.

Όλο το σημείωμα του που δείχνει ότι ευρισκόμενος στα Γιάννενα είχαν κανονικά διαλυθεί τα νεύρα του στη θέα της Ελληνικής σημαίας:

«…Το μπαϊράκι του Γιουνάν πάνω στον πύργο του Κάστρου των Ιωαννίνων.

Ίσως εκεί περισσότερο να ταίριαζε το μπαϊράκι του Μπαμπά Ντοβλέτ, που τουλάχιστον κράτησε την πόλη για πλέον των 500 χρόνων, του προσέδωσε την οθωμανική όψη που έχει σήμερα και στο τέλος την παρέδωσε με πόλεμο.

Φυσικά οι πατριώτες του facebook θα μου ξεχυθούν και θα πουν ότι εκεί πηγαίνει η σημαία με αετό, αλλά για να πούμε το δίκιο, εμείς τα αλβανά λίγο ή σχεδόν τίποτε δεν κάναμε να κρατήσουμε αυτή την πόλη προς τα δω των συνόρων εκείνα τα χρόνια που μοιράζονταν τα σύνορα των κρατών.

Ο Αλή της Χάνκο, που σήμερα χρησιμεύει στους Έλληνες να προσελκύσουν τους τουρίστες, ίσως γυρίσει ανάποδα στον τάφο του όταν βλέπει τις σημαίες με γαλάζιους σταυρούς να κυμματίζουν γύρω απ’ τους πύργους των σαραγιών του, αλλά αυτό αξίζει.

Η ιστορία καταδικάζει όχι τους άδικους, αλλά τους ανίκανους.

Και του Αλή, το λιοντάρι της Ηπείρου, του την έριξαν όλοι.

Του την έριξαν οι Τούρκοι, που εκείνος τους είχε πάντα εκμεταλλευτεί, του την έριξαν οι έλληνες που εκείνος τους υποβάθμιζε διαρκώς, μάλιστα και οι αλβανοί, που όπως έχουν τη συνήθεια, σ’ αφήνουν στη λάσπη όταν αχεί το ντουφέκι…
πηγη 

Οι Σερβοι προειδοποιουν την Ελλαδα: Οι Αλβανοι θελουν και την Βορειο Ελλαδα για να φτιαξουν την Μεγαλη Αλβανια....

Οι Σερβοι μπορει να πρειδοποιουν, αλλα ποιος τους ακουει ;
Η κυβερνηση μας ;
Αυτη υπακουει τυφλα στους Αμερικανους....



Νέο μήνυμα στέλνουν οι Σέρβοι τόσο στην Ελλάδα, όσο και προς πάσα κατεύθυνση. Ο κίνδυνος της ‘Μεγάλης Αλβανίας’ είναι εν ολίγοις μας λέει το Βελιγράδι.

Πάμε προς ραγδαίες εξελίξεις στα Βαλκάνια. Οι δηλώσεις των Σέρβων δεν έγιναν τυχαία, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, διότι πολύ πιθανό, κάτι περιμένουν και θέλουν να προειδοποιήσουν.

Σε πόλλα thinκ tank σε όλο τον κόσμο, ειδικοί αναλυτές προειδοποιούν εδώ και καιρό μάλιστα, ότι η επίτευξη της fast-track συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων μεταξύ Τσίπρα-Ζάεφ έχει ανοίξει την «όρεξη» των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, ενώ επιταχύνεται το σχέδιο ολοκλήρωσης της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας», κάτι που απεργάζονται στην Ουάσιγκτον εδώ και χρόνια.

Οπως είναι δε γνωστό, το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί τον αλβανικό εθνικισμό ως διαπραγματευτικό όπλο σε κυβερνήσεις σε αυτό ειδικά το μέρος της Ευρώπης.

Αυτό το ιστορικό έργο γίνεται συστηματικά τη στιγμή που ο ρωσικός κομμουνισμός έπαψε να αποτελεί «κίνδυνο» στη Βαλκανική Χερσόνησο, επιτρέποντας χώρο για στρατιωτικές επεμβάσεις, οι οποίες τώρα θα υλοποιηθούν αποκλειστικά από το ΝΑΤΟ.

Τι αναφέρουν τα δημοσιεύματα

«Οι Αλβανοί δεν είναι έτοιμοι για συμβιβασμούς, επιδιώκουν τη ‘Μεγάλη Αλβανία’, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στο Σότσι.

Ο Ντάτσιτς είπε χαρακτηριστικά:

«Το λιγότερο που θέλουν ( οι Αλβανοί) είναι να φθάσουν μέχρι τη Νις, να καταλάβουν το μισό Μαυροβούνιο και τη μισή της επικράτειας της «Μακεδονίας» αλλά και (μέρος) της βόρειας Ελλάδας, δεν συνειδητοποιούν καν ότι η κατάσταση στον κόσμο έχει αλλάξει».

Ευχαρίστησε και πάλι τη Ρωσία, τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών για την αδιάκοπη στήριξη τους προς τη Σερβία, όπως ανέφερε το πρακτορείο Σπούτνικ.

«Χωρίς τη στήριξη της Ρωσίας, δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα και η Σερβία θα στηρίζει πάντοτε τη Ρωσία. Η Σερβία δεν έχει ενδώσει και ποτέ δεν θα ενταχθεί στις κυρώσεις εναντίον του ρωσικού λαού», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Σημείωσε ότι ο Λαβρόφ ενημερώθηκε για την πορεία του διαλόγου με την Πρίστινα και ότι η αλβανική πλευρά δεν τήρησε καμία από τις συμφωνίες.

«Θέλουμε να κάνουμε συμβιβασμό για να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά είναι σαφές ότι υπάρχουν διπλά πρότυπα, ειδικά στη Δύση», δήλωσε ο Ντάτσιτς, όπως γράφει το echedoros

Τόνισε ότι η Σερβία θα συνεχίσει να έχει στενούς δεσμούς με τη Ρωσία, καθώς πιστεύει ότι «χωρίς τη στήριξη της Ρωσίας δεν μπορεί να υπάρξει λύση».

Ο Ντάτσιτς, σημείωσε επίσης, ότι έχει υπάρξει αλλαγή σε πολλά μέρη της Δύσης, οι οποίες σήμερα τους επιτρέπουν να μιλάνε για οποιαδήποτε συμβιβαστική λύση, ενώ στο παρελθόν θεωρούσαν ότι το ζήτημα αυτό είχε επιλυθεί.

Τα Βαλκάνια έχουν τεράστια αξία για όποιον θέλει να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο ή θέλει να κινηθεί από Βορρά προς Νότο.

Ρώσοι, Σέρβοι, Σκοπιανοί, Αμερικάνοι, Αλβανοί και Γερμανοί ευρίσκονται σε θέση εκκίνησης για μια ακόμη σύγκρουση σε αυτήν την χερσόνησο με μεγάλες συνέπειες για την ίδια την Ευρώπη που είναι ο στόχος.

Το έτος 2018 χαρακτηρίστηκε επανειλημμένα από δυτικούς κύκλους ως η τελευταία περίοδος για τον υποτιθέμενο διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, κάτι που σημαίνει ότι μπροστά μας έχουμε πολλές εξελίξεις τους επόμενους μήνες.
πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.