Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Εμεινε απο λεφτα ο Σαλεμενος Σουλτανος, δεν εχει να πληρωσει τους Τζιχαντιστες και αυτοι στραφηκαν εναντιον της Τουρκιάς τωρα ! ! !

Η Αρχη του τελους του Ερντογκαν...
Η ημερομηνια ληξεως τους ειναι κοντα...
Επεσε ο ιδιος στον λακκο που εσκαψε..

Η στρατιωτική εισβολή του Ερντογάν στη Συρία και η ενεργός υποστήριξη των ακραίων ισλαμιστών μαχητών, οδήγησαν τελικά σε τελεσίγραφο των ίδιων ενάντια στην Τουρκία,αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο της άρνησης των τουρκικών αρχών να καταβάλουν σε συριακές ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες και μαχητές τα χρήματα που τους οφείλουν, οι τελευταίες έδωσαν ένα τρομερό τελεσίγραφο στον Ερντογάν, απειλώντας όχι μόνο να καταλάβουν την περιοχή της Αλεξανδρέττας μαζί με τον συριακό στρατό, αλλά και να την προσαρτήσουν στη σύνθεση του επίσημου συριακού κράτους στο οποίο θα... ξαναγυρίσουν.

Είναι γνωστό ότι μια μέρα πριν ο τουρκικός στρατός συνέλαβε τουλάχιστον 40 φιλότουρκους μαχητές στη Συρία οι οποίοι συμμετείχαν σε μια μεγάλη διαμαρτυρία, απαιτώντας την πληρωμή τους για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Ο λόγος για τη σύλληψη των φιλότουρκων Τζιχαντιστών ήταν οι εκκλήσεις των ίδιων ότι θα στραφούν προς την πλευρά του Συριακού στρατού και θα καταλάβουν μαζί την περιοχή της επαρχίας Χατάι (την οποία βούτηξαν οι Τούρκοι το 1939) και θα την προσαρτήσουν στο έδαφος της Συρίας μαζί και με τους Κούρδους.

Ο Άσαντ ως γνωστόν έχει κάνει διαρκή ανοικτή πρόσκληση στους φιλότουρκους Σύρους ισλαμιστές, να αποδοκιμάσουν την Τουρκία και να ενταχθούν στον συριακό στρατό δηλώνοντας, όμως, πίστη στον ίδιο.

"Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κρατούν περίπου 40 αγωνιστές του SNA, οι οποίοι διαμαρτύρονταν στην πόλη Ras al-Ain. Οι μαχητές απαίτησαν την καταβολή του καθυστερημένου μισθού και την εναλλαγή με άλλες μονάδες που βρίσκονται στην επαρχία του Χαλεπίου", αναφέρει εφημερίδα Herald of Damascus.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό μεταξύ των Σύρων μαχητών και της Τουρκίας, διότι και άλλες τρομοκρατικές ομάδες που βρίσκονται στο Χαλέπι και το Idlib ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες να καταλάβουν την επαρχία Hatay, την οποία έχει καταλάβει παρανόμως η Τουρκία, αν δεν πληρωθούν, ενώ οι δυνάμεις τους αριθμούν περίπου 80-90 χιλιάδες άτομα προκαλώντας μεγάλο πονοκέφαλο στον  Ερντογάν, ο οποίος  αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα στην περιοχή.












πηγη 

Εμεινε στην φυλακη 13,5 χρονια, αποδειχθηκε η αθωωτητα του και σημερα επεστρεψε στην Πατριδα του ! ! ! Dobro dosle Dragan...


Αποδειχθηκε οτι ηταν αθωος 13,5 χρονια μετα...
Οχι, οτι πραγματι, τωρα αποδειχθηκε...
Απ την αρχη το ηξεραν...
Οταν ομως εχεις να κανεις με κακοψυχους και φονιαδες των Λαων, αυτα συμβαινουν...
Το κρατησαν μεσα, τοσα χρονια, απο κακια...
Και τωρα; 
Με ενα συγνωμη καθαριζουν;
Καποιοι θελουν σκοτωμα...
Ναι σκοτωμα και μην σας κακοφαινεται...
13,5 χρονια, ειχαν στην φυλακη εναν αθωο και το ηξεραν...
Καποιοι, πρεπει να πληρωσουν...
Καποιοι δικαστες...
Και καποιοι που εδωσαν αυτες τις εντολες...


Η Αστυνομια των μπαλκονιων (Ρουφιανες κυρα Κατινες), επιασε δουλεια ! ! ! Ρουφιανευουν τους παντες.Περιμενουν με το κινητο στο χερι...

Οι πρωτοβουλίες ορισμένων πολιτών (ρουφιανων) να επιτηρούν την τήρηση των μέτρων από τα μπαλκόνια τους και να παρεμβαίνουν όποτε κρίνουν αναγκαίο, τείνει  να βγει εκτός ελέγχου σε ορισμένες περιπτώσεις ....
Ρουφιανευουν τους παντες.....
Περιμενουν με το κινητο στο χερι...
Αστυνομια τρεξτε ενας παραβατης εδω...

 Αναφορές για επιθέσεις σε υπαλλήλους σούπερ μάρκετ ή ακόμα και νοσηλευτές
Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στην περιοχή των Ελληνορώσων δυσανασχετούσε από το μπαλκόνι του, για τον συνωστισμό που παρουσίαζε ο απέναντι δρόμος που είχε στηθεί η λαϊκή. «Κοίτα μία παρεούλα εκεί». Τρία άτομα τί κάνουν μαζί;» «Ε, να τις κλείσουν να ησυχάσουμε». Τα σχόλιά τους βρήκαν ανταπόκριση και στους υπόλοιπες γείτονες που είχαν επίσης κατασκηνώσει στις βεράντες τους και πριν περάσει αρκετή ώρα όλοι μετατράπηκαν σε όχλο που φώναζε αποδοκιμαστικά σχόλια σε όσους επέστρεφαν με τους σακούλες, δίχως να φορούν μάσκες ή γάντια και μην τηρώντας τις ενδεδειγμένες αποστάσεις.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι κάτοικοι δεν διστάζουν να αναλάβουν και ρόλο αστυνομίας, παρατηρώντας αν κάποιος παραβιάζει τους κανόνες. Στην περιοχή του Βύρωνα υπήρξαν καταγγελίες για πιτσιρικάδες που κάθονταν συντροφιά σε παγκάκια ο ένας δίπλα και πάνω στον άλλον.

Δεν πρόκειται για ελληνικό φαινόμενο. Στην Ισπανία και στην Ιταλία έχει αναγκαστεί να παρέμβει η αστυνομία για τη δράση εκείνων που το τελευταίο διάστημα έχουν κερδίσει το προσωνύμιο «αστυνομία των μπαλκονιών». Όταν στη Μαδρίτη μία μητέρα με τον μικρό της γιό βγήκε έξω να αγοράσει ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς, κατήγγειλε ότι δέχθηκε λεκτική επίθεση από τους γείτονές της. Την έβριζαν χυδαία, την... έφτυναν και της πέταγαν βρεγμένα χαρτιά.

Η κατάσταση φάνηκε ότι είχε εκτροχιαστεί όταν ένας 52χρονος άνδρας έβγαλε βόλτα τον αυτιστικό ενήλικο γιό του. Εξαιτίας της πάθησής του πρέπει καθημερινά να τον συνοδεύει στον περίπατό του. Γειτονικά μπαλκόνια άρχισαν να τους πετάνε νεράντζια, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία για να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Λίγες ώρες αργότερα οι αρχές προχώρησαν σε ανακοίνωση: «Δεν ανήκει στις αρμοδιότητες των πολιτών να ελέγχουν τις κινήσεις των γειτόνων τους». Με αφορμή παρόμοια περιστατικά, προτάθηκε, σε όσους συνοδεύουν είτε ηλικιωμένους, είτε άτομα με ειδικές παθήσεις να φορούν μία χαρακτηριστική μπλε κορδέλα. Κάτι τέτοιο απορρίφθηκε από τους ενδιαφερόμενους ως «ρατσιστικό».

Από τις επιθέσεις αυτές δεν έχουν εξαιρεθεί ούτε υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, αλλά ούτε και νοσηλευτές που φορούν τα πανωφόρια τους, με αποτέλεσμα να μην είναι διακριτή η στολή εργασίας τους.










πηγη 

Συζητουνται μειωσεις μισθων και συνταξεων ενω...ΒΡΕΧΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ! ! !

ΕΝΩ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ....
36 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΔΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ.....

Ή ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.....

Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ''ΔΡΑΣΕΙΣ'' ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ !!!

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ
'' ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ '' .........

Την ώρα που τα μέτρα ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ μας πληθαίνουν, που ο εγκλεισμός μας άρχισε ήδη να βγάζει τα πρώτα κρούσματα κατάθλιψης .....και που η οικονομία έχει πατώσει καταστρέφοντας ολοσχερώς την αγορά, για τον κορωνοϊό, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ερίζει με την αντιπολίτευση για το ΠΟΙΟΣ θα πάρει την ελεημοσύνη των 800 ευρώ, ως βοήθημα σε αυτή την λαίλαπα της καταστροφής,

Υπουργός ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ
υπέγραψε στις 9 Μάρτη 2020  36.000.000,00 ΕΥΡΩ για ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ και ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ για ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ !!!!!
και το ανήρτησαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ μόλις χθες το μεσημέρι ( ΑΔΑ: 6ΣΔΖ46ΜΔΨΟ-Η2Ι  ) -









πηγη 

Γιατι μονο, ανακοινωνετε Τουρκικες παραβιασεις Εθνικου εναεριου χωρου και δεν κανετε το καθηκον σας κυριοι του ΥΠΕΘΑ; Γιατι δεν καταριπτονται;

Προκλησεις και ξανα προκλησεις....
Στις προκλησεις πρεπει να υπαρχουν απαντησεις... 
Και οι απαντησεις ειναι καταριψεις...
Ετσι προβλεπεται...
Γιατι δεν δινετε την εντολη;
Εσεις τα ανακοινωνετε δεν ειναι ψεμματα...
Διαβαστε...

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, τα δυο τουρκικά μαχητικά πέταξαν 5 φορές πάνω από τον βόρειο Έβρο, έστω και σε μεγάλο ύψος.

Το Σάββατο 28 Μαρτίου ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από την περιοχή  του βορείου Έβρου ως εξής:
από 19:21 ΕΩΣ 19:22 ΣΤΑ 28.000 ΠΟΔΙΑ,
ΑΠΟ 19:25 ΕΩΣ 19:26 ΣΤΑ 30.000 ΠΟΔΙΑ,
ΑΠΟ 19:38 ΕΩΣ 19:40 ΣΤΑ 32.000 ΠΟΔΙΑ,
ΑΠΟ 19:43 ΕΩΣ 19:45 ΣΤΑ 33.000 ΠΟΔΙΑ
ΑΠΟ 19:46 ΕΩΣ 19:48 ΣΤΑ 31.000 ΠΟΔΙΑ.








πηγη 

ΑΙΣΧΟΣ ! ! ! Ξοδευει 11 εκατομμυρια η Κυβερνηση για καμπανια κατα του Κορωναιου και δεν δινει μια, για ιατρικο εξοπλισμο στους Στρατιωτικους...

Κυριοι Μηστοτακηδες ειστε απαραδεκτοι...
Ειστε αποτυχημενο...
Μονο φωτο ξερατε να βγαινετε σαν τηλεπερσονες και να αυτο διαφημιζεστε...
Το Θεον και τον Στρατιωτικον το ιδιο ανταμοιβουνε...
Μολις περασει ο κινδυνος ευθυς τους λησμονουνε !
                                                                    Θ.Κολοκοτρωνης 
Ειχε πολυ δικιο ! ! !

Τι θα συμβεί αν αρχίσει ο ιός να πλήττει τους ανθρώπους που αποτελούν τη μοναδική γέφυρα ελπίδας και σωτηρίας των πολιτών που ζουν στα νησιά;

Είναι οικονομικό το θέμα; Δεν μπορεί καν να τεθεί προς συζήτηση τέτοιο ενδεχόμενο! Μετά από τα 11 εκατομμύρια που μοιράζει η κυβέρνηση για διαφημιστική καμπάνια περί κορονοϊού, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να εξοπλιστούν οι άνθρωποι των ΕΔ όπως πρέπει. Με 11 εκατομμύρια αγοράζουμε …τα εργοστάσια που παράγουν τον εξοπλισμό, που λέει ο λόγος. Ένα ελάχιστο ποσοστό απ΄ αυτά τα χρήματα να είχαν δοθεί για τη προστασία των στρατιωτικών που έχουν εμπλέκονται με την απειλή του κορονοϊού, δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε αυτή τη συζήτηση.

Δεν υπάρχουν πλέον πουθενά στολές, μάσκες ,γάντια και ότι άλλο χρειάζεται; Η κρίση του κορονοϊού δεν ξέσπασε χθες. Και οι ηγεσίες ,πολιτικές και στρατιωτικές έχουν την υποχρέωση να βλέπουν μπροστά. Αν στο ΓΕΑ λειτουργούσαν με την ταχύτητα που λειτουργούν για να΄ ΄ναι τα VIP αεροσκάφη πάντα έτοιμα για απογείωση, δεν θα είχαμε τέτοια προβλήματα…








πηγη 

Αφου δεν σκοτωσαν τον Κορωναιο πινοντας καθαρο οινοπνευμα οι Τουρκοι...τωρα θυσιαζουν αρνια ! ! !

Ειχαν μεγαλο δικιο οι Αρχαιοι ημων Προγονοι, που ολους αυτους τους ελεγαν βαρβαρους...
Πολυ δικιο...
Για αυτο που γραφουμε θα μας κατηγορησουν, αλλα αυτη ειναι η αληθεια....
Διαβαστε...

Οι μουσουλμάνοι στη νοτιοανατολική Τουρκία θυσιάζουν αρνιά και προσεύχονται για θεραπεία
Οι κάτοικοι της νοτιοανατολικής επαρχίας Hakkari της Τουρκίας έχουν θυσιάσει 180 αρνιά ως μέρος ενός ισλαμικού τελετουργικού για να παρέχουν φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ οι συμμετέχοντες προσεύχονται για τον τερματισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, ανέφερε η εφημερίδα Yeni Şafak .

"Η θυσία και η προσφορά βοηθάει να κρατηθούν οι καταστροφές μακριά", ανέφερε στην Yeni Şafak ο Hakkı Töre, πρώην νομοθέτης και όπως λέει. "Η χώρα μας είναι στη μέση μιας δίκης".

Το τελετουργικό διεξήχθη σε επτά πόλεις στην πλειοψηφική κουρδική επαρχία και το κρέας διανεμήθηκε στους άπορους σε κοντινά χωριά, δήλωσε ο Τόρε στην Yeni Şafak.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Fahrettin Koca ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο αριθμός των νέων περιπτώσεων κορωνοϊού είχε αυξηθεί κατά 2.069, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των διαγνωσμένων ατόμων να ανέρχεται σε 5.698. Ο αριθμός των θανάτων ανθρώπων με τον ιό στην Τουρκία αυξήθηκε σε 92, αφού 17 άνθρωποι πέθαναν την Παρασκευή.

Οι άνθρωποι στην Τουρκία έχουν καταφύγει σε διαφορετικά μέτρα για να εμποδίσουν την εξάπλωση του COVID-19, από προσευχές μέχρι τις παραδόσεις μέσω drone...

Αισιόδοξος ότι η Τουρκία θα ξεπεράσει το ξέσπασμα της πανδημίας σε χρονικό διάστημα δύο-τριών εβδομάδων εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν...









πηγη 

Τι λεει ρε αυτος; Τρεις μηνες καραντινα; Πρωθυπουργος το παιζει και ανακοινωνει μετρα και νομους;

Δυστυχως  το Καθεστως που μας κυβερνα  μονον την δικη του φωνη επιτρεπει να ακουγεται, οχι αλλων επιστημονων, που εχουν διαφορετικη γνωμη...
Κι ετσι λοιπον....

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε  ο Σωτήρης Τσιόδρας, τονίζοντας πως μπορεί η απαγόρευση κυκλοφορίας να κρατήσει μέχρι και για σχεδόν 3 μήνες στην Ελλάδα.

«Στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, τα περιοριστικά μέτρα κράτησαν για 10 με 11 εβδομάδες…». Η παραπάνω φράση ανήκει στον Σωτήρη Τσιόρδα, ο οποίος, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, εξωτερίκευσε κάτι που όλοι -λίγο έως πολύ- φαντάζονται, αλλά ελάχιστοι το αποδέχονται, τουλάχιστον σε ψυχολογικό επίπεδο. Τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας είναι πολύ πιθανό να πάρουν παράταση και μετά την ημερομηνία που έχει οριστεί και μάλιστα, όπως δήλωσε αμέσως μετά τον κ. Τσιόρδα και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι έλεγχοι για την εφαρμογή τους θα είναι εξαντλητικοί και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Τα γρήγορα αντανακλαστικά της ελληνικής κυβέρνησης δείχνουν να διατηρούν τις επιπτώσεις της επιδημίας στην Ελλάδα σε λογικά επίπεδα. Το αμέσως επόμενο διάστημα, όμως, χαρακτηρίζεται κρίσιμο από τους υπεύθυνους, ενώ, ακόμη και αν επέλθει ο σχετικός έλεγχος, λόγω της ατομικής υπευθυνότητας και της υπεύθυνης συμπεριφοράς των πολιτών, τα περιοριστικά μέτρα θα διατηρηθούν, καθώς ο νέος κορωνοϊός θα εξακολουθεί να υπάρχει και να μολύνει τον πληθυσμό, με κίνδυνο να επέλθει ένα δεύτερο και τρίτο κύμα, έως ότου βρεθεί αρχικά ένα φάρμακο για την αντιμετώπιση των βαριών περιστατικών και ένα εμβόλιο, που θα αντιμετωπίσει την έκταση της ασθένειας covid-19.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, πάντως, ήταν αποκαλυπτικός και από τα λόγια του διαφάνηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε παράταση των περιοριστικών μέτρων σε όλα τα επίπεδα.

Και αυτό γιατί ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό επέμεινε στην ανάγκη αυστηρής τήρησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που τέθηκε σε ισχύ σε όλη τη χώρα από τις 6 το πρωί της περασμένης Δευτέρας. «Αν τα μέτρα αρθούν, θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα με εκείνη στην Ιταλία» είπε και επανέλαβε πως ο κίνδυνος για σοβαρή νόσο είναι ιδιαίτερα αυξημένος για ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι δεν παρατηρείται μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας, αλλά εξήγησε ότι είμαστε ακόμα στην έναρξη της «μάχης» με τον ιό. Μια μάχη, όπως είπε, που θα έχει τις λιγότερες απώλειες, αν «ο καθένας συνεχίσει να συμβάλει από την πλευρά του, τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα αυτοπεριορισμού». Όπως ανέφερε, «δεν χρειάζεται εφησυχασμός, πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε, παρότι δεν βλέπουμε εκθετική αύξηση των περιστατικών στη χώρα μας».

«Ο ΕΟΔΥ με το ευρωπαϊκό κέντρο πρόληψης νοσημάτων παρακολουθεί και εκτιμά την πορεία του κορωνοϊού στην πατρίδα μας και την Ευρώπη» σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας και ανέφερε πως σε 14 ημέρες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού ανέβηκε από 3,3 σε 36,1 ανά 100.000 πληθυσμού, δηλαδή δεκαπλασιάστηκε, στην Ευρώπη.

Τόνισε, δε, και πάλι πως η εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας φαίνεται πως δεν παίρνει την επιθετική μορφή που βλέπουμε σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Ωστόσο, ο λοιμωξιολόγος επισήμανε πως δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα πρέπει να συνεχίσουν.

Απαγόρευση κυκλoφορίας Ελλάδα

Οι επιστήμονες εκτιμούν συνεχιζόμενη μετάδοση και παρόμοια αύξηση δίκην Χουμπέι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εντός των επόμενων ημερών, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας. «Δεν είναι δυνατόν με τα ως τώρα δεδομένα, να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα των μέτρων για τον γενικό πληθυσμό. Η εικόνα από την Ιταλία και την Ισπανία είναι τόσο άσχημη» που τους ανησυχεί, όπως είπε.

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας «έδειξε» ενδεχομένως -ή εξέφρασε την άποψή του- για το πόσο θα πρέπει να διαρκέσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. «Στην επαρχία Χουμπέι τα μέτρα κράτησαν 10-11 βδομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τώρα είμαστε στη φάση των μέτρων, η μη εκθετική αύξηση στην πατρίδα μας δίνει χρόνο για να οργανώσουμε τι θα κάνουμε μετά την άρση των μέτρων. Παραμένουμε σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης» κατέληξε.









πηγη 

Δειτε πως αντιδρουν τα τσιρακια τους στο φεις, οταν καποιος γραψει μια αληθεια για τον Κορωναιο που δεν τους βολευει !

Δεν αφηνουν να ακουστει αλλη φωνη...
Αυτο ειναι μια αποδειξη οτι τα περι Κορωναιου ειναι ενα μεγαλο ψεμμα...
Το Καθεστως των Μητσοτακηδων , ναι ΚΑΘΕΣΤΩΣ, βολευεται με το κλειδωμα των Ελληνων στα σπιτια τους, ουτως ωστε  να μπορεσει να εκτελεσει τις εντολες των Αφεντικων τους, χωρις αντιδρασεις...
Το αν καταστρεφουν την Ελλαδα, λιγο τους νοιαζει...
Δειτε πως αντιδρουν τα τσιρακια τους στο φεις, οταν καποιος γραψει μια αληθεια για τον Κορωναιο που δεν τους βολευει !


Τούρκος υπουργός Εσωτερικών: Μολις τελειωσει ο Κορωναιος θα σας τους ξαναστειλουμε στον Εβρο...

Και δεν φταιει αυτος γι αυτα που λεει ....
Οι Μητσοτακηδες φταινε που ακομη εχουν ανοιχτη την Τουρκικη Πρεσβεια και τα Προξενεια...
Κοψτε ρε διπλωματικες σχεσεις, κλειστε τους τα συνορα να μαθουν να σεβονται...
Ετσι λοιπον...

Μήνυμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη να μην εφησυχάζουν για το προσφυγικό έστειλε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Ξεκάθαρη απάντηση σε όσους Ευρωπαίους μπορεί να μην είχαν πειστεί ότι η μετακίνηση χιλιάδων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν ένα σχέδιο τουρκικής έμπνευσης, με στόχο τον εκβιασμό της ΕΕ με σκοπό να πετύχει η Άγκυρα την εκταμίευση οικονομικής βοήθειας δισεκατομμυρίων ευρώ από τις Βρυξέλλες, δίνει με δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Να σας πω κάτι που ο κόσμος δεν ξέρει ο κόσμος ακόμη. Από χθες το βράδυ εκκενώσαμε το Παζάρκιουλε, ίσως είναι καινούρια πληροφορία» είπε ο κ. Σοϊλού σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση χιλιάδων μεταναστών από τον πρόχειρο καταυλισμό στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές του Έβρου.

«Μεταφέραμε τους πρόσφυγες πίσω σε εννέα επαρχίες. Θα τους φιλοξενήσουμε σε κέντρα απέλασης. Η επιχείρηση διήρκεσε από το βράδυ μέχρι το πρωί (σσ εννοεί της Παρασκευής 27 Μαρτίου). Περίπου 5.800 πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από εκεί» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού και πρόσθεσε: «Ηταν μια προληπτική κίνηση. Επρεπε να το κάνουμε. Ωστόσο κανείς ακόμη δεν πρέπει να αισθάνεται άνετα με αυτό».

Με έναν τόνο που θα μπορούσε να θεωρηθεί σχεδόν απειλητικός, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε: «Οταν η πανδημία του κορωνοϊού τελειώσει, δεν πρόκειται να αποτρέψουμε κανέναν απ' όσους μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Παζάρκιουλε».

«Άρα δεν είναι αλλαγή πολιτικής;» ρωτούν τον Σουλεϊμάν Σοϊλού οι Τούρκοι δημοσιογράφοι, για την απόφαση μετακίνησης χιλιάδων μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα πίσω στην ενδοχώρα της Τουρκίας. «Όχι, λάβαμε αυτή την κίνηση προληπτικά, σαν ένα ανθρωπιστικό μέτρο» ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας που ξεκάθαρα παραδέχτηκε ότι τόσο η μετακίνηση όσο και η απομάκρυνση 5.800 μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σχέδια έγιναν σε υλοποίηση σχεδίου της τουρκικής κυβέρνησης.''






πηγη 

Βοριδης: Αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα...τα σύνορα είναι κλειστά και δεν μπορούν να έρθουν εδώ οι Αλβανοί εργαζόμενοι ! ! !

Μπραβο Μακη...
Συγχαρητηρια...
Εγινες αξιο στελεγχος του Μητσοτακικου Καθεστωτος....

Και αυτά τα λές εσυ, ένας τύπος της πολιτικής που κάποτε αποκαλούσε τον εαυτό του εθνικιστή.

Αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα στην πρωτογενή παραγωγή που έχουν σχέση με την Ελληνική γη, κυρίως γιατί τα σύνορα με την Αλβανία είναι κλειστά και δεν μπορούν να έρθουν εδώ οι Αλβανοί εργαζόμενοι.

Αυτά ανέφερε ο Μάκης Βορίδης.

Άκου λέει οι δεν μπορούν να έρθουν οι Αλβανοί…









πηγη 


Αν ειναι δυνατον, θα μας κλειδωσουν μεσα, μεχρι να ολοκληρωσει το Καθεστως την τετραετια του...


Και πριν δουμε τα αποτελεσματα απο την απαγορευση κυκλοφορειας ο Βιβλιοπωλης προεξοφλει οτι θα συνεχιστουν για πολυ ακομη τα μετρα...
Μην γελατε...
Τους βολευει αυτο....
Περνουν οτι δεν θα μπορουσαν να περασουν αν δεν μας ειχαν κλειδωσει στα σπιτια μας....
Τα Σκοπια στο ΝΑΤΟ...
Οι λαθρομετανστες θα μπαινουν επισημα απο την Κρητη...
Μειωσεις μισθων και συνταξεων.....
Κλπ κλπ....
Ετσι λοιπον...

«Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου». Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αυτή η δήλωση έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του κ.Τσιόδρα πως «μέχρι σήμερα η τροχιά της εθνικής μας επιδημίας παραμένει ελεγχόμενη».

Βέβαια χθες ο κ.Τσιόδρας δήλωσε επίσης πως στην Κίνα η απαγόρευση κράτησε 10-11 βδομάδες και να κάνουμε «υπομονή», μία στάση που φαίνεται πως υιοθετεί και η κυβέρνηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυστηρότερα μέτρα. Έτσι, στο τραπέζι παραμένουν σενάρια όπως η καθολική απαγόρευση πτήσεων από και προς την Ελλάδα, το κλείσιμο λιμανιών και σιδηροδρομικών σταθμών ή ακόμη και η ολική – πλην ελαχίστων και αυστηρών εξαιρέσεων – απαγόρευση της κυκλοφορίας.









πηγη 

Εφτυσαν αιμα οι λεβεντες για να μην πεσει ο Εβρος και το Καθεστως συμφωνησε να μπαινουν απο την Κρητη...

Ναι δυστυχως...
Το Καθεστως των Μητσοτακηδων ανοιξε την Κεκροπορτα....
Καταστρεφει την Ελλαδα υπουλα τωρα που καταφερε να κλεισει μεσα ολους τους Ελληνες με τα προστιμα...

Σε μία κίνηση-σοκ η Ελλάδα συμφώνησε να γίνει η Κρήτη «λιμάνι πρώτης αποβίβασης» για τους παράνομους μετανάστες που θα έρχονται από τη Λιβύη.

Σε συμφωνία κατέληξαν, σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων, τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. σχετικά με την ενεργοποίηση της ναυτικής επιχείρησης «Ειρήνη» για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Η άρση του αδιεξόδου, σύμφωνα με πληροφορίες, επιτεύχθηκε χάρη στην Αθήνα, η οποία δέχθηκε να οριστεί ελληνικός λιμένας ως «λιμάνι πρώτης αποβίβασης» των παράνομων μεταναστών που θα «διασωθούν» στο πλαίσιο των περιπολιών. Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα γίνεται και χώρα φιλοξενίας κι άλλων παράνομων μεταναστών.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που διέθεσε λιμάνι της για αυτόν τον σκοπό. Διπλωματική πηγή των Βρυξελλών χαρακτήρισε την προσφορά της Αθήνας ως «γενναιόδωρη».

Συμφωνήθηκε ότι οι διασωθέντες υποτίθεται ότι θα διανέμονται στη συνέχεια σε όλες τις χώρες που θα παρέχουν εναέρια ή πλωτά μέσα στην επιχείρηση, βέβαια αν κρίνουμε από τη διστακτικότητα των χωρών να γίνουν «λιμάνι πρώτης αποβίβασης» και την πλήρη άρνησή τους να δεχθούν οποιοδήποτε μετανάστη από τα ελληνικά νησιά, αυτό αποτελεί περισσότερο ευχή παρά πραγματικότητα.

Η Ελλάδα θα μπορεί ανά τέσσερις μήνες να αποσύρει το λιμάνι της από τον ρόλο αυτό, αν κρίνει ότι επιβαρύνεται δυσανάλογα. Το κόστος της μεταφοράς και της διαμονής των διασωθέντων θα καλύπτεται από κοινοτικούς πόρους.

Υπενθυμίζεται ότι ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ δήλωνε τη Δευτέρα ότι «δυστυχώς» δεν είχε προκύψει στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών συμφωνία για την ενεργοποίηση της επιχείρησης.

«Εκκρεμούν κάποια ζητήματα» σχετικά με την κατανομή στα κράτη-μέλη προσφύγων και μεταναστών που θα διασωθούν στο πλαίσιο της επιχείρησης, ανέφερε ο κ. Μπορέλ.

(σσ. Να γίνει μία καθαρά στρατιωτική επιχείρηση χωρίς διασώσεις πέρασε κανενός από το μυαλό; Δηλαδή το Πολεμικό Ναυτικό αντί για τουρκικά πλοία θα κυνηγάει βάρκες με αλλοδαπούς;)

Σε προηγούμενη φάση της διαπραγμάτευσης, χώρες όπως η Αυστρία και η Ουγγαρία είχαν υποβάλει ενστάσεις με το επιχείρημα ότι οι ναυτικές περιπολίες θα αποτελούσαν παράγοντα προσέλκυσης μεταναστών προς την Ευρώπη.Έλεγαν ότι το γεγονός ότι θα υπάρχουν πλοία να σώσουν τυχόν ναυάγια, θα κάνει πολλούς παράνομους εμπόρους ψυχών να το αποτολμήσουν. Υπήρχε αδυναμία να συμφωνηθεί πού θα οδηγηθούν τυχόν πρόσφυγες ή μετανάστες που θα έπρεπε να διασωθούν.

Ακόμα και η ονομασία της επιχείρησης, που διαδέχεται την επιχείρηση «Σοφία», η οποία αφορούσε τον έλεγχο της λαθραίας διακίνησης ανθρώπων από τη Λιβύη, αποτέλεσε αντικείμενο παρατεταμένης διαπραγμάτευσης (η ελληνική ονομασία δημιούργησε ανησυχίες ότι θα προκαλέσει την οργή της Αγκυρας).

Υπενθυμίζεται ότι η «Σοφία» κατέστη ουσιαστικά ανενεργή τον περασμένο Μάρτιο, όταν, υπό την πίεση του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, που δεν επιθυμούσε η χώρα του να υποδέχεται τους διασωθέντες στη θάλασσα, σταμάτησε να χρησιμοποιεί πλοία.

Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει στη νέα επιχείρηση με πλωτά αλλά και εναέρια μέσα – δέσμευση την οποία επανέλαβε τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας. Οι περιπολίες της «Ειρήνης» θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο.

Ουσιαστικά με αυτή την κίνηση η Ελλάδα αντικαθιστά την Ιταλία και γίνεται πλέον ο «ελκυστικός προορισμός» των παράνομων μεταναστών από την Αφρική και τη Λιβύη, οι οποίοι θ’αρχίσουν να συρρέουν κατά χιλιάδες στη χώρα μας, αφού θα ξέρουν πως θα τους «διασώζουν».

Μάλιστα, αυτή η κίνηση δημιουργεί πολλά προβλήματα ασφαλείας καθώς στην πλειοψηφία τους οι μετανάστες (οι οποίοι τώρα περνούν στην Ιταλία) είναι ακραίοι ισλαμιστές που φοβούνται την ήττα από τον στρατό του Χαλίφα Χαφτάρ.






πηγη 

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ροδος: Αρχισαν τα οργανα ! ! ! Αγριες συμπλοκες των κατοικων του νησιου με τους "καημενους"...

Αποκλιμάκωση στον Έβρο, συμπλοκές στα νησιά.
Άρχισαν τα "όργανα": Βίαιη συμπλοκή μεταναστών με Έλληνες στη Ρόδο...
Επομενο ηταν....
Εχουν εξαγριωσει τους Ελληνες και τωρα ουτε ψιλος στον κορφο τους...

Χαμός πριν από λίγο έξω από τον χώρο των πρώην Σφαγείων της Ρόδου. Άγρια συμπλοκή πραγματοποιήθηκε μεταξύ λαθρομεταναστών και Ελλήνων εν μέσω της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η συμπλοκή ξεκίνησε μετά από επιθετικές κινήσεις ομάδας λαθρομεταναστών κατά των κατοίκων της Ρόδου, κοντά στην περιοχή του λιμανιού, ωστόσο άλλες πληροφορίες επισημαίνουν πως ομάδα 30 Ελλήνων ήταν αυτή που έριξε τις πρώτες "σπίθες".

Η αστυνομία κλήθηκε για να ηρεμήσει τα πνεύματα, άλλα όλα δείχνουν πως η κρίση στα νησιά κλιμακώνεται και οι συνέπειες για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας είναι απρόβλεπτες.






πηγη 

Πουτιν κορωνοισοπεδωνει Μερκελ στην Ιταλια ! ! ! Γεμισε Ρωσους η Ιταλια...

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση κοιτάει αμήχανα, η Ρωσία συνεχίζει να στέλνει ιατρική βοήθεια προς την Ιταλία, που πλήττεται όσο καμία άλλη χώρα από τον κορωνοϊό.

Πλέον ένα ολόκληρο νοσοκομείο στο Μπέργκαμο θα στελεχώνεται αποκλειστικά από Ρώσους ιατρούς.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα La Repubblica ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία Σεργκέι Ριαζόφ, την ώρα που η Ιταλία καταγράφει την μεγαλύτερη αύξηση θανάτων σε ένα 24ωρο, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 9,134 μόνο σήμερα.

«Περίπου μετά από μια εβδομάδα, μια ομάδα θα αρχίσει να εργάζεται σε νοσοκομείο εκστρατείας, το οποίο σχεδιάζεται να στηθεί έως εκείνη τη περίοδο στα περίχωρα της πόλης» δήλωσε ο Ριαζόφ διευκρινίζοντας ότι «το χρονικό διάστημα παραμονής των Ρώσων ιατρών εξαρτάται από τους στόχους και το αποτέλεσμα του έργου τους».

Ρώσοι γιατροί στους οίκους ευγηρίας στην Ιταλία

Ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή στο Μπέργκαμο οι Ρώσοι γιατροί «εργάζονται πρωτίστως στους υπερπλήρεις οίκους ευγηρίας» στους οποίους υπάρχει έλλειψη γιατρών, ενώ υπάρχουν ανάγκες που αφορούν την απολύμανση των κτιρίων, χώρων και μέσω μεταφοράς.

Ο Ρώσος πρεσβευτής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταλούν και άλλοι ιατροί στην Ιταλία, εφόσον υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο χωρών.

Συνεχής ρωσική ιατρική βοήθεια στην Ιταλία

Η Ιταλία είναι ευγνώμων για τις μονάδες απολυμάνσεις και το στρατιωτικό υγειονομικό υλικό που αφειδώς στέλνει η Ρωσία τις τελευταίες ημέρες, σε αντίθεση με την αποσπασματική και φειδωλή ανταπόκριση από τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Μολαταύτα, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ βλέπουν στην πράξη αρωγής αυτή, πιότερο μία γεωπολιτική κίνηση, που ενισχύει την ισχύ και την επιρροή της Μόσχας, παρά μία άδολη φιλανθρωπική αντίδραση, πράγμα που αρνείται η Ρώμη.

«Δεν υπάρχουν γεωπολιτικά σενάρια, έχουμε μία χώρα που χρειάζεται βοήθεια κι έχουμε κι άλλες χώρες που σπεύδουν να βοηθήσουν», απαντά ο Ιταλός ΥΠΕΞ Λουΐτζι Ντι Μάγιο σε δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου των Βρυξελλών πως «οι Ιταλοί εκπέμπουν ένα γενικό αίτημα βοήθειας κι οι Ρώσοι στέλνουν στρατιωτικούς γιατρούς και στρατιωτικό εξοπλισμό με στρατιωτικά αεροσκάφη. Αυτό στέλνει ένα μήνυμα».








πηγη 

Απόψε το Άγιο Όρος προσεύχεται για την πανδημία...

Απόψε να παρακαλέσουμε την Ουρανία μητέρα μας την Παναγία.Η βασίλισσα των άγγελων,του ουρανού και της γης..
Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη γη με δάκρυα στα μάτια την παρακαλούν να μεσιτεύσει στον Υιό της για να μας σωσει απο την πανδημία...



Το Άγιο Όρος προσεύχεται απόψε για την πανδημία. Όλες οι μονές και οι σκήτες, όλοι οι αγιορείτες πατέρες θα ενώσουν απόψε τις προσευχές τους για να ζητήσουν από την Παναγία και τον Άγιο Χαράλαμπο να βοηθήσει τον ελληνικό λαό, αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα στη μάχη απέναντι στον κορονοϊό. Σήμερα το βράδυ έχει οριστεί αγρυπνία σε όλα τα αγιορείτικα μοναστήρια, αλλά και λιτανεία των ιερών λειψάνων και θαυματουργών εικόνων. Μία αγρυπνία αφιερωμένη στον προστάτη Άγιο κατά των λοιμωδών νόσων, τον Άγιο Χαράλαμπο.

Σήμερα το βράδυ οι αγιορείτες πατέρες με ταπεινότητα και αγωνία θα προσευχηθούν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους και ζητούν από όλους να ενώσουν και αυτοί τις προσευχές τους μαζί τους για τον ένα και μοναδικό σκοπό. Η αγρυπνία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αμέσως μετά τους χαιρετισμούς. Ωστόσο, όπως λένε και οι ίδιοι οι μοναχοί, αυτό δε σημαίνει ότι προσευχές για την πανδημία θα γίνουν μόνο απόψε. Κάθε άλλο μάλιστα. Στο Άγιο Όρος κάθε μέρα γίνονται προσευχές, κάθε μέρα οι πατέρες ζητούν από την Παναγία τη βοήθεια Της για να νικηθεί αυτός ο αόρατος εχθρός.

Μάλιστα, οι αγιορείτες πατέρες διαβάζουν καθημερινά την ευχή για τον κορονοϊό, την οποία έγραψε ο Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ. Γονατισμένοι μπροστά στις θαυματουργές εικόνες της Παναγίας οι μοναχοί προσεύχονται και διαβάζουν την ευχή για όλους τους ανθρώπους. Άλλωστε το μήνυμα τους είναι πως η κατάσταση είναι μεν δύσκολη, αλλά όχι τραγική. Είναι μία κατάσταση από την οποία σίγουρα θα βγούμε πιο δυνατοί.




Πηγή

Μαλλια κουβαρια εγιναν στην συνοδο της Γερμανοκρατούμενης Ευρώπης ! ! ! Ερχονται ραγδαιες εξελιξεις....

Σε δέκα μέρες φεύγει η Ιταλία απο το Ευρώ;
Προς διάλυση η ευρωζώνη;
Το ευρωομόλογο ταρακουνάει συνθέμελα την «Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη»;
Βέτο από Ιταλία στη Σύνοδο...

Σε ενα μεγάλο και θεαματικό ναυάγιο οδηγήθηκε η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της γερμανοκρατούμενης ΕΕ για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κοροναϊού σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Για άλλη μια φορά η άρνηση της Γερμανίας -και των δορυφόρων της- για έκδοση ευρωομολόγου προκάλεσε την έντονη αντίδραση χωρών του νότου, με Ισπανία και Ιταλία να θέτουν βέτο, απορρίπτοντας το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ιταλία «δεν αποδέχεται» τα σχέδια της ΕΕ επειδή είναι πολύ δειλά, δήλωσε ο κ. Κόντε, όπως αναφέρει το γραφείο του, την ώρα που η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ηγετών ήταν ακόμα σε εξέλιξη.

«Πρέπει να αντιδράσουμε με τη λήψη καινοτόμων οικονομικών μέσων», προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης το συντομότερο δυνατό, αναφέρεται στη σχετική δήλωση.

Τελεσίγραφο από Κόντε
Μάλιστα ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουσέπε Κόντε, που η χώρα του πλήττεται βάναυσα από τον κοροναϊό μετρώντας χιλιάδες κρούσματα και νεκρούς, έθεσε τελεσίγραφο στην Ευρώπη, δίνοντας της προθεσμία 10 ημερών για εύρεση λύσης, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει τι θα κάνει σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του.

«Μέσα σε δέκα μέρες η Ένωση πρέπει να βρει τη λύση. Αν η Ευρώπη βοηθήσει όπως έκανε στο παρελθόν, τότε θα βασιστούμε στις δυνάμεις μας», είπε ο Κόντε, σύμφωνα με την Rai και την εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με το γραφείο του κ. Κόντε, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεζ φέρεται να συμφώνησε με την προθεσμία των 10 ημερών.









πηγη

Εμένα με λένε Αισέ Ιμάμ και τολμώ να λέω, ότι είμαι Ελληνίδα και σ όποιον αρέσει...(Παρακρουση στην Αγκυρα)

Αϊσέ Ιμάμ: “Δεν ξέρετε πως είναι να βάζεις ελληνική σημαία στα Πομακοχώρια”
Ουτε συ ξερεις Αισε ποσο περηφανους μας κανεις μα αυτα που λες ! ! !

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο τουρκικό Προξενείο
«Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά λάθη, όμως δεν ξέρετε πως είναι να βάζεις στο μπαλκόνι σου -στα Πομακοχώρια- την Ελληνική σημαία. Να είσαι ενάντια σ’ όλο το χωριό. Ενάντια στο Τουρκικό Προξενείο. Ενάντια σε αυτούς “που το παίζουν” Τούρκοι», γράφει η Αϊσέ Ιμάμ από τα Πομακοχώρια Ξάνθη, σύμφωνα με άρθρο από fonirodopis.gr

Η Αισέ είναι απ’ τα Πομακοχώρια Ξάνθης. Το κείμενο δημοσίευσης που έγραψε στο facebook το κοροϊδεύουν. Δύσκολα διαβάζεται. Όχι τόσο για τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Όσο για τον κόμπο που προκαλεί στον λαιμό. Πλημμυρίζει όμως από ανθρώπινη περηφάνια. Σ’ ένα τόπο που οι Πομάκοι μαθητές, καλούνται να μάθουν στα σχολεία και να μιλούν στη ζωή τους Πομάκικα, Τουρκικά, Ελληνικά, Αραβικά, αλλά και Αγγλικά. Η Αισέ αναφέρει:

«…. Εσείς συνεχίζετε να με κοροϊδεύετε ότι δεν ξέρω να γράφω. Εσείς όμως δεν ξέρετε πως είναι να βάζεις στο μπαλκόνι σου -στα Πομακοχώρια- την Ελληνική σημαία. Να είσαι ενάντια σ’ όλο το χωριό. Ενάντια στο Τουρκικό Προξενείο. Ενάντια σε αυτούς «που το παίζουν» Τούρκοι, μόνο και μόνο να παίρνουν χρήματα, δύναμη και «προνόμια».

“Εγώ λοιπόν που κοροϊδεύετε ήρθα αντιμέτωπη μ’ όλη την Θράκη. Γιατί εσείς δεν ξέρετε τι είναι στην δική μας κοινωνία, να είσαι Πομάκα μουσουλμάνα χωρισμένη και με παιδί… Να κρεμάσει γυναίκα στο χωριό την Ελληνική σημαία στο μπαλκόνι της.

Να το πληρώνω καθημερινά με τη ζωή μου και τη ζωή του γιου μου. Να έχω μάθει όσο κανείς τις λέξεις ρατσισμός, μπούλινγκ, λεκτική και σωματική κακοποίηση. Να μου κάνουν συνέχεια μηνύσεις, προσβολές. Να με έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και στην ανέχεια, γιατί κανείς δεν δίνει δουλειά, ούτε βοήθεια, ούτε συναναστροφή μαζί μας.

“Εγώ τολμώ να λέω σε όλους: Εμένα με λένε Αισέ Ιμάμ. Σε όποιον αρέσει! Τολμώ να λέω ότι είμαι Ελληνίδα και δεν φοβάμαι. Μακάρι κάποιος να μπορούσε να δει τον κόσμο μέσα από τα δικά μου μάτια. Αυτή η χώρα ανήκει και σε μένα και θέλω να ανήκει και στα δικά μου παιδιά και εγγόνια…..».











πηγη 

Κομοτηνη: Ποιους θελουν να στεγασουν; Γιατι διωχνουν εκβιαστικα, κοβοντας νερο και ρευμα, τους φοιτητες απο τις φοιτητικες Εστιες;

Δεν θελω να πιστεψω κατι που φανταζομαι...
Διωχνουν τους Φοιτητες απ τις Φοιτητικες Εστιες γιατι; 
Ποιους επειγονται να στεγασουν τωρα που με τον Κορωναι θα περασουν απαρατηρητοι;
Μηπως λαθρομεταναστες εισβολεις; 
Μηπως λεω , μηπως και δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι αλλα το φοβαμαι...
Διαβαστε τι καταγγελουν οι φοιτητες και βγαλτε τα συμπερασματα σας  ! ! !

Καταγγελία του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Κομοτηνής για την αναστολή λειτουργίας των εστιών της πόλης...

Καταγγελία για τα όσα συνέβησαν στην φοιτητική εστία Κομοτηνής σχετικά με το ζήτημα της αναστολής λειτουργίας της δομής απέστειλε ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Κομοτηνής (ΣΟΦΕΚ).

Όπως τονίζουν οι φοιτητές, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ τούς ενημέρωσε πως από αύριο κόβεται το νερό και το ρεύμα στις εστίες, πράγμα που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα σε όσους σπουδαστές που δεν έχουν άλλη στέγη.

Αναλυτικά η καταγγελία του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Κομοτηνής:

«Ενημέρωση από Φοιτητικές Εστίες Κομοτηνής

Σήμερα (26/03) ενημερωθήκαμε από τον διευθυντή του ΙΝΕΔΙΒΙΜ πως από αύριο κόβεται το νερό και το ρεύμα στις εστίες, ενώ σε αυτές κατοικούν την στιγμή αυτή φοιτητές που δεν έχουν που να μείνουν. Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια της απόφασης της κυβέρνησης για εκκένωση των εστιών πανελλαδικά, ενώ ο πρύτανης είχε δεσμευτεί ενώπιον μας για λύση του προβλήματος. Συγκεκριμένα :

·        Το ρεύμα και το νερό δεν κόβονται από τις εστίες ούτε στις καλοκαιρινές διακοπές. Αυτό μας κάνει σαφές ότι ελλοχεύει μια προσπάθεια εκβιαστικής έξωσης μας από τα σπίτια μας.

·        Το παραπάνω μέτρο έρχεται επίσης σε αντίθεση με την ίδια την λογική της απαγόρευσης μετακινήσεων καθώς μπορεί εν δυνάμει να φέρει διασπορά του ιού σε διάφορα μέρη της χώρας, μη λαμβάνοντας επίσης υπόψη τους ότι πολλοί από εμάς μπορεί να έχουμε συγγενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

·        Οι Πρυτανικές Αρχές δείχνουν μια απερίγραπτη αδιαφορία για τα τους προσωπικούς λόγους όσων δεν μπορούμε να φύγουμε από τις εστίες, αλλά δεν συμπεριλαμβανόμαστε στις 3 κατηγορίες που όρισε το Υπουργείο, για διευθέτηση του ζητήματος της στέγασής τους.

·        Μας ζητήθηκε να υποβάλλουμε αίτηση για τους λόγους που δεν μπορούμε να αφήσουμε το δωμάτιο μας στην εστία, πράγμα και το οποίο κάναμε. Παρ’ όλα αυτά οι αιτήσεις μας ούτε εξετάστηκαν, ούτε λήφθηκαν υπόψη εν γένει, μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν και σαθρές δικαιολογίες, όπως ότι δώσαμε λάθος στοιχεία στις αιτήσεις μας .

·        Η απόφαση ΦΕΚ αυτή αυτοαναιρέθηκε με την εισήγηση που κατέβασε η επιτροπή επιδημιολόγων υπό τον Τσιόδρα στο υπουργείο Υγείας για άρση του. Το υπουργείο Υγείας απέρριψε την παραπάνω εισήγηση για «πολιτικούς λόγους».

Σήμερα λοιπόν, ετέθη με εκβιαστικούς όρους προς τα εμάς πως θα κοπεί το νερό και το ρεύμα και πως θα πρέπει να φύγουμε. Αμέσως πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην Πρυτανεία με σκοπό να επιλυθεί το ζήτημα των οικότροφων που θα παραμείνουμε στην εστία.

Η στάση των Πρυτανικών Αρχών ήταν ανένδοτη στην μη κάλυψη των αιτημάτων μας. Συγκεκριμένα μας αναφέρθηκε από τον Αντιπρύτανη κ. Μάρη, πως η Πρυτανεία δεν πρόκειται να λάβει κανένα απολύτως μέτρο, πως δεν είναι υπ ευθύνη της να μεριμνήσει για τους φοιτητές και πως πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να βρούμε να μείνουμε, έφτασε μέχρι και στο σημείο να μας συμβουλεύσει να πάμε σε ξενώνα φιλοξενίας αστέγων.

Όταν ξανά του αναφέραμε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη και πως η Πρυτανεία οφείλει να βρει μια λύση, αυτός με εριστικό τρόπο σταμάτησε την κουβέντα και κλείστηκε στο γραφείο του.

Παρά των όλο παραλογισμό της κατάστασης, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των φοιτητών και παρά το γεγονός πως βρέθηκαν λύσεις στις υπόλοιπες εστίες πανελλαδικά όπου και ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των φοιτητών, οι πρυτανικές αρχές παραμένουν ανένδοτες. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε δίχως κατοικία, και δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει».











πηγη 

Κατι δεν παει καλα ! ! ! Η ίδια κοπέλα σε τρεις διαφορετικές εκπομπές για Κορωναιο, με τρεις διαφορετικές ιδιότητες (Γιατρός-Οικονομολόγος-απλή κάτοικος)....

Τρεις εκπομπες με τηνιδια κοπελα στον αερα...
Σε τρια διαφορετικα καναλια...
Σε διαφορετικες εκπομπες...
Με διαφορετικες ιδιοτητες ομως...
Αλλα για το ιδιο θεμα....
Τον Κορωναιο....
Τι δεν παει καλα ρε παιδια;
Ποιος δουλευει ποιον;
Αυτοι εμας;
Και γιατι;
Ποιος ο λογος;
Η απαντηση ειναι μια.....
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ....
ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ! ! !










Πηγη 

Μοσιαλος: Οι Ελληνες εφτιαξαν σπιτια με δανεικα των Γερμανων ! ! ! Αρα; (Καμαρωστε τον).....

Ηλίας Μόσιαλος: Οι Έλληνες απέκτησαν α΄ κατοικία με τα δανεικά των Γερμανών. Δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει 80% ιδιοκατοίκηση 
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΔΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ !

Θαυμάστε αυτόν που θα σας πάρει τα σπίτια από την εποχή που ήταν υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου...
Αυτο ειναι το Καθεστως των Μητσοτακηδων...
Να τους χαιρεστε οσοι ακομη τους φωναζετε ΖΗΤΩ !












Μυτιληνη: Αυτοι ειναι οι "καημενοι" που θα ζησουν μαζι μας στην Ελλαδα μας;

Αυτοι ειναι που θελουν ασυλο στην Ελλαδα;
Αυτοι ειναι που φερνετε στις γειτονιες μας;
Αυτοι ειναι που πληρωνονται απ το υστερημα του Ελληνα;
Αυτοι ειναι που ερχονται ειρηνικα;
Αυτοι ειναι που εχουν δικαιωμα ασυλου;
Αυτοι ειναι που ενω δεν σεβονται τους νομους της χωρας μας εχουν δικαιωματα στην χωρα μας;
Σοβαρευτειτε ρε Μητσοτακηδες...
Αυτοι ειναι εισβολεις , εγκληματιες πολεμου, κακοποια στοιχεια, απειλουν την ασφαλεια της Ελλαδος κλπ κλπ...
ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΡΑ ! ! !
Καμαρωστε τους στο βιντεο τους "καημενους"...







Προεδρος Πακιστανων Ελλαδος: Ζηταμε σπιτια και ξενοδοχεια ! ! ! (Κυριε Εισαγγελεα, εφαρμοστε τους νομους)

Για αυτους δεν υπαρχουν νομοι;
Ποιος εινα ο τυπος, που απαιτει σπιτια και ξενοδοχεια για τους λαθροεισβολεις;
Εχει δικαιωμα να απαιτει; 
Αν αυτο, το εκανε Ελληνας, στην δικη του Πατριδα, θα ζουσε τωρα; 
Εμεις γιατι να τον ανεχομαστε, τον λαθρομεταναστη;
Καμαρωστε τον στο βιντεο...




Κατι μαγειρευουν οι Τουρκοι στον Εβρο....ΕΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ! ! !

Ο Τουρκος, ειναι υπουλος και αναξιοπιστος...
Αυτο, ειναι δεδομενο...
Δεν μπορεις ποτε, να βασιστεις στα λογια του και τις υπογραφες του....
Σε σεβεται μονο, οταν σε φοβαται...
Ο Τουρκος, ειναι καλος, μονο νεκρος....
Μην βιαστειτε να θριαμβολογησετε επειδη μαζευει τις εμπροσθοφυλακες του, τους λαθροεισβολεις εννοω .....
Κατι αλλο αλλου,  ετοιμαζει υπουλα....
ΕΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ! ! !

Ετσι λοιπον...
Μέσα στη νύχτα οι Τούρκοι προχώρησαν σε εκκένωση της περιοχής του Έβρου, από τους χιλιάδες μετανάστες που οι ίδιοι είχαν προωθήσει! Άναψαν φωτιές και σε πολλές περιπτώσεις δια της βίας απώθησαν τους μετανάστες.

Τα ερωτήματα είναι  δύο:

•Γιατί αποσύρουν τώρα τους μετανάστες

•Που τους πάνε;

Οι πρώτες εκτιμήσεις που γίνονται από την Αθήνα είναι ότι η απόφαση του καθεστώτος Ερντογάν έχει να κάνει με τις δυσμενείς εξελίξεις στο θέμα του κορονοϊού.  Πληροφορίες που αναμένουν όμως την επιβεβαίωση τους, κάνουν λόγο για τη δημιουργία ενός “στρατοπέδου συγκέντρωσης” με σκηνές πέριξ της Αδριανούπολης.

Την ίδια ώρα που όλα αυτά συμβαίνουν στον Έβρο ,ανεύθυνοι και επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χώρας διακινούν FAKE εικόνες στο διαδίκτυο με τραυματισμένο από τους μετανάστες Έλληνα στρατιώτη!

Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από σχόλια από τα οποία προκύπτει ότι κάνουν ….πλάκα!

Είναι οι “πατριώτες της φακής” .
Πηγές του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ διψεύδουν κατηγορηματικά το περιεχόμενο των φωτογραφιών....









πηγη 

Ο Πατούλης απειλεί τον γιατρό, που τολμησε να μιλησει κατα των μετρων Κορωναιου, με πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις...(Ζητω η δημοκρατια)

Αυτη ειναι η Δημοκρατια σας;
Μπορει να μιλησει, μονο αυτος, που συμφωνει με σας;
Ενταξει μας πεισατε...
Εχουμε Καθεστως, που θυμιζει Σοβιετικη Ενωση...
Διαβαστε λεπτομερειες...

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες κατάφερε να γεμίσει το Face Book από ανθρώπους που βρήκαν την ανάρτησή του όχι μόνο ενδιαφέρουσα αλλά και σωστή. Μέσα σε αυτούς συγκαταλέγονται και πολλοί γιατροί όλων των ειδικοτήτων που θεωρούν ότι ο συνάδελφός τους καρδιολόγος Φαίδωνας Βόβολης τα λέει όλα με το όνομά τους.  Και το όνομα αυτών είναι «υπερβολή». Υπερβολή όσων αφορά τα μέτρα πρόληψης για τον #κορωνοϊό.

Από την άλλη υπήρξαν και οι αναμενόμενες ηχηρές αντιδράσεις.  Ο Γιώργος Πατούλης, ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και όχι ως Περιφερειάρχης, δήλωσε ότι είναι «καταδικαστέα κάθε δημόσια δήλωση που δεν στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα» και απειλεί μάλιστα τον γιατρό με πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις.

Δεδομένου ότι είναι και οι δύο γιατροί και οι δύο επιστημονικά καταρτισμένοι και με δεδομένο ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να υπάρχουν αξιόπιστα επιστημονικά δεδομένα, αναρωτιόμαστε για ακόμα μια φορά κατά πόσο δεν θα λυθεί κάθε έννοια της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, με αφορμή ή εξαιτίας της πανδημίας.

Βασίζονται για τα μέτρα σε στατιστικά δεδομένα. Η στατιστική όμως στην ιατρική, όπως αναφέρει και στο μήνυμά του ο κ. Βόβολης μπορεί να γίνει μόνο σε ετήσια βάση. Και τώρα δεν έχουμε στη διάθεσή μας τα στοιχεία ούτε τριών μηνών.

Ο Φαίδων Βόβολης κατοικεί τα τελευταία χρόνια στην Κηφισιά, ενώ στις περασμένες δημοτικές εκλογές ανακατεύτηκε πολύ ενεργά, αποτελώντας το δεξί χέρι του Αλέξη Μακρή, υποψήφιου δημάρχου με τον συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Κηφισιά». Είναι επεμβατικός καρδιολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του καρδιολογικού κέντρου Αθηνών, με εξειδίκευση στις νεότερες τεχνικές των υπερήχων καρδιάς και stress echo από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρία.

Τον κ. Βόβολη, συνάντησα στο ιατρείο του που διατηρεί στην Κηφισιά.  Είχα μαζί μου βέβαια το απαραίτητο έντυπο της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης.  Βρισκόμουν σε εργασία, αφού η εργασία του δημοσιογράφου είναι να παίρνει και συνεντεύξεις. Συνεντεύξεις από επιστημονικά καταρτισμένους ανθρώπους που μπορούν να συμφωνούν ή να διαφωνούν  με μία άποψη. Όπως μπορούν να κάνουν και οι αναγνώστες μας.

Είναι λάθος να προστατευόμαστε αυτή την εποχή από τον #Covid_19;

Ασφαλώς οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προφυλάσσονται.  Από εκεί και πέρα  όμως το να κλεινόμαστε μέσα δεν είναι σωστή αντιμετώπιση για μια τέτοια επιδημία.  Οι ιθύνοντες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, έχουν τρομάξει τον κόσμο πιο πολύ από το να ήταν μια θανατηφόρα μεταδιδόμενη ασθένεια όπως το HIV (έιτζ).  Οι πιο πολλοί ασθενείς θα το περάσουν σαν να είναι ένα απλό κρύωμα. Όσοι έχουν χρόνια προβλήματα πρέπει να προφυλαχτούν και πάντα η Πολιτεία έχει χρέος αυτούς να τους προφυλάσσει, όχι μόνο τώρα.

Δεν υπάρχει καμία προτροπή χαλάρωσης για το πώς αντιμετωπίζουμε την επιδημία,  αυτό είναι σαφές. Παίρνουμε προληπτικά μέτρα, προσέχουμε αλλά ο εγκλεισμός είναι κάτι διαφορετικό. Το πλήγμα για την οικονομία θα είναι δυσανάλογο με όλη αυτή τη φοβία που έχουν σπείρει στον κόσμο

Τι πιστεύετε ότι θα ακολουθήσει;

Δυστυχώς  μας ετοιμάζουν για το  επόμενο βήμα, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, κάτι που αντιβαίνει στην ελεύθερη βούληση,  να μπορεί να επιλέγει ο καθένας ελεύθερα θεραπεία και  πρόληψη.

Μάλλον ταράξατε πολλούς αφού λίγες ώρες αφού δημιουργήσατε χαμό στο διαδίκτυο η ανάρτησή σας εξαφανίστηκε. Τι αντιδράσεις προλάβατε να αλιεύσετε;

Μέχρι τώρα η πλειοψηφία όσων διάβασαν το μήνυμά μου ανταποκρίθηκαν με θετικά σχόλια. Πάνω από το 95% συμφωνούσαν και μαζί με αυτούς πολλοί συνάδελφοί μου γιατροί. Φυσικά υπήρχαν και κάποιοι που σχολίασαν αρνητικά όχι μόνο στο ιντερνέτ αλλά και στη γειτονιά μου και στο οικείο περιβάλλον μου. Παρόλα αυτά πολλοί αναμετέδωσαν το μήνυμά μου και είχαμε και σχολιασμό από το εξωτερικό, μέχρι και από  το Μεξικό υπήρχε μήνυμα, τη Γερμανία, τη Γαλλία και αλλού.

Πώς βλέπετε να τελειώνει η υπόθεση «κορωνοϊός»;

Η επιδημία θα κάνει τον κύκλο της και θα εξασθενήσει τέλη Απριλίου. Βέβαια από Σεπτέμβρη μπορεί να εμφανιστούν πάλι κάποια κρούσματα αλλά όπως και η γρίπη που πλήττει τα τελευταία χρόνια όλο τον πλανήτη θα μπορεί να ελεγχθεί.

Η ανάρτηση του κυρίου Βόβολη απευθυνόταν στον δεύτερο πληθυντικό σε όλους εμάς που έχουμε κλειδωθεί στα σπίτια μας, φοβούμενοι αν όχι τον ιό, τα πρόστιμα και τις ποινικές κυρώσεις που επιβάλλονται.

Ο γιατρός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι κάθε ιός έχει εκθετική αύξηση, δεν αποτελεί εξαίρεση ο κορωνοϊός και ότι αν συγκρίνουμε θύματα και ασθενείς με τα κρούσματα της γρίπης, αυτά του κορωνοϊού είναι αμελητέα.  Αναφέρθηκε στην προ μηνών δήλωση του προέδρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο οποίος είχε πει ότι ετησίως έχουμε 60.000 νεκρούς από γρίπη, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να είναι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα. Και αυτοί πάντα πρέπει να προστατεύονται με σχετική απομόνωση. Δεν είναι κάτι που έπρεπε να θυμηθούμε τώρα.

Προέτρεπε στη δήλωσή του να μην υπάρξει διχασμός ανάμεσα σε αυτούς που φοβούνται και σε αυτούς που καλούνται ως ανεύθυνοι και δεν φοβούνται. Έκανε λόγο για τεστ πειθαρχίας. Προέβλεπε ότι ίσως θα αντιμετώπιζε νομικό κυνήγι και δυστυχώς μάλλον έπεσε μέσα.  Παρόλα αυτά τόνιζε ότι θα λέει πάντα την αλήθεια και θα φροντίζει μόνιμα τους ασθενείς, όχι μόνο την καρδιά τους αλλά και το πνεύμα και την ψυχή τους.

Η ανάρτησή του έκανε ιδιαίτερη  αίσθηση όχι μόνο για την αλήθεια των λόγων του αλλά και για τη δύναμη αυτών, την οποία θα αποφύγουμε να αναμεταδώσουμε μια και ο Ιατρικός Σύλλογος το είπε καθαρά:

«Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και αποπροσανατολιστικές

Ως ιατρικό σώμα θα πρέπει να επιδείξουμε τη σοβαρότητα και σύνεση που αρμόζει στο κύρος του ιατρικού λειτουργήματος. Ο ΙΣΑ ασφαλώς αναγνωρίζει την ελευθερία της έκφρασης, αλλά, υπό τις παρούσες συνθήκες της παγκόσμιας πανδημίας, δεν θα ανεχτεί παρουσίες στα ΜΜΕ ή τη δημοσίευση με κάθε μέσο προσωπικών απόψεων, που εγείρουν την υπόνοια ότι γίνονται είτε κακόβουλα είτε για λόγους προσωπικής προβολής. 

Αποτελεί «γροθιά» στην ίδια την αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και ο ΙΣΑ με εντολή του Προέδρου του θα προβεί σε κάθε ενέργεια που απαιτείται σε ποινικό και πειθαρχικό επίπεδο.»

Μια λοιπόν και η πανδημία έχει δικαίωμα να καταλύσει την ελευθερία του λόγου και να πνίξει αντίθετες φωνές στα ΜΜΕ, θα αποφύγουμε να αναμεταδώσουμε το μήνυμα.

Δεν θα πούμε αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τον κύριο Φαίδωνα Βόβολη.  Θα πούμε όμως ότι ακόμα κι αν διαφωνούμε μαζί του, θα υποστηρίζουμε ότι έχει δικαίωμα να μιλήσει.  Είναι αλαζονικό για οποιονδήποτε να νομίζει ότι μόνο αυτός ορθά ομιλεί και μόνο αυτόν έχει υποχρέωση να ακούει και να πιστεύει ο κόσμος. Πού πήγε η αποδιδόμενη στον Βολταίρο φράση «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»;  Μάλλον την χτύπησε η πανδημία.










πηγη 

Ινστιτούτο Παστέρ: Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον κορωνοϊό περισσότερο από τη γρίπη...

Κι αλλος χαλαει την πιατσα...
Καθε μερα πληθαινουν οι φωνες που ξεμπροστιαζουν τα κορωνολαμογια...

Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αυτό ο κορωνοϊός σε σχέση με τη γρίπη, είπε ο διευθυντής των Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Παστέρ.

Για το αν η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί όπως στην Ιταλία μίλησε ο διευθυντής των Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Παστέρ.

«Τα μέτρα που ελήφθησαν στη χώρα μας, μπορεί να περιορίσουν την περαιτέρω εξάπλωση, αλλά θα έλεγα ότι με ανησυχεί λίγο το γεγονός ότι στην Ιταλία ίσως έχουν περισσότερα κρούσματα απ' όσα και οι ίδιοι γνωρίζουν», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Μεντής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Με δεδομένο ότι στην Ιταλία υπάρχουν τον τελευταίο καιρό πολλές εκθέσεις, στις οποίες έχουν βρεθεί και αρκετοί Ελληνες, υπάρχει η πιθανότητα μερικοί απ' αυτούς να φέρουν τον ιό πίσω και έτσι να έχουμε κάποια εξάπλωση», είπε.

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον κορωνοϊό περισσότερο από τη γρίπη»

«Αλλά ό,τι και αν γίνει, νομίζω ότι δεν θα πρέπει να έχουμε ιδιαίτερο φόβο, όσο φόβο έχουμε για τη γρίπη, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αυτό ο κορωνοϊός σε σχέση με τη γρίπη», επισήμανε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ.








πηγη 

Και τα Αραβικά Εμιράτα έστειλαν βοήθεια στην Ελλάδα...


Παραλαβή δωρεάς ιατρικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έφθασε την Πέμπτη, 26.03.2020,
υγειονομικό υλικό που δώρισαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελλάδα
και θα διατεθεί άμεσα στις ιατρικές μονάδες της χώρας
για την ενίσχυση των αναγκών στη μάχη κατά του COVID-19.

Πρόκειται για ιατρικό υλικό περίπου 11 τόνων που έφθασε στη χώρα μας
με ειδική πτήση της Etihad Airways.
Περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων-
ειδικές φόρμες ιατρικής προστασίας, ιατρικά γάντια,
καλύμματα ιατρικών παπουτσιών και απολυμαντικά.



Η βοήθεια έρχεται μετά από πρωτοβουλία
των Α.Ε. Sheikh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan,
Διαδόχου του Abu Dhabi & Αναπληρωτή Ανώτατου Διοικητή
των Εμιρατινών Ενόπλων Δυνάμεων,
και Α.Ε. Sheikh Tahnoon Bin Zayed Al Nahyan,
Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των Η.Α.Ε,
και επιβεβαίωνει τη στενή σχέση των Η.Α.Ε. με την Ελλάδα.
Μια σχέση που ξεκινά από την οικονομική συνεργασία
αλλά με την εμπιστοσύνη που αυτή χτίζει εξελίσσεται σε δεσμό φιλίας.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε προσωπικά τους
Α.Ε. Sheikh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan,
Διάδοχο του Abu Dhabi & Αναπληρωτή Ανώτατου Διοικητή
των Εμιρατινών Ενόπλων Δυνάμεων,
και Α.Ε. Sheikh Tahnoon Bin Zayed Al Nahyan,
Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των Η.Α.Ε,
και τόνισε ότι «Οι σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης με τα Η.Α.Ε.
αποδεικνύονται πολύτιμες, αυτές τις δύσκολες ώρες,
και ήδη βρίσκουν έκφραση με την αλληλεγγύη που εκδηλώνεται,
ιδίως με την αποστολή πολύτιμου υγειονομικού υλικού».



Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης το υλικό παρέλαβε
η βασική ομάδα που εργάζεται ώστε να θωρακιστεί
το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας άμεσα αλλά και μεσοπρόθεσμα:
Μάριος Θεμιστοκλέους, Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προμηθειών Υγείας,
Γιάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας,
Γιώργος Μυλωνάκης, Γενικός Γραμματέας της Βουλής,
Γρηγόρης Δημητριάδης, Γενικός Γραμματέας Εξωστρέφειας.


Πηγή

Απαγόρευση κυκλοφορίας και....Βροχή» τα πρόστιμα για μετακινήσεις χωρίς βεβαίωση ! ! !

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 15.00 βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 541 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 3.491 παραβάσεις.

Τα πρωτεία και σήμερα στις παραβάσεις έχει η Αττική με 156 πολίτες να μην πειθαρχούν στα μέτρα και ακολουθούν, 56 στην Κρήτη, 51 στα Ιόνια Νησιά, 51 στη Δυτική Ελλάδα, 39 στην Ήπειρο, 36 στην Πελοπόννησο, 29 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 28 στην Κεντρική Μακεδονία, 24 στο Νότιο Αιγαίο, 18 στη Θεσσαλία, 18 στη Θεσσαλονίκη, 16 στη Στερεά Ελλάδα, 16 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στη Δυτική Μακεδονία.











πηγη 

«Θα τρως ξερό ψωμί στο σπίτι σου και ο γείτονας θα σε ζηλεύει γιατί αυτός δεν θα έχει»...


Θα τρως ξερό ψωμί στο σπίτι σου και ο γείτονας θα σε ζηλεύει γιατί αυτός δεν θα έχει»

Η Ασκήτρια εν τω κόσμω Λαμπρινή Βέτσιου-Δρίβα, από την Άρτα, που κοιμήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2002.
Προείπε σε διάφορους ανθρώπους όσα πολύ δύσκολα έρχονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες, που ξέχασαν τον Θεό, ακολουθώντας αδιέξοδους δρόμους και θεωρίες, αθεΐα, απιστία, αιρέσεις, σαρκικές ηδονές και υλισμό!

Που δεν έσκυψαν να πιουν από το γάργαρο και δωρεάν νερό της αιωνιότητας, της ευσέβειας, της ευλογημένης Ορθοδοξίας. Που ξέχασαν να κάνουν ακόμη και τον σταυρό τους, το «δόξα τω Θεώ», την Παναγιά της μάνα μας, τον Εκκλησιασμό της Κυριακής, το καντηλάκι της βραδινής προσευχής…

«Θα τρως ξερό ψωμί στο σπίτι σου και ο γείτονας θα σε ζηλεύει γιατί αυτός δεν θα έχει»

Η Ασκήτρια Λαμπρινή της Άρτας, που προείπε τις μεγάλες καταστροφές από τσουνάμι (Φιλιππίνες), το συγκλονιστικό ατύχημα με τα παιδιά στα Τέμπη, είδε επίσης με φώτιση Θεού, ότι η Ελλάδα θα πέσει έξω οικονομικά με το ευρώ, θα μπουν μεγάλοι φόροι και θα έρθει πολύ μεγάλη φτώχεια και πείνα, αναγκαστική επιστροφή του κόσμου στα χωριά, προσπάθεια επιβολής της Κάρτας – Ταυτότητας, εκλογές και ακυβερνησία, ξένος κυβερνήτης που θα μας φέρουν απ΄ έξω (ίσως η Τρόικα και οι Δανειστές) και στο τέλος επιστροφή του Βασιλιά στην Ελλάδα (όπως είδε και ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος, θεωρώντας το θετικό μπροστά σε όσα θα έχουν ήδη συμβεί στην χώρα μας)! Αλλά και μεγάλη μέριμνα του Θεού για τους πιστούς Ορθοδόξους Χριστιανούς!


Τόνιζε επίσης πόσο σωτήριο είναι για τα παιδιά μόλις 10 λεπτά προσευχής την ημέρα!

«Η Ελλάδα θα πέσει έξω: Φόροι, φτώχεια και επιστροφή στα χωριά»

«Η Ελλάδα, μια ώρα, οικονομικά θα πέσει έξω! Τα λεφτά θα εξευτελιστούν. Τυχεροί όσοι θα έχουν χρυσό (ως μέσο συναλλαγής) και ένα κομμάτι γης».

Μου είπε η γερόντισσα (έγινε μοναχή από τον π. Μητροφάνη) για το σπίτι μου(1990):

– «Τι το θες παιδί μου τόσο μεγάλο σπίτι; Θα έρθει καιρός που θα βάλουν φόρο και στα βήματά σας μέσα σ’ αυτό, και στα άτομα που είστε μέσα»! (Τώρα έχουμε τεκμήριο διαβίωσης – φορολόγηση τετ. μέτρων και το χαράτσι ΕΝΦΙΑ).

– Τυχεροί όσοι θα μένουν σε καλύβες (μικρά σπιτάκια). Τα αυτοκίνητα θα τα αράξει ο κόσμος στις αυλές του! Αν έχεις δουλειά θα δουλεύεις όλη μέρα, το μισό μεροκάματο θα το δίνεις για βενζίνη για να πάς στη δουλειά σου και το υπόλοιπο να ταΐσεις τα παιδιά σου και αν φτάσουν για να φάνε… Την αποθήκη που βάζει ο πατέρας σου το χόρτο για τα ζώα θα σε παρακαλάνε για να μείνουν μέσα! Γεμάτος έκπληξη της είπα. Βρε γιαγιά έχει ποντίκια μέσα! Η γιαγιά μου είπε:

– Όταν κάποιος δεν έχει που να βάλει την οικογένειά του, τα ποντίκια θα υπολογίσει; Αφού έριξε μια ματιά στον ουρανό με κοίταξε και μου είπε:


– Όταν κάποιος δεν έχει που να βάλει την οικογένειά του, τα ποντίκια θα υπολογίσει; Αφού έριξε μια ματιά στον ουρανό με κοίταξε και μου είπε:

– Θα είναι άτομα από την Αθήνα και από άλλα μέρη, και από νησιά θα έρθει κόσμος! Πότε θα γίνουν αυτά γιαγιά; Δεν θα ζω εγώ τότε!

Για την ηλεκτρονική ταυτότητα-κάρτα του Πολίτη

Είπε επίσης, το 1990:
– Θα σας αναγκάσουν να πάρετε μια κάρτα-ταυτότητα. Θα κάνετε όλες τις συναλλαγές σας με αυτή. Να μη την πάρετε, είναι του Αντιχρίστου. Όποιος την πάρει αμέσως ξεβαπτίζεται. Είπε επίσης ότι θα αναγκάσουν τον κόσμο να πάρει τη κάρτα με διάφορους τρόπους. Αυτές, είπε, θα βγουν στον Βόλο.

– Τα πράγματα θα αλλάξουν, δεν θα είναι όπως τώρα. Θα έρθει μεγάλη φτώχεια! Θα πουν, είσαι μακροχρόνια άνεργος, δικαιούσαι ένα βοήθημα οικονομικό, για να το πάρεις όμως θα πρέπει να έχεις την κάρτα-ταυτότητα. Εκεί θα εξαπατηθούν πολλοί… Σκέψου ένα πατέρα με τρία παιδιά που έχουν τρεις μέρες να φάνε. Θα τρέχει αμέσως να πάρει τη κάρτα, για να αγοράσει λίγα μακαρόνια, λίγα φασόλια… (Δεν μιλάει για απλή τραπεζική κάρτα, αλλά για υπέρ κάρτα-ταυτότητα).

«Θα έρθει ο κατήφορος με το ευρώ και μετά μεγάλη φτώχεια»



7 Σεπ. 2002: Επισκέφτηκα τη γερόντισσα στο σπιτάκι της. Ήταν 11 το πρωί.

– Έλα και σε περίμενα μου είπε. Σε λίγες μέρες θα φύγω από τη ζωή! Άρχισε να μου δίνει κάποιες συμβουλές. Της ζήτησα να μου εξηγήσει κάποια πράγματα που έλεγε στο παρελθόν. Τότε ήταν μεταβατική περίοδος, από δραχμή στο ευρώ.Αναφέρω το διάλογο μεταξύ μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιαγιά έχω μια διαφωνία μαζί σου. Είχες πει κάποτε ότι η Ελλάδα θα πέσει έξω οικονομικά και τα λεφτά θα χαθούν μια ώρα! Πριν λίγες μέρες μπήκαμε στο ευρώ, είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ευρώ είναι ισχυρό νόμισμα όπως το δολάριο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό το νόμισμα είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα που δεν είναι ευλογημένο από το Θεό. Αυτό το νόμισμα έγινε για να εξυπηρετήσει κάποιους σκοπούς του σκότους!! Θα τους δεις λίγα χρόνια αργότερα! Πέντε χρόνια θα περνάει καλά ο κόσμος και μετά έρχεται ο κατήφορος! Θα έχετε όλα τα καλά μπροστά σας, αλλά δεν θα μπορείτε να τα αποκτήσετε… Τα παλιά σου ρούχα δε θα τα πετάς, να τα βάλεις κάπου να τα φυλάς… Δεν θα μπορεί ο κόσμος να αγοράζει καινούργια ρούχα…

Έρχεται μεγάλη φτώχεια… Θα αναγκαστείς να φοράς τα παλιά σου ρούχα και θα λες «είχα εγώ τόσο ωραία ρούχα»; Δεν θα μπορείτε να φτιάξετε τίποτα! Όποιος πρόλαβε και έφτιαξε σπίτι πρόλαβε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιαγιά λες ότι έρχεται φτώχεια! Τι είδους φτώχεια έρχεται;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα τρως ξερό ψωμί στο σπίτι σου και ο γείτονας θα σε ζηλεύει γιατί αυτός δεν θα έχει!!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή θα είναι όπως στη Κατοχή;



ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Χειρότερα από τότε! Ο ιδιωτικός τομέας θα σβήσει και οι δουλειές θα χαθούν, μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αντέξουν, όχι ότι θα παίρνουν πολλά λεφτά αλλά απλώς θα έχουν το σταθερό. Φαντάσου ένα παιδί που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με το πρωινό του, το μεσημεριανό του, το βραδινό του και αναγκαστικά θα έρθει στο χωριό του, να τρώει ένα κομμάτι καλαμποκίσιο ψωμί και ένα αυγό τηγανιτό και αυτή μπορεί να είναι η τροφή του για όλη τη μέρα!…

Θα περιποιείσαι το κήπο σου και θα περνάει κάποιος στο δρόμο, θα βλέπει τον κήπο σου, θα παίρνει φόρα, θα ρίχνει το φράχτη και δε θα μπορείς να τον σταματήσεις! Θα λέει: «φίλε πεινάω, πεινάνε τα παιδιά μου, για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε και έδειξε ταραγμένη!»…

Μείωση γεννήσεων στην πατρίδα μας

Παιδιά σπάνια θα γεννιούνται, θα δεις ζευγάρια να είναι πολλά χρόνια μαζί και δεν θα παντρεύονται! Όχι γιατί δε θα θέλουν, αλλά δεν θα μπορούν, γιατί θα μένουν από δουλειά και μέχρι να ξαναβρούν θα περνά μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αν κατά λάθος κάνουν κάνα παιδί θα παντρεύονται με ένα απλό χαρτί.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Εννοείς γιαγιά πολιτικό γάμο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είπα απλό χαρτί. (Σήμερα έχουμε το σύμφωνο της συμβίωσης). Θα πέσει γκρίνια στο κόσμο, θα δεις σπίτια να καίγονται από μέσα και απ’ έξω αυτό να μη φαίνεται. Θα βλέπεις οικογένειες στην κοινωνία να φαίνονται αγαπημένες, και μέσα στο σπίτι τους να τρώγονται σαν τα σκυλιά! Αυτά μου τα είπε ο Κύριος, είπε η γιαγιά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και κάθε πότε σε επισκέπτεται ο Κύριος γιαγιά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ανάλογα, άλλες φορές πιο συχνά, άλλες πιο αραιά. Περίπου μια φορά τη βδομάδα έρχεται εκεί που προσεύχομαι!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν σου μιλά ο Κύριος γιαγιά σε ποια γλώσσα σου μιλάει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στη γλώσσα που είναι γραμμένα τα Ευαγγέλια!


«Θα μας φέρουν ξένο κυβερνήτη και τον Βασιλιά!»

…Θα γίνονται εκλογές και δεν θα έχουμε κυβέρνηση! Θα έρθει καιρός που θα μας φέρουν άτομο απ’ έξω να μας κυβερνήσει. Θα μας φέρουν και Βασιλιά! Αμέσως ρώτησα τη γιαγιά… Το Σύνταγμά μας δεν επιτρέπει βασιλιά…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Και ποιος είναι αυτός που θα υπολογίσει Σύνταγμα; Ο Κύριος έχει (προσωρινά) αποστρέψει το πρόσωπό του από εμάς τους Έλληνες.

Η κυρία Βασιλική Τζουρμανά από το Κομμένο Άρτας μαρτυρεί:
«Άκουσα σε μια Εκκλησία της Άρτας για πρώτη φορά να συζητούν για την Λαμπρινή και τα πνευματικά της χαρίσματα και ένιωσα μεγάλη επιθυμία να την γνωρίσω.

Με μια συγγένισσά μου που την ήξερε πήγαμε στο φτωχικό σπιτάκι της. Από τότε για σαράντα περίπου χρόνια μέχρι πού έφυγε από την ζωή την ακολουθούσα σχεδόν πάντοτε σε προσκυνήματα, σε αγρυπνίες, σε λειτουργίες που έκανε σε Εκκλησίες και κοιμόμασταν μέσα σ’ αυτές τις νύχτες.
Η θεία Λαμπρινή προσευχόταν και διάβαζε πολλές ώρες και κοιμόταν ελάχιστα.

Κάποτε ζήτησα την βοήθειά της. Ο άνδρας μου χαρτόπαιζε και παραμελούσε το σπίτι. Είχαμε φθάσει σε αδιέξοδο. «Μη φοβάσαι», μου είπε, «όλα θα τα τακτοποιήσει ο Κύριος Ιησούς Χριστός, αρκεί να δείξεις πίστη στον Κύριο».

Μου ζήτησε για σαράντα μέρες να ξυπνώ στις 3 μετά τα μεσάνυχτα και να προσεύχομαι κάνοντας και 40 μετάνοιες. Μου είχε δώσει να διαβάζω κάποιες προσευχές και μου είπε ότι και αυτή θα προσεύχεται για να μας βοηθήσει ο Κύριος. «Πράγματι έκανα όπως μου είπε η θεία Λαμπρινή κρυφά από τον άνδρα μου και μετά τις σαράντα μέρες ξαφνικά όλα άλλαξαν.


Ο άνδρας μου δεν ξανάπαιξε χαρτιά, ασχολούνταν με τα κτήματα και την οικογένεια και τα οικονομικά μας βελτιώθηκαν.

Κάποτε με τη θεία Λαμπρινή και άλλες γυναίκες κοιμηθήκαμε σε μια Εκκλησία. Αφού τελείωσε τις προσευχές της ξάπλωσε να κοιμηθεί. Εμένα δεν με έπαιρνε ο ύπνος. Ακούω την θεία Λαμπρινή ενώ κοιμόταν έβγαζε κάτι αναστεναγμούς, σαν να δούλευε και ήταν πολύ κουρασμένη.
Αυτό κράτησε για λίγο. Σηκώθηκα και έπιασα τα χέρια της και τα πόδια της. Ήταν σαν να έπιανα έναν πεθαμένο…

Κατάλαβα ότι πάλι η θεια Λαμπρινή έφυγε πνευματικά από το σώμα της. Τις πρωινές ώρες την άκουσα πάλι σαν να αγκομαχούσε. «Τώρα θα επέστρεψε», σκέφθηκα. Μόλις ξύπνησε την ρωτάω: «Το βράδυ έφυγες; Που πήγες»; Μου έδωσε την έξης απάντηση: «Πήρα την (τάδε, μια γυναίκα πού ήταν στην παρέα μας) και την παρουσίασα στον Κύριο».

Κάποια φορά αντιμετώπισα ένα μεγάλο πρόβλημα. Έμεινα για έξι μήνες στο κρεββάτι με δυνατούς πόνους στην μέση μου. Δεν μπορούσα να κουνηθώ και πήγαινα από γιατρό σε γιατρό, αλλά η κατάσταση μου χειροτέρευε. Μια μέρα η θεία Λαμπρινή με επισκέφθηκε στο σπίτι μου.

«Μην ανησυχείς», μου είπε, «σε λίγο καιρό θα είσαι τελείως καλά». Την ίδια μέρα με πληροφόρησε κάποια γνωστή μου ότι η θεία Λαμπρινή πριν έρθει στο σπίτι μου πήγε στην Εκκλησία του χωριού μου, και γονατιστή για πολλή ώρα προσευχόταν μπροστά στην εικόνα της Κοιμήσεως της Παναγίας, που είναι αφιερωμένη η Εκκλησία. Σε λίγες μέρες με την βοήθεια κάποιου γιατρού περπατούσα κανονικά. Από τότε μέχρι σήμερα για 18 χρόνια δεν είχα την παραμικρή ενόχληση.

Και μετά την κοίμηση της σε δύσκολες στιγμές της ζωής μου την επικαλούμαι και πάντα με βοηθάει. Είχα ένα καλοκαίρι πονοκεφάλους και ζαλάδες που ίσως οφείλονταν στους καύσωνες.


Ξάπλωσα να κοιμηθώ, αφού πρώτα ζήτησα την βοήθεια της. Ήρθε στον ύπνο μου, στάθηκε από πάνω μου και με σκέπασε μ’ ένα σεντόνι. Το πρωί πού σηκώθηκα ήμουν υγιέστατη».

Η κυρία Μαρία Δραγατάκη από την Άρτα αναφέρει:
«Έμαθα πολλά κοντά στη γιαγιά Λαμπρινή πηγαίνοντας μαζί της στις αμέτρητες ολονυχτίες και στα προσκυνήματα πού οργάνωνε η ίδια. Με αποκαλούσε «παιδί μου» και η λέξη αυτή άγγιζε πραγματικά την ψυχή μου. Είχε υπομονή και άκουγε τα προβλήματα μου και πάντα εύρισκε λύσεις.

Η ζωή της ήταν αγία και ήταν πολύ ταπεινή. Τι να πρωτοθυμηθώ; Την βοήθεια της προς την μητέρα μου; Τις προβλέψεις και την προσευχή πού έκανε για τα παιδιά μου; Ή το μεγάλο καλό πού έκανε σε μένα; Όταν μετά από ένα βαρύ χειρουργείο έχασα τον ύπνο μου,

νιώθοντας απελπισμένη και χαμένη, πήγα μεσάνυχτα στο σπίτι της, ζητώντας βοήθεια και την βρήκα στα γόνατα να προσεύχεται λουσμένη στον ιδρώτα και γύρω της αναμμένα καντήλια και κεριά. Μου είπε: «Παιδί μου, Τι έπαθες απόψε»; Σταυρώνοντάς με από τότε ηρέμησα. Να είναι καλά εκεί πού βρίσκεται η γιαγιά Λαμπρινή και να πρεσβεύει για όλους μας».

Ο Α. Γ. αναφέρει:
«Γνώριζα την γιαγιά Λαμπρινή από μικρός, γιατί ερχόταν στο σπίτι μας και έβλεπε την κατάκοιτη γιαγιά μου, αλλά την θεωρούσα μια αγράμματη γιαγιά. Άκουσα άλλους να μιλούν με ευλάβεια γι’ αυτήν και όταν γύρισα από το πρώτο προσκύνημα μου στο Άγιον Όρος το 2002,

πήγα να την δω και να της δώσω μια ευλογία. Μπαίνοντας στο κελλάκι της ένιωσα σαν να βρίσκομαι μπροστά σ’ ένα γίγαντα. Συνειδητοποίησα τότε, χωρίς να ξέρω πώς, ότι αυτή η γυναίκα ήταν πολύ ψηλά πνευματικά, τόσο πού δεν μπορούσα να την ατενίσω, αν και σωματικά ήταν μικροκαμωμένη.


Η συζήτηση μαζί της ήταν μια πνευματική πανδαισία. Τότε κυριαρχούσε το θέμα των ταυτοτήτων που με απασχολούσε έντονα. Η πρώτη κουβέντα που μου είπε, χωρίς να αναφέρω κάτι σχετικό, ήταν: «Δεν πρέπει να πάρουμε τις ταυτότητες με το χάραγμα…»

Στις επόμενες επισκέψεις μου μέχρι την κοίμησή της διαπίστωσα ότι είχε το προορατικό και διορατικό χάρισμα.

Μου ανέφερε γεγονότα άγνωστα σύμφωνα με την ανθρώπινη λογική, άλλοτε γεγονότα που αφορούσαν το μέλλον μου και έγιναν, και άλλα για γενικότερα θέματα. Ορισμένες δε φορές ενώ είχα στο νου μου να θέσω μια ερώτηση η μου γεννιόταν μια απορία σε συζήτηση παρουσία και άλλων ανθρώπων, αυτή σταματούσε την συζήτηση, απαντούσε στην ερώτηση που σκεφτόμουν και συνέχιζε την συζήτηση.

Τον Μάϊο του 2002 πού την είδα μου είπε ότι σε λίγους μήνες θα φύγει. Αλλά όταν με είδε πως στενοχωρήθηκα πολύ, είπε: «Ε, έτσι το λέω, μήνες – χρόνια». Αλλά κοιμήθηκε πράγματι σε λίγους μήνες, τον Οκτώβριο του 2002 και πορεύθηκε η ψυχή της στον Κύριο που τόσο πόθησε από μικρή».

Την τελευταία Κυριακή που πήγε στην Εκκλησία κοινώνησε και διάβασε την Ευχαριστία στο σπίτι της. Την Δευτέρα άπλωσε όλα τα βιβλία στο κρεββάτι της, διάβαζε από το καθένα λίγο, το σταύρωνε, το ασπαζόταν και το άφηνε στην άκρη. Τρόπον τινά τα αποχαιρετούσε, γιατί τόσα χρόνια αυτά ήταν η καλύτερη συντροφιά της. Την Τρίτη το απόγευμα κάλεσε την κόρη της να κάνουν Παράκληση. Τελειώνοντας είπε: «Σ’ ευχαριστώ, Παναγία μου, πού μου έδωσες να κάνω κι αυτή την Παράκληση. Γιατί μέχρι την Πέμπτη έχω πολλές προσευχές να κάνω ακόμη».


Στην ερώτηση της κόρης της τι θα κάνει την Πέμπτη, απάντησε: «Θα πάω για εκεί πού εργάστηκα, αν εργάστηκα καλά…»

Την Τετάρτη το πρωί ζήτησε να δη τα εγγόνια της. «Αύριο θα φύγω», είπε.
Το βράδυ είπε σε μια ανιψιά της: «Τώρα εγώ θα φύγω. Να πας να το πεις εσύ στην Σταθούλα, να μην της κακοφανεί. Παρακαλούσα τον Θεό να με αφήσει να ζήσω, μέχρι να ωριμάσει η Σταθούλα και να καταλάβει τι είναι η άλλη ζωή».

Κάποια στιγμή ανασηκώθηκε στο κρεββάτι, άνοιξε τα χέρια της και είπε στους παρευρισκομένους: «Ελατέ τώρα, όλοι μαζί, να πάμε στα Ιεροσόλυμα».
Τους αγκάλιασε όλους, μετά σταύρωσε το στήθος της, το προσκέφαλο και ξάπλωσε. Τότε η Σταθούλα έβγαλε τους άλλους έξω και μαζί με τον σύζυγο της άναψαν κεράκι και διάβασαν τις προσευχές, όπως ακριβώς της είχε αφήσει εντολή να κάνει η μητέρα της Λαμπρινή. Όταν τελείωσαν τις προσευχές άκουσαν ένα ελαφρύ σσσσς και η Λαμπρινή Βέτσιου ξεψύχησε σαν πουλάκι, στις 17 ‘Οκτωβρίου 2002, ημέρα Πέμπτη.

Στον τάφο της περνούν και προσκυνούν πολλοί άνθρωποι. Προσεύχονται και αντλούν δύναμη. Κάποια που όσο ζούσε η Λαμπρινή την συμβουλευόταν, ήταν πολύ στενοχωρημένη, γιατί ο σύζυγός της θα έκανε σοβαρή εγχείρηση καρδιάς. Αφού προσκύνησαν τον τάφο της και προσευχήθηκαν, είδε στον ύπνο της την γιαγιά Λαμπρινή που της είπε:

«Μην στενοχωριέσαι. Ο άνδρας σου θα γίνει καλά. Μόνο πριν πας στο νοσοκομείο, θα φτιάξεις πρόσφορο και θα το πας στην Εκκλησία. Πράγματι έκανε το πρόσφορο και όλα πήγαν καλά.


Αυτή ήταν η Λαμπρινή Βέτσιου. Ασκήτρια με μεγάλες νηστείες, με καθημερινές αγρυπνίες, με συνεχή μελέτη και προσευχή. Αγαπούσε τον Χριστό, μιλούσε συνέχεια γι’ Αυτόν και όλα τα κύτταρα του σώματος της ανέδιναν Χριστό. Βοηθούσε τους ανθρώπους με την χάρη πού είχε. Είδε απ’ αυτή την ζωή τον Παράδεισο και την Κόλαση. Ενώ προσευχόταν ερχόταν ενίοτε ο Χριστός, η Παναγία και άλλοι Άγιοι και συνομιλούσαν.

Ήξερε τα μελλούμενα και έλεγε ότι μας περιμένουν πολύ δύσκολα χρόνια. Λυπόταν τα μικρά παιδιά και έλεγε: «Αν ήξεραν τι θα περάσουν»!. Αλλά αμέσως συμπλήρωνε:

«Έχει ο Θεός.Θα οικονομήσει για τους Χριστιανούς».

Περισσότερα, έλεγε, δεν την άφηνε ο Χριστός να ειπεί …

Αιωνία άς είναι η μνήμη της…

+ + + + + + +
Από το βιβλίο «Ασκητές μέσα στον κόσμο», η 19η διήγηση.
Κεντρική διάθεση βιβλίου: Ιερόν Ησυχαστήριον «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», Μεταμόρφωσις Χαλκιδικής.



Πηγή

















Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.