Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Εκδηλωσεις για το χασισι, επισημα πια, απο βολευτες.....







ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΥΝΤΑ!
Ο Καρανίκας προωθεί εκδήλωση βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για την Κάνναβη στην Ημαθία !

Αναδημοσίευσε στο Facebook την ανάρτηση της Φρόσως Καρασαρλίδου

Την εκδήλωση που διοργανώσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου προώθησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας.

Το γνωστό για την «αγάπη» του προς το θέμα κυβερνητικό στέλεχος αναδημοσίευσε στο Facebook την ανάρτηση της βουλευτού Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καλεί σε εκδήλωση για τη φαρμακευτική και βιομηχανική κάνναβη στην απασχόληση και στην ανάπτυξη

Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας έχουν ήδη παραχωρηθεί 1000 στρέμματα από την δημοτική αρχή για την κατασκευή μονάδας καλλιέργειας, παραγωγής και επεξεργασία ιατρικής κάνναβης.

Δείτε την ανάρτησή του:
http://www.makeleio.gr

Κηδειοχαρτο εβγαλαν για τους Τουρκους Στρατιωτες οι Κουρδοι....

 
 
Λεει πολλα ο Σαλεμενος.....
Προκαλει και προσβαλει ακομη και νεκρους........
Αποτελεσμα αυτο ειναι να του απαντησουν με τον ιδιο τροπο οι Κουρδοι .....
Βλεπουμε διαλογο βαρβαρων πια.....
Οι Μεγαλοι εχουν βαλει την ουρα στα σκελια, οσο κι αν αυτο μας φαινεται παραξενο......
Κανεις τους δεν θελει να βγαλει το φιδι απ την τρυπα.....
Ολοι προσπαθουν να βρουν αλλους για την βρωμικη δουλεια....
Καπως ετσι εκμεταλευονται τους Κουρδους που προσπαθουν να βρουν ενα κομματι γης να κανουν κρατος....
Προς το παρον ομως κανεις δεν τους αναγνωρισε, κανεις δεν θελει να χαλασει τις σχεσεις του με τον Σαλεμενο, που κρατα τα στενα των Δαρδανελιων ....
Τι θα γινει ; 
ΕΙΔΟΜΕΝ !

Λιγη ντροπη δεν βλαπτει κυριοι Τσιπροκαμμενοι.....





Λίγη ντροπή.
Λίγη ντροπή. Λίγος σεβασμός απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι ναι μεν έκαναν το λάθος να σας ψηφίσουν, αλλά το έκαναν γιατί πίστεψαν σε αυτά τα ανείπωτα ψέματα που όμως εσείς τα είπατε.
Έκαναν το λάθος να σας ψηφίσουν γιατί στην απελπισία τους θεώρησαν ότι εσείς θα είστε η λύση του προβλήματος. Και σήμερα σας βλέπουν να τους δημιουργείτε κάθε μέρα κι ένα καινούργιο πρόβλημα. Έκαναν το λάθος και σας πίστεψαν, θεωρώντας ότι πρεσβεύετε κάτι νέο.Και τελικά είστε ποτισμένοι με ό,τι σάπιο και δυσώδες κυκλοφόρησε ποτέ στην πολιτική πιάτσα. Έκαναν το λάθος και σας ψήφισαν, πιστεύοντας στα μεγάλα λόγια περί του μεγάλου ΟΧΙ απέναντι σε μια Ευρώπη δανειστών, τοκογλύφων και τραπεζιτών.
Σήμερα πλέον, τους αποδείξατε περίτρανα οτι είστε το πιο πειθήνια τσιράκια, ανδρείκελα που σας νοιάζει μονο η καρέκλα. Εκαναν το λάθος να σας ψηφίσουν, πιστεύοντας ότι θα χτυπήσετε τη διαπλοκή. Σήμερα αποδεικνύετε ότι το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν να χτίσετε την απολύτως δίκη σας διαπλοκή. 
Έκαναν το λάθος και σας ψήφισαν. Κι εσείς τους στείλατε στην ουρά μιας τράπεζας, να ικετεύουν στον γκισέ για να μπορέσουν να "σηκώσουν" μόλις 60 ευρώ απο τη σύνταξη ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ. Και μετά απο αυτόν τον εμπαιγμό, τους λέει σήμερα ο Κούλογλου ότι μετά τον Αύγουστο σας λύνονται τα χέρια για να δώσετε τη 13η σύνταξη.
 Έχετε άφθονο Τσίπρα και καθόλου τσίπα! Πώς θα δώσετε 13η σύνταξη; Με 12 κομμένες απο 200 ευρώ; Ή θα μιμηθείτε τον Ιησού Χριστό να κάνετε τα 2 ευρώ 5000; Κοροϊδία και προπαγάνδα. Τα μόνα που ξέρετε να κάνετε με επιτυχία. Αλλά όχι, όχι άλλο, ως εδω! Δεν έχετε πλέον ερείσματα.
Ο κόσμος, σας ήξερε από την καλή, σας έμαθε και απο την ανάποδη.Κάποτε κάποιοι ταύτισαν τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το μόνο που κέρδισε επάξια ως τίτλο τελικά, είναι η απόλυτη αποτροπή του Ανδρέα. Κατάφερε να γίνει το καλύτερο γκαρσόνι της Ευρώπης. Yes men, ανδρείκελο, υποτακτικό αντράκι, που κάνει δημόσιες σχέσεις για να τακτοποιηθεί την ημερα που η πρωθυπουργία θα αποτελεί παρελθόν.
Στα τσακίδια!

https://meaculpa.gr

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Κυβερνηση: Σταματηστε να μιλατε για τους Στρατιωτικους αιχμαλωτους , εχουμε πολιτικο κοστος

Μονο το τομαρι τους, τους ενδιαφερει......
Τα αιχμαλωτα παιδια, τους κανουν κακο, δεν πρεπει ναναι στην επικαιροτητα.....
Μακαρι, ναταν τα δικα τους παιδια αιχμαλωτα, να δουμε τι θα εκαναν τοτε !




Να φύγει η υπόθεση των δύο στρατιωτικών αιχμαλώτων, του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη, «πάση θυσία» από την επικαιρότητα, είναι πλέον η βασική κυβερνητική γραμμή. η οποία διατυπώνεται σε όλους τους τόνους από υπουργούς (Κουλουμπής), στελέχη (Φίλης κλπ) και φυσικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η υπόθεση έχει αιφνιδιάσει πολιτικά την κυβέρνηση, είναι σαφές ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν το πρόβλημα, από την αρχή έδειξαν πανικό, αλλά πλέον υπάρχει κι ένα άλλο στοιχείο το οποίο είναι καταλυτικό:
Δημοσκοπικά, ενώ είχε εμφανίσει μια ανάκαμψη από την υπόθεση του Σκοπιανού με τη Novartis, η Novartis ξεχάστηκε («ξοδεύτηκε» όπως λέγεται) επικοινωνιακά και πλέον ένα εθνικό θέμα απειλεί όχι απλώς να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, αλλά και να δημιουργήσει «κύμα» δυσαρέσκειας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Και αν το Σκοπιανό αιφνιδίασε την κυβέρνηση σε ότι αφορά την εξέλιξη (αντίδραση ευρέων μαζών πολιτών η πιθανότητα να παραχωρηθεί το όνομα της «Μακεδονίας» χωρίς να αλλάξει το Σύνταγμα και τα αλυτρωτικά σύμβολα) και επιστρατεύθηκε η Nοvartis την επομένη του συλλαλητηρίου, πλέον η Novartis έχει «πεθάνει» επικοινωνιακά.
Η υπόθεση των αιχμαλώτων από την αρχή αιφνιδίασε την κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, παρουσιάζοντας την επιστροφή τους ως «τυπική διαδικασία».
Πίστευαν ακράδαντα την Πέμτπη και την Παρασκευή ότι η επέμβαση του ΝΑΤΟ και ειδικά των ΗΠΑ θα έλυνε το πρόβλημα. Γι αυτό και δεν έδωσαν το θέμα στην δημοσιότητα την Πέμπτη, αλλά την Παρασκευή: Περίμεναν ότι οι Τούρκοι θα τους απελευθέρωναν.
Διαψεύσθηκαν για άλλη μια φορά πανηγυρικά.
Τώρα η γραμμή είναι ακριβώς αυτή που περιέγραψε ο Ν.Φίλης και ο Κουλουμπής: «Δεν είναι και τόσο σοβαρό το θέμα και τι άλλο να κάνουμε;».
Υποστηρίζουν στα πηγαδάκια της Βουλής ότι «Οσο πιο γρήγορα φύγει το θέμα από τα πρωτοσέλιδα του διαδικτύου και τα πρώτα θέματα των καναλιών, τόσο καλύτερα για όλους», συνοδεύοντας αυτή την καινοφανή θέση με την «πεποίθηση» ότι «έτσι παίζεται το παιχνίδι της Τουρκίας».
Και το ίδιο το Μαξίμου διαρρέει ότι «Η υπόθεση εξετάζεται από τις τουρκικές δικαστικές αρχές, γεγονός που δεν επιτρέπει περαιτέρω παρέμβαση»! Ετσι ακριβώς!
Η ουσία ποια είναι: Οι δύο αιχμάλωτοι θα μείνουν στη Τουρκία μέχρι η Ελλάδα να αναγκαστεί να δώσει στη Τουρκία αυτό που θέλει. Τι θέλει; Πολλά! Πάντως σύντομα δεν θα επιστρέψουν. και το θέμα έχει ήδη βγει από την κυβερνητική ατζέντα ως «υψηλού πολιτικού κόστους».
Η πολιτική του κατευνασμού που επέλεξε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός, τώρα όμως, θα έχει κόστος. Η εγκατάλειψη αιχμαλώτων ομήρων έριξε κάποτε την κυβέρνηση Κάρτερ στις ΗΠΑ και οι όμηροι του ISIS που εκτελούντο ένας-ένας απέτρεψε την εκλογή Χ.Κλίντον. Τα χειρότερα έρχονται για τον Α.Τσίπρα.

Ολοι αναζητούν την επόμενη κίνηση της Αγκυρας. Δεν θα έρθει αύριο, αλλά δεν θα αργήσει. Και θα είναι στο Αιγαίο, όχι στη Κύπρο. Στη Κύπρο, οι Τούρκοι «τα βρήκαν» απόλυτα με τις ΗΠΑ…
ΠΗΓΗ

By ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ στις 4:27 μ.μ

ΔΟΛΑΡΙΟ ΤΕΛΟΣ, αποφασισε ο Πουτιν και ανοιγει τους Ασκους του Αιολου !

Οσους πολεμους εκανε η Αμερικη, ηταν ΟΛΟΙ για το δολαριο.....
Τωρα ο Πουτιν το αποριπτει και αναβει φωτιες....
Θα τολμησουν να τα βαλουν με τον Βλαδιμηρο ;




«Αποκηρύσσει» εντελώς το δολάριο ο Ρώσος πρόεδρος κηρύσσοντας πραγματικό πόλεμο κατά της νέας τάξης πραγμάτων και της οικογένειας Rothschild που ελέγχει τον μισό πλανήτη.

Με λίγα λόγια, μόλις «σφύριξε» την έναρξη πολέμου με τις ΗΠΑ ο Β.Πούτιν καθώς η ΝΤΠ και οι ΗΠΑ δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούν κάτι τέτοιο…
Απευθυνόμενος στο ρωσικό κοινοβούλιο μετά την πρόσφατη εκλογική του νίκη, ο Πούτιν είπε δηλώνοντας την «πλήρη ανεξαρτησία» από το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ και τους διεθνείς Οργανισμούς που εκφράζουν τα δολάρια των  Rothschild,  και ότι αυτό θα είναι το «μεγαλύτερο δώρο», που μπορεί να δώσει στις μελλοντικές γενιές όχι μόνο της χώρας του αλλά ολόκληρου του πλανήτη.
Πριν από δύο χρόνια ο Ρώσος Πρόεδρος είχε απαγορεύσει στον γνωστό  Jacob Rothschild και την Νέα Παγκόσμια Τάξη της τραπεζικής ελίτ να δραστηριοποιούνται στο ρωσικό έδαφος «κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».
Τώρα μετά την αίσθηση υπεροχής μετά την πρόσφατη εκλογική του νίκη, ο Πούτιν ανακηρύσσει  την πλήρη «απαλλαγή» της οικονομίας της Ρωσίας από το  επικίνδυνο μονοπώλιο που αντιπροσωπεύει  το δολάριο ΗΠΑ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κυριαρχία της Ρωσίας σε έναν όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο πλανήτη .

Η αντίδραση του ρωσικού Κοινοβουλίου μετά την δήλωση  Πούτιν, ήταν θυελλώδης με χειροκροτήματα και επευφημίες .
«Συνηθίζαμε  να συμπεριφερόμαστε  αφελώς, αλλά τώρα βλέπουμε ότι ο ΠΟΕ [Παγκόσμιος Οργανισμός  Εμπορίου] θέτει κανόνες παρανοϊκούς που  επιβάλλονται για πολιτικούς λόγους, τους οποίους αποκαλούν κυρώσεις.
Επιπλέον, όλο και περισσότερες από αυτές τις «κυρώσεις»  επιβάλλονται για να εξασφαλίσουν τα αγαπημένα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της παγκόσμιας ελίτ» , δήλωσε ο Πούτιν.
Ο ίδιος τόνισε επίσης  ότι οι νέοι «περιορισμοί», οι οποίοι παραβιάζουν τις αρχές του παγκόσμιου εμπορίου, κάνουν τον κόσμο να βλέπει ότι το μονοπώλιο του αμερικανικού δολαρίου είναι επικίνδυνο για πολλές περιοχές του πλανήτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η από-δολαροποίηση πρέπει να προωθηθεί κατ ‘αρχήν, προκειμένου να διατηρηθεί η κυριαρχία της Ρωσίας αλλά και κάθε  χώρας.
Ο Πούτιν δεν κατονόμασε κάποιο ειδικά εναλλακτικό νόμισμα, αλλά πιστεύεται ότι είναι ενάντια σε οποιοδήποτε  νόμισμα ώστε αυτό να καταστεί ένα οιονεί παγκόσμιο νόμισμα , ειδικά για  το νόμισμα των Ρότσιλντ ( δολάριο) το οποίο  προωθείται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον ΠΟΕ.
«Είπαν ότι δεν μπορούσαμε να το κάνουμε, είπαν ότι θα καταστραφούμε» , δήλωσε ο Πούτιν σε προσωπικό και ανώτερους συνεργάτες σε μια εκδήλωση.
«Οι μελλοντικές γενιές μας…. θα γεννηθούν χωρίς τις αλυσίδες των Rothschild γύρω από τους καρπούς και τους αστραγάλους τους», κατέληξε ο Ρώσος ηγέτης .
«Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να τους δώσουμε», τόνισε ο ίδιος.
Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Alexei Kudrin μίλησε επίσης στην εκδήλωση και επαίνεσε το επίτευγμα του Πούτιν στην εκδίωξη των Rothschilds από τη χώρα.
«Δεν φεύγουν εύκολα», είπε ο Kudrin. «Αλλά έχουμε αποδείξει ότι αυτό  είναι δυνατόν. Η μεγαλύτερη κληρονομιά που μπορεί να περάσει στα παιδιά και τα εγγόνια μας δεν είναι τα χρήματα ή άλλα υλικά πράγματα , αλλά η ανεκτίμητη  κληρονομιά της ελευθερίας από την υποδούλωση.», κατέληξε ο Ρώσος ΥΠΟΙΚ.
Κάνοντας την τελική κίνηση του  σε  όλες τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες,  και τα χρέη τους προς τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου, ο Πούτιν θέτει την Ρωσία ως την πρώτη χώρα που εκδιώκει το τραπεζικό σύστημα  της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, εξασφαλίζοντας   ότι οι  μελλοντικές γενιές των Ρώσων δεν θα ζήσουν  στη σκλαβιά του χρέους προς την παγκοσμιοποιημένη ελίτ .
Ο Rothschild και η παρέα του είχαν βάλει  «μια θηλιά»  γύρω από το λαιμό της ρωσικής οικονομίας έτσι ώστε όταν θα την έσφιγγαν  η οικονομία να κατέρρεε. .
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η Παγκόσμια Τράπεζα υπήρξαν πρωταγωνιστές στο παγκόσμιο οικονομικό τοπίο αδιαλείπτως  από την ίδρυση τους το 1944, κυριαρχώντας έτσι στον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα  .
Οι διεθνείς οργανισμοί, οι οποίοι ιδιωτικά ελέγχονται από την περιβόητη  οικογένεια Rothschild, πίεζαν και εκβίαζαν τα έθνη , επιτρέποντας στις ιδιωτικές τράπεζες τους  να λεηλατούν τις οικονομίες τους.
Από τη στιγμή που οι κυβερνήσεις αναγκάζονται για να διασώσουν τον  χρηματοπιστωτικό τους τομέα, να πάνε στο ΔΝΤ ή την Παγκόσμια Τράπεζα, τότε  δημιουργούνταν  ένα πακέτο δανείων με  μυστικές εγγραφές  των κεντρικών τραπεζιτών και υπουργών Οικονομικών που υπονόμευαν  την εθνική κυριαρχία τους και τις  ανάγκαζαν  να υιοθετήσουν πολιτικές λιτότητας που βλάπτουν τους εργαζόμενους, τις οικογένειες και το περιβάλλον.
«Δεν κατέχουν τον κόσμο, και δεν έχουν λευκές κάρτες για να κάνουν ό, τι θέλουν. Εάν δεν τις αμφισβητήσουμε, θα υπάρξουν και άλλα ζητήματα. Δεν φοβόμαστε», είχε δηλώσει ο Πόυτιν  σε συνεργάτες του…και είχε απόλυτο δίκιο.
Η Ελλάδα ως τέλειο παράδειγμα , εκβιάζεται τώρα για να μην βγει από το πρόγραμμα διάσωσης …το οποίο θα μας οδηγήσει στην διάλυση και το χάος, εφόσον συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές άκρατης λιτότητας .

aitoloakarnanianews.gr

Ρωσσοι προς Αμερικανους: Μεγαλη Αλβανια εσεις ; Μεγαλη Σερβια εμεις ! ! !

Καποτε εκαναν οτι ηθελαν στα Βαλκανια, οι Αμεικανοι....
Η Ρωσσια τοτε, ηταν ανισχυρη ....
Σημερα ομως, αυτο δεν ισχυει πια.....
Και ηδη, εχουν τραβηξει πολυ το σχοινι αμφοτεροι !




Οργή Ρώσων κατά της «Μεγάλης Αλβανίας» στα Βαλκάνια – Ρωσικός οδοστρωτήρας θα διαλύσει τα σχέδια των Τιράνων – «Θα προστατεύσουμε την Σερβία»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση τονώνουν τα νέα επιθετικά σχέδια των Αλβανών για αύξηση των εντάσεων στην περιοχή των Βαλκανίων προωθώντας τον κίνδυνο για νέες συγκρούσεις», δήλωσε ο αναπληρωτής Γραμματέας της Ρωσικής Δούμα, Σεργκέιλ Ζελεζνίακ.

Ο Ρώσος βουλευτής προέβη σε δηλώσεις με αφορμή την πρόταση της υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας για τη δημιουργία μια νατοϊκής ναυτικής βάσης στις αλβανικές ακτές – στην Αδριατική Θάλασσα, αναφέρει δημοσίευμα του himara.gr.

Ο Ζελεζνίακ τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αλβανική πρόταση «είναι μια πλατφόρμα για τον σχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου καθώς και η προηγούμενη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για την αναγκαιότητα της ενοποίησης της Αλβανίας με το Κόσοβο, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου για τη δημιουργία της λεγόμενης ‘Μεγάλης Αλβανίας’ που θα ελέγχεται από την Ουάσιγκτον».
Υπενθυμίζοντας τα τραγικά μαθήματα της ιστορίας, ο Ζελεζνίακ δήλωσε ότι «η στρατιωτική υποστήριξη, η πολιτική και η διπλωματική, που δίνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το λεγόμενο σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας», κατά μήκος των συνόρων της Ευρώπης, έχει πολλά κοινά με την κατάσταση στην Ευρώπη την παραμονή του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν η Μεγάλη Βρετανία, η κύρια πολιτική διευθέτηση της Ναζιστικής Γερμανίας, κάλεσε ουσιαστικά τον Χίτλερ να πολεμήσει».
Πρόσθεσε:

«Οι συνθήκες υπό τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ ενεργούν σε αντίθεση με όλους τους διεθνείς νόμους, οι επιθέσεις με πυραύλους, είναι μια επικίνδυνη διεθνής πρακτική.


Η Σερβία, η οποία μπορεί να είναι ο προκάτοχος αυτών των επιθέσεων, δεν έχει ισχυρές δυνατότητες να αντέξει και να υπερασπισθεί με επιτυχία την επικράτειά της, συμπεριλαμβανομένου του Κοσσυφοπεδίου.
Αλλά το επίπεδο της στρατιωτικής- τεχνικής συνεργασίας μεταξύ της Σερβίας και της Ρωσίας εντός των χωρών του CSTO (σημ. Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας), θα δημιουργήσει μια αξιόπιστη βάση για τη δημιουργία του δυναμικού της άμυνας της Σερβίας, η οποία θα είναι σε θέση να προστατεύσει αξιόπιστα την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, υπερασπίζοντας τον σερβικό λαό στην περιοχή», δήλωσε ο Ζελεζνίακ.

Oπως έχει αναφέρει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, o Τσάρος της ρωσικής ομοσπονδίας θα βοηθήσει στο ήδη υπάρχον σχέδιο που έχει εκπονηθεί στο Βελιγράδι και το οποίο αναφέρει, σύμφωνα με δεκάδες δηλώσεις Σέρβων αξιωματούχων , ότι η σερβική δημοκρατία της Βοσνίας θα ενωθεί με την Σερβία έχοντας έξοδο στην θάλασσα, ενώ το βόρειο Κόσοβο θα προσκολληθεί στην «μητέρα πατρίδα».


Mε λίγα λόγια, Μ. Αλβανία εσείς;, Μ. Σερβία εμείς.
Το σχέδιο αυτό έχει αποφασιστεί μεταξύ των Σλάβων ( Ρώσων και Σέρβων) από το 2007 όταν οι ρωσικές υπηρεσίες αύξησαν υπέρμετρα την παρουσία τους στην περιοχή.
Σύμφωνα με έμπειρους ειδικούς αναλυτές , το επόμενο διάστημα θα δούμε πιθανόν στα Βαλκάνια πράγματα και θαύματα και για αυτό οι Αμερικανοί πιέζουν για να βάλουν στο ΝΑΤΟ τους Σκοπιανούς, αλλά ίσως και να τους προλάβουν τα γεγονότα που έχει σχεδιάσει η Μόσχα η οποία έρχεται πλέον σε ευθεία αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, ειδικά για την περιοχή αυτή .


kontasas.gr

«ΣΕ ΚΑΣΑ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ εάν βγάλετε τσιμουδιά για τα παιδιά σας»..... λενε οι Τουρκοι για τους αιχμαλωτους Ελληνες Στρατιωτικους

Αν αληθευει αυτο....
Τι κανει η κυβερνηση ;
Συνεχιζει την Νιρβανα της, την μασα και την καλοπεραση ;



«ΣΕ ΚΑΣΑ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ εάν βγάλετε τσιμουδιά για τα παιδιά σας». Τρομοκρατημένος ο πατέρας του αιχμάλωτου ανθυπολοχαγού, Άγγελου Μητρετώδη, σε μια συγκλονιστική παρέμβαση, μιλάει για πρώτη φορά. Το τουρκικό εξπρές του μεσονυχτίου στην πιο άγρια μορφή του. Απροστάτευτοι στα νύχια της ΜΙΤ. «Ο Γολγοθάς για 70η μέρα»


http://www.makeleio.gr

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Τι είπε ρε ο αποτυχημένος μπάρμπα Φώτης, για τους αιχμαλώτους Έλληνες Στρατιωτικούς' ;

Είπε: Δεν αποκλείεται ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ο Ερντογάν να απελευθερώσει τους Έλληνες Στρατιωτικούς....
Αυτό το είπε χωρίς καθόλου να ντρέπεται για την αδιαφορία τους.... 
Η Τουρκία αναφορικά με την Ελλάδα θα συνεχίσει τη ρητορική της έντασης ανεξάρτητα από τη διενέργεια των τουρκικών εκλογών, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.




«Βεβαίως θα αποφύγει να περάσει τις "κόκκινες γραμμές", παρά το ενδεχόμενο ένα από τα συνήθη επεισόδια να κινδυνέψουμε να μετατραπεί σε θερμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα θερμάνει έτι περαιτέρω την όλη υπόθεση αναφορικά με τις σχέσεις της με την Ελλάδα, που δεν είναι μόνο σχέσεις που διαταράσσονται από την Τουρκία με την Ελλάδα, αλλά είναι σχέσεις που αφορούν συνολικότερα την Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Κουβέλης.




Όπως σημείωσε: «Η Τουρκία, ο Ερντογάν, η πλειονότητα των τουρκικών πολιτικών δυνάμεων θέλει να κρατά ανοιχτό το πεδίο στον χώρο του Αιγαίου, στις σχέσεις με την Ελλάδα, ανοιχτό το πεδίο αναφορικά με δικά μας κυριαρχικά εθνικά δικαιώματα και όπως με σαφήνεια αυτά ορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να επανακαθορίσει την παρουσία της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. Είναι το μεγάλο ζήτημα, το οποίο απασχολεί την Τουρκία. Βεβαίως έχει ανοιχτά μέτωπα και προς άλλες πλευρές της χώρας του ο κ. Ερντογάν».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Τουρκία, ο αν. υπουργός εκτίμησε πως «από τις συνεχείς πιέσεις δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποια στιγμή ο κ. Ερντογάν να αποφασίσει την αποφυλάκιση και την απελευθέρωσή τους».

«Και λέω ο κ. Ερντογάν», διευκρίνισε, «γιατί δυστυχώς η τουρκική Δικαιοσύνη χειραγωγείται, είναι υποταγμένη στις πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες του κ. Ερντογάν, δεν λειτουργεί ελεύθερα, δεν λειτουργεί αντίστοιχα με τη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία άφησε δύο Τούρκους πολίτες ελεύθερους με την απλή δήλωσή τους ότι έχουν κατοικία στην οποία θα φιλοξενηθούν και αυτή είναι του τουρκικού προξενείου, ενώ παρόμοια δήλωση έκαναν και οι δύο στρατιωτικοί μας με τους συνηγόρους τους στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, αλλά δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα, ούτε η διαμονή τους στο προξενικό γραφείο της χώρας μας στην Αδριανούπολη».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την κυβερνητική πρόταση για την κατάτμηση της Β' εκλογικής Περιφέρειας της Αθήνας ο κ. Κουβέλης υπενθύμισε πως διαχρονικά υποστηρίζει την προοπτική αυτή και παρατήρησε: «Η Β’ Περιφέρεια Αθηνών έχει 1.400.00 ψηφοφόρους -ίσως είναι η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια ανά τον κόσμο- πρέπει να κατατμηθεί, όπως πρέπει να κατατμηθεί κατά την άποψή μου και η εκλογική περιφέρεια της Αττικής, το υπόλοιπο Αττικής. Η κατάτμηση [...] απομακρύνει, αποκρούει ενδεχόμενες ιδιοτελείς -πολλές φορές και παράνομες- συμπεριφορές και εξαρτήσεις όσο και χειραγωγήσεις από ποικιλώνυμα συμφέροντα».







stoxos.gr


Μέλη του ISIS αποκεφάλισαν δύο Σύριους στρατιώτες και όταν χάσουν τον πόλεμο, θα έλθουν σαν καημένοι <πρόσφυγες> εδώ !

Μην αμφιβαλετε, πως οσοι εγκληματιες προλαβουν και φυγουν απο κει, μετα το τελος του πολεμου, θα ελθουν εδω και θα παρουν και επιντομα....
Επιντομα που θα προελθει απο περικοπη μισθων και συνταξεων !





Τους έβαλαν να σκάψουν τον τάφο τους
Το Ισλαμικό Κράτος διακινεί φωτογραφίες όπου εμφανίζει 2 Σύριους αιχμάλωτους στρατιώτες να φέρουν πορτοκαλί στολές στα πρότυπα του Γκουαντάναμο και να εξαναγκάζονται να σκάψουν τους τάφους τους πριν τον αποκεφαλισμό τους και πριν τους πυροβολήσουν οι δήμιοι τζιχαντιστές στο στρατόπεδο παλαιστινίων προσφύγων στο Yarmouk στο Νότο της Δαμασκού.
Άλλη πηγή αναφέρει ότι η ISIS αιχμαλώτισε την Κυριακή 4 σύριους στρατιώτες εκ των οποίων τους 3 εκτέλεσε κι 1 αποκεφάλισε. Την ίδια στιγμή  η Wilayah Dimashq της ISIS δημοσιοποιεί φωτογραφία αποκεφαλισμού που έγινε πριν 2 εβδομάδες κι αναφέρεται σε μάχες στο Qadam στο Ν Δαμασκού.

https://www.pentapostagma.gr

Το Αλανι ο Υπολοχαγος ειπε : Εμείς δεν είμαστε εδώ για να φοβόμαστε, κύριε πρόεδρε! Είμαστε εδώ για να μας φοβούνται !

Τους εστειλε αδιαβαστους....
Μας εκανε υπερηφανους για τα λογια του.....
Και εύχομαστε να μην τιμωρηθεί απο τους Τσιπροκαμμένους για τα λόγια που είπε...
Ειδομεν ! ! !






Μία περήφανη απάντηση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή έδωσε νεαρός υπολοχαγός που τον ξενάγησε στο Φυλάκιο και στη γέφυρα του Πυθίου.

Στην ερώτηση «πώς είναι το ηθικό των ανδρών της Μονάδος εδώ στα Σύνορα του Έβρου;» Ο νεαρός Αξιωματικός απάντησε με φυσικότητα

«Εμείς δεν είμαστε εδώ για να φοβόμαστε, κύριε πρόεδρε! Είμαστε εδώ για να μας φοβούνται!»

Ο Καραμανλής αγκάλιασε τον νεαρό άντρα και τον ευχαρίστησε για την φιλοξενία αλλά και την αποφασιστικότητα του.

veteranos.gr

Νικη της Αλβανιας θεωρουν την νικη της Φουρειρα τα Αλβαναρια !

Επομενο ηταν....
Την Αρτα, την Θεσσαλονικη, θελουν δικη τους και την Ακροπολη αυτοι την φτιαξανε λενε.......
Τους Μεγα Αλεξανδρο και  Αχιλλεα επισης δικους τους τους θεωρουν....

Δεν θα πουνε οτι κερδισε η Αλβανια κι οχι η Κυπρος ;
Φατε την τωρα, ηλιθιοι που την επιλεξατε και την εμπιστευθηκατε....





Στην δική τους δράση υποστηρίζουν οι Αλβανοί εθνικιστές ότι οφείλεται η εκτόξευση της Φουρέιρα στην πρώτη θέση των στοιχημάτων για να κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Θεωρούν μάλιστα ότι αν κερδίσει θα είναι μια νίκη της Αλβανίας.
Μετά την κίνηση της τραγουδίστριας μάλιστα να κάνει τον «αλβανικό αετό», σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού, ο οποίος επιβουλεύεται εδάφη και από την Ελλάδα, έχοντας ήδη υπό κατοχή την Βόρειο Ήπειρο, οι Αλβανοί έχουν ξεσπάσει σε ντελίριο ενθουσιασμού.
Υπάρχει μάλιστα μία σκηνή, την οποία οι Αλβανοί ταυτίζουν –ενδεχόμενα όχι άδικα- με τα φλεγόμενα φτερά του αετού.
Κανείς τους δεν λέει βέβαια πως η σημαία τους είναι η πολεμική σημαία του Βυζαντίου.
Με λίγα λόγια, η Ελένη Φουρέιρα μπορεί να εκπροσωπεί την Κύπρο, ωστόσο, με δική της «συγκατάθεση», μετά από τον «αλβανικό αετό που σχημάτισε, οι Αλβανοί την έχουν πάρει από το χέρι και όπως λένε την οδήγησαν στον τελικό της διοργάνωσης.
Μάλιστα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» αναφέρουν ότι έχουν κινητοποιηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη σε μια προσπάθεια να στηρίξουν την Φουρέιρα.
Μένει λοιπόν, σε περίπτωση που κερδίσει η Αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια να δούμε ξανά το σήμα του αλβανικού αετού ή μια αλβανική σημαία, αυτή την φορά on stage, για τα επινίκια.

http://www.el.gr/top-news

Κοτες λυρατες αποδεικνυονται οι Αμερικανοι !

Και τους βριζει, και τους ξευτιλιζει , και τους χορευει στο ταψι ο Σαλεμενος Σουλτανος.....
Λογια και μονο λογια ειναι τα Αμερικανακια........
Ετοιμασιες κανουν για την παραδοση των F35 στην Τουρκια, παρα τον διεθνη τους διασυρμο απ τον Σαλεμενο !



Στην αμερικανική αεροπορική βάση Hill η οποία βρίσκεται στην πολιτεία της Γιούτα θα πραγματοποιηθεί η παράδοση και θα ξεκινήσει η επιχειρησιακή εκμετάλλευση των τουρκικών stealth μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 στις 21 Ιουνίου (δύο ημέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο), σύμφωνα με πηγές της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin.
Εκπαίδευση στην ΑΒ Hill πραγματοποιούν και οι Βρετανοί πιλότοι και το τεχνικό προσωπικό της RAF που θα παραλάβει το πρώτο της F-35A επι βρετανικού εδάφους το 2021, αν και το πρώτο βρετανικό μαχητικό έχει ήδη παραδοθεί στην Βρετανία
Οι Τούρκοι χειριστές εκπαιδεύονται αυτή την στιγμή στην ΑΒ Luke, τη μεγαλύτερη βάση για μαχητικά F-35A στον κόσμο η οποία διαθέτει συνολικά 144 F-35 κατανεμημένα σε 6 Μοίρες. Εν συνεχεία, από τις 21 Ιουνίου θα μεταβούν στην AB Hill, προκειμένου να ξεκινήσει η προκεχωρημένη εκαίδευσή τους με βολές και αφέσεις όπλων.
Οι Τούρκοι πιλότοι στην ΑΒ Lucas εκπαιδεύονται με την  63η Μοίρα από το Νοέμβριο του 2016 με εξομοιωτές πτήσης.
Η Μοίρα παρέλαβε το πρώτο της F-35A τον Μάρτιο του 2017.Αμερικανοί και Τούρκοι πιλότοι πετούν ήδη τα μαχητικά σε κοινό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κάτω από αμερικανική διοίκηση μέχρι να μετακινηθούν στην ΑΒ Hill όπου θα ξεκινήσουν το στάδιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης.
Ο αντισμήναρχος της USAF D.Vedder δήλωσε για το αμερικανοτουρκικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στα F-35: «Η εταιρική σχέση μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ για την κοινή εκπαίδευση υπάρχει γιατί μαχόμαστε μαζί. Αυτή η συνεργασία αναδεικνύει τις ικανότητές μας και μας επιτρέπει τη δημιουργία μιας ισχυρότερης πολυεθνικής δύναμης η οποία θα επέμβει όπου και όποτε της ζητηθεί».
Χθες, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του τουρκικού υφυπουργείου αμυντικής βιομηχανίας SSM και ουσιαστικά αφεντικό της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Dr.İsmail Demir «Τα πρώτα F-35 θα παραδοθούν στις 21 Ιουνίου (αντί στις 23 που ήταν μέχρι τώρα γνωστό) ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός της πρώτης φάσης των 30 μαχητικών».
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που προτείνουν κάποιοι Αμερικανοί γερουσιαστές αναφορικά με εμπάργκο πώλησης κύριων οπλικών συστημάτων στην Τουρκία, ο Demir δήλωσε πως «Αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί η Τουρκία δεν προμηθεύεται όπλα από τις ΗΠΑ στη βάση πωλητή-αγοραστή αλλά είναι χώρα που μετέχει στο πρόγραμμα ως συμπαραγωγός, άρα είναι συνεταίρος. Τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε δαπανήσει 1 δισ.$ στην εμπλοκή μας στο πρόγραμμα του F-35. Επιπρόσθετα έχουμε δεσμευτεί ότι θα αγοράσουμε 100 μαχητικά. Η Τουρκία δεν αγοράζει αλλά παράγει από κοινού με τις ΗΠΑ τα μαχητικά F-35» είπε
Πιλότοι της τουρκικής Αεροπορίας θα εκπαιδευτούν στη χρήση των νέων αεροσκαφών και στην έδρα της κατασκευάστριας εταιρείας, της Lockheed Martin, στο Fort Worth, προτού τα μαχητικά μεταφερθούν στην Τουρκία. Tα οποία μαχητικά,, σύμφωνα πάντα με την Hurryiet θα μεταφερθούν στη Τουρκία εντός του 2018!
Πηγές της εφημερίδας επισήμαναν ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνονται μέχρι τον Σεπτέμβριο οι απαραίτητες διαδικασίες (έργα υποδομών)  στις τουρκικές αεροπορικές βάσεις όπου θα υποδεχθούν τα F-35.
https://enantion.gr

Δεν μπορουν να χωνεψουν οτι, ο Συριακος Στρατος που στηριζει τον Ασαντ, κερδισε τον πολεμο

Βομβαρδιζουν την Συρια οι Εβραιοι.....
Απαντησαν ομως οι Ιρανοι....
Περασε ο καιρος της παντοδυναμιας του Ισραηλ....
Αναμενονται μεγαλες αναταραχες και ανακαταταξεις στην περιοχη !






To Iράν ανταπέδωσε για πρώτη φορά στις συνεχείς επιθέσεις ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών σε βάρος των ιρανικών μονάδων της επίλεκτης φρουράς al Quds που δρούν εδώ και πέντε χρόνια στο πλευρό των συριακών ενόπλων δυνάμεων εναντίον των ισλαμιστών και προσέβαλε και διαδοχικές βολές ρουκετών, αλλά και αντιαρματικών πυραύλων ισραηλινές θέσεις στα υψίπεδα του Γκολάν! 

Είναι η πρώτη μαζική επίθεση που δέχεται το Ισραήλ στην περιοχή μετά το 1973.

Σε απάντηση των κτυπημάτων αυτών η ισραηλινή Αεροπορία εδώ και λίγη ώρα βομβαρδίζει την Δαμασκό: Αλλεπάλληλες, ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στην πόλη με τα ισραηλινά μαχητικά να σκίζουν τον νυχτερινό ουρανό της μαρτυρικής πρωτεύουσας της Συρίας.

Ισραηλινοί πύραυλοι κατέστρεψαν μία από τις εγκαταστάσεις ραντάρ του συριακού στρατού τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (10/5), μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις.

«Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αντιμετώπισαν δεκάδες ισραηλινούς πυραύλους», όμως «κάποιοι από αυτούς έφθασαν στον στόχο τους και κατέστρεψαν μια από τις εγκαταστάσεις ραντάρ», είπε η πηγή αυτή, ανέφερε το πρακτορείο.

Οι ισραηλινοί πύραυλοι στοχοθέτησαν επίσης συστοιχίες των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, βάσεις στη Δαμασκό, στην πόλη Μπάαθ της επαρχίας Κουνέιτρα, αλλά και στη Χομς, καθώς επίσης τουλάχιστον μία αποθήκη όπλων και πυρομαχικών.

Η κλίμακα των σημερινών ισραηλινών επιδρομών, λίγες ώρες μετά την εκτόξευση περίπου 20 ρουκετών εναντίον του κατεχόμενου από το Ισραήλ τμήματος των Υψιπέδων του Γκολάν, είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αυτή των -δεκάδων-προηγούμενων.

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα «αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα πυραύλων και τους καταρρίπτει τον έναν μετά τον άλλον», ανέφερε λίγο νωρίτερα το SANA.

Ερωτηθείσα αν το Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις κοντά στη συριακή πρωτεύουσα ή προχώρησε σε επιχείρηση ηλεκτρονικού πολέμου για να διακόψει τις στρατιωτικές επικοινωνίες και να πλήξει συστήματα ραδιοεντοπισμού στη Δαμασκό, μια εκπρόσωπος του ισραηλινού απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας «Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο περί αυτού τούτη τη στιγμή».

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι κάτοικοι στη Μετούλα, στα σύνορα με τον Λίβανο, έλαβαν οδηγία να σπεύσουν στα καταφύγια, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα.

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, επικαλούμενο το Eπιτελείο, ανέφερε ότι «Ισραηλινά μαχητικά πέταξαν μέσα στον λιβανικό εναέριο χώρο, πάντως κατόπιν βγήκαν από αυτόν».

Ο στρατός του Ισραήλ, που θεωρεί ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ στήνουν μέτωπο στη Συρία και στον Λίβανο εναντίον του, πλήττει συχνά τις θέσεις τους.

Η ανακοίνωση των ισραηλινών εμπλέκει στην αρχική επίθεση και τις συριακές ένοπλες δυνάμεις στην επίθεση και «δείχνει» προς την κατεύθυνση της κλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, Συρίας και Χεζμπολάχ.

Οι σειρήνες πολέμου ακούγονται σε όλο το βόρειο Ισραήλ και το περιφερειακό ισραηλινό Συμβούλιο του Γκολάν κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση πολέμου.

Η συριακή τηλεόραση επιβεβαίωσε τους βομβαρδισμούς και αναφέρει πως ο συριακός Στρατός ανταποδίδει και βομβαρδίζει φυλάκιο στο βουνό Al Shaykh ανατολικά του Γκολάν.

Ολα ξεκίνησαν όταν Ιρανοί al Quds, απαντώντας στον χθεσινό βομβαρδισμό ιρανικών θέσεων από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, ανατίναξαν ισραηλινό όχημα εκτόξευσης ρουκετών MLRS, με βολή αντιαρματικού βλήματος του συστήματος Kornet-Μ (ή της ιρανική έκδοσής του).

Με αυτή την πρώτη επίθεση ανακοίνωσαν ότι «Οποιοδήποτε νέα επίθεση από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην Συρία θα αντιμετωπιστεί με ακόμα μεγαλύτερης κλίμακας επίθεση μέσα στο Ισραήλ».

Ακολούθησε μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών των 122 χλστ. από άγνωστες θέσεις (συριακός Στρατός, Χεζμπολάχ ή Ιρανοί) και προσβλήθηκαν η ισραηλινή βάση ηλεκτρονικού πολέμου της περιοχής, η βάση 9900 Συλλογής Πληροφοριών, η βάση επικοινωνίας και το Αρχηγείο του ισραηλινού στρατού του τομέα 810 που καλύπτει το Γκολάν.

Συνολικά εκτοξεύθηκαν 20 ρουκέτες λένε οι Ισραηλινοί, «Ορισμένες από τος οποίες αναχαιτίστηκαν», όπως αναφέρει η ανακοίνωση

Ακολούθησε μπαράζ του ισραηλινού πυροβολικού που εξελίχθηκε σε μάχη πυροβολικού με τους Σύρους.

Την σκυτάλη της ισραηλινής απάντησης πήρες η ισραηλινή Αεροπορία η οποία προχώρησε σε επιδρομή εναντίον θέσεων των Ιρανών Φρουρών στην περιοχή Khan Arnabeh ενώ το ισραηλινό πυροβολικού προσέβαλε ξανά ην πόλη Baath νότια της Συρίας.

Πηγές επιβεβαιώνουν το ισραηλινό πλήγμα στα δυτικά περίχωρα της πόλης Hader, ένα χωριό Δρούζων που φιλοξενεί δυνάμεις της Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός Στρατός καλεί τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα καταφύγια.

Τουλάχιζτον 2 F-15C και ένα F-15D της Ισραηλινής Αεροπορίας περιπολούν στο Γκολάν ενώ αρκετά F-16I/Ds πετούν στην ενδοχώρα μαζί με ιπτάμενα τάνκερ KC-707, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα προσβολής στόχων εδάφους

Τα ισραηλινά άρματα μάχης Merkava IV κατέστρεψαν ένα αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό ZSU-23-4 το οποίο χρησιμοποιείται ως όπλο υποστήριξης των Σύρων στην δυτική πλευρά του Madinat Al-Baath στην Quneitera, προσφέροντας σημαντική βοήθεια στις ισλαμικές μονάδες που δρούσαν στην περιοχή.

http://www.pronews.gr

Φωναξτε εναν Παπα να μας κανει Ευχελαιο.....Συμμαχια Παπανδρεου-Τσιπρα !

Αλλο κακο να μην μας βρει, αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα μας βρει ......
Η Σκυλλα και η Χαρυβδη συμμαχησαν ! ! !




Μέρα με τη μέρα, καθώς οδεύουμε προς τον κρισιμότερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών, βγαίνει στην επιφάνεια το "φλερτ" που υπάρχει ανάμεσα σε σημαίνοντα στελέχη της κεντροαριστεράς και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι προσπάθειες για μία , κατά το δυνατόν, ενοποιημένη κεντροαριστερά με βάση το ΠΑΣΟΚ δείχνουν αυτή τη στιγμή να βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανώτατο επίπεδο ψάχνει απεγνωσμένα συμμάχους για την «επομένη των εκλογών», όποτε κι αυτές γίνουν.

Μέσα από το el.gr προ ημερών σας είχαμε ενημερώσει για τα "φλερτ" που υπάρχουν ανάμεσα σε στελέχη της κυβέρνησης και της κεντροαριστεράς (Δείτε ΕΔΩ), κάτι που προαναγγέλλει έντονη κινητικότητα και μέσα στην συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Με τις εκλογές να πλησιάζουν και νομοσχέδια όπως είναι η αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια να φέρνουν στα όριά τους τα στελέχη των πιο συντηρητικών ΑΝΕΛ, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν στρέψει την προσοχή τους εξ ολοκλήρου στον κεντροαριστερό χώρο, θεωρώντας πως έτσι θα αποκτήσουν έναν ικανό (κρατήστε τη λέξη) κυβερνητικό εταίρο στις ερχόμενες εκλογές.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και η σημερινή «συνάντηση κορυφής» ανάμεσα στον πρωθυπουργό , Αλέξη Τσίπρα, και τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πληροφορίες που διέρρευσαν την τελευταία ώρα, θέλουν ο ίδιος ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, μετά από δικό του αίτημα να συναντά στις 18:30 σήμερα τον πρωθυπουργό.

Η είδηση έρχεται να προστεθεί στην γενικότερη παραφιλολογία που πλανάται το τελευταίο διάστημα περί αλληλοπροσεγγίσεων από σημαίνοντα πρόσωπα της κεντροαριστεράς και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως όταν αναφερόμαστε σε επίπεδο δύο προσώπων με τόσο μεγάλο βεληνεκές, τότε οι συζητήσεις για πιθανή συμμαχία είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Οι προθέσεις πολλών εκ των κυβερνητικών στελεχών , όπως είναι ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Παππάς και ο Νίκος Ξυδάκης, έχουν κατά καιρούς δηλώσει αρκετά πρόθυμοι σε ένα «γενναίο άνοιγμα» στον χώρο της κεντροαριστεράς και δη στο λεγόμενο «Κίνημα Αλλαγής».

Μήπως τελικά η μόνη....αλλαγή που θα γίνει αφορά τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ;

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις στον χώρο των πολιτικών συμμαχιών θα είναι ραγδαίες το ερχόμενο διάστημα, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουμε μάρτυρες ενός κατακερματισμού της κεντροαριστεράς, από εκείνους που θέλουν μελλοντικά να συνεργαστούν για το «καλό της πατρίδας» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τρέχουν, με ορίζοντα τις εκλογές που κανείς δεν ξέρει σήμερα πότε ακριβώς θα γίνουν...
http://www.el.gr

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ελληνες πιλοτοι εκπαιδευουν Τουρκους πιλοτους μαχητικων....

Δεν ειναι κατι καινουριο αυτο....
Ειναι γνωστο σε ολους...
Δεν το κανουν για χρηματα, αλλα προσπαθωντας να υπερασπισουν τον Εθνικο μας Εναεριο χωρο.......
Καποτε δεν τολμουσαν τα Μεμετια να βγουν πανω απ την Θαλασσα....
Καποια στιγμη εκαναν καποια βολτα και εξαφανιζονταν μολις φαινονταν Ελληνικα αεροσκαφη.....
Μετα, οταν αντεληφθηκαν οτι δεν κινδυνευουν αρχισαν να μενουν και εμπλεκονται σε αερομαχιες εικονικες....
Σιγα σιγα αρχισαν να μαθαινουν, τους εκπαιδευσαμε και συνεχιζουμε να τους εκπαιδευουμε, χωρις να το θελουμε....
Κι ολα αυτα, γιατι η εκαστοτε ηγεσια δειλιαζει να πει ριξτε τους....
Διαβαστε το παρακατω αρθρο και θα με δικαιωσετε γι αυτα που γραφω !







Η καθημερινή μάχη στους ουρανούς του Αιγαίου φαινομενικά έχει γίνει πλέον ρουτίνα. Αν και δεν προχώρησαν σε μεγάλο αριθμό παραβιάσεων οι τούρκοι χειριστές την Τρίτη και Δευτέρα λόγω της άσκησης «Efes 2018» η προκλητικότητά τους, ήταν τέτοια που προξένησε δύο εμπλοκές, τις δύο αυτές ημέρες.

Η χθεσινή σημειώθηκε στις 11:23 βορειοδυτικά της Λέσβου. Τα τουρκικά μαχητικά μπήκαν στο FIR Αθηνών στις 11:02.

Ο σχηματισμός της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας απαρτιζόταν από ένα ζεύγος μαχητικών F-16 που ήταν και οπλισμένο.

Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από την Λήμνο και συνάντησαν τους Τούρκους τους οποίους αναγνώρισαν και αναχαίτισαν.

Όταν τα τουρκικά μαχητικά δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των ελληνικών τότε ξεκίνησε η αερομαχία που διάρκεσε λίγα δευτερόλεπτα! Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 11:25, δύο λεπτά δηλαδή μετά την έναρξη της αερομαχίας, το αποτέλεσμα είχε κριθεί και οι Τούρκοι έβγαιναν από το FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή που μίλησε στο news.gr κατά πάσα πιθανότητα οι τούρκοι χειριστές δεν πρέπει να ήταν ιδιαίτερα πεπειραμένοι καθώς σύντομα εγκατέλειψαν την προσπάθεια όταν διαπίστωσαν την ευκολία με την οποία τα ελληνικά μαχητικά απέκτησαν το τακτικό πλεονέκτημα. «Τους ξεπετάξαμε μέσα σε δευτερόλεπτα» δήλωσε χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματικός της Αεροπορίας που μίλησε στο news.gr.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ωστόσο πως ιδιαίτερα αυτή την περίοδο η προσοχή των ελλήνων χειριστών είναι ακόμα πιο τεταμένη καθώς από έναν λάθος χειρισμό ενός τούρκου χειριστή μπορεί να προκύψει κάτι άσχημο.

Συνολικά χθες η Τουρκία έστειλε στο Αιγαίο 8 αεροσκάφη. Από αυτά τα 6 ήταν μαχητικά F-16 και τα 2 ήταν αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235.

Τα τουρκικά αεροπλάνα σημείωσαν συνολικά χθες 5 παραβάσεις και 7 παραβιάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και του Εθνικού Εναέριου Χώρου αντίστοιχα.

https://www.stoxos.gr

Δεν χρειαζεται βομβαρδισμο για να διαλυθει η Τουρκια......

Με τον ιδιο τροπο, που διελυσαν την τοτε πανισχυρη Σοβιετικη Ενωση, θα διαλυσουν και την Τουρκια.....
Ο Πουτιν ομως που ανεστησε την Ρωσσια, δεν θα υπαρξει για την Τουρκια ! 




«Βουλιάζει» η τουρκική λίρα μετά την απόφαση Τραμπ© Shutterstock «Βουλιάζει» η τουρκική λίρα μετά την απόφαση Τραμπ
Με περαιτέρω πώληση έρχεται αντιμέτωπη η τουρκική λίρα σήμερα μετά την απόφαση του Τραμπ για αποχώρηση από την πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν.

Το τουρκικό νόμισμα υποχωρεί περίπου 1,3% σε σχέση με το διάστημα πριν την ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου, σύμφωνα με το Reuters και τους Financial Times. Χτυπάει νέο ιστορικό χαμηλό, στις 4,3736 λίρες ανά δολάριο, με απώλειες σχεδόν 13% μέχρι στιγμής φέτος.

Ο δείκτης της JPMorgan για τα νομίσματα αναδυόμενων αγορών, που παρακολουθεί τη λίρα και άλλα εννέα νομίσματα, υποχωρεί 0,4% σε σύγκριση με το διάστημα πριν την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου.

Στις βασικές εισαγωγές της Τουρκίας από το Ιράν βρίσκονται τα πετρελαιοειδή και το φυσικό αέριο. Το πετρέλαιο θα είναι ο πρώτος στόχος των αμερικανικών κυρώσεων.

Η Τουρκία χαρακτήρισε την αμερικανική απόφαση, «ατυχές βήμα», σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού.

https://www.msn.com

Οι λαθρο ερχονται σωρηδον, και η Τουρκοι απειλουν οτι θα ανοιξουν τα συνορα τους.....

Κυριοι της Κυβερνησεως της μειοψηφιας, ο βρεγμενος την βροχη δεν την φοβαται.....
Κλειστε κανενα Προξενειο, κλειστε τα συνορα στους Τουρκους, κλειστε τους και την Πρεσβεια αν χρειαστει ρε γαμωτο ! ! !





Νέες απειλές για άνοιγμα της στρόφιγγας των λαθροπροσφυγικών ροών προς την Ελλάδα εκτοξεύει η Άγκυρα και συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

O τελευταίος, μιλώντας σε συνέδριο νεολαίας στις 6 Μαϊου, υποστήριξε ότι «κάποτε περνούσαν μέσω της Ελλάδος 8. 500 λαθροπρόσφυγες απο τη Συρία. Σήμερα ο αριθμός αυτός έπεσε στους 61. Μέσος όρος 61 την ημέρα και είναι υπό έλεγχο. Εάν θέλετε να ανοίξουμε τις πύλες, θα περάσουν χιλιάδες Σύριοι αδελφοί μας από την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Χάρη σας κάνουμε και να αντιληφθείτε την καλοσύνη με την οποία σας φερόμαστε».

Στην Αθήνα, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει… οσμιστεί ότι η Αγκυρα θέλει να «παίξει» και πάλι με την στρόφιγγα των λαθρομεταναστευτικών ροών. Ενδεικτικά είναι τα όσα δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

«Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές το επόμενο διάστημα, λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών. Έχω πλήρη επίγνωση γι αυτό. Υπάρχει μια αύξηση των ροών το 2018, με τη μεγαλύτερη αύξηση τον Απρίλιο».
https://www.msn.com

Απιστευτο κι ομως αληθινο......Στο σκαμνι ο Παγκαλος ! ! !

Ναι αληθευει.....
Θα δικασθει ο Παγκαλος, εστω για ενα απ τα πολλα που εχει κανει....
Αυτην φορα δεν μπορει να κρυφτει πισω απ την Βολευτικη ασυλια.....





Την Παρασκευή 11 Μαίου 2018, κάθεται στο εδώλιο του 7ου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με αφορμή τους χαρακτηρισμούς «κοπρίτες» και «κοπανατζήδες» που είχε αποδώσει σε δημοσίους υπαλλήλους και συνδικαλιστές κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ:

«… ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε εκπομπή στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Βήμα FM», στις 11 Νοεμβρίου 2014 είχε αποκαλέσει κατ’ επανάληψη τους Δημοσίους Υπαλλήλους «κοπρίτες» και «κοπανατζήδες» βάλλοντας και κατά των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων. «Γιατί να μην αξιολογηθούν οι κοπρίτες που απουσιάζουν κατά δεκάδες χιλιάδες από τα γραφεία τους; Όλοι είναι κοπανατζήδες! Οι μισοί την κοπανάνε και οι άλλοι μισοί είναι εκεί. Είναι Δημόσιο αυτό; Και γιατί να μην το αξιολογήσουμε; Όλοι είναι στο σύστημα που δεν καταδικάζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και δεν εξοβελίζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και τα συνδικαλιστικά όργανα καλύπτουν τους κοπρίτες που δεν θέλουν την αξιολόγηση», είχε πει.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με τα λεγόμενα του και τις πράξεις του, εξυπηρέτησε τους στόχους της τρόικας και της τότε κυβέρνησης, να επιβάλλουν την πολιτική των μνημονίων και συγκεκριμένα την αξιολόγηση μέσω της οποίας δρομολογούνταν χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υιοθέτησε και εξυπηρέτησε και αυτός μία πολιτική, που τα τελευταία χρόνια ισοπέδωσε την Ελληνική κοινωνία, προκάλεσε χιλιάδες αυτοκτονίες, διέλυσε οικογένειες, έστειλε μετανάστες χιλιάδες νέους με εξαίρετες σπουδές, ξεπούλησε την Δημόσια και Δημοτική περιουσία και υποθήκευσε το μέλλον της χώρας και των πολιτών της. Ήρθε, όμως, η ώρα λοιπόν ο καθένας να κριθεί και να πληρώσει.

Αυτή τη φορά, ο «πολύς» Θεόδωρος Πάγκαλος, δεν θα έχει την βουλευτική ασυλία. Θα αντιμετωπίσει την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης ως απλός πολίτης, που… δεν μπορεί να πληρώσει τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και αναγκάζεται να βγάλει στο σφυρί τα ακίνητα του, αλλά την ίδια στιγμή εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να εξυμνεί την μνημονιακή πολιτική.

Ο επί χρόνια Βουλευτής και Υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που έμεινε στην ιστορία με το… «μαζί τα φάγαμε», με την εθνική ταπείνωση της χώρας το 1996 στα Ίμια ως Υπουργός Εξωτερικών και μία σειρά άλλων αποφάσεων του ιδίου και των κυβερνήσεων, που υπηρέτησε, που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, επιχείρησε το 2014 να ρίξει τις ευθύνες (όπως και έκανε και με το «μαζί τα φάγαμε»), στους πολίτες και τους εργαζόμενους. Εκτόξευσε λάσπη, συκοφάντησε, σπίλωσε κλάδους εργαζομένων και τους συνδικαλιστικούς φορείς, που τους εκπροσωπούν.

Η μόνη συνέπεια του Θεόδωρου Πάγκαλου τα τελευταία χρόνια, αφού κατάφερε να στραφεί και εναντίον των συντρόφων του στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τους οποίους υπηρέτησε και άσκησαν εξουσία, είναι αυτή της υπεράσπισης της μνημονιακής γραμμής και των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Από την άλλη η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παραμένει από πλευράς της απόλυτα συνεπής στη δέσμευση, που είχε δώσει τον Δεκέμβριο του 2014, όταν κατέθετε την μήνυση κατά του πρώην Υπουργού, πώς θα συνεχίσει έως ότου συναντηθούν στα Δικαστήρια και λογοδοτήσει ο Θεόδωρος Πάγκαλος για τις ύβρεις, που είχε εκστομίσει εις βάρος του συνόλου των Δημοσίων υπαλλήλων και των εκλεγμένων εκπροσώπων τους.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι έτοιμη να δει αν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΙΟΥ 2018 ο Θεόδωρος Πάγκαλος θα εμμείνει στους απαξιωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων και στο υπεροπτικό ύφος που είχε όταν κατατέθηκε η μήνυση εναντίον του από την Ομοσπονδία. Άλλο Βουλευτής με ασυλία και άλλο απλός πολίτης απέναντι στο Νόμο.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παραμένει μια δυνατή και ισχυρή συνδικαλιστική οργάνωση με ηχηρή φωνή και παρέμβαση στον Δημόσιο Τομέα, ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει καταδικαστεί ήδη στη συνείδηση του Ελληνικού λαού, που τον έστειλε σπίτι του».

 Πηγή   topontiki.gr

Τι θα γινει οταν η Αγκυρα ξεκινησει γεωτρησεις σε Ελληνικη, η Κυπριακη ΑΟΖ ;

Ενα ερωτημα που δεν θα αργησουμε να μαθουμε την απαντηση γι αυτο.....
Η Αγκυρα ηδη οριζει ημερομηνιες εναρξεως γεωτρησεων....
Η Ελληνικη κυβερνηση μαλλον περιμενει το Καλοκαιρι για τα μπανια του λαου.....






East-Med,  EuroAsia Interconnector, επικράτηση της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και μια ριζική αναθεωρητική ενεργειακή πολιτική της Αγκυρας από Κύπρο μέχρι Καστελόριζο και Κρήτη, φέρνουν την τέλεια καταιγίδα στην Α.Μεσόγειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο «Φιλελεύθερος» η εισβολή της Αγκυρας με γεωτρύπανο στην Κυπριακή ΑΟΖ έχει «κλειδώσει». Μόνη λύση πλέον να αντιδράσουμε στρατιωτικά ή να αποδεχθούμε το τετελεσμένο.


Αν όμως το αποδεχθούμε, τότε σειρά έχουν τα κοιτάσματα Νότια της Κρήτης.
Οπως και να χει, οι επόμενοι δύο μήνες αναμένονται πολύ «θερμοί»
Η Τουρκία ετοιμάζεται για γεώτρηση στην περιοχή της Κύπρου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στα ανώτατα δώματα του καθεστώτος Ερντογάν έχει αποφασιστεί η επόμενη κίνηση και αυτό που απομένει είναι ο χρόνος εκδήλωσης της νέας τουρκικής ενέργειας.
Αξιολογούν εξελίξεις και τους επόμενους σταθμούς των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας για να αντιδράσουν.
Το ζητούμενο είναι να βρεθεί η χρονική συγκυρία.

Αν και το γεωτρύπανο DeepSea Metro 2, που αγόρασε έναντι 200 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν είναι ακόμη έτοιμο ( θέματα στελέχωσης εξειδικευμένου προσωπικού), ωστόσο, ενημερωμένες πηγές ανέφεραν πως στην Άγκυρα εξετάζουν δυο ημερομηνίες και δυο τουλάχιστον εναλλακτικούς χώρους για γεώτρηση.

Ένας πιθανός χρόνος για γεώτρηση είναι αρχές Ιουλίου και θα γίνει με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας πώλησης κυπριακού αερίου στην Αίγυπτο.

Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί στο τέλος Ιουνίου και η Άγκυρα ετοιμάζει αντίδραση, προτάσσοντας τον ισχυρισμό πως δεν μπορεί η Λευκωσία να αξιοποιεί το φυσικό αέριο χωρίς τους Τουρκοκύπριους και την ίδιαν. Μια πιθανή αντίδραση θα είναι, λοιπόν, η κάθοδος του γεωτρύπανου για έρευνες.

Ένα δεύτερο σενάριο είναι η αποστολή του DeepSea Metro 2 ταυτόχρονα με την κάθοδο του γεωτρύπανου της αμερικανικής εταιρείας ExxonMobil για να τρυπήσει στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Στην περίπτωση αυτή η Τουρκία θα διενεργεί παράλληλες έρευνες με την αμερικανική εταιρεία, χωρίς προφανώς να την παρενοχλεί και σε διαφορετικές περιοχές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το καθεστώς Ερντογάν εξετάζει δυο πιθανούς χώρους για να προχωρήσει σε έρευνες.

Η πρώτη περιοχή είναι κοντά στον Απόστολο Ανδρέα, όπου βρίσκεται και το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός. Το τουρκικό ερευνητικό έχει δεσμεύσει την περιοχή για έρευνες από την 9η Απριλίου μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Η δεύτερη περιοχή που εξετάζεται είναι δυτικά της Κύπρου, στην περιοχή του Ακάμα.

Η επιλογή αυτής της περιοχής συνδέεται με προσπάθειες που καταβάλλει εδώ και χρόνια η Άγκυρα για επιβολή τετελεσμένων και γι’ αυτό κατέθεσε και εγγράφως τη θέση της σε Ηνωμένα Έθνη και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σημειώνεται συναφώς ότι η Τουρκία ισχυρίζεται σε διεθνείς οργανισμούς ( ΟΗΕ και Ε.Ε. ) ότι έχει «νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο, κυρίως στα δυτικά του γεωγραφικού μήκους 32°16’18”E.».
Η ανάγνωση δε επί χάρτου του γεωγραφικού μήκους που προβάλλει η τουρκική πλευρά, δείχνει ότι η γραμμή αυτή ουσιαστικά εφάπτεται του δυτικού άκρου της Κύπρου, στην περιοχή του Ακάμα.

Η γραμμή αυτή αρχίζει από τα παράλια της Τουρκίας και επεκτείνεται μέχρι και την Αίγυπτο.
Σημειώνεται συναφώς ότι η θέση αυτή έχει συμπεριληφθεί, μεταξύ άλλων, στο γραπτό κείμενο που ανέγνωσε και κατέθεσε ο τότε Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μετέπειτα πρωθυπουργός και νυν στα αζήτητα λόγω Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου στην 48η σύνοδο του Συμβουλίου Σύνδεσης Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η σύνοδος αυτή πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου 2010 στις Βρυξέλλες («Προενταξιακή στρατηγική υπό το φως και της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2009»).
Καταγράφεται, επίσης, σε σχέση με αυτή την επεκτατική μεθόδευση της Τουρκίας, η μονομερή δήλωσή της για τα όρια της υφαλοκρηπίδας της (με τις Note Verbale στις 2 Μαρτίου 2004 και 12 Μαρτίου 2004) και τον γνωστό απαράδεκτο ισχυρισμό ότι η Τουρκία έχει λόγο για οποιαδήποτε οριοθέτηση δυτικά του μεσημβρινού 32º16’18”Ε που συμπίπτει ουσιαστικά με το δυτικό όριο των κυπριακών χωρικών υδάτων.
Σε κείμενο- επιστολή, που κατέθεσε ο Τούρκος Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ τον Μάρτιο του 2015, επισημαίνεται ότι οι «περιοχές για τις οποίες ηγέρθησαν αξιώσεις από τους Ελληνοκύπριους, στα δυτικά του ορίου που αναφέρθηκαν, εμπίπτουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, όπου η Τουρκία έχει δικαιώματα ipso facto και ab initio, καθώς και νόμιμα συμφέροντα».
Η προώθηση αυτής της παράνομης μεθόδευσης που εργολαβικά και συστηματικά οικοδόμησε σε διπλωματικό επίπεδο η Άγκυρα, θα έχει και πρακτική διάσταση, εάν και εφόσον ισχύει αυτό το υπό εξέταση σενάριο. Να στείλουν, δηλαδή, το γεωτρύπανό τους στον Ακάμα.
Είναι προφανές ότι η κάθοδος του τουρκικού γεωτρύπανου θα γίνει εντός του χρόνου και θα συνιστά μια κλιμάκωση των προσπαθειών της Τουρκίας για αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και για να επιβάλλει νέα τετελεσμένα.

Την ίδια ώρα, στο Κυπριακό η Τουρκία προωθεί το σενάριο των δυο κρατών, το οποίο προσπαθεί να το τοποθετήσει στην ατζέντα μελλοντικών συνομιλιών.
Οι παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, δείχνει πώς εννοεί το καθεστώς Ερντογάν τα δυο κράτη: Στρατηγικός έλεγχος της Κύπρου, σε έδαφος και θάλασσα ( και αέρα).

Θησαυρός 600 δισ. ευρώ «κρυμμένος» σε Ιόνιο και Κρήτη

Η Αγκυρα σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν αμφισβητεί μόνο τα κοιτάσματα στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά φτάνει μέχρι την…Κρήτη!

Η Τουρκία αμφισβητεί τα οικόπεδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 12 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ αλλά και τη θαλάσσια περιοχή στη γραμμή Κρήτη – Καστελλόριζο – Κύπρος. Στόχος είναι τα ενεργειακά οικόπεδα.

Και ιδού η αιτία:

Η είδηση ήρθε από το βήμα του Med Petroleum Summit που διοργανώνει η IN-VR Oil&Gas.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Υδρογονανθράκων, Γιάννης Μπασιάς τόνισε ότι το φυσικό αέριο στην Κρήτη υπολογίζεται μεταξύ 3 και 30 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών.

Σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο τα κοιτάσματα ανέρχονται στα τρία δισεκατομμύρια βαρέλια.

Σε Κρήτη και Ιόνιο φαίνεται πως υπάρχει θησαυρός. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατία” ο κ. Μπασιάς ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις για τα κοιτάσματα βασίζονται στις ομοιότητες που έχουν οι περιοχές της δυτικής Ελλάδας με εκείνες της περιοχής όπου εντοπίστηκε το κοίτασμα Ζορ και στις αντίστοιχες ομοιότητες που υπάρχουν στις περιοχές νότια της Κρήτης με εκείνες των κοιτασμάτων Καλυψώ και Ονησίφορος στην Κύπρο.
Κάπως έτσι υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα τα αποθέματα είναι σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο τουλάχιστον 4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, ενώ τα κοιτάσματα πετρελαίου υπολογίζονται στα τρία δισεκατομμύρια βαρέλια.
Τα κρατικά κέρδη από τα κοιτάσματα αυτά υπολογίζονται σε περίπου 600 δισ. ευρώ σε βάθος 25 ετών και τα χρήματα αυτά μπορούν να αρχίσουν να εισρέουν στα κρατικά ταμεία από την έναρξη υπογραφής των συμβάσεων εκμετάλλευσης.
http://www.epilekta.com

Αθωωσαν τον ενα δολοφονο των Αστυνομικων της Ομαδος ΔΙΑΣ !

Αισχος ρε....
Παιδια ηταν και μανα ειχαν κι αυτα ρε αλητες.....









Εκδόθηκε η ετυμηγορία για την στυγερή, διπλή δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη, τρία χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Αθωώθηκε ένας εκ των κατηγορουμένων και οι συγγενείς των θυμάτων βγήκαν εκτός εαυτού.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας εξέδωσε την ετυμηγορία για την στυγνή δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ τον Μάρτιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη.

Η αθώωση που προκάλεσε αντιδράσεις!

Το Δικαστήριο το οποίο εξέτασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό προχώρησε στην αθώωση του Γ. Ε. Κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια στη δολοφονία των δυο αστυνομικών. Πρωτόδικα, ο κατηγορούμενος είχε καταδικασθεί σε δυο φορές ισόβια.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε το ξέσπασμα των συγγενών των αδικοχαμένων αστυνομικών. «Ποια ελαφρυντικά τους αναγνωρίζετε; Σκότωσαν τα παιδιά μας… Είναι δολοφόνοι θα τους αθωώσετε κιόλας;» φώναζαν οι συγγενείς και οι μητέρες των αδικοχαμένων αστυνομικών.

Σχετικά με τα ελαφρυντικά που ζητήθηκαν από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, η εισαγγελέας της έδρας ανάφερε: «Προσβολή στη μνήμη των νεκρών να τους χορηγηθούν ελαφρυντικά. Με αποτριασμό ζητώ να μην τους χορηγηθούν».

Και συγκεκριμένα για τον Ι. Σ. που ζητάει μετέπειτα καλή συμπεριφορά η εισαγγελέας είπε: «Έφυγε περιφρονώντας το δικαστήριο, ήξερε στη φυλακή πώς να συγκρατεί τις κακοποιές ορμές του».

Δις ισόβια στους άλλους δύο για την δολοφονία των αστυνομικών
Αντίθετα, με τον Γ. Ε. ο οποίος καταδικάστηκε μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, το δικαστήριο επέβαλλε στους άλλους δυο κατηγορουμένους Ι. Σ. και Α. Π. δις ισόβια κι 66 έτη κάθειρξη καταδικάζοντάς τους ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας των αστυνομικών.

Οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 2-8 έτη φυλάκισης.

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την στυγερή δολοφονία των δυο νεαρών αστυνομικών που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο εκδόθηκε τρία χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

«Ντροπή σας» έλεγε ο καταδικασθείς στην έδρα
Οι δυο καταδικασθέντες Ι. Σ. και Α. Π. κρίθηκαν ένοχοι και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών. Μάλιστα στο άκουσμα της απόφασης ο Ι. Σ. απευθυνόμενος προς τους δικαστές φώναξε: «Ντροπή σας, πρέπει να έχετε τύψεις…«.

Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση δολοφονίας των αστυνομικών στου Ρέντη, εμπλέκεται και τέταρτο πρόσωπο. Πρόκειται για τον Β. Τ. που φυγοδικεί και με απόφαση που είχε εδκόσει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, η δικογραφία για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο έχει διαχωριστεί.

Το χρονικό της διπλής δολοφονίας των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ
Η στυγερή δολοφονία των δυο αστυνομικών Γ. Ευαγγελινέλη και Γ. Σκυλογιάννη έλαβε χώρα την 1η Μαρτίου του 2011 στου Ρέντη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης ενός περιπτέρου στο Μενίδι τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για να αναφέρει ληστεία.
Έδωσε, μάλιστα, στους αστυνομικούς τη μάρκα και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών.

Ο αστυνομικός Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών

Ο αστυνομικός Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών
Λίγη ώρα αργότερα, τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, εντόπισαν το αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι και το ακολούθησαν.

Παράλληλα ενημέρωσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα να σταλούν ενισχύσεις. Στον παράδρομο της Κηφισού, όμως, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι ληστές σταμάτησε απότομα και οι τρεις άγνωστοι που ήταν μέσα άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών.

Οι τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν καταιγισμό πυρών πάνω στις μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο στο κεφάλι, ένας στο στομάχι και ο τέταρτος στο γόνατο. Οι δύο υπέκυψαν σχεδόν αμέσως στα τραύματά τους.

Λίγη ώρα μετά το μακελειό εντοπίστηκε στο Μοσχάτο το αυτοκίνητο των δραστών.

http://www.doureiostupos.gr

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Απαγωγή των 8 Τούρκων Αξιωματικών απο την Ελλάδα σχεδιάζει η Άγκυρα;;;;

Το θράσος τους ξεπερνά τα όρια οι Τούρκοι πράκτορες αλωνίζουν ανενόχλητοι στην Ελλάδα....
Ζήτω η Πρώτη Φορά Αριστερά!!!!!!!!!!
Σε πλήρη κινητοποίηση φαίνεται πως βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι ελληνικές Αρχές και ειδικότερα η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζονται φόβοι ότι η Τουρκία έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο δράσης κατασκόπων στη χώρα μας.




Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, το καθεστώς της Άγκυρας φαίνεται να έχει εξυφάνει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, με στόχο αφενός την αποκάλυψη στρατιωτικών θέσεων επί του ελληνικού εδάφους, αφετέρου τον εντοπισμό και τη στοχοποίηση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στη χώρα, αμέσως μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε απόλυτη συνάρτηση και με τα όσα δήλωσε τη Δευτέρα (07/05/2018) ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αποκάλυψε ότι συνελήφθησαν και εν συνεχεία αφέθηκαν ελεύθεροι δύο Τούρκοι πολίτες στην Κυλλήνη.

Για να αφεθούν μάλιστα ελεύθεροι ο υπουργός ανέφερε πώς υπήρξε η διαβεβαίωση από το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα ότι έχουν σταθερή κατοικία στην Ελλάδα και ως τέτοια δηλώθηκε το τουρκικό προξενείο.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και με τον Τούρκο υπάλληλο του δήμου Αδριανουπόλεως, ο οποίος απελάθηκε προ ημερών, όταν παραβίασε τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Και σε εκείνη την περίπτωση κρίθηκε πώς ο Τούρκος δεν είχε σκοπό να παραβιάσει τα σύνορα και να βλάψει την Ελλάδα λειτουργώντας ως κατάσκοπος.

Εκείνο, όμως, που φαίνεται να προβληματίζει έντονα τις Αρχές, είναι μήπως αυτά τα φαινομενικά «αθώα» επεισόδια λειτουργούν εν είδει αντιπερισπασμού από την πλευρά των Τούρκων κι αν οι τελευταίοι, υπό το πρίσμα αυτό, προετοιμάζουν κάποιο ύπουλο χτύπημα σε βάρος της χώρας μας.







newsbomb.gr

Ελεος! Και την Θεσσαλονίκη ζητούν οι Αλβανοί...!!!!!!!!

Κατάλαβαν οι Κατσαπλιάδες, τι εστι (Πρώτη φορά αριστερά).....
Ευκαρία είναι για αυτούς λοιπόν να αρπάξουν οτι μπορούν εαν μπορούν!!!!!!
Είναι πλέον προφανές! Η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση της γνωστής και άγνωστης ιστορίας της!

Αυτό το έχουν καταλάβει ακόμα και οι Αλβανοί. Όπως λέει και μία λαϊκή παροιμία «τα μάθανε και πλακώσανε και αυτοί».

Σε 30λεπτο ντοκιμαντέρ, που μεταδίδεται στο μεγαλύτερο κανάλι της χώρας, μετά την Θεσπρωτία, την Άρτα αλλά και την ίδια την Ακρόπολη, ζητούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, την Θεσσαλονίκη, και άρα μελλοντική αρπαγή ελληνικών εδαφών.

Σύμφωνα με… Αλβανούς ιστορικούς οι γείτονες μας ήταν από τους πρώτους κατοίκους της πόλης και τα αρχαία μνημεία χτίστηκαν από εκείνους! Από αυτούς δηλαδή που ζούσαν αρχικά στον Αλβανό ποταμό του Καυκάσου και δεν ήξεραν να μετρούν μέχρι το 10, όπως γράφει ο Έλληνας γεωγράφος Στράβων.

Μάλιστα, βάζουν και «σάλτσα» συνωμοσιολογίας.

Ο ιστορικός και ερευνητής Βάλτερ Στούλλα, ο οποίος αποκαλείται «ειδικός σε θέματα Αρχαίων» υποστηρίζει ότι «δεν τους συμφέρει (τους Έλληνες) να τα πουν για ιστορικούς λόγους»!

Οι Αλβανοί, όχι μόνο οι εθνικιστές, όπως συνηθίζουν να τους ονομάζουν οι δημοσιογράφοι μας, αλλά η πλειοψηφία τους, κάνουν λόγο και για «χαμένες περιουσίες τους» και μετά το «τσάμικο» ζήτημα θέλουν να μας μάθουν και ζήτημα «Σελανίκ» ή αλλιώς… της Θεσσαλονίκης.

Όπως υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ «μόνο στη Θεσσαλονίκη οι αποζημιώσεις που αναλογούν στους Αλβανούς είναι 35 εκατομμύρια και δεν είναι τα μόνα, γιατί εκτός από την Τσαμουριά που η ιστορία της είναι γνωστή και αδιαπραγμάτευτη, οι Αλβανοί έχουν περιουσίες σε όλη την Ελλάδα».

Διεκδικούν ακόμη και την… Κρήτη!

«Οι περιουσίες αυτές βρίσκονται στην Αθήνα με 190 περιουσιακά στοιχεία , στη Θεσσαλονίκη 115.Στα Γιάννενα 70.Σε Καβάλα, Κέρκυρα , Πάτρα,Φλώρινα, Αρτα , Ξάνθη, Κρήτη, Φιλιάτες ,Κατερίνη και άλλα», ισχυρίζεται το ντοκιμαντέρ.

«Οι περιουσίες αυτές δεν υπάρχουν .Οι Αλβανοί εσκεμμένα συγχέουν τους Αρβανίτες με τους Αλβανούς», δηλώνει στο Star o διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών Φάνης Μαλκίδης, αναφερόμενος στο ελληνικό φύλο των Αρβανιτών.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Star» έχουν βγάλει και κοστολόγιο για το ποσό των αποζημιώσεων. «Η αξία των περιουσιών στην Ελλάδα ανέρχεται στα 300 με 350 εκατομμύρια δολάρια» αναφέρει πάντως το ντοκιμαντέρ, ενώ ο Αλβανός ακαδημαϊκός Μπεκίρ Μέτα υποστηρίζει ότι «πρέπει να τεθεί ως βασικό ζήτημα στην επόμενη συνάντηση Ελλάδας - Αλβανίας»!

Όλα αυτά σίγουρα ακούγονται αστεία, αλλά η συγκεκριμένη εκπομπή προβάλλεται από το μεγαλύτερο αλβανικό κανάλι σε εκατομμύρια τηλεθεατές, οι οποίοι μαθαίνουν την ιστορία, όπως συμφέρει τους Αλβανούς.

Και κάπως έτσι δημιουργούνται οι αλυτρωτικές διαθέσεις, αλλάζει η ιστορία και σε βάθος και τα σύνορα! Εμείς αρκούμαστε στο να βλέπουμε τα τουρκικά σήριαλ!



                                                





 el.gr


Αλλοδαπός μαχαίρωσε Αστυνομικό γιατί προφανώς δεν τόλμησε ο Αστυνομικός να χρησιμοποιήσει το όπλο του!!!

Εδώ που φτάσαμε κυριε Τόσκα...
Στο Φαρ Ουέστ δεν θα τολμούσε να το κανει Αλλοδαπος....
Είμαστε χειροτερα απο τα Φαρ Ουέστ!!!!
Δραματικές εικόνες από την σύλληψη ενός Αιγύπτιου κακοποιού που μαχαίρωσε αστυνομικό στην Καλαμάτα μέσα σε πολυσύχναστο δρόμο βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Μακεδονίας με ένα μαχαίρι στο χέρι και τον κόσμο στα πεζοδρόμια να παρακολουθεί.

Αυτό δείχνει το βίντεο ντοκουμέντο ότι κάνει ο Αιγύπτιος κακοποιός στις 7 Σεπτεμβρίου πέρυσι, ο οποίος από τις 24 Απριλίου κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κυπαρισσίας.


Είναι κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, καθώς τραυμάτισε δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στο βίντεο φαίνεται να τον καταδιώκει ο Παναγιώτης Γιαννουλέας, ο αστυνομικός που νωρίτερα ο Αιγύπτιος είχε χτυπήσει με το μαχαίρι στο κεφάλι και η πληγή πάνω από το δεξιό φρύδι του αιμορραγεί. Το εν λόγω βίντεο προτίθεται να το καταθέσει στη δίκη ο συνήγορος πολιτικής αγωγής. Επιβεβαίωσε την ύπαρξή του και το χαρακτήρισε “σχεδόν σοκαριστικό”. Είπε ακόμη ότι θα ζητήσει την προβολή του μέσα στο δικαστήριο κατά το στάδιο της κατάθεσης των εγγράφων.

Η δίκη στην Κυπαρισσία συνεχίζεται άλλωστε αύριο με την κατάθεση μαρτύρων, οπότε και αναμένεται να καταθέσουν δύο ακόμη αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι ήταν στο περιστατικό.

Αυτό ωστόσο που προκαλεί έκπληξη στον θεατή του βίντεο είναι η ευκολία με την οποία ο κατηγορούμενος ανενόχλητος κραδαίνει ένα μαχαίρι εν ώρα αιχμής σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στην Καλαμάτα, με τον τραυματία αρχιφύλακα Παναγιώτη Γιαννουλέα να είναι σχεδόν ο μόνος που τρέχει στο κατόπι του.

Η επεισοδιακή σύλληψη του δράστη στην Καλαμάτα
Ο συνάδελφός του αρχιφύλακας Σ. Μαρκόπουλος είχε μείνει πίσω όταν τραυματίστηκε και αυτός, ενώ στο βίντεο φαίνονται δύο ακόμα άνδρες της ΔΙΑΣ στην αρχή του (η βιντεοσκόπηση ξεκινά έξω από το πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στη συμβολή της Μακεδονίας με την Ψαρών) και ένας ακόμα αστυνομικός του Τμήματος Καλαμάτας.

Στη συνέχειά του ωστόσο αυτός ο οποίος καταδιώκει τον κατηγορούμενο Αιγύπτιο είναι ο Π. Γιαννουλέας, ο οποίος τραυματίας ήδη στο κεφάλι με μια μαχαιριά και κάταγμα κρανίου που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία, συνεχίζει με τα αίματα να τρέχουν, να κυνηγά και να φτάνει τον Αιγύπτιο, ενώ οι συνάδελφοί του της ΔΙΑΣ και το πλήρωμα του περιπολικού του Α.Τ. Καλαμάτας έχουν μείνει πίσω.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα καρέ του βίντεο φαίνεται σε κοντινή απόσταση ένας ακόμα κρανοφόρος αστυνομικός της ΔΙΑΣ να κρατά ένα… καρεκλάκι που νωρίτερα θαμώνας καφενείου είχε πετάξει στο δράστη. Στο άλλο χέρι έχει ένα κλομπ και ακολουθεί.

Ο Αιγύπτιος περπατά και δεν τρέχει από ένα σημείο και μετά, και αφού έχοντας ακόμα πίσω του τον Π. Γιαννουλέα ο οποίος δεν τα παρατά, φτάνουν στη συμβολή της Μακεδονίας με την οδό Υδρας.

Εκεί ο Αιγύπτιος γυρνά προς τον τραυματία αστυνομικό, ετοιμάζει το μαχαίρι και κρατώντας το γερά στο χέρι πέφτει κατά πάνω του με ορμή. Ο αστυνομικός τον παρασύρει μαζί του στον ακάλυπτο πολυκατοικίας κοντά στη συμβολή με την Θεμιστοκλέους και δέχεται μια ακόμα μαχαιριά στον ώμο. Στο σημείο εκείνο του βίντεο δεν φαίνονται πλέον καθαρά οι εικόνες γιατί μεσολαβεί μια κολόνα και ένα δέντρο, αλλά όταν ο έτερος κρανοφόρος αστυνομικός που μέχρι τότε παρακολουθούσε σε μικρή απόσταση επεμβαίνει, ο τραυματισμένος συνάδελφός του του έχει ήδη περάσει χειροπέδες.






Πηγή: eleftheriaonline.gr

Τράβηξε πολύ το σχοινί ο Σαλεμένος και η Τουρκια ενδέχεται να μείνει εκτός ΝΑΤΟ!!!


Απο τη μια το εμπάργκο όπλων της Αμερικης προς την Τουρκία απο την αλλη ο οικονομικός 
πολεμος σε συνδυασμό με την σκληρη αδιάλλακτη συμπεριφορά Ερτογαν γεωπολιτικές εξελίξεις....








«Η Τουρκία εξετάζει σοβαρά την απόσυρση από το ΝΑΤΟ, καθώς η σχέση με τη συμμαχία εξακολουθεί να επιδεινώνεται»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε για αντίποινα εάν το νομοσχέδιο με τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας γίνει νόμος του κράτους», γράφει ο Ρώσος γεωπολιτικός αναλυτής του ινστιτούτου της Μόσχας Pyotr Yermilin.





Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, Γερουσιαστές των ΗΠΑ δημοσίευσαν πληροφορίες σχετικά με την ετήσια χρηματοδότηση της άμυνας που ανέρχεται στο ποσό των 717 δισεκατομμυρίων $.

Εκεί επισημαίνεται σαφώς η πρόταση διακοπής όλων των αμυντικών πωλήσεων στην Τουρκία λόγω μη σταθερής «συμπεριφοράς» στην Δύση , της ομηρίας του Αμερικανού πάστορα και πολλά άλλα…τα οποία δεν δημοσιεύτηκαν…όμως.

Αυτά αφορούν την «ευθυγράμμιση» της Άγκυρας στο άξονα Μόσχα- Τεχεράνη, τις απειλές στο Ισραήλ για το Τέμενος Αλ Ακτσά , την επεκτατική πολιτική στα Βαλκάνια , και την ανεξέλεγκτη δράση της ΜΙΤ και των Ιμάμηδων .

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Τσαβούσογλου δήλωσε με ερωτηματικό ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να « επιβάλουν περιορισμό σε σύμμαχο του ΝΑΤΟ».

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Τουρκία επέτρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν κυρώσεις σε μας τότε χρειάζεται ένα τέτοιο βήμα αντίδρασης, και η Τουρκία θα ανταποκριθεί σε αυτό.» είπε ο Τσαβούσογλου προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να μην υλοποιήσουν μια τέτοια πρόθεση.

Το αμφισβητούμενο νομοσχέδιο αφορά κυρίως 116 αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35 Lightning II τα οποία η Ουάσιγκτον υποσχέθηκε να πουλήσει στην Άγκυρα. 100 από αυτά τα αεροσκάφη είναι έτοιμα για αποστολή. Αλλά στο «πακέτο» των κυρώσεων ευρίσκονται και άλλα προγράμματα.

Τν ίδια στιγμή αν και οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία απέχουν πολύ από μια στενή αμυντική συμμαχία , η συμφωνία για την παράδοση πυραύλων S-400 έθεσε πολλές ανησυχίες στο ΝΑΤΟ και στις Ηνωμένες Πολιτείες.





Τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα , όπως λένε οι ειδικοί, είναι ασυμβίβαστα με τα αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ.

Πριν μερικές ημέρες στις Βρυξέλλες ο Αμερικανός υπουργός Mike Pompeo είπε στον κ.Τσαβούσογλου ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν σοβαρά» για την κίνηση της Τουρκίας να αγοράσει αντιαεροπορικά συστήματα S-400 από τη Ρωσία.»

Ο Τσαβούσογλου σε απάντηση επέκρινε τους φόβους του ΝΑΤΟ σχετικά με την αγορά των ρωσικών πυραύλων και κατηγόρησε ανοικτά πλέον την συμμαχία ότι προσπαθεί με άκομψο τρόπο να ελέγξει την Τουρκία, παραβιάζοντας την κυριαρχία της.

«Η Τουρκία δεν «ελέγχεται» από εσάς είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Άσχετα αν αγοράσουμε ή δεν αγοράσουμε ( ρωσικούς πυραύλους) δεν είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της χώρας μας και δεν συνάδει με τους κανόνες της συμμαχίας», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ .

Πέρυσι, Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν προσωρινά την έκδοση θεωρήσεων για τους πολίτες τους, όταν οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν έναν υπάλληλο του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ρώσος αναλυτής αναφέρει ότι …εάν η Τουρκία εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ, αυτό θα γίνει το πρώτο σημάδι εισόδου του ΝΑΤΟ σε πορεία κατάρρευσης.

Υπάρχει επίσης ένα βασικό ερώτημα: εάν, ως αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών, η Τουρκία αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, ποιος θα είναι υπεύθυνος γι ‘αυτό; Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και πάλι;…καταλήγει ο Ρώσος αναλυτής.










pentapostagma.gr












Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.