Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Μυστήριο στην Υπόθεση της 51χρονης που εντοπίστηκε νεκρή σε παραλία του 'Ισθμου...Τα μηνύματα που έστειλε στα παιδιά της...


Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της 51χρονης Αναστασίας Κόλλια, της μητέρας που εντοπίστηκε νεκρή σε παραλία κοντά στα Ίσθμια.

Ένα από τα ερωτήματα που βασάνιζαν τους συγγενείς της ήταν πώς εξέπεμψε το κινητό της τηλέφωνο από την περιοχή της Καισαριανής μία μέρα μετά την εξαφάνιση της, ενώ η ίδια είχε εντοπιστεί νωρίτερα νεκρή στα Ίσθμια.

Σύμφωνα με την εκπομπή Φως στο Τούνελ, ένα λάθος του συζύγου της έστρεψε αρχικά την έρευνα σε άλλη κατεύθυνση. Ο ίδιος όταν ενημέρωσε την αστυνομία για την εξαφάνιση της, όντας ταραγμένος δήλωσε κατά ένα νούμερο λάθος τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κινητό που έδωσε σήμα από την περιοχή της Καισαριανής, δεν ανήκε στην άτυχη πολύτεκνη μητέρα.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα, τι ώθησε την 51χρονη να φύγει χωρίς να μιλήσει σε κανέναν από το σπίτι της στην Αγριλιά Αχαΐας την Πέμπτη 13 Ιουνίου και λίγο αργότερα να κάνει ανάληψη 500 ευρώ.

Τα δύο από τα τέσσερα παιδιά της έλαβαν από την ίδια το πρωί που εξαφανίστηκε δύο παράξενα μηνύματα στα οποία δεν μπορούν να δώσουν μια λογική εξήγηση. Έγραφε ότι έκανε κάτι κακό και πρέπει να δώσει ένα τέλος.



“Ψάξαμε το ενδεχόμενο αν χρωστούσε κάπου, ψάξαμε όλο το σπίτι, δεν βρήκαμε κανένα στοιχείο. Πήγαμε στα ΚΤΕΛ της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά ούτε και εκεί βρήκαμε άκρη. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έστειλε αυτά τα μπερδεμένα μηνύματα ενώ δεν φαινόταν να την απασχολεί κάτι”, είπε η κόρη της Αθανασίας Κόλλια μιλώντας στην εκπομπή Φως στο Τούνελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ιατροδικαστικά ευρήματα στη σορό της άτυχης μητέρας, εντοπίστηκαν θανατηφόρες κακώσεις σε όλο της το σώμα. Το πλήθος των προθανάτιων κακώσεων αποκλείει το ενδεχόμενο να έπεσε από μικρό ύψος. Αυτές μπορεί να προκλήθηκαν από την πτώση στο νερό ή σε βράχια. Δεν αποκλείεται όμως σύμφωνα με τον ιατροδικαστή και από παράσυρση από αυτοκίνητο. Ο θάνατος της προήλθε λίγες ώρες πριν βρεθεί στη θάλασσα. Περισσότερες απαντήσεις θα δώσουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

“Κάποιος άνθρωπος που θέλει να κάνει κακό στον εαυτό του δεν πρόκειται να κάνει ανάληψη χρημάτων ακόμα και αν χρωστάει. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα και προφανώς την υπόθεση ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα. Εδώ όμως είχαμε μια δηλωμένη εξαφάνιση και πρέπει να ανατεθεί στην Ασφάλεια για σωστή έρευνα. Η μόνη πληροφόρηση για τα στοιχεία της ιστορίας αυτής, προέρχεται από την έρευνα της εκπομπής σας μέχρι στιγμής”, ανέφερε ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Θανάσης Κατερινόπουλος μιλώντας στην εκπομπή.

Η ανιψιά της άτυχης μητέρας που ήταν και το τελευταίο πρόσωπο από το οικογενειακό της περιβάλλον που την είδε ζωντανή, μίλησε στο Φως στο Τούνελ.

Στις επτά το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουνίου, η Αφροδίτη Κόλλια έφυγε από το σπίτι της στην Αγριλιά με το αυτοκίνητο της για να πάει στη δουλειά της στην Πάτρα. Στη διαδρομή συνάντησε τη θεία της πεζή. Τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Τη ρώτησε που πάει και εκείνη της απάντησε προς την Πάτρα. Προσφέρθηκε να την πάρει μαζί της. Όταν μπήκε στο αυτοκίνητο της είπε πως δεν πήρε το δικό της αμάξι γιατί το χρειαζόταν ο σύζυγος της. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους φερόταν απολύτως φυσιολογικά και κάποια στιγμή ζήτησε από την ανιψιά της να την αφήσει στην Οβρυά.

Όπως είπε στο «Τούνελ» η συγγενής, το κινητό τηλέφωνο της Αναστασίας δεν χτύπησε όση ώρα οι δύο γυναίκες ήταν μαζί. Είχε μία ροζ- μπεζ τσάντα πλάτης την οποία δεν έβγαλε κατά τη διαδρομή και φορούσε ασπρόμαυρα ρούχα. Όταν έφτασαν στην Οβρυά, της ζήτησε να την αφήσει στην λεωφόρο Δημοκρατίας λίγο πριν από τη στάση του λεωφορείου, όπως κι έγινε.

“Γνωρίζω πως έκανε ανάληψη πεντακοσίων ευρώ από τον λογαριασμό της στις επτά και μισή το πρωί εκείνης της μέρας από δω που την άφησα”, είπεη γυναίκα.

“Ήταν εννέα και μισή το πρωί . Ήμουν μέσα στη θάλασσα σε απόσταση περίπου διακοσίων μέτρων από την ακτή, στην ευθεία της διώρυγας. Είχα πάει να ρίξω τα δίχτυα μου και ξαφνικά είδα ένα σώμα ημίγυμνο. Στην αρχή νόμιζα πως κάποιος κολυμπούσε και κοιτούσε με μάσκα το βυθό. Σύντομα όμως κατάλαβα πως ήταν πτώμα, γυρισμένο ανάποδα. Χωρίς να χάσω χρόνο ειδοποίησα την Άμεση Δράση. Η θάλασσα ήταν ήρεμη και παρατήρησα πως το άψυχο σώμα είχε παρασυρθεί από το ρεύμα του Ισθμού στο σημείο που το εντόπισα. Στο δεξί πόδι της σορού υπήρχε μια κοκκινίλα, σαν γρατζουνιά ή χτύπημα”, δήλωσε ο ψαράς που βρήκε το άψυχο σώμα της άτυχης μητέρας κοντά στην παραλία Κρυφή της Κορίνθου, λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση της.

Η ανάσυρση του πτώματος έγινε σε μια άκρη της παραλίας , ενώ στον τόπο βρέθηκαν αστυνομικοί και άνδρες του λιμενικού που πραγματοποίησαν έρευνες.

“Η περιοχή μας μαστίζεται από παραβατικά στοιχεία. Εγώ πιστεύω πως μπορεί κάποιος να την έριξε από τον Ισθμό. Φαινόταν σαν να είχε πνιγεί εκείνη την ημέρα” ανέφερε ενώ σημείωσε ότι δεν κλήθηκε για κατάθεση.

Στα 22 χρόνια γάμου η Αναστασία Κόλλια είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Τα δύο μεγαλύτερα μένουν στην Πάτρα και τα δύο μικρότερα στο σπίτι της οικογένειας στην Αγριλιά.

Το μοιραίο πρωί που χάθηκε, σηκώθηκε νωρίς με τον σύζυγο της και ήπιαν καφέ. Στη συνέχεια ξεκίνησαν για τη φάρμα όπου βρίσκονται τα ζώα τους που απέχει από το σπίτι περίπου 2,5 χιλιόμετρα. Άρμεξαν, συγκέντρωσαν το γάλα και συμφώνησαν να πάνε μαζί στην Πάτρα για ψώνια. Εκείνη έφυγε πρώτη με το γάλα της ημέρας προκειμένου να το μεταφέρει στην παγολεκάνη του σπιτιού.

“Όταν ήρθα στο σπίτι στις επτά και τέταρτο, είδα πως είχε τακτοποιήσει το γάλα και έλειπε. Εκείνη την ώρα η κόρη μας κοιμόταν. Δεν την ξύπνησε, ούτε και το παιδί αντιλήφθηκε πως είχε επιστρέψει η μητέρα της. Την αναζήτησα αλλά δεν μπόρεσα να τη βρω. Στο τηλέφωνο της δεν απαντούσε. Ρώτησα στη γειτονιά, αλλά δεν την είχε δει κανείς. Αργότερα είδα πως είχε αλλάξει τα παλιά της ρούχα και είχε πάρει φεύγοντας τη τσάντα, την κάρτα ανάληψης, την ταυτότητα της και το κινητό της τηλέφωνο. Μετά μάθαμε πως την πρόλαβε πεζή στο δρόμο η ανιψιά μας την ώρα που πήγαινε για δουλειά και την άφησε στην Οβρυά. Πάντα με περίμενε … Τώρα όμως κάτι σοβαρό συνέβη”, ανέφερε ο σύζυγος της αδικοχαμένης 51χρονης.

Η Ανδριάνα το ένα από τα τέσσερα παιδιά της, ήταν εκείνη που στις οκτώ και τέταρτο το πρωί έλαβε ένα παράξενο μήνυμα από τη μητέρα της.

“Ανησύχησα και αμέσως ειδοποίησα τον πατέρα μου. Της στείλαμε μήνυμα να μην κάνει κάτι κακό και της ζητήσαμε να μας πει πού βρίσκεται για να πάμε να την πάρουμε. Στο τηλέφωνο δεν απαντούσε παρά τις επίμονες κλήσεις μου. Μετά από μισή ώρα έστειλε ένα δεύτερο μήνυμα στον αδελφό μου, επίσης ανησυχητικό. Ταραχτήκαμε.. Δοκιμάσαμε να την καλέσουμε κι από άλλους άγνωστους αριθμούς, τίποτα, καμία αντίδραση… Είπαμε ακόμη και στην μητέρα της από την Κρήτη να την πάρει, ούτε σε εκείνη απάντησε”, είπε και ανέφερε πως δεν είχε δει κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά της ούτε είχε αντιληφθεί να την απασχολεί κάτι.

“Δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποια λογική εξήγηση. Σίγουρα κάποιος θα την είδε. Απευθύνω έκκληση σε όποιον μπορεί να μας βοηθήσει να τηλεφωνήσει στην εκπομπή, για να βρούμε κι εμείς μια άκρη. Δεν ξέρουμε γιατί συνέβη όλο αυτό τόσο ξαφνικά”, πρόσθεσε.

Μέχρι σήμερα ούτε ο σύζυγος της αλλά ούτε και τα τέσσερα παιδιά τους, μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τα γραπτά μηνύματα που τους έστειλε η μητέρα πριν εξαφανιστεί.

«Η μάνα των παιδιών μου, έφυγε από το σπίτι μας χωρίς να ξέρουμε τον λόγο. Για μας αυτό ήταν μια καταστροφή. Η ζωή μας άλλαξε από τη μια μέρα στην άλλη. Χάσαμε το στήριγμα μας…», είπε χαρακτηριστικά.



Πηγή

Ο Θλιβερος <συμμαχος> μας Τραμπ: Δεν φταιει ο Ερτογκαν για τους S400, ο Ομπαμα φταιει....

Ουτε Τραμπ...
Ουτε Πουτιν...
Ουτε κανεις αλλος δεν θα νοιαστει για την Ελλδα....
Οτι καταφερουμε θα το καταφερουμε μονοι μας...
Αν αλλαξουμε μυαλα γρηγορα...


¨Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα ζήτησαν να αγοράσουν το πυραυλικό μας σύστημα Πάτριοτ. Δεν τους το πούλησαν.   Παρά το ότι είναι μέλη του ΝΑΤΟ και παρά το ότι έχουν έναν μεγάλο στρατό και ισχυρούς μαχητές.

Ο Ερντογάν θέλησε να αγοράσει πυραύλους Πάτριοτ και η ομάδα του προέδρου Ομπάμα είπε “όχι”. Συνέχισε να ζητάει να αγοράσει πυραύλους και αυτοί συνέχισαν να του το αρνούνται. Και είχε ανάγκη αυτήν την πυραυλική άμυνα.

Μετά πήγε στη Ρωσία και συνήψε μία συμφωνία για να πάρει τους S-400. Διότι δεν του επέτρεψαν να αγοράσει τους Πάτριοτ. Αυτή η κυβέρνηση και όταν λέω αυτή η κυβέρνηση εννοώ και την προηγούμενη δεν επέτρεψε στον Ερντογάν να αγοράσει πυραύλους Πάτριοτ. Αργότερα πήγε στη Ρωσία και έκανε τη συμφωνία για τους S-400, οι οποίοι να προσθέσουμε δεν είναι τόσο καλοι όσο οι Πάτριοτ. Αλλά έκανε μία συμφωνία, πλήρωσε χρήματα και πλήρωσε πολλά χρήματα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει άλλωστε, τους αγόρασε τους S-400.

Μόλις τους αγόρασε κάποιοι άνθρωποι στην δική μας χώρα δήλωσαν “Κοίτα δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσεις αυτά τα συστήματα διότι το ΝΑΤΟ κ.λ.π.” , γνωρίζετε τις λεπτομέρειες αυτές. Κάνε ένα καλό του είπαν και “εμείς θα σου πουλήσουμε τους πυραύλους Πάτριοτ”. Αυτός απάντησε πως είναι πια αργά “Εγώ αγόρασα τους S-400”. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, ήδη τους είχε αγοράσει.

Στο μεταξύ αγόρασε και 100 F-35 που είναι το καλύτερο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο. Δεν μπορείτε να το δείτε αυτό το αεροσκάφος και είναι δύσκολο να νικήσετε κάτι που δεν μπορείτε να το δείτε. Και ο Ερντογάν αγορασε πάνω από 100 αεροσκάφη τέτοια, αγόρασε 116 αεροσκάφη. Μπορεί να αγοράσει ακόμα περισσότερα.

Τώρα ζητά να γίνει η μεταφορά αυτών των αεροσκαφών, για τα οποία έχει πληρώσει ένα σοβαρό ποσό στην εταιρεία Lockheed, στους εργαζομένους μας.
Τώρα τι λέγεται; Λέγεται πως χρησιμοποιεί το πυραυλικό σύστημα s-400 το οποίο δεν είναι συμβατό με τα δικά μας συστήματα. Και ότι αν χρησιμοποιήσουν τους S-400, οι ξένοι θα έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες των δικών μας F-35.

Να είμαι ειλικρινής φυσικά υποστηρίζω τη χώρα μου, αλλά στον Ερντογάν δεν φέρθηκαν καθόλου δίκαια. Eπί πολύ καιρό του έλεγαν “Δεν μπορείς να αγοράσεις Πατριοτ”  και όταν αυτός προσπάθησε να αγοράσει κάτι άλλο του είπαν πως “Μπορούμε να σας τους πουλήσουμε και να τους μεταφέρουμε μέσα σε τέσσερα χρόνια”. Μετά του είπαν πως “Μπορούμε αμέσως να πραγματοποιήσουμε τη μεταφορά”. Και αυτός απάντησε “Δεν το κάνω αυτό. Ξόδεψα μία περιουσία και αγόρασα παρόμοιο σύστημα από τη Ρωσία”.

Το θέμα είναι ότι εν τω μεταξύ αγόρασε αεροσκάφη. Και εδώ υπάρχει ένα θέμα από την πλευρά μας, όχι θέμα εναρμόνισης αλλά υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας.
Είναι μία άθλια κατάσταση. Μία άθλια κατάσταση. Και αν είναι να είμαστε ειλικρινείς σε αυτό, πραγματικά δεν φταίει ο Ερντογάν. Τώρα κάποιοι της τελευταίας στιγμής μπαίνουν και λένε πως “Ο Ντόναλντ Τραμπ αγαπάει την Τουρκία αντί των ΗΠΑ και υποστηρίζει την πλευρά της Τουρκίας”.

Όχι δεν το κάνω. Αγαπάω τη χώρα μου αλλά είμαι υποχρεωμένος να πω και αυτό. Ο Πρόεδρος Ερντογάν επέστρεψε τον πάστορα Μπράνσον πίσω και όπως ξέρετε κανείς δεν είχε μπορέσει να τον πάρει πίσω. Το θυμάστε ετσι δεν είναι ; Ενας αθώος άνθρωπος θα καθότανε 35 χρόνια στη φυλακή. Αναζήτησα τον Ερντογάν και σύντομα ο Μπράνσον βρισκόταν στο Οβάλ office. Κατά τη γνώμη μου ο Ερντογάν είναι ένας σκληρός άνθρωπος αλλά εγώ συνεννοούμαι μαζί του.

Κατά τη γνώμη μου όταν εμείς δηλώσαμε πως “δεν μπορείς να αγοράσεις” δεν φερθηκαμε δίκαια.
Όταν αργότερα αγόρασε άλλο σύστημα και εμείς του είπαμε “μπορούμε να σου πουλήσουμε”, αυτός είχε αγοράσει και τα αεροσκάφη και τους S-400. Είναι μία μπερδεμένη συμφωνία. Εργαζόμαστε σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε.

Αναφέρθηκε στην Συρία
Ο Τραμπ ανέφερε πως οι δύο χώρες έχουν κάποιες διαφωνίες στην Συρία και για τον Ερντογάν είπε τα εξής: “Η Τουρκία είναι περίεργο θέμα. Διότι ο Ερντογάν είναι δύσκολος άνθρωπος, αλλά εγώ τα βρίσκω μαζί του, τα βρίσκω μαζί του. Μπορεί αυτό να είναι κάτι κακό. Ναι αλλά κατά την γνώμη μου είναι κάτι καλό.

Μιλώντας ειλικρινά, ο Ερντογάν έχει μεγάλο θέμα με τους Κούρδους, θέλησε να τους διώξει και διαθέτει 65.000 στρατό στα σύνορα. Θέλησε να διώξει τους Κούρδους που μας βοήθησαν εμάς στον αγώνα ενάντια στην ISIS. Φέραμε το τέλος του χαλιφάτου, τους τελειώσαμε 100%. Του τηλεφώνησα και του ζήτησα να μην το κάνει αυτό. Φυσικοί εχθροί νομίζω ο Ερντογάν και η Τουρκία με τους Κούρδους.

Αλλά δεν το έκανε, έστησε τους στρατιώτες του και ετοιμαζόταν να εξαφανίσει τους Κούρδους που μας βοήθησαν.Αλλά του είχα πει “Δεν μπορείς να το κάνεις, δεν μπορείς να το κάνεις”. Και δεν το έκανε.
Υπάρχει δηλαδή μία σχέση μου μαζί του.Εργαζόμαστε μαζί για την Ιντλίμπ γιατί δεν θέλει να δει να πεθαίνουν 3 εκατομμύρια άνθρωποι και δεν το θέλω και εγώ, αυτά για τη Συρία”.






πηγη 

Ο Στρατηγος Χαφταρ, το ειπε και το εκανε...ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !

Τωρα να σε δουμε Σαλεμενε...
Τωρα να δουμε τι θα κανεις, που βρεθηκε ενας που δεν λεει μονο λογια...
Μεχρι στιγμης κανεις τον ανηξερο....
Αλλα τα Μεμετια σου τρεχουν και δεν φτανουν ...
Διαβαστε.....


Κλιμακώνεται ώρα με την ώρα η κατάσταση στην Λιβύη καθώς ο Στρατηγός Χ.Χαφτάρ πέρασε από τα λόγια στις πράξεις και κατέρριψε ένα τουρκικό μη επανδρωμένο όχημα Bayraktar TB2 που επιχειρούσε ενώ φέρεται να έχει εγκλωβίσει τις τουρκικές δυνάμεις και τον διοικητή τους.

Αρχηγός της τουρκικής ομάδας που έχει εντοπιστεί είναι ο στρατηγός Irfan Ozert (φωτό παρακάτω), ο οποίος ήταν διοικητής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας και επικεφαλής των δυνάμεων στην περιοχή Γκαζιαντέπ.

Επιπλέον υπηρετεί σε ανώτατη θέση στην τουρκική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

Ανώτατος αξιωματούχος της Λιβύης, ο οποίος έδωσε και τα στοιχεία στη δημοσιότητα, ανέφερε πως η ομάδα του στρατηγού μαζί με ακόμα εννέα Τούρκους έχει στήσει κέντρο επιχειρήσεων και χειρίζεται τα τουρκικά UAV "Bayraktar TB2" τα οποία είχαν εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του στρατού του Χ.Χαφτάρ στην περιοχή της Gharyan.

Ο Irfan Ozert και η ομάδα του βομβάρδισε σήμερα τον οδικό άξονα της περιοχής και τις περιοχές ​​Khallet al-Furjan και Ain Zara.

Πηγές του Χ.Χαφτάρ τόνισαν πως η τουρκική ομάδα του έχει εντοπιστεί και είναι θέμα χρόνου η εξουδετέρωση της.

Πάντως για πρώτη φορά, οι δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ σφυροκοπούν ήδη με μεγάλη ένταση τις θέσεις του GNA και των Τούρκων στρατιωτικών συμβούλων κοντά στην Al Sbia, περίπου 40 χλμ νότια της Τρίπολης.

Πληροφορίες φέρουν τον Στρατηγό Χ.Χαφτάρ να έχει δώσει διαταγή συγκέντρωσης μεγάλων δυνάμεων νοτιοανατολικά προς την Al-Aziziya με στόχο να περικυκλώσουν τις δυνάμεις του GNA και των Τούρκων στην περιοχή Gharayn.

Η επιχείρηση έχει την κωδική ονομασία "Flood of Dignity".

Κορυφαίοι διοικητές του Χ.Χαφτάρ μεταφέρουν τις δυνάμεις τους στην ευρύτερη περιοχή.

Διάγγελμα Χ.Χαφτάρ

"Η απάντηση των Ενόπλων Δυνάμεων μας θα είναι σκληρή προς τους δειλούς, τους τρομοκράτες και σε όλους αυτούς που διέλυσαν τα σπίτια και τις περιουσίες των απλών πολιτών στην Gharyan.

Θα υπάρξουν πρωτοφανείς βομβαρδισμοί, αλλά θέλω να στείλω μήνυμα βεβαιότητας στον λαό της Gharyan και στα προάστια. Οι ΕΔ θα τα καταφέρουν και θα εξολοθρεύσουν τους τρομοκράτες.

Η νίκη είναι κοντά με τη βοήθεια του Θεού. Οι τρομοκράτες θα πληρώσουν και ο λαός θα δει την κυριαρχία του σε γη, αέρα και θάλασσα να αποκαθίσταται απέναντι σε οποιαδήποτε πράξη επιθετικότητας".

Πλέον η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων του Στρατηγού Χ.Χαφτάρ και του GNA μετατρέπεται σταδιακά σε έναν "proxy war" ΗΑΕ-Σ.Αραβίας-Αιγύπτου εναντίον Τουρκίας-Κατάρ. Ηδη επιχειρούν UCAV Wing Loong II των ΗΑΕ και βομβαρδίζουν με πυραύλους ΒΑ-7.

Πληροφορίες φέρουν τις χώρες αυτές να στέλνουν νέα φορτία πολεμικού υλικού ώστε οι δυνάμεις του Χαφτάρ να αποκρούσουν τις επιθέσεις του GNA. Ισως είναι θέμα χρόνου να δούμε και μαχητικά της Αιγύπτου στην περιοχή.





πηγη 

Επιστρεφει ο Τεραστιος Βρωμικος Χαρρυ και δηλωνει: Όλοι είναι κουρασμένοι από την πολιτική ορθότητα και το γλείψιμο

Δηλωσεις που αναβουν φωτιες σε πολλους...
Σωστες ομως...
Κι αν σε καποιους δεν αρεσουν γραμμενους τους εχει...
Ετσι λοιπον...


Ο θρυλικός – βραβευμένος με 4 Όσκαρ – ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι γνωστός για τις «δεξιές» απόψεις του. Πριν από τις εκλογές του 2016, ο Ίστγουντ δήλωσε στο Esquire ότι ο τότε υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τράμπ είναι «κάτι, γιατί κρυφά όλοι είναι κουρασμένοι από την πολιτική ορθότητα και το γλείψιμο». Αυτή η γενιά που είμαστε τώρα είναι μία “kiss-ass generation” (…). Πραγματικά είμαστε σε μια “pussy generation” (…). Όλοι φοβούνται μην σπάσουν κανένα αυγό».

Και τώρα με τα μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ να μποϊκοτάρουν την πολιτεία της Γεωργίας λόγω του νόμου περί αμβλώσεων, θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Eastwood έχει κατά κάποιο τρόπο επαναλάβει την ατάκα του «Dirty Harry» – «go ahead, make my day» – αποφασίζοντας να πάει κόντρα στο ρεύμα και να πάει στην Ατλάντα και να αρχίσει να δουλεύει σε μια νέα ταινία.

Η Eastwood θα ξεκινήσει την παραγωγή φέτος το καλοκαίρι στο «The Ballad Of Richard Jewell», ανέφερε το κανάλι WXIA-TV.

Η ταινία αφορά έναν υπεύθυνο ασφαλείας ο οποίος θεωρήθηκε ύποπτος για τις εκρήξεις βομβών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, αφού ειδοποίησε την αστυνομία για ένα σακίδιο γεμάτο με βόμβες. Ο Jewell τελικά απαλλάχτηκε από κάθε κατηγορία, αλλά η ζωή του δεν ήταν ποτέ η ίδια. Πέθανε το 2007.

Οι Kathy Bates, Olivia Wilde, Jon Hamm και Sam Rockwell αναμένεται να πρωταγωνιστούν στην ταινία, δήλωσε ο σταθμός.

Ο Eastwood κινηματογράφησε επίσης την πρόσφατη ταινία του, «The Mule» («Το Βαποράκι» στα ελληνικά) – για ένα μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών – σε διάφορα μέρη της Ατλάντα το περασμένο καλοκαίρι, δήλωσε η WXIA. (Το ότι ο μεγάλος Clint έδειξε στην συγκεκριμένη ταινία ένα μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών και έναν Μεξικάνο βαρόνο των ναρκωτικών, αποτελεί άλλο ένα φτύσιμο στην πολιτική ορθότητα του Χόλυγουντ, που σε κραυγαλέα αντίθεση από την πραγματικότητα δείχνει μονίμως σε αστυνομικές ταινίες τους «κακούς» να είναι λευκοί Αμερικάνοι, Ρώσοι, Γερμανοί και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, εκτός από τους «συνήθεις υπόπτους» που έχουν εκτοξεύσει τους δείκτες εγκληματικότητας στις ΗΠΑ).

Τον Μάρτιο, οι αριστεροί celebrities Alyssa Milano, Alec Baldwin, Amy Schumer και περισσότεροι από 40 άλλοι «αστέρες» του Χόλιγουντ υπέγραψαν μια επιστολή που απειλούσε να σταματήσει κάθε παραγωγή τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ταινιών στη Γεωργία, αν ο νόμος της πολιτείας για τις αμβλώσεις «του χτύπου της καρδιάς» ψηφιζόταν (διάβασε κι εδώ).

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Γεωργίας Brian Kemp υπέγραψε το νόμο – που απαγορεύει τις αμβλώσεις όταν μπορεί να εντοπιστεί ένας καρδιακός παλμός – το Μάιο και στη συνέχεια ειρωνεύτηκε ανοιχτά τις διασημότητες για το μποϊκοτάζ τους.





phgh 

Συναντηση Τραμπ-Ερτογκαν, ξεσαλωσε ο Σαλεμενος και....ποιος δουλευει ποιον ?

Πραγματικα αυτο ειναι το ερωτημα...
Ποιος δουλευει ποιον...
Και το κανει καλα....
Και ο Σαλεμενος πηρε φορα μετα την συναντηση....



"Απασφάλισε" ο Ρ.Τ.Ερντογάν αμέσως μετά την συνάντηση του με τον Ν.Τραμπ καθώς αποκάλυψε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε πως δεν θα υπάρξουν κυρώσεις ενώ τόνισε πως αν ο Στρατάρχης Χ.Χαφτάρ σκοτώσει έστω και ένα Τούρκο τότε θα το πληρώσει.

Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά την Σύνοδο των G20, δημοσιογράφος ρώτησε τον Ρ.Τ.Ερντογάν για την κήρυξη πολέμου από τον Στρατάρχη Χ.Χαφτάρ.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αφού στην αρχή έκανε τον ανήξερο λέγοντας πως "δεν έχει ενημερωθεί για την διαταγή αυτή του ηγέτης της Λιβύης" είπε πως αν ισχύει τότε υπάρχει πρόβλημα.


Δημοσιογράφος: "Πρόεδρε Ερντογάν ποια θα είναι η συμπεριοφορά σας απέναντι στον Χ.Χαφτάρ που διέταξε πυρ κατά τουρκικών στόχων στην Λιβύη;"

Ρ.Τ.Ερντογάν: "Ποια πλοία θα κτυπηθούν; Ποιος έδωσε τέτοιες διαταγές; Δεν με έχουν ενημερώσει οι σύμβουλοι μου (σσ ψέμα Ερντογάν ήταν μαζί με τον διοικητή της ΜΙΤ)

Αν έχουν δοθεί τέτοιες διαταγές από τον Χ.Χαφτάρ κατά της Τουρκίας, ειδικά αν έχει διατάξει πυρ κατά  υπηκόων, αεροσκαφών καθώς και πλοίων μας, τότε θα λάβουμε μέτρα. Θα το εξετάσουμε.

Τα μέτρα θα είναι σε διαφορετικό μήκος κύματος από αυτά που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Ηδη πιστεύω πως έχουν ληφθεί μέτρα".

Τί είπε για τις κυρώσεις των ΗΠΑ

"Είχα συνομιλίες σήμερα με τον πρόεδρο Τραμπ. Λίγο νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

Εκεί ακούσαμε όλοι πως δεν θα υπάρχουν κυρώσεις.

Δεν πιστεύω πως είναι σωστό για δύο στρατηγικούς συνεργάτες να επιβάλλουν κυρώσεις ο ένας στον άλλον.

Έχει σημασία πως από τη μία πλευρά αγοράζουμε S-400 όμως από τις ΗΠΑ αγοράζουμε αεροσκάφη Boeing. Αγοράζουμε 100 Boeing.

Όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως με τις ΗΠΑ είμαστε στρατηγικοί εταίροι. Μέσα σε αυτή τη συνεργασία όμως δεν είναι σωστό να παρεμβαίνουν στα κυριαρχικά δικαιώματα μας.

Στο θέμα των F-35 έχουμε πληρώσει στις ΗΠΑ 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια. Και δεν είμαστε αγοραστές αλλά συμπαραγωγοί.

Ήδη παραλάβαμε 4 μαχητικά. Στόχος μας είναι να αγοράσουμε 116 F-35.

Όμως οι ανακοινώσεις που έχουν κάνει κάποιοι κατώτεροι δεν συμβαδίζουν με τις δηλώσεις που έχει κάνει ο πρόεδρος ( Τραμπ). Θεωρώ πως δεν μπορούν να υπάρχουν κυρώσεις ανάμεσα σε εταίρους.

Το θέμα των S-400 έχει τελειώσει. Είμαστε στην διαδικασία παραλαβής".

Επειτα ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναφέρθηκε στην τρομοκρατία, στην οργάνωση FETO, στις κουρδικές οργανώσεις YPG/PKK, στο κύμα προσφύγων, για τον θάνατο του Μόρσι, την δολοφονία του Τ.Κασόγκι, το κλίμα, το εμπόριο.

Πάντως το πιο σημαντικό είναι πως μετά την συνάντηση Ν.Τραμπ-Ρ.Τ.Ερντογάν, το τουρκικό γεωτρύπανο "Yavuz" απέπλευσε από την Αττάλεια με νότια πορεία! Μάλλον ο Ρ.Τ.Ερντογάν κατάλαβε πως "τον παίρνει" και άλλο.

Οι Τούρκοι έχουν πει ότι θα πάει ανοιχτά της κατεχόμενης Κύπρου. Εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής θα φτάσει στον στόχο Karpaz-1 όπου με βάση τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων θα πραγματοποιήσει γεώτρηση.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να αποκλείσει και μια “στροφή” προς Καστελόριζο.






πηγη 

Δείτε ΕΔΩ με ένα Κλικ πού Ψηφίζετε ...

Οι βουλευτικές εκλογές πλησιάζουν καθώς πρόκειται να διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου 2019. Σημειώνεται, δε, πως εχθές (27/6) άνοιξε και η πλατφόρμα «Πού ψηφίζω» όπου μπορείτε να βρείτε με ένα μόνο «κλικ» το εκλογικό σας τμήμα.

Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν: Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr «Μάθε πού Ψηφίζεις»

Καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.
Προσοχή: Για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στο www.ypes.gr «Μάθε που ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.



Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 περιλαμβάνουν τις μεταβολές μέχρι τις 30 Απριλίου 2019 και δεν επιδέχονται αλλαγές.

Ενδεχομένως το αίτημά σας για μεταδημότευση υποβλήθηκε μετά τις 30 Απριλίου 2019.

Για τις μελλοντικές εκλογές, απευθυνθείτε στο Δήμο σας, για να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας.

Τι να κάνω αν δεν βρίσκω το όνομά μου στους εκλογικούς καταλόγους;

Αν δεν βρείτε το όνομά σας, στους εκλογικούς καταλόγους απευθυνθείτε στο Δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είστε εγγεγραμμένοι, μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.






Πηγή

Μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή, για την τουρκική βαρβαρότητα, δάσκαλο όλων των γενοκτονιών.....

Καποιοι ξερουν Ιστορια...
Κι αυτοι οι καποιοι την κανουν και ταινιες....
Και προσπαθουν να μας ανοιξουν τα ματια....
Και ενω γινονται αυτα....


Τα ελληνόφωνα κανάλια συνεχίζουν το γαϊτανάκι των τουρκικών σήριαλ την ίδια ώρα που οι Τούρκοι χτυπούν κόκκινο στο Αιγαίο, έρχεται μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή με τον τίτλο, «PROMISE», που αναφέρεται στην αρμενική γενοκτονία και στην τουρκική βαρβαρότητα, δάσκαλο όλων των γενοκτονιών για να δείξει το πραγματικό πρόσωπο τους.

Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι παράγουν τηλεοπτικά σήριαλ διαστρέφοντας την ιστορία και προβάλλοντας πως υπεστήκαν… γενοκτονία από τους…χριστιανούς Έλληνες και Αρμένιους στην Μικρά Ασία, έρχεται ένα γερμανικής παραγωγής φιλμ με τον τίτλο, «The Promise», που αναφέρεται στην αρμενική γενοκτονία και αποτελεί κυριολεκτικά ένα ηχηρό χαστούκι στους Τούρκους και σε όσους ακόμα αμφισβητούν τα τραγικά και δραματικά ιστορικά γεγονότα στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Μικρά Ασία και την μεγάλη γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής....

Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία ενός νεαρού Αρμένιου, του Μιχαήλ, που ζούσε στις αρχές του εικοστού αιώνα σε ένα μικρό αρμενικό χωριό στην ανατολική Μικρά Ασία. Ο Μιχαήλ μην έχοντας καμία τύχη στο χωριό του πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ, όπου φιλοδοξούσε να σπουδάσει ιατρική....

Τα γεγονότα όμως τον πρόλαβαν. Οι Οθωμανοί και στη συνέχεια οι Κεμαλικοί άρχισαν την αρμενική γενοκτονία εξοντώνοντας ενάμιση εκατομμύριο Αρμένιους, σκορπώντας παντού την φρίκη και το αίμα της θρηνωδίας τους.

Ο Μιχαήλ κατορθώνει και δραπετεύει μέσα από πολλές περιπέτειες.
Τα γεγονότα εκτυλίσσονται και στο απομακρυσμένο χωριό του όπου μια ηρωική ομάδα αμύνεται στους δολοφόνους γενοκτόνους Οθωμανούς....

Μια πραγματική ιστορία που δείχνει για άλλη μια φορά την ιστορική αλήθεια της φρικτής γενοκτονίας που υπέστησαν οι Χριστιανοί στην Μικρά Ασία στις αρχές του εικοστού αιώνα.
Παίζουν γνωστοί ηθοποιοί όπως, ο Christian Bale, Oscar Isaac, Charlotte Le Bon.

Αλήθεια εμείς θα κάνουμε κάτι ανάλογο για να προβάλει την δική μας γενοκτονία, όταν σε άλλες χώρες γυρίζονται τέτοιες ταινίες, ή θα ασχολούμαστε με… τις ιστορίες ανοησίες τύπου Ρεπούση Φίλη κλπ ???

Δειτε το βιντεο ΕΔΩ





phgh 

Κοινωνικό Μέρισμα 2019 μεχρι 787 ευρώ ! ! ! Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Μετά τις Εθνικές Εκλογές και πριν τον Σεπτέμβριο αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι όροι για το Κοινωνικό Μέρισμα 2019.....
Τεράστια ανάσα 787 ευρώ....
Αυτοι είναι οι δικαιούχοι....
Και δυστυχως οι περισσοτεροι θα ειναι γυφτ@ι, Αφγ@νοι και Πακιστ@νοι...


Μονοπρόσωπο νοικοκυριό (ένας ενήλικας μόνος)

Εισόδημα 0 – 5.000 ευρώ ενίσχυση 450 ευρώ
Εισόδημα 5.000 – 7.000 ευρώ ενίσχυση 350 ευρώ
Εισόδημα 7.000 – 9.000 ευρώ ενίσχυση 250 ευρώ
Δύο ενήλικα μέλη (π.χ. ζευγάρι χωρίς παιδιά)

Εισόδημα 0 – 7.500 ευρώ ενίσχυση 675 ευρώ
Εισόδημα 7.500 – 10.500 ευρώ ενίσχυση 525 ευρώ
Εισόδημα 10.500 – 13.500 ευρώ ενίσχυση 375 ευρώ
Δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος (π.χ. ζευγάρι με παιδί)

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Τεράστια ανάσα 900 ευρώ! Ποιοι τα παίρνουν;

Εισόδημα 0 – 8.750 ευρώ ενίσχυση 787 ευρώ
Εισόδημα 8.750 – 12.250 ευρώ ενίσχυση 612 ευρώ
Εισόδημα 12.250 – 15.750 ευρώ ενίσχυση 437 ευρώ
Τρία ενήλικα μέλη ή δυο ενήλικα και δυο ανήλικα μέλη (π.χ. ζευγάρι με δυο παιδιά)

Εισόδημα 0 – 10.000 ευρώ ενίσχυση 900 ευρώ
Εισόδημα 10.000 – 14.000 ευρώ ενίσχυση 700 ευρώ
Εισόδημα 14.000 – 18.000 ευρώ ενίσχυση 500 ευρώ
Τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δυο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη (π.χ. ζευγάρι με τρία παιδιά)

Εισόδημα 0 – 11.250 ευρώ ενίσχυση 1.012,5 ευρώ
Εισόδημα 11.250 – 15.750 ευρώ ενίσχυση 787 ευρώ
Εισόδημα 15.750 – 20.250 ευρώ ενίσχυση 562 ευρώ
Σε ό,τι αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, έχουν ως εξής:

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Τεράστια ανάσα 900 ευρώ! Ποιοι τα παίρνουν;

9.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος
13.500 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη
15.750 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή με τρία ενήλικα μέλη
18.000 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή με τρία ενήλικα τέκνα
20.250 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα τέκνα και τρία ανήλικα τέκνα ή τρία ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο παιδί
Περιουσιακά κριτήρια

Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό, θα πρέπει να είναι συνολικής φορολογητέας αξίας μέχρι 120.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με ένα μέλος
Το όριο των 120.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και μέχρι του ποσού των 180.000 ευρώ Σημειώνεται πως οι αιτήσεις θα γίνονται στην ειδική πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα.






πηγη 

Ο φίλος και σύμμαχός μας Ν.Τράμπ: Η Τουρκία είχε άδικη αντιμετώπιση με τους S-400!

Το γραψαμε και το ξαναγραφουμε...
Φιλοι και συμμαχοι δεν υπαρχουν....
Μονο συμφεροντα....
Κι αν τα συμφεροντα τους, συμβαδιζουν με τα δικα μας, μας λενε φιλους και συμμαχους...


"Παράθυρο" να μην εφαρμοστούν οι κυρώσεις κατά της Αγκυρας από τον Ν.Τραμπ ο οποίος εμφανίστηκε διαλλακτικός στη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Οσάκα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι «περίπλοκη», αλλά διευκρίνισε ότι «εξετάζει διάφορες λύσεις», αφήνοντας ανοικτό «παράθυρο» για αναστολή των προγραμματιζόμενων κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Παράλληλα, στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης κινήθηκε και η δήλωσή του ότι η «Τουρκία ήταν πάντα φίλος μας», αλλά και η απόδοση ευθυνών προς την κυβέρνηση Ομπάμα, σχετικά με την στάση της στο ζήτημα της πώλησης των πυραύλων Patriot το 2013.


Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως "στην ατζέντα της συνάντησης ήταν οι S-400 και οι εξελίξεις στην Συρία και την Μάνμπιτζ. Η συνάντηση κράτησε περίπου 35 λεπτά.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχώρησε σε δηλώσεις πριν την συνάντηση. Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πως "υπάρχει στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ".

Αυτή η στρατηγική συμμαχία μας ενθαρρύνει την αλληλεγγύη μας σε πολλές περιοχές και πιστεύω πως αυτό θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο.

Εχουμε ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων" ανέφερε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ τόνισε πως "η Τουρκία είχε άδικη αντιμετώπιση με τους S-400.

Πιστεύω πως πρέπει να αντιμετωπίζεις δίκαια τους ανθρώπους. Δεν πιστεύω πως ήμασταν δίκαιοι με την Τουρκία. Αξιολογούμε πλέον διαφορετικές λύσεις. Προφανώς αυτό είναι πρόβλημα.

H Toυρκία ήθελε να αγοράσει Patriot, οι ΗΠΑ δεν τους πουλούσαν και μετά την συμφωνία με S-400 προχωρήσαμε σε νέα προσφορά.

Ο Μ.Ομπάμα και η διακυβέρνηση του ευθύνεται που μπλόκαρε την πώληση των Patriot.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι ένας ηγέτης με τον οποίο έχω φιλική σχέση.

Θέλουμε να τετραπλασιάσουμε το εμπόριο με την Τουρκία. Ο στόχος πρέπει να είναι τα 100 δισ. δολάρια.

Η συνεργασία μας χαρακτηρίζεται ως στρατηγική.

Θα πάω στην Τουρκία αλλά δεν ξέρω ακόμη ημερομηνία".

Τέλος, ο Ν.Τραμπ παρατήρησε επίσης την τουρκική αντιπροσωπεία λέγοντας "κοιτάξτε αυτούς τους ανθρώπους" και "πόσο ωραίο είναι. Σαν να είναι σε casting".

"Δεν υπάρχει στούντιο του Χόλιγουντ όπου θα μπορούσατε να φτιάξετε αυτά τα άτομα", δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας γέλασαν.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης μαζί με τον Ρ.Τ.Ερντογάν βρίσκονταν ο ΥΠΕΞ,  Mevlut Cavusoglu, ο ΥΠΟΙΚ Berat Albayrak, ο ΥΠΑΜ Hulusi Akar, ο σύμβουλος του για θέματα επικοινωνίας Fahrettin Altun, ο εκπρόσωπος του Ibrahim Kalin, ο αρχηγός της MIT Hakan Fidan και ο αναπληρωτής πρόεδρος του AKP Cevdet Yilmaz.

Πριν από τη συνάντηση ο κ. Τραμπ είπε ότι θα συζητούσε με τον Ρ.Τ.Ερντογάν την αγορά του ρωσικού συστήματος από την Τουρκία.

Απτόητος ο Ερντογάν στην G20: "Καμία υποχώρηση για τους S-400"

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει υποχώρηση όσον αφορά τη συμφωνία για την απόκτηση του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, προσθέτοντας ότι «τα βλέμματα είναι στραμμένα στη διαδικασία παράδοσης», η οποία αναμένεται να γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Τόνισε πως "η παραλαβή των S-400 προχωράει κανονικά", με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κάνει λόγο για το κυριαρχικό δικαίωμα ενός κράτους να επιλέγει τα οπλικά συστήματα που επιθυμεί

Υπενθυμίζεται, ότι χθες φέρεται να έφτασε στην Τουρκία 10μελής ομάδα Ρώσων ειδικών με αποστολή την εγκατάσταση των S-400 Triumf.

Σε δηλώσεις που έκανε πριν από τις συνομιλίες που αναμένεται να έχει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Ιαπωνία, ο πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε επίσης ότι είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί ο πρώτος αντιδραστήρας στον πυρηνικό σταθμό του Ακουγιου ως το 2023.






πηγη 

Αψηφισε τον Ματεο, μπηκε σε λιμανι της Ιταλιας και ο καπετανιος παει για 10 χρονια φυλακη...

Ο Σαλβινι δεν αστειευεται....
Αυτο δεν το καταλαβε ο καπετανιος του δουλεμπορικου....
Και τωρα αντιμετωπιζει μαζι με το πληρωμα την φυλακη....
Καιρος ηταν επιτελους...



Επεισόδιο Ιταλίας με Γερμανία και Ολλανδία βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς ο Μ.Σαλβίνι ζήτησε σύλληψη του πληρώματος του πλοίου της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης "Sea Watch" και την κατάσχεση του πλοίου που αψήφησε τα ξημερώματα του Σαββάτου την απαγόρευση των ιταλικών αρχών και ελλιμενίστηκε στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ, Ρούμπεν Νεουγκεμπάουερ, στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Εξοργισμένος ο Μ.Σαλβίνι προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας:

"Πρώτα ήταν στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, έπειτα στην Μάλτα.

Εβαλαν τις ζωές των λαθρομεταναστών σε κίνδυνο και τώρα θέλησαν να φτάσουν με οποιοδήποτε κόστος στην Ιταλία.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι διασώστες αλλά διακινητές και ως τέτοιοι θα αντιμετωπιστούν.

Τα λιμάνια της Ιταλίας είναι κλειστά και θα παραμείνουν κλειστά για όλους τους διακινητές ανθρώπων.

Παρόλο που το πλοίο είναι γερμανικό φέρει σημαία Ολλανδίας.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας δεν μπορεί να προσποιείται ότι δεν έχει συμβεί τίποτα.

Το πλοίο αυτό προχώρησε σε μια πρόκληση και μια εχθρική πράξη.

Εγραψα σχετικά στον Ολλανδό συνάδελφο μου και χαίρομαι που η πρεσβεία μας στην Χάγη προχώρησε σε επίσημο βήμα απέναντι στην κυβέρνηση της Ολλανδίας.

Η Ιταλία αξίζει σεβασμό.

Περιμένουμε από την Ολλανδία να πάρει τους μετανάστες" ανέφερε ο Ιταλός ηγέτης.

«Μόλις συνελήφθη»

Μετά τον ελλιμενισμό, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε την πλοίαρχο του σκάφους, ενώ οι λαθρομετανάστες παραμένουν στο σκάφος.

Στα πλάνα της κρατικής τηλεόρασης RAI, η νεαρή καπετάνιος του πλοίου Κάρολα Ρακέτε φαίνεται να μεταφέρεται από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η RAI τόνισε ότι συνελήφθη γιατί «προέβαλε αντίσταση σε πλοίο του Ναυτικού της χώρας».

Πρόσθεσε ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή έως και δέκα χρόνια κάθειρξη.

«Μόλις συνελήφθη», επιβεβαίωσε ο Νεουγκεμπάουερ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι σκάφος των ιταλικών τελωνειακών αρχών με αλλεπάλληλες προσπάθειες επιχείρησε να αποτρέψει τον ελλιμενισμό του Sea Watch, αλλά αναγκάστηκε να φύγει από τη μέση ώστε να μην παγιδευτεί σε προβλήτα.

Αψήφησε τον αποκλεισμό

Στις 12 Ιουνίου, το πλοίο είχε περισυνελλέξει 53 λαθρομετανάστες ανοικτά των ακτών της Λιβύης και παρέμενε έκτοτε σε διεθνή ύδατα. Δεκατρείς μετανάστες έχουν απομακρυνθεί από το σκάφος από την ιταλική ακτοφυλακή για λόγους υγείας και αποβιβάστηκαν στη Λαμπεντούζα.

Την Τετάρτη, η Ρακέτε αψήφησε τον αποκλεισμό την ιταλικών χωρικών υδάτων που επέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκα, και εισήλθε στα ιταλικά χωρικά ύδατα, αλλά οι ιταλικές αρχές της αρνήθηκαν να εισέλθει στο λιμάνι της Λαμπεντούζα.

«Basta [Φτάνει]! Αυτή τη στιγμή το SeaWatch3 εισέρχεται στο λιμάνι της Λαμπεντούζα», τόνισε με tweet η ΜΚΟ καθώς το σκάφος προσέγγιζε σήμερα το λιμάνι.

«Κηρύξαμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

«Εχουν περάσει σχεδόν 60 ώρες από τότε που κηρύξαμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κανείς δεν άκουσε. Κανείς δεν πήρε ευθύνη. Για ακόμη μια φορά εξαρτάται από εμάς, από τη Ρακέτε και το πλήρωμά της να μεταφέρουν τους 40 ανθρώπους με ασφάλεια» πρόσθεσε η Sea-Watch .

Χθες Παρασκευή, ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, στο περιθώριο της G20 στην Οσάκα, ανέφερε ότι «τρεις-τέσσερις χώρες θα είναι διαθέσιμες για την κατανομή» των λαθρομεταναστών.

Είχε νωρίτερα κατηγορήσει την πλοίαρχο ότι προέβη σε «απίστευτα σοβαρή» ενέργεια όταν αποφάσισε να εισέλθει στα ιταλικά χωρικά ύδατα, αψηφώντας την απαγόρευση της Ρώμης.

Στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό δήλωσε ότι «υπήρξαν ορισμένα θετικά νέα από τα κράτη μέλη», αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να παράσχει λεπτομέρειες, καθώς «εξακολουθούν να γίνονται εντατικές επαφές με πολλά κράτη μέλη».

«Τέθηκε υπό έρευνα»

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Sea-Watch Τζόρτζια Λινάρντι, η Γερμανία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο και η Πορτογαλία προσφέρθηκαν να υποδεχθούν τους λαθρομετανάστες. Η Γερμανία είχε αναφέρει την Πέμπτη ότι θα μπορούσε να υποδεχθεί μερικούς ανθρώπους στο πλαίσιο κοινής προσπάθειας με άλλα κράτη μέλη της Ενωσης.

Η Λινάρντι, σε βίντεο που ανάρτησε στο Twitter, επιβεβαίωσε ότι η Ρακέτε τέθηκε υπό έρευνα από τις ιταλικές αρχές για υπόθαλψη παράνομης μετανάστευσης και παραβίαση των κανόνων περί ναυσιπλοΐας, καθώς αγνόησε την εντολή της ιταλικής ακτοφυλακής.

Ο Σαλβίνι έχει ζητήσει τη σύλληψη του πληρώματος με την κατηγορία ότι βοήθησε παράνομους μετανάστες και την κατάσχεση του πλοίου.



Πηγή

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τον Πόλεμο στην Τουρκία κήρυξε ο Χ.Χαφτάρ: «Βυθίστε Πλοία, καταρρίψτε Αεροπλάνα και συλλάβετε Τούρκους»


 Toν πόλεμο στην Τουρκία κήρυξε ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ καθώς ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης και διοικητής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) διέταξε τις δυνάμεις του να στοχεύουν τουρκικά πλοία και πλοία τουρκικών συμφερόντων ενώ ζήτησε να τεθεί σε ισχύ απαγόρευση πτήσεων από και προς την Τουρκία.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε την Παρασκευή το βράδυ ο εκπρόσωπός του, στρατηγός Αχμεντ αλ Μισμάρι. Η διαταγή αυτή προς τις δυνάμεις του Στρατάρχη Χ.Χαφτάρ έρχεται λίγες ώρες μετά την απώλεια της πόλης Garyan και την στήριξη που παρείχε η Αγκυρα στον GNA με μη επανδρωμένα οχήματα και τουρκικές ειδικές δυνάμεις στο έδαφος.

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ οπισθοχώρησαν με αποτέλεσμα να πέσει στα χερια του αντιπάλου πολύτιμο φορτίο όπλων όπως αμερικανικοί ΑTGMA FGM-148 Javelin, ρωσικοί 9M133-1, 9M14M Malyutka-M, κινεζικά βλήματα πυροβολικού GP-1 155mm, M79 Osa.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Χ.Χαφτάρ να εμφανιστεί για πρώτη φορά μαζί με τον γιο του, Khaled, στο πεδίο της μάχης στην πόλη Τarhuna 60 χλμ νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

«Να στοχεύουν τουρκικά πλοία»

Η Αγκυρα στηρίζει τις δυνάμεις πιστές στη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) με έδρα την Τρίπολη, οι οποίες την Τετάρτη κατάφεραν πλήγμα στις δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης, ανακτώντας από τα στρατεύματα του Χάφταρ τη στρατηγικής σημασίας πόλη Γαριάν, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης, όπου ήταν εγκατεστημένο το κέντρο διοίκησης του ΛΕΣ στη δυτική Λιβύη.

«Εχουν δοθεί εντολές στις αεροπορικές δυνάμεις να στοχεύουν τουρκικά πλοία και σκάφη που πλέουν στα χωρικά ύδατα της Λιβύης», δήλωσε ο Μισμάρι.

«Τουρκικές στρατηγικές θέσεις, εταιρείες και έργα (στη Λιβύη) που ανήκουν στο τουρκικό κράτος θεωρούνται νόμιμοι στόχοι από τις ένοπλες δυνάμεις», συμπλήρωσε.

«Ολοι οι τούρκοι υπήκοοι στην επικράτεια της Λιβύης θα συλληφθούν» και «όλες οι πτήσεις προς και από την Τουρκία θα απαγορευτούν», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οποιοδήποτε αεροσκάφος από την Τουρκία επιχειρήσει να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα Τρίπολη, θα αντιμετωπιστεί ως εχθρικό.

Επίθεση σε κάθε τουρκική στρατιωτική παρουσία

Δεν εξήγησε πώς θα εφαρμοστεί η απαγόρευση πτήσεων σε περιοχή που δεν βρίσκεται στον έλεγχο των δυνάμεων του Χάφταρ.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού θα επιτεθούν σε κάθε τουρκική στρατιωτική παρουσία στη χώρα.

Η παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη

Η Τουρκία έχει προμηθεύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τεθωρακισμένα και οπλισμό, όπως έχει ήδη ενημερώσει το pronews.gr, στις δυνάμεις πιστές στον πρωθυπουργό της Λιβύης, Φάγιεζ αλ Σάρατζ, ενώ ο ΛΕΣ λαμβάνει στήριξη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία και Αίγυπτο, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Ο Μισμάρι τόνισε ότι οι δυνάμεις του ΛΕΣ έχασαν 43 στρατιώτες στη μάχη για την πόλη Γαριάν. Κατηγόρησε την Τουρκία για τη στήριξη που παρείχε στις δυνάμεις της ΚΕΕ για να καταλάβουν την πόλη.

Λιβυκές εταιρείες παρέχουν αεροπορικές συνδέσεις με την Τουρκία από τα αεροδρόμια της Τρίπολης και της Μισράτα (δυτικά).

Οι πτήσεις προς τη Λιβύη των τουρκικών αεροπορικών γραμμών Turkish Airlines ανεστάλησαν τον Ιανουάριο του 2015 για «λόγους ασφαλείας» όμως η Αγκυρα από τότε προχώρησε σε παράνομες επιχειρήσεις αποστολής φορτίων όπλων.


Πηγή

Προκαλούν τα Μεμέτια: «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΤΟ ’96 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ ’74» <ΦΩΤΟ>





Η Τουρκία θα προχωρήσει στις γεωτρήσεις της ανατολικά της Κύπρου και εντός της ΑΟΖ που διεκδικεί η Λευκωσία. Αυτό δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας της Τουρκίας.

Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το γεωτρύπανο της TPAO, το Yavuz, έχει αγκυροβολήσει στην Αττάλεια, στο λιμάνι της Τουρκίας, από την Δευτέρα, εφοδιάστηκε με καύσιμα και επιβεβαίωσε ότι το σκάφος θα αναχωρήσει «μέσα σε λίγες μέρες» για τον στόχο του.

Οι τουρκικές εφημερίδες στο μεταξύ, χαρακτηρίζουν τη Navtex που ανακοίνωσε η Κύπρος ως «προκλητική» ενέργεια, με το υπουργείο Ενέργειας να λέει πως αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει στο παραμικρό τις γεωτρήσεις που θα πραγματοποιήσει το Γιαβούζ.

Όπως αναφέρουν Τούρκοι αξιωματούχοι: «Οι προκλητικές αυτές ενέργειες της Λευκωσίας δεν έχουν κανένα νόημα. Το Γιαβούζ θα πραγματοποιήσει τις γεωτρήσεις του κανονικά ανοικτά της Καρπασίας αφού έχει συνοδεία τόσο τουρκικών πολεμικών σκαφών όσο και της Αεροπορίας η οποία πετά συνεχώς πάνω από το πλοίο».

Με τη Navtex που εξέδωσε η Λευκωσία δέσμευσε μεγάλη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο που καλύπτει μεγάλο μέρος του τεμαχίου 3 και μέρος του τεμαχίου 2 της κυπριακής ΑΟΖ, εντός της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, για ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά για τη Δευτέρα 1η Ιουλίου που θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 10 Ιουλίου σύμφωνα με το philenews.com.

Το νοτιοανατολικό άκρο της περιοχής που δεσμεύτηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, συνορεύει με τον στόχο «Σουπιά», όπου ερευνητική γεώτρηση παρεμποδίστηκε από τουρκικά πολεμικά πλοία τον Φεβρουάριο του 2018. Σύμφωνα με τη Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην περιοχή θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά και θα είναι «πολύ επικίνδυνη για ναυσιπλοΐα».

Τούρκος αναλυτής: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να υποστηρίξει στρατιωτικά την Κύπρο»

Σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή Τουράν Ογούζ σε άρθρο του στην εφημερίδα Γενί Σαφάκ υποστηρίζει αφενός ότι η Ελλάδα δεν έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει στρατιωτικά την Τουρκία, αλλά ακόμη και αν επιχειρήσει κάτι τότε θα μείνει μόνη της όπως έμεινε το ΄74 και το ΄96 στα Ίμια.

«Εάν η Ελλάδα δεν είχε δημιουργήσει αυτές τις σχέσεις με άλλες χώρες, τότε δεν θα τολμούσε να κάνει αυτά τα βήματα γιατί στην περίπτωση μιας ξαφνικής επέμβασης στην Κύπρο η Ελλάδα δεν θα μπορούσε εύκολα να τη διαχειριστεί.

Δεν έχουν τέτοια στρατιωτική δυνατότητα. Ενώ για εμάς η Κύπρος είναι δίπλα μας. Και προηγουμένως, το 1974, η Ελλάδα αφέθηκε μόνη της. Και στην κρίση των Ιμίων φαντάστηκαν ότι θα υπάρξει άμεση και αδιαμφισβήτητη στήριξη, αλλά όταν δεν την βρήκαν, απογοητεύτηκαν», υποστηρίζει ο Τουράν Ογούζ.


Πηγή

Β. Σταμάτη: Πεθαίνει ο Άκης...<ΒΙΝΤΕΟ>


Μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο Open παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης η Βίκυ Σταμάτη.

Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλο μίλησε για την φυλάκιση του συζύγου του, για τις δύσκολες στιγμές που έζησαν μέσα και έξω από την φυλακή καθώς και για τον πόλεμο που «βίωσαν» από τους αντιπάλους τους.

«Ηθελαν την απόλυτη εξόντωση. Βιώνουμε έναν πόλεμο. Οταν θέλουμε να εξοντώσουμε τον αντίπαλό μας, τον εξαθλιώνουμε σε όλα τα επίπεδα. Μιλάμε για αμιγώς πολιτική δίωξη», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ήταν υπερδύναμος και έχασε πάρα πολύ δύναμη από τη δύναμή του. Είχε τεράστια αποθέματα εσωτερικής δύναμης. Εγώ πήγα στη φυλακή γιατί φέρω το όνομά του» είπε η Βίκυ Σταμάτη για την υγεία του Άκη Τσοχατζόπουλου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην φυλακή.


Η Βίκυ Σταμάτη μίλησε και για κατάσταση της υγείας του πρώην υπουργού, τονίζοντας ότι του απομένει συγκεκριμένος χρόνος ζωής:

«Είναι στη χειρότερη κατάσταση της υγείας του. Θα μου επιτρέψετε να μην επεκταθώ στο θέμα της υγείας, γιατί δε θα ήθελα να δώσω χαρά σε εχθρούς και αντιπάλους.

Αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ο σύζυγός μου. Το θέμα είναι ότι προσπαθεί -γιατί είναι ένας πολύ εγωιστής και συγχρόνως πολύ υπερήφανος άνθρωπος – να μην το εξωτερικεύει τουλάχιστον τον χρόνο που βρίσκεται κοντά στο παιδί. Όμως είναι τόσο αντιληπτό το πρόβλημα, το οποίο έχει, που δεν περνάει απαρατήρητο. Είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με κίνηση» ανέφερε η Βίκυ Σταμάτη προσθέτοντας πως «Ο Άκης έχει έναν πολύ συγκεκριμένο χρόνο ζωής πια. Δεν είμαι γιατρός, δεν είμαι Θεός, και γι’ αυτό δε θα σας πω τον χρόνο».

Οσο για τις φήμες σχετικά με την προκλητική στάση και την πολυτελή ζωή που έκανε όσο ο άνδρας της ήταν υπουργός, η ίδια ανέφερε πως «Εχουν γραφτεί απίθανα πράγματα. Δεν έχει διωχθεί καμία γυναίκα, ούτε για κουρτίνες, ούτε για κορδόνια, ούτε για καναπέδες. Δεν υπάρχει πισίνα. Πώς μπορεί να υπάρχει πισίνα σε ένα διαμέρισμα 180 τ.μ.;».

Η κυρία Σταμάτη υποστήριξε ακόμη ότι τα εισοδήματα του κ. Τσοχατζόπουλου δικαιολογούσαν απόλυτα τον τρόπο ζωής του. «Ο πρώτος γάμος του έγινε στο Μονακό, δεν ασχολήθηκε όμως κανείς. Ο γάμος έπρεπε να γίνει μακριά για να μην μας αγγίξουν οι εχθροί μας. Ο Άκης μάλιστα ήθελε να παντρευτούμε στη Νίκαια της Γαλλίας» είπε για τα σχόλια περί προκλητικού γάμου στο Παρίσι.

Ακόμη μία αποκάλυψη που έκανε η Βίκυ Σταμάτη ήταν πως δεν επέτρεπαν στον Ακη Τσοχατζόπουλο να αποκτήσει για 10 χρόνια παιδιά μαζί της αποκαλύπτοντας ότι ένας αστυνομικός της φρουράς του την «δηλητηρίασε» λίγες ώρες πριν τον γάμο της με πληροφορίες. Αυτό συνέβη σύμφωνα με την ίδια επειδή ένα συγγενικό πρόσωπο του πρώην υπουργού τον πίεζε να ακυρώσει τον γάμο έστω και τελευταία στιγμή.

Τέλος, η κυρία Σταμάτη εξαπέλυσε επίθεση στο περιβάλλον του κ. Τζοχατζόπουλου και υποστήριξε ότι η δίωξη εναντίον της ήταν πολιτική.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

Πηγή

Δειτε τι θα συμβει εάν η θερμοκρασία ανέβει κατά δύο βαθμούς Κελσίου θα έχει Καταστροφικές συνέπειες! Πλανήτης Άρης θα γίνει η Ελλάδα Θα «λιώσει» μέχρι κι η Ακρόπολη...


Το ενδεχόμενο αύξησης της θερμοκρασίας στους δύο βαθμούς Κελσίου θα έχει καταστροφικές συνέπειες, όπως άνοδο της στάθμης των θαλασσών, εξάπλωση των ερήμων, απώλεια φυσικών οικοτόπων και ειδών, λιώσιμο των πάγων και αύξηση του αριθμού έντονων καταιγίδων που θα επηρεάσουν δραματικά την υγεία των ανθρώπων, την ποιότητα της ζωής, την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη.

Ηδη στις πόλεις η ζωή έχει γίνει πιο δύσκολη εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Και αυτό αφορά όλες τις πτυχές  ακόμη και τα μνημεία. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του Reuters, η κλιματική αλλαγή απειλεί αρχαία μνημεία της Ελλάδας, ανάμεσά τους και την Ακρόπολη.

Διατάραξη του θερμικού ισοζυγίου σημαίνει διατάραξη του κλίματος του πλανήτη. Κατά τον ακαδημαϊκό και καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστο Ζερεφό, ο άνθρωπος τα τελευταία χρόνια παρήγαγε τόσο διοξείδιο του άνθρακα όσο απορρόφησε η φύση με τη φωτοσύνθεση με σε 1,5 δισεκατομμύριο χρόνια. Και είναι προφανές, όπως εξηγεί, ότι όσο αυτά αυξάνονται τόσο θα διαταράσσεται το θερμικό ισοζύγιο του πλανήτη, δηλαδή το κλίμα του. Η τελευταία δεκαετία ήταν η θερμότερη της χιλιετίας, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε πολλές χώρες έδειξαν τάση αύξησης της συχνότητας εμφάνισής τους.

Οι αλλαγές τα τελευταία 30 χρόνια
Τα τελευταία 30 χρόνια ο άνθρωπος, σύμφωνα με τον Χρήστο Ζερεφό, έχει αυξήσει κατά 15% το διοξείδιο του άνθρακα, 3% το μεθάνιο, ενώ έχει μειώσει το προστατευτικό στρώμα του όζοντος. Το στρώμα αυτό απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της ακτινοβολίας του ήλιου. «Ο άνθρωπος, τα τελευταία 30 χρόνια κατέστρεψε τόσο από το προστατευτικό στρώμα του όζοντος όσο δημιούργησε η φύση μέσα σε ένα δισεκατομμύρια χρόνια» συμπληρώνει.

«Η συγκράτηση της αύξησης της πλανητικής θερμοκρασίας στον πιο βιώσιμο 1,5 βαθμό Κελσίου, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Παρισίων, απαιτεί μείωση των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο μισό έως το 2030 και στο μηδέν (μηδενικό ισοζύγιο) όσο πιο κοντά στο 2040 είναι εφικτό» επισημαίνει μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace Τάκης Γρηγορίου.

Και συμπληρώνει: «Ωστόσο, η Ευρώπη έχει καθυστερήσει επιδεικτικά στην ευθυγράμμιση της ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής της με τις υποδείξεις της επιστήμης. Κάτι που επιβεβαιώθηκε με την αποτυχία του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (20 -21 Ιουνίου) στο οποίο οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε κοινό στόχο για μηδενικό άνθρακα ως το 2050, παρά το γεγονός ότι 24 από τα 28 κράτη – μέλη είχαν δημόσια τοποθετηθεί υπέρ της απόφασης».

Ευάλωτες οι χώρες της Μεσογείου
Σύμφωνα με ειδικούς, οι χώρες της λεκάνης της Μεσογείου θα πληγούν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή. Ετσι, η εκτίμηση -πρόβλεψη είναι πως τα επόμενα χρόνια αναμένονται νέα υψηλά ρεκόρ θερμοκρασίας, ξηρασίας και λειψυδρίας, παρά τις πλημμύρες που θα σημειώνονται, με συνέπεια να πληγεί ιδιαίτερα ο τουρισμός.

Σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας ΝΑSA ο πλανήτης το 2018 ήταν κατά 0,83 βαθμούς πιο ζεστός. Η περσινή χρονιά ήταν η τέταρτη πιο ζεστή χρονιά εδώ και 140 χρόνια. Η τάση αυτή εκδηλώνεται πιο έντονα την τελευταία πενταετία, στην οποία η θερμοκρασία είναι η υψηλότερη από τότε που ξεκίνησαν οι σύγχρονες μετρήσεις. Επίσης η τάση φαίνεται και από το γεγονός ότι 18 από τις 19 πιο θερμές χρονιές σημειώθηκαν από το 2001 και μετά – η πιο θερμή χρόνιο ήταν το 2016. Και όλα αυτά, κατά τους ειδικούς, συνδέεται με την κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.




Πηγή

Ετσι μπορειτε να κανετε γενοκτονια, στα κουνουπια του σπιτιου σας, χωρις χημικα...


Σας εχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο τα κουνούπια; 
Με αυτό το κόλπο με τον ανεμιστήρα δεν θα ξαναδείτε κουνούπι στο σπίτι σας....

Μπορεί να σας φανεί πολύ περίεργο αλλά με το κόλπο που ακολουθεί μπορείτε να απαλλαγείτε μέχρι και από 4000 κουνούπια μέσα σε μια νύχτα. Και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσετε κανένα χημικό αντικουνουπικό προϊόν.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μπουκάλι με ανθρακούχο νερό και έναν καλό ανεμιστήρα δαπέδου.

Ξεκινήστε βάζοντας ένα προστατευτικό πλέγμα στο πίσω μέρος του ανεμιστήρα εκεί όπου μαζεύει τον αέρα.

Έπειτα τοποθετήστε το μπουκάλι με το ανθρακούχο νερό κοντά στον ανεμιστήρα και ανοίξτε το. Τα κουνούπια αγαπούν το διοξείδιο του άνθρακα και έλκονται από αυτό.

Βάλτε τον ανεμιστήρα σε λειτουργία. Τα κουνούπια θα πηγαίνουν προς το διοξείδιο του άνθρακα αλλά θα τα παρασύρει ο ανεμιστήρας και θα κολλάνε πάνω στο πλέγμα.





πηγη 

Κοζάνη: Μαθητής αρίστευσε με 19.253 μόρια χωρίς να πάει Φροντιστήριο!

Άξιος! Συγχαρητήρια! 


 Ο Δημήτρης Βόγδου συγκέντρωσε 19253 μόρια, γράφοντας, μάλιστα, 19,9 στα Μαθηματικά,

Ένα παιδί πολύτεκνης οικογένειας είναι ο πρώτος μαθητής των πανελλαδικών εξετάσεων στην Κοζάνη.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Βόγδου ο οποίος μίλησε για την επιτυχία στο και περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.


Ο Δημήτρης Βόγδου συγκέντρωσε 19253 μόρια, γράφοντας, μάλιστα, 19,9 στα Μαθηματικά, χωρίς καν να κάνει μαθήματα σε κάποιο ομαδικό ή ιδιαίτερο φροντιστήριο.


«Η πορεία προς τις πανελλαδικές περιβάλλεται από έναν μύθο έτσι;. Η ατελείωτη κούραση, το διάβασμα, να ξεχάσεις οτι ζεις και όλα τα συναφή. Θαρρώ πως είναι επιλογή μας ενίοτε πως θα διαχειριστούμε την κάθε πρόκληση.

Και οι Πανελλήνιες είναι μέχρις στιγμής η μεγαλύτερη. Το θέμα είναι πώς θα την αντιμετωπίσεις. Με χαρά και αισιοδοξία ή με απόλυτη απελπισία. Ειλικρινά δεν υπήρξα απόλυτα αισιόδοξος. Τα «δεν περνάω ούτε με αίτηση» έδιναν και έπαιρναν. Βέβαια αγαπούσα τα μαθήματα και ας αγανάκτησα άπειρες φορές. Προς τον Γενάρη κατάλαβα ότι είναι ευχάριστη (μάλλον μπορείς εσύ να την κάνεις ευχάριστη) εμπειρία. Υπάρχουν άλλα τόσα άτομα που περνούν το ίδιο και κλαίτε μαζί.

 Χωρίς λίγο κλάψιμο (και κάψιμο) δεν βγαίνει η χρονιά. Σημασία όμως έχει να γίνεις εξωτερικός παρατηρητής και όσο γίνεται να περάσεις καλά. Και δεν θα πω ότι δεν διάβαζα. Έχω αφήσει τα οστά μου πάνω στο γραφείο στο δωμάτιο μου. Αλλά ήταν και μέρες που δεν έκανα τίποτα. Πόσοι ξέρουν άραγε ότι δεν έμαθα πότε τη σελίδα 113 στη βιολογία; (και δεν έπεσε γιατί αλλιώς αστο…). Πόσοι ξέρουν ότι τον Μαιο έγινα τουρίστας;

Όμως τους προηγούμενους μήνες ριζών εις και γίνεσαι ένα με το Θρανίο. Κάποιοι λένε πως δεν αξίζει να ταλαιπωρηθείς τόσο. Πιστεύω πως αν οι μαθητές δουν τις πανελλήνιες ως ένα δώρο και μια ευκαιρία να σπουδάσεις ΔΩΡΕΆΝ θα αλλάξει η εικόνα.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους φίλους μου ολους τους καθηγητές που με στήριξαν (σχολείο και φροντιστήριο). Βέβαια σε καθ μου βήμα ζητώ πάντα την βοήθεια του Χριστού μας και την ευχή του πνευματικού μου πατέρα»,



Πηγή

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Ιραν σε ΗΠΑ: Αν μας χτυπησετε, αυτες θα ειναι οι συνεπειες σας...

Σιγουρα ξερουν οι ΗΠΑ...
Και σιγουρα γι αυτο και φρεναρουν...
Θα δειξει ο χρονος ομως τι μελλει γενεσθαι...


Κρίσιμες ώρες έχουμε στο ζήτημα που έχει προκύψει μεταξύ Ιράν-ΗΠΑ. Ταυτόχρονα η Μόσχα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε παρασκηνιακό επίπεδο. Σύμφωνα πάντα με τον διεθνή τύπο, πριν λίγες ώρες είχαμε την αποστολή επίλεκτων ρωσικών δυνάμεων στο Ιράν.

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο απέστειλε ειδικούς συμβούλους για την ενίσχυση της ιρανικής αεράμυνας που αποτελείται από ρωσικά πυραυλικά  συστήματα  S-300, τα οποία είναι τοποθετημένα στο συγκρότημα του  πυρηνικού αντιδραστήρα στο Μπουσέρ.

Μέλη της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, ειδικοί του ηλεκτρονικού πολέμου και σύμβουλοι στο σύστημα διοίκησης και ελέγχου της ιρανικής αεράμυνας, μετακινήθηκαν στο ιρανικό έδαφος για τη στήριξη του Ιράν, σε πιθανή επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, αναφέρει το άρθρο.

Την ίδια στιγμή, το Ιράν καταγράφει μέσω των ραντάρ των κινητών συστοιχιών πυραύλων S-300, όλες τις κινήσεις σε ολόκληρη την ιρανική ακτή, από τον Περσικό Κόλπο μέχρι το Ομάν.

Το φάσμα των νέων ελέγχου εκτείνεται πολύ πέρα ​από τα 200 χιλιόμετρα και καλύπτει αμερικανικές βάσεις αεροσκαφών στην αραβική χερσόνησο, καθώς και αμερικανικά πολεμικά πλοία στον Περσικό Κόλπο και στον Κόλπο του Ομάν .

Η έγκαιρη προειδοποίηση πιθανών επιθέσεων  των ΗΠΑ από αέρος και θάλασσα θα μειωθεί στο όριο των 4 έως 6 λεπτών, με σκοπό την έγκαιρη αντίδραση των Ιρανών.

Αυτό σημαίνει ότι αν γνωστοποιηθεί στην Τεχεράνη μέσω των ραντάρ ότι θα δεχθεί επίθεση η χώρα από αμερικανικούς πυραύλους τύπου cruise που θα στοχεύουν την αεράμυνα του Ιράν και συγκεκριμένα  αντιδραστήρες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποθήκες, τότε η Τεχεράνη φέρεται ότι θα  ξεκινήσει μαζική επίθεση πυραύλων σε πολεμικά πλοία  και αεροσκάφη των ΗΠΑ στις γύρω βάσεις τους, ενώ στόχος θα γίνουν και τα Σαουδαραβικά διυλιστήρια πετρελαίου και οι αγωγοί στον  Κόλπο.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», δήλωσε ρωσική στρατιωτική πηγή ζητώντας την ανωνυμία, «θα έχουν έτοιμα  όλα τα συστήματα αεράμυνας , τα οποία θα είναι σε θέση να επιτεθούν σε στόχους στον αέρα,  στην θάλασσα και στην στεριά. Ρώσοι  ειδικοί εργάζονται τώρα στο Μπουσέρ, και αυτό σημαίνει ότι οι S-300 αφορούν αποκλειστικά την προστασία του Μπουσέρ», κατέληξε ο ίδιος.

Ρωσική στρατιωτική πηγή είπε ότι τώρα υπάρχει ενεργός συντονισμός μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν στο ιρανικό ΓΕΕΔ .

«Όταν πρόκειται για συντονισμό, φυσικά και υπάρχει συμμετοχή της Ρωσίας στην ανταλλαγή πληροφοριών για οτιδήποτε. Έχουμε μια μακρά και επιτυχημένη συνεργασία με το Ιράν, ιδίως όσον αφορά την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας», ανέφερε η πηγή.

Ιρανικές στρατιωτικές πηγές είπαν σε δυτικούς δημοσιογράφους ότι έχει θεσπιστεί «κοινός  επιχειρησιακός χώρος και θα ενημερώνονται όλοι οι σύμμαχοι σε  Λίβανο, Συρία, Ιράκ, Υεμένη και  Αφγανιστάν, για κάθε βήμα που θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε περίπτωση γενικού πολέμου στη Μέση Ανατολή».




πηγη 

Υπόθεση Γιακουμάκη: Αυτές είναι οι Ποινές των 8 Ψευτο-Νταήδων Κρητικών! Τι αποφάσισε το δικαστήριο <ΒΙΝΤΕΟ>


Τρία χρόνια φυλάκισης για τους πέντε Κρητικούς, κοινωφελής εργασία για τους τρεις που ήταν ανήλικοι όταν τελέστηκε το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης - Αθωώθηκε ένας από τους κατηγορούμενους - «Ο Βαγγέλης θα νιώθει καλύτερα εκεί που είναι» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη
Σε φυλάκιση τριών ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκαν πέντε από τους Κρητικούς στους οποίους είχε απαγγελθεί κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη για τον άτυχο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στους τρεις Κρητικούς που ήταν ανήλικοι κατά την τέλεση του αδικήματος επιβλήθηκε ποινή κοινωφελούς εργασίας 150 ωρών στο Ηράκλειο.

Παράλληλα ο ένατος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος, όπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας.

Η ποινή στους πέντε ενήλικες Κρητικούς επιβλήθηκε χωρίς αναστολή ενώ είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.

Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν η επιβολή φυλάκισης 42 μηνών για τους πέντε ενήλικους Κρητικούς.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευση του είχε κάνει λόγο για κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη μετά την ανακοίνωση των ποινών δήλωσε ότι η οικογένεια του αδικοχαμένου Κρητικού είναι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα.

«Ο Βαγγέλης εκεί που είναι θα νιώθει καλύτερα» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Σημείωσε ωστόσο ότι «τα τραύματά τους θα μείνουν γιατί ο Βαγγέλης δεν γυρίζει πίσω, η ευπρέπειά τους δεν τους επιτρέπει να είναι υπερβολικοί».

«Οι πράξεις βιας κατά ανθρώπου δεν θα μείνουν ατιμώρητες» είπε για το μήνυμα της απόφασης κατέληξε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη.








ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

 
Πηγή 




Έκτακτο! Καιρός: Έρχονται 40αρια από Δευτέρα θα Καίγεται όλη η Ελλάδα ! Προσοχή στις Ευπαθείς Ομάδες...<ΒΙΝΤΕΟ - ΧΑΡΤΗΣ>


Ένα ισχυρό κύμα καύσωνα που θα «εκτινάξει» τον υδράργυρο στους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την προσεχή Δευτέρα.

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο κατά το οποίο ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος, η θερμοκρασία θα πάρει ξανά την ανιούσα από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οπως όλα δείχνουν, εν τέλει, το δροσιστικό μελτέμι της Ελλάδας θα «λυγίσει» απέναντι στο κύμα καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη και οι υψηλές θερμοκρασίες θα κυριεύσουν τη χώρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από τη Δευτέρα, ενώ το κύμα καύσωνα, όπως υποστήριξε, θα φέρει θερμοκρασίες έως 40 βαθμούς Κελσίου και θα συνεχίσει να πλήττει τη χώρα μέχρι και την Πέμπτη.
 AFP: Ετσι θα πλήξει ο καύσωνας και την Ελλάδα
Στο χαρακτηριστικό γράφημα του AFP διακρίνεται η πορεία του ευρωπαϊκού κύματος καύσωνα και ο τρόπος με τον οποίο θα «σκεπάσει» την Ελλάδα.
Στον χάρτη διαφαίνονται, αρχικά, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες της Παρασκευής (σήμερα), αλλά και η υποχώρηση του υδράργυρου, το Σάββατο και την Κυριακή. Στο σχετικό βίντεο εικονίζεται το κύμα καύσωνα να επανεμφανίζεται στην Ελλάδα τη Δευτέρα και την Τρίτη, ξεκινώντας από την ανατολική Μακεδονία, τμήματα της Θεσσαλίας και τη Στερεά.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ



Πηγή

Σε 300.000 νοικοκυριά εκοψε το ρευμα η ΔΕΗ λογω απληρωτων λογαριασμων...

Δεν χαρίζει η ΔΕΗ....
Έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά..
Το σητημα ομως ειναι σε ποιους το εκοψε...
Σιγουρα μονο σε Ελληνες...
Γιατι μονο οι Ελληνες εχουν υποχρεωση να πληρωνουν λογαριασμους και συγχρονως να πληρωνουν τους λογαριασμους των λαθρομεταναστων, αλλα και τις αποζημειωσεις αυτων που ερχονται να κοψουν το ρευμα σε αλλους Ελληνες που δεν μπορεσαν να το πληρωσουν...
Ετσι λοιπον...


Σε μάστιγα τείνουν να εξελιχθούν οι απλήρωτοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και ιδίως των πελατών της ΔΕΗ.

Αυτό αποκαλύπτουν και τα στοιχεία του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας αναφορικά με την πορεία των διακοπών ηλεκτροδότησης για το 2018 και το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκτελεί αποτελεσματικά τις εντολές διακοπής ρεύματος από τις προμηθεύτριες εταιρείες, αναφέρει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), απαντώντας στη ΔΕΗ.

Ο Διαχειριστής επισημαίνει σε ανακοίνωση του ότι, για το 2018, το σύνολο των εντολών που δέχθηκε πανελλαδικά το 2018 για αποκοπές από όλους τους προμηθευτές διαμορφώθηκε στις 536.647, εκ των οποίων οι 228.674 εντολές ανακλήθηκαν (λόγω εξόφλησης του χρέους και σε αρκετές περιπτώσεις μετά την επίσκεψη συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ) και οι 298.992 εκτελέσθηκαν, αφήνοντας σε εκκρεμότητα για αποκοπή μόλις το 2% επί του συνόλου.

Όπως προσθέτει, από τις αρχές του 2019 έως σήμερα, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει δεχθεί 192.480 εντολές για αποκοπές λόγω χρέους, εκ των οποίων οι 55.491 έχουν ανακληθεί και οι 87.113 έχουν ήδη εκτελεσθεί, με τις εκκρεμότητες επί του συνόλου να διαμορφώνονται στο 26%, ποσοστό που θα μειωθεί το προσεχές διάστημα μετη συνέχιση της εκτέλεσης των εντολών.

Και εξώδικα

Εκστρατεία για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ξεκινά η ΔΕΗ με άμεση αποστολή εξωδίκων και πρώτο στόχο την εξόφληση του χρέους των λεγόμενων τελικών πελατών που διαμορφώνεται στο 1,05 δισ. ευρώ.





πηγη 

Χυλόπιτα Κυριάκου σε Παπακώστα: Περάσαμε πολύ ωραία μαζί, αλλά, δυστυχώς, δεν μου κάνεις

Και τι δεν κανουν προκειμενου να διαφημιστουν και να παρουν καποια ψηφαλακια....
Λιγη αξιοπρεπεια ρεεεεεε....
Διαβαστε τα καραγκιοζλικια τους...


Ενα γράμμα στους ψηφοφόρους γράφει η Κατερίνα Παπακώστα ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου και σε αυτό αναφέρεται στη σχέση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μετά από 15 χρόνια τη «χώρισε» με ένα sms.

«Τα βρίσκαμε σχεδόν στα πάντα. Είχαμε ίδιες παρέες, ίδια ενδιαφέροντα και για ένα φεγγάρι δουλεύαμε στο ίδιο γραφείο. Είχαμε τις διαφωνίες μας, αλλά στο τέλος ήταν όλα καλά…», γράφει και συνεχίζει:

«Οι φίλες μου με προειδοποίησαν σε κάθε ευκαιρία πως ο Κυριάκος είναι αμετροεπής και ότι, μόλις του κάνουν τα γλυκά μάτια, θα με προδώσει Εγώ επέμενα πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Νααααα, Καιτούλα! Δεν ήξερες δεν ρώταγες?!?!?» Το μόνο που κατάφερα ήταν να αποξενωθώ από τους φίλους μου. Εξαιτίας του Κυριάκου. Πόσο αχάριστος, Θεέ μου».

«Με ένα sms! Ναι παιδιά! Με ένα sms, και όχι σε εμένα, σε μια φίλη μου! Το sms έλεγε χαρακτηριστικά: «Περάσαμε πολύ ωραία μαζί, αλλά, δυστυχώς, δεν μου κάνεις. Ήρθε η ώρα να σε θέσω εκτός της ζωής μου»».

Το γράμμα του βίντεο κλείνει με τον εξής τρόπο: «Και κάπως έτσι ο φίλος σας ο Κυριάκος έγινε ένας ακόμη καληνυχτάκιας!!»
Δειτε το βιντεο ΕΔΩ





πηγη 

Γενί Σαφάκ: Θα ριξουμε πυραυλους στην Αθηνα, δεν ειναι αναγκη να πολεμησουμε με τους Ελληνες....

EΤΣΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ...
ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Φτανουν ομως;
Ας μην ειναι τοσο σιγουροι....


Η τουρκική προκλητικότητα καλά κρατεί. Σενάρια πολέμου σήμερα στον τουρκικό Τύπο
Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ δημοσιεύει σήμερα σενάρια πολέμου και χτυπημάτων κατά της Ελλάδας.

Μάλιστα, αναφέρει ότι η Τουρκία θα πλήξει τη χώρα μας, χωρίς να χρειαστεί να πάει Τούρκος στρατιώτης στην πρώτη γραμμή, καθώς ο αντίπαλος θα δεχτεί πυραυλικά πλήγματα από τα παράλια της Σμύρνης. Αν αυτά δεν είναι αρκετά, τότε, θα πάει σε πόλεμο…

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, αν η Ελλάδα βάλει τρυπάνι στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία θα απαντήσει με πυραύλους από την Σμύρνη. Θα χτυπήσουν ελληνικά νησιά που έχουν πάνω στρατό, βάσεις κι αεροδρόμια, καθώς η εμβέλεια των πυραύλων φτάνει τα 100-120 χιλιόμετρα....
Αν χρειαστεί, θα εκτοξεύσει και πύραυλο μπόρα, ο οποίος έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα και μπορεί να φτάσει μέχρι την Αθήνα.

Μια τέτοια αντίδραση αποτελεί μία επιλογή της Τουρκίας για να «τιμωρήσει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, την Ελλάδα αν πειράξει την Τουρκία. Κι όλα αυτά, επισημαίνει χωρίς να χαθεί ούτε μία ζωή Τούρκου στρατιώτη. Αν το σχέδιο δεν αποδώσει, θα πάμε μετά σε σενάρια πολέμου.





πηγη 

Το Yavuz μενει μονο! Τα ενταλματα συλληψεως πληρωματων, τρεπουν σε φυγη πλοια και πληρωματα...

Προς το παρον φρεναρουν οι Τουρκοι...
Τους λειπουν ειδικοι και τεχνογνωσια....
Τα ενταλματα συλληψεως των πληρωματων προς το παρον εκαναν δουλεια...
Και ετσι...


Πρώτη μεγάλη απώλεια δέχθηκε το «σχέδιο Yavuz» καθώς τα ξένα συνοδευτικά πληρώματα άρχισαν να το εγκαταλείπουν, δείχνοντας πως τελικά η απειλή των ενταλμάτων σύλληψης πετυχαίνει τον αποτρεπτικό ρόλο της, τουλάχιστον στις τρίτες χώρες.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε NAVTEX δεσμεύοντας μεγάλη περιοχή για άσκηση με πραγματικά πυρά, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως σε αυτή την κίνηση, η Άγκυρα δεν απάντησε κατά τη συνήθη τακτική της.

Καθυστέρηση στην προετοιμασία του τουρκικού γεωτρύπανου Yavuz για την παράνομη γεώτρηση στον κόλπο της Καρπασίας, προκαλεί η κινητοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την απειλή της έκδοσης διεθνών ενταλμάτων εναντίον του προσωπικού που συμμετέχει σε παράνομες γεωτρήσεις αλλά και με τις προειδοποιήσεις σε ξένες εταιρίες που διστάζουν να παραχωρήσουν τα αναγκαία για την γεώτρηση συνοδευτικά σκάφη.

Χθες ο τουρκικός σχεδιασμός δέχθηκε ένα σοβαρό πλήγμα καθώς ένα συνοδευτικό σκάφος το Bourbon Topaz (με σημαία Μπαχάμων) που είχε φθάσει στην Αττάλεια δυο εικοσιτετράωρα πριν την άφιξη του Yavuz προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία, αναχώρησε από την Αττάλεια με κατεύθυνση την Μάλτα που αναμένεται να καταπλεύσει την Κυριακή.

Το Bourbon Topaz ανήκει στην εταιρία Bourbon Offshore που έχει έδρα την Μασσαλία και διαθέτει θυγατρική στην Τουρκία την «Inebolu Petrol Deniz Hizmetleri», που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Ανώνυμη Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων (ΤΡΑΟ), σε δραστηριότητες στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Φιλελεύθερος της Κύπρου απευθύνθηκε στην μητρική εταιρία (χωρίς να πάρει απάντηση) θέτοντας το θέμα των ποινικών ευθυνών για τέτοιες παράνομες ενέργειες ενώ θέμα υπάρχει και για την στάση της ίδιας της γαλλικής κυβέρνησης η οποία έχει ήδη συμφωνήσει στην Ε.Ε. για την λήψη «στοχευμένων μέτρων» εναντίον εταιριών και ατόμων που θα συμμετάσχουν σε αυτές τις παράνομες ενέργειες.

Πάντως προς το παρόν το σκάφος της εταιρίας, το Bourbon Topaz, αποσύρθηκε από την Αττάλεια.

Δίπλα στο Yavuz παραμένει το συνοδευτικό βοηθητικό σκάφος Altan με τουρκική σημαία το οποίο αγοράσθηκε από Νορβηγική εταιρία και συνέδραμε το Fatih στην προετοιμασία της παράνομης γεώτρησης του εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας.

Στο λιμάνι της Αττάλειας βρίσκεται το με ιταλική σημαία συνοδευτικό σκάφος για υπεράκτιες δραστηριότητες, VOS THALASSA, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν το σκάφος αυτό θα συνδράμει την προσπάθεια για παράνομη γεώτρηση στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα, αψηφώντας τον κίνδυνο έκδοσης ενταλμάτων εναντίον του πληρώματος και κυρώσεων εις βάρος της πλοιοκτήτριας εταιρίας.


Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου το Fatih να φθάσει στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα και να επιχειρήσει την γεώτρηση, υποχρεώθηκε η Τουρκία να αγοράσει και να υψώσει τουρκική σημαία σε τρία νορβηγικά σκάφη, τα οποία πλέον συμμετέχουν στην παράνομη δραστηριότητα του Fatih.

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ το Yavuz θα κινηθεί σε περιοχές που το βάθος φθάνει 1.000 μέτρα μέχρι τον βυθό και θα επιχειρήσει γεώτρηση σε βάθος 3000 μέτρων κάτω από τον βυθό νοτιοανατολικά της χερσονήσου της Καρπασίας.

NAVTEX ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η Κυπριακή Δημοκρατία, με Navtex που εξέδωσε, δέσμευσε μεγάλη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο που καλύπτει μεγάλο μέρος του τεμαχίου 3 και μέρος του τεμαχίου 2 της κυπριακής ΑΟΖ, εντός της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, για ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά για τη Δευτέρα 1η Ιουλίου που θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Το νοτιοανατολικό άκρο της περιοχής που δεσμεύτηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, συνορεύει με τον στόχο «Σουπιά», όπου ερευνητική γεώτρηση παρεμποδίστηκε από τουρκικά πολεμικά πλοία τον Φεβρουάριο του 2018. Σύμφωνα με τη Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην περιοχή θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά και θα είναι «πολύ επικίνδυνη για ναυσιπλοΐα».

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Τουρκία, τουλάχιστον μέχρι και αργά χθες, δεν είχε αντιδράσει ως συνηθίζει με δήθεν αντι-Navtex με την οποία θα θεωρεί ως «μη εκδοθείσα» τη Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι εμφανές ότι η Navtex έχει προληπτικό χαρακτήρα και απαντά σε τουρκικές απειλές ότι θα μεταφέρει το γεωτρύπανο Yavuz σε περιοχή του τεμαχίου 3 της κυπριακής ΑΟΖ, με σκοπό αφενός να συνεχίσει την αμφισβήτηση της ΑΟΖ που ξεκίνησε με την παρεμπόδιση της γεώτρησης στη «Σουπιά» και να δικαιολογήσει τις τότε ενέργειες. Επίσης, η Τουρκία θέλει να βάλει νέα εμπόδια σε νέο σχέδιο γεώτρησης στον ίδιο στόχο που βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά και την αναμενόμενη είσοδο και της γαλλικής ΤΟΤΑL στα δικαιώματα του τεμαχίου μαζί με τις ΕΝΙ και Kogas.

Αν και δεν γίνεται αναφορά είναι πολύ πιθανό η σχεδιαζόμενη άσκηση να αφορά κοινή άσκηση με συμμετοχή πολεμικού ναυτικού άλλης χώρας. Να σημειωθεί ότι νότια της Κύπρου τις τελευταίες μέρες γαλλικά πολεμικά πλοία πλέουν σε περιοχή στα ανοικτά του άξονα των ακτών μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας, ενώ ένα από αυτά παραμένει στο λιμάνι Λεμεσού.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ BOURBON

Η γαλλική πολυεθνική Bourbon Offshore, απάντησε χθες στα ερωτήματα του Φιλελεύθερου σε σχέση με συνεργασία που υπήρξε μεταξύ του ειδικού για υποστήριξη υπεράκτιων υδρογονανθράκων πλοίου της «Bourbon Topaz» με το τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz.

«Το σκάφος μας, Bourbon Topaz, πράγματι ήταν στην περιοχή (αγκυροβόλιο Αττάλειας), αλλά αποχώρησε ήδη από εκεί με τελικό προορισμό τη Βόρεια Θάλασσα. Δεν έχουμε συμβόλαιο για περαιτέρω συνεργασία με το Yavuz», απάντησε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι το Bourbon Topaz είχε φτάσει στο αγκυροβόλιο Αττάλειας στις αρχές της εβδομάδας από τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ προχθές Τετάρτη προσέγγισε το τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz, προς το οποίο για μερικές ώρες μετέφερε εξοπλισμό.





phgh 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.