Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ υποδοχη του Βλαδιμηρου στο Βελιγραδι!!!...<Ελα σωσε μας>..εγραφαν τα πανο των Σερβων!!!

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!Θερμη υποδοχη επιφυλαξαν οι Σερβοι στον Ρωσο προεδρο Β.Πουτιν οπου τον υποδεχτηκαν ως <<σωτηρα>>. Μαλιστα εγραψαν και σε πανο...<<ελα σωσε μας>>!!!Υπεγραψαν το αμυντικο συμφωνο μεταξυ Σερβιας-Ρωσιας.....και πλεον η Σερβια εξοπλιζεται σαν αστακος με οπλικα Ρωσικα συστηματα!!!Η Σερβια αποκτα εναν ισχυρο προστατη και δεν ειναι πια μονη της στον επικιμενο πολεμο με τους Αλβανους.....δηλωσε χαρακτηριστικα Σερβος συμβουλος!!!!Απο την πλευρα του ο Βλαδιμηρος εγγυηθηκε την εδαφικη ακεραιοτητα της Σερβιας!!!

«Αυτά τα όπλα μας δίνει η Μόσχα» - Aμυντικό σύμφωνο Ρωσίας-Σερβίας - Ο Ερντογάν ζήτησε αναθεώρηση της Συνθήκης Ντέιτον!

 "Η Σερβία έχει πλέον έναν ισχυρό προστάτη και δεν θα είναι μόνη στον πόλεμο με τους Αλβανούς του Κοσόβου" ανέφερε Σέρβος σύμβουλος.

Υπεγράφη το αμυντικό σύμφωνο Σερβίας-Ρωσίας στο Βελιγράδι με τον πρόεδρο της χώρας Α.Βούτσιτς να προχωρά σε διάγγελμα(!) προς τον σερβικό λαό για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Β.Πούτιν και ποια οπλικά συστήματα θα παραλάβει η χώρα του!

Αμέσως μετά σε μια εξέλιξη που σχετίζεται άμεσα με τις δραματικές εξελίξεις που θα λάβουν χώρα στα Βαλκάνια, ο Ρ.Τ. Ερντογάν λειτουργώντας ως "λαγός" των εξελίξεων, ζήτησε την αναθεώρηση της Συνθήκης του Ντέιτον!

Πρωτοφανή πράγματα συνέβησαν στο Βελιγράδι με τελικό αριθμό 120.000 Σέρβους να υποδέχονται ως "σωτήρα" τον Β.Πούτιν. "Ελα σώσε μας" έγραφαν τα πανό.

Απίστευτα πράγματα, όπως απίστευτο ήταν και το γεγονός πως ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, I.Nτάσιτς, τραγούδησε ο ίδιος το διάσημο ρωσικό τραγούδι "Kalinka" στον πρόεδρο της Ρωσίας με τον Β.Πούτιν να υποκλίνεται στον σερβικό λαό από το αεροδρόμιο λίγο πριν την αποχώρηση του.

Ο Σέρβος πρόεδρος ανακοίνωσε πως η Ρωσία θα παραδώσει στη Σερβία 10 ελικόπτερα εκ των οποίων επτά επιθετικά Mil Mi-35 και τρία Mi-17.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στην  ομιλία του προς το έθνος για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σερβία.

«Συμφωνήσαμε την προηγούμενο περίοδο και χθες λάβαμε επιβεβαίωση των συμφωνιών παράδοσης στρατιωτικού εξοπλισμού. Αυτό το έτος η Σερβία θα λάβει επτά ελικόπτερα Mi- 35 και τρία Mi-17», είπε ο Βούτσιτς, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα έχει ήδη, προμηθευτεί εννέα ελικόπτερα H145M.

«Αυτό που κάναμε στις διαπραγματεύσεις ήταν ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός των δεκατεσσάρων MiG-29 της γενιάς 4+ με τα πιο προηγμένα συστήματα ραντάρ», αποκάλυψε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Σερβικές πηγές ανέφεραν πως συζητήθηκε η "ανάσταση" του σερβικού Στρατού με την απόκτηση νέων μαχητικών 4ης γενιάς, 30 αρμάτων μάχης Τ-72, 30 BRDM-2 , αντιαεροπορικά συστήματα, S-300 PMU2,  Pantsir S1/2, Buk-M1 και Buk-Μ2, και Tunguska.

Tαυτόχρονα, σερβικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, ζήτησε από τον Σέρβο ομόλογο του "σκληρή" γραμμή απέναντι στο Κοσσυφοπέδιο και το αμερικανικό σχέδιο ανταλλαγής εδαφών.

Μάλιστα Σέρβοι δημοσιογράφοι ανέφεραν πως ο Β.Πούτιν είχε "πιο σκληρή στάση" και από τον ίδιο τον Σέρβο πρόεδρο στις κατ ιδίαν συνομιλίες.

Χαρακτηριστικά, φέρεται να του είπε πως η "Ρωσία έχει ένα νέο σχέδιο επίλυσης της διαφοράς στο Κοσσυφοπέδιο με τους Αλβανούς" και του τόνισε πως "δεν χρειάζεται να ανησυχεί διότι σκοπεύει να πάει το θέμα σε διμερή διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ" ενώ του εγγυήθηκε της εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας.

Στο πλαίσιο αυτό τίθεται και η δήλωση Β.Πούτιν «Με βάση την απόφαση 1244 προβλέπεται η παρουσία Σέρβων αστυνομικών όπως και συνοριακών φρουρών στην επικράτεια του Κοσόβου. Που είναι όλα αυτά; Τίποτα απ' όλα αυτά δεν υπάρχει. Γι' αυτόν τον λόγο, νομίζω, ότι πρέπει να αντιμετωπίζει κανείς με μεγάλο σεβασμό το διεθνές δίκαιο».

Συνεπώς, ο Β.Πούτιν πιστεύει πως το αμερικανικό σχέδιο δεν εμπίπτει στην απόφαση 1244 άρα είναι άκυρο!

Σέρβος σύμβουλος του προέδρου ανέφερε πως "το μήνυμα Πούτιν είναι πολύ ισχυρό. Η Σερβία επιτέλους έχει πλέον έναν ισχυρό προστάτη και δεν θα είναι πλέον μόνη στον πόλεμο με τους Αλβανούς του Κοσόβου".

πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.