Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΓΙΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ σεναρια αποσταθεροποιησης των Βαλκανιων κανει λογο η Μοσχα....υστερα απο την καταπτυστη συμφωνια των Πρεσπων!!!

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ!!! Η καταπτυστη συμφωνια των Πρεσπων φερνει μεχρι και αλλαγη συνορων στα Βαλκανια!!!Συμφωνα με Ρωσους αναλυτες υπαρχει μεγαλος κινδυνος αποσταθεροποιησης στην ΠΓΔΜ απο το ενδεχομενο να δημιουργηθει αλβανικος θυλακας με βαση το μοντελο του Κοσσοβου!!!! Στην ΠΓΔΜ ο αλβανικος πληθυσμος καταλαμβανει ενα σημαντικο μερος του πληθυσμου...με αποτελεσμα εαν ερθουν σε αντιπαραθεση με τις δυναμεις που αντιτιθονται στην συμφωνια των Πρεσπων.....τοτε τα πραγματα θα ειναι εφιαλτικα!!!! Η Αλβανια σαν στοχο εχει να δημιουργησει την <<Μεγαλη Αλβανια>>και οπως δειχνουν τα πραγματα θα ειναι οι μεγαλοι ωφελημενοι ...διοτι θα προσαρτησουν εδαφη .....κυριως εκει που βρισκονται μεγαλος αριθμος Αλβανοφωνων. Ετσι μοιραια οδηγουνται τα Βαλκανια σε αλλαγη  συσχετισμων των δυναμεων!!!

EKTAΚΤΟ- Η Μόσχα προειδοποιει: «Η Συμφωνία των Πρεσπών θα φέρει αλλαγές συνόρων» – Ολο και πιο κοντά η Μεγάλη Αλβανία.

Κίνδυνο αποσταθεροποίησης στην ΠΓΔΜ, μετά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, διαβλέπει ο ρώσος εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Βλαντίμιρ Ολέντσενκο, αναφέροντας πως υπάρχει το ενδεχόμενο να διαμορφωθεί αλβανικός θύλακας στην πΓΔΜ με βάση το μοντέλο του Κοσσόβου.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS σε τηλεγράφημά του με τίτλο «Η κατάσταση με την μετονομασία της «Μακεδονίας» μπορεί να αλλάξει τον συσχετισμό των δυνάμεων στα Βαλκάνια», παραθέτει την εκτίμησή του ότι η «ενδομακεδονική» διαμάχη γύρω από την μετονομασία της χώρας μπορεί να οδηγήσει σε ενίσχυση του ρόλου της αλβανικής διασποράς, και μελλοντικά στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων στα Βαλκάνια.

«Στην «Μακεδονία» οι Αλβανοί συνιστούν ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού και αν συντελεσθεί διάσπαση στον «μακεδονικό» πληθυσμό, αυτό σε κάθε περίπτωση θα σημαίνει ενίσχυση της αλβανικής επιρροής» επισημαίνει.

Προσθέτει ότι «για όσο διάστημα οι πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας εμφανίζονται συσπειρωμένες, αποτελούν την πλειοψηφία, αλλά αν έρθουν σε αντιπαράθεση μεταξύ τους, τότε πιο ισχυρές θα νοιώθουν οι αλβανικές δυνάμεις».

«Η ψηφοφορία γύρω από την μετονομασία, φυσικά αποδυναμώνει το «μακεδονικό» τμήμα του πληθυσμού και μπορεί να υπονομεύσει την δημοκρατική και πολιτική ισορροπία εντός της χώρας, αν και αυτό είναι αρκετά σχετικό» δηλώνει ο Ολέντσενκο.

Ο ίδιος προσθέτει ότι υπάρχει υποθετικά ενδεχόμενο να διαμορφωθεί αλβανικός θύλακας στην πΓΔΜ με βάση το μοντέλο του Κοσσυφοπεδίου. Στην περίπτωση αυτή υποστηρίζει ο Ολέντσενκο, η Αλβανία, η οποία «διεκδικεί τον ρόλο της Μεγάλης Αλβανίας, δηλαδή σκέφτεται να προσαρτήσει εδάφη, όπου υπάρχει αλβανικός πληθυσμός, μπορεί να σκεφτεί να προσαρτήσει αυτά τα εδάφη, πράγμα που θα αλλάξει ριζικά τον συσχετισμό δυνάμεων στα Βαλκάνια».

πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.