Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Θωρακιζονται τα νησια του Αιγαιου με δεκαδες α/α πυροβολα!!Επι ποδος και το Π.Ν ! Αραγε περιμενουμε κατι??

ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ <<ΑΣΤΑΚΟΙ>>ΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ!!!Συμφωνα με πληροφοριες μεγαλος αριθμος αντιαεροπορικων πυροβολων εχουν μεταφερθει στα ακριτικα νησια μας.....για ενισχυση της παρακτιας αμυνας!Προκειται για τα πυροβολα ( Rheinmetall ) που παραχωρησε η Πολεμικη Αεροπορια στον Στρατο ξηρας.Θα χρησιμοποιηθουν για στοχους αερα αλλα και για στοχους επιφανειας!!Επι ποδος και το Πολεμικο Ναυτικο μας ....με συνεχη παρουσια μοναδων του στολου μας στην περιοχη!!!

«Τείχος» προστασίας στα νησιά του Αιγαίου: Θωρακίζονται με δεκάδες αντιαεροπορικά πυροβόλα – Επί ποδος & το ΠΝ στο Καστελόριζο.

Λαμβάνει μέτρα η Ελληνική πλευρά, καθώς η περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου, υπάρχει πάντα σαν ενδεχόμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έξτρα τείχος προστασίας στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου με την εγκατάσταση δεκάδων αντιαεροπορικών πυροβόλων όπλων που όμως θα χρησιμοποιηθούν από τον Στρατό Ξηράς ως αντιαβακικά – αντιαποβατικά, «χτίζουν» τους τελευταίους μήνες οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς η τουρκική προκλητικότητα δεν λέει να κοπάσει.

Ο προφανής στόχος της στρατιωτικοπολιτικής ηγεσίας του «Πενταγώνου» είναι με αυτή την κίνηση, με την αξιοποίηση των υπαρχόντων αντιαεροπορικών, να θωρακίσει ακόμη περισσότερο την άμυνα και τη δύναμη πυρός των νησιών σε ένα ενδεχόμενο αποβατικής ενέργειας από τις ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας.

Τα αντιαεροπορικά όπλα (Rheinmetall) – τα οποία παραχωρήθηκαν στον Στρατό Ξηράς από την Πολεμική Αεροπορία – αναπτύχθηκαν μέσα στο 2018 στα περισσότερα από τα νησιά που έχουν απέναντί τους την Τουρκία και συγκεκριμένα στα Τάγματα Εθνοφυλακής (ΤΕΘ).

Από την Αεροπορία διατέθηκαν στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) 100 πυροβόλα και το μεγαλύτερο μέρος τους έχουν λάβει θέση στα νησιά, από τον Βορρά έως τον Νότο του Αιγαίου, ενώ ένα μικρό ποσοστό κρατήθηκε ως «back up» για ανταλλακτικά. Η εντολή που δόθηκε από τους επιτελείς του ΓΕΣ, ήταν να μην υπάρχει καμία χρονοτριβή και τα αντιαεροπορικά πυροβόλα να τεθούν άμεσα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Με ταχύτατες διαδικασίες δηλαδή αξιολογήθηκε και ελέγχθηκε το υλικό που δόθηκε από την Αεροπορία στον Στρατό Ξηράς αλλά και η μεταφορά και εγκατάστασή τους στα νησιά.

πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.