Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Η Ιταλια, η κριση, η Ελλαδα, τα Σκοπια και το ξεπουλημα της Μακεδονιας, ολα συνδεονται......

Ολα για τα συμφεροντα....
Οχι για τα δικα μας φυσικα....
Αλλα γι αυτους, που μας εχουν κατακτησει οικονομικα και ειμαστε υπο την κατοχη τους !




Ένα Italexit τρέμουν στην ΕΕ και κυρίως στην Γερμανία καθώς για όσους δεν το έχουν καταλάβει το ευρώ είναι συνέχεια και επέκταση του παλιού γερμανικού μάρκου.

Ένα Italexit το οποίο θα ήταν πολύ πιο καταστροφικό απ'ότι ένα Grexit:

«Αυτό οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι η Ιταλία έχει καλύτερη διαπραγματευτική θέση απ' ό,τι η Ελλάδα. Η έξοδος της Ιταλίας από την Ευρωζώνη θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνη και ακόμη πιο απρόβλεπτη απ' ό,τι το Grexit. Η οικονομία της Ιταλίας είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από την ελληνική.

Το δημόσιο χρέος ανέρχεται στα 2,4 τρις €, δηλαδή επτά φορές μεγαλύτερο απ' ότι της Ελλάδας και τέταρτο μεγαλύτερο παγκοσμίως. Στο μεταξύ το χρέος της Ιταλίας κυμαίνεται στο 132% επί του ΑΕΠ, που είναι δυο φορές πιο πάνω από το 60% που επιτρέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Όπως στην ελληνική κρίση έτσι κι εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να παιχτεί ένα Chicken Game. Πρόκειται για γνωστή τακτική διαπραγμάτευσης κατά την οποία δίνει κανείς την εντύπωση στον αντίπαλό του ότι δεν διστάζει να φτάσει στα άκρα. Στόχος είναι να υποκύψει ο αντίπαλος από φόβο. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει ο κίνδυνος να μην υποχωρήσει καμία πλευρά και να χάσουν στο τέλος και οι δυο».

Επί της ουσίας χωρίς την Ιταλία το ευρώ παύει να υφίσταται αφού η Ιταλία ανήκει στις «big three» μαζί με Γαλλία και Γερμανία. Εάν η Ιταλία αποχωρήσει.........
Η συνεχεια ΕΔΩ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.