Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΗΠΑ σε Τουρκια: Φυγετε απ την Κυπρο θα φτιαξουμε ΝΑΤΟΙΚΗ βαση !

Αληθευει αυτο ;
Αν ναι, τοτε αλλαζουν πολλα στην περιοχη......
Μπορει ομως να γινει αναιμακτα ;




Συγκλονιστικό σχέδιο για την Κύπρο και όχι μόνο,  φέρνει έκθεση του αμερικανικού γεωπολιτικού ινστιτούτου Centre for Strategic & International Studies (CSIS), που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του  Λευκού Οίκου για  την Τουρκία στην ΝΑ Μεσόγειο, ….η οποία φέρεται να «θέλει  να σφετεριστεί τους ενεργειακούς πόρους πολιορκώντας την  Κύπρο», κάτι  που δεν θα επιτρέψει ποτέ ο αναβαθμισμένος  αμερικανικός παράγοντας λόγω Ρωσίας και Κίνας.

Η «παραγγελία» έκθεσης  της αμερικανικής κυβέρνησης προς το ινστιτούτο αποτελεί προάγγελο τεράστιων…εξελίξεων για την Κύπρο ,  στην οποία οι ΗΠΑ «προετοιμάζουν» την αποχώρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μέσω ενός νέου σχεδίου «επανένωσης» , αλλά και την μερική  απόσυρση των Βρετανών που κατέχουν δύο τρομερά κομβικές βάσεις για το έλεγχο της ΝΑ Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Η έκθεση κάνει συστάσεις για την παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στο νησί, των οποίων απαιτεί…( απαραίτητη προϋπόθεση για ευόδωση των αμερικανικών σχεδίων) την πλήρη αποχώρηση και τονίζει την  δημιουργία μιας ισχυρής συμμαχίας κατά της Τουρκίας από ΗΠΑ,  Ελλάδα , Κύπρο , Ισραήλ, με σκοπό τον πλήρη , ενεργειακό, γεωπολιτικό και αμυντικό έλεγχο της ευρύτερης περιοχής .

Η έκθεση «βόμβα» έχει επί μέρους θέματα με τίτλους:  «Η απομάκρυνση όλων των στρατευμάτων από την Κύπρο», «επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή  και  η χρήση από το Πεντάγωνο  των βρετανικών βάσεων στο νησί» , «η  εγκατάσταση του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο» « το σύμφωνο Ελλάδος -Κύπρου-Αιγύπτου».

Ξεκάθαρα , οι Αμερικανοί γεωπολιτικοί αναλυτές υπογραμμίζουν με έμφαση  στους  αξιωματούχους του Λευκού Οίκου ότι η Τουρκία με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις  «κλάδος Ελαίας» κατά  των Σύρων Κούρδων και του ΡΚΚ,  την επιχείρηση « Ασπίδα του  Ευφράτη» και την  ναυτική επιχείρηση « Ασπίδα της Μεσογείου»,…. θέλουν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους  τις  τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο,  ενώ απειλούν άμεσα την Κύπρο .

Το αμερικανικό  Κέντρο  δεξαμενών σκέψης που διαμορφώνει αυστηρά  την αμερικανική πολιτική στους τομείς των Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS),  κυκλοφόρησε την έκθεση 78 σελίδων , με κύριο τίτλο «η στρατηγική επαναφορά των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και η  αποκατάσταση της».

Η βαρυσήμαντη  έκθεση, θεωρεί  την Άγκυρα ως «απειλή» για να σφετερισμό της εξουσίας ελέγχου των λεκανών απορροής της περιοχής, και προτείνει στον Τραμπ να κινηθεί πάση θυσία για  να εμποδίσει την Τουρκία.

Προτείνει  επίσης την ακόμα πιο στενή συνεργασία  Ουάσιγκτον και Κύπρου» σε αυτήν την ιδιότυπη απομόνωση»  της Τουρκίας στην περιοχή και την αναχαίτιση  κάθε τουρκικής  επιθετικής ενέργειας στο νησί .

Ο πρώην διπλωμάτης του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Β Alterman...........
Η συνεχεια ΕΔΩ  

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.