Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Αθωοι Ηριανα και Περικλης (Πυρηνες της φωτιας), πανηγυριζει ο Τσιπρας και συσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ !

Τα δικα τους παιδια τα φροντιζουν παντα.....



Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης ανακοινώθηκε η τελική ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετείου για την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή. Και οι δύο αθωώθηκαν ομόφωνα παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα.

Για αποκατάσταση μιας μεγάλης αδικίας απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους μιλάει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην απόφαση αθώωσης των δύο κατηγορούμενων ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Ηριάννα και Περικλή.

«Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter.

Λίγα λεπτά μετά την απόφαση του Εφετείου που αθώωσε τον Περικλή και την Ηριάννα, με δήλωση της Ράνιας Σβίγκου, εκπροσώπου τύπου του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου.

Μάλιστα, έκανε λόγο για νίκη του κινήματος συμπαράστασης στους δυο συλληφθέντες και για αποκατάσταση του αισθήματος εμπιστοσύνης στην Δικαιοσύνη.

Η δήλωση της Ράνιας Σβίγγου:

«Η απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό της δικαιοσύνης και αποτελεί μία νίκη για το πολύμορφο κίνημα που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να συμπαραστέκεται στους δυο νέους, για το δικαίωμά τους σε μία δίκαιη δίκη, για να λάμψει η αλήθεια».

Αμέσως μετά την απόφαση η μητέρα του Περικλή κατέρρευσε για λίγα λεπτά μέχρι να ανακτήσει τις αισθήσεις της.

Σύμφωνα με το σύντομο σκεπτικό που διάβασε ο πρόεδρος:

"Η κατάθεση Παπαλάμπρου ελέγχεται σοβαρά για την αξιοπιστία της. Η άρση του τραπεζικού απορρήτου και οι κατ' οίκον έρευνες καθώς και οι έρευνες των αυτοκινήτων δεν έδειξαν εμπλοκή. Δεν χρησιμοποίησαν κωδικοποιημένη φρασεολογία κώδικα και ακατανόητες εκφράσεις, δεν αποδείχθηκε ότι μίσθωση της κατοικίας λειτούργησε ως προκάλυμμα πέραν δραστηριοτήτων.

Η ιδεολογία και κοινωνικές συναναστροφές δεν πολιτικοποιούνται.

Το DNA είναι πληροφοριακό εργαλείο. Είναι ένα εντόνως αμφισβητούμενο δείγμα το οποίο εξαντλήθηκε και δεν δόθηκε η δυνατότητα να εξεταστεί περεταίρω.

Ακομα και αν αποδειχθεί όμως δείχνει την επαφή με το αντικείμενο αλλά όχι ότι διέπραξαν εγκλήματα".

Στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή βρέθηκαν νωρίτερα αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες. Οι δύο νέοι είχαν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας τους.

Εδώ και ένα χρόνο παρέμεναν έγκλειστοι αναμένοντας την τελική απόφαση.

Η αγόρευση της εισαγγελέως ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί με την ίδια να προτείνει την ενοχή τους, στηρίζοντας την πρωτόδικη απόφαση.

Η πρόταση της εισαγγελέως

Η πρόταση της, προκάλεσε αρκετές φορές την αντίδραση των μελών του ακροατηρίου, ιδίως όταν υποστήριξε ότι οι δυο κατηγορούμενοι έχουν σφικτό εναγκαλισμό με τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς....
Η συνεχεια ΕΔΩ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.