Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ελληνικη Επανασταση του 1821, εμπνευσθηκε απο την Αμερικανικη Επανασταση, ειπε ο ανεκδιηγητος....

Ναι ανεκδιηγητος, για να μην γραψω κατι ποιο βαρυ που του αξιζει....



Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναφορά του Μητσοτάκη στην ελληνική επανάσταση του 1821, που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «αντέγραψε» την αμερικανική!

Ο Κουλης είπε συγκεκριμένα: «Σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, μια επανάσταση η οποία εμπνεύστηκε από την αμερικανική επανάσταση και νομίζω ότι θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα κοινό απολογισμό όσων έγιναν αλλά και όσων μπορούμε να πετύχουμε μαζί και αυτά είναι πολλά»!

Η αποστροφή αυτή όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει χιλιάδες απαξιωτικά σχόλια από χρήστες του διαδικτύου που δεν μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν πως είναι δυνατόν η εθνεγερσία ενός έθνους χιλιάδων ετών να σχετίζεται καθοιονδήποτε τρόπο με την αμερικανική επανάσταση που δημιούργησε ένα έθνος.

Η επίμαχη αναφορά του Κουλη

Μία τέτοια προσέγγιση αποτελεί μείζονα ιστορική αναθεώρηση μίας εμβληματικής στιγμής της ελληνικής ιστορίας. Όταν όμως γίνεται από τα χείλη του Κουλη, κατά πολλούς αποτελεί αναθεωρητισμό της ίδιας της ιστορίας του ελληνικού έθνους, αναθεωρητισμός που παραπέμπει στην διαχρονική προσπάθεια της Τουρκίας να αμφισβητήσει την ελληνική εθνική συνέχεια. Προσπάθεια την οποία υπέθαλψε διαχρονικά η Γερμανία, από τα πονήματα του Φαλμεράυερ έως τις αθλιότητες του Χίτλερ.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι λίγοι αυτοί που απόρησαν με αυτή την ενέργεια του πρωθυπουργού. Και προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει.




πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.