Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Ρωσικο ιντερνετ με Ελληνικο ονομα...Μπραβο Βλαδιμηρε !!!

Καιρος ηταν...

Καιρος να σπασει το Αμερικανικο μονοπωλειο....



Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Ψηφιακής Ανάπτυξης, Maksut Shadayev, επιβεβαίωσε στους Ρώσους νομοθέτες την περασμένη εβδομάδα ότι η εργασία σε ένα ρωσικό ανάλογο του δορυφορικού συστήματος “Internet Starlink” (Παρόμοιο με εκείνο του Έλον Μασκ) θα αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνηση τα επόμενα έξι χρόνια.

Το πρότζεκτ είναι γνωστό με την γενική ονομασία “Sfera” (Σφαίρα) και προορίζεται όχι μόνο για τη μετάδοση Internet υψηλής ταχύτητας στη Γη, αλλά και για την παροχή δορυφορικής ψηφιακής τηλεόρασης, υποστήριξη για έργα που σχετίζονται με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), Υπηρεσίες απεικόνισης γης και δυνατότητες επιτήρησης.

Το Sphere ανακοινώθηκε το 2018 με βάση ένα προηγούμενο πρόγραμμα Roscosmos γνωστό ως “Ether“.

Το σχέδιο είναι να τοποθετηθούν μεταξύ 380 και 640 δορυφόροι σε τροχιά έως το 2030, ενώ θα ακολουθήσουν πολλοί περισσότεροι στο μέλλον.

Το πρότζεκτ Sphere ή Sfera ενσωματώνει υπάρχουσες ρωσικές διαστημικές δυνατότητες, όπως η δορυφορική πλοήγηση GLONASS, και προσφέρει μια σειρά νέων παγκόσμιων και περιφερειακών αστερισμών και υποαστερισμών δορυφόρων, συμπεριλαμβανομένων των:

Yamal (οκτώ δορυφόροι επικοινωνιών που θα τοποθετηθούν σε γεωστατική τροχιά)

Express RV (τέσσερις συσκευές για την παροχή δορυφορικού Διαδικτύου στην Αρκτική σε υψηλή ελλειπτική τροχιά)

Express (επτά ψηφιακοί δορυφόροι τηλεόρασης σε γεωστατική τροχιά)

Marathon-IoT (264 συσκευές σε χαμηλή τροχιά της Γης για εφαρμογές IoT (Ίντερνετ των Πραγμάτων), συμπεριλαμβανομένων απομακρυσμένων περιοχών. Πέντε δορυφόροι προγραμματίζονται για εκτόξευση το 2025, 44 το 2026)

Skif (12 ευρυζωνικοί δορυφόροι Διαδικτύου και τηλεφωνίας, τέσσερις ο καθένας κατά μήκος τριών τροχιακών επιπέδων)


πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.