Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Την ενοχη των ιδιοκτητων που εδειραν τον ληστη και πεθανε, ζητησε ο εισαγγελεας...

Δηλαδη τι επρεπε να κανουν;

Να τον κερασουν και καφε;

Ή να κανουν πως κοιμουνται οπως ειπε καποια υπουργαρα;



Την ενοχή του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη για το θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ο εισαγγελέας της έδρας, Στέλιος Κωσταρέλος.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως οι δύο κατηγορούμενοι, μεσίτης και κοσμηματοπώλης, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί σε κάθειρξη δέκα ετών, γνώριζαν πως τα χτυπήματα στο κεφάλι του 33χρονου μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, και είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν το αποτέλεσμα του θανάτου, εν τούτοις επιτέθηκαν.

Ο εισαγγελέας δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί άμυνας τονίζοντας «οι ισχυρισμοί τους ότι ήταν σε άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο και αυτοί έσπασαν το μεγαλύτερο μέρος του τζαμιού, ενώ ο Κωστόπουλος ήταν μόνος του μέσα στο κατάστημα και είχε κληθεί η αστυνομία και ήταν βέβαιη η σύλληψη του».

Ο κ. Κωσταρέλλος τόνισε επίσης πως από τις καταθέσεις και το βιντεοληπτικό υλικό προκύπτει ένα «σκηνικό λιντσαρίσματος», προσθέτοντας «οι κατηγορούμενοι άρχισαν με τα πόδια να σπάνε τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και με μένος να τον χτυπάνε στο κεφάλι, το οποίο ταλαντευόταν δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα τζάμια. Ο ένας τον έσυρε στο πεζοδρόμιο αφού τον αφόπλισε από το μαχαίρι. Τότε ο Ζακ Κωστόπουλος ανέπνεε και είχε τις αισθήσεις τους. Ο ένας τον κλώτσησε συνολικά 9 φορές από τις οποίες οι 5 στο κεφάλι και ο άλλος 5 φορές και οι τρεις στο κεφάλι».

Επιπλέον ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρθηκε στα αίτια θανάτου επισημαίνοντας πως οι ιατροδικαστές μιλούν για «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου που συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο μέσω μηχανισμού στρες».

Παράλληλα, τόνισε πως δεν προέκυψε «παθολογία της καρδιάς».


πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.