Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Η αριστερά, έχει ανάγκη από ήρωες. Κι όταν δεν βρίσκει πραγματικούς ήρωες, τους δημιουργεί...

Αληθεύει, ότι οι Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας κατέβασαν την γερμανική σημαία απ' την Ακρόπολη; ΔΙΑΒΑΣΤΕ...



Σαν χθες, το 1941, άγνωστοι "εξαφάνισαν" την γερμανική σημαία από τον βράχο της Ακρόπολης. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 25/3/1945, οι Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας έδωσαν συνεντεύξεις σε διαφορετικές εφημερίδες (ο πρώτος στον "Ριζοσπάστη", ο δεύτερος στην "Ελευθερία"), όπου υποστήριξαν ότι αυτοί υπέστειλαν την σημαία, χωρίς να προσκομίσουν κάποια απόδειξη.

Αφού τότε ήταν μέλη του ΚΚΕ, το κόμμα ανέλαβε -δια του κομματικού τύπου- την ηρωοποίησή τους, χαρακτηρίζοντάς τους "ήρωες της σημαίας" και "πρώτους παρτιζάνους της Ευρώπης". Ειδικά ο Γλέζος, στήριξε όλη την μετέπειτα πολιτική του καριέρα, σε εκείνη την πράξη, που δήλωσε ότι έκανε.

Ας δεχθούμε ως αληθές ότι οι Γλέζος και Σάντας, ανέβηκαν εκείνο το βράδυ του Μαΐου στην Ακρόπολη, κι όχι -ας πούμε- κάποιοι άλλοι που γνώρισαν αργότερα και τους εκμυστηρεύτηκαν την πράξη τους, αλλά αυτοί οι κάποιοι "χάθηκαν" (πέθαναν ή σκοτώθηκαν) κατά την διάρκεια της κατοχής. 

Εδώ προκύπτει ένα καίριο ερώτημα: ανέβηκαν στον ιστό και κατέβασαν την γερμανική σημαία (πράξη που ασφαλώς ενέχει το στοιχείο του ηρωισμού), ή μήπως υφάρπαξαν την σημαία από κάποιο κουτί - πράξη διόλου ηρωική;

Σύμφωνα με τις δικές τους μαρτυρίες, έφτασαν στον βράχο της Ακρόπολης στις 21:30 ώρα. Άρα, ήταν ήδη νύχτα. Όμως, είναι γνωστόν τοις πάσι ότι το στρατιωτικό τυπικό όλων των στρατών του κόσμου, προβλέπει έπαρση της σημαίας τις πρωινές ώρες και υποστολή της με την δύση του ηλίου. Μάλιστα, οι Γερμανοί ήταν πολύ τυπικοί σε τέτοια θέματα, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να αμέλησαν να υποστείλουν την σημαία!

Άρα, οι Γλέζος και Σάντας, ανέβηκαν στην αφύλακτη Ακρόπολη, υφάρπαξαν την σημαία από το σημείο όπου την είχαν αφήσει οι Γερμανοί (πιθανόν κάποιο ειδικό κουτί), την πέταξαν σ' ένα πηγάδι (όπως ισχυρίστηκαν), κι έφυγαν σαν κύριοι!

Συμπέρασμα: η αριστερά, έχει ανάγκη από ήρωες. Κι όταν δεν βρίσκει πραγματικούς ήρωες, τους δημιουργεί!


πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.