Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Σε παρακρουση ο Ερντογκαν...Προελαύνουν οι δυνάμεις του Χαφτάρ στη Λιβυή και πάλι ! ! !

Τι κι αν εστειλε χιλιαδες φονιαδες στην Λιβυη...
Οι Λιβυη πολεμουν για την Πατριδα τους και αυτο μετραει...
Σε λιγο θα πεφτουν στην θαλασσα οι Τουρκοσποροι μισθφοροι, θυμηθητε το !

Την 1η Ιουνίου λοιπον , οι δυνάμεις του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ ξεκίνησαν ανανεωμένη επίθεσή προς την Τρίπολη, ξεκινώντας με την προσπάθεια να καταλάβουν το Γκαριάν, νότια της πόλης.

Συνολικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα 2 Drones, 2 συστήματα Pantsir-S1 και 50 οχήματα χρησιμοποιήθηκαν από τον LNA κατά την είσοδο του στο Al-asaba.

Αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν επίσης σε θέσεις της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας (GNA).

Σε μια αποκαλούμενη σαρωτική νίκη, ο LNA πήρε τον έλεγχο του Al-Asaba. Ο εκπρόσωπος Τύπου του LNA, Ταξίαρχος Αχμέτ αλ-Μεσμάρι, δήλωσε ότι ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης και ότι ο απώτερος στόχος ήταν να εξαλειφθούν οι πολιτοφυλακές στην Τρίπολη και επίσης να τερματιστεί η τουρκική εισβολή στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τον λ-Μεσμάριi, μετά τη κατάληψη του al-Asaba, οι δυνάμεις του GNA υποχωρούν από το Gharyan, ενώ τα αεροσκάφη και το πυροβολικό του LNA πλήττουν τις θέσεις τους.

Η GNA προσπαθεί να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του LNA, αλλά με περιορισμένη επιτυχία.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία φαίνεται να παραδίδει περισσότερο εξοπλισμό και στρατεύματα, ενώ ένα αεροσκάφος εναέριας επιτήρησης Boeing E-7T της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ταξίδεψε από τη Μάλτα στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το Libyan Observer, η «αποστολή» είναι, στην πραγματικότητα, 400 μισθοφόροι που αναπτύσσονται στη Λιβύη.








Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.