Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Η Ελλάδα έτοιμη να συζητήσει τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, δηλώνει πως τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα;


Yenisafak: Η Ελλάδα έτοιμη να συζητήσει τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία

Η Ελλάδα επιδιώκει να διεξαγάγει συνομιλίες για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Τουρκία, δήλωσε ένας αξιωματούχος την Πέμπτη.

Σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε τη σημασία των ανοικτών καναλιών επικοινωνίας με την Τουρκία, ειδικά όταν κλιμακώθηκαν οι εντάσεις, αναφερόμενος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Συνέχισε λέγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με την άφιξη του τουρκικού σεισμογραφικού πλοίου – Μπαρμπαρόσα Χαϊρετίν Πασά στην τουρκοκυπριακή πλευρά του νησιού.

Η Τουρκία είναι έθνος-εγγυητής για την KKTC και έχει αμφισβητήσει με συνέπεια τις μονομερείς γεωτρήσεις της Ελληνοκυπριακής διοίκησης στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ότι η KKTC έχει επίσης δικαιώματα στους πόρους της περιοχής.

Αναμένουμε και εμείς να δούμε τι σόι διάλογος θα γίνει με μία χώρα η οποία εκ των προτέρων δηλώνει πως τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως ύπαρξη 
H Τουρκία, στον οποίο αυτό διάλογο θα θέσει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Θα το συζητήσουμε και αυτό ; 






Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.