Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Μου είναι παντελώς αδιάφορο, αν έκαναν εμβόλιο, ή αν τους έβαλαν φυσικό ορό, βιταμίνες C, ή τσίπουρο αλλά....

Πολύ συζήτηση έχει γίνει από χτες για το αν οι εμβολιασμοί on camera είναι τελικά πραγματικοί ή όχι, και αν οι πολιτικοί που εμβολιάστηκαν για να δώσουν το καλό παράδειγμα, πήραν όντως το εμβόλιο ή κάτι άλλο...



Οι πρώτοι εμβολιασμοί στις κάμερες -υγειονομικών, γερόντων ή αξιωματούχων- είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο κα προφανώς γίνονται γιατί το «δίκτυο», δηλαδή η σκιώδης παγκόσμια διακυβέρνηση, έχει ψυχανεμισθεί ότι μια μεγάλη μερίδα των πληθυσμών -κατά πολύ μεγαλύτερη από την ως τώρα ομάδα με αντιεμβολιαστικές θέσεις- δεν είναι πρόθυμη να κάνει το νέο εμβόλιο του κορωνοϊού για πολλούς λόγους.

Τα σόου, λοιπόν, που στήνονται, είναι στην προσπάθεια να μπορέσουν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους διστακτικούς, γνωρίζοντας φυσικά ότι κάποιοι δεν πρόκειται να μετακινηθούν από τις αρχικές τους θέσεις επειδή είδαν κάποιον αξιωματούχο να κάνει το εμβόλιο.

Από την άλλη οι αποφασισμένοι αντίθετα με τους εμβολιασμούς, επιδίδονται στο να αποδείξουν ότι όλο αυτό είναι στημένο, και γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους, προσπαθώντας να βρουν στοιχεία που το αποδεικνύουν, μια στα φιαλίδια, μια στον τρόπο εμβολιασμών κ.λπ – δείξαμε κι εμείς το πιο αστείο σόου, με τον εμβολιασμό του Νετανιάχου. 

Αλλά τέλος. Όσο γελάσαμε, γελάσαμε. Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να μας απασχολεί τι εμβόλιο έκαναν όλοι αυτοί. Μας απασχολεί τι εμβόλιο θα κάνουμε εμείς και αν θέλουμε να το κάνουμε.

Το εμβόλιο είναι… selfie!

Είναι ένα εμβόλιο που για πρώτη φορά συμβαίνει αυτό: είναι selfie. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι εμβολιασμένοι δεν προστατεύουν τους γύρω τους, παρά μόνο τον εαυτό τους:

Παρά τον εμβολιασμό, συνίσταται να συνεχιστεί η χρήση μάσκας, εωσότου τουλάχιστον ξεκαθαριστεί σε ποιο βαθμό τα εμβόλια μειώνουν και τον ίδιο τον κίνδυνο μόλυνσης, κάτι που βρίσκεται υπό μελέτη. Τα τρία εμβόλια Pfizer/BioNTech, Moderna και Οξφόρδης/AstraZeneca, με βάση τις έως τώρα κλινικές δοκιμές τους, φαίνονται πολύ καλά στο να αποτρέπουν την εκδήλωση νόσου Covid-19, όμως είναι ακόμη ασαφές πόσο καλά μπορούν να «φρενάρουν» την εξάπλωση του κορωνοϊού, κάτι που θα φανεί στην πράξη. Αυτό οφείλεται στο ότι οι δοκιμές των εμβολίων έχουν μέχρι στιγμής αφήσει ανοιχτή την πιθανότητα ορισμένοι εμβολιασμένοι να μολύνονται χωρίς συμπτώματα, οπότε σιωπηλά θα συνεχίσουν να μεταδίδουν τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, ιδίως αν σταματήσουν να φοράνε μάσκα και να τηρούν τις υπόλοιπες προφυλάξεις, όπως η τήρηση των αποστάσεων από τους άλλους

Τι είναι ανοσία αγέλης και πως επιτυγχάνεται:

Ανοσία αγέλης (που ονομάζεται επίσης φαινόμενο αγέλης, ανοσία κοινότητας, ανοσία πληθυσμού ή κοινωνική ανοσία) είναι μια μορφή έμμεσης προστασίας από μολυσματικές ασθένειες που συμβαίνει όταν ένα μεγάλο ποσοστό ενός πληθυσμού έχει γίνει άνοσο σε μια μόλυνση, είτε μέσω προηγούμενων μολύνσεων είτε μέσω εμβολιασμού, παρέχοντας έτσι έναν βαθμό προστασίας σε άτομα που δεν είναι άνοσα. Σε έναν πληθυσμό, στον οποίο μεγάλο ποσοστό ατόμων διαθέτει ανοσία, δεν είναι δηλαδή πιθανό να συμβάλει στη μετάδοση των νόσων, οι αλυσίδες μόλυνσης είναι πιο πιθανό να διαταραχθούν, γεγονός που είτε σταματά είτε επιβραδύνει την εξάπλωση της ασθένειας. Όσο μεγαλύτερη είναι η αναλογία των ατόμων με ανοσία σε μια κοινότητα, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα τα μη άνοσα άτομα να έλθουν σε επαφή με μολυσματικό, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία των μη ανοσοποιημένων ατόμων από τη μόλυνση. Τα άτομα μπορούν να γίνουν άνοσα με ανάρρωση από προηγούμενη μόλυνση ή με εμβολιασμό

Οπότε όταν μου λένε να είμαι υπεύθυνο άτομο και να εμβολιαστώ για να συμβάλλω στην ανοσία της αγέλης -λες και είμαστε τίποτα ζωντανά- με τον εμβολιασμό μάλλον… στην ανοησία της αγέλης συμβάλλουμε και ίσως γινόμαστε «από ανεμελιά» και λίγο πιο επικίνδυνοι, σωστά;

Ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη

Κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των εμβολίων που πήραν έγκριση με διαδικασίες fast track αν συμβεί κάτι σε μένα, σύντομα ή αργότερα, στα παιδιά που θα γεννήσω (αν γεννήσω) ή ακόμα και στα παιδιά των παιδιών μου. Ούτε οι εταιρείες, ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε οι παγκόσμιοι οργανισμοί υγείας.

Η ευθύνη είναι εξ ολοκλήρου δική μου. Κι αφορά ένα νέο μεν εμβόλιο, αλλά παρέα με μια παλιά τακτική, την δυσκολία που διακατέχει τις εταιρείες να παραδεχτούν ότι κάποιες βλάβες συνδέονται με το εμβόλιο ή το φάρμακό τους. Και μετά θα πρέπει ο εμβολιασμένος να αποδείξει ότι… είναι ελέφαντας που έπαθε βλάβη.

Το καλοκαίρι του 2017, ένας παθών δικαιώθηκε από δικαστήριο της ΕΕ: Το ανώτατο δικαστικό όργανο της Ευρώπης αποφάνθηκε πως όταν ένα άτομο που λαμβάνει το εμβόλιο είναι υγιές και δεν έχει χρόνιο ιστορικό πάθησης (για την οποία έγινε το εμβόλιο) και ασθένησε μετά από αυτό, τότε το ίδιο το εμβόλιο μπορεί να θεωρηθεί ως η αιτία της νόσου. Μια ιστορική στιγμή κι ένα σπουδαίο δεδικασμένο, που ωστόσο δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα ωφελήσει για την συγκεκριμένη περίπτωση των μαζικών εμβολιασμών, αν προκύψει κάποιο θέμα, κάποια Χ χρονική στιγμή.

Άγνωστος ακόμα και ο χρόνος προστασίας

Πόσο καιρό θα με προστατεύσει το εμβόλιο; Η απάντηση του ΠΟΥ:

Είναι αδύνατον να υπολογίσουμε με ασφάλεια την πραγματική διάρκεια ανοσίας που παρέχουν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού μέχρι να υπάρξουν πιο μακροχρόνιες μελέτες, ορισμένοι ερευνητές εκτιμούν ότι τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι θετικά ως προς την υπόθεση πολύμηνης εξασφάλισης ανοσίας για μεγάλο μέρος των εμβολιασμένων.

ΠΟΥ

Λογικό είναι, με τόσο μικρό χρονικό διάστημα δοκιμών, και μόλις βγήκε στην αγορά, πρέπει να γίνουν όλοι οι εμβολιαζόμενοι πειραματόζωα για να δουν αν το εμβόλιο θα κρατήσει μήνες, χρόνο ή καθόλου.

Όμως προσωπικά δεν δήλωσα ότι θέλω να συμμετάσχω στην εξοργιστική τηλεοπτική σειρά dr House, που έβλεπες μια τρομερή ευκολία πειραματισμού πάνω στους ασθενείς προκειμένου να τους “σώσουν”.

Εν κατακλείδι, και για να μην χολοσκάτε τι σόι εμβόλιο έκαναν μπροστά στις κάμερες, αλλά ούτε και να επιτίθεστε σε όσους έχουν αντίθετη θέση με εσάς, απλά καθίστε και κάντε μια αξιολόγηση των υπέρ και των κατά. Σκεφτείτε εσείς τι εμβόλιο θα κάνετε και όχι οι άλλοι, κι αν αυτό πράγματι εξυπηρετεί τη δική σας ζωή και των γύρω σας.

Όσο για τα περί υποχρεωτικότητας και περιορισμών ελευθεριών για όσους δεν θελήσουν να εμβολιαστούν, καλό θα είναι να μην φτάσουμε εκεί, γιατί θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις. Αν η κυβέρνηση έχει αγωνία να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί, καλά θα κάνει να ψάξει να βρει τι φταίει και ο κόσμος δεν πείθεται – μια μεγάλη μερίδα τουλάχιστον- αντί να γελοιοποιείται στις κάμερες και να σκορπά τα χρήματα μας στα μέσα μαζικής προπαγάνδας!

Κι ένα τελευταίο:

Επειδή ακούστηκαν απειλές ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα χάνουν το δικαίωμα νοσηλείας που τους παρέχει το ταμείο τους. Το δέχομαι. Υπό έναν όρο. Όσοι δεν κάνουν καμία χρήση του ταμείου τους για φάρμακα, γιατρούς και νοσήλια, να τους επιστρέφεται όλο ή μεγάλο μέρος της εισφοράς τους στο τέλος τους έτους! Γιατί πως να το κάνουμε; Κάποιοι από μας τους μη συστημικούς και “ψεκασμένους” προσέχουμε πολύ περισσότερο την υγεία μας μη ακολουθώντας τις οδηγίες του συστήματος “περί ασφάλειας” και δεν αρρωσταίνουμε τόσο εύκολα όσο οι άλλοι που δεν δίνουν σημασία.

Προσέχουμε για να έχουμε, και δεν τρώμε επεξεργασμένα τρόφιμα, μεταλλαγμένα, κάθε μέρα ντελίβερι, δεν μιλάμε 100 ώρες στο κινητό και κοιμόμαστε με αυτό πλάι στο μαξιλάρι, ακόμα δεν έχουμε και wifi στο σπίτι ή το κλείνουμε τουλάχιστον τη νύχτα, και πολλά άλλα, που δεν μας κάνουν να τρέχουμε κάθε τρεις και πέντε στους γιατρούς.

Κρυολόγημα; Σουπίτσα, βιταμίνες ξεκούραση και όχι αντιβιοτικά, παυσίπονα, εμβόλια. Τα λεφτά μας πίσω λοιπόν, επειδή δεν επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας!



πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.