Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Αλλαγή του χρόνου δύο ώρες νωρίτερα θα κάνουμε φέτος! Ποιο μήνυμα πρέπει να στείλουμε για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

 Nα τσουγκρίσουμε και κανένα πασχαλινό αυγό να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή;

Αλλαγή του χρόνου δύο ώρες νωρίτερα θα κάνουμε φέτος, καθώς τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό ισχύουν κανονικά και για την Πρωτοχρονιά.

Έτσι το ρεβεγιόν μεταφέρεται και η σύσταση ειδικών και κυβέρνησης είναι με όσους περάσαμε τις γιορτές των Χριστουγέννων, με τα ίδια πρόσωπα να συναντηθούμε και τις προσεχείς ημέρες.

Να διατηρηθεί δηλαδή η «κοινωνική φούσκα» και να τηρηθεί το όριο των 9 ατόμων και στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Στόχος είναι να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα το επιδημιολογικό φορτίο, ώστε να μην δοκιμαστεί ξανά η αντοχή των δημόσιων νοσοκομείων.

H παράταση του lockdown φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ενώ με ΦΕΚ παρατείνεται για την ίδια ημερομηνία και η τηλεργασία.

Το βασικό σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι αυτή την στιγμή είναι να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Ποιες ώρες απαγορεύεται η κυκλοφορία
Σε ισχύ θα είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00, χωρίς κάποια εξαίρεση για την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Ποιο κωδικό στέλνουμε για το ρεβεγιόν
Οι οικογένειες που θα μετακινηθούν για την επίσκεψη σε γιορτινό τραπέζι θα πρέπει να το κάνουν με τον κωδικό μετακίνησης «6» στο νούμερο 13033. Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως χρειάζεται διαφορετικό SMS για την μετάβαση στο συγγενικό σπίτι που είναι το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και διαφορετικό για την επιστροφή.

Για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.



Πηγή

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.