Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Αυτες τις "Αγαθοεργιες" των κατατρεγμενων μουσουλμανων γιατι δεν τις λενε στα καναλια;

Τα ανθρωπόμορφα κτήνη του ισλαμικού φονταμενταλισμού, κινούμενα με μοτοσικλέτες και φορτηγά, εισέβαλαν στο χωριό Πέμι, ανοίγοντας πυρ «αδιακρίτως» και βάζοντας φωτιά σε κτίρια, ανέφερε ο Αμπουάκου Κάμπου, επικεφαλής παραστρατιωτικής οργάνωσης που δρα στην περιοχή...



«Οι τρομοκράτες σκότωσαν επτά ανθρώπους, πυρπόλησαν δέκα σπίτια και λεηλάτησαν αποθήκες με τρόφιμα που επρόκειτο να διανεμηθούν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων», είπε.

«Άλλα τέσσερα πτώματα βρέθηκαν από εθελοντές σε θαμνώδεις περιοχές» γύρω από το χωριό, συμπλήρωσε εκπρόσωπος της κοινότητας, ο Αγιούμπα Άλαμσον. «Ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 11 νεκρούς», πρόσθεσε.

Όμως ο  απολογισμός είναι πιθανό να γίνει ακόμη πιο βαρύς, καθώς πολλοί κάτοικοι έτρεξαν να κρυφτούν σε σημεία με βλάστηση κατά τη διάρκεια της επίθεσης και αγνοείται η τύχη κάποιων εξ αυτών.

Σύμφωνα με τον Αμπουάκου Κάμπου, οι δράστες πήγαν στο χωριό από το κοντινό δάσος Σαμπίσα, ορμητήριο των τζιχαντιστών. Έκλεψαν φάρμακα από τοπικό κέντρο υγείας προτού το πυρπολήσουν, όπως και μια εκκλησία, τον ιερέα της οποίας απήγαγαν.

Σε πολλές περιοχές της Νιγηρίας, κοινότητες έχουν αναγκαστεί να σχηματίσουν παραστρατιωτικές ομάδες για να αμυνθούν. Οι ομάδες αυτές δρουν συχνά στο πλευρό του στρατού.

Το χωριό Πέμι, στην πολιτεία Μπόρνο, απέχει είκοσι χιλιόμετρα από το Τσιμπόκ, όπου η Μπόκο Χαράμ είχε διαπράξει την απαγωγή διακοσίων και πλέον μαθητριών πριν από έξι χρόνια.




πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.