Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Νομιστερακια εγιναν οι τζιχαντιστες του Ερντογκαν στην Συρια...

Τι θα κάνει ο Ερντογάν;
Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα...
Θα τολμησει να επιτεθει οπως ειπε χωρις την αδεια των Ρωσων και τις πλατες των Αμερικανων;
Προς το παρον τρεχουν να σωθουν οι Τζιχαντιστες του...
Λιποτακτουν και παραδιδονται....
Και το μαχαιρι εφτασε στο κοκκαλο....
Δειτε βιντεο...

Η επικείμενη προθεσμία του Φεβρουαρίου που ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέβαλε στις δυνάμεις του Συριακού καθεστώτος για να αποχωρήσουν από τμήματα της επαρχίας Idlib της Συρίας απειλεί να σπρώξει την Τουρκία βαθύτερα στη σύγκρουση και θέτει διλήμματα για τον Τούρκο ηγέτη, ανέφεραν οι Financial Times σήμερα Πέμπτη.

Η ανάγκη εξισορρόπησης των πολλαπλών και συχνά ανταγωνιστικών αιτημάτων και στόχων θέτει τον Ερντογάν σε ένα σφιχτό σημείο με λίγες καλές επιλογές, καθώς ζυγίζει τους κινδύνους μιας κλιμακούμενης σύγκρουσης με τη Ρωσική πλευρά κατά της άμεσης προτεραιότητάς του να αποτρέψει ένα νέο κύμα προσφύγων από τη διέλευση στα σύνορα στην Τουρκία.

Στο εγχώριο μέτωπο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης της Τουρκίας έχουν επικρίνει την πολιτική του "σουλτάνου" στο θέμα της Συρίας, καθώς πάνω από δώδεκα Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες εβδομάδες υποστηρίζοντας του Σύριους επαναστάτες στην επαρχία Idlib. Όπως και μεγάλο μέρος του πληθυσμού, τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι επίσης αντίθετα στο να δεχτεί η Τουρκία περισσότερους πρόσφυγες.

Ο κ. Soner Çağaptay, διευθυντής του Τουρκικού Ερευνητικού Προγράμματος στο Πολιτικό Ινστιτούτο της Ουάσινγκτον για την Εγγύς Ανατολή, δήλωσε στους Financial Times ότι αναμένει ότι ο Erdoğan τελικά θα πρέπει να υποχωρήσει χωρίς ισχυρή υποστήριξη από τις ΗΠΑ.









πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.