Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ματαιώνονται όλες οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις σε όλη τη Χώρα λόγω Κορονοϊού...


Μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για να αντιμετωπιστούν οι απώλειες από την ακύρωση των εκδηλώσεων

Τη ματαίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε προληπτικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τον εντοπισμό άλλων δύο κρουσμάτων κορονοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε τα μεγαλύτερα καρναβάλια στη χώρα, όπως αυτά της Πάτρας, της Ξάνθης, του Ρέθυμνου και αλλού.

Ο υπουργός σημείωσε  ότι είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.
Μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσαν ότι είναι υπό επεξεργασία μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, στη βάση πραγματικών απωλειών που θα προκύψουν μετά από την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για την αναστολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

Τα σχέδια επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιούνται ήδη συσκέψεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το κόστος των επιπτώσεων από τον κορονοϊό και το πώς θα αντιμετωπιστούν.
Αναφορά και από τον πρωθυπουργό
Κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, την περαιτέρω διάδοση του ιού. Μόλις πληροφορήθηκα ότι ο Υπουργός Υγείας έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής για αναστολή όλων των εκδηλώσεων του καρναβαλιού στη χώρα και θα προχωρήσουμε άμεσα στην υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.   

Ως κυβέρνηση, βέβαια, αναπτύσσουμε και δράσεις για τις παράπλευρες συνέπειες ενός διεθνούς φαινομένου. Λαμβάνονται, ήδη, μέτρα από το Υπουργείο Τουρισμού. Έχω ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών μία πρώτη αξιολόγηση για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις στην περίπτωση που το πρόβλημα κλιμακωθεί στην Ευρώπη».

Μέτρα και από την Περιφέρεια

Η Περιφέρεια Αττικής καλεί όλους τους δήμους ευθύνης της μετά από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κοροναϊού, να προβούν για προληπτικούς λόγους  σε ακύρωση όλων των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το Καρναβάλι για το διάστημα ως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο αυτό ακυρώνονται και οι σχετικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Αττικής και τους δήμους Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Ιλίου στο Πάρκο Τρίτση για την Καθαρά Δευτέρα.

Έκτακτη σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση της γρίπης και τον κορονοϊό θα γίνει στην Περιφέρεια στις 6 το απόγευμα.

Με ανακοίνωσή του και ο Δήμος Αθηναίων γνωστοποιεί ότι «μετά από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού ακυρώνει για προληπτικούς λόγους όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Καρναβάλι για το διάστημα ως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.
Καλοκαιρινό καρναβάλι στην Πάτρα

Συνεδριάζει εκτάκτως στις 17:30 απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα. Εισηγητής θα είναι ο ο δήμαρχος Πατρέων.

Σε έκτακτη συνέντευξη που έδωσε, ο Κώστας Πελετίδης τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Όπως είπε, «η απόφαση δημιουργεί πικρία. Αλλά καλούμαστε να υλοποιήσουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση» και επιπλέον, καθώς ανατράπηκε ο σχεδιασμός της πόλης, ζητάει αποζημίωση από την κυβέρνηση για καρναβαλιστές και καταστηματάρχες.

Όσον αφορά τα πληρώματα που λένε ότι θα παρελάσουν, ο Δήμαρχος Πατρέων είπε ότι δεν είναι αρμοδιότητά του, ωστόσο επισήμανε ότι ο δήμος δεν θα κάνει εκδηλώσεις.

«Εάν θέλουν τα μαγαζιά είναι ευθύνη των διοργανωτών και αυτών που θα πάνε», αλλά πρόσθεσε: «Θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, για τον κόπο των εργαζομένων στο Δήμο και των πληρωμάτων».

Και πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε καλοκαιρινό καρναβάλι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.
Ακύρωση εκδηλώσεων στον Πειραιά

Ο δήμος Πειραιά ανακοίνωσε ότι μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας αλλά και τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τη ματαίωση όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα λόγω του κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά έως και την Καθαρά Δευτέρα.



Πηγή

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.