Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Eυρωπαικn Εvωσn: Xαιλ Xiτλερ...Θα κλεiσει το τoυiτερ(Χ), αν δεν τους βoυλωσετε το στoμα ! ! !

O Χιτλερ ξαναγυρισε...



Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί να κλείσει οριστικά το X εάν ο Έλον Μασκ δεν απαγορεύσει αμέσως τα εναλλακτικά μέσα από την πλατφόρμα. Τη Δευτέρα, η ΕΕ ανακοίνωσε ότι κινεί «επίσημες διαδικασίες επί παραβάσει» κατά του Χ σχετικά με έναν πρόσφατα εφαρμοσμένο νόμο που αποσκοπεί στην πάταξη των ανεξάρτητων μέσων.

Η ανακοίνωση της έρευνας έρχεται εβδομάδες αφότου ζητήθηκε από το X (πρώην Twitter) να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι συμμορφώνεται με τους όρους του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες του ευρωπαϊκού μπλοκ. Σύμφωνα με το νόμο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον Αύγουστο, μια εταιρεία μπορεί να επιβάλει πρόστιμο έως και 6% του ετήσιου παγκόσμιου εισοδήματός της ή να της απαγορευτεί τελείως να δραστηριοποιείται στην ΕΕ εάν διαπιστωθεί ότι έχει παραβιάσει τη νομοθεσία.

«Σήμερα ανοίγουμε επίσημες διαδικασίες επί παραβάσει κατά του Χ» Είπε ο Τιερί Μπρετόν, ο επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για την επιβολή του νόμου, σε μια ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο τη Δευτέρα.

Ο Μπρέτον πρόσθεσε ότι η κίνηση έγινε ως απάντηση σε «ύποπτη παράβαση των υποχρεώσεων για την αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου και παραπληροφόρησης. ύποπτη παραβίαση των υποχρεώσεων διαφάνειας,” και “ύποπτη παραπλανητική σχεδίαση της διεπαφής των χρηστών.”

Η έρευνα θα εξετάσει επίσης την αποτελεσματικότητα του X, στην οποία οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τα γεγονότα ή να παρέχουν σχόλια σχετικά με την ακρίβεια ορισμένων αναρτήσεων.

Απαντώντας το X είπε ότι “συνεργαζόταν με την διαδικασία”, και πρόσθεσε ότι “είναι σημαντικό ότι αυτή η διαδικασία παραμένει απαλλαγμένη από πολιτική επιρροή και ακολουθεί το νόμο.”

Σχετικό: Ο Έλον Μασκ καταθέτει μήνυση κατά της Media Matters, κατηγορώντας την οργάνωση για χειραγώγηση και επίθεση στην ελευθερία του λόγου.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Στις 10 Οκτωβρίου, η ΕΕ προειδοποίησε το Χ με επίσημη επιστολή ότι είχε λάβει “ενδείξεις” ότι η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που σχετίζεται με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. «χρησιμοποιείται για τη διάδοση παράνομου περιεχομένου και παραπληροφόρησης στην ΕΕ»

Σε μια επιστολή προς τον Breton, η διευθύνουσα σύμβουλος της X Linda Yaccarino απάντησε λέγοντας ότι η εταιρεία «εργάζεται για να αντιμετωπίσει τις επιχειρησιακές ανάγκες αυτής της ταχέως εξελισσόμενης σύγκρουσης». Πρόσθεσε ότι ο Χ είχε αφαιρέσει εκατοντάδες λογαριασμούς που σχετίζονται με τη Χαμάς από την υπηρεσία.

Το X ήταν μεταξύ πολλών τεχνολογικών κολοσσών που υπέγραψαν έναν κώδικα δεοντολογίας της ΕΕ για να προετοιμαστούν για την κυκλοφορία του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες τον Αύγουστο. Ωστόσο, το Χ αποχώρησε από τη συμφωνία τον Μάιο, προκαλώντας αντιδράσεις από τον Μπρετόν. «Μπορείς να τρέξεις αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς», προειδοποίησε τον Μασκ ο Μπρέτον.


πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.