Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Κυριε Εισαγγελευ, ασυλια δεν εχει ! ! ! Που τα βρnκε αυτη η Mnτσoτακενα τα εκατoμμυρια;

Που τα βρηκες μωρn;

Ποτε δεν δουλεψες...

Εκτος από το διυλιστήριο έχεις αγοράσει αλλά 3 ακίνnτα εκατομμυρiων ευρώ το καθένα....



Το προ μηνών, δημοσίευμα των Financial Times για την Αλεξία Μπακογιάννη για τη συνεργασία με τον Μπένι Στέινμετζ και το ιταλικό διυλιστήριο. Εφερε όμως, στο φως και τις «μπίζνες» αλλά και τα ονόματα εκείνων που έχει κάνει συμφωνίες με την εταιρεία της, την AIA Relate.

Η Αλεξία Μπακογιάννη λοιπόν, είχε αναλάβει και την επικοινωνία του μυστηριώδους ομογενή από την Βενεζουέλα, του επιχειρηματία Θεόδωρου Δουζόγλου.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Ποιος είναι ο συγκεκριμένος κύριος;

Κατ’ αρχήν, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το ρεπορτάζ λέει ότι ήταν από τους ευνοημένους του καθεστώτος Τζάβεζ και έχει διασυνδέσεις σε όλο το φάσμα της πολιτικής και των επιχειρήσεων στη Βενεζουέλα. Επίσης, πληροφορίες και δημοσιεύματα φέρουν την οικογένεια Δουζόγλου να έχει μεγάλη περιουσία στην Λατινική και Βόρειο Αμερική, την οποία μάλιστα απέκτησε πριν ακόμη από την Μπολιβαριανή Επανάσταση. Άλλες πληροφορίες φέρουν τον Έλληνα ομογενή να έχει ακόμη και σχέσεις με ανώτατους κρατικούς υπαλλήλους και επιφανείς αστούς της χώρας που ήλεγχαν την PDVSA, την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας!

Πάμε παρακάτω.

Είναι… Συριζαίος! Για την ακρίβεια, στην Ελλάδα ήρθε από τους Τσίπρα και Παππά το 2015.

Ειδικότερα, όταν πήρε τα ηνία της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, την πρώτη φορά Αριστερά, αυτός ο επιχειρηματίας από την Βενεζουέλα, ο «λευκός ιππότης» όπως τον αποκαλούν οι καλά γνωρίζοντες, άρχισε να σκορπάει χρήματα στην χώρα μας.

Τι έκανε; Η οικογένεια του αγόρασε το ξενοδοχείο Πεντελικόν στην Κηφισιά (δίνοντας 23 εκ. ευρώ), το πρώην κτίριο του ΟΤΕ στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Σταδίου, το ξενοδοχείο Μιστράλ στο Πειραιά και το εμβληματικό ξενοδοχείο Λητώ στην Μύκονο. Με εξαίρεση το Λητώ το οποίο αγοράστηκε μισθωμένο, τα υπόλοιπα κτίρια παραμένουν ακόμα αναξιοποίητα…

Πιο συγκεκριμένα:

– Το πρώτο deal έγινε την άνοιξη του 2015, όταν οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βαρδή ανακοίνωσαν την μεταβίβαση, μέσω πλειστηριασμού, του ιστορικού ξενοδοχείου «Πεντελικόν” στο Κεφαλάρι Κηφισίας, του ομώνυμου κτήματος, όπως και των αντίστοιχων δύο σημάτων («hotel Pentelikon”, «Κτήμα Πεντελικόν Catering Center”) σε σχήμα συμφερόντων του Θεόδωρου Δουζόγλου. Το ακίνητο πέρασε στον έλεγχο του επιχειρηματίας μέσω της Alpha Bank έναντι υποχρεώσεων ύψους 26 εκατ. ευρώ των προηγούμενων ιδιοκτητών του… Η ανακαίνισή του είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, θα επαναλειτουργήσει πριν την έναρξη της φετινής σεζόν.

– Το δεύτερο deal έγινε στη Μύκονο, τον Μάιο του 2016, μέσω της εταιρείας Αστέρας 2020. Ο Δουζόγλου, απέκτησε το ξενοδοχείο Λητώ με τίμημα 16,9 εκατ. ευρώ, δηλαδή με σημαντικό premium, συγκριτικά με το τίμημα εκκίνησης ύψους 10 εκατ. ευρώ από το ΤΑΙΠΕΔ. Για το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 25 δωματίων και 48 κλινών είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερα από 15 σχήματα στα οποία περιλαμβάνονταν μεγάλοι, εγχώριοι και ξένοι, παίκτες της αγοράς ακινήτων. Αν και η μονάδα κατασκευάστηκε το 1952, η αξία του είναι μεγάλη λόγω της προνομιακής του θέσης με θέα στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου…

Επίσης έχει αποκτήσει το κτίριο του Village στο Φάληρο από την Alpha Bank έναντι 20 εκατ. ευρώ και μια από τις ωραιότερες βίλες της Φιλοθέης στην οδό Αθανασίου Διάκου, που ανήκε στην μεγάλη εμπορική οικογένεια Τσαντίλη.

Στη Μύκονο, ακόμα, εταιρείες του Θόδωρου Δουζόγλου φέρονται να έχουν αποκτήσει συγκρότημα που κατείχε η οικογένεια Θεόδωρου Αγγελόπουλου καθώς και άλλη μεγάλη έκταση στην Ελιά.


πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.