Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Εκαψαν το Κορανι οι Σουηδοι και ξεσπασαν επεισοδια...Αλλάχου Ακμπάρ φωναζουν ! ! !

Τους δεχτηκαν...

Τους ταισαν...

Του περιθαλψαν...

Και τωρα που εγιναν πολλοι και νοιωθουν ισχυροι θα αρχιζουν να τους σφαζουν κιολας...



Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο Μάλμε της Σουηδίας, το βράδυ της Παρασκευής, με αφορμή ένα βίντεο που γύρισαν αντι-Ισλαμιστές και απεικονίζει το κάψιμο Κορανίου. 

Οι αρχικές διαμαρτυρίες για το επίμαχο βίντεο, σύντομα μετατράπηκαν σε ταραχές, με τους διαδηλωτές να ανάβουν φωτιές και να συγκρούονται με την αστυνομία.

Περίπου 300 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος κεντρικού δρόμου στο Μάλμε αφότου μέλη ενός ακροδεξιού κόμματος είχαν γυρίσει το επίμαχο βίντεο νωρίτερα την Παρασκευή, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Οι διαδηλωτές ανάψαν φωτιές και πυρπόλησαν αυτοκίνητα, γεγονός που προκάλεσε την αστυνομική παρέμβαση προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση.

«Έχουμε συνεχιζόμενες και βίαιες ταραχές αυτή τη στιγμή που δεν έχουμε κανέναν έλεγχο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Rickard Lundqvist, σε τοπικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σε συνοικία του Μάλμε, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, εκτοξεύοντας πέτρες, τούβλα και πυροτεχνήματα.

​Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, διαδηλωτές ακούγονται να φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι Μεγάλος», στα αραβικά), ενώ διακρίνονται αντικείμενα, όπως ελαστικά να έχουν παραδοθεί στις φλόγες και να υψώνεται μαύρος καπνός.

​Σημειώνεται ότι το κάψιμο του Κορανίου πραγματοποίησαν μέλη του «Stram Kurs», ενός πολιτικού κόμματος της Δανίας που ιδρύθηκε από τον δικηγόρο και αντι-ισλαμιστή, Rasmus Paludan, το 2017. 

Οι ακτιβιστές μαγνητοσκόπησαν το κάψιμο του ιερού βιβλίου για το Ισλάμ, το οποίο έγινε σε δημόσιο πάρκο. 

Σημειώνεται ότι το Μάλμε κι ως εκ τούτου η Σουηδία συνδέεται με τη Δανία μέσω της Γέφυρας Όρεσουντ.




Sputnik  29/8/2020

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.