Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Κόστισε 500.000 ευρώ η φαεινή ιδέα των φωστηρων να απλώσουν πλωτό φράγμα στο Αιγαίο. Και τωρα σαπιζει σε καποιες αποθηκες...

Εαν πλωτο φραγμα 2-3 χιλιομετρων σε μια μεθοριο 500+ χιλιομετρων...

Και το πληρωσε ο Ελληνικος λαος αυτο...



Η φαεινή ιδέα των φωστηρων ττου Καθεστωτος των Μητσοτάκηδων  να απλώσουν ένα πλωτό φράγμα στο Αιγαίο για να εμποδίζουν τους πρόσφυγες να εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια πετάγεται στα σκουπίδια σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Το δημοσίευμα της Καθημερινής

Την υπόθεση για το πλωτό φράγμα την είχε αποκαλύψει το Documentonews.gr. Στη συνέχεια, και μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι εξετάζει τρόπους ενίσχυσης των θαλάσσιων συνόρων και ότι προχωρά δοκιμαστικά στην τοποθέτηση πλωτού φράγματος στο πλαίσιο μείωσης ροών προσφύγων στο Αιγαίο, αλά... Έβρος. Μάλιστα είχε διευκρινισθεί από το κυβερνητικό επιτελείο ότι θα ήταν δοκιμαστική η λειτουργία του πλωτού συστήματος το οποίο κόστισε 500.000 ευρώ.

Στο σημερινό της δημοσίευμα η «Καθημερινή» αναφέρει ότι το φράγμα επρόκειτο να παραληφθεί από το υπουργείο Αμυνας μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας με έγγραφό τους προς το υπουργείο Ναυτιλίας προετοίμασαν το έδαφος για την παραλαβή του από το Λιμενικό, το οποίο όμως δεν εμφανίστηκε πρόθυμο να εντάξουν το πλωτό φράγμα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους.

Τονίζεται μάλιστα ότι εκτός από τον κίνδυνο πρόκλησης ναυαγίων η τοποθέτησή του στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας θα εξυπηρετούσε τους διακινητές οι οποίοι θα κατηύθυναν τις λέμβους πάνω στο πλωτό φράγμα υποχρεώνοντας το Λιμενικό να περισυλλέξει τους μετανάστες.

Μάλιστα αναφέρει το δημοσίευμα ότι υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια από το Λιμενικό, ένα από τα οποία είναι να αξιοποιηθεί σε ασκήσεις και εκπαιδεύσεις επί θεμάτων αντιρρύπανσης.

Το ερώτημα είναι ποιοι εγκέφαλοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχαν την ιδέα και σχεδίασαν την αγορά του πλωτού φράγματος το οποίο στοίχισε στον ελληνικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ στις πολύ δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα, όπου το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να περικόψει συντάξεις και το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού μόλις την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι ξεπέρασε τα 10 δισ. ευρώ.

Αραγε ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ευθύνες από κάποιους ή θα περάσει και αυτό έτσι;





πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.