Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Πυρηνικά εργοστάσια, πλοία και υπόσχεση για τα πετρέλαια της Αν.Μεσογείου, υποσχεται το "Ξανθο Γενος" στην Τουρκια...

Και καποιοι περιμενουν ακομη να ελθει να μας σωσει...



Το Ιούλιο του 2019 ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, είχε δηλώσει στο Anadolu ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο εάν ενεργειακά έργα στην περιοχή θεωρηθούν εμπορικά βιώσιμα

Με την δήλωση αυτή η Ρωσία ουσιαστικά προσπάθησε να νομιμοποιήσει την Τουρκική παραβατικότητα στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο. Όλα τα επιβεβαιωμένα κοιτάσματα, και όσες περιοχές έχουν ενδείξεις, βρίσκονται εκτός Τουρκικής κυριαρχίας.

“Υπάρχουν επιτυχημένα ενεργειακά έργα που περιλαμβάνουν ρωσικές εταιρείες στη Μεσόγειο. Για παράδειγμα, η Rosneft συμμετέχει στην ανάπτυξη του ιστότοπου Zohr. Σε τέτοιες πρωτοβουλίες, η συνεργασία έχει προτεραιότητα από οικονομικά συμφέροντα”, είχε δήλωσε ο Νόβακ σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Anadolu πριν συνάντηση της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Τουρκίας-Ρωσίας

Τουρκικές και ρωσικές εταιρείες ενδέχεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για δραστηριότητες στην περιοχή, είχε προσθέσει ο Αλεξάντερ Νόβακ, σηματοδοτώντας τη σιωπηρή υποστήριξη των προσπαθειών της Τουρκίας στην Κύπρο και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, προτρέποντας τις περιφερειακές χώρες να μοιραστούν τον πλούτο, ιδίως τους πόρους φυσικού αερίου.

Η Ρωσία όμως δεν αρκείται στο να έχει εξαρτημένη την Τουρκία από το Φυσικό αέριο. Μια άλλη εξάρτηση που δημιουργεί είναι αυτή της υποστήριξης και προμήθειας μεγάλων επενδυτικών σχεδίων της Άγκυρας. Το πυρηνικό εργοστάσιο Ακκουγιού είναι μια τέτοια περίπτωση. 

Η συμφωνία για την κατασκευή του εργοστασίου έγινε το 2010, μια περίοδος που ο Τούρκος Πρόεδρος πίστευε ότι η χώρα του θα απεξαρτηθεί από το Ρωσικό αέριο αφού η πτώση του Άσαντ φαινόταν να είναι ένα ενδεχόμενο. 

Σε αυτή την περίπτωση, και αφού η Συρία θα είχε ένα φιλοδυτικό καθεστώς, αγωγοί από τον Περσικό κόλπο θα περνούσαν από το έδαφος της ασφαλούς πλέον Συρίας και θα κατέληγαν στην Τουρκία. Το ίδιο θα συνέβαινε και με τον αγωγό που θα μετέφερε το αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ρωσία όμως μπαίνει δυνατά και στα ναυπηγεία της Τουρκίας προσπαθώντας να προλάβει τους Κινέζους. Ήδη κατασκευάζονται εμπορικά πλοία στα οποία οι κινητήρες είναι Ρωσικοί. Το πρώτο μεγάλο εμπορικό πλοίο θα είναι έτοιμο το 2021 και θα μεταφέρει εμπορεύματα από την Ρωσία στο Καλίνινγκραντ.

Να σημειωθεί πως λίγες ημέρες πριν ξεκίνησε και η μεταφορά των κινητήρων για το πυρηνικό εργοστάσιο Ακκουγιού




πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.