Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Ενα καλο νεο...Απεργία οι Αλβανοί για αύξηση μεροκάματου και οι άνεργοι Έλληνες βρηκαν δουλειά ! ! !

Ευκαιρια ειναι τωρα να πιασουν τις δουλειες οι Ελληνες...
Κι οταν λυσουν την απεργια , ας πανε να δουλεψουν στην χωρα τους...

Σε απεργιακή κινητοποίηση λοιπον, προχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα νόμιμοι Αλβανοί μετανάστες σε χωριά της Ημαθίας (Αγίας Μαρίνας κ.α.), οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί την Ελλάδα με την καραντίνα, ζητώντας αύξηση του μεροκάματου από 25 σε 30 ευρώ.

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα νόμιμοι Αλβανοί μετανάστες σε χωριά της Ημαθίας (Αγίας Μαρίνας κ.α.), οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί την Ελλάδα με την καραντίνα, ζητώντας αύξηση του μεροκάματου από 25 σε 30 ευρώ.

Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο κ. Μάκης Αντωνιάδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας και μέλος της Ομοσπονδίας Δενδροκαλλιεργητών Κεντρικής - Δυτικής Μακεδονίας, «φέτος είναι μια δύσκολη οικονομική περίοδος και δεν θα έπρεπε να υπάρξουν τέτοια αιτήματα.

Εδώ και 30 χρόνια οι συγκεκριμένοι εργάτες γης τρώνε ψωμί από την χώρα μας. Αυτό που έκαναν το θεωρώ ανήθικο και εκβιαστικό. Αν ήταν κάποια άλλη χρονιά θα το συζητούσαμε. Το θετικό ήταν ότι στις συγκεκριμένες περιοχές μεταφέρθηκαν Έλληνες άνεργοι από την περιοχή της Κοζάνης και ομαλοποιήθηκε η κατάσταση».

Όπως τόνισε, σήμερα Δευτέρα (11/5/2020), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα διατηρείται το επίδομα ανεργίας σε όσους ανέργους επιλέξουν να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες.

Η παρέμβαση αυτή καθιστά πιο ελκυστική την απασχόληση ανέργων στην αγροτική οικονομία τώρα που άλλοι κλάδοι της οικονομίας μας, όπως ο τουρισμός ή η εστίαση, τουλάχιστον σήμερα, υπολειτουργούν για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει η κατάθεση αιτήσεων για εργάτες γης από τρίτες χώρες στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Μαζί με την αίτηση ο παραγωγός θα πρέπει να καταθέτει παράβολο, ύψους εκατό (100) ευρώ, για κάθε πολίτη τρίτης χώρας που θέλει να απασχολήσει.









πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.