Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Καιρός: Έρχεται η «Ζηνοβία» Kακοκαιρία με Τσουχτερό Κρύο, Βροχές και Χιόνια <ΒΙΝΤΕΟ>


Ο… «Ετεοκλής» δίνει τη σκυτάλη στη «Ζηνοβία» (σ.σ. βασίλισσα της αρχαίας Παλμύρας), όπως ονομάστηκε το νέο κύμα κακοκαιρίας. Αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (27.12.2019) για να μείνει!

Η “Ζηνοβία”, λοιπόν, θα προκαλέσει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κακοκαιρία με αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα πολύ ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης αναμένεται να κινηθούν προς τη χώρα μας, προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κακοκαιρία με αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά το τριήμερο Σάββατο 28.12.2019 – Δευτέρα 30.12.2019.

Στο βίντεο του meteo.gr παρουσιάζεται η πορεία των ψυχρών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη και τη χώρα μας, από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (26.12.2019) έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας (30.12.2019).



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΕΔΩ

“Ζηνοβία”: Η… φαρέτρα της

Η “Ζηνοβία” θα εστιάσει, κατά κύριο λόγο, στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου εκτός από τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πρόκειται να εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν κατά τόπους και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τα ύψη βροχής και τις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις.

Δείτε τι ανέφερε ήδη από χθες ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου:

Στην ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει μεταξύ άλλων για το αμέσως επόμενο διάστημα μετά τα Χριστούγεννα: “Αρχές Δεκέμβρη σας είχα αναφέρει ότι μετά τα Χριστούγεννα όλα είναι ανοιχτά από πλευράς καιρού!

Ετσι λοιπόν την πρώτη ουσιαστική επεκτατική του κίνηση από τα βόρεια της Ευρώπης προς τη χώρα μας ετοιμάζει ο φετινός χειμώνας σταδιακά από το ερχόμενο Σάββατο ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ και με τη μορφή κλασικού τύπου για Δεκέμβρη μήνα ψυχρής εισβολής, πρώτα στα βόρεια και κατά τη διάρκεια της Κυριακής και μετέπειτα και στις περισσότερες υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας!

Όσον αφορά στις όποιες χιονοπτώσεις,αυτές προς το παρόν τουλάχιστον, δείχνουν να είναι σχετικά περιορισμένες και να εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές όμως ακόμα και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα..”


Φίλες και φίλοι!

Αρχές Δεκέμβρη σας είχα αναφέρει ότι μετά τα Χριστούγεννα όλα είναι ανοιχτά από πλευράς καιρού! Ετσι λοιπόν την πρώτη ουσιαστική επεκτατική του κίνηση από τα βόρεια της Ευρώπης προς τη χώρα μας ετοιμάζει ο φετινός χειμώνας σταδιακά από το ερχόμενο Σάββατο ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ και με τη μορφή κλασικού τύπου για Δεκέμβρη μήνα ψυχρής εισβολής, πρώτα στα βόρεια και κατά τη διάρκεια της Κυριακής και μετέπειτα και στις περισσότερες υπόλοιπες περιοχές



Πηγή

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.