Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Θα αποφυλακισθει ο Πασσαρης; Ο άνθρωπος που κατηγορήθηκε για έξι δολοφονίες, επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και δεκάδες ληστείες;

Τρεχουν για να προλαβουν ...
Το όνομα του Κώστα Πάσσαρη έγινε συνώνυμο της παραβατικότητας και του σκληρού εγκλήματος και τωρα υπαρχει περιπτωση να αποφυλακισθει...

Ο άνθρωπος που κατηγορήθηκε για έξι δολοφονίες, επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και δεκάδες ληστείες έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Στις 30 Ιουλίου 2003 δικάστηκε στη Ρουμανία σε δις ισόβια, για την δολοφονία δύο ατόμων σε αιματηρή ληστεία. Κατά το ρουμανικό Νόμο, με ευεργετικό υπολογισμό της ποινής, η άνω ποινή των ισοβίων που του επιβλήθηκε από τα ρουμανικά δικαστήρια εκπνέει πολύ σύντομα, πριν από το τέλος του 2020.

Αυτήν τη στιγμή, το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του από τις ρουμανικές φυλακές, χωρίς να έχει στο μεταξύ μεταφερθεί στις ελληνικές φυλακές, μοιάζει όλο και πιο πολύ ορατό. Στα χέρια των ελληνικών Αρχών, βρίσκεται εδώ και αρκετό διάστημα αίτημα της Ρουμανίας περί του αν η Ελλάδα συμφωνεί, πριν την αποφυλάκιση, να μεταφερθεί ο Πάσσαρης στη χώρα μας για να εκτίσει το υπόλοιπο των ποινών που του επιβλήθηκαν στην Ρουμανία και στη συνέχεια, αυτές που του επιβλήθηκαν από τα ελληνικά δικαστήρια σε Δεύτερο Βαθμό (4 φορές ισόβια και 49 χρόνια κάθειρξη).

Εδώ και έξι μήνες περίπου η ελληνική δικαιοσύνη βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τις ρουμανικές Αρχές προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έκδοσης του Κώστα Πάσσαρτη στην Ελλάδα.

Οπως προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και η αρχή της ιδιωτικότητας, ο Κώστας Πάσσαρης θα πρέπει να γνωρίζει, προτού μεταφερθεί στην Ελλάδα, για ποιες πράξεις κατηγορείται. Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί, στην περίπτωση της αποφυλακισής του στη Ρουμανία, ότι μπορεί να συλληφθεί για τα αδικήματα που έχει διαπράξει στην Ελλάδα.

Οι δικηγόροι της οικογένειας των θυμάτων του αδικοχαμένου αστυνομικού Διονύσιου Αλεβιζόπουλου, ποινικολόγοι Ανδρέας και Αλέξης Αναγνωστάκης που παραστάθηκαν ως μοναδική πολιτική αγωγή στις δίκες κατά του Πάσσαρη, θεωρούν ορατό τον κίνδυνο αποφυλάκισης του επικίνδυνου κακοποιού, όσο οι διαδικασίες παραμένουν σε εκκρεμότητα κι όσο ο Πάσσαρης πλησιάζει στην ημέρα που θα αποφυλακιστεί από τις ρουμανικές φυλακές.

«Η οικογένεια του αστυνομικού Διονύση Αλεβιζόπουλου νιώθει τους άνω κινδύνους ως μια ακόμα σφαίρα στην καρδιά τους και στη μνήμη του αδικοχαμένου ανθρώπου τους», σχολίασε στο ethnos.gr o ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης, υποστηρίζοντας πως η Δικαιοσύνη πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κυκλοφορήσει ελεύθερος σε μερικούς μήνες ο Πάσσαρης.











πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.