Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Μητσοτακης αδειαζει Δενδια: Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΠΙΟ ΜΕΣΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ( Το "ποιο μεσα" τι σημαινει; Εκει που θελουν οι Τουρκοι;)

Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι η περιοχή «Μελισσοκομείο» είναι «γκρίζα ζώνη....
Και μ αυτο επιβεβαιωνει οτι ο Δενδιαw διαδιδει Fake News...
Ο φράχτης θα κατασκευαστεί πιο μέσα λεει...
Που ποιο μεσα; 
Οπου σου πουνε οι Τουρκοι, ρε Αφορισμενε; 
Ξεχνας ρε οτι στα χωματα αυτα σκοτωθηκε ο Στρατιωτης Ζησης Καραγωγος;

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά το τέλος της καραντίνας, παραχώρησε  ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και... έριξε "βόμβες" παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι η περιοχή Μελισσοκομείο έχει μετατραπεί σε "γκρίζα ζώνη", αφού ο φράχτης δεν θα κατασκευαστεί στην γραμμή των συνόρων, αλλά πιο μέσα, με το αιτιολογικό ότι "αυτό θα μας επιτρέψει να κινηθούμε πιο γρήγορα".
Προφανώς και αν τον κατασκεύαζε στην Θεσσαλονίκη ή τη Λαμία θα κινούνταν ακόμη πιο γρήγορα...
Τότε ποιος ο λόγος του φράχτη εάν δεν κατασκευαστεί στην γραμμή των συνόρων;
Για ποιο λόγο  γίνεται η υποχώρηση του φράχτη προς τα μέσα;
Για ποιο λόγο δεν κατασκευάζεται στην συνοριογραμμή, όπως γίνεται σε όλες τις άλλες χώρες;
Πρόκειται για μια καθαρή υποχώρηση στις τουρκικές απειλές, "γκριζάροντας" ουσιαστικά με περιοχή.

Είπε πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός:
«Νομίζω ότι υπάρχει μια νευρικότητα από πλευράς  Τουρκίας σχετικά με την πρόθεση της Ελλάδας να ενισχύσει τον φράχτη στις Καστανιές και να χτίσει και ένα νέο φράχτη στο τμήμα των Φερών εκεί δηλαδή που δεν είναι το όριο με την Τουρκία ο ίδιος ο ποταμός.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να το κάνουμε, θα το κάνομε, όπως το κάναμε ήδη στο βόρειο τμήμα.

Έχουμε ενημερώσει την Τουρκία με ρηματική διακοίνωση ότι θα το κάνουμε και το κάνουμε για να σας το εξηγήσω και λίγο τεχνικά θα τον κατασκευάσουμε λίγο εντός του ελληνικού εδάφους, όπως έγινε ακριβώς και με το φράχτη στις Καστανιές.

Για να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για το που μπαίνει ο φράχτης χωρίς να σημαίνει ότι απεμπολούμε, προσοχή, το έδαφος που μεσολαβεί μεταξύ του φράχτη και της συνοριακής γραμμής, για να μπορούμε να κινηθούμε πολύ πιο γρήγορα»

Παράλληλα ο πρωθυπουργός «σφύριξε αδιάφορα» για την κατάληψη του ελληνικού εδάφους, υποστηρίζοντας ότι «δεν έγινε τίποτα στον Έβρο», για να παραδεχθεί όμως στη συνέχεια ότι υπήρξε συγκέντρωση τουρκικών στρατευμάτων και για αυτό το λόγο έγινε διάβημα στην Τουρκία!
Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Παράλληλα κατηγόρησε την Αριστερά για «υπερπατριωτισμό», υποστηρίζοντας ότι υιοθετεί «fake news» και «ακροδεξιά ρητορική»!
Στη συνέχεια αυτοδιαψεύτηκε, αδειάζοντας και τον Ν.Δένδια λέγοντας για ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας λόγω  παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων (σ.σ. που άραγε;)  σε ένα επεισόδιο που δεν έγινε ποτέ!

«Έγινε το διάβημα διαμαρτυρίας γιατί βρέθηκαν στρατεύματα στην περιοχή.
Και το κάναμε το διάβημα για να μη δημιουργηθεί ένταση στην περιοχή.

Η υπόθεση ξεκίνησε από ψευδές δημοσίευμα αγγλικής εφημερίδας», ενώ ο Νίκος Δένδιας, είχε υποστηρίξει ότι το διάβημα έγινε ως απάντηση σε τουρκικό διάβημα.

Είναι δυνατό να γίνει διάβημα στην Τουρκία επειδή υπήρξαν τουρκικά στρατεύματα στην... τουρκική πλευρά των συνόρων; Όχι φυσικά. Το διάβημα έγινε επειδή αυτά  μπήκαν σε ελληνικό έδαφος!
Έτσι ούτε για τον υπουργό του επί των Εξωτερικών που μίλησε για τα  «μερικές δεκάδες μέτρα», ούτε για το διάβημα που έγινε στη Τουρκία, ούτε τίποτα δεν έκανε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφύγει τις γραμμής «Όλα καλά» θυμίζοντας Κώστα Σημίτη στα Ίμια.

Προσπάθησε δε, να κάνει το «άσπρο-μαύρο» και αν αυτό συμβαίνει σε τέτοια καθ'ομολογία κυβερνητική ανεπάρκεια, φανταζόμαστε τι έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις που δεν υπάρχει ομολογία και τα γεγονότα και είναι τόσο πασιφανή!

Και βέβαια δεν είπε γιατί ακόμα δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα φωτογραφία με την ελληνική σημαία στην περιοχή που τα «fake news» κατά τον ίδιο, διατείνονται ότι καταλήφθηκε αρχικά από τους Τούρκους και εν συνεχεία «γκριζαρίστηκε» από άποψη εθνικής κυριαρχίας.







πηγη 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.