Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Φωκίδα: Άνθησε το Ακάνθινο Στεφάνι του Εσταυρωμένου στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης...

https://youtu.be/c7s8JiV_UhI

Με έκπληξη και δέος ο Ιερέας του Ναού ο νεωκόρος και οι ψάλτες αντίκρισαν πως το ξερό ακάνθινο στεφάνι το οποίο ήταν κρεμασμένο στον εσταυρωμένο μπροστά στην Αγία τράπεζα έβγαλε μικρά λουλουδάκια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης (Ζωοδόχου Πηγής) στη Μανάγουλη Φωκίδας λειτούργησε για πρώτη φορά την μεγάλη Εβδομάδα φέτος λόγω των εργασιών που γίνονταν στο Ιερό Ναό Κωνσταντίνου & Ελένης.

Πραγματικά το γεγονός που κατέγραψε η κάμερα είναι εντυπωσιακό καθώς το στεφάνι έμεινε πάνω στο σταυρό από την Μ.Πέμπτη αλλά και λόγω του ότι τις τελευταίες ημέρες περάσαμε μια περιόδου μεγάλου καύσωνα στην ευρύτερη περιοχή.



Η Μητρόπολη Φωκίδας δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα τα πλάνα είναι λίγες ώρες από την ώρα που το γεγονός έγινε αντιληπτό. Στην κάμερα μίλησε ο Ιεροψάλτης του Ναού Σωτήρης Καρέλης.


Πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.