Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Φρικη στο νεκροτομειο με συγγενεις που προσπαθουν να αναγνωρισουν τους ανθρωπους τους...

Δεν υπαρχει χειροτερο....
Να ψαχνεις αναμεσα σε καμμενα πτωματα να βρεις τους ανθρωπους σου...



Ανείπωτος πόνος για τους ανθρώπους που καλούνται να αναγνωρίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά που κατέκαψε στις 23 Ιουλίου την ανατολική Αττική - Ραγίζουν καρδιές οι μαρτυρίες τους - Ιατροδικαστές: «Πρωτόγνωρη κατάσταση, δύσκολη η αναγνώριση»

Απέραντος πόνος, θρήνος και ένα τεράστιο «γιατί»: Τις τελευταίες ώρες, ο χώρος του Νεκροτομείου Αθηνών κατακλύζεται από συγγενείς ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, ενώ ήδη οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και το εργαστήριο DNA της ΕΛ.ΑΣ. έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση τουλάχιστον δέκα σορών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης (25/07/2018) οι διαδικασίες της νεκροψίας – νεκροτομής και της ταυτοποίησης έχουν ξεκινήσει.

Οι ταυτοποιήσεις γίνονται από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και το εργαστήριο DNA της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στη συνέχεια τα αποτελέσματα διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία έχει αναλάβει την προανάκριση και το δυσάρεστο έργο ενημέρωσης των οικογενειών.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, τα αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν τρεις τρόπους ταυτοποίησης:

• Δακτυλικό αποτύπωμα
• Συλλογή βιολογικού υλικού
• Οδοντόγραμμα (οδοντικές ακτινογραφίες)

Οδύνη και απέραντη θλίψη
https://www.newsbomb.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.