Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Αχ Σαλεμένε έφαγες πόρτα απο την Σαουδική Αραβία...

Πήρε άκυρο απο τον πρίγκιπα Μπιν Σαλμάν και παει η παραγγελία για τα 4 πολεμικά πλοία....
Τρελαμένε ολοι σε πήραν χαμπάρι και σε έκαναν πέρα....

Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να ακυρώσει τη συμφωνία για την κατασκευή τεσσάρων πολεμικών πλοίων, που θα ενισχύσουν τον στόλο της, σε τουρκικά ναυπηγεία αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα για τη γειτονική χώρα όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο.


Αυτό ισχυρίζεται σε άρθρο της η καθεστωτική εφημερίδα της Τουρκίας Hurriyet, η οποία τονίζει τις σοβαρές επιπτώσεις αυτής της απόφασης αλλά και την απογοήτευση και την ανησυχία που έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση Ερντογάν.


Η Τουρκία, η οποία δέχεται πιέσεις από τη Δύση για την πολιτική της στη Συρία και στο Αιγαίο αλλά και για τις πολιτικές διώξεις που ασκεί στο εσωτερικό εναντίον αντιπάλων του καθεστώτος Ερντογάν, αντιμετωπίζει τώρα και την απειλή της απομόνωσης από τον «μεγάλο» αραβικό κόσμο.


Αυτό έρχεται σε μία περίοδο που η Άγκυρα φαίνεται αποφασισμένη να «παίξει δυνατά» στη σκακιέρα της περιοχής σε διπλωματικό, στρατιωτικό επίπεδο αλλά και στον τομέα της ενέργειας, αν λάβουμε υπ' όψιν τις κινήσεις της  στην κυπριακή ΑΟΖ.


Η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία



Η Σαουδική Αραβία είχε συμφωνήσει να κατασκευάσει τέσσερα πολεμικά πλοία στα τουρκικά ναυπηγεία Tuzla στη θάλασσα του Μαρμαρά έναντι 2 δισ. δολαρίων.



Διαβάστε ολο το άρθρο ΕΔΩ:



















 zougla.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.