Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Δεν επεσε με Στρατιωτικο και θελουν να τον ριξουν, με πολιτικο πραξικοπημα τον Σαλεμενο!

Οχι οτι θ αλλαξει τιποτα για την Ελλαδα αν ειναι η δεν ειναι ο Σαλεμενος Προεδρος.......

Οποιος κι αν ειναι απ αυτους Τουρκος ειναι και δεν πρεπει να το ξεχνουμε !




Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία: Μαγειρεύουν πολιτικό πραξικόπημα για να «πέσει» ο Ερντογάν

Μυστικές συναντήσεις και παρασκηνιακές διεργασίες των κομμάτων - Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο λένε οι Τούρκοι αναλυτές - Ο ρόλος του Γκιουλ

Σε κίνηση ματ στοχεύει η τουρκική αντιπολίτευση τριών κομμάτων με διαφορετικό πολιτικό-ιδεολογικό προσανατολισμό,αριστερό Ρεπουμπλικάνικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ακροδεξιό ΙΥΙ Ρarti (Καλό Κόμμα) της Μεράλ Ακσενέρ και ισλαμικό Κόμμα Ευδαιμονίας (Saadet Parti) του Τεμέλ Καραμολλάογλου, με στόχο να πλήξουν την υποψηφιότητα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογαν για τις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Πολιτικοί αναλυτές στην Τουρκία κάνουν λόγο για κρίσιμο 24ωρο μέσα στο οποίο θα διαφανεί αν η τουρκική αντιπολίτευση θα καταφέρει να συνασπιστεί ενώ στην εξίσωση φαίνεται να συζητείται έντονα πλέον και το όνομα του τέως Τούρκου Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επί των σεναρίων που τον φέρουν να ηγείται της αντιπολίτευσης.

Μυστική συνάντηση

Το πρώτο σήμα για μια συμμαχία των κομμάτων της αντιπολίτευσης έδωσε η μεταγραφή 15 βουλευτών του κόμματος του CHP του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στο IYI Parti της Μεράλ Ακσενέρ και η αποκάλυψη ότι Κιλιτσντάρογλου και Ακσενέρ είχαν την Παρασκευή το βράδυ μυστική συνάντηση στην οποία είχε αποφασιστεί η κίνηση αυτή. 

Ο ηγέτης του CHP επέλεξε προσωπικά τα ονόματα των βουλευτών του που θα περνούσαν στο κόμμα της Ακσενέρ και τους έδωσε εντολή να το κάνουν ώστε το IYI Parti να συμπληρώσει τους 20 βουλευτές που χρειάζεται για να γίνει κοινοβουλευτικό κόμμα και να επωφεληθεί των πλεονεκτημάτων της νομοθεσίας περί κοινοβουλευτικών κομμάτων. 

Οι πληροφορίες λένε ότι οι 15 βουλευτές αντέδρασαν αλλά τελικά αποδέχτηκαν να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους δόθηκε από το κόμμα τους ώστε να συμβάλουν στους σχεδιασμούς της νέας συνεργασίας. Δεν αποκαλύφθηκε ωστόσο τί άλλο συμφώνησαν σε εκείνη τη μυστική συνάντηση Κιλιτσντάρογλου και Ακσενέρ.

Τα τελευταία 24ωρα υπάρχει ένα έντονο παρασκήνιο μεταξύ της αντιπολίτευσης το οποίο αναμένεται σύντομα να καταλήξει είτε σε συμφωνία είτε σε αποτυχία. Αποκορύφωμα των διεργασιών αναμένεται να είναι η αυριανή εσωκομαματική σύσκεψη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στην οποία θα ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για την πορεία του κόμματος και τις πιθανές συνεργασίες του με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.  

Η φράση του τέως Τούρκου Προέδρου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ ότι “στην πολιτική οι 24 ώρες είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα” παίρνει σάρκα και οστά, σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές.“Όλα είναι δυνατά, τίποτα δεν είναι αδύνατο”, δήλωσε ο βουλευτής του CHP Ενγκίν Αλτάι......

Η συνεχεια ΕΔΩ

http://www.oparlapipas.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.