Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Αναχαιτιστηκαν οι περισσοτεροι Αμερικανικοι πυραυλοι στην Συρια.....

Καποιοι πυραυλοι αναχαιτιστηκαν και καποιοι πηγαν στον γαμο του Καραγκιοζη....
Αυτα λενε οι Ρωσσοι ....
Δεν τα αποδεχονται φυσικα οι Αμερικανοι...





Όσο περνά ο χρόνος από της συμμαχικής επίθεσης κατά της Συρίας στις 14 Απριλίου 2018, όσο περισσότερο μας δείχνουν οι διαθέσιμες πληροφορίες την έκταση της καταστροφής. Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να κατορθώσουν να αποτρέψουν διαρροές από τους στρατούς τους, εκείνες που προέρχονται από τη Γαλλία είναι χωρίς ένσταση. Η Ουάσιγκτον, το Παρίσι και το Λονδίνο σίγουρα

έδειξαν ότι εξακολουθούν να θέλουν να κυβερνούν τον κόσμο, αλλά επίσης ότι δεν έχουν πλέον τα μέσα.
Μια εβδομάδα μετά τη συμμαχική επίθεση κατά της Συρίας, πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα σχετικά με τους στόχους αυτής της επιχείρησης και την υλοποίησή της. Τα λίγα καθιερωμένα στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με τις επίσημες δυτικές δηλώσεις.
Οι στόχοι των βομβαρδισμών

Σύμφωνα με τη δυτική αφήγηση, αυτές οι βομβιστικές επιθέσεις δεν αποσκοπούσαν στην ανατροπή της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας (γνωστή ως «καθεστώς Μπασάρ»), αλλά στην επιβολή κυρώσεων για τη χρήση χημικών όπλων.

Ωστόσο, δεν έχει εκδοθεί κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τη χρήση αυτών των όπλων από τη Συρία. Αντί αυτού, οι τρεις σύμμαχοι εξέδωσαν εκτιμήσεις βασισμένες στο αρχικό βίντεο των Λευκών Κρανών [ 1 ]· βίντεο που αντικρούστηκε αργότερα από πολλούς από τους ανθρώπους που εμφανίζονται εκεί και από το προσωπικό του νοσοκομείου στο οποίο γυρίστηκε [ 2 ].

A contrario, μπορεί κανείς να αναρωτηθεί εάν ο πραγματικός στόχος δεν ήταν να ανατραπεί η Συριακή Δημοκρατία. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει το γεγονός ότι πύραυλοι πυροδοτήθηκαν προς το Προεδρικό Μέγαρο στη Δαμασκό. Είναι επίσης η ερμηνεία της Ρωσίας για την οποία ο πραγματικός σύμμαχος στόχος ήταν να εμποδίσει «την επιτυχία των συριακών ενόπλων δυνάμεων στον αγώνα απελευθέρωσης της επικράτειάς τους από τη διεθνή τρομοκρατία».

Η καταστροφή του φαρμακευτικού ερευνητικού κέντρου του Barzeh παραμένει ένα μυστήριο. Αυτή η εγκατάσταση δεν είχε τίποτα το μυστικό. Δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των Γάλλων. Το OPCW την είχε επιθεωρήσει 5 φορές και δεν βρήκε τίποτα που να συνδέεται με την έρευνα για χημικά όπλα [ 3].

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους της, στο πλαίσιο των διεθνών κυρώσεων, το συγκεκριμένο εργαστήριο διέξαγε έρευνα για αντικαρκινικά προϊόντα. Δεν φυλασσόταν και δεν υπήρξαν θύματα κατά την κατάρρευση των κτιρίων. Η τελευταία δεν προκάλεσε διασπορά χημικών ουσιών στην ατμόσφαιρα. Αυτή η κατάσταση θυμίζει την καταστροφή από τις ΗΠΑ του εργοστασίου Al-Shifa στο Σουδάν. Το 1998, ο Πρόεδρος Bill Clinton διέταξε την καταστροφή του πυροβολώντας τέσσερα Tomawaks, αφήνοντας έναν νεκρό και δέκα τραυματίες.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών του βεβαίωναν ότι παρήγαγε νευροπαραλυτικό αέριο για λογαριασμό του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Αποδείχθηκε αργότερα ότι ήταν η κύρια μονάδα παραγωγής φαρ.....
Η συνεχεια ΕΔΩ

Τιερί Μεϊσάν

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά

Πηγή Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα)

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.